Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-5
Substancje intensywnie słodzące Cz. I. Właściwości i warunki ich stosowania w żywności
BOŻENA WASZKIEWICZ-ROBAK
KATARZYNA ŚWIĄDER
FRANCISZEK ŚWIDERSKI
nr katalogowy: 25847
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Substancje intensywnie słodzące w żywności
Katarzyna Świąder
Bożena Waszkiewicz-Robak
Franciszek Świderski
nr katalogowy: 59556
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
Podział i charakterystyka substancji intensywnie słodzących stosowanych w żywności (cz. I)
Karolina Miśkiewicz
Ewa Nebesny
Justyna Rosicka-Kaczmarek
nr katalogowy: 68248
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-6
Substancje intensywnie słodzące Cz. II. Bezpieczeństwo zdrowotne
BOŻENA WASZKIEWICZ-ROBAK
KATARZYNA ŚWIĄDER
FRANCISZEK ŚWIDERSKI
nr katalogowy: 27214
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-1-2
Zdrowa słodycz
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 82377
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Zamienniki cukru. Czy luo han guo stanie się alternatywą dla stewii?
Katarzyna Świąder
Danuta Gajewska
Karolina Wegner
nr katalogowy: 123534
10.15199/65.2019.11.5
naturalne substancje intensywnie słodzące
glikozydy stewiolowe
mogrozyd
stewia
luo han guo
natural highintensity sweeteners
steviol glycosides
mogrozide
stevia
Luo Han Guo
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-4-5
Substancje słodzące w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
nr katalogowy: 126508
10.15199/64.2020.4-5.5
substancje słodzące
ADI
oświadczenia żywieniowe
bez dodatku cukru
o obniżonej wartości energetycznej
sweeteners
ADI
nutrition claims
with no added sugars
energy-reduced
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-2
Substancje słodzące w produktach słodzących
Karolina Miśkiewicz
Justyna Rosicka-Kaczmarek.
Ewa Nebesny
nr katalogowy: 65770
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Słodkie napoje bez cukru
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 120740
10.15199/64.2019.5-6.5
napoje bezalkoholowe
cukier
substancje intensywnie słodzące
oświadczenia żywieniowe
beverages
sugar
intense sweeteners
nutrition claims
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Substancje dodatkowe w produktach mlecznych
Jolanta Król
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 87957
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Glikozydy stewiolowe - nowe zamienniki cukru
Anita Biesiada
Agnieszka Nawirska-Olszańska
nr katalogowy: 77517
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Syropy i melasy jako naturalne zamienniki cukru
Katarzyna Świąder
Agnieszka Trybuła
Dominika Średnicka
Tober Ewelina Hallmann
nr katalogowy: 111726
naturalne zamienniki cukru
melasy
syropy roślinne
natural sugar substitutes
molasses
plant syrups
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Zmiany przepisów UE dotyczące substancji dodatkowych i aromatów
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Marta Dłużewska
nr katalogowy: 113828
substancje dodatkowe
aromaty
fosforany
koszenila
eter rumowy
food additives
flavourings
phosphates
cochineal
rum ether
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-8
Badanie jednoczesnego oznaczania popularnych słodzików w zielonej żywności metodą chromatografii cieczowej
Liang Zhao
nr katalogowy: 144533
10.15199/62.2023.8.9
zielona żywność
wysokosprawna chromatografia cieczowa
słodzik
detektor
green food
high performance liquid chromatography
sweetener
detector
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Zmiany dyrektyw w sprawie substancji dodatkowych
Joanna Gajda-Wyrębek
nr katalogowy: 46496
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Słodka roślina
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 78115
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Słodkie ograniczenia
Ewa Czarniecka-Skubina
Ewa Rasińska
nr katalogowy: 112575
gastronomia
potrawy
cukier (sacharoza)
substancje silnie słodzące
food service
dishes
sugar (sucrose)
intensity sweeteners
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-8
Badanie jednoczesnego oznaczania popularnych słodzików w zielonej żywności metodą chromatografii cieczowej
Liang Zhao
nr katalogowy: 144533
10.15199/62.2023.8.9
zielona żywność
wysokosprawna chromatografia cieczowa
słodzik
detektor
green food
high performance liquid chromatography
sweetener
detector
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-1
Piwo bezalkoholowe a opłata od środków spożywczych
Dawid Siedlecki
nr katalogowy: 147563
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Analiza zmian współczynnika przewodności cieplnej wodnych roztworów izomaltu służących do produkcji cukierków bezcukrowych
Edyta Janeba-Bartoszewicz
Robert Kłosowiaka
Natalia Idaszewska
Zuzanna Sydow
Krzysztof Bieńczak
Liliana Rak-Urbańska
nr katalogowy: 122831
10.15199/62.2019.10.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-7
Ocena zawartości HMF w sorbetach owocowych
Anna Rój
Piotr Przybyłowski
nr katalogowy: 85716
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-4
Otrzymywanie pigmentów cynkowo-kobaltowych o dużym stopniu rozdrobnienia na nośniku krzemionkowym
JAN BŁASZCZAK
ANDRZEJ KRYSZTAFKIEWICZ
nr katalogowy: 105908
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Substancje słodzące w napojach funkcjonalnych - jak znakować?
Joanna Olszak
nr katalogowy: 120739
10.15199/64.2019.5-6.4
napój funkcjonalny
substancja słodząca
dodatek do żywności
stewia
glikozydy stewiolowe
owoc mnicha
Siraitia grosvenorii
functional beverage
sweetener
food additive
stevia
steviol glycosides
monk fruit
Siraitia grosvenorii
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-1
Źródła cukrów prostych w żywności
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 147588
cukry proste
dwucukry
słodycz
spożycie
otyłość
cukrzyca
próchnica
zamienniki cukrów
poliole
sztuczne substancje słodzące
simple sugars
disaccharides
sweetness
consumption
obesity
diabetes
tooth decay
sugar substitutes
polyols
artificial sweeteners
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-4
KONFERENCJE, NARADY, WYSTAWY
nr katalogowy: 106996
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-11
Sklepiki szkolne
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 94673
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-10
Nowe przepisy
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 94058
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Roślinne substancje słodzące atrakcyjnym zamiennikiem sacharozy
Paulina Nowicka
Aneta Wojdyło
nr katalogowy: 84843
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-6
Pasta do zębów. Cz. I. Składniki podstawowe
Elżbieta Kociołek-Balawejder
Marta K. Żebrowska
nr katalogowy: 60211
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
Wymagania przepisów prawnych dotyczące znakowania soków i nektarów
nr katalogowy: 58024
OPAKOWANIE 2016-5
Aktywność antymikrobiologiczna powłok na foliach opakowaniowych PLA względem wybranych bakterii Gram-dodatnich oraz Gram-ujemnych
MAŁGORZATA MIZIELIŃSKA
nr katalogowy: 98747
10.15199/42.2016.5.1
OPAKOWANIE 2022-10
Jak wyeliminować z użycia szkodliwy plastik
nr katalogowy: 140205
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Dodatki do żywności oparte na związkach heterocyklicznych zawierających azot
Anna Maj
Agnieszka Kudelko
nr katalogowy: 129133
10.15199/62.2020.11.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Dodatki do żywności oparte na związkach heterocyklicznych zawierających azot
Anna Maj
Agnieszka Kudelko
nr katalogowy: 129133
10.15199/62.2020.11.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Będą zmiany na unijnej liście substancji dodatkowych
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Katarzyna Kuźm
nr katalogowy: 61883
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-4
Stewia w świetle regulacji unijnych oraz najnowszych opinii EFSA
Iwona Wiśniewska
Barbara Jaworska-Łuczak
Waldemar Wierzba
nr katalogowy: 59105
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-13
Parlament 492 milionów
nr katalogowy: 45223
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2005-4
Z DZIAŁALNOŚCI STOWARZYSZENIA SEP
nr katalogowy: 9045
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 85542
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2004-4
Rynki
nr katalogowy: 2270
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
Zgrane trio
DG
nr katalogowy: 4042
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
W aromatycznym dymie
nr katalogowy: 4036
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2005-9
Międzynarodowe Sympozjum ISPSD'05
S.Januszewski
nr katalogowy: 9137
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-15
Biomateriały w ortopedii
Bogdan Brózda
nr katalogowy: 5454
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-10
Konsumenci produktów mleczarskich
H. Górska-Warsewicz
nr katalogowy: 22425
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-6
Zakłopotany organ państwowy
J. Knyziak
nr katalogowy: 220
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2006-2-3
Recenzje - Tadeusz Łuba - Synteza układów logicznych
Bogdan Zbierzchowski
nr katalogowy: 19713
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2004-10
Technika radia programowalnego
R. J. KATULSKI
A. MARCZAK
J. STEFAŃSKI
nr katalogowy: 5785
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-11
Czy intensywnie pracując mamy szansę na zdrowe odżywianie się?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 116908
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-9
Standaryzacja modelowych badań procesu filtracji zawiesin
JÓZEF KABAŁA
nr katalogowy: 107715
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-1
Properties of chemical agents used for cleaning industrial surfaces Właściwości użytkowe preparatów stosowanych do oczyszczania powierzchni po awariach przemysłowych
Katarzyna Radwan
Joanna Rakowska
Zuzanna Ślosorz
Bożenna Porycka
nr katalogowy: 81961
10.12916/przemchem.2014.58
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-2
Poziom bezpieczeństwa i czynniki kształtujące środowisko pracy
Izabella NOWA KOWSKA
nr katalogowy: 57417
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-8
Rozwój firmy Solenis odpowiada trendom panującym w branży i wymaganiom klientów
nr katalogowy: 121922
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-11
Substancje regulujące temperaturę tekstyliów marki Outlast
nr katalogowy: 13930
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-12
Magazynier – robotnik magazynowy (cz. 7)
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 134901
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-2
TECHNIKA SENSOROWA- Nowoczesne sensory - moduły edukacyjne
Z. Niedbała
D. Węglarska
M. Węglarski
nr katalogowy: 996
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2005-5
Nowe możliwości procesów przeróbki plastycznej w warunkach wymuszonej drogi odkształcenia
GROSMAN F.
PAWLICKI J.
nr katalogowy: 9916
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-10
Przeglądarka kosztorysów na urządzenia mobilne
nr katalogowy: 94205
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-6
Wodoszczelne modyfikowane nanocząsteczkami materiały powłokowe o właściwościach bakteriostatycznych
STEFAN BRZEZIŃSKI
MAREK JASIORSKI
KRZYSZTOF MARUSZEWSKI
MARIAN ORNAT
nr katalogowy: 21753
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-11
Zagrożenia wynikające z narażenia na kwas octowy i jego estry alifatyczne stosowane w przemyśle
Renata Soćko
Małgorzata Kupczewska-Dobecka
nr katalogowy: 28469
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-11
Analiza rynku myjni i procesu czyszczenia cystern w transporcie substancji chemicznych zgodnie z wymaganiami EFTCO
Monika Stoma
Agnieszka Dudziak
Tomasz Słowik
Andrzej Kuranc
Grzegorz Zając
Joanna Szyszlak-Bargłowicz
nr katalogowy: 117195
10.15199/62.2018.11.4
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2006-9
Seminarium polsko-niemieckie nt. katastru i wyceny nieruchomości w Niemczech
Tomasz Budzyński
nr katalogowy: 18701
AUTO MOTO SERWIS 2023-6
Fotele Toyoty z kinetycznymi poduszkami
nr katalogowy: 144458
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-5
Jakie substancje konserwujące można stosować do wyrobów ciastkarskich?
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 67461
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-5
Elektrody z węgla szklistego oraz z platyny otrzymane metodą PLD dla barwnikowych ogniw fotowoltaicznych
Michał Górski
Katarzyna Siuzdak
Maciej Sibiński
nr katalogowy: 76544
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Podział i charakterystyka substancji intensywnie słodzących stosowanych w żywności (cz. II)
Karolina Miśkiewicz
Ewa Nebesny
Justyna Rosicka-Kaczmarek Politechnika Łódzka
nr katalogowy: 69081
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-7-8
Niebezpieczne substancje chemiczne a bezpieczna praca
nr katalogowy: 149914
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Półsyntetyczne wypełniacze w żywności
Katarzyna Świąder
Bożena Waszkiewicz-Robak
Franciszek Świderski
nr katalogowy: 60526
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-10
Substancje dodatkowe stosowane w serowarstwie
MAŁGORZATA ZIARNO
DOROTA ZARĘBA
nr katalogowy: 30674
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2005-3
Tribologiczne właściwości kompozytów zbrojonych mieszaniną cząstek ceramicznych i węgla szklistego
JERZY MYALSKI
JAKUB WIECZOREK
JÓZEF ŚLEZIONA
ANNA DOLATA-GROSZ
MACIEJ DYZIA
nr katalogowy: 10041
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-8
Ciasteczkowe Inspiracje Igi Sarzynskiej-Komorowskiej - Wiewiórka z wegańskim lukrem
nr katalogowy: 149864
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Substancje hamujące w mleku
Dorota Zaręba
Katarzyna Kwietniewska
Małgorzata Ziarno
nr katalogowy: 63160
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-4
Nowe książki
nr katalogowy: 34387
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-5
Pomiar kapitału intelektualnego miasta
Jan Amir FAZLAGIĆ
nr katalogowy: 35543
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-1
Miejsce odpadów w rozporządzeniu REACH
nr katalogowy: 41059
CHŁODNICTWO 2005-7
Nowy poradnik Substancje zubożające warstwę ozonową
nr katalogowy: 8670
PROBLEMY JAKOŚCI 2007-9
Co to znaczy "Oparty na wiedzy"?
Amir Jan FAZLAGIĆ
nr katalogowy: 29549
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-6
Bezprzewodowe sieci transmisji danych w zastosowaniach sensorowych
JACEK STĘPIEŃ
KONSTANTY MARSZAŁEK
nr katalogowy: 35701
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Nowe inwestycje w Browarze Zamkowym w Raciborzu
nr katalogowy: 131443
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-8
Jak konsumenci postrzegają informacje o substancjach dodatkowych
I. Ozimek
nr katalogowy: 20754
GOSPODARKA WODNA 2012-5
INFORMACJE NOWOŚCI INFORMACJE
nr katalogowy: 67356
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2007-12
Wśród książek
inż. Bożena Gajdzik
nr katalogowy: 32153
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Trend produktów PREMIUM w sokownictwie
Grzegorz Frącek
nr katalogowy: 30027
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-9
Supermarkety i Krahelska
Robert Kozela
nr katalogowy: 29776
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-11
Perspektywy rozwoju technologii produkcji bioetanolu z surowców skrobiowych
WŁODZIMIERZ GRAJEK
MAŁGORZATA GUMIENNA
MAŁGORZATA LASIK
ZBIGNIEW CZARNECKI
nr katalogowy: 39043
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-9
Zarządzanie jakością a rozwój innowacji na rynku opakowań
Agnieszka KAŃCZUKOWSKA-STADNIK
nr katalogowy: 38309
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-5
Retencja kontrolowana
Maria Bogacz-Rygas
nr katalogowy: 25814
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-1
Perlit ekspandowany - wykorzystanie unikalnych właściwości w systemie dociepleń dla indywidualnych inwestorów
Adam Buchelt
nr katalogowy: 23652
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Reforming metanu ditlenkiem węgla
JACEK MICHAŁ RYNKOWSKI
nr katalogowy: 28708
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Po fali zwolnień nadeszła fala rekrutacji w branży HoReCa
nr katalogowy: 138211
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2017-12
Historia i doświadczenie zobowiązują - 36 lat JM-TRONIC na rynku energetycznym
nr katalogowy: 111132
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-6
Substancje dodatkowe w napojach bezalkoholowych
E. Dtużewska
K. Krygier
nr katalogowy: 7097
CHŁODNICTWO 2005-10
Informacje prawne. Serwisowanie urządzeń zawierających substancje kontrolowane jako czynniki chłodnicze
Arkadiusz Dzierżanowski
nr katalogowy: 8713
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Nowoczesne substancje strukturotwórcze
Elżbieta Dłużewska
Anna Florowska
nr katalogowy: 51868
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-2
Niektóre instalacje systemowe na rynkach europejskich
Michał SEMENIUK
Jacek LECHECKI
Dariusz ŻMUDZIN
nr katalogowy: 33440
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-1
Egipt - kraj słońca i bawełny
nr katalogowy: 32879
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-12
Pomiary charakterystyk anten w strefie bliskiej
SYLWESTER PYSZAK
MARIAN WNUK
nr katalogowy: 32122
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-11
Metoda wykrywania uszkodzeń parametrycznych w układach tranzystorowych
MICHAŁ TADEUSIEWICZ
STANISŁAW HAŁGAS
PIoTR SIDYK
nr katalogowy: 31079
AURA 2007-10
Jedyne w swoim rodzaju miasto Craco
MAŁGORZATA FALENCKA-JABŁOŃSKA
nr katalogowy: 30454
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-8
Niektóre aspekty zastosowań nanotechnologii w przemyśle włókienniczym
MIROSŁAW POLIPOWSKI
nr katalogowy: 29423
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Opakowania giętkie z nadrukiem do pakowania produktów spożywczych
MIROSŁAW BOHDAN
nr katalogowy: 29265
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2008-6
Nowa metoda grupowania danych koszyka sklepowego
Artur GRAMACKI
Jarosław GRAMACKI
nr katalogowy: 36200
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-5
Wzorce i warunki geometryczne stosowane w pomiarach połysku zwierciadlanego
Jerzy PIETRZYKOWSKI
nr katalogowy: 25700
ODZIEŻ 2007-2
Kolekcja "Vistula Grand Prix" Moda męska na sezon wiosenno-letni 2007
Magda Druri
nr katalogowy: 25582
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-3
Niskokoherentny, interferometryczny system do badania właściwości materiałów ceramicznych
MAŁGORZATA JĘDRZEJEWSKA-SZCZERSKA
MARCIN STRĄKOWSKI
RYSZARD HYPSZER
BOGDAN B. KOSMOWSKI
nr katalogowy: 24686
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-11
Substances of very high concern in commonly used goods. An analytical approach Substancje wzbudzające szczególne obawy w wyrobach codziennego użytku. Podejście analityczne
Renata Kulesza
Ewa Nowakowska-Bogdan
Ewa Sabura
nr katalogowy: 87929
10.12916/przemchem.2014.1928
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-12a
Substancje szczególnie niebezpieczne dla środowiska wodnego w prawodawstwie polskim w świetle wymagań europejskich
BARBARA OSMULSKA-MRÓZ
nr katalogowy: 22699
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności - sierpień 2008 r.
nr katalogowy: 38264
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-9
Mikroelektroniczne i optoelektroniczne przyrządy sensorowe z warstwami diamentowymi i diamentopodobnymi
MATEUSZ ŚMIETANA
ALEKSANDER WERBOWY
JAN SZMIDT
nr katalogowy: 37994
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2008-7
Polskie Koleje Państwowe w aspekcie członkostwa Polski w Unii Europejskiej
Jan Pabiańczyk
nr katalogowy: 36286
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Nowe inwestycje w Browarze Zamkowym w Raciborzu
nr katalogowy: 131443
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Szypułka prawdę ci powie!
nr katalogowy: 131712
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Komponowanie mieszanek funkcjonalnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 94526
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-6
Surowce dodatkowe w piekarni
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 126601
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-9
Ochrona przed niebezpiecznymi substancjami chemicznymi
nr katalogowy: 86853
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Konserwanty - niebezpieczne substancje w produktach spożywczych
nr katalogowy: 84841
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-8
Rynkowe kiełbasy typu salami
Halina Makała
nr katalogowy: 37277
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-4-5
Korozja wybranych stopów Fe w ciekłych kąpielach Al i Zn
PIOTR LIBERSKI
HENRYK KANIA
PAWEŁ PODOLSKI
ADAM TATAREK
nr katalogowy: 34301
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-3
Własności optyczne monokryształów SbI3·3S8 otrzymanych z fazy gazowej
MICHALINA KOTYCZKA-MORAŃSKA
MARIAN NOWAK
ŁUKASZ BOBER
MIROSŁAWA KĘPIŃSKA
PIOTR SZPERLICH
JANUSZ SZALA
nr katalogowy: 35987
SZKŁO I CERAMIKA 2007-1
Technika grafitowania naczyń w garncarstwie kultury przeworskiej w świetle analiz specjalistycznych ceramiki z okolic Wrocławia
HENRYK STOKSIK
nr katalogowy: 24154
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-2
Obiecujący rok 2021. Czekamy na targi ITM INDUSTRY EUROPE
nr katalogowy: 131238
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-11
Przepisy bhp w praktyce laboratoryjnej {2}
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 63745
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-9
Mieszanki funkcjonalne. Część 1
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 150473
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-9
Substancje dodatkowe stosowane w przetwórstwie mięsa
Piotr Szymański
nr katalogowy: 29832
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-10
Szkoła REACH: Substancje niewprowadzone
Marta A. Sobańska
nr katalogowy: 38404
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-9
Szkoła REACH: Przygotowanie dokumentacji rejestracyjnej przy użyciu systemu IUCLID
Marta A. Sobańska
nr katalogowy: 37661
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-5
Enzymatyczne środki dla papiernictwa
Inge Loosvelt
nr katalogowy: 51940
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Substancje dodatkowe w produktach spożywczych. Cz. I
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 61886
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-1
Ważne elementy dotyczące obowiązków wynikających z rozporządzenia REACH Część VII. Obowiązki producentów, importerów i dalszych użytkowników wynikające ze stosowania substancji SVHC
Anna Bańkowska
Paulina Porębska
Marcela Palczewska-Tulińska
Andrzej Krześlak
nr katalogowy: 65146
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-5
Lesznowola - przyjazna gmina w sercu Mazowsza
nr katalogowy: 66431
OPAKOWANIE 2022-10
Jak wyeliminować z użycia szkodliwy plastik
nr katalogowy: 140205
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Opiekunowie dobrego smaku
nr katalogowy: 63452
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-11
Wzbogacanie produktów zbożowych w substancje balastowe
nr katalogowy: 39060
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-4
Chlorek żelaza(III) i koagulanty wstępnie zhydrolizowane pix w usuwaniu substancji humusowych z roztworów wodnych
Jadwiga Kaleta
nr katalogowy: 50988
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Mięso w diecie człowieka
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 139487
mięso
tłuszcz
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
witaminy
substancje mineralne
meat
fat
nutritional value
bioactive substances
vitamins
minerals
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Mięso w diecie człowieka
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 139487
mięso
tłuszcz
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
witaminy
substancje mineralne
meat
fat
nutritional value
bioactive substances
vitamins
minerals
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-7-8
Zastosowanie klinoptylolitu do usuwania substancji humusowych z wody
Jadwiga Kaleta
nr katalogowy: 36358
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-1
Zmniejsz ciężar - nowa kampania
nr katalogowy: 124516
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2018-8
Kompozytowe wzmocnienie oraz ochrona osłabionych rurociągów i zbiorników
ROMAN MASEK
nr katalogowy: 115333
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-11
Jak z nią postępować?
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 63513
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
Rośnie znaczenie krajów Ameryki Południowej w światowym eksporcie zbóż i soi
nr katalogowy: 62918
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-4
Wewnętrzna izolacja termiczna Remers iQ-Therm bezpieczne rozwiązanie w trudnych warunkach
Jarosław Gasewicz
nr katalogowy: 98145
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-4
Prekursory materiałów wybuchowych. nowe wyzwanie dla przedsiębiorców
Dorota Kalisz
Lesław Górniak
Jolanta Wikalińska
nr katalogowy: 105246
10.15199/62.2017.4.23
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Strategia UE w zakresie substancji chemicznych na rzecz zrównoważonego i nietoksycznego środowiska
Joanna Guziałowska-Tic
Wilhelm J. Tic
nr katalogowy: 140444
10.15199/62.2022.11.2
strategia zrównoważonego rozwoju w zakresie chemikaliów
bezpieczeństwo ludzi
bezpieczeństwo środowiska
prawodawstwo UE
REACH
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Strategia UE w zakresie substancji chemicznych na rzecz zrównoważonego i nietoksycznego środowiska
Joanna Guziałowska-Tic
Wilhelm J. Tic
nr katalogowy: 140444
10.15199/62.2022.11.2
strategia zrównoważonego rozwoju w zakresie chemikaliów
bezpieczeństwo ludzi
bezpieczeństwo środowiska
prawodawstwo UE
REACH
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-16-17
EDC - substancje zaburzające gospodarkę hormonalną
Agnieszka STRADECKA
nr katalogowy: 108584
substancje zaburzające gospodarkę hormonalną
EDC
BPA
DDT
indoor air
volatile organic compounds (VOC)
particulate matter (PM)
filtration
phytoremediation
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-12
Substancje niebezpieczne pod kontrolą
nr katalogowy: 117695
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Z czego składają się lody.
nr katalogowy: 23786
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-22-23
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 110274
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-7
OCHRONA PRZED KOROZJĄ POWŁOKAMI ZAWIERAJĄCYMI MIKROKAPSUŁY
nr katalogowy: 78097
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-8
KONFERENCJE, NARADY, WYSTAWY
nr katalogowy: 108234
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Możliwości wykorzystania hydrokoloidów w produkcji makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 81085
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-8
Jaki zasięg harmonizacji w UE?
Bolesław Hancyk
nr katalogowy: 61476
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-10
Odzież barierowa chroniąca przed substancjami chemicznymi i metoda badania jej skuteczności
Sylwia Krzemińska
nr katalogowy: 63506
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
Aromatyzowane napoje spirytusowe
Mateusz Różański
Maria Balcerek
Katarzyna Pielech-Przybylska
nr katalogowy: 115056
10.15199/64.2018.7.4
napoje spirytusowe
aromatyzowanie
maceracja
surowce roślinne
owoce
spirit beverages
aromatization
maceration
plant raw materials
fruits
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-3
Coraz więcej nowotworów zawodowych
nr katalogowy: 125347
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-7-8
Konferencja „Niebezpieczne substancje chemiczne a bezpieczna praca”
nr katalogowy: 132806
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-6
Kompozytowe wzmocnienie oraz ochrona osłabionych rurociągów i zbiorników
Roman Masek
nr katalogowy: 120684
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-12
Porównanie systemu izolacji nakrokwiowej dachów skośnych płytami poliuretanowymi oraz tradycyjnymi materiałami termoizolacyjnymi
Aleksander Byrdy
nr katalogowy: 95748
10.15199/33.2015.12.17
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Substancje chemiczne w żywności jako zagrożenie zdrowotne
Ewa Ochwanowska
Małgorzata Czarny-Działak
Ilona Żeber-Dzikowska
Boże na Wójtowicz
Barbara Gworek
Halina Król
Małgorzata Dziechciaż
Monika Szpringer
Jarosław Chmielewski
nr katalogowy: 122844
10.15199/62.2019.10.17
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-12
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 106934
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-10
Wykorzystanie sztucznej inteligencji dla pożytku społecznego - co się za tym kryje?
Ryszard Tadeusiewicz
nr katalogowy: 113609
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-11
Nowe surowce odnawialne na opakowania
nr katalogowy: 102551
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-2
Obiecujący rok 2021. Czekamy na targi ITM INDUSTRY EUROPE
nr katalogowy: 131238
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-10
Gleba porolna
Ireneusz Olejarski
nr katalogowy: 133731
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-10
Gleba porolna
Ireneusz Olejarski
nr katalogowy: 133731
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Smaczne i kolorowe
nr katalogowy: 137387
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-7
W stronę bezpieczniejszych stref zagrożenia wybuchem (ATEX)
Jenni Bäck
nr katalogowy: 132725
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Lody mleczne a gronkowcowe zatrucia pokarmowe
Justyna Płoska
Lidia Stasiak-Różańska
Antoni Stanisław Pluta
nr katalogowy: 129154
10.15199/65.2020.11.5
lody mleczne
gronkowce
enterotoksyna
zatrucia pokarmowe
milk ice cream
staphylococci
enterotoxin
foodborne infections
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Lody mleczne a gronkowcowe zatrucia pokarmowe
Justyna Płoska
Lidia Stasiak-Różańska
Antoni Stanisław Pluta
nr katalogowy: 129154
10.15199/65.2020.11.5
lody mleczne
gronkowce
enterotoksyna
zatrucia pokarmowe
milk ice cream
staphylococci
enterotoxin
foodborne infections
GOSPODARKA WODNA 2014-10
Zagrożenia związane z jakością wody - zanieczyszczenia i propozycje rozwiązań
MAREK GROMIEC
nr katalogowy: 87174
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Substancje pochodzenia naturalnego w konserwacji żywności
Alina Kunicka-Styczyńska
Agnieszka Tyfa
nr katalogowy: 93650
10.15199/65.2015.9.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Substancje smakowo-zapachowe w przetwórstwie mięsa
Halina Makała
nr katalogowy: 51871
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-3
Dotacje na duże inwestycje
Michał Turczyk
Kamila Łepkowska
nr katalogowy: 50744
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2013-8-9
Sygnatury cyfrowe sygnałów fonicznych
Przemysław DYMARSKI
Robert MARKIEWICZ
Anna KOPERTOWSKA
nr katalogowy: 80826
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2009-6
Analiza statystyczna niezawodności krajowych linii niskiego napięcia
Mirosław Kornatka
nr katalogowy: 44393
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2009-2
Kontaktowe pomiary temperatury
nr katalogowy: 43893
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-2
Wydarzenia
nr katalogowy: 41591
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2009-10
Eksploatacja i diagnostyka maszyn w przemysłowych napędach elektrycznych
Sławomir Szymaniec
nr katalogowy: 47081
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-1
Ludzie i wydarzenia Karolina Rduch
nr katalogowy: 124505
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-25
Gepard automatyki
nr katalogowy: 95414
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-25
Gepard automatyki
nr katalogowy: 95412
DOZÓR TECHNICZNY 2021-2
Obiecujący rok 2021. Czekamy na targi ITM INDUSTRY EUROPE Obiecujący rok 2021. Czekamy na targi ITM INDUSTRY EUROPE
nr katalogowy: 131530
ELEKTROINSTALATOR 2022-9
ENERGETYKA WIATROWA TURBINY WIATROWE – cz. 2
nr katalogowy: 139252
CHŁODNICTWO 2022-6
Typowe problemy z chłodnictwa komercyjnego
nr katalogowy: 140798
OPAKOWANIE 2023-5
Nestlé Polska na rzecz recyklingu
nr katalogowy: 143418
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-4
Karty charakterystyki ważny element informacyjny
Bolesław Hancyk
nr katalogowy: 50947
AURA 2014-10
Zioła w diecie zwierząt gospodarskich
Czesława Trąba
Krzysztof Rogut
nr katalogowy: 87017
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-7
W stronę bezpieczniejszych stref zagrożenia wybuchem (ATEX)
Jenni Bäck
nr katalogowy: 132725
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-7-8
Substancje reprotoksyczne i zmiana dotycząca szkół
nr katalogowy: 149903
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Substancja dodatkowa czy wzbogacająca?
Joanna Olszak
nr katalogowy: 78773
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-10
Możliwości w zakresie stosowania substancji dodatkowych w przetwórstwie mięsa
Joanna Lewancka
nr katalogowy: 123018
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-2-3
Toksykologia żywności
Agnieszka STRADECKA
nr katalogowy: 103856
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Substancje dodatkowe w produktach ekologicznych
Aneta Brodziak
Jolanta Król
nr katalogowy: 102844
10.15199/65.2016.12.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-3
Hydrokoloidy - substancje stabilizujące żywność Cz. I. Funkcje, modyfikacje i uwarunkowania prawne
Agnieszka Anna Pilarska
Jolanta Gawałek
nr katalogowy: 97378
10.15199/65.2016.3.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-6
Substancje dodatkowe w piekarstwie i ciastkarstwie
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
Paulina Karczewska
nr katalogowy: 91997
10.15199/65.2015.6.4
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-9
Substancje reprotoksyczne – zmiany przepisów wykonawczych
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 150530
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-9
Wpływ rozporządzenia REACH na wielkość produkcji i import substancji chemicznych niebezpiecznych dla środowiska i zdrowia człowieka
Joanna Guziałowska-Tic
nr katalogowy: 122258
10.15199/62.2019.9.8
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-11
KWALIFIKACJA W ZAWODZIE PIEKARZ Część 3.
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 94481
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-3
Narażenie na czynniki rakotwórcze
nr katalogowy: 82985
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH