Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
CHŁODNICTWO 2006-10
Wpływ szybkości zamrażania na przeżywalność skojarzonych populacji bakterii fermentacji mlekowej i drożdży
PIOTR DZIUGAN
MARCIN DZIOMDZIORA
nr katalogowy: 21418
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Probiotyczne surowce jako składniki aktywne formulacji kosmetycznych
Anna Łętocha
Małgorzata Miastkowska
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 139555
10.15199/62.2022.9.11
probiotyk
formulacje kosmetyczne
filtrat ekstraktu Lactobacillus
filtrat lizatu fermentacji Lactobacillus
ekstrakt filtratu fermentacji Bacillus
analiza stanu skóry
probiotics
cosmetic formulation
Lactobacillus extract filtrate
Lactobacillus ferment lysate filtrate
Bacillus ferment filtrate extract
skin condition analysis
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Probiotyczne surowce jako składniki aktywne formulacji kosmetycznych
Anna Łętocha
Małgorzata Miastkowska
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 139555
10.15199/62.2022.9.11
probiotyk
formulacje kosmetyczne
filtrat ekstraktu Lactobacillus
filtrat lizatu fermentacji Lactobacillus
ekstrakt filtratu fermentacji Bacillus
analiza stanu skóry
probiotics
cosmetic formulation
Lactobacillus extract filtrate
Lactobacillus ferment lysate filtrate
Bacillus ferment filtrate extract
skin condition analysis
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Probiotyczne surowce jako składniki aktywne formulacji kosmetycznych
Anna Łętocha
Małgorzata Miastkowska
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 139555
10.15199/62.2022.9.11
probiotyk
formulacje kosmetyczne
filtrat ekstraktu Lactobacillus
filtrat lizatu fermentacji Lactobacillus
ekstrakt filtratu fermentacji Bacillus
analiza stanu skóry
probiotics
cosmetic formulation
Lactobacillus extract filtrate
Lactobacillus ferment lysate filtrate
Bacillus ferment filtrate extract
skin condition analysis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Porównanie tradycyjnego zakwasu buraczanego z fermentowanym sokiem buraczanym
Artur Kiełb
Martyna Walczuk
Wiktoria Wilkowska
Weronika Zduńczyk
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 131857
10.15199/65.2021.5.3
burak
sok
zakwas
probiotyki
beet
juice
leaven
probiotics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Porównanie tradycyjnego zakwasu buraczanego z fermentowanym sokiem buraczanym
Artur Kiełb
Martyna Walczuk
Wiktoria Wilkowska
Weronika Zduńczyk
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 131857
10.15199/65.2021.5.3
burak
sok
zakwas
probiotyki
beet
juice
leaven
probiotics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Porównanie tradycyjnego zakwasu buraczanego z fermentowanym sokiem buraczanym
Artur Kiełb
Martyna Walczuk
Wiktoria Wilkowska
Weronika Zduńczyk
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 131857
10.15199/65.2021.5.3
burak
sok
zakwas
probiotyki
beet
juice
leaven
probiotics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-8
Wpływ czynników technologicznych na przeżywalność Lb. acidophilus i Lb. casei
Adrian Wojtczak
Małgorzata Ziarno
Katarzyna Czarniak
nr katalogowy: 115592
10.15199/65.2018.8.7
fermentacja
napowietrzanie
przechowywanie
fermentation
aeration
storage
CHŁODNICTWO 2006-12
Zimny szok jako czynnik indukujący krioprotekcję drobnoustrojów
PIOTR DZIUGAN
nr katalogowy: 22641
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-4
Możliwości zastosowania probiotyków i prebiotyków do produkcji soków warzywno-owocowych
M. Trząskowska
D. Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 14569
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-12
Antagonistyczna aktywność bakterii Lactobacillus brevis Łock 0944 w fermentowanym soku buraczanym
E. Klewicka
I. Motyl
Z. Libudzisz
nr katalogowy: 6973
OPAKOWANIE 2017-9
BADANIA I ROZWÓJ: Wpływ substancji ochronnych na przeżywalność Lactobacillus rhamnosus po 4-tygodniowym przechowywaniu w 25°C - część 1.
Małgorzata Mizielińska
Wioletta Krawczyńska
Katarzyna Sobecka
Alicja Fedorowicz
Joanna Odrzywolska
Dariusz Kiełczewski
nr katalogowy: 109699
10.15199/42.2017.9.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Fermentowany napój sojowy o właściwościach prozdrowotnych
Dorota Zielińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 56553
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-9
Czas na kwas
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 37903
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-10
Wpływ warunków procesu hydrolizy modelowych pektyn cytrusowo-jabłkowych na wzrost bakterii kwasu mlekowego Lactobacillus plantarum MILab393
Małgorzata Krzywonos
Hanna Pińkowska
Katarzyna Trzepak-Balicka
Paweł Wolak
nr katalogowy: 116816
10.15199/62.2018.10.24
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-1
Fermentowany sok marchwiowy
Monika Trząskowska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 32844
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-4
Bakterie fermentacji mlekowej – tradycyjne i nowe kierunki wykorzystania w przetwórstwie mięsa
Elżbieta HAĆ-SZYMAŃCZUK
Edyta LIPIŃSKA
Aneta CEGIEŁKA
Kamil PIWOWAREK
nr katalogowy: 148325
bakterie fermentacji mlekowej
mięsne produkty fermentowane
bakteriocyny
biokonserwowanie
lactic acid bacteria
fermented meat products
bacteriocins
biopreservation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
Wpływ nachmielenia brzeczki na bakterie kwasu mlekowego
Aneta Ciosek
Vivien Nagy
Olga Szczepanik
Katarzyna Fulara
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 123881
10.15199/64.2019.12.1
bakterie kwasu mlekowego
IBU
związki chmielu
lactic acid bacteria
IBU
hop compounds
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-8
Wpływ wybranych substancji tłuszczowych, ich entalpii topnienia oraz kompozycji kwasów tłuszczowych na przeżywalność Lactobacillus rhamnosus GG podczas procesu suszenia rozpyłowego i przechowywania
Alicja Fedorowicz
Artur Bartkowiak
nr katalogowy: 144664
10.15199/65.2023.8.5
suszenie rozpyłowe
Lactobacillus rhamnosus GG
mikrokapsułkowanie
tłuszcze
kwasy tłuszczowe
spray drying
Lactobacillus rhamnosus GG
microencapsulation
fats
fatty acids
OPAKOWANIE 2018-2
BADANIA I ROZWÓJ: Wpływ MAP na przeżywalność Lactobacillus rhamnosus po 12-tygodniowym przechowywaniu w 25°C - część 2.
Katarzyna Sobecka
Małgorzata Mizielińska
Wioletta Krawczyńska
Alicja Fedorowicz
Joanna Odrzywolska
Dariusz Kiełczewski
nr katalogowy: 112379
10.15199/42.2018.2.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Jakość mikrobiologiczna i sensoryczna fermentowanych napojów miodowych
mgr inż. Emilia Łapińska
inż. Małgorzata Pikora
dr hab. Monika Trząskowska
nr katalogowy: 130557
10.15199/64.2021.1.4
napój miodowy
probiotyki
fermentacja
Lactobacillus
honey drink
probiotics
fermentation
Lactobacillus
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Jakość mikrobiologiczna i sensoryczna fermentowanych napojów miodowych
mgr inż. Emilia Łapińska
inż. Małgorzata Pikora
dr hab. Monika Trząskowska
nr katalogowy: 130557
10.15199/64.2021.1.4
napój miodowy
probiotyki
fermentacja
Lactobacillus
honey drink
probiotics
fermentation
Lactobacillus
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-8
Wpływ wybranych substancji tłuszczowych, ich entalpii topnienia oraz kompozycji kwasów tłuszczowych na przeżywalność Lactobacillus rhamnosus GG podczas procesu suszenia rozpyłowego i przechowywania
Alicja Fedorowicz
Artur Bartkowiak
nr katalogowy: 144664
10.15199/65.2023.8.5
suszenie rozpyłowe
Lactobacillus rhamnosus GG
mikrokapsułkowanie
tłuszcze
kwasy tłuszczowe
spray drying
Lactobacillus rhamnosus GG
microencapsulation
fats
fatty acids
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-3
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 118904
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Wybrane chemiczne i fizyczne właściwości liofilizowanych, potencjalnie probiotycznych fermentowanych napojów mleczarskich oraz ocena ich rehydracji
Franciszek Kluza
Marek Domin
Dariusz Góral
Katarzyna Kozłowicz
Sybilla Kłapsia
Marek Szmigielski
Beata Zdybel
nr katalogowy: 113857
10.15199/62.2018.5.12
CHŁODNICTWO 2013-11
Zmiany wybranych cech jakościowych biojogurtów z mleka koziego w czasie chłodniczego przechowywania
ANNA MITUNIEWICZ-MAŁEK
IZABELA DMYTRÓW
KATARZYNA SKRYPLONEK
nr katalogowy: 80667
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-10
Filtracja piwa niepasteryzowanego
Grzegorz Pasztaleniec
nr katalogowy: 63323
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-8
Żur na bazie kultur starterowych drogą do sukcesu
nr katalogowy: 53352
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Chromatograficzna analiza produktów fermentacji opornych dekstryn
Katarzyna Śliżewska
Renata Barczyńska
Kamila Jochym
Janusz Kapuśniak
nr katalogowy: 59919
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Chromatograficzna analiza związków selenu w probiotycznym preparacie selenowym
Ilona Motyla
Eliza Kurek
nr katalogowy: 59897
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Selen w preparatach probiotycznych
ILONA MOTYL
nr katalogowy: 51364
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Wpływ przeciwutleniaczy i atmosfery pakowania na przeżywalność immobilizowanych probiotyków
Małgorzata Mizielińska
Katarzyna Sobecka
Michał Jarosz
Dawid Urbański
Magdalena Stobińska
nr katalogowy: 101001
10.15199/65.2016.8.8
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-5
Effect of electromagnetic stimulation of the active substance of selected plants on their antiseptic potential
Paweł KIEŁBASA
Anna MIERNIK
Tomasz DRÓŻDŻ
Tomasz SZCZEGIELNIAK
nr katalogowy: 137358
10.15199/48.2022.05.28
pole elektromagnetyczne
olejki eteryczne
substancja biologiczna
właściwości antyseptyczne
electromagnetic field
essential oils
biological substance
antiseptic properties
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-5
Effect of electromagnetic stimulation of the active substance of selected plants on their antiseptic potential
Paweł KIEŁBASA
Anna MIERNIK
Tomasz DRÓŻDŻ
Tomasz SZCZEGIELNIAK
nr katalogowy: 137358
10.15199/48.2022.05.28
pole elektromagnetyczne
olejki eteryczne
substancja biologiczna
właściwości antyseptyczne
electromagnetic field
essential oils
biological substance
antiseptic properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 86194
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-11
Piwa kwaśne i problemy z ich warzeniem
Katarzyna Modrzejewska
nr katalogowy: 116656
10.15199/64.2018.11.2
piwo
sour
kwas
browarnictwo
drożdże
beer
sour
acid
brewery
yeasts
OPAKOWANIE 2019-4
Maksymalna wydajność w minimalnych przestrzeniach
nr katalogowy: 119872
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-3
Detoksykacja aflatoksyny B1 przez drobnoustroje probiotyczne
Katarzyna Śliżewska
nr katalogowy: 125281
10.15199/62.2020.3.12
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
AURA 2023-2
Cykoria korzeniowa – rzadko uprawiane warzywo wysokoinulinowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 141757
10.15199/2.2023.2.1
cykoria korzeniowa
roślina wysokoinulinowa
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
root chicory
high inulin plant
nutritional value
pro-health properties
AURA 2023-2
Cykoria korzeniowa – rzadko uprawiane warzywo wysokoinulinowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 141757
10.15199/2.2023.2.1
cykoria korzeniowa
roślina wysokoinulinowa
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
root chicory
high inulin plant
nutritional value
pro-health properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Wdrożenie dodatkowych, podwyższonych standardów kontroli jakości w browarach za pomocą systemu GeneDisc®
nr katalogowy: 97391
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Bioróżnorodność mikroorganizmów w procesie produkcji wina metodą spontaniczną
Paulina Bogdan
Hubert Antolak
nr katalogowy: 120731
10.15199/64.2019.5-6.1
wino
bioróżnorodność
mikroorganizmy
fermentacja spontaniczna
wine
biodiversity
microorganisms
spontanous fermentation
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Uczta jogurtowa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 69662
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-2
Metody biologii molekularnej w mikrobiologii żywności
Magdalena Olszewska
nr katalogowy: 74713
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-9
Bakterie jako partner drożdży piwowarskich w produkcji piw kwaśnych
Barbara Foszczyńska
Joanna Chmielewska
Joanna Kawa-Rygielska
Ewelina Dziuba
nr katalogowy: 101015
10.15199/64.2016.9.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Właściwości zdrowotne żywności wytwarzanej przy udziale bakterii kwasu mlekowego
Monika Pytka
Monika Kordowska-Wiater
Jarosław Mazurkiewicz
nr katalogowy: 110163
żywność fermentowana
bakterie kwasu mlekowego
zdrowie
fermented food
lactic acid bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Zagrożenia mikrobiologiczne produktów owocowych i warzywnych
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 85103
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-7
Współczesne możliwości zastosowania probiotyków w przemyśle mięsnym
Michał Gośliński
Dariusz Nowak
nr katalogowy: 121376
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Zastosowanie egzopolisacharydów produkowanych przez bakterie kwasu mlekowego
Corinna Markowicz
Marcin T. Schmidt
nr katalogowy: 94953
10.15199/65.2015.11.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Wpływ doboru surowców na cechy sensoryczne piwa wytwarzanego w warunkach rzemieślniczych
Joanna Maria-Klepacka
Anna Gątarska
Marcelina Kreczman
nr katalogowy: 146038
10.15199/65.2023.11.5
piwo
chmiel
słód
drożdże
dodatki niesłodowane
smak
zapach
cechy sensoryczne
beer
hops
malt
yeast
unmalted additives
taste
smell
sensory characteristics
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-11
Charakterystyka oraz specyfika produkcji szynek surowo dojrzewających
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Marlena J. Baryczka
Filip Sadowski
nr katalogowy: 110532
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-4
Mleczne napoje fermentowane wybrane aspekty zdrowotne
Stanisław Zmarlicki
nr katalogowy: 51252
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-1
Foaming of polylactide Spienianie polilaktydu
Andrzej Stasiek
Aneta Raszkowska-Kaczor
Katarzyna Janczak
nr katalogowy: 81974
10.12916/przemchem.2014.117
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-3
Kultury starterowe dla przemysłu mięsnego
Mariusz S. Kubiak
Łukasz Łamejko
Ewa Czerwińska
Magdalena Polak-Śliwińska
nr katalogowy: 83235
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-5
Mięso i przetwory mięsne żywnością funkcjonalną
Mirosław Słowiński
Leonard Jankiewicz
nr katalogowy: 59758
AURA 2013-7
Intymna wrażliwość
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 77706
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-2
Metody identyfikacji probiotyków w żywności
Dorota Zielińska
Aleksandra Ołdak
Anna Rzepkowska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 103969
10.15199/65.2017.2.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-10
Bakterie fermentacji mlekowej w przemyśle spożywczym
Anna Mikołajczuk-Szczyrba
Izabella Młynarczyk
Anna Goncerzewicz
Anna Misiewicz
nr katalogowy: 94286
10.15199/65.2015.10.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Mało poznany grzyb pleśniowy Galactomyces geotrichum w wyrobach mlecznych
Anna Grygier
Kamila Myszka
Magdalena Rudzińska
nr katalogowy: 98612
10.15199/65.2016.5.6
AURA 2010-10
Probiotyki - czy to tylko moda?
Maria J. CHMIEL
Agnieszka BASIŃSKA
nr katalogowy: 54581
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-9
Wpływ masła kakaowego na przeżywalność bakterii probiotycznych po inkubacji w warunkach niskiego pH
Małgorzata Mizielińska
Wioletta Krawczyńska
Alicja Fedorowicz
Katarzyna Sobecka
nr katalogowy: 101010
10.15199/65.2016.9.7
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-5-6
Wpływ czasu przechowywania na zawartość barwników antocyjanowych w jogurtach borówkowych
Anna Grobelna
Iwona Ścibisz
Małgorzata Ziarno
Joanna Żylińska
Adrian Wojtczak
Stanisław Kalisz
nr katalogowy: 114521
10.15199/64.2018.5-6.4
borówki wysokie
antocyjany
przechowywanie
barwa
blueberries
anthocyanins
storage
colour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Kefir pod lupą
Katarzyna Turek
Monika Wszołek
Jacek Domagała
nr katalogowy: 118824
10.15199/65.2019.2.8
kefir
ziarna kefirowe
mikroorganizmy
drożdże
kefir
kefir grains
microorganisms
yeast
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-3
Wymagania mikrobiologiczne dla ziarna i mąki
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 114136
bakterie
pleśnie
przemiał ziarna
oczyszczanie ziarna
bacteria
molds
grain milling
grain cleaning
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Bakteriocyny - charakterystyka i potencjał w utrwalaniu żywności
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Iwona Szymańska
Milena Kupiec
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 125038
10.15199/65.2020.2.7
bakteriocyny
biokonserwanty
środki antymikrobiologiczne
opakowania aktywne
powłoki jadalne
bacteriocins
bio-preservatives
antimicrobials
active packaging
edible coatings
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-10
Kwasy tłuszczowe w handlowych jogurtach dostępnych w Olsztynie
Beata Paszczyk
Elżbieta Tońska
nr katalogowy: 145687
10.15199/65.2023.10.5
jogurt
kwasy tłuszczowe
CLA
kwasy n-3 in-6
hipocholesterolemiczne kwasy tłuszczowe (DFA)
hipercholesterolemiczne kwasy tłuszczowe (OFA)
yoghurt
fatty acids
CLA
n-3 and n-6 acids
hypocholesterolemic fatty acids (DFA)
hypercholesterolemic fatty acids (OFA)
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH