Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Wege - dieta
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 112577
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część druga – napoje roślinne i alternatywy nabiału
nr katalogowy: 131668
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część druga – napoje roślinne i alternatywy nabiału
nr katalogowy: 131668
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-10
Akocheese innowacyjny składnik roślinny produktów typu ser
nr katalogowy: 38793
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-4
Kilka odpowiedzi na pytania o kukurydzę GMO
nr katalogowy: 14038
GAZETA CUKROWNICZA 2006-9
Burak genetycznie modyfikowany - zagrożenie czy szansa
E. Śliwińska
nr katalogowy: 16578
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Roślinny Przewodnik Cukierniczy
nr katalogowy: 133971
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Zmiany na rynku mleka
JADWIGA SEREMAK-BULGE
nr katalogowy: 33809
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-12
SZYNKA ŚWIĄTECZNA SOKOŁOWA Z GOŹDZIKAMI (porcja dla 4 osób)
nr katalogowy: 135042
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-9
Na biało
Hanna Stolińs
nr katalogowy: 78856
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1998-9
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 43471
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
Oleje niepospolite
Jarosława Rutkowska
nr katalogowy: 23324
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Roślinny Przewodnik Cukierniczy
nr katalogowy: 133971
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Dieta fleksitariańska – instrukcja obsługi
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 132754
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Polskie sposoby na rosyjskie embargo na owoce i warzywa
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 86167
CHŁODNICTWO 2012-3
Nowy tunel kriogeniczny Freshline QS firmy Air Products zapewnia przetwórcom żywności szybkie i łatwe mrożenie produktów spożywczych
nr katalogowy: 66791
CHŁODNICTWO 2024-6
Nowoczesne rozwiązania dla sklepów i gastronomii
Marek Tomaka
nr katalogowy: 151960
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jak smakuje roślinny łosoś? Alternatywy ryb coraz bardziej dostępne na rynku
nr katalogowy: 142075
CHŁODNICTWO 2024-1
Specyfika transportu produktów w kontrolowanej temperaturze
Paweł Latoszek
nr katalogowy: 147615
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-3
ADM i Wilmar powołują spółkę typu joint venture: Olenex C.V. zajmie się rafinowanymi olejami roślinnymi i tłuszczami
nr katalogowy: 74646
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
POTEX - WIĘCEJ NIŻ BŁONNIK
Michał Korzycki
nr katalogowy: 126518
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-1-2
Eliksir życia
Daria Majda
nr katalogowy: 82375
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jak smakuje roślinny łosoś? Alternatywy ryb coraz bardziej dostępne na rynku
nr katalogowy: 142075
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Moda na dietę roślinną
nr katalogowy: 138830
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
PRODUKTY VEGE
Adam Kostecki
Jolanta Modzelewska
nr katalogowy: 143580
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-7
Roślinne źródło białka, a więc warzywa strączkowe pod lupą dietetyka
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 121161
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Dieta fleksitariańska – instrukcja obsługi
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 132754
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Moda na dietę roślinną
nr katalogowy: 138830
OPAKOWANIE 2020-11
Wzrośnie podaż opakowań jednorazowych z plastiku
nr katalogowy: 129003
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-5
Czy musimy suplementować dietę? (Część 2)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 148553
AURA 2015-4
Pisaliśmy o tym... 1981
nr katalogowy: 90314
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
Wiadomości
nr katalogowy: 142434
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-2
Pectins. A useful raw material of plant origin. Production and uses Pektyny. Użyteczny surowiec pochodzenia roślinnego. Otrzymywanie i kierunki zastosowania
Hanna Pińkowska
Adrianna Złocińska
nr katalogowy: 89491
10.15199/62.2015.2.4
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
MARKET OF FERMENTED BEVERAGES IN POLAND
Nadia GUZIŃSKA
Edyta KORDIALIK-BOGACKA
nr katalogowy: 147957
10.15199/180.2024.1.3
fermented beverages
cider
kombucha
plant-based dairy
napoje fermentowane
cydr
kombucha
nabiał roślinny
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
MARKET OF FERMENTED BEVERAGES IN POLAND
Nadia GUZIŃSKA
Edyta KORDIALIK-BOGACKA
nr katalogowy: 147957
10.15199/180.2024.1.3
fermented beverages
cider
kombucha
plant-based dairy
napoje fermentowane
cydr
kombucha
nabiał roślinny
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część pierwsza – mąki bezglutenowe
nr katalogowy: 131208
AURA 2013-12
RECENZJE
Kinga BONENBERG
nr katalogowy: 80813
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-4
Warto wiedzieć o pszenżycie ABC pszenżyta
Monika Bukowska
nr katalogowy: 75658
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-4
Biorafinerie - systemy i przykłady realizacji w E uropie
Joanna Harasym
nr katalogowy: 58921
AURA 2019-12
Wegetarianizm - sposób odżywienia się czy coś więcej?
Janusz R. Mroczek
Karolina Mroczek
nr katalogowy: 123869
10.15199/2.2019.12.2
wegetarianizm
zrównoważony rozwój
ekologia
etyk
vegetarianism
sustainable development
ecology
ethics
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Królewska uczta
nr katalogowy: 113111
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Polska – Europa – Świat
Tłumaczył Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 130222
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-9
Praktyczny przewodnik dla wegan (część II)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 122162
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-6
Surowce dodatkowe w piekarni
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 126601
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-7
Reklama w stuletniej firmie
Sylwia Krębuszewska-Kozieł
nr katalogowy: 99144
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część pierwsza – mąki bezglutenowe
nr katalogowy: 131208
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-10
DÜBÖR - urządzenia i oleje, które gwarantują wymierne ekonomicznie oszczędności!
nr katalogowy: 62778
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
PRODUKTY VEGE
Adam Kostecki
Jolanta Modzelewska
nr katalogowy: 143580
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-5
Zdrowy olej
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 83918
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Sięgajmy po nabiał
Bogusław Staniewski
nr katalogowy: 63446
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-4
Zależy nam na świadomych konsumentach
Barbara Mikusińska
nr katalogowy: 148315
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-19
Chroniące środowisko GMO?
nr katalogowy: 63141
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-7
Diety mięsne i bezmięsne - korzyści i zagrożenia
Zuzanna Goluch -Koniuszy
nr katalogowy: 85730
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-11
KWALIFIKACJA W ZAWODZIE PIEKARZ Część 3.
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 94481
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-4
Białka w lodach
Elżbieta Polak
Joanna Markowska
nr katalogowy: 97867
10.15199/65.2016.4. 3
CHŁODNICTWO 2023-4
Jak i co przechowywać w chłodniach
Adam Kwiatkowski
nr katalogowy: 144656
OPAKOWANIE 2011-7
WYDARZENIA
nr katalogowy: 60755
AURA 2013-10
Poznawanie przez działanie Propozycje dla uczniów szkół podstawowych.Zanieczyszczenia wody (3)
Elżbieta TYRALSKA-WOJTYCZA
nr katalogowy: 79511
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-5
Czynniki wpływające na skład chemiczny i jakość dymu
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 51700
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-1
Wieprzowiny wizytówka
Waldemar Jaworski
nr katalogowy: 96235
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
AURA 2013-12
O starych sadach w krajobrazie
Agata GAJDEK
nr katalogowy: 80802
OPAKOWANIE 2014-11
Wpływ opakowania i czasu przechowywania na jakość surowców zielarskich
BARBARA KOŁODZIEJ
DANUTA SUGIER
BEATA KRÓL
nr katalogowy: 87895
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
Ekstrakty roślinne w produktach mlecznych
Dorota Zaręba
Mariola Kozłowska
Małgorzata Ziarno
nr katalogowy: 55112
AURA 2016-11
Smog w Krakowie - spojrzenie w przyszłość z perspektywy historycznej
Wanda WILCZYŃSKA-MICHALIK
Bartłomiej PIETRAS
Marek MICHALIK
nr katalogowy: 102076
10.15199/2.2016.11.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Wpływ żywienia na mikroflorę jelit i zdrowie człowieka
Marcelina Olszak
Ewa Solarska
nr katalogowy: 101002
10.15199/65.2016.8.9
CHŁODNICTWO 2021-1
Czym kierować się przy wyborze regałów chłodniczych
Szymon Mydlarz
nr katalogowy: 130456
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-1
Żywność z dodatkami aktualne problemy
Joanna Olszak
nr katalogowy: 82177
AURA 2012-5
Fenologia i fenologiczne pory roku
Czesława TRĄBA
Paweł WOLAŃSKI
Krzysztof ROGUT
nr katalogowy: 67537
GOSPODARKA WODNA 2013-8
Określenie wpływu sedymentacji rumowiska i porostu roślinnego na przepustowość międzywala
ANNA LENAR-MATYAS
MARTA ŁAPUSZEK
JERZY RATOMSKI
nr katalogowy: 78412
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-7
Biorafineria zbożowa - substancje czynne w otrębach pszennych i metody ich otrzymywania
Joanna Harasym
nr katalogowy: 92249
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-1
Czarny bez Sambucus nigra w dietoterapii chorób cywilizacyjnych
Anna Gramza-Michałowska
Andrzej Sidor
nr katalogowy: 89208
10.15199/65.2015.1.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Optymalizacja tworzenia i charakterystyka hydrożelowych mikrokapsułek o kontrolowanym uwalnianiu wybranych herbicydów
MAŁGORZATA WŁODARCZYK
AGNIESZKA MUSZYŃSKA
HANNA SIWEK
ARTUR BARTKOWIAK
nr katalogowy: 51383
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-2
Emission of "greenhouse gases" generated during biofuels hydroconversion by co-processing Emisja "gazów cieplarnianych" generowana podczas hydrokonwersji bioolejów przez co-processing
Kamil Berdechowski
nr katalogowy: 82424
10.12916/przemchem.2014.199
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-4
Technological aspects of periodic biodiesel production Technologiczne aspekty produkcji biodiesla metodą okresową
Mariusz Sulewski
Adam Traczykowski
Włodzimierz Urbaniak
Katarzyna Budzińska
nr katalogowy: 83700
10.12916/przemchem.2014.547
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-9
Wieloparametryczna klasyfikacja właściwości użytkowych biopaliw ciekłych - optymalizacja głowicy sensora
Michał Borecki
Jan Szmidt
Piotr Doroz
Paweł Pszczółkowski
Mariusz Duk
Andrzej Kociubiński
Michael Korwin-Pawlowski
nr katalogowy: 79304
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Separation of capsaicin from fruits of Capsicum chinense sp. peppers by using a fluidized bed techniques. Wydzielanie kapsaicyny z owoców papryki Capsicum chinense z wykorzystaniem technik fluidyzacyjnych
Agnieszka Jagoda
Witold Żukowski
nr katalogowy: 78584
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
The content of soluble sugars and lignocellulose in sorghum hybrids Zawartość cukrów rozpuszczalnych i związków ligninocelulozowych w odmianach sorga
Mirosław Anioł
Józef Sowiński
Magda Aniołowska
nr katalogowy: 94467
10.15199/62.2015.10.37
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-3
Saponins of horse chestnuts. Traditional herbal medicine as a renewable chemical raw material Saponiny kasztanowca. Tradycyjny lek roślinny w roli odnawialnego surowca chemicznego
Mariusz M. Gruza
Kamil Jatczak
Bogdan Zagrodzki
Katarzyna Filip
Grzegorz Grynkiewicz
nr katalogowy: 90068
10.15199/62.2015.3.15
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-9
Aktualny stan i atrakcyjność sektorów biopaliw transportowych w Polsce. Cz. 1
Joanna Stasiak-Panek
Adam Kupczyk
Jakub Gawron
Janusz Wojdalski
nr katalogowy: 93615
10.15199/64.2015.9.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Z półki księgarskiej
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 142401
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-8
The effect of pressing conditions and cooling dynamics of rapeseed oil as biofuel on its acid number Wpływ warunków tłoczenia i dynamiki schładzania oleju rzepakowego jako biopaliwa na jego liczbę kwasową
Barbara Łaska
Wojciech Golimowski
Florian Adamczyk
Piotr Pasyniuk
nr katalogowy: 93030
10.15199/62.2015.8.33
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
AURA 2018-1
Pojęcie biomasy i jej zgazowanie
Agata PRUSEK
Ryszard TYTKO
nr katalogowy: 111789
10.15199/2.2018.1.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-2
Badania potencjału produkcji biogazu z odpadów zielarskich
Edyta Wrzesińska-Jędrusiak
Kamila Klimek
Agnieszka Najda
Barbara Łaska-Zieja
Artur Olesienkiewicz
nr katalogowy: 124842
10.15199/62.2020.2.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Wytłoki z jabłek. Alternatywne możliwości zastosowania ekstraktów roślinnych
Magdalena Korola
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 144971
10.15199/62.2023.9.4
wytłoki jabłkowe
ekstrakt roślinny
związki bioaktywne
działanie przeciwdrobnoustrojowe
apple pomace
plant extract
bioactive compounds
antimicrobial activity
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Wytłoki z jabłek. Alternatywne możliwości zastosowania ekstraktów roślinnych
Magdalena Korola
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 144971
10.15199/62.2023.9.4
wytłoki jabłkowe
ekstrakt roślinny
związki bioaktywne
działanie przeciwdrobnoustrojowe
apple pomace
plant extract
bioactive compounds
antimicrobial activity
GOSPODARKA WODNA 2020-12
Meteorologia w rolnictwie
KSAWERY SKĄPSKI
nr katalogowy: 129611
monitoring i wskaźniki suszy
wskaźniki regionalne
zarządzanie suszą
drought monitoring and indicators
regional indicators
drought manageme
AURA 2018-10
Biopaliwa
Agata PRUSEK
Ryszard TYTKO
nr katalogowy: 116427
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-9
FAŁSZOWANIE ŻYWNOŚCI Cz. II
Halina Makała
nr katalogowy: 145095
przyprawy
zioła przyprawowe
metody fałszowania
niezgodności autentyczności
kontrole
spices
spice herbs
counterfeiting methods
authenticity discrepancies
controls
AURA 2024-6
Nadmierna konsumpcja oleju palmowego i jej wpływ na środowisko
Janusz R. MROCZEK
Daria JANDA
Anita KOT
nr katalogowy: 149240
10.15199/2.2023.6.1
palmowiec gwinejski
olej palmowy
środowisko
bioróżnorodność
African oil palm
palm oil
environment
biodiversity
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Zamienniki jaj
Adonis Hilal
Anna Florowska
Zuzanna Milewska
nr katalogowy: 127667
10.15199/65.2020.8.6
zamiennik
jaja
roślinna alternatywa
replacement
eggs
plant-based alternative
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Zamienniki jaj
Adonis Hilal
Anna Florowska
Zuzanna Milewska
nr katalogowy: 127667
10.15199/65.2020.8.6
zamiennik
jaja
roślinna alternatywa
replacement
eggs
plant-based alternative
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i mleczne napoje fermentowane oraz ich wpływ na zdrowie
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 128780
10.15199/65.2020.10.5
dieta
żywienie
zdrowie
mleko
nabiał
konsumpcja nabiału
diet
nutrition
health
milk
dairy
dairy consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i mleczne napoje fermentowane oraz ich wpływ na zdrowie
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 128780
10.15199/65.2020.10.5
dieta
żywienie
zdrowie
mleko
nabiał
konsumpcja nabiału
diet
nutrition
health
milk
dairy
dairy consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Właściwości funkcjonalne białek owadów jadalnych i ich wykorzystanie w przemyśle spożywczym
Dorota Nałęcz
nr katalogowy: 149403
10.15199/65.2024.7.5
owady jadalne
alternatywne białka
właściwości funkcjonalne
nowa żywność
edible insects
alternative proteins
functional properties
novel food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Kierunki rozwoju opakowań w mleczarstwie
Marta LENARTOWICZ-KLIK
Izabela GAJLEWICZ
nr katalogowy: 150987
10.15199/65.2024.10.3
produkty mleczne
okres przydatności do spożycia
inteligentne opakowania
aktywne opakowania
MAP
opakowania antybakteryjne
powłoki jadalne.
dairy products
shelf life
intelligent packaging
active packaging
MAP
antibacterial packaging
edible coatings
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Kierunki rozwoju opakowań w mleczarstwie
Marta LENARTOWICZ-KLIK
Izabela GAJLEWICZ
nr katalogowy: 150987
10.15199/65.2024.10.3
produkty mleczne
okres przydatności do spożycia
inteligentne opakowania
aktywne opakowania
MAP
opakowania antybakteryjne
powłoki jadalne.
dairy products
shelf life
intelligent packaging
active packaging
MAP
antibacterial packaging
edible coatings
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Napoje roślinne mlekopodobne charakterystyka i analiza dostępności w Polsce
Zuzanna Walczak
Anna Florowska
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 110159
10.15199/65.2017.10.3
napoje roślinne
substytuty mleka
badanie rynku
plant-based beverages
milk substitutes
market research
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-1
Wpływ stymulacji sadzeniaków (Solanum tuberosum L.) w polu magnetycznym na wybrane parametry wegetacji roślin ziemniaka
Tomasz JAKUBOWSKI
nr katalogowy: 124196
10.15199/48.2020.01.36
stimulation
magnetic field
seed
potato
plant
vegetation.
stymulacja
pole magnetyczne
sadzeniak
ziemniak
roślina
wegetacja.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2017-6
Ozonowany olej roślinny w procesie bioremediacji środowisk zanieczyszczonych olejem napędowym
Marta Radzimierska
Arkadiusz Polewczyk
Krzysztof Śmigielski
nr katalogowy: 106412
10.15199/17.2017.6.9
bioremediacja
ozonowany olej
ropopochodne
bioremediation
ozonized oil
petroleum substances
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
Roślinne zamienniki mięsa
nr katalogowy: 126734
wegetarianizm
dieta bezmięsna
białko
roślinny zamiennik mięsa
rośliny strączkowe
tofu
kasze
ziemniaki
warzywa
grzyby orzechy
nasiona
wodorosty
vegetarianism
meatless diet
protein
vegetable meat replacement
legumes
tofu
groats
potatoes
vegetables
nuts mushrooms
seeds
seaweed
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Gospodarka odpadami przemysłu spożywczego w Polsce ze szczególnym uwzględnieniem odpadów tłuszczowych
Iwona Szymańska
Maciej Brzeski
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 127658
10.15199/65.2020.8.3
pozostałości poprodukcyjne
gospodarka
ochrona środowiska
przemysł spożywczy
odpady branży tłuszczowej
production residues
economy
environmental protection
food industry
fatty waste
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Gospodarka odpadami przemysłu spożywczego w Polsce ze szczególnym uwzględnieniem odpadów tłuszczowych
Iwona Szymańska
Maciej Brzeski
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 127658
10.15199/65.2020.8.3
pozostałości poprodukcyjne
gospodarka
ochrona środowiska
przemysł spożywczy
odpady branży tłuszczowej
production residues
economy
environmental protection
food industry
fatty waste
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Jakość fizykochemiczna i mikrobiologiczna lodów oferowanych na rynku
Jolanta Król
Aneta Karasińska
Aneta Brodziak
Joanna Barłowska
Monika Kędzierska-Matysek
nr katalogowy: 116667
10.15199/65.2018.10.3
lody
jakość
producenci
sezon produkcji
ice cream
quality
producers
production season
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH