Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Roślinne substytuty produktów mlecznych najczęściej dostępne na rynku krajowym
Magdalena Stobiecka
Joanna Wajs
nr katalogowy: 123072
10.15199/65.2019.10.7
mleko
alternatywa mleka
napoje roślinne
lody bezmleczne
milk
milk alternative
plant drinks
dairy- -free ice cream
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Roślinne substytuty produktów mlecznych najczęściej dostępne na rynku krajowym
Magdalena Stobiecka
Joanna Wajs
nr katalogowy: 123072
10.15199/65.2019.10.7
mleko
alternatywa mleka
napoje roślinne
lody bezmleczne
milk
milk alternative
plant drinks
dairy- -free ice cream
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Biomateriały fosforanowe - substytuty tkanki kostnej
REGINA KIJKOWSKA
nr katalogowy: 28805
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-8
Oleje roślinne jako substytuty surowców naftowych do produkcji paliw silnikowych
URSZULA SZAŁAJKO
STEFANIA FISZER
nr katalogowy: 42774
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Napoje roślinne mlekopodobne charakterystyka i analiza dostępności w Polsce
Zuzanna Walczak
Anna Florowska
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 110159
10.15199/65.2017.10.3
napoje roślinne
substytuty mleka
badanie rynku
plant-based beverages
milk substitutes
market research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-10
Produkcja i przetwórstwo mleka w Polsce
JADWIGA SEREMAK-BULGE
nr katalogowy: 38789
OPAKOWANIE 2023-12
Naturalne polimery jako substytuty plastiku
nr katalogowy: 146676
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-7
Alergia na białka mleka a procesy technologiczne. Mleko krowie jest bardzo zdrowe, ale nie dla wszystkich
M. Ziarno
nr katalogowy: 20772
OPAKOWANIE 2010-7
Konsumencka ocena kartonowych opakowań jednostkowych do mleka
Jadwiga Szymczak
Magdalena Ankiel-Homa
nr katalogowy: 52981
OPAKOWANIE 2009-6
Znajomość opakowań z tworzyw sztucznych wśród konsumentów indywidualnych na przykładzie zakupów mleka
Jadwiga Szymczak
Magdalena Ankiel-Homa
nr katalogowy: 45077
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Ile mleka produkuje UE?
nr katalogowy: 149408
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-2
Zbiornikowe schładzarki mleka
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 141738
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-10
Zmiany w spożyciu mleka w Polsce
J. Seremak-Bulge
nr katalogowy: 14916
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-3
Rynek mleka na progu 2011 r.
Jadwiga Seremak-Bulge
nr katalogowy: 58460
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-10
W jaki sposób promować spożycie mleka i przetworów mlecznych
A. Rosłoniec
nr katalogowy: 22437
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-3
Przetwórstwo mleka w Polsce. Stan i perspektywy
M. Pietrzak
P. Szajner
nr katalogowy: 20829
CHŁODNICTWO 2008-12
Wpływ preparatu TEXTRION YO 01 na jakość jogurtu o zmodyfikowanej mikroflorze z mleka koziego w czasie chłodniczego przechowywania
ANNA MITUNIEWICZ-MAŁEK
IZABELA DMYTRÓW
MAŁGORZATA JASIŃSKA
nr katalogowy: 40278
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
Napoje mleczne kierunki ich rozwoju
Tadeusz Grega
Grażyna Jaworska
nr katalogowy: 55109
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Kształtowanie dobrych nawyków żywieniowych dzieci
nr katalogowy: 62560
CHŁODNICTWO 2004-9
Czynniki wpływające na trwałość mleka i produktów mlecznych. Część 1. Skład chemiczny i podstawowe reakcje, zanieczyszczenie mikrobiologiczne oraz aktywność enzymatyczna w mleku
Jan Pikul
nr katalogowy: 756
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Wybrane aspekty jakości mleka surowego w ujęciu sezonowym
Antoni Stanisław Pluta
Emilia Piętka
nr katalogowy: 128774
10.15199/65.2020.10.3
jakość mleka
skład chemiczny
sezonowość produkcji
LKS
milk quality
chemical composition
production seasonality
SCC
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Wybrane aspekty jakości mleka surowego w ujęciu sezonowym
Antoni Stanisław Pluta
Emilia Piętka
nr katalogowy: 128774
10.15199/65.2020.10.3
jakość mleka
skład chemiczny
sezonowość produkcji
LKS
milk quality
chemical composition
production seasonality
SCC
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
Przetwórstwo mleka w Rosji i szanse polskiego eksportu
Svitlana Shevelova
nr katalogowy: 64629
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-7
Mleko i jego pochodne w produkcji pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 77282
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-4
Rynek mleka i przetworów
Marlena Piekut
nr katalogowy: 65904
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
Mleko kozie wybryk czy dar natury
Katarzyna Kycia
Paula Szymczak
nr katalogowy: 80052
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-10
Przemysł mleczarski - wyniki ekonomiczne
JADWIGA DROŻDŻ
nr katalogowy: 30667
OPAKOWANIE 2009-2
Preferencje dotyczące wartości promocyjnej opakowań do mleka
Małgorzata Mika
nr katalogowy: 41626
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
Spieki porowate SIPERM - idealne rozwiązanie do suchego mleka
nr katalogowy: 66712
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Sytuacja w branży mleczarskiej
nr katalogowy: 150990
CHŁODNICTWO 2009-8
Wpływ zawartości tłuszczu na wybrane wskaźniki fizyko-chemiczne mleka zagęszczonego niesłodzonego podczas przechowywania Praca badawcza
IZABELA DMYTRÓW
MITUNIEWICZ-MAŁEK
ZBIGNIEW NOWAK
KRZYSZTOF DMYTRÓW
nr katalogowy: 46417
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-4
Polimorfizm białek mleka a ich przydatność do produkcji serów
Arnold Reps
Krystyna Wiśniewska
Stanisław Kamiński
Agnieszka Jankowska
Anna Ruść
nr katalogowy: 76486
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-10
Sytuacja na rynku mleka w 2016 r
Jadwiga Seremak- -Bulge
nr katalogowy: 101714
10.15199/65.2016.10.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-6
Wpływ zachowania łańcucha chłodniczego na wartość odżywczą mleka spożywczego, w tym zawartość składników bioaktywnych
Aneta Brodziak
Jolanta Król
Zygmunt Litwińczuk
Bożena Nowakowicz-Dębek
Tomasz Czernecki
nr katalogowy: 107079
10.15199/62.2017.6.33
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-7-8
Przełamać lody
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 18493
CHŁODNICTWO 2013-11
Zmiany wybranych cech jakościowych biojogurtów z mleka koziego w czasie chłodniczego przechowywania
ANNA MITUNIEWICZ-MAŁEK
IZABELA DMYTRÓW
KATARZYNA SKRYPLONEK
nr katalogowy: 80667
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-10
Perspektywy mleczarstwa a kryzys gospodarczy
Jadwiga Seremak-Bulge
nr katalogowy: 47380
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-3
Jakość pasteryzowanego mleka spożywczego
E. Jakubczyk
nr katalogowy: 7048
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-10
Zamknięcia opakowań do mleka i smakowych produktów mlecznych
nr katalogowy: 7201
OPAKOWANIE 2004-2
Zamknięcia opakowań do mleka i smakowych produktów mlecznych
nr katalogowy: 3132
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-3
Wpływ jonów miedzi na mikroflorę długo dojrzewających serów podpuszczkowych
Krystyna Wiśniewska
Arnold Reps
Agnieszka Skwarek
nr katalogowy: 104680
10.15199/65.2017.3.4
CHŁODNICTWO 2012-11
Możliwości wykorzystania składników funkcjonalnych mleka krowiego
MARTA DROŻDŻAL
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 72835
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-3
Regulacje rynku mleka przed i po akcesji
J. Seremak-Bulge
nr katalogowy: 7044
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-3
Sytuacja na rynku mleka na początku 2009 r.
Jadwiga Seremak-Bulge
nr katalogowy: 42533
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-1
Inspekcja Handlowa informuje - Jakość mleka i przetworów mlecznych
A.K
nr katalogowy: 14750
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-1
Inspekcja Handlowa informuje - Jakość mleka i przetworów mlecznych
A.K
nr katalogowy: 14750
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Polski handel zagraniczny produktami mlecznymi
Polish Foreign Trade of Dairy Products
nr katalogowy: 112853
10.15199/65.2018.3.2
mleko
przemysł mleczarski
handel zagraniczny
eksport
import
ceny
rynek
milk
dairy sector
trade
export
import
price
market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-10
Zmniejsza się liczba producentów mleka
nr katalogowy: 22436
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-3
Sektor mleczarski w Polsce i w Niemczech
M. Szczególska
nr katalogowy: 20830
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-3
Przetwórstwo mięsa i mleka w obliczu integracji z Unią Europejską
R. Urban
nr katalogowy: 7055
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-4
Walory prozdrowotne masła z mleka krowiego i koziego
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 148174
10.15199/65.2024.4.5
masło z mleka krowiego
masło z mleka koziego
kwasy tłuszczowe
wskaźniki oceny jakości lipidów
butter from cow’s milk
butter from goat’s milk
fatty acids
lipid quality assessment indicators
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-1
Definiowanie zrównoważonego budownictwa
Lech Czarnecki
Marek Kaproń
nr katalogowy: 49271
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-1
WYDARZENIA Informacje biznesowe
nr katalogowy: 96226
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Podsumowanie projektu o mleku A2A2
nr katalogowy: 150991
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-10
Procesy modernizacyjne w przemyśle mleczarskim
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 94280
10.15199/65.2015.10.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-8
Misja - kontrola pochodzenia produktów spożywczych
nr katalogowy: 115588
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-10
Światowy rynek a polskie mleczarstwo
Jadwiga Seremak-Bulge
nr katalogowy: 71974
AURA 2014-1
Przydatność serwatki do otrzymywania napojów owocowych
Krzysztof SIEMIANOWSKI
nr katalogowy: 81789
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
Polskie artykuły mleczne na rynkach zagranicznych
Janusz Rowiński
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 55106
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-1
Jak budować świadomość klienta
Bożena Kordykiewicz
nr katalogowy: 40757
OPAKOWANIE 2009-3
Technologie cyfrowe w drukowaniu zabezpieczeń
Jolanta Trzcińska
nr katalogowy: 42260
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-1
Informacje biznesowe
nr katalogowy: 23602
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-7
Z czego składają się lody
nr katalogowy: 27799
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-2
WYDARZENIA Polska - Unia - Świat
nr katalogowy: 50158
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-10
Mleko i przetwory mleczne jako źródło wapnia
Stanisław Zmarlicki
nr katalogowy: 47389
OPAKOWANIE 2009-10
Nowy sposób pakowania mleka
nr katalogowy: 47185
OPAKOWANIE 2012-7
MLEKPOL stawia na Videojet
ANNA NARUSZKO
nr katalogowy: 69023
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-4
Handel zagraniczny produktami mlecznymi
Piotr Szajner
nr katalogowy: 51247
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Z prasy zagranicznej
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 141001
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Substancje hamujące w mleku
Dorota Zaręba
Katarzyna Kwietniewska
Małgorzata Ziarno
nr katalogowy: 63160
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-5
Wpływ odczynu ścieków przemysłu mleczarskiego na pracę osadu czynnego
Anna M. Anielak
nr katalogowy: 44240
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-10
Wpływ preparatu SEA-i F75 na wybraną mikroflorę mleka surowego
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 94282
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-10
Produkty mleczarskie - eksport, import
PIOTR SZAJNER
nr katalogowy: 38791
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-10
Osady mlekowe w wymiennikach ciepła
Joanna Piepiórka-Stepuk
nr katalogowy: 71978
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-10
Mleczne napoje fermentowane właściwości prozdrowotne
Aneta Brodziak
Jolanta Król
nr katalogowy: 101717
10.15199/65.2016.10.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-3
Preparaty białek serwatkowych właściwości funkcjonalne i zastosowanie
Bogdan Dec
nr katalogowy: 90143
10.15199/65.2015.3.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Efektywne procesy pasteryzacji na urządzeniach Alfa Laval
nr katalogowy: 116669
OPAKOWANIE 2008-10
Zakłady RPC Containers Market Rasen umożliwiły sieci detalicznej Sainsbury's wprowadzenie nowego typu opakowań mleka o nazwie JUgIT
nr katalogowy: 38590
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-12
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 102541
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Nowoczesne napędy w produkcji i przetwórstwie mleka
nr katalogowy: 139604
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Nowoczesne napędy w produkcji i przetwórstwie mleka
nr katalogowy: 139604
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-6
Pleśń smakowita
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 52067
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
Albuminy mleka właściwości fizykochemiczne i funkcje biologiczne
Aneta Brodziak
Jolanta Król
Zygmunt Litwińczuk
nr katalogowy: 80057
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Sektor mleczarski w Polsce problemy i perspektywy
Piotr Szajner
nr katalogowy: 53787
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-10
Tendencje cenowe na rynku mleka i przetworów mlecznych
Piotr Szajner
nr katalogowy: 94279
10.15199/65.2015.10.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i mleczne napoje fermentowane oraz ich wpływ na zdrowie
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 128780
10.15199/65.2020.10.5
dieta
żywienie
zdrowie
mleko
nabiał
konsumpcja nabiału
diet
nutrition
health
milk
dairy
dairy consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i mleczne napoje fermentowane oraz ich wpływ na zdrowie
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 128780
10.15199/65.2020.10.5
dieta
żywienie
zdrowie
mleko
nabiał
konsumpcja nabiału
diet
nutrition
health
milk
dairy
dairy consumption
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-11-12
Homogenizatory tłokowe - innowacyjność, technologia i oszczędność
Jakub Stobiecki
nr katalogowy: 111189
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Homogenizatory tłokowe - innowacyjność, technologia i oszczędność w branży mleczarskiej
nr katalogowy: 110161
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Uczta jogurtowa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 69662
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
Fundusze promocji żywności do poprawienia...
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 67214
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Nowy test Delvotest BLF rzetelne wyniki w pięć minut
nr katalogowy: 67952
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-9
Na biało
Hanna Stolińs
nr katalogowy: 78856
CHŁODNICTWO 2019-4
Pozyskanie energii odnawialnej w produkcji zwierzęcej oraz odzysk ciepła
Wacław Romaniuk
Kinga Borek
nr katalogowy: 122516
10.15199/8.2019.4.3
odzysk ciepła
mleko
panele fotowoltaiczne
fermentacja metanowa
nawóz naturalny
biogaz
heat recovery
milk
photovoltaic panels
methane fermentation
natural fertilizer
biogas
OPAKOWANIE 2016-9
Opakowanie z białek mleka
nr katalogowy: 101447
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Innowacje w produkcji mleka – studium przypadku grupy producenckiej
Paulina Luiza Wiza
Wojciech Styburski
Alina Nowotarska
Klaudia Spych
nr katalogowy: 132714
10.15199/65.2021.7.6
grupy producentów rolnych
innowacje
produkcja mleka
rynek mleka
groups of agricultural producers
innovations
milk production
milk market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Innowacje w produkcji mleka – studium przypadku grupy producenckiej
Paulina Luiza Wiza
Wojciech Styburski
Alina Nowotarska
Klaudia Spych
nr katalogowy: 132714
10.15199/65.2021.7.6
grupy producentów rolnych
innowacje
produkcja mleka
rynek mleka
groups of agricultural producers
innovations
milk production
milk market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Innowacje w produkcji mleka – studium przypadku grupy producenckiej
Paulina Luiza Wiza
Wojciech Styburski
Alina Nowotarska
Klaudia Spych
nr katalogowy: 132714
10.15199/65.2021.7.6
grupy producentów rolnych
innowacje
produkcja mleka
rynek mleka
groups of agricultural producers
innovations
milk production
milk market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Innowacje w produkcji mleka – studium przypadku grupy producenckiej
Paulina Luiza Wiza
Wojciech Styburski
Alina Nowotarska
Klaudia Spych
nr katalogowy: 132714
10.15199/65.2021.7.6
grupy producentów rolnych
innowacje
produkcja mleka
rynek mleka
groups of agricultural producers
innovations
milk production
milk market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Innowacje w produkcji mleka – studium przypadku grupy producenckiej
Paulina Luiza Wiza
Wojciech Styburski
Alina Nowotarska
Klaudia Spych
nr katalogowy: 132714
10.15199/65.2021.7.6
grupy producentów rolnych
innowacje
produkcja mleka
rynek mleka
groups of agricultural producers
innovations
milk production
milk market
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Effect of a mineral-fatty additive on fatty acids content in cow milk and dairy products Wpływ preparatu mineralno-tłuszczowego na zawartość kwasów tłuszczowych w mleku krów i produktach mleczarskich
Robert Kupczyński
Marek Szołtysik
Witold Janeczek
Andrzej Zachwieja
Katarzyna Budzińska
nr katalogowy: 86125
10.12916/przemchem.2014.1467
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-10
Sytuacja ekonomiczno-finansowa przemysłu mleczarskiego
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 87245
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Funkcjonalne napoje mleczne
Bożena Waszkiewicz-Robak
Klaudia Kulik
Maciej Bazarnik
nr katalogowy: 110188
10.15199/64.2017.10.4
napoje mleczne
napoje funkcjonalne
bakterie kwasu mlekowego
substancje bioaktywne
milk beverage
functional beverage
lactobacilli
bioactive subs
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Uwarunkowania rozwoju polskiego handlu zagranicznego produktami mlecznymi
Piotr Szajner
nr katalogowy: 128771
10.15199/65.2020.10.1
mleko
przemysł mleczarski
handel zagraniczny
eksport
import
ceny
rynek
pandemia COVID-19
milk
dairy sector
foreign trade
export
import
prices
market
COVID-19 pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Uwarunkowania rozwoju polskiego handlu zagranicznego produktami mlecznymi
Piotr Szajner
nr katalogowy: 128771
10.15199/65.2020.10.1
mleko
przemysł mleczarski
handel zagraniczny
eksport
import
ceny
rynek
pandemia COVID-19
milk
dairy sector
foreign trade
export
import
prices
market
COVID-19 pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Konsumpcja pieczywa a substytuty produktowe
Małgorzata Zielińska
nr katalogowy: 110544
konsumpcja pieczywa
substytuty pieczywa
zachowania konsumenckie
cena pieczywa i substytutów
the bread consumption
the bread substitutes
the consumer behaviour
the price of the bread and of the substitutes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-4
NAJNOWSZE ROZWIĄZANIA automatyki przemysłowej w przetwórstwie mleka
nr katalogowy: 119829
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-9
Kawowo-mleczne niuanse
Marcin Rusnarczyk
nr katalogowy: 86451
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
Nowoczesna minimleczarnia na Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim
nr katalogowy: 66720
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-2-3
Jaka będzie żywność
Henryk Piekut
nr katalogowy: 57359
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-12
SPIS TREŚCI ROCZNIKA 2021
nr katalogowy: 135053
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-3
Świat serów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 50342
OPAKOWANIE 2012-5
Program REKARTON 2012 ogłasza wyniki
nr katalogowy: 67913
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-2
Use of functional protein-mineral preparations in the food and feed industry Zastosowanie funkcjonalnych preparatów białkowo-mineralnych w przemyśle żywnościowym i paszowym
Marek Szołtysik
Robert Kupczyński
Anna Dąbrowska
Józefa Chrzanowska
Danuta Figurska-Ciura
Aleksandra Zambrowicz
Barbara Buda
nr katalogowy: 96633
10.15199/62.2016.2.16
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-3
Sytuacja w polskim mleczarstwie
Piotr Szajner
nr katalogowy: 90141
10.15199/65.2015.3.2
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-17-18
Kaziemierz Lewandowski
hp
nr katalogowy: 13282
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-8
Bibliografia
nr katalogowy: 1698
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-11
Wartość odżywcza białek mleka, tłuszczu mlekowego, laktozy
Stanisław Zmarlicki
nr katalogowy: 48045
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Recykling opakowań kartonowych w ramach programu REKARTON w 2011 r.
nr katalogowy: 67960
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Nowoczesne napędy w produkcji i przetwórstwie mleka
nr katalogowy: 139604
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Zmiany klimatu a polskie mleczarstwo
nr katalogowy: 146448
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część druga – napoje roślinne i alternatywy nabiału
nr katalogowy: 131668
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-4
Co piszą inni
nr katalogowy: 1613
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Słodka kampania
nr katalogowy: 136712
GAZETA CUKROWNICZA 2006-8
Konduktometryczne określanie gęstości mleka wapiennego
M. Ludwicki
nr katalogowy: 16592
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-7
Mleczarstwo wobec zmian prawnych
nr katalogowy: 20776
OPAKOWANIE 2004-12
Powrót mleka do butelki
nr katalogowy: 3412
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-12
Pierniki nie tylko świąteczne
Paulina Kania-Lentes
nr katalogowy: 12868
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-10
Sery na serio
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 12095
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-2
Wskazówki dla producentów Zmiany nawyków żywieniowych Polaków
Dariusz Winek
nr katalogowy: 96819
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Kanada wykorzystuje boom na rynku owsa i wysoki popyt na produkty owsiane, w tym szczególnie mleczko z owsa
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 142582
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Z prasy zagranicznej
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 141001
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Produkty mleczne - najczęściej występujące zagrożenia mikrobiologiczne
Elżbieta Maćkiw
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
Monika Stasiak
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 117182
10.15199/65.2018.11.6
produkty mleczne
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
patogeny
milk and milk products
safety criteria
microbiological contamination
pathogens
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-10
Instrumentalne metody określania dojrzałości fermentowanych produktów mlecznych
A. Bzducha
M. W. Obiedziński
nr katalogowy: 22434
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-6
Przegląd czasopism polskich
nr katalogowy: 1637
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-11
Dopłaty do przetwórstwa masła, masła skoncentrowanego i śmietanki
nr katalogowy: 22591
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-9
Unia w kalejdoskopie
JOANNA NOWICKA
nr katalogowy: 4259
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-7-8
Nie ma jak masło
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 4198
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-1
PIJ MLEKO!
DANUTA GAJEWSKA
nr katalogowy: 3964
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-3
Od piwa do mleka
Henryk Piekut
nr katalogowy: 12950
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-9
Przepisy Pawła Małeckiego
nr katalogowy: 12800
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Słodka kampania
nr katalogowy: 136712
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-12
ARR. Dopłaty do przetwórstwa masła, masła skoncentrowanego i śmietanki
nr katalogowy: 22997
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-4
Opakowania do mleka i jego przetworów
Wojciech Kozak
nr katalogowy: 58958
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-3
Informacje biznesowe
nr katalogowy: 7053
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-3
Dla konsumentów i z myślą o nich
nr katalogowy: 7045
CHŁODNICTWO 2005-7
Wpływ dodatku dwutlenku węgla na ograniczenie wzrostu bakterii i jakość surowego mleka
Jan Pikul
nr katalogowy: 8674
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
WYDARZENIA Informacje biznesowe
nr katalogowy: 80685
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-2
Wspomnienia inspektora pracy z lat 1980–1990 (cz. 4)
Jacek Koszteyn
nr katalogowy: 130312
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Dziwactwa w modzie
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 102744
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Kalejdoskop nowości. Marketingowym okiem...
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 138279
OPAKOWANIE 2004-12
Konferencja prasowa Powrót mleka do butelki
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 3407
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-3
Przekąska miesiąca: Placuszki z indykiem i żurawiną
Iga Sarzyńska
nr katalogowy: 74648
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-2
Przepisy Pawła Małeckiego
nr katalogowy: 19265
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-11
Działania reklamowe na rynku mleka w Polsce
M. Świątkowska
nr katalogowy: 22596
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-10
Rynek mleka w trzecim roku po integracji
J. Seremak-Bulge
nr katalogowy: 22432
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-3
Mleko krowie jest bardzo zdrowe, ale nie dla wszystkich. Nietolerancja laktozy i galaktozy
M. Ziarno
nr katalogowy: 20837
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-1
Przepisy Radosława Raka
nr katalogowy: 19301
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-12
Targi AGF - konferencja. Wystąpienie Władysława Serafina, prezesa Krajowego Związku Rolników, Kółek i Organizacji Rolniczych
nr katalogowy: 6978
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-1
Przepisy Sebastiana Szmyda. Propozycje karnawałowe
nr katalogowy: 4756
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-9
Pomiar stopnia hydrolizy laktozy w mleku za pomocą krioskopu
S. Zmarlicki
K. Kycia
nr katalogowy: 14906
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-8
Przepisy Marka Sobkowiaka
nr katalogowy: 12752
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-5
Przepisy Marka Sobkowiaka
nr katalogowy: 12681
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-2
25 lat Masarni Ubojni ZEMAT
Magdalena Borek-Daruk
nr katalogowy: 82527
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Kanada wykorzystuje boom na rynku owsa i wysoki popyt na produkty owsiane, w tym szczególnie mleczko z owsa
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 142582
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
The evaluation of susceptibility of selected milk proteins to degradation with Cucurbita ficifolia serine protease. Ocena podatności wybranych białek mleka na degradację proteazą serynową dyni figolistnej Cucurbita ficifolia
Anna Dąbrowska
KonrAd Babij
Marek Szołtysik
Marta PokoaA
Aleksandra Zambrowicz
Józefa Chrzanowska
Robert Kupczyński
nr katalogowy: 76875
OPAKOWANIE 2006-9
Opakowania z PET na mleko i przetwory mleczne
Leszek Piecyk
nr katalogowy: 17903
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-8
Nowe możliwości pomocy dla sektora cukierniczo-lodziarskiego - dopłaty do przetwórstwa masła, masła skoncentrowanego i śmietanki
nr katalogowy: 14881
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
XVII Ranking Spółdzielni Mleczarskich rozstrzygnięty!
nr katalogowy: 150992
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
Clostridium botulinum i toksyny botulinowe. Potencjalne zagrożenie w mleku i produktach mlecznych
Elżbieta Kukier
Katarzyna Zacharczuk
Magdalena Goldsztejn
Nina Kozieł
Krzysztof Kwiatek
nr katalogowy: 111091
10.15199/65.2017.12.5
Clostridium botulinum
toksyna botulinowa
produkty mleczne
Clostridium botulinum
botulinum toxin
milk products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-9
Esprion® 500 doskonałej jakości lody będą tańsze
Dariusz Piórkowski
nr katalogowy: 7176
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-7
Konkurencyjność przetwórstwa i handlu artykułami mleczarskimi na Ukrainie i w Polsce
S. Shevelowa
nr katalogowy: 7118
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-2
Festo - partnerem przemysłu spożywczego i maszyn pakujących
nr katalogowy: 66172
OPAKOWANIE 2016-4
Pierwsza w Europie butelka z mieszanki biopolimerowej
nr katalogowy: 98061
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-5
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 105357
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-12
Współczesna sztuka składników Odkrywanie tajemnic produkcji lodów z wykorzystaniem zdrowych i naturalnych składników (cz. 2)
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 146314
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-3
Markery peptydowe na tropie mięsa i składników niemięsnych w produktach mięsnych Peptydy na tropie...
Magdalena Montowska
nr katalogowy: 104683
10.15199/65.2017.3.6
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-6
Sery podpuszczkowe twarde od kuchni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 68300
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Aktualne problemy polskiego mleczarstwa
Piotr Szajner
nr katalogowy: 63155
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Warunki i programy mycia wymienników ciepła
Joanna Piepiórka-Stepuk
nr katalogowy: 78780
OPAKOWANIE 2017-2
PACKAGING SPECTRUM- Funkcje opakowań a rozwiązania dotyczące pakowania mleka
Joanna Kuzincow
nr katalogowy: 104233
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-4
Zanieczyszczenia mleka i produktów mlecznych
Aneta Brodziak
Paulina Złotek
Jolanta Król
nr katalogowy: 90738
10.15199/65.2015.4.5
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część druga – napoje roślinne i alternatywy nabiału
nr katalogowy: 131668
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-7-8
Feta na fetę Z powodu wysokiej zawartości tłuszczu, ser feta najlepiej jeść z owocami i warzywami
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 4197
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-12
Druga wersja Standardu PIM "bez GMO"
nr katalogowy: 124140
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
SUSZENIE, USZLACHETNIANIE I FUNKCJONALIZACJA w jednym kroku
nr katalogowy: 123531
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-9
NOWOŚCI
nr katalogowy: 37750
CHŁODNICTWO 2004-10
Czynniki wpływające na trwałość mleka i produktów mlecznych. Część II. Produkty mleczne o krótkim, średnim oraz długim okresie trwałości
Jan Pikul
nr katalogowy: 765
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-6
Masło i margaryna w świetle przepisów
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 84357
OPAKOWANIE 2011-7
Powrót do przeszłości, czyli zdrowo w szkle
TOMASZ KRAWCZAK
nr katalogowy: 60763
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-9
Trwałość wyrobów czekoladowych (2)
nr katalogowy: 144844
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Finał coraz bliżej
nr katalogowy: 122294
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Kefir pod lupą
Katarzyna Turek
Monika Wszołek
Jacek Domagała
nr katalogowy: 118824
10.15199/65.2019.2.8
kefir
ziarna kefirowe
mikroorganizmy
drożdże
kefir
kefir grains
microorganisms
yeast
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-1-2
Rozsmakuj się w serach
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 65464
AURA 2013-9
Kefir - produkt probiotyczny
Monika WSZOŁEK
nr katalogowy: 79187
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-3
Soczyście zmrożone
nr katalogowy: 24633
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH