Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-7-8
Kwas chlebowy - napój na nowo odkrywany (2)
P. Dziugan
nr katalogowy: 20580
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-11
Moda na rękodzieło
nr katalogowy: 39326
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-9
Żurawina i czekolada - stworzone dla siebie
nr katalogowy: 37756
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-7-8
Ugasić letnie pragnienie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 36832
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Historia mrożonej herbaty
nr katalogowy: 145010
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Pod ciśnieniem
nr katalogowy: 139167
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Bollinger - szampan Bonda
winny maniak
nr katalogowy: 69688
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-11
Chleb dla Niej i Chleb dla Niego - produkty idealnie dopasowane
nr katalogowy: 80085
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-2-3
Obawy i nadzieje
nr katalogowy: 65894
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-5
Wino po turecku
nr katalogowy: 137619
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-5
Wino po turecku
nr katalogowy: 137619
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Pod ciśnieniem
Rob Cockerill
nr katalogowy: 138246
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-8
Alzackie flety
winny maniak
nr katalogowy: 115609
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Soczysty temat
Monika Hoffmann
nr katalogowy: 47113
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Jak mierzyć zapach?
Marek Drur
nr katalogowy: 46500
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-1
Piwo gaszące pragnienie rewolucji
Jakub Marczak
nr katalogowy: 41073
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-24
ORLEN z dostępem do złóż
nr katalogowy: 48491
AURA 2011-6
Traktat między Rzecząpospolitą Polską a Republiką Federalną Niemiec o dobrym sąsiedztwie i przyjaznej współpracy z 17 czerwca 1991 r. (fragmenty)
nr katalogowy: 60308
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-9
Dodatki do żywności
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 46775
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Grüner Veltliner, rieslingi, cuvée...
winny maniak
nr katalogowy: 76518
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
Słodycze dla dbających o linię
nr katalogowy: 68250
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2013-9
Muzea Lwowa zapraszają
Piotr Olszowiec
nr katalogowy: 78943
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-6
Jakie napoje piją Polacy
nr katalogowy: 52493
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Jedna szklanka, a tak dużo dobrego!
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 135321
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Jedna szklanka, a tak dużo dobrego!
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 135321
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Pod ciśnieniem
nr katalogowy: 139167
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-7
Małe i wielkie pragnienie
Irena Fober
nr katalogowy: 51108
CHŁODNICTWO 2010-5
Grzewcze i chłodnicze systemy Panasonic dostępne od 2010 roku
nr katalogowy: 51918
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-8
Słodkie punkty na mapie Toronto
Iga Sarzyńska
nr katalogowy: 78302
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Mieszanka uczuć
nr katalogowy: 110914
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-2
Funkcjonalny i pokrzepiający napój kombucza - technologia otrzymywania oraz jakość sensoryczna i właściwości fizykochemiczne
Bożena Waszkiewicz-Robak
Elżbieta Biller
Klaudia Kulik
Magdalena Częścik
nr katalogowy: 96862
10.15199/64.2016.2.5
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Młyny Południowej Holandii – Prawie jak na Dzikim Zachodzie (korespondencja z Holandii)
Anna Wytrykus
nr katalogowy: 139847
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Włoski piwny zawrót głowy - Reminiscencje z wyprawy dziennikarzy przed BrauBeviale 2014
Rafał Kowalczyk
nr katalogowy: 86185
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Słońce, wino i migdały
Smaki prowincji Granada
nr katalogowy: 87006
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Optymiści górą
nr katalogowy: 125371
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-3
Chimay Grande Réserve Vieillie en Barriques 2016
Marek Suliga
nr katalogowy: 104716
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2018-3
Czy może być jeszcze gorzej?
Robert ŁUCZYŃSKI
nr katalogowy: 112528
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Zioła jako składniki funkcjonalne napojów
nr katalogowy: 68883
AURA 2013-3
Woda - klejnot natury. Światowy Dzień Wody
Andrzej MIZERA
nr katalogowy: 75511
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-4
Drogie hobby
nr katalogowy: 58747
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-12
Droga ku wolności – Studencka Wyprawa Azjatycka 1974
Włodzimierz Lewandowski
nr katalogowy: 134888
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Czy rzemieślnicza produkcja czekolady może stać się trendem? Rozmowa z Łukaszem Smolińskim, Prezesem Zarządu Cukierni Deseo
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 134235
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Jedna szklanka, a tak dużo dobrego!
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 135321
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-10
Schody prawie do nieba
nr katalogowy: 101283
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-7-8
Lato w kraju wiatraków Modniś na plaży
nr katalogowy: 99766
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Prowansja - nie tylko wina różowe
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 76284
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-7-8
Kwas chlebowy Kwas - na upały w sam raz
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 99753
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-12
Z czego robi się cydr?
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 146315
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
Zielone wino
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 83180
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-5
Smakowite źródło zdrowia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 59489
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
Wpływ warunków przechowywania na jakość wina
Anna Flis
Paulina Karczmarczyk
dr inż. Przemysław Dmowski
nr katalogowy: 102831
10.15199/64.2016.12.3
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-5
Inżynier z zamiłowania
nr katalogowy: 137600
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-12
Dobrostan w obrocie żywcem rzeźnym oraz jego związek z jakością mięsa
Karol Borzuta
Piotr Janiszewski
nr katalogowy: 111264
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2014-5
Szczecińscy elektrycy - kartki z historii
Piotr Szymczak
Ryszard Kacperski
nr katalogowy: 83949
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Która woda najlepiej gasi pragnienie fanów na facebooku? (2)
Daniel Orłowski
nr katalogowy: 70399
OPAKOWANIE 2020-3
Pragnienie innowacyjności
Melanie Streich
nr katalogowy: 125537
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-2
Nieinwazyjna metoda oznaczania glukozy w badaniach cukrzycy
Dagmara Kwapińska
Artur Rydosz
Wojciech Maziarz
Tadeusz Pisarkiewicz
Konstanty W. Marszałek
Beata Olszańska-Piątek
nr katalogowy: 82502
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Zalety umiarkowanego konsumowania piwa
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 87596
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-7-8
O możliwościach wykorzystania wód mineralnych w profilaktyce zdrowotnej
Janusz R. Rak
nr katalogowy: 52826
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-10
Wspomnienia inspektora pracy z lat 1972–1977 (cz. 7)
Jacek Koszteyn
nr katalogowy: 128297
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Wody butelkowane dlaczego rośnie ich spożycie?
Anna Gątarska
Bożena Garbowska
Monika Radzymińska
nr katalogowy: 110543
10.15199/65.2017.11.2
wody butelkowane
spożycie
zachowania konsumentów
bottled waters
consumption
consumers’
behaviour
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-6
Wpływ dodatku preparatów pektynowych na wybrane wyróżniki jakościowe napojów malinowych i z czarnej porzeczki
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Anna Meller
nr katalogowy: 126834
10.15199/64.2020.6.1
malina
czarna porzeczka
napoje
pektyny
raspberry
blackcurrant
beverages
pectins
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Substancje słodzące w napojach funkcjonalnych - jak znakować?
Joanna Olszak
nr katalogowy: 120739
10.15199/64.2019.5-6.4
napój funkcjonalny
substancja słodząca
dodatek do żywności
stewia
glikozydy stewiolowe
owoc mnicha
Siraitia grosvenorii
functional beverage
sweetener
food additive
stevia
steviol glycosides
monk fruit
Siraitia grosvenorii
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2018-3
Obliczenia cieplne dachów o odwróconej konstrukcji w kontekście przepisów techniczno-budowlanych
Sławomir Łach
Michał Strzeszewski
nr katalogowy: 112833
10.15199/9.2018.3.7
dach o odwróconej konstrukcji
dach zielony
współczynnik przenikania ciepła
inverted roof
green roof
thermal transmittance
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Napoje na lato
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 127628
woda
pragnienie
napoje gazowane
napoje niegazowane
mrożona herbata i kawa
piwa bezalkoholowe
kwas chlebowy
kwas buraczany
water
thirst
carbonated drinks
non-carbonated drinks
iced tea and coffee
non-alcoholic beers
kvass
beetroot acid
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-6
Dekompozycja modułu uczuciowego jakości życia – pierwsza składowa „nadzieja”
Tadeusz BORYS
nr katalogowy: 132340
10.15199/46.2021.6.1
jakość życia
moduł
uczucia
nadzieja
quality of life
module
feelings
hope
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2018-3
Obliczenia cieplne dachów o odwróconej konstrukcji w kontekście przepisów techniczno-budowlanych
Sławomir Łach
Michał Strzeszewski
nr katalogowy: 112833
10.15199/9.2018.3.7
dach o odwróconej konstrukcji
dach zielony
współczynnik przenikania ciepła
inverted roof
green roof
thermal transmittance
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
Ugasić pragnienie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 126729
woda mineralna
woda źródlana
woda stołowa
mineralizacja
nasycenie dwutlenkiem węgla
soki owocowe
soki warzywne
niegazowane i gazowane napoje
zapotrzebowanie na wodę
mineral water
spring water
table water
mineralisation
carbon saturation
fruit juices
vegetable juices
uncarbonated and carbonated beverages
water requiremnent
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH