Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
ZAMRAŻANIE MIĘSA
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 136298
zamrażanie
przechowywanie zamrażalnicze
zmiany zamrażalnicze
rozmrażanie
freezing
frozen storage
changes caused by freezing
defrosting
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
ZAMRAŻANIE MIĘSA
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 136298
zamrażanie
przechowywanie zamrażalnicze
zmiany zamrażalnicze
rozmrażanie
freezing
frozen storage
changes caused by freezing
defrosting
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
ZAMRAŻANIE MIĘSA
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 136298
zamrażanie
przechowywanie zamrażalnicze
zmiany zamrażalnicze
rozmrażanie
freezing
frozen storage
changes caused by freezing
defrosting
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-3
HEINEN Freezing - 30 lat doświadczeń!
nr katalogowy: 75480
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2006-11
RÓŻNE
nr katalogowy: 21633
CHŁODNICTWO 2004-1-2
Procesy pasteryzacji, garowania ciasta, schładzania żywności oraz mrożenia z wykorzystaniem technologii firmy Heinen Freezing
nr katalogowy: 677
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
WYKORZYSTANIE PRZEROBOWE mięsa mrożonego
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 144002
zamrażanie
rozmrażanie
zmiany jakościowe zamrożonego mięsa
freezing
defrosting
changes in the quality of frozen meat
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
WYKORZYSTANIE PRZEROBOWE mięsa mrożonego
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 144002
zamrażanie
rozmrażanie
zmiany jakościowe zamrożonego mięsa
freezing
defrosting
changes in the quality of frozen meat
CHŁODNICTWO 2011-5
Właściwości funkcjonalne mrożonego mięsa króliczego
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
LUCJAN KRALA
nr katalogowy: 59731
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Wybrane zastosowania dwutlenku węgla w przemyśle spożywczym
Emilia Janiszewska-Turak
Dominika Sierszak
Maria Hankus
Zbigniew Pałacha
nr katalogowy: 108066
10.15199/65.2017.7.6
mrożenie LIC
chłodzenie
pakowanie MAP
ekstrakcja nadkrytyczna
oszałamianie
LIC freezing
cooling
MAP packaging
supercritical extraction
stunning
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-2
Wpływ jakości usług na wartość firmy
Romuald Kolman
Barbara Pytko
Krzysztof Siedlikowski
nr katalogowy: 3471
CHŁODNICTWO 2006-6
Seminarium informacyjno-szkoleniowe PHU IGLOTECH
nr katalogowy: 16100
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
WYMAGANIA ORAZ UWARUNKOWANIA związane z schładzaniem i zamrażaniem surowców pochodzenia zwierzęcego
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 143998
procesy schładzania i rozmrażania mięsa
technika i technologie mrożenia
jakość rozmrożonego mięsa
chilling and thawing processes
freezing technique and technology
quality of thawed meat
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
WYMAGANIA ORAZ UWARUNKOWANIA związane z schładzaniem i zamrażaniem surowców pochodzenia zwierzęcego
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 143998
procesy schładzania i rozmrażania mięsa
technika i technologie mrożenia
jakość rozmrożonego mięsa
chilling and thawing processes
freezing technique and technology
quality of thawed meat
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-9
Z HISTORII CHEMII - Tadeusz Kuczyński (1890÷1945)
Krystyna Kabzińska
nr katalogowy: 43024
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2016-3
Szkolenia firmy CAD Projekt
Marcin Pietrzyk
nr katalogowy: 100942
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2008-2
Wizja kariery zawodowej absolwentów wydziału elektrycznego
Grzegorz Kosobudzki
Monika Kosobudzka
nr katalogowy: 33056
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-4
Ludzie - Kto jest kim - Katarzyna Grabowska-Wawrzeniecka
nr katalogowy: 34703
OPAKOWANIE 2008-10
Opakowania gotowe na półkę - łatwe funkcjonowanie na półce i standardy opakowań
Anna Kosmacz-Chodorowska
nr katalogowy: 38593
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2020-10
Landsat
Krzysztof Bakuła
nr katalogowy: 128367
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2020-10
Landsat
Krzysztof Bakuła
nr katalogowy: 128367
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Zamrażanie kriogeniczne – zastosowanie w przemyśle spożywczym
Beata Grabowska
nr katalogowy: 128163
10.15199/65.2020.9.4
technologie mrożenia
mrożenie kriogeniczne
przemysł spożywczy
urządzenia kriogeniczne
freezing technologies
cryogenic freezing
food industry
cryogenic devices
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Zamrażanie kriogeniczne – zastosowanie w przemyśle spożywczym
Beata Grabowska
nr katalogowy: 128163
10.15199/65.2020.9.4
technologie mrożenia
mrożenie kriogeniczne
przemysł spożywczy
urządzenia kriogeniczne
freezing technologies
cryogenic freezing
food industry
cryogenic devices
CHŁODNICTWO 2013-7
Badania procesu zamrażania wody poddanej różnym oddziaływaniom zewnętrznym Część 3
SERGIY FILIN
MICHAŁ CHMIELOWSKI
nr katalogowy: 78008
CHŁODNICTWO 2013-2
Badania procesu zamrażania wody poddanej różnym oddziaływaniom zewnętrznym Część 2 Wyniki badań oraz ich analiza
SERGIY FILIN
MICHAŁ CHMIELOWSKI
nr katalogowy: 74665
CHŁODNICTWO 2014-9-10
Polagra'2014
nr katalogowy: 87497
CHŁODNICTWO 2017-9-10
Wpływ fluktuacji temperatury na stabilność przechowalniczą mrożonych kotletów wieprzowych
Radosław Mostowski
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 110098
10.15199/8.2017.9-10.6
kotlety wieprzowe
zamrażalnicze przechowywanie
zmiany oksydacyjne
wodochłonność
barwa
pork chops
freezing storage
oxidative changes
water absorption
color
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-12
Wpływ oddziaływania ultradźwięków na przebieg procesu zamrażania tkanki jabłka
Małgorzata Nowacka
Aleksandra Fijałkowska
Dorota Witrowa-Rajchert
nr katalogowy: 81716
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-6
Możliwości zastosowania środków medycznych schładzających/wymrażających na bazie gazów węglowodorowych do usuwania zabrudzeń woskowych z papierów (badania wstępne)
Tomasz Kozielec
Ivona Jablonskaja
nr katalogowy: 143845
10.15199/54.2023.6.3
zabrudzenia woskowe na papierze
papier czerpany
zabiegi konserwatorskie
propan
butan
eter dimetylowy
schładzanie/wymrażanie
wax stains on paper
handmade paper
conservation treatments
propane
butane
diethyl ether
chilling/freezing
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-6
Możliwości zastosowania środków medycznych schładzających/wymrażających na bazie gazów węglowodorowych do usuwania zabrudzeń woskowych z papierów (badania wstępne)
Tomasz Kozielec
Ivona Jablonskaja
nr katalogowy: 143845
10.15199/54.2023.6.3
zabrudzenia woskowe na papierze
papier czerpany
zabiegi konserwatorskie
propan
butan
eter dimetylowy
schładzanie/wymrażanie
wax stains on paper
handmade paper
conservation treatments
propane
butane
diethyl ether
chilling/freezing
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-8
Współczesne techniki zamrażania - możliwości poprawy kinetyki procesu oraz przebiegu krystalizacji
Julia Bogdanowicz
Wacław Mozolewski
Sylwester Rybaczek
nr katalogowy: 115590
10.15199/65.2018.8.5
zaawansowane techniki mrożenia
mikrostruktura
zarodkowanie lodu
przechłodzenie
advanced freezing techniques
microstructure
ice nucleation
supercooling
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
CHŁODNICTWO 2014-1
Porównanie możliwości zamrażalniczych ogniw Peltiera (5A) z zamrażaniem immersyjnym, owiewowym i z użyciem suchego lodu
nr katalogowy: 82222
CHŁODNICTWO 2009-1-2
Analiza współczynnika wnikania ciepła panującego w czasie zamrażania produktów spożywczych w urządzeniu wykorzystującym metodę impingement
FRANCISZEK KLUZA
DARIUSZ GÓRAL
nr katalogowy: 41438
CHŁODNICTWO 2013-1
Badania procesu zamrażania wody poddanej różnym oddziaływaniom zewnętrznym Część 1 Metodyka badań jako przykład planowania eksperymentu
SERGIY FILIN
MICHAŁ CHMIELOWSKI
nr katalogowy: 74039
AURA 2011-12
Odrodzenie PTT
Jerzy SZILDER
nr katalogowy: 64168
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-7
Kącik zadań geodezyjnych
Stanisław Grodzicki
nr katalogowy: 138376
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-9
Techniki kriogenicznego chłodzenia i zamrażania
Wiesław Gazda
nr katalogowy: 54149
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-10
Podwójna siła mrożenia
Grzegorz Pawlonka
nr katalogowy: 101718
10.15199/65.2016.10.5
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-5
POLSKA I ŚWIAT - Wydarzenia
nr katalogowy: 50503
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2009-3
Nanotechnologie
nr katalogowy: 44947
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-26
Fizyka w kuchni
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 56810
CHŁODNICTWO 2011-10
Uogólnione zależności obliczeniowe wybranych właściwości fizycznych produktów w technologiach chłodniczych Część 1
Joachim Kozioł
nr katalogowy: 63281
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-10
Wpływ procesu mrożenia na zdolności przeciwutleniające wybranych owoców
Iwona Drożdż
Agnieszka Łakomiec
Tadeusz Tuszyński
nr katalogowy: 54909
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-6
Magazyn wyrobów gotowych
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 120751
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Ocena możliwości wykorzystania zamrażania jako obróbki wstępnej przed tłoczeniem miazg owocowych
Andrzej Cendrowski
Zuzanna Dombrowska
nr katalogowy: 142044
10.15199/64.2023.1.4
jabłko
miazga
sok
obróbka wstępna
zamrażanie
tłoczenie
apple
pulp
juice
pre-treatment
freezing
pressing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Ocena możliwości wykorzystania zamrażania jako obróbki wstępnej przed tłoczeniem miazg owocowych
Andrzej Cendrowski
Zuzanna Dombrowska
nr katalogowy: 142044
10.15199/64.2023.1.4
jabłko
miazga
sok
obróbka wstępna
zamrażanie
tłoczenie
apple
pulp
juice
pre-treatment
freezing
pressing
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
Zawsze świeże i pachnące
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 112122
mrożenie
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
gastronomia
freezing
bread
quality
postponed baking method
gastronomy
CHŁODNICTWO 2011-6
Modelowanie trwałości pieczywa przechowywanego zamrażalniczo w warunkach domowych z wykorzystaniem metod sorpcyjnych
Aneta Ocieczek
Tomasz Pukszta
nr katalogowy: 60572
CHŁODNICTWO 2010-5
Wrażliwość wiśni mrożonych na fluktuacje temperatury składowania
Lucjan Krala
Ilona Gałązka -Czarnecka
Zbigniew Irzyniec
nr katalogowy: 51926
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-1
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ
nr katalogowy: 108038
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-1
Zmniejszanie głębokości posadowienia budynków niepodpiwniczonych w wyniku stosowania izolacji cieplnej
Irena Ickiewicz
nr katalogowy: 23644
OPAKOWANIE 2012-9e
Influence of freezing upon the selected mechanical properties of paper products
WŁODZIMIERZ SZEWCZYK
nr katalogowy: 71168
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Gastronomia na kołach
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 115014
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-12
5. Wine Expo Poland
nr katalogowy: 124236
CHŁODNICTWO 2018-5
Uwarunkowania dotyczące procesów schładzania, zamrażania i rozmrażania mięsa i jego wyrobów
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
Kamil Wilczyński
nr katalogowy: 116991
10.15199/8.2018.5.3
procesy schładzania i rozmrażania mięsa
technika i technologie mrożenia
jakość rozmrożonego mięsa
chilling and thawing processes
freezing technique and technology
quality of thawed meat.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-10
Wpływ cyklicznego zamrażania i rozmrażania na efektywność zakotwienia zbrojenia FRP w betonie
Rafał Wasilczyk
nr katalogowy: 145646
10.15199/33.2023.10.03
zbrojenie niemetaliczne
efektywność zakotwienia
rozszerzalność termiczna
cykliczne zamrażanie i rozmrażanie
non-metallic reinforcement
effectiveness of anchoring
thermal expansion
cyclic freezing and thawing
CHŁODNICTWO 2011-9
Wybrane wyróżniki jakości mrożonego pieczywa drożdżowego wzbogaconego syropem daktylowym jako zamiennikiem sacharozy
Katarzyna Kozłowicz
Franciszek Kluza
nr katalogowy: 62655
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Nowoczesne urządzenie do przechowywania żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 137266
10.15199/65.2022.4.3
łańcuch chłodniczy
e-zakupy
paczkomat dla żywności
przechowywanie żywności
cold chain
e-shopping
food parcel locker
food storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Nowoczesne urządzenie do przechowywania żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 137266
10.15199/65.2022.4.3
łańcuch chłodniczy
e-zakupy
paczkomat dla żywności
przechowywanie żywności
cold chain
e-shopping
food parcel locker
food storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Nowoczesne urządzenie do przechowywania żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 137266
10.15199/65.2022.4.3
łańcuch chłodniczy
e-zakupy
paczkomat dla żywności
przechowywanie żywności
cold chain
e-shopping
food parcel locker
food storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Nowoczesne urządzenie do przechowywania żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 137266
10.15199/65.2022.4.3
łańcuch chłodniczy
e-zakupy
paczkomat dla żywności
przechowywanie żywności
cold chain
e-shopping
food parcel locker
food storage
AURA 2017-9
Oko za oko...
Olgierd WIECZOREK
nr katalogowy: 109077
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-3
Wpływ szybkości chłodzenia na stan odkształcenia w zamarzającym betonie
Marcin Koniorczyk
Dalia Bednarska
Piotr Konca
Zbigniew Giergiczny
nr katalogowy: 142369
10.15199/33.2023.03.02
trwałość kompozytów cementowych
mrozoodporność betonu
korozja mrozowa
domieszka napowietrzająca.
durability of cement composites
frost-resistance of concrete
frost corrosion
air-entraining admixture.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-3
Wpływ szybkości chłodzenia na stan odkształcenia w zamarzającym betonie
Marcin Koniorczyk
Dalia Bednarska
Piotr Konca
Zbigniew Giergiczny
nr katalogowy: 142369
10.15199/33.2023.03.02
trwałość kompozytów cementowych
mrozoodporność betonu
korozja mrozowa
domieszka napowietrzająca.
durability of cement composites
frost-resistance of concrete
frost corrosion
air-entraining admixture.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-3
Wpływ szybkości chłodzenia na stan odkształcenia w zamarzającym betonie
Marcin Koniorczyk
Dalia Bednarska
Piotr Konca
Zbigniew Giergiczny
nr katalogowy: 142369
10.15199/33.2023.03.02
trwałość kompozytów cementowych
mrozoodporność betonu
korozja mrozowa
domieszka napowietrzająca.
durability of cement composites
frost-resistance of concrete
frost corrosion
air-entraining admixture.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-8
Wpływ procesu wymrażania na skład chemiczny piwa typu eisbock
Olga Szczepanik
Aleksander Poreda
Aneta Pater
nr katalogowy: 108762
10.15199/64.2017.8.1
piwo
eisbock
piwo lodowe
kriokoncentracja
beer
eisbock
ice beer
cryoconcentration
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-8
Szacowanie ryzyka zniszczeń mrozowych zabytkowych murów gotyckich w miejscach współczesnych napraw na podstawie oceny wielkości i rozkładu porów
Maria Tunkiewicz
Joanna Misiewicz
Kinga Lechowicz
Hubert Rochalski
Szymon Olender
nr katalogowy: 150125
10.15199/33.2024.08.04
cegły ceramiczne
obiekty zabytkowe
odporność mrozowa
porozymetria rtęciowa
clay bricks
historical buildings
resistance to freeze- -thaw cycles
MIP
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-8
Szacowanie ryzyka zniszczeń mrozowych zabytkowych murów gotyckich w miejscach współczesnych napraw na podstawie oceny wielkości i rozkładu porów
Maria Tunkiewicz
Joanna Misiewicz
Kinga Lechowicz
Hubert Rochalski
Szymon Olender
nr katalogowy: 150125
10.15199/33.2024.08.04
cegły ceramiczne
obiekty zabytkowe
odporność mrozowa
porozymetria rtęciowa
clay bricks
historical buildings
resistance to freeze- -thaw cycles
MIP
CHŁODNICTWO 2018-2
Zmiany wybranych parametrów jakościowych truskawek (Fragaria x ananassa D.) podczas chłodniczego i zamrażalniczego przechowywania
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Radosław Mostowski
nr katalogowy: 113743
10.15199/8.2018.2.1
kluczowe: truskawki
antocyjany
zmiany przechowalnicze
chłodzenie
mrożenie
strawberries
anthocyanins
storage changes
cooling
freezing
CHŁODNICTWO 2018-6
Wpływ rodzaju systemu pakowania na jakość mięsa po procesie zamrażalniczego przechowywania
Krzysztof Dasiewicz
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Mirosław Słowiński
Łukasz Staśkiewicz
nr katalogowy: 117864
10.15199/8.2018.6.5
mięso wieprzowe
kwasy tłuszczowe
tłuszcz
mrożenie
pakowanie
pork
fatty acids
fat
freezing
packing
CHŁODNICTWO 2009-9
Wodne roztwory betainy jako nośniki energii
ADAM RUCIŃSKI
ARTUR RUSOWICZ
nr katalogowy: 46813
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-10
Uren Novaberry, Polska - wzrost rentowności dzięki sorterom BEST
nr katalogowy: 54901
CHŁODNICTWO 2014-4
Porównanie wpływu zamrażalniczego przechowywania pieczywa pszennego zwykłego i razowego na właściwości sorpcyjne miękiszu
Aneta Ocieczek
Tomasz Pukszta
nr katalogowy: 83738
CHŁODNICTWO 2014-9-10
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na przemiany skrobi i teksturę chleba pszennego
IZABELLA KWAŚNIEWSKA-KAROLAK
LUCJAN KRALA
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
EWELINA BRZOZOWSKA
nr katalogowy: 87502
CHŁODNICTWO 2013-4
Zmiany oceny sensorycznej zamrożonych warzyw w czasie przechowywania
Tomasz Pukszta
nr katalogowy: 76115
CHŁODNICTWO 2013-3
Doświadczalna charakterystyka zamrażalniczej obróbki i przechowywania ryżu konsumpcyjnego
MAREK DOMIN
FRANCISZEK KLUZA
KATARZYNA KOZŁOWICZ
nr katalogowy: 75522
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-9
Determination of Water added in Raw Milk using Interdigital Capacitor Sensor
Songgrod Phimphisan
Worawat Sa-ngiamvibool
nr katalogowy: 93289
10.15199/48.2015.09.65
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-2
Technologia otrzymywania eterów alkilo-poli(2~chloromełylooksyeiyienowych)gliceryny
RYSZARD POŻNIAK
ALEKSY PASTERNAK
MARIAN DUL
nr katalogowy: 108047
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
Solo czy w tłumie?
Arletta Kowalik
nr katalogowy: 119633
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-1
OCALIĆ OD ZAPOMNIENIA Młyny Południowej Holandii Sąsiedzka wojna (korespondencja własna)
Anna Wytrykus
nr katalogowy: 147248
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-5
Analiza procesu walcowania blach z zastosowaniem rozwiązań dla ciał lepkosprężystych
DARIUSZ RYDZ
nr katalogowy: 44286
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-7
Zależność punktu krioskopowego mięsa wołowego od pH: komunikat
nr katalogowy: 77751
CHŁODNICTWO 2017-1-2
Wykorzystanie testu cięcia do ogólnej charakterystyki liofilizowanych kremów i musów z brokułów
Marek Domin
Franciszek Kluza
Paulina Derczyk
nr katalogowy: 104205
10.15199/8.2017.1-2.1
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-16-17
Nowe szanse wilków morskich
nr katalogowy: 78698
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Techniki mroźnicze oraz pakowanie w technologii MAP stosowane w produkcji piekarskiej dla wydłużenia trwałości wyrobów
Przemysław Kopeć
Anna Diowksz
nr katalogowy: 120565
techniki mroźnicze
pakowanie w atmosferze modyfikowanej (MAP)
biokonserwacja
zakwas piekarski
ekstrakty warzywne
freezing techniques
packaging in modified atmosphere (MAP)
biopreservation
sourdough
vegetable extracts
CHŁODNICTWO 2018-4
Monitoring temperatur chłodniczych
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 115883
10.15199/8.2018.4.1
chłodzenie
mrożenie
przechowywanie żywności
monitorowanie temperatury
cooling
freezing
food storage
temperature monitoring
CHŁODNICTWO 2019-1
Zmiany jakościowe zachodzące w żywności pod wpływem działania niskiej temperatury
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 118905
10.15199/8.2019.1.1
niska temperatura
zamrażanie
zmiany jakości
mięso
pieczywo
truskawki
low temperature
freezing
quality changes
meat
bread
strawberr
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2020-2
Chłodzenie struktury przyspieszającej w liniowym akceleratorze elektronów płynami o niskiej temperaturze zamarzania
Agnieszka Misiarz
Jan Trzuskowski
Michał Latuszek
Edyta Dymowska
Michał Kaczmarek
Łukasz Talarek
Piotr Flis
nr katalogowy: 125102
10.15199/17.2020.2.5
akcelerator elektronów
stabilizacja temperatury
chłodzenie cieczą
glikol
linear electron accelerator
temperature stabilization system
liquid cooling
glycol
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2014-11
Ocena aktualnego stanu prac na forum IMO nad koncepcją e-nawigacji i planem jej wdrożenia
Ryszard Wawruch
nr katalogowy: 88038
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-7
Uncertainty of numerical simulations in bioelectromagnetic problems
Bartosz SAWICKI
nr katalogowy: 92114
10.15199/48.2015.07.16
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-12
Porównanie mrozoodporności betonu geopolimerowego i napowietrzonego betonu tradycyjnego
Szymon Sikora
Bartosz Michałowski
Beata Hołuj
Arkadiusz Ignerowicz
Mariusz Hynowski
nr katalogowy: 111240
10.15199/33.2017.12.14
beton
mrozoodporność
geopolimer
popiół lotny
żużel wielkopiecowy.
concrete
freeze-thaw cycle
geopolymer
fly ash
blast furnace slag.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-4
Najczęściej występujące zagrożenia mikrobiologiczne w mrożonych produktach spożywczych
Aleksandra Antoszewska
Joanna Kowalska
Maja Ławrynowicz-Paciorek
Dorota Korsak Elżbieta Maćkiw
nr katalogowy: 126051
10.15199/65.2020.4.6
żywność
produkty mrożone
zagrożenia mikrobiologiczne
patogeny
food
frozen products
microbiological hazard
pathogens
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Wybrane fizyczno-chemiczne właściwości soku z rozmrożonych owoców malin odmiany Polesie
Marek Domin
Marek Szmigielski
Patryk Świrkosz
nr katalogowy: 151029
10.15199/62.2024.10.12
wydajność tłoczenia
zamrażanie
przechowywanie zamrażalnicze
maliny
pressing efficiency
freezing
freezing storage
raspberries
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2017-10
Wykorzystanie odnawialnych źródeł energii do oświetlenia parkingu
Kazimierz Buczek
Mariola Hajduk
nr katalogowy: 109986
10.15199/74.2017.10.3
oświetlenie elektryczne hybrydowe
panele fotowoltaiczne
turbiny wiatrowe
electric hybrid lighting
photovoltaic panels
wind turbines
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Badanie wybranych właściwości betonu z popiołem lotnym ze współspalania biomasy drzewnej i węgla kamiennego
Bogdan Langier
Jacek Halbiniak
Maciej Major
Izabela Major
nr katalogowy: 141205
10.15199/33.2022.12.34
beton modyfikowany
popioły lotne
mrozoodporność.
modified concrete
fly ashes
frost resistance.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Woda jako główny czynnik procesów degradacji cegły ceramicznej
Teresa Stryszewska
Stanisław Kańka
nr katalogowy: 139467
10.15199/33.2022.09.10
trwałość
cegła
woda
zasolenie
biodeterioracja
destrukcja mrozowa.
durability
brick
water
salinity
biodetorioration
frost freeze destruction.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Woda jako główny czynnik procesów degradacji cegły ceramicznej
Teresa Stryszewska
Stanisław Kańka
nr katalogowy: 139467
10.15199/33.2022.09.10
trwałość
cegła
woda
zasolenie
biodeterioracja
destrukcja mrozowa.
durability
brick
water
salinity
biodetorioration
frost freeze destruction.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Woda jako główny czynnik procesów degradacji cegły ceramicznej
Teresa Stryszewska
Stanisław Kańka
nr katalogowy: 139467
10.15199/33.2022.09.10
trwałość
cegła
woda
zasolenie
biodeterioracja
destrukcja mrozowa.
durability
brick
water
salinity
biodetorioration
frost freeze destruction.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Woda jako główny czynnik procesów degradacji cegły ceramicznej
Teresa Stryszewska
Stanisław Kańka
nr katalogowy: 139467
10.15199/33.2022.09.10
trwałość
cegła
woda
zasolenie
biodeterioracja
destrukcja mrozowa.
durability
brick
water
salinity
biodetorioration
frost freeze destruction.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Woda jako główny czynnik procesów degradacji cegły ceramicznej
Teresa Stryszewska
Stanisław Kańka
nr katalogowy: 139467
10.15199/33.2022.09.10
trwałość
cegła
woda
zasolenie
biodeterioracja
destrukcja mrozowa.
durability
brick
water
salinity
biodetorioration
frost freeze destruction.
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-1
THE 29TH EDITION OF PLEBISCITE FOR THE TITLE OF GOLDEN ENGINEER
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 143036
CHŁODNICTWO 2017-9-10
Modelowanie i analiza właściwości termicznych warstwowego materiału o budowie anizotropowej
Beata Grabowska
Jacek Kasperski
nr katalogowy: 110097
10.15199/8.2017.9-10.5
materiał opakowaniowy
przepływ ciepła
zamrażanie żywności
packaging material
heat transfer
freezing food
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-5
Zimno i zdrowo
nr katalogowy: 120186
frozen vegetables
nutritional value
heat treatment
culinary preparation
dishes.
mrożonki warzywne
wartość odżywcza
obróbka termiczna
wykorzystanie kulinarne
potrawy.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Badanie wybranych właściwości betonu z popiołem lotnym ze współspalania biomasy drzewnej i węgla kamiennego
Bogdan Langier
Jacek Halbiniak
Maciej Major
Izabela Major
nr katalogowy: 141205
10.15199/33.2022.12.34
beton modyfikowany
popioły lotne
mrozoodporność.
modified concrete
fly ashes
frost resistance.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Badanie wybranych właściwości betonu z popiołem lotnym ze współspalania biomasy drzewnej i węgla kamiennego
Bogdan Langier
Jacek Halbiniak
Maciej Major
Izabela Major
nr katalogowy: 141205
10.15199/33.2022.12.34
beton modyfikowany
popioły lotne
mrozoodporność.
modified concrete
fly ashes
frost resistance.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Badanie wybranych właściwości betonu z popiołem lotnym ze współspalania biomasy drzewnej i węgla kamiennego
Bogdan Langier
Jacek Halbiniak
Maciej Major
Izabela Major
nr katalogowy: 141205
10.15199/33.2022.12.34
beton modyfikowany
popioły lotne
mrozoodporność.
modified concrete
fly ashes
frost resistance.
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-2
Zastosowanie układu odzyskiwania ciepła w instalacji chłodniczej na przykładzie tuneli chłodniczych
BERNADETTA RYBA
MAREK BOROWSKI
nr katalogowy: 130407
10.15199/9.2021.2.4
instalacja chłodnicza
tunel chłodniczy
odzyskiwanie ciepła
heat recovery from the cooling installation
cooling tunnel
characteristics of the heat recovery installation
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-4
Optymalna, pod względem głębokości posadowienia oraz efektywności energetycznej, izolacja cieplna fundamentów bezpośrednich budynków ogrzewanych
Irena Ickiewicz
nr katalogowy: 137219
10.15199/33.2022.04.18
izolacja cieplna fundamentów
głębokość posadowień
thermal insulation of foundations
foundation depth
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-2
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na wybrane cechy jakościowe owsianego pieczywa z transglutaminazą
Joanna Markowska
nr katalogowy: 148053
10.15199/61.2024.2.6
bezglutenowe pieczywo owsiane
transglutaminaza
mrożenie
tekstura
jakość
gluten-free oat bread
transglutaminase
freezing
texture
quality
CHŁODNICTWO 2012-12
Kinetyka degradacji barwników chlorofilowych w czasie zamrażalniczego przechowywania warzyw
Tomasz Pukszta
nr katalogowy: 73338
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
ZASTOSOWANIE METOD KLASYCZNYCH I MOLEKULARNYCH DO IDENTYFIKACJI MIKROORGANIZMÓW ŚRODOWISKA NATURALNEGO
Katarzyna Rajkowska
nr katalogowy: 70870
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Stabilizacja monomerycznej cystatyny z białka jaja kurzego
Krzysztof Gołąb
Jakub Gburek
Katarzyna Juszczyńska
Tadeusz Trziszka
Antoni Polanowski
nr katalogowy: 68149
OPAKOWANIE 2012-3
Anuga FoodTec 2012: rekordowe targi na rekordowej powierzchni
nr katalogowy: 66335
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-2
Zastosowanie fibrylizowanych włókien polipropylenowych do zbrojenia betonu
Jan Broda
Stanisława Przybyło
nr katalogowy: 66073
CHŁODNICTWO 2016-6
Modelowanie schładzania schabu wieprzowego z dodatkowymi mikrostrumieniami
Artur Rusowicz
Dominik Wrzosek
Maciej Leszczyński
nr katalogowy: 99426
10.15199/8.2016.6.2
CHŁODNICTWO 2014-1
Rodzaj Campylobacter, nowy czynnik zatruć pokarmowych u ludzi żywnością przechowywaną w warunkach chłodniczych
Beata Bartodziejska
Beata Paziak -Doma ńska
nr katalogowy: 82227
CHŁODNICTWO 2010-7
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na właściwości technologiczne mięsa dzika (Sus scrofa scrofa)
Lucjan Krala
Radosław Mostowski
nr katalogowy: 53039
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-2
Znaczenie chłodzenia w przechowywaniu wyrobów mięsnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 118694
CHŁODNICTWO 2015-4-5
Wysokociśnieniowa technologia obróbki i konserwacji oraz jej wykorzystanie w zamrażaniu i rozmrażaniu żywności
Katarzyna Kozłowicz
Franciszek Kluza
Marek Domin
Dariusz Góral
nr katalogowy: 91393
10.15199/8.2015.4-5.6
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-3
Rynek owoców w kwietniu i maju 2024 r.
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 149358
10.15199/64.2024.3.5
owoce
ceny skupu
eksport
sytuacja rynkowa
fruit
purchase prices
export
market situation
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2017-5
Physical properties of concrete with calcareous aggregate exposed to chloride solution at ambient temperature
Dominika DĘBSKA
nr katalogowy: 105137
10.15199/40.2017.5.5
CHŁODNICTWO 2010-4
Stabilność oksydacyjna przetworów z mięsa wieprzowego bez dodatku azotanów w czasie zamrażalniczego przechowywania
Lucjan Krala
Anna Bagnowska
Zbigniew Irzyniec
nr katalogowy: 51211
CHŁODNICTWO 2012-9
Wpływ blanszowania na wybrane wyróżniki jakości przechowywanych zamrożonych korzeni chrzanu
Dariusz Góral
Franciszek Kluza
Katarzyna Kozłowicz
nr katalogowy: 71022
CHŁODNICTWO 2013-2
Wyróżniki tekstury żeli alginianowych otrzymanych z wykorzystaniem procesu zamrażania
KATARZYNA KOZŁOWICZ
nr katalogowy: 74676
CHŁODNICTWO 2011-1-2
Wykorzystanie metod sorpcyjnych w ocenie wpływu zamrażalniczego przechowywania chleba na świeżość miękiszu
Aneta Ocieczek
Tomasz Pukszta
nr katalogowy: 57680
CHŁODNICTWO 2011-1-2
Badania wstępne pompy ciepła zasilanej ciepłem przejścia fazowego wody
Bogusław Zakrzewski
Wojciech Tuchowski
Zbigniew Szkibiel
nr katalogowy: 57667
CHŁODNICTWO 2015-10-11
Zmiany zawartości związków bioaktywnych w owocach papai (carica papaya L.) przechowywanych w różnych warunkach
Ilona Gałązka-Czarnecka
Andrzej Czarnecki
Lucjan Krala
nr katalogowy: 94783
10.15199/8.2015.10-11.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
The porous gelatin structures as the material for packaging for frozen food Porowate struktury żelatynowe jako materiał na opakowania mrożonej żywności
Katarzyna Kozłowicz
Dariusz Góral
Franciszek Kluza
Marek Domin
Zbigniew Kobus
Agnieszka Sagan
Łukasz Prazner
nr katalogowy: 94448
10.15199/62.2015.10.18
CHŁODNICTWO 2016-10
Ekoprojekt dla urządzeń chłodniczych - nowe wymagania techniczne dla szaf chłodniczych lub mroźniczych, schładzarek lub zamrażarek szokowych, agregatów do chłodzenia cieczy i urządzeń skraplających
Adam Ruciński
nr katalogowy: 101678
10.15199/8.2016.10.1
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-4
Analysis of resistive and inductive heating of railway turnouts
Mirosław WOŁOSZYN
Kazimierz JAKUBIUK
Mateusz FLIS
nr katalogowy: 97592
10.15199/48.2016.04.14
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-7
Content of benzoic and cinnamic acid derivatives in fruits from Rosaceae family plants Analiza zawartości wybranych pochodnych kwasu benzoesowego i cynamonowego w owocach roślin z rodziny Rosaceae
Małgorzata Olek
Jakub Dziedzic
Jerzy Baron
Witold Żukowski
nr katalogowy: 99659
10.15199/62.2016.7.26
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-7
Corrosion behaviour of aluminium alloys and 316L stainless steel in propylene glycol and ethylene glycol water solution
BARTOSZ GRYSAKOWSKI
HALINA KRAWIEC
nr katalogowy: 99437
10.15199/40.2016.7.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-6
Overview of methods used to determine the thermophysical parameters of phase change materials with particular consideration of differential scanning calorimetry Przegląd metod stosowanych do określania termofizycznych parametrów materiałów zmiennofazowych ze szczególnym uwzględnieniem skaningowej kalorymetrii różnicowej
Patrycja Wcisło-Kucharek
Ewa Klugmann-Radziemska
nr katalogowy: 98964
10.15199/62.2016.6.21
CHŁODNICTWO 2015-4-5
Nowe czynniki wtórnych obiegów chłodniczych
Zbysław Pluta
nr katalogowy: 91386
10.15199/8.2015.4-5.1
CHŁODNICTWO 2015-7-8
Stabilność przechowalnicza barwy i tekstury parówek z mięsa mrożonego z dodatkiem krioprotektantów
Radosław Mostowski
Lucjan Krala
Ilona Gałązka-Czarnecka
Ewelina Brzozowska
nr katalogowy: 93062
10.15199/8.2015.7-8.2
CHŁODNICTWO 2015-6
Właściwości bułek pszennych chłodzonych i głęboko mrożonych pakowanych w modyfikowanej atmosferze
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Lucjan Krala
nr katalogowy: 92142
10.15199/8.2015.6.2
CHŁODNICTWO 2011-7
Wpływ wieku koni na zmiany właściwości hydratacyjnych mięsa końskiego w czasie chłodniczego i zamrażalniczego przechowywania
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 61208
CHŁODNICTWO 2013-6
Właściwości fizykochemiczne mięsa z królika podczas jego zamrażalniczego przechowywania
KATARZYNA KOZŁOWICZ
FRANCISZEK KLUZA
nr katalogowy: 77425
CHŁODNICTWO 2010-12
Zmiany właściwości fizyko-chemicznych mięsa chłodzonego i mrożonego w zależności od wieku koni
RENATA STANISŁAWCZYK
MARIUSZ RUDY
nr katalogowy: 56447
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-11
Wpływ domieszkowania betonu pochodnymi skrobi na jego mrozoodporność
Marta Sybis
Emilia Konował
nr katalogowy: 123302
10.15199/62.2019.11.8
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Nowa technologia zagospodarowania korpusu drobiowego – nowa jakość mięsa odkostnionego mechanicznie
Joanna Markowska
Robert Słonina
Łukasz Majczak
Agata Bednarek
Paweł Boniecki
nr katalogowy: 149402
10.15199/65.2024.7.4
mięsa drobiowe odkostnione mechanicznie (mDom)
mrożenie
standardy jakościowe
bezpieczeństwo żywności
mechanically separated poultry meats (mDom)
freezing
quality standards
food safety
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
CHŁODNICTWO 2018-4
Niska temperatura - sposób na przedłużenie trwałości żywności
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 115885
10.15199/8.2018.4.3
psychrotrofy
psychrofile
chłodzenie
zamrażanie
białka CSP
psychrotrophic
psychrophilic
cooling
freezing
CSP proteins
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Wykorzystanie technologii pulsacyjnego pola elektrycznego w procesie koagulacji lateksu syntetycznego
Tomasz Dróżdż
Adam Tarniowy
Anna Miernik
Anna Zielonka
nr katalogowy: 140853
10.15199/48.2022.12.54
emisja fotonowa
napary
rośliny
pole elektromagnetyczne
photon emission
brew
plants
electromagnetic field
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Wykorzystanie technologii pulsacyjnego pola elektrycznego w procesie koagulacji lateksu syntetycznego
Tomasz Dróżdż
Adam Tarniowy
Anna Miernik
Anna Zielonka
nr katalogowy: 140853
10.15199/48.2022.12.54
emisja fotonowa
napary
rośliny
pole elektromagnetyczne
photon emission
brew
plants
electromagnetic field
CHŁODNICTWO 2018-6
Substancje biologicznie aktywne w Colostrum oraz metody pozyskania i konserwacji
Jacek Kondratowicz
Ewa Burczyk
Marta Macelewicz
nr katalogowy: 117863
10.15199/8.2018.6.4
colostrum
substancje biologicznie aktywne
pozyskiwanie
konserwacja
colostrum
biologically active substances
harvesting
preservation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-9
Poprawa właściwości filtracyjnych i sedymentacyjnych zawiesin poprzez naturalny proces zamrażania
Janusz A. Szpaczyński
nr katalogowy: 109320
10.15199/62.2017.9.14
CHŁODNICTWO 2019-5
Meble chłodnicze do ekspozycji mięsa i wędlin
Magdalena Borek-Daruk
Kinga Borek
nr katalogowy: 123143
10.15199/8.2019.5.3
lada chłodnicza
agregat chłodniczy
wydajność chłodnicza
ekspozycja mięsa i wędlin
cooling counter
cooling aggregate
cooling capacity
exposure of meat and sausages
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-3
Zastosowanie rurki wirowej vortex do seperacji oleju i wody z mieszanin aerozolowych: gaz-olej, gaz-woda z gazu kopalnianego
Jan Sopa
Dominika Sopa
Marek Rudkowski
Zbigniew Tałach
nr katalogowy: 130873
10.15199/17.2021.3.3
rurka vortex
gaz kopalniany
separacja oleju i wody
wymrażanie
vortex tube
mine gas
oil and water separation
freezing
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-4
Non-intrusive load monitoring for appliance status determination using feed-forward neural network
Nurul Afiqah MOHD FAZZIL
Ahmad Asrul IBRAHIM
Hussain SHAREEF
Mohd Asyraf ZULKIFLEY
Muhammad Akmal REMLI
nr katalogowy: 136946
10.15199/48.2022.04.06
nieinwazyjny monitoring obciążeń
sieć neuronowa
Demand-side management
Feed-forward neural network
Non-intrusive load monitoring
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-4
Non-intrusive load monitoring for appliance status determination using feed-forward neural network
Nurul Afiqah MOHD FAZZIL
Ahmad Asrul IBRAHIM
Hussain SHAREEF
Mohd Asyraf ZULKIFLEY
Muhammad Akmal REMLI
nr katalogowy: 136946
10.15199/48.2022.04.06
nieinwazyjny monitoring obciążeń
sieć neuronowa
Demand-side management
Feed-forward neural network
Non-intrusive load monitoring
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-1
The impact of corrosion on the fatigue strength of steel used in bridge structures
ADAM WYSOKOWSKI
nr katalogowy: 146840
10.15199/40.2024.1.1
corrosion
fatigue
steel structures
bridges
korozja
zmęczenie
konstrukcje stalowe
mosty
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Bakterie Salmonella w żywności ze szczególnym uwzględnieniem surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 128165
10.15199/65.2020.9.5
Salmonella
mięso
wyroby mięsne
zatrucie pokarmowe
Salmonella
meat
meat products
food poisoning
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Bakterie Salmonella w żywności ze szczególnym uwzględnieniem surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 128165
10.15199/65.2020.9.5
Salmonella
mięso
wyroby mięsne
zatrucie pokarmowe
Salmonella
meat
meat products
food poisoning
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-12
Ocena odporności mieszanki mineralno-asfaltowej na zimno na działanie wody i mrozu
Robert Jurczak
Filip Szmatuła
nr katalogowy: 146515
10.15199/33.2023.12.03
mieszanka mineralno-asfaltowa na zimno
naprawa cząstkowa
wyboje i ubytki
odporność na działanie wody i mrozu.
cold-mix asphalt
partial repair
potholes
water and frost resistance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Jakość mrożonych owoców dostępnych w krajowym obrocie handlowym
Joanna Markowska
Anna Drabent
Agnieszka Tyfa
nr katalogowy: 150103
10.15199/65.2024.8.6
mrożone owoce
standardy jakościowe
parametry f izykochemiczne
pestycydy
frozen fruit
quality standards
physico-chemical parameters
pesticides
CHŁODNICTWO 2019-3
Analiza pracy systemu chłodzenia adiabatycznego skraplaczy urządzeń chłodniczych
Andrzej Grzebielec
Adam Ruciński
Radosław Sosnowski
nr katalogowy: 121270
10.15199/8.2019.3.1
chłodzenie adiabatyczne
efektywność energetyczna
skraplacze
oszczędność energii
adiabatic cooling
energy efficiency
condensers
energy saving
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-11
Ocena wybranych właściwości oraz trwałości mrozowej betonów modyfikowanych dodatkiem mączki kwarcowej
Izabela Major
Bogdan Langier
Jacek Halbiniak
nr katalogowy: 146112
10.15199/33.2023.11.08
mączka kwarcowa
proszek reaktywny
beton zwykły
właściwości betonu
quartz powder
reactive powder
ordinary concrete
concrete properties
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
Identification of the Parameters of a Photovoltaic Cell Using an Improved Genetic Algorithm (GA) Technique and Particular Swarm Optimization (PSO)
Hizia ABED
Sihem BOURI
Hassan BENARIBA
nr katalogowy: 151330
10.15199/48.2024.11.06
Identification
Artificial Intelligence
Photovoltaic
Genetic Algorithm
Optimization
Particular Swarm
Identifikácia
Umelá Inteligencia
Fotovoltaika
Genetický Algoritmus
Optimalizácia
algorytm rojowy
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-10
Struktura i właściwości innowacyjnych stopów cynku do cynkowania zanurzeniowego metodą ciągłą
JAN WESOŁOWSKI
SZYMON MALARA
nr katalogowy: 122857
10.15199/40.2019.10.1
cynk
stop cynku
cynkowanie zanurzeniowe
powłoka cynkowa
kąpiel cynkowa
zinc
zinc alloy
hot-dip galvanizing
zinc coating
zinc bath
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-10
Struktura i właściwości innowacyjnych stopów cynku do cynkowania zanurzeniowego metodą ciągłą
JAN WESOŁOWSKI
SZYMON MALARA
nr katalogowy: 122857
10.15199/40.2019.10.1
cynk
stop cynku
cynkowanie zanurzeniowe
powłoka cynkowa
kąpiel cynkowa
zinc
zinc alloy
hot-dip galvanizing
zinc coating
zinc bath
PACKAGING REVIEW 2024-3
GLOBAL MIGRATION ANALYSIS OF REUSABLE FOOD CONTACT PACKAGING EXPOSED TO VARYING MICROWAVE POWER LEVELS AND DURATIONS
KLAUDIA KAŁWA
LAURA DOBOSZ
nr katalogowy: 150717
10.15199/42.2024.3.2
global migration
microwaves
food safety
polypropylene
opakowania
opakowania wielomateriałowe
odpady opakowaniowe
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH