Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Cold brew coffee - aspekty praktyczne i rynkowe
Mariusz Jakubowski
nr katalogowy: 122471
10.15199/64.2019.8-9.2
kawa cold brew
kawa macerowana na zimno
rynek cold brew
cold brew coffee
cold coffee extraction
cold brew market
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-11
Kawa BOASI - kawa uniwersalna...
Patrick Chabert
nr katalogowy: 72210
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-1
Kawa na karnawał
RENATA ZAWADZKA - BEN DOR
nr katalogowy: 40785
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-10
Kawa to dochodowy biznes
nr katalogowy: 122768
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-7
Kawa w liczbach
RENATA ZAWADZKA - BEN DOR
nr katalogowy: 27795
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-3
Kawa Rioba polecana przez baristów
nr katalogowy: 42279
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Kawa a zdrowie
nr katalogowy: 133291
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-1-2
Nie tylko "mała czarna"
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 118542
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-4
Kawa z charakterem
nr katalogowy: 90559
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-12
Kawa - szkodzi czy pomaga?
Regina Wierzejska
nr katalogowy: 56225
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Kawa jak czekolada
nr katalogowy: 135328
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Kawa jak czekolada
nr katalogowy: 135328
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-25-26
Kawa na ławę
Irena Fober
nr katalogowy: 117472
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-6
Kawa znaczy siła
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 114533
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
Karnawał: czyli czas na kawę!
Elżbieta Citak
nr katalogowy: 81761
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-12
Coffee&tea. Cafe America
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 23017
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-6
Kawa z lodem. Kawa jest dobra na każdą porę dnia i każdą porę roku.
ANNA SZELĄG
nr katalogowy: 18546
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Kawa w liczbach
nr katalogowy: 138672
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2006-1
Uzębienia walcowane na zimno
nr katalogowy: 17327
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-5
Modelowanie procesu gięcia na zimno dwuteowników walcowanych
Krzysztof Marcinczak
Wojciech Lorenc
nr katalogowy: 98318
10.15199/33.2016.05.48
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-7
Z filiżanką na równiku
nr katalogowy: 36599
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Kawa a zdrowie
nr katalogowy: 133291
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-3
Kawa w sklepie na wiele smaków
Andrze j Piętka
nr katalogowy: 125302
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-11
Kawa pachnąca luksusem
nr katalogowy: 12130
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-1
Kawa, która rozsławiła Irlandię
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 32327
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-9
Akademia espresso
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 47240
OPAKOWANIE 2007-1
Mrożona kawa z doskonałych kubeczków
nr katalogowy: 23727
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-7-8
Festiwal najwyższych umiejętności
nr katalogowy: 53166
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-1-2
Kawowe rewolucje
Marcin Moczydłowski
nr katalogowy: 65471
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2007-3
NORMALIZACJA
nr katalogowy: 24650
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-12
Kawa na Expo Sweet
nr katalogowy: 110840
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-4
NORMALIZACJA
nr katalogowy: 59222
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Kawa dla zaawansowanych
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 91216
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2008-11
PARAMETRY SIŁOWE PIELGRZYMOWANIA RUR NA ZIMNO W WALCARKACH NOWEJ GENERACJI
JAN OSIKA
KAIMIERZ ŚWIĄTKOWSKI
DANIEL POCIECHA
nr katalogowy: 39247
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-4
Kawa - warto ją pić czy lepiej unikać?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 125810
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-7
Oleje tłoczone na zimno
M. Wroniak
K. Krygier
nr katalogowy: 20773
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-2
Kawa - sposób na sukces
nr katalogowy: 73958
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-15-16
Co się kryje w napojach?
Ewa Sicińska
nr katalogowy: 37455
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Do kawy coś słodkiego...
Maria Pawlik
nr katalogowy: 138665
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-10
Kawa, cappuccino, latte - jaki VAT: 23, 8, a może 5%?
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 71383
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Prawda czy fałsz? Fakty o kawie
nr katalogowy: 138673
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-4
PRACE DOKTORSKIE
nr katalogowy: 59223
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-9
Sprzedajemy kawę
nr katalogowy: 70290
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Kawa – rozważania o filiżance popularnego napoju
Aniela Scheffler
Milena Sadowska
Laura Przedpełska
Agata Witczak
Kamila Pokorska-Niewiada
nr katalogowy: 151423
10.15199/65.2024.11.8
kofeina
konsumpcja kawy
proces produkcji
rodzaje kawy
caffeine
coffee consumption
production process
types of coffee
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Kawa – rozważania o filiżance popularnego napoju
Aniela Scheffler
Milena Sadowska
Laura Przedpełska
Agata Witczak
Kamila Pokorska-Niewiada
nr katalogowy: 151423
10.15199/65.2024.11.8
kofeina
konsumpcja kawy
proces produkcji
rodzaje kawy
caffeine
coffee consumption
production process
types of coffee
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2004-7-8
Mechanizm pękania walców do walcowania na zimno
TASAK E.
MAZIARZ M.
ZIEWIEC A.
nr katalogowy: 2044
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Kawa dobra na lato
nr katalogowy: 150018
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-7-8
Dobra kawa zaczyna się od czystego ekspresu
nr katalogowy: 36847
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-4
Ciecze stosowane do obróbki plastycznej blach stalowych na zimno
Artur Antosz
Stefan Ptak
nr katalogowy: 133012
środki smarne do walcowania
emulsje do walcowania
rolling lubricants
rolling emulsions
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-4
Ciecze stosowane do obróbki plastycznej blach stalowych na zimno
Artur Antosz
Stefan Ptak
nr katalogowy: 133012
środki smarne do walcowania
emulsje do walcowania
rolling lubricants
rolling emulsions
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-4
Ciecze stosowane do obróbki plastycznej blach stalowych na zimno
Artur Antosz
Stefan Ptak
nr katalogowy: 133012
środki smarne do walcowania
emulsje do walcowania
rolling lubricants
rolling emulsions
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-5
Czysta, czarna przyjemność
nr katalogowy: 83919
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-5
Kawowy terroir
Małgorzata Bartelak
nr katalogowy: 83778
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-8
Aromatyczna kawa w piekarni
Iga Sarzyńska
nr katalogowy: 92630
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2017-5
WYBRANE ZGŁOSZENIA PATENTOWE Z DZIEDZINY METALI NIEŻELAZNYCH
nr katalogowy: 105818
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-4
Normalizacja
nr katalogowy: 51091
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Do kawy coś słodkiego...
Maria Pawlik
nr katalogowy: 138665
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-7
Bezalkoholowe napoje orzeźwiające (problemy z jakością w produkcji). Cz. II - Proces produkcyjny
A. Gasik
M. Mitek
nr katalogowy: 14861
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-10
"Kawa nie rośnie we Włoszech"
nr katalogowy: 71382
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-4
Kawa po polsku
Anna Owczarek
nr katalogowy: 66764
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2004-10-11
Optymalizacja procesu pielgrzymowania na zimno rur z miedzi i jej stopów
Osika J.
Sendal J.
Perlega R.
Jarosiński W.
Pietrzak A.
nr katalogowy: 7379
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-1
WYNALAZKI I UDOSKONALENIA HUTNICZE
Andrzej Wyciślik
nr katalogowy: 74120
AURA 2019-3
Zmiany klimatu największym zagrożeniem dla kawy
Piotr Skubała
nr katalogowy: 119048
10.15199/2.2019.3.3
uprawa kawy
dzikie gatunki kawy
zmiany klimatu
coffee cultivation
wild coffee species
climate change
OPAKOWANIE 2016-10
Wpływ parametrów procesu foliowania na zimno na jakość nadruku
JOANNA IZDEBSKA-PODSIADŁY
MALWINA GIEDYK
nr katalogowy: 101474
10.15199/42.2016.10.2
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Kawa w wersji slow
nr katalogowy: 69079
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-11
Przerwa na kawę
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 80322
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-8
NORMALIZACJA
nr katalogowy: 62830
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-1
Walcarka do walcowania na zimno wyrobów płaskich
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 141345
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2007-5
Narzędzia do obróbki plastycznej na zimno
nr katalogowy: 30436
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2006-9
Siły walcowania podczas pielgrzymowania na zimno rur miedzia
Osika J.
Knych T.
Mamala A.
Sendal J.
Perlega R.
Karaś Ł.
Boberek Cz.
Jarosiński W.
Repeła M.
Łatka J.
Pietrzak A.
nr katalogowy: 20890
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-12
Model centrum serwisowego wyrobów stalowych kształtowanych na zimno na przykładzie wybranej huty
JAROSŁAW PIĄTKOWSKI
nr katalogowy: 40091
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Smakowite urozmaicenie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 125920
potrawy mięsne na zimno
wieprzowina
mięso drobiowe
wołowina
jagnięcina
dziczyzna
pieczeń
sztufada
galantyna
rolada
befsztyk tatarski
pasztet
cold meat dishes
pork
poultry meat
beef
lamb
venison
roast
boeuf à
la mode („
beef in style")
galantine
roulade
steak tartare
pate.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-1
Sposób otrzymywania asfaltów upłynnionych
IRENA GAWEŁ
STANISŁAW GRYGLEWICZ
MARIAN RUTKOWSKI
nr katalogowy: 43073
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-8
Kawa jako superfood
nr katalogowy: 149857
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2007-10
Własności spieków żelaza po walcowaniu na zimno
MAREK WOJTASZEK
ANDRZEJ NOWAKOWSKI
nr katalogowy: 30641
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-11
Espresso dla ekspertów
nr katalogowy: 4313
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-6
Gwatemala Antigua - kawa z najwyższej półki
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 44542
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-2
Kawowe dopełnienie
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 41515
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
Kawa niejedno ma imię - tworzymy kawowe menu
Anna Owczarek
nr katalogowy: 68245
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-12
Kawa dla każdego
nr katalogowy: 4344
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-7-8
Kawa w kolorze blue
nr katalogowy: 12047
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-6
Akademia espresso
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 44861
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-5
Kawa z dodatkiem serca
TERESA KOKOCIŃSKA
nr katalogowy: 18567
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-7-8
Na kawowym szlaku
BARBARA LENART
nr katalogowy: 18507
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-10
PRODUKTY-TECHNOLOGIE
nr katalogowy: 14932
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-5
A może kawę do ciastka?
Agnieszka Huszczyńska
Anna Owczarek
nr katalogowy: 67481
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-7
Rozwój produkcji rur walcowanych na zimno w walcarkach pielgrzymowych
HENRYK DYJA
ANNA KAWAŁEK
VALENTIN N. DANCHENKO
nr katalogowy: 45873
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-3
Filiżanka przyjemności
nr katalogowy: 18619
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-5
NORMALIZACJA
nr katalogowy: 84260
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-4
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny inżynierii materiałowej wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 14–17 z 2022 r.
Anna Skurzewska
nr katalogowy: 139864
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Koncept z kawą, wypiekami i delikatesami. O kawie
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 128985
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2020-6
WYNALAZKI I UDOSKONALENIA HUTNICZE
nr katalogowy: 126966
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2018-7
Wykorzystanie skanera 3D do analizy zużycia matryc do kucia na zimno
Adam ĆWIKŁA
Arkadiusz TOFIL
Norbert WŁOSEK
Andrzej GONTARZ
nr katalogowy: 114812
10.15199/24.2018.7.3
kucie matrycowe na zimno
zużycie narzędzi
skaner 3D
cold forging process
tools wear
3D scanner
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-1
Co się kryje w filiżance?
Anna Owczarek
nr katalogowy: 65000
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-4
Izolacje przeciwwodne Servidek/Servipak
nr katalogowy: 67293
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-4
Izolacje przeciwwodne Servidek/Servipak
nr katalogowy: 76002
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-4
Blend znaczy mieszanka
Darek Wasielewski
nr katalogowy: 4863
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-1
Rynkowe oleje tłoczone na zimno - jakość i stabilność oksydacyjna
Małgorzata Wroniak
Katarzyna Krośnicka
Sandra Domańska
Edyta Symoniuk
nr katalogowy: 124489
10.15199/65.2020.1.5
skład kwasów tłuszczowych
jakość
stabilność oksydacyjna
test Rancimat
oleje handlowe
fatty acid composition
quality
oxidative stability
Rancimat test
commercial oils
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-1
Rynkowe oleje tłoczone na zimno - jakość i stabilność oksydacyjna
Małgorzata Wroniak
Katarzyna Krośnicka
Sandra Domańska
Edyta Symoniuk
nr katalogowy: 124489
10.15199/65.2020.1.5
skład kwasów tłuszczowych
jakość
stabilność oksydacyjna
test Rancimat
oleje handlowe
fatty acid composition
quality
oxidative stability
Rancimat test
commercial oils
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
Coffee&tea. Frappe przez okrągły rok
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 19035
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Wpływ różnych parametrów technologicznych na proces chmielenia piwa na zimno
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 77496
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-5
Analiza zapasu plastyczności stopów typu Cu-Ni-e-Mn odkształcanych w warunkach walcowania na zimno i wielokrotnego ciągnienia rur w ciągarkach bębnowych
aleksander Galkin
henryk dyJa
ilya dUboVTseV
konrad laber
nr katalogowy: 59379
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Koncept z kawą, wypiekami i delikatesami. O kawie
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 128985
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-11
Izolacje przeciwwodne Servidek/Servipak
nr katalogowy: 63824
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-7
Izolacje przeciwwodne Servidek/Servipak
nr katalogowy: 61254
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-11
Coff ee & tea. Amerykańska kawa śniadaniowa
Renata Zawadzka Ben-Dor
nr katalogowy: 22157
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-7
Coffee&tea, tea&coffee
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 12724
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Powiew lata w kawowym menu
Elżbieta Citak
nr katalogowy: 76274
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-1
Walcarka do walcowania na zimno wyrobów płaskich
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 141345
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-5
Akademia espresso
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 44646
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-12
Mała czarna znad Atlantyku
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 95508
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
W poszukiwaniu idealnej filiżanki czekolady
nr katalogowy: 143938
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-10
Vending sposobem na biznes w branży mięsnej?
nr katalogowy: 123013
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
85 lat prof. Stanisława Tyszkiewicza
nr katalogowy: 136294
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Chmielenie piwa na zimno - kolejne doniesienia
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 119746
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-10
Kawa pod nadzorem
BARBARA LENART
nr katalogowy: 12110
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-10
Kawa Fairtrade czy direct trade?
Małgorzata Bartelak
nr katalogowy: 87309
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-4
Bezkofeinowa stale atrakcyjna
RENATA ZAWADZKA- BEN DOR
nr katalogowy: 43762
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-11
Słodkie co nieco
DG
nr katalogowy: 12132
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-3
Kawa po wiedeńsku
DG
nr katalogowy: 11922
OPAKOWANIE 2005-11
Etykiety do opakowania kawy Cafe Orfeu firmy Prodesmaq
nr katalogowy: 11337
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-4
Izolacje przeciwwodne Servidek/Servipak
nr katalogowy: 43686
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-10
Mistrzowska kawa Na kawę parzoną przez Roberta Dzióbka- najlepszego baristę specjalnie przyjeżdżają do Juraty
DOMINIKA GASIK
nr katalogowy: 4277
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-11
Rodzinna kawa
nr katalogowy: 22043
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Kawa w liczbach
nr katalogowy: 138672
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2019-8
UMOCNIENIE ODKSZTAŁCENIOWE KOMPOZYTÓW Z STOPU ALUMINIUM 6061+SiC
ŁUKASZ ZASADZIŃSKI
KRZYSZTOF ZABOROWSKI
JÓZEF ZASADZIŃSKI
nr katalogowy: 121961
10.15199/67.2019.8.1
własności mechaniczne
kompozyty metalowe
umocnienie odkształceniowe
mechanical properties
metal composites
strain hardening
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-6
Kawa w kolonialnym stylu
TERESA KOKOCIŃSKA
nr katalogowy: 12012
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-3
Tylko dla sytych
nr katalogowy: 11931
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-10
Trzy w jednym
nr katalogowy: 94062
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-9
Tajniki perfekcyjnych lodów - Tworzenie sorbetów: kluczowe aspekty produkcji lodów na bazie wody
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 150319
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-7-8
Polski akcent kulinarnych zmagań
nr katalogowy: 61438
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-4
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 97343
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Niepowtarzalny aromat kawy
Grażyna Budryn
nr katalogowy: 23773
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-11
Wszystko o kawie Jaka kawa jest najlepsza.Ta, która Ci najlepiej smakuje
DG
nr katalogowy: 4310
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-10
Coffee&Tea, Tea&Coffee
Renata Zawadzka- Ben Dor
nr katalogowy: 12818
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
FAEMINA – najmłodsze dziecko producenta profesjonalnych ciśnieniowych ekspresów do kawy FAEMA
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 137861
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Charakterystyka polskiego rynku internetowego olejów tłoczonych na zimno
Natalia Goździk
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 133591
10.15199/65.2021.9.5
oleje tłoczone na zimno
handel elektroniczny
polski rynek internetowy
cold-pressed oils
e-commerce
Polish online market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Charakterystyka polskiego rynku internetowego olejów tłoczonych na zimno
Natalia Goździk
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 133591
10.15199/65.2021.9.5
oleje tłoczone na zimno
handel elektroniczny
polski rynek internetowy
cold-pressed oils
e-commerce
Polish online market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Charakterystyka polskiego rynku internetowego olejów tłoczonych na zimno
Natalia Goździk
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 133591
10.15199/65.2021.9.5
oleje tłoczone na zimno
handel elektroniczny
polski rynek internetowy
cold-pressed oils
e-commerce
Polish online market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Charakterystyka polskiego rynku internetowego olejów tłoczonych na zimno
Natalia Goździk
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 133591
10.15199/65.2021.9.5
oleje tłoczone na zimno
handel elektroniczny
polski rynek internetowy
cold-pressed oils
e-commerce
Polish online market
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-12
Ocena odporności mieszanki mineralno-asfaltowej na zimno na działanie wody i mrozu
Robert Jurczak
Filip Szmatuła
nr katalogowy: 146515
10.15199/33.2023.12.03
mieszanka mineralno-asfaltowa na zimno
naprawa cząstkowa
wyboje i ubytki
odporność na działanie wody i mrozu.
cold-mix asphalt
partial repair
potholes
water and frost resistance
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-10
Wpływ przeróbki plastycznej na zimno w procesie wytwarzania supercienkich taśm ze stali X6Cr17 na ich właściwości mechaniczne i strukturę
Krzysztof rADWAŃsKi
Jerzy WieDerMAnn
AnDrzeJ ADAMieC
JArosłAW gAzDoWiCz
nr katalogowy: 63431
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-4
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny inżynierii materiałowej wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 14–17 z 2022 r.
Anna Skurzewska
nr katalogowy: 139864
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-9
WPŁYW ODKSZTAŁCENIA NA ZIMNO ORAZ OBRÓBKI CIEPLNEJ NA WŁASNOŚCI MECHANICZNE ORAZ ELEKTRYCZNE TAŚM Z ALUMINIUM SERII 1XXX ORAZ 8XXX ODLEWANYCH W SPOSÓB CIĄGŁY
ANDRZEJ MAMALA
WOJCIECH ŚCIĘŻOR
nr katalogowy: 70825
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Hop creep – mechanizm zjawiska i czynniki wpływające na jego przebieg
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 142852
10.15199/64.2023.2.7
hop creep
piwo
chmielenie na zimno
wtórna fermentacja
hop creep
beer
dry hopping
secondary fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Hop creep – mechanizm zjawiska i czynniki wpływające na jego przebieg
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 142852
10.15199/64.2023.2.7
hop creep
piwo
chmielenie na zimno
wtórna fermentacja
hop creep
beer
dry hopping
secondary fermentation
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-6
Kawowa pasja
nr katalogowy: 35790
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-4
Rozpoczynamy sezon lodziarski 2023!
nr katalogowy: 142526
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-5
Kawa przyciąga
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 105339
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-8
Porównanie jakości oraz analiza bezpieczeństwa rynkowych olejów rzepakowych tłoczonych na zimno oraz rafinowanych
Karol Łysiak
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 144665
10.15199/65.2023.8.6
oleje rzepakowe
tłoczenie na zimno
rafinacja
jakość
bezpieczeństwo
porównanie
rapeseed oils
cold pressing
refining
quality
safety
comparison
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-10
Nowe oblicza kawy
EWA SZULĘCKA
nr katalogowy: 30195
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-5
Dla amatorów klasyki i dla koneserów. Rozmowa z Bożeną Sikoń
Renata Zawadzka-Ben Dar
nr katalogowy: 12677
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Savpol. Rozpoczynamy sezon lodowy 2022!
nr katalogowy: 137392
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-6
Normalizacja
nr katalogowy: 44818
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Kalejdoskop ze świata napojów - styczeń 2009 r.
nr katalogowy: 41733
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-1
NUMERYCZNA ANALIZA ZJAWISKA PĘKANIA DRUTU ZE STOPU MAGNEZU W PROCESIE CIĄGNIENIA NA ZIMNO
ANDRZEJ MILENIN
PIOTR KUSTRA
nr katalogowy: 41166
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-4
Soki cold pressed - światowy trend w sokownictwie
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 90888
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-7
BADANIA WŁASNOŚCI MECHANICZNO-ELEKTRYCZNYCH BLACH Z ALUMINIUM SERII 1XXX ORAZ 8XXX UZYSKIWANYCH Z WSADU ODLEWANEGO W UKŁADZIE CIĄGŁYM
ANDRZEJ MAMALA
PAWEŁ KWAŚNIEWSKI
TADEUSZ KNYCH
WOJCIECH ŚCIĘŻOR
GRZEGORZ KIESIEWICZ
ARTUR KAWECKI
nr katalogowy: 78175
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-9
Zapach świeżo palonej kawy
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 37763
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-11
Farby
nr katalogowy: 21861
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2006-1
Analiza walcowania taśm
nr katalogowy: 17331
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-9
Parzymy kawę(I) Przeciętny smakosz kawy nie zadowala się już tylko małą czarną
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4246
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-4
Moda na cykorię trwa
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 34453
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-3
Podatek akcyzowy i jego znaczenie dla polskiego budżetu
Henryk Wnorowski
nr katalogowy: 34180
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-6
Kawa po wietnamsku - w czym tkwi jej sekret?
nr katalogowy: 151844
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-1
Wpływ parametrów przesycania i starzenia na mikrostrukturę i właściwości stopów układu Cu-Ti
LESZEK BLACHA
WOJCIECH SZKLINIARZ
AGNIESZKA KOŚCIELNA
ANNA DUDZIK-TRUŚ
nr katalogowy: 49849
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Spełnione marzenie
nr katalogowy: 76509
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Charakterystyka olejów tłoczonych na zimno z wybranych nasion ziół i pestek owoców
Patrycja Goździk
Małgorzata Wroniak
Anna Florowska
nr katalogowy: 129751
10.15199/65.2020.12.4
oleje tłoczone na zimno
nasiona
zioła
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
cold-pressed oils
seeds
herbs
fatty acid composition
tocopherols
sterols
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Charakterystyka olejów tłoczonych na zimno z wybranych nasion ziół i pestek owoców
Patrycja Goździk
Małgorzata Wroniak
Anna Florowska
nr katalogowy: 129751
10.15199/65.2020.12.4
oleje tłoczone na zimno
nasiona
zioła
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
cold-pressed oils
seeds
herbs
fatty acid composition
tocopherols
sterols
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Charakterystyka olejów tłoczonych na zimno z wybranych nasion ziół i pestek owoców
Patrycja Goździk
Małgorzata Wroniak
Anna Florowska
nr katalogowy: 129751
10.15199/65.2020.12.4
oleje tłoczone na zimno
nasiona
zioła
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
cold-pressed oils
seeds
herbs
fatty acid composition
tocopherols
sterols
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-5
Fusy, musy i... krewetki
Renata ZAWADZKA
nr katalogowy: 19148
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-1
Aspekty technologiczne wytwarzania drutów bimetalowych Ni/Fe stosowanych na elektrody spawalnicze
WIESŁAW KAZANA
STANISŁAW KSIĘŻAREK
LUDWIK CIURA
MIECZYSŁAW WOCH
Krzysztof MARSZOWSKI
nr katalogowy: 57950
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-6
Badania nad przydatnością odpadów przemysłu piekarniczego do produkcji bioetanolu
Joanna Kawa-Rygielska
Witold Pietrzak
nr katalogowy: 60229
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-7
Nowoczesna technologia zwiększania nośności stalowych prętów ściskanych
Kamil Słowiński
Walter Wuwer
nr katalogowy: 85614
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2005-5
Łączenie blach na zimno
kd
nr katalogowy: 10338
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Rozwój przemysłu paszowego w Afryce
nr katalogowy: 117565
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-11
Kawa rozgrzewa ciało i duszę
nr katalogowy: 39003
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
Aromatyczny świat kawy
nr katalogowy: 78896
OPAKOWANIE 2015-11
Sonoco CoffeeCan - świeża kawa w tekturze
nr katalogowy: 94920
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Gdy liczy się kawa
nr katalogowy: 106249
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-6
Na Karaiby nie tylko po słońce
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 35916
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-1-2
Klasa premium
nr katalogowy: 73881
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
AKTUALNOŚCI Z KRAJU
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 119351
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2004-2
Wpływ dogniatania na zimno na własności spieku żelaza
Szczepanik S.
Wiśniewski B.
nr katalogowy: 7269
OPAKOWANIE 2012-3
Kody QR, czyli jak kawa pomaga sprzedawać kwiaty doniczkowe
nr katalogowy: 66339
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-12
Kawa organiczna w opakowaniu z tektury Metsä Board
nr katalogowy: 129809
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2005-4
RECENZJE
Z.M.
nr katalogowy: 15010
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-1
Wpływ struktury na podatność do ciągnienia prasówki ze stopu magnezu aZ31
Teresa Bajor
Zbigniew Muskalski
Marcin Pełka
nr katalogowy: 40928
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-1
Wpływ temperatury odkształcenia na mikrostrukturę stali niestopowych kształtowanych na ciepło
JAROSŁAW SAMOLCZYK
ANDRZEJ. BARBACKI
nr katalogowy: 17234
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Niezwykłe kawy z Półwyspu Indyjskiego
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 31703
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2018-10
BIULETYN INSTYTUTU METALI NIEŻELAZNYCH
nr katalogowy: 116664
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-12
Kawa organiczna w opakowaniu z tektury Metsä Board
nr katalogowy: 129809
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH