Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-10
Handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 101686
10.15199/64.2016.10.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Emisje gazów cieplarnianych w produkcji mrożonych produktów rolno-spożywczych
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139164
10.15199/65.2022.8.4
ślad węglowy
żywność mrożona
emisja gazów cieplarnianych
carbon footprint
frozen food
greenhouse gas emissions
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Emisje gazów cieplarnianych w produkcji mrożonych produktów rolno-spożywczych
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139164
10.15199/65.2022.8.4
ślad węglowy
żywność mrożona
emisja gazów cieplarnianych
carbon footprint
frozen food
greenhouse gas emissions
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Emisje gazów cieplarnianych w produkcji mrożonych produktów rolno-spożywczych
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139164
10.15199/65.2022.8.4
ślad węglowy
żywność mrożona
emisja gazów cieplarnianych
carbon footprint
frozen food
greenhouse gas emissions
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Emisje gazów cieplarnianych w produkcji mrożonych produktów rolno-spożywczych
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139164
10.15199/65.2022.8.4
ślad węglowy
żywność mrożona
emisja gazów cieplarnianych
carbon footprint
frozen food
greenhouse gas emissions
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-2
Jakość mrożonych owoców w kontekście zapewnienia bezpieczeństwa żywności i konsumenta
Joanna Markowska
Anna Drabent
Agnieszka Tyfa
nr katalogowy: 147266
10.15199/65.2024.2.3
mrożone owoce
standardy jakościowe
środki kontroli
bezpieczeństwo żywności
frozen fruit
quality standards
control measures
food safety
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-3
Opera mrożąca Czyli o tym, jak Chińczycy zafundowali nam najsłynniejszy włoski deser
Beata Marchand
nr katalogowy: 82618
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
Ziemniaczana wygoda
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 104981
CHŁODNICTWO 2011-4
Wykorzystanie technologii chłodniczej w transporcie żywności
JOANNA PIEKARSKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 59186
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2021/22
Anna Bugała
nr katalogowy: 140069
10.15199/64.2022.5.1
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruit and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2021/22
Anna Bugała
nr katalogowy: 140069
10.15199/64.2022.5.1
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruit and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-4
Najczęściej występujące zagrożenia mikrobiologiczne w mrożonych produktach spożywczych
Aleksandra Antoszewska
Joanna Kowalska
Maja Ławrynowicz-Paciorek
Dorota Korsak Elżbieta Maćkiw
nr katalogowy: 126051
10.15199/65.2020.4.6
żywność
produkty mrożone
zagrożenia mikrobiologiczne
patogeny
food
frozen products
microbiological hazard
pathogens
CHŁODNICTWO 2020-6
Jakość mikrobiologiczna mrożonych surowców roślinnych i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 129736
10.1599/8.2020.6.1
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-5
Polski handel zagraniczny owocami mrożonymi w 2005 r.
A. Bugała
nr katalogowy: 20611
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-5
Analiza śladu węglowego produkcji owocowo-warzywnej w Polsce
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Łukasz Przybysz
Ewelina Włodarczyk
nr katalogowy: 151223
10.15199/64.2024.5.3
ślad węglowy
emisje gazów cieplarnianych
przechowalnictwo owoców i warzyw
warzywa mrożone
owoce mrożone
carbon footprint
GHG emissions
fruit and vegetable storage
frozen vegetables
frozen fruit
CHŁODNICTWO 2019-1
Zmiany jakościowe zachodzące w żywności pod wpływem działania niskiej temperatury
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 118905
10.15199/8.2019.1.1
niska temperatura
zamrażanie
zmiany jakości
mięso
pieczywo
truskawki
low temperature
freezing
quality changes
meat
bread
strawberr
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-3
Zmiany barwy i tekstury hamburgerów o różnej zawartości tłuszczu podczas zamrażalniczego przechowywania
Radosław Mostowski
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 112889
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2021 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 137301
10.15199/64.2022.2.4
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2021 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 137301
10.15199/64.2022.2.4
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2021 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 137301
10.15199/64.2022.2.4
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2022 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 142845
10.15199/64.2023.2.2
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2022 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 142845
10.15199/64.2023.2.2
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2019/2020
Anna Bugała
nr katalogowy: 128791
10.15199/64.2020.9–10.3
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruit and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2019/2020
Anna Bugała
nr katalogowy: 128791
10.15199/64.2020.9–10.3
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruit and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-1
Import mrożonych owoców z Ukrainy
Anna Bugała
nr katalogowy: 147568
10.15199/64.2024.1.4
Ukraina
import
mrożone owoce
Ukraine
imports
frozen fruit
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-5
Polski handel zagraniczny mrożonymi warzywami w 2005 r.
A. Bugała
nr katalogowy: 20613
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2018/19
Anna Bugała
nr katalogowy: 123049
10.15199/64.2019.10.2
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruit and vegetables
production
exports
imports
CHŁODNICTWO 2013-6
Właściwości fizykochemiczne mięsa z królika podczas jego zamrażalniczego przechowywania
KATARZYNA KOZŁOWICZ
FRANCISZEK KLUZA
nr katalogowy: 77425
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
Rynek mrożonych owoców i warzyw w 2018 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 119342
10.15199/64.2019.3.1
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Brexit bilans korzyści i strat w polsko-brytyjskim handlu rolno-spożywczym
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 144119
10.15199/65.2023.7.1
brexit
handel rolno-spożywczy
polska
Wielka Brytania
brexit
agri-food trade
Poland
the United Kingdom
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Brexit bilans korzyści i strat w polsko-brytyjskim handlu rolno-spożywczym
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 144119
10.15199/65.2023.7.1
brexit
handel rolno-spożywczy
polska
Wielka Brytania
brexit
agri-food trade
Poland
the United Kingdom
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Brexit bilans korzyści i strat w polsko-brytyjskim handlu rolno-spożywczym
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 144119
10.15199/65.2023.7.1
brexit
handel rolno-spożywczy
polska
Wielka Brytania
brexit
agri-food trade
Poland
the United Kingdom
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-4
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2022/23
Anna Bugała
nr katalogowy: 144732
10.15199/64.2023.4.3
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruit and vegetables
production
exports
imports
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-5
Zimno i zdrowo
nr katalogowy: 120186
frozen vegetables
nutritional value
heat treatment
culinary preparation
dishes.
mrożonki warzywne
wartość odżywcza
obróbka termiczna
wykorzystanie kulinarne
potrawy.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2017/18
Anna Bugała
nr katalogowy: 116713
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruit and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Wpływ produkcji owoców mrożonych na zmiany klimatu
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 138253
10.15199/64.2022.3.4
owoce mrożone
ślad węglowy produkcji
emisja CO2
zmiany klimatu
przetwórstwo owocowe
frozen fruit
carbon footprint of production
CO2 emissions
climate change
fruit processing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Wpływ produkcji owoców mrożonych na zmiany klimatu
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 138253
10.15199/64.2022.3.4
owoce mrożone
ślad węglowy produkcji
emisja CO2
zmiany klimatu
przetwórstwo owocowe
frozen fruit
carbon footprint of production
CO2 emissions
climate change
fruit processing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Wpływ produkcji owoców mrożonych na zmiany klimatu
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 138253
10.15199/64.2022.3.4
owoce mrożone
ślad węglowy produkcji
emisja CO2
zmiany klimatu
przetwórstwo owocowe
frozen fruit
carbon footprint of production
CO2 emissions
climate change
fruit processing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Wpływ produkcji owoców mrożonych na zmiany klimatu
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 138253
10.15199/64.2022.3.4
owoce mrożone
ślad węglowy produkcji
emisja CO2
zmiany klimatu
przetwórstwo owocowe
frozen fruit
carbon footprint of production
CO2 emissions
climate change
fruit processing
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Handel rolno-spożywczy Polski z Wlk. Brytanią w pierwszym roku po brexicie
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 137840
10.15199/65.2022.5.1
brexit
handel rolno- spożywczy
Polska
Wielka Brytania
brexit
agri-food trade
Poland
the United Kingdom
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Handel rolno-spożywczy Polski z Wlk. Brytanią w pierwszym roku po brexicie
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 137840
10.15199/65.2022.5.1
brexit
handel rolno- spożywczy
Polska
Wielka Brytania
brexit
agri-food trade
Poland
the United Kingdom
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Emisje gazów cieplarnianych w produkcji mrożonych produktów rolno-spożywczych
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139164
10.15199/65.2022.8.4
ślad węglowy
żywność mrożona
emisja gazów cieplarnianych
carbon footprint
frozen food
greenhouse gas emissions
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-4
System opomiarowania jako narzędzie do wyznaczania śladu węglowego produkcji na przykładzie mrożonej cebuli
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
nr katalogowy: 144733
10.15199/64.2023.4.4
ślad węglowy
mrożone warzywa
system opomiarowania linii produkcyjnej
carbon footprint
frozen vegetables
production line metering system
CHŁODNICTWO 2010-4
Stabilność oksydacyjna przetworów z mięsa wieprzowego bez dodatku azotanów w czasie zamrażalniczego przechowywania
Lucjan Krala
Anna Bagnowska
Zbigniew Irzyniec
nr katalogowy: 51211
CHŁODNICTWO 2013-3
Wpływ lecytyn sypkich na krioprotekcję mrożonego mięsa i przetworów
Radosław Mostowski
Lucjan Krala
Ilona Gałązka -Czarnecka
nr katalogowy: 75523
CHŁODNICTWO 2015-7-8
Stabilność przechowalnicza barwy i tekstury parówek z mięsa mrożonego z dodatkiem krioprotektantów
Radosław Mostowski
Lucjan Krala
Ilona Gałązka-Czarnecka
Ewelina Brzozowska
nr katalogowy: 93062
10.15199/8.2015.7-8.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Polski handel zagraniczny groszkiem mrożonym i konserwowym
Anna Bugała
nr katalogowy: 32221
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2016/17
Anna Bugała
nr katalogowy: 110180
10.15199/64.2017.10.1
mrożonki owocowe i warzywne
eksport
import
produkcja
frozen fruit and vegetables
export
import
production
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
Zawsze świeże i pachnące
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 112122
mrożenie
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
gastronomia
freezing
bread
quality
postponed baking method
gastronomy
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Ocena termofizycznych właściwości liofilizowanych pian białkowych jako opakowania mrożonej żywności
Dariusz Góral
Katarzyna Kozłowicz
Franciszek Kluza
Marek Domin
Agata Blikarz-Kania
Emilia Senetra
Dariusz Dziki
Anna Kocira
Tomasz Guz
nr katalogowy: 113853
10.15199/62.2018.5.8
CHŁODNICTWO 2011-8
Krioprotekcyjny wpływ lecytyny na właściwości mrożonego mięsa
Radosław Mostowski
Anna Bagnowska
Lucjan Krala
nr katalogowy: 61703
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-9
Technologie chłodzenia i mrożenia w przetwórstwie żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Iwona Kasprzyk
nr katalogowy: 86655
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2017 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 113419
10.15199/64.2018.4.4
mrożonki owocowe i warzywne
eksport
import
produkcja
frozen fruit and vegetables
exports
imports
production
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-4-5
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2019 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 126504
10.15199/64.2020.4-5.2
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
CHŁODNICTWO 2014-9-10
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na przemiany skrobi i teksturę chleba pszennego
IZABELLA KWAŚNIEWSKA-KAROLAK
LUCJAN KRALA
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
EWELINA BRZOZOWSKA
nr katalogowy: 87502
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2023/24
Anna Bugała
nr katalogowy: 150162
10.15199/64.2024.4.2
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruit and vegetables
production
exports
imports
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-8
Electrical equivalent model of symmetrical split ring resonator sensor-based microwave technology
Rammah A. Alahnomi
Zahriladha Zakaria
Zulkalnain Mohd Yussof
Ammar Alhegazi
Hussein Alsariera
Norhanani Abd Rahman
nr katalogowy: 127367
10.15199/48.2020.08.35
Symmetrical split ring resonator (SSRR)
Spurlines Filters
Equivalent circuit
Material characterization
czujnik mikrofalowy
rezonator pierścieniowy
CHŁODNICTWO 2005-11
Technologia przechowalnicza. Trwałość mrożonego pora podczas przechowywania
Tomasz Puszta
Piotr Palich
nr katalogowy: 8725
CHŁODNICTWO 2018-6
Stabilność antocyjanów w wybranych mrożonych owocach
Tomasz Pukszta
Anna Platta
nr katalogowy: 117862
10.15199/8.2018.6.3
antocyjany
stabilność barwników
mrożone owoce
anthocyanins
stability of dyes
frozen fruits
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2020 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 131478
10.15199/64.2021.2.5
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2020 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 131478
10.15199/64.2021.2.5
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Zmiany przepisów UE dotyczące substancji dodatkowych i aromatów
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Marta Dłużewska
nr katalogowy: 113828
substancje dodatkowe
aromaty
fosforany
koszenila
eter rumowy
food additives
flavourings
phosphates
cochineal
rum ether
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Zmiany w handlu zagranicznym mrożonymi owocami i warzywami w 2023 r
Anna Bugała
nr katalogowy: 148471
10.15199/64.2024.2.5
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Jakość mrożonych owoców dostępnych w krajowym obrocie handlowym
Joanna Markowska
Anna Drabent
Agnieszka Tyfa
nr katalogowy: 150103
10.15199/65.2024.8.6
mrożone owoce
standardy jakościowe
parametry f izykochemiczne
pestycydy
frozen fruit
quality standards
physico-chemical parameters
pesticides
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Bakterie Salmonella w żywności ze szczególnym uwzględnieniem surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 128165
10.15199/65.2020.9.5
Salmonella
mięso
wyroby mięsne
zatrucie pokarmowe
Salmonella
meat
meat products
food poisoning
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Bakterie Salmonella w żywności ze szczególnym uwzględnieniem surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 128165
10.15199/65.2020.9.5
Salmonella
mięso
wyroby mięsne
zatrucie pokarmowe
Salmonella
meat
meat products
food poisoning
CHŁODNICTWO 2011-3
Jakość mrożonych truskawek dostępnych w gdyńskich hipermarketach
Tomasz Pukszta
nr katalogowy: 58372
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-10
Wpływ procesu mrożenia na zdolności przeciwutleniające wybranych owoców
Iwona Drożdż
Agnieszka Łakomiec
Tadeusz Tuszyński
nr katalogowy: 54909
CHŁODNICTWO 2016-1-2
Zmiany zawartości i aktywności związków biologicznie czynnych w czerwonej porzeczce podczas zamrażalniczego przechowywania
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Lucjan Krala
nr katalogowy: 96539
10.15199/8.2016.1-2.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Zamrażanie kriogeniczne – zastosowanie w przemyśle spożywczym
Beata Grabowska
nr katalogowy: 128163
10.15199/65.2020.9.4
technologie mrożenia
mrożenie kriogeniczne
przemysł spożywczy
urządzenia kriogeniczne
freezing technologies
cryogenic freezing
food industry
cryogenic devices
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Zamrażanie kriogeniczne – zastosowanie w przemyśle spożywczym
Beata Grabowska
nr katalogowy: 128163
10.15199/65.2020.9.4
technologie mrożenia
mrożenie kriogeniczne
przemysł spożywczy
urządzenia kriogeniczne
freezing technologies
cryogenic freezing
food industry
cryogenic devices
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 78976
CHŁODNICTWO 2013-12
Ocena możliwości matematycznego opisu zmian wielkości wycieku rozmrażalniczego mrożonych owoców w czasie przechowywania
Tomasz Pukszta
nr katalogowy: 81216
CHŁODNICTWO 2012-9
Wpływ blanszowania na wybrane wyróżniki jakości przechowywanych zamrożonych korzeni chrzanu
Dariusz Góral
Franciszek Kluza
Katarzyna Kozłowicz
nr katalogowy: 71022
CHŁODNICTWO 2011-5
Właściwości funkcjonalne mrożonego mięsa króliczego
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
LUCJAN KRALA
nr katalogowy: 59731
CHŁODNICTWO 2016-11
Ocena stabilności barwników chlorofilowych i karotenoidowych w czasie przechowywania mrożonego szpinaku
Tomasz Pukszta
Aneta Ocieczek
Dagmara Grygiel
nr katalogowy: 102543
10.15199/8.2016.11.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Polsko-brytyjski handel rolno-spożywczy po brexicie
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 151413
10.15199/65.2024.11.1
brexit
handel rolno- -spożywczy
Polska
Wielka Brytania
brexit
agri-food trade
Poland
the United Kingdom
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Polsko-brytyjski handel rolno-spożywczy po brexicie
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 151413
10.15199/65.2024.11.1
brexit
handel rolno- -spożywczy
Polska
Wielka Brytania
brexit
agri-food trade
Poland
the United Kingdom
CHŁODNICTWO 2018-4
Niska temperatura - sposób na przedłużenie trwałości żywności
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 115885
10.15199/8.2018.4.3
psychrotrofy
psychrofile
chłodzenie
zamrażanie
białka CSP
psychrotrophic
psychrophilic
cooling
freezing
CSP proteins
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-2
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na wybrane cechy jakościowe owsianego pieczywa z transglutaminazą
Joanna Markowska
nr katalogowy: 148053
10.15199/61.2024.2.6
bezglutenowe pieczywo owsiane
transglutaminaza
mrożenie
tekstura
jakość
gluten-free oat bread
transglutaminase
freezing
texture
quality
CHŁODNICTWO 2008-8
Kinetyka zmian właściwości antyoksydacyjnych brokułów w czasie zamrażalniczego przechowywania
JOLANTA KLIMCZAK
ZBIGNIEW IRZYNIEC
nr katalogowy: 37308
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-4
Zawartość związków fenolowych w produktach z truskawek oferowanych w handlu
Jan Oszmiański
Aneta Wojdyło
nr katalogowy: 34812
CHŁODNICTWO 2011-7
Wpływ wieku koni na zmiany właściwości hydratacyjnych mięsa końskiego w czasie chłodniczego i zamrażalniczego przechowywania
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 61208
CHŁODNICTWO 2010-12
Zmiany właściwości fizyko-chemicznych mięsa chłodzonego i mrożonego w zależności od wieku koni
RENATA STANISŁAWCZYK
MARIUSZ RUDY
nr katalogowy: 56447
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Niektóre aspekty jakości i mikrobiologicznego zanieczyszczenia świeżych i mrożonych pieczarek
Janusz Czapski
nr katalogowy: 32220
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Transport - problematyczne ogniwo łańcucha chłodniczego
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 108781
10.15199/65.2017.8.3
transport
łańcuch chłodniczy
monitoring temperatur
żywność chłodzona i mrożona
transport
cold chain
temperature monitoring
chilled and frozen foods
CHŁODNICTWO 2017-9-10
Wpływ fluktuacji temperatury na stabilność przechowalniczą mrożonych kotletów wieprzowych
Radosław Mostowski
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 110098
10.15199/8.2017.9-10.6
kotlety wieprzowe
zamrażalnicze przechowywanie
zmiany oksydacyjne
wodochłonność
barwa
pork chops
freezing storage
oxidative changes
water absorption
color
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Chiny strategiczny partner Polski w handlu z krajami spoza UE
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 111719
10.15199/65.2018.1.2
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
Polska
Chiny
foreign trade
agri-food products
Poland
China
CHŁODNICTWO 2013-7
Lody jogurtowe nośnikiem bakterii fermentacji mlekowej Czynniki warunkujące ich przeżywalność w medium lodowym
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 78017
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
The porous gelatin structures as the material for packaging for frozen food Porowate struktury żelatynowe jako materiał na opakowania mrożonej żywności
Katarzyna Kozłowicz
Dariusz Góral
Franciszek Kluza
Marek Domin
Zbigniew Kobus
Agnieszka Sagan
Łukasz Prazner
nr katalogowy: 94448
10.15199/62.2015.10.18
OPAKOWANIE 2018-1
Linia pakująca do mrożonych dań gotowych
nr katalogowy: 111851
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
ZAMRAŻANIE MIĘSA
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 136298
zamrażanie
przechowywanie zamrażalnicze
zmiany zamrażalnicze
rozmrażanie
freezing
frozen storage
changes caused by freezing
defrosting
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
ZAMRAŻANIE MIĘSA
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 136298
zamrażanie
przechowywanie zamrażalnicze
zmiany zamrażalnicze
rozmrażanie
freezing
frozen storage
changes caused by freezing
defrosting
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
ZAMRAŻANIE MIĘSA
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 136298
zamrażanie
przechowywanie zamrażalnicze
zmiany zamrażalnicze
rozmrażanie
freezing
frozen storage
changes caused by freezing
defrosting
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
WYKORZYSTANIE PRZEROBOWE mięsa mrożonego
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 144002
zamrażanie
rozmrażanie
zmiany jakościowe zamrożonego mięsa
freezing
defrosting
changes in the quality of frozen meat
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
WYKORZYSTANIE PRZEROBOWE mięsa mrożonego
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 144002
zamrażanie
rozmrażanie
zmiany jakościowe zamrożonego mięsa
freezing
defrosting
changes in the quality of frozen meat
CHŁODNICTWO 2013-9
Air Products pomaga polskim producentom żywności zaspokoić rosnące zapotrzebowanie na mrożone metodą IQF pojedyncze porcje mięsa, wędliny w plasterkach oraz dania gotowe
nr katalogowy: 79215
CHŁODNICTWO 2012-12
Kinetyka degradacji barwników chlorofilowych w czasie zamrażalniczego przechowywania warzyw
Tomasz Pukszta
nr katalogowy: 73338
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Handel rolno-spożywczy Polski z Kanadą: bilans trzech lat umowy CETA
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 128157
10.15199/65.2020.9.1
Kompleksowa Umowa Gospodarczo-Handlowa (CETA)
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
Polska
Kanada
Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA)
foreign trade
agri-food products
Poland
Canada
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Handel rolno-spożywczy Polski z Kanadą: bilans trzech lat umowy CETA
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 128157
10.15199/65.2020.9.1
Kompleksowa Umowa Gospodarczo-Handlowa (CETA)
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
Polska
Kanada
Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA)
foreign trade
agri-food products
Poland
Canada
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-26
Dwa systemy - jedno urządzenie freshline dm
nr katalogowy: 81713
OPAKOWANIE 2009-I
More packaging and the right sort of packaging can help to curb world hunger!
nr katalogowy: 42498
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-12
Patterns of non-compliance in the agri-food chain
Aleksandra KOWALSKA
nr katalogowy: 129605
10.15199/46.2020.12.2
food adulteration
food fraud
mislabelling
composition
food safety governance
fałszowanie żywności
oszustwa żywnościowe
błędne oznaczanie produktu
wykaz składników
zarządzanie kwestiami bezpieczeństwa żywności
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-1
Zmieniona formuła targów POLAGRA-FOOD
nr katalogowy: 23495
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-8
Współczesne techniki zamrażania - możliwości poprawy kinetyki procesu oraz przebiegu krystalizacji
Julia Bogdanowicz
Wacław Mozolewski
Sylwester Rybaczek
nr katalogowy: 115590
10.15199/65.2018.8.5
zaawansowane techniki mrożenia
mikrostruktura
zarodkowanie lodu
przechłodzenie
advanced freezing techniques
microstructure
ice nucleation
supercooling
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Food truck - nowa jakość gastronomii
nr katalogowy: 97693
OPAKOWANIE 2012-9e
Recycled plastics in food packaging
KAZIMIERA ĆWIEK-LUDWICKA
nr katalogowy: 71164
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-3
Tunel zamrażalniczy Freshline DM łączy dwa systemy zamrażania żywności w jednym urządzeniu
nr katalogowy: 50734
CHŁODNICTWO 2013-8
Efekt działania transglutaminazy na właściwości reologiczne ciasta pszennego podczas zamrażalniczego przechowywania
Iwona Kasprzyk
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Krzysztof Egierski
nr katalogowy: 78739
CHŁODNICTWO 2013-4
Zmiany oceny sensorycznej zamrożonych warzyw w czasie przechowywania
Tomasz Pukszta
nr katalogowy: 76115
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2b
Time Varying Impulse Response Representing First Order PMD Effects of a Single Mode Fibre Optic Link with Polarization Scramblers
Zbigniew LACH
nr katalogowy: 74860
CHŁODNICTWO 2010-5
Wrażliwość wiśni mrożonych na fluktuacje temperatury składowania
Lucjan Krala
Ilona Gałązka -Czarnecka
Zbigniew Irzyniec
nr katalogowy: 51926
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
NOWE KIERUNKI w stosowaniu dodatków
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141556
substancje dodatkowe
nowe kierunki stosowania dodatków
innowacyjne technologie
additional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
NOWE KIERUNKI w stosowaniu dodatków
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141556
substancje dodatkowe
nowe kierunki stosowania dodatków
innowacyjne technologie
additional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Wybrane substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 124493
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-2
MOBILNE SAMOCHODY I PRZYCZEPY GASTRONOMICZNE TYPU food truck jako bary szybkiej obsługi
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 142112
food trucki
bary szybkiej obsługi
wymagania sanitarne i techniczno-technologiczne
food trucks
fast food restaurants
sanitary and technical and technological-requirements
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
Street food w USA
Ewa Czarniecka-Skubina
Michał Wiatrowski
nr katalogowy: 119628
gastronomia uliczna
USA
street food
USA
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-4
Technologie minimalnego przetwarzania żywności
Franciszek Świderski
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 34817
CHŁODNICTWO 2010-4
Air Products wprowadza w całej Europie nowy tunel zamrażalniczy Freshline DM
nr katalogowy: 51205
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Street food w Polsce
nr katalogowy: 116445
gastronomia uliczna
Polska
street food
Poland
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-1
Food Machines. Proszek kakaowy naturalny i alkalizowany
Andrzej KOCZNOROWSKI
nr katalogowy: 4748
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-9
Street food w Europie
Ewa Czarniecka-Skubina
Michał Wiatrowski
nr katalogowy: 115758
gastronomia uliczna
Europa
street food
Europe
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Comfort food – żywność na pocieszenie
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 142327
żywienie
żywność na pocieszenie
nutrition
comfort food.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Competitiveness of Polish food industry is rising on the EU market
Janusz Rowiński
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 61880
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-11
Polagra-Food 2007
nr katalogowy: 31177
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Ryzyko strat żywności w zakładach przemysłu spożywczego
Marzena Tomaszewska
Beata Bilska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 126517
10.15199/65.2020.5.4
straty żywności
przemysł spożywczy
żywność
przetwórstwo żywności
food loss
food industry
food
food processing
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Nowe wydanie normy ISO 22003-1:2022 Food safety - Part 1
nr katalogowy: 146032
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Relacja ze spotkania „no waste. food co-op”
nr katalogowy: 150011
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Fizycy w gastronomii
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 96448
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Polish food on the European and world markets
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 93105
10.15199/65.2015.8.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-1
Mąki funkcjonalne nowa oferta National Starch Food Innovation
nr katalogowy: 32538
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Nowe wydanie normy ISO 22003-1:2022 Food safety - Part 1
nr katalogowy: 146032
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-12
Polagra Food - targi dla specjalistów
Danuta Chyłek
nr katalogowy: 31939
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-1
Zmieniona POLAGRA-FOOD w 2007 roku
nr katalogowy: 23533
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-2-3
Toksykologia żywności
Agnieszka STRADECKA
nr katalogowy: 103856
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Contribution to the implementation of ISO 22000,2018 within the NOUNOURS agri-food company - case study of a NOUNOURS manufacturing facility
Sarra GHRIEB
Amine FERROUKHI
Lydia DJENNADI
nr katalogowy: 150110
10.15199/46.2024.4.1
ISO 22000:2018
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
food safety
food safety management system
small agri-food company
Algeria
ISO 22000:2018
HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
bezpieczeństwo żywności
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
mała firma rolno-spożywcza
Algieria
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Contribution to the implementation of ISO 22000,2018 within the NOUNOURS agri-food company - case study of a NOUNOURS manufacturing facility
Sarra GHRIEB
Amine FERROUKHI
Lydia DJENNADI
nr katalogowy: 150110
10.15199/46.2024.4.1
ISO 22000:2018
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
food safety
food safety management system
small agri-food company
Algeria
ISO 22000:2018
HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
bezpieczeństwo żywności
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
mała firma rolno-spożywcza
Algieria
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Contribution to the implementation of ISO 22000,2018 within the NOUNOURS agri-food company - case study of a NOUNOURS manufacturing facility
Sarra GHRIEB
Amine FERROUKHI
Lydia DJENNADI
nr katalogowy: 150110
10.15199/46.2024.4.1
ISO 22000:2018
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
food safety
food safety management system
small agri-food company
Algeria
ISO 22000:2018
HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
bezpieczeństwo żywności
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
mała firma rolno-spożywcza
Algieria
OPAKOWANIE 2009-I
Silicon Oxide: The Future of High Barrier Packaging Films?
Marius Beune
nr katalogowy: 42510
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Nowe oblicze Polagry - 17-20.09 Polagra Tech i Polagra Food
nr katalogowy: 27062
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-1-2
Street food w Azji
nr katalogowy: 118544
gastronomia uliczna
Azja
street food
Asia
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
PRZYSZŁOŚĆ OPAKOWAŃ NA ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 138385
10.15199/180.2022.2.3
opakowania na artykuły spożywcze
badania ankietowe
istotne cechy tych opakowań
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
packaging of food products
survey questionnaires
significant properties of the packaging
active packaging
intelligent packaging
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
PRZYSZŁOŚĆ OPAKOWAŃ NA ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 138385
10.15199/180.2022.2.3
opakowania na artykuły spożywcze
badania ankietowe
istotne cechy tych opakowań
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
packaging of food products
survey questionnaires
significant properties of the packaging
active packaging
intelligent packaging
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
PRZYSZŁOŚĆ OPAKOWAŃ NA ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 138385
10.15199/180.2022.2.3
opakowania na artykuły spożywcze
badania ankietowe
istotne cechy tych opakowań
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
packaging of food products
survey questionnaires
significant properties of the packaging
active packaging
intelligent packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Związki przemysłu spożywczego w Polsce z zagranicą podczas pandemii COVID-19
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 135122
10.15199/65.2021.12.1
bezpośrednie inwestycje zagraniczne w Polsce
polskie inwestycje bezpośrednie za granicą
eksport
przemysł spożywczy
foreign direct investment in Poland
Polish direct investment abroad
exports
food industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Związki przemysłu spożywczego w Polsce z zagranicą podczas pandemii COVID-19
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 135122
10.15199/65.2021.12.1
bezpośrednie inwestycje zagraniczne w Polsce
polskie inwestycje bezpośrednie za granicą
eksport
przemysł spożywczy
foreign direct investment in Poland
Polish direct investment abroad
exports
food industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Związki przemysłu spożywczego w Polsce z zagranicą podczas pandemii COVID-19
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 135122
10.15199/65.2021.12.1
bezpośrednie inwestycje zagraniczne w Polsce
polskie inwestycje bezpośrednie za granicą
eksport
przemysł spożywczy
foreign direct investment in Poland
Polish direct investment abroad
exports
food industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Polish food producers on the European and world markets
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 71071
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Food Industry in Poland and Possibilities of its Development
Piotr Chechelski
nr katalogowy: 78768
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-2
Rynek i przemysł spożywczy w 2021 roku – część II
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 136412
10.15199/65.2022.2.6
przemysł spożywczy
handel zagraniczny
eksport
zdarzenia rynkowe
pandemia CoVID-19
food industry
foreign trade
export
market events
CoVID-19 pandemic
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Developmental tendencies of Polish food industry
ROMAN URBAN
nr katalogowy: 29245
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
Leaders of Food Sectors
JADWIGA DROŻDŻ
nr katalogowy: 37380
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-2
Aspekty prawne stosowania dodatków do żywności
BOŻENA WASZKIEWICZ-ROBAK
nr katalogowy: 24362
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH