Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 1
Sabina Galus
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 141629
10.15199/65.2023.1.5
opakowania aktywne
żywność
jakość
powłoki aktywne
active packaging
food
quality
active coatings
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 1
Sabina Galus
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 141629
10.15199/65.2023.1.5
opakowania aktywne
żywność
jakość
powłoki aktywne
active packaging
food
quality
active coatings
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 1
Sabina Galus
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 141629
10.15199/65.2023.1.5
opakowania aktywne
żywność
jakość
powłoki aktywne
active packaging
food
quality
active coatings
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Zioła i przyprawy - naturalne konserwanty żywności
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 140125
mięso
utlenianie lipidów
zioła i przyprawy
związki bioaktywne
naturalne konserwanty
meat
lipid oxidation
herbs and spices
bioactive compounds
natural preservatives
AURA 2022-4
Tracimy różnorodność genetyczną. Nasza dieta się zmienia
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137095
10.15199/2.2022.4.2
różnorodność genetyczna
odmiany
bezpieczeństwo żywnościowe
genetic diversity
varieties
food security
AURA 2022-4
Tracimy różnorodność genetyczną. Nasza dieta się zmienia
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137095
10.15199/2.2022.4.2
różnorodność genetyczna
odmiany
bezpieczeństwo żywnościowe
genetic diversity
varieties
food security
AURA 2022-4
Tracimy różnorodność genetyczną. Nasza dieta się zmienia
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137095
10.15199/2.2022.4.2
różnorodność genetyczna
odmiany
bezpieczeństwo żywnościowe
genetic diversity
varieties
food security
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Ryzyko strat żywności w zakładach przemysłu spożywczego
Marzena Tomaszewska
Beata Bilska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 126517
10.15199/65.2020.5.4
straty żywności
przemysł spożywczy
żywność
przetwórstwo żywności
food loss
food industry
food
food processing
OPAKOWANIE 2009-I
Internet System Ensuring Modern Packaging in Horticultural Industry
Tadeusz Cąderek
Barbara Grabowska
Andrzej Hejduk
Aleksander Sołtan
Jan Świetlik
Monika Kassmann
nr katalogowy: 42513
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9b
Core loss distribution measurement of electrical steel sheets using a thermographic camera
Hiroyasu SHIMOJI
Takashi TODAKA
Masato ENOKIZONO
nr katalogowy: 62393
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-11
Ontology-based approach to scada systems vulnerabilities representation for CIP
MICHAŁ CHORAŚ
ANNA STACHOWICZ
RAFAŁ KOZIK
ADAM FLIZIKOWSKI
RAFAŁ RENK
nr katalogowy: 47716
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9b
Core loss models in electrical steel sheets with different orientation
Wojciech A. PLUTA
nr katalogowy: 62387
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Straty żywności w przetwórstwie spożywczym
Beata Bilska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 111723
10.15199/65.2018.1.5
straty żywności w przetwórstwie
przyczyny strat żywności
ograniczenie strat żywności
procedura MOST
food losses in processing
causes of food losses
limitation of food losses
MOST procedure
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-10
Selecting the best power device for power electronics circuit design through gate charge characterisation
Hisao Kakitani
Ryo Takeda
nr katalogowy: 94548
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5a
Prediction of loss in non-oriented steel laminations
Krzysztof CHWASTEK
nr katalogowy: 67742
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Próba oszacowania strat i marnotrawstwa żywności w Polsce
Sylwia Łaba
Beata Bilska
Marzena Tomaszewska
Robert Łaba
Krystian Szczepański
Agnieszka Tul-Krzyszczuk
Małgorzata Kosicka-Gębska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 129149
10.15199/65.2020.11.2
straty żywności
marnotrawstwo żywności
projekt PROM
food losses
food waste
PROM project
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Próba oszacowania strat i marnotrawstwa żywności w Polsce
Sylwia Łaba
Beata Bilska
Marzena Tomaszewska
Robert Łaba
Krystian Szczepański
Agnieszka Tul-Krzyszczuk
Małgorzata Kosicka-Gębska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 129149
10.15199/65.2020.11.2
straty żywności
marnotrawstwo żywności
projekt PROM
food losses
food waste
PROM project
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Próba oszacowania strat i marnotrawstwa żywności w Polsce
Sylwia Łaba
Beata Bilska
Marzena Tomaszewska
Robert Łaba
Krystian Szczepański
Agnieszka Tul-Krzyszczuk
Małgorzata Kosicka-Gębska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 129149
10.15199/65.2020.11.2
straty żywności
marnotrawstwo żywności
projekt PROM
food losses
food waste
PROM project
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
Problem marnotrawstwa żywności na przykładzie wyrobów mięsnych – analiza problemu na obszarze województwa lubelskiego
Agnieszka DUDZIAK
Beata PAĆKOWSKA
nr katalogowy: 151153
żywność
marnotrawstwo
rynek mięsa i wędlin
konsument
sieci handlowe
food
waste
meat and cold cuts market
consumer
retail chains
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Ocena stopnia zaangażowania przedsiębiorstw związanych z branżą spożywczą w praktyki na rzecz ograniczenia strat i marnowania żywności
Agnieszka Tyburcy
Wioletta Sobocińska
nr katalogowy: 146891
10.15199/65.2024.1.5
straty i marnowanie żywności
przedsiębiorstwa handlowe
przedsiębiorstwa produkcyjne
raporty Forum Odpowiedzialnego Biznesu
food losses and waste
commercial enterprises
production enterprises
reports of the Responsible Business Forum
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-10
A Nonnegative Subspace Approach for Packet Loss Concealment
Jianjun HUANG
Yafei ZHANG
Xiongwei ZHANG
Zou XIA
nr katalogowy: 63424
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9b
Iron loss analysis of EI-shaped iron-core inductor considering vector magnetic property
Naoya SODA
Hiroshi ADACHI
nr katalogowy: 62398
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-12
Scaling theory and its chosen applications in electromagnetism
Mariusz NAJGEBAUER
nr katalogowy: 40223
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-8
Pomiary terenowe skuteczności niskiego betonowego ekranu akustycznego
Leszek Dulak
nr katalogowy: 115435
10.15199/33.2018.08.08
ekran akustyczny
skuteczność ekranowania
poziom ciśnienia akustycznego.
noise barrier
insertio loss
sound pressure level.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-8
Electrical equivalent model of symmetrical split ring resonator sensor-based microwave technology
Rammah A. Alahnomi
Zahriladha Zakaria
Zulkalnain Mohd Yussof
Ammar Alhegazi
Hussein Alsariera
Norhanani Abd Rahman
nr katalogowy: 127367
10.15199/48.2020.08.35
Symmetrical split ring resonator (SSRR)
Spurlines Filters
Equivalent circuit
Material characterization
czujnik mikrofalowy
rezonator pierścieniowy
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Straty i marnotrawstwo żywności w produkcji zbóż konsumpcyjnych
Sylwia Łaba
Grażyna Cacak-Pietrzak
Krystian Szczepański
Alicja Sułek
nr katalogowy: 124784
straty żywności
marnotrawstwo żywności
zboża konsumpcyjne
produkcja podstawowa
food loss
food waste
consumer cereals
primary production
CHŁODNICTWO 2014-3
Wpływ procesu chłodniczego przechowywania na kształtowanie jakości mięsa
JOANNA LEWANCKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 83153
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Straty i marnotrawstwo żywności w sektorze rybnym - przyczyny i sposoby ograniczania
Agnieszka Ognik
Robert Łaba
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 125036
10.15199/65.2020.2.6
straty i marnotrawstwo żywności
sektor rybny
zapobieganie stratom
produkty uboczne
food loss and waste
fishing industry
loss prevention
by-products
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-5
Pomiary strat rotacyjnych w blachach krzemowych przy użyciu systemu z wertykalnymi jarzmami
Julius KRAH
nr katalogowy: 11714
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5a
Mixed Commutation Techniques and their Influence on Loss in the Three-Phase Voltage-Feed Zero Current Switching Inverter
Sławomir KARYŚ
nr katalogowy: 67804
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-7
Characterization of Soft Magnetic Materials in AC Magnetic Fields by Digital Methods
Robert HIERGEIST
Klaus WAGNER
Gunnar ROSS
nr katalogowy: 107464
10.15199/48.2017.07.11
Magnetic core loss
loss separation
Rayleigh loss behavior.
straty w materiałach magnetycznych
rozdział strat.
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
MASA MIĘSA NETTO – analiza prawna i metodologiczna
Dariusz Lisiak
Piotr Włodawiec
Karol Borzuta
Eugenia Grześkowiak-Lisiak
Piotr Janiszewski
nr katalogowy: 143391
masa netto
wyciek soku mięsnego
orzecznictwo sądowe
net weight
drip loss
judicial decisions
meat quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
MASA MIĘSA NETTO – analiza prawna i metodologiczna
Dariusz Lisiak
Piotr Włodawiec
Karol Borzuta
Eugenia Grześkowiak-Lisiak
Piotr Janiszewski
nr katalogowy: 143391
masa netto
wyciek soku mięsnego
orzecznictwo sądowe
net weight
drip loss
judicial decisions
meat quality
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-7
A Low-Loss Ka-Band Distributed Metal-Air-Metal MEMS Phase Shifter
Aixin CHEN
Weiwei JIANG
Zhizhang CHEN
Ying Li
nr katalogowy: 77936
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2006-5
Straty rotacyjne w blachach elektrotechnicznych magnesowanych przy kontrolowanym kształcie indukcji i różnych kierunkach wirowania pola magnetycznego
Stanisław ŻUREK
Turgut MEYDAN
nr katalogowy: 18359
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-2
Calculating power loss in electrical steel taking into account magnetic anisotropy
Wojciech PLUTA
nr katalogowy: 111979
10.15199/48.2018.02.24
składowe stratności
anizotropia magnetyczna
blacha elektrotechniczna.
specific total loss components
magnetic anisotropy
electrical steel
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Frequency behavior of specific total loss model taking into account anisotropy of electrical steel
Wojciech A. Pluta
nr katalogowy: 140831
10.15199/48.2022.12.32
electrical steel
specific total loss
magnetic anisotropy
blachy elektrotechniczne
jednostkowe straty mocy.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Frequency behavior of specific total loss model taking into account anisotropy of electrical steel
Wojciech A. Pluta
nr katalogowy: 140831
10.15199/48.2022.12.32
electrical steel
specific total loss
magnetic anisotropy
blachy elektrotechniczne
jednostkowe straty mocy.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
Loss estimation of a reactor with multi conductor coils by 3-D finite element analysis
Masashi SAWADA
Yuji SHINDO
Tomoaki TAMIYA
Yoshihiro KAWASE
Tadashi YAMAGUCHI Hirokatsu KATAGIRI
Hiroki ISHIGURE
nr katalogowy: 69294
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7a
Investigation and Simulation Loss of Generator Excitation in Different Power Network Structures
Saeed HASANZADEH
Masoud YAZDANIAN
Mohammad RAJABI-SEBDANI
nr katalogowy: 69207
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9b
Comparison of Magnetic Field and Iron Loss Models for 2-Dimensional Magnetic Anisotropic Properties
Kiyoshi WAJIMA
Teruyuki TAMAKI
nr katalogowy: 62384
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-4
Core Loss Measurement at High Frequencies
Zdeněk ROUBAL
nr katalogowy: 91004
10.15199/48.2015.04.13
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-3
Metoda obliczania strat w żelazie w przełączalnych silnikach reluktancyjnych w ujęciu polowym
Mariusz JAGIEŁA
Krzysztof TOMCZEWSKI
nr katalogowy: 42051
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-1
Comprehensive investigation of alternating and rotational losses in non-oriented steel sheets
Carlo RAGUSA
Carlo APPINO
Fausto FIORILLO
nr katalogowy: 41113
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Stabilność barwników antocyjanowych podczas obróbki enzymatycznej miazgi
Iwona Ścibisz
Agata Górska
nr katalogowy: 48976
AURA 2022-2
Zwierzęta hodowlane w antropocenie
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 136238
10.15199/2.2022.2.3
udomowienie
hodowla zwierząt
rasy hodowlane
„dieta planetarna”
domestication
animal husbandry
breeds
“planetary diet”
AURA 2022-2
Zwierzęta hodowlane w antropocenie
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 136238
10.15199/2.2022.2.3
udomowienie
hodowla zwierząt
rasy hodowlane
„dieta planetarna”
domestication
animal husbandry
breeds
“planetary diet”
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-12
Calculation and Prediction of Technical Losses and Line Feeder Size Effect on Distribution Line Losses using PSS/Adept Program AS A Case Study
Narong MUNGKUNG
Nittaya GOMRAT
Somchai ARUNRUNGRUSMI
Wittawat POONTHONG
Apidat SONGRUK
Siriwhut NILWHUT
Toshifumi YUJI
Kongsak ANUNTAHIRUNRAT
Saktanong WONGCHAROEN
nr katalogowy: 134749
10.15199/48.2021.12.04
line losses
distribution line
loss factor
power flow
Newton-Raphson
straty mocy
linia dystrybucyjna
PSS/Adept
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Umowa o wolnym handlu UE-Mercosur - szansa czy zagrożenie?
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 125029
10.15199/65.2020.2.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Umowa o wolnym handlu UE-Mercosur - szansa czy zagrożenie?
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 125029
10.15199/65.2020.2.1
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-1
Properties of loss components in electrical steel with Goss texture
Wojciech A. PLUTA
nr katalogowy: 41117
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5b
A Complete Model for Iron Losses Prediction in Electric Machines Including Material Measurement, Data Fitting, FE Computation and Experimental Validation
Haisen ZHAO
Yingli LUO
H. Wang REN
Baldassari PETER
nr katalogowy: 67829
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-10
An Online Monitoring System of Corona Loss of High Voltage Transmission Lines Based on Metalized Membrane Method
Yongfen Luo
Haicang Liu
Mingsong Wang
Xiaohu Xin
Yuanbin Zhang
Ruihai Li
Guoli Wang
Jian Wu
Xiaochun Bai
nr katalogowy: 80164
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2018-6
MODELOWANIE TŁUMIENIA SYGNAŁU PRZY TRANSMISJI DO WNĘTRZA BUDYNKÓW
Fryderyk Lewicki
Andrzej Ługowski
Grzegorz Kinal
Stanisław A. Lesiak
Grzegorz Zagórda
nr katalogowy: 114330
10.15199/59.2018.6.20
5G
IMT2020
ITU-R
tłumienie sygnału
propagacja fal.
5G
IMT2020
building entry loss (BEL)
ITUR
radiowave propagation.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-4
Anisotropy influence on loss components in electrical steel sheets
Wojciech A. PLUTA
nr katalogowy: 25124
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-1
Static and dynamic rotational losses in non-oriented electrical steel
Stan ZUREK
nr katalogowy: 41133
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-1
Iron loss evaluation in stator cores of rotating machines during manufacturing process
Osamu NAKAZAKI
Takashi TODAKA
Masato ENOKIZONO
nr katalogowy: 41130
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Linear motion mechanisms in the transport of loose products in the food industry
Dariusz Kryszak
Tomasz P. Olejnik
nr katalogowy: 117684
10.15199/65.2018.12.9
Transport of loose products
hygienization of equipment
conveyors
mechanisms
Transport produktów sypkich
higienizacja urządzeń
przenośniki
mechanizmy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-12
A new perspective in power loss reduction of ninety two buses integrated D-STATCOM
Zaenab MUSLIMIN
Ansar SUYUTI
Elyas PALANTEI
Indrabayu and Indar CHAERAH GUNADIN
nr katalogowy: 129266
10.15199/48.2020.12.09
optimal power flow
D-STATCOM
Particle Swarm Optimization Algorithm
Power Loss
optymalny przepływ mocy OPF
STATCOM
algorytmy rojowe
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-4
LabVIEW as a tool for measurements, batch data manipulations and artificial neural network predictions
Stan ZUREK
Philip MARKETOS
Tony MOSES
nr katalogowy: 25143
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-4
Loss decomposition under two-dimensional flux loci in nonoriented steel sheets
Carlo APPINO
Fausto FIORILLO
Carlo RAGUSA
nr katalogowy: 25121
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-4
Measurement of core loss in single sheet tester
Teruyuki TAMAKI
Keisuke FUJISAKI
Masao YABUMOTO
Naoya HAMADA
nr katalogowy: 25119
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-10
Modelling of directional power loss of electrical sheets at axial magnetisation
Wojciech A. PLUTA
nr katalogowy: 150760
10.15199/48.2024.10.34
electrical steel
specific total loss
magnetic anisotropy
blachy elektrotechniczne
jednostkowe straty mocy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-12
Wpływ efektu zbliżeniowego i naskórkowości na straty mocy w tworniku
Adrian MŁOT
Mariusz KORKOSZ
Piotr GRODZKI
Marian ŁUKANISZYN
nr katalogowy: 81545
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
Analytical and field-circuit core loss prediction in induction motors
Raphael ROMARY
Krzysztof KOMEZA
Maria DEMS
Jean Francois BRUDNY
Daniel ROGER
nr katalogowy: 69299
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-6
Measurement of the losses of electrical steel sheet samples at high magnetic flux density
Jerzy BAJOREKI
Dominika GAWORSKA - KONIAREK
nr katalogowy: 68785
CHŁODNICTWO 2013-10
Wpływ czasu zamrażalniczego przechowywania i metod rozmrażania na wielkość ubytku masy śliwek utrwalonych metodą dehydrofreezing
AGNIESZKA SZPARAGA
MARIA DYMKOWSKA-MALESA
nr katalogowy: 80073
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-4
Accelerometric measurement of speed in detection of adhesion loss of a rail vehicle
Maciej KOZŁOWSKI
nr katalogowy: 51578
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-4
2D magnetic rotational loss of electrical steel at high magnetic flux density
Shunji YANASE
Yoshiyuki MATSUNO
Shuichiro HASHI
Yasuo OKAZAKI
nr katalogowy: 25122
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Pomiar współczynnika strat dielektrycznych metodą dwóch woltomierzy
Adam Cichy
nr katalogowy: 140372
10.15199/48.2022.11.42
pomiar tg δ
mostki prądu przemiennego
przyrząd wirtualny
LabView.
loss factor measuring
AC Bridges
virtual instruments
LabView.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Pomiar współczynnika strat dielektrycznych metodą dwóch woltomierzy
Adam Cichy
nr katalogowy: 140372
10.15199/48.2022.11.42
pomiar tg δ
mostki prądu przemiennego
przyrząd wirtualny
LabView.
loss factor measuring
AC Bridges
virtual instruments
LabView.
OPAKOWANIE 2009-I
More packaging and the right sort of packaging can help to curb world hunger!
nr katalogowy: 42498
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-4
Effects of the stator punching on the iron loss of a high speed synchronous machine
Afef KEDOUS-LEBOUC
Thierry GAUTREAU
Thierry CHEVALIER
nr katalogowy: 25129
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-12
Patterns of non-compliance in the agri-food chain
Aleksandra KOWALSKA
nr katalogowy: 129605
10.15199/46.2020.12.2
food adulteration
food fraud
mislabelling
composition
food safety governance
fałszowanie żywności
oszustwa żywnościowe
błędne oznaczanie produktu
wykaz składników
zarządzanie kwestiami bezpieczeństwa żywności
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-1
Zmieniona formuła targów POLAGRA-FOOD
nr katalogowy: 23495
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Food truck - nowa jakość gastronomii
nr katalogowy: 97693
OPAKOWANIE 2012-9e
Recycled plastics in food packaging
KAZIMIERA ĆWIEK-LUDWICKA
nr katalogowy: 71164
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
NOWE KIERUNKI w stosowaniu dodatków
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141556
substancje dodatkowe
nowe kierunki stosowania dodatków
innowacyjne technologie
additional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
NOWE KIERUNKI w stosowaniu dodatków
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141556
substancje dodatkowe
nowe kierunki stosowania dodatków
innowacyjne technologie
additional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-3
Modern core materials for efficient power distribution transformers
Krzysztof CHWASTEK
Mariusz NAJGEBAUER
Jan SZCZYGŁOWSKI
Wiesław WILCZYŃSKI
nr katalogowy: 42062
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-10
Motion Process Modeling for a Railway Vehicle at Adhesion-Loss Conditions
Maciej KOZŁOWSKI
nr katalogowy: 47438
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2024-9
Doskonalenie metod wykrywania niesprawności przekładników napięciowych
nr katalogowy: 150337
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1a
Metoda wyznaczania optymalnych parametrów zasilania dla minimalizacji strat mocy w indukcyjnym silniku pierścieniowym
Henryk BANACH
nr katalogowy: 74139
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-4a
Przydatność modeli eksperymentalnych obliczania strat w blachach elektrotechnicznych
Wojciech PLUTA
Roman RYGAŁ
Marian SOIŃSKI
nr katalogowy: 67620
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-12
Loss calculation method for hybrid excited machines
Ryszard PAŁKA
Michał BONISŁAWSKI
nr katalogowy: 102616
10.15199/48.2016.12.32
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Wybrane substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 124493
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-2
MOBILNE SAMOCHODY I PRZYCZEPY GASTRONOMICZNE TYPU food truck jako bary szybkiej obsługi
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 142112
food trucki
bary szybkiej obsługi
wymagania sanitarne i techniczno-technologiczne
food trucks
fast food restaurants
sanitary and technical and technological-requirements
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
Street food w USA
Ewa Czarniecka-Skubina
Michał Wiatrowski
nr katalogowy: 119628
gastronomia uliczna
USA
street food
USA
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-4
Technologie minimalnego przetwarzania żywności
Franciszek Świderski
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 34817
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Street food w Polsce
nr katalogowy: 116445
gastronomia uliczna
Polska
street food
Poland
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-1
Food Machines. Proszek kakaowy naturalny i alkalizowany
Andrzej KOCZNOROWSKI
nr katalogowy: 4748
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-9
Wzorce dużych rezystancji i stratności dielektrycznej materiałów izolacyjnych
Michał LISOWSKI
nr katalogowy: 46046
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Quasi-balanced method of measuring the dielectric loss factor
Adam Cichy
Marian Kampik
nr katalogowy: 140803
10.15199/48.2022.12.04
capacitance measurement
dielectric losses
impedance measurement
quasi-balanced bridges.
pomiary pojemności
straty dielektryczne
pomiar impedancji
mostki quasi-zrównoważone.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Quasi-balanced method of measuring the dielectric loss factor
Adam Cichy
Marian Kampik
nr katalogowy: 140803
10.15199/48.2022.12.04
capacitance measurement
dielectric losses
impedance measurement
quasi-balanced bridges.
pomiary pojemności
straty dielektryczne
pomiar impedancji
mostki quasi-zrównoważone.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-11
Electrical energy losses in the time zones
Anna GAWLAK
nr katalogowy: 80851
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9a
Metoda wyznaczania optymalnych parametrów zasilania dla minimalizacji strat mocy w indukcyjnym silniku klatkowym
Henryk BANACH
nr katalogowy: 70639
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12a
Vector magnetic characteristic technology in Oita University for development of low loss and high efficiency machines
Masato ENOKIZONO
nr katalogowy: 64229
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7a
Heuristic Optimization Techniques to Determine Optimal Capacitor Placement and Sizing in Radial Distribution Networks: A Comprehensive Review
Reza SIRJANI
Azah MOHAMED
Hussain SHAREEF
nr katalogowy: 69191
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-4a
Analiza zjawisk elektromagnetycznych i strat w konstrukcji łączników belek transformatorów dużych mocy
Paweł DRZYMAŁA
Henryk WELFLE
nr katalogowy: 67627
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-8
Projektowanie jednomodowych światłowodów telekomunikacyjnych odpornych na zginanie G.657 dla celów metrologicznych
Sławomir Andrzej TORBUS
Maciej FAJFER
Małgorzata Jadwiga RATUSZEK
nr katalogowy: 78500
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-6
Uogólniona metoda wyznaczania parametrów zasilania dla minimalizacji strat mocy w indukcyjnym silniku klatkowym
Henryk BANACH
nr katalogowy: 77566
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3a
Development of Distributed On-line Monitoring System for Dielectric Loss Tangent of High Voltage Capacitive Apparatus
Qiang Gao
Gehao Sheng
Dantian Zhong
Maojun Wang
Yadong Liu
Xiuchen Jiang
nr katalogowy: 75072
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3a
Speed Sensorless Control of Induction Motor Based on a Non-Linear Flux and Speed Observer with Parameters Estimation and Considering Iron Loss
Mehdi ALEMI-ROSTAMI
Adib ABRISHAMIFAR
nr katalogowy: 75062
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-12
Qualitative 3D FEM study of B and H distribution in circular isotropic samples for two-dimensional loss measurements
Stan ZUREK
nr katalogowy: 95245
10.15199/48.2015.12.09
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
POMIAROWE BADANIA PROPAGACYJNE W SIECIACH WBAN TYPU BODY-TO-BODY
Sławomir J. Ambroziak
Kenan Turbić
Luis M. Correia
nr katalogowy: 101825
10.15199/59.2016.6.95
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-4
The effects of excitation conditions and annealing temperature on power loss in SMC cores
Barbara ŚLUSAREK
Jan SZCZYGŁOWSKI
Krzysztof CHWASTEK
Bartosz JANKOWSKI
nr katalogowy: 90995
10.15199/48.2015.04.04
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-5
"Current - polarization-dependent loss" optical fibre sensor
Sławomir Andrzej TORBUS
nr katalogowy: 119961
10.15199/48.2019.05.40
optical sensor
optical current sensor
single mode optical fibre
polarization- dependent loss
Farady effect
light polarization
optical time domain reflectometer
Lagrange interpolation
czujnik światłowodowy
światłowodowy czujnik natężenia prądu
światłowód jednomodowy
tłumienie zależne od polaryzacji
magnetooptyczne zjawisko Faradaya
polaryzacja światła
reflektometr optyczny
interpolacja Lagrange'a
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-9
Street food w Europie
Ewa Czarniecka-Skubina
Michał Wiatrowski
nr katalogowy: 115758
gastronomia uliczna
Europa
street food
Europe
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-8
IMPLEMENTACJA UPROSZCZONEGO MODELU STRAT DŁAWIKA PRZETWORNICY IMPULSOWEJ W PROGRAMIIE GeckoCIRCUITS
Damian Gzieł
nr katalogowy: 139158
10.15199/13.2022.8.8
energoelektronika
straty elementów magnetycznych
straty w uzwojeniu
straty w rdzeniu
wzory Steinmetza
power electronics
magnetic element losses
winding losses
core losses
Steinmetz’s equations
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-8
IMPLEMENTACJA UPROSZCZONEGO MODELU STRAT DŁAWIKA PRZETWORNICY IMPULSOWEJ W PROGRAMIIE GeckoCIRCUITS
Damian Gzieł
nr katalogowy: 139158
10.15199/13.2022.8.8
energoelektronika
straty elementów magnetycznych
straty w uzwojeniu
straty w rdzeniu
wzory Steinmetza
power electronics
magnetic element losses
winding losses
core losses
Steinmetz’s equations
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-8
IMPLEMENTACJA UPROSZCZONEGO MODELU STRAT DŁAWIKA PRZETWORNICY IMPULSOWEJ W PROGRAMIIE GeckoCIRCUITS
Damian Gzieł
nr katalogowy: 139158
10.15199/13.2022.8.8
energoelektronika
straty elementów magnetycznych
straty w uzwojeniu
straty w rdzeniu
wzory Steinmetza
power electronics
magnetic element losses
winding losses
core losses
Steinmetz’s equations
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-8
IMPLEMENTACJA UPROSZCZONEGO MODELU STRAT DŁAWIKA PRZETWORNICY IMPULSOWEJ W PROGRAMIIE GeckoCIRCUITS
Damian Gzieł
nr katalogowy: 139158
10.15199/13.2022.8.8
energoelektronika
straty elementów magnetycznych
straty w uzwojeniu
straty w rdzeniu
wzory Steinmetza
power electronics
magnetic element losses
winding losses
core losses
Steinmetz’s equations
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-8
IMPLEMENTACJA UPROSZCZONEGO MODELU STRAT DŁAWIKA PRZETWORNICY IMPULSOWEJ W PROGRAMIIE GeckoCIRCUITS
Damian Gzieł
nr katalogowy: 139158
10.15199/13.2022.8.8
energoelektronika
straty elementów magnetycznych
straty w uzwojeniu
straty w rdzeniu
wzory Steinmetza
power electronics
magnetic element losses
winding losses
core losses
Steinmetz’s equations
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Comfort food – żywność na pocieszenie
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 142327
żywienie
żywność na pocieszenie
nutrition
comfort food.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Competitiveness of Polish food industry is rising on the EU market
Janusz Rowiński
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 61880
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-8
IMPLEMENTACJA UPROSZCZONEGO MODELU STRAT DŁAWIKA PRZETWORNICY IMPULSOWEJ W PROGRAMIIE GeckoCIRCUITS
Damian Gzieł
nr katalogowy: 139158
10.15199/13.2022.8.8
energoelektronika
straty elementów magnetycznych
straty w uzwojeniu
straty w rdzeniu
wzory Steinmetza
power electronics
magnetic element losses
winding losses
core losses
Steinmetz’s equations
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-11
Polagra-Food 2007
nr katalogowy: 31177
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-11
Wavelet Analysis of Current Applied to Detect Traction Adhesion Loss Condition of a Railway Vehicle
Maciej KOZŁOWSKI
nr katalogowy: 48133
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Nowe wydanie normy ISO 22003-1:2022 Food safety - Part 1
nr katalogowy: 146032
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Relacja ze spotkania „no waste. food co-op”
nr katalogowy: 150011
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Polish food on the European and world markets
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 93105
10.15199/65.2015.8.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-1
Mąki funkcjonalne nowa oferta National Starch Food Innovation
nr katalogowy: 32538
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Nowe wydanie normy ISO 22003-1:2022 Food safety - Part 1
nr katalogowy: 146032
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-12
Polagra Food - targi dla specjalistów
Danuta Chyłek
nr katalogowy: 31939
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-1
Zmieniona POLAGRA-FOOD w 2007 roku
nr katalogowy: 23533
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-11
Ocena zgodności charakterystyk magnesowania i stratności toroidalnych obwodów magnetycznych o różnych wymiarach
Wiesław JAŁMUŻNY
Danuta ADAMCZEWSKA
Iwonna BOROWSKA-BANAŚ
nr katalogowy: 63888
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-2-3
Toksykologia żywności
Agnieszka STRADECKA
nr katalogowy: 103856
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Contribution to the implementation of ISO 22000,2018 within the NOUNOURS agri-food company - case study of a NOUNOURS manufacturing facility
Sarra GHRIEB
Amine FERROUKHI
Lydia DJENNADI
nr katalogowy: 150110
10.15199/46.2024.4.1
ISO 22000:2018
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
food safety
food safety management system
small agri-food company
Algeria
ISO 22000:2018
HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
bezpieczeństwo żywności
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
mała firma rolno-spożywcza
Algieria
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Contribution to the implementation of ISO 22000,2018 within the NOUNOURS agri-food company - case study of a NOUNOURS manufacturing facility
Sarra GHRIEB
Amine FERROUKHI
Lydia DJENNADI
nr katalogowy: 150110
10.15199/46.2024.4.1
ISO 22000:2018
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
food safety
food safety management system
small agri-food company
Algeria
ISO 22000:2018
HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
bezpieczeństwo żywności
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
mała firma rolno-spożywcza
Algieria
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Contribution to the implementation of ISO 22000,2018 within the NOUNOURS agri-food company - case study of a NOUNOURS manufacturing facility
Sarra GHRIEB
Amine FERROUKHI
Lydia DJENNADI
nr katalogowy: 150110
10.15199/46.2024.4.1
ISO 22000:2018
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
food safety
food safety management system
small agri-food company
Algeria
ISO 22000:2018
HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
bezpieczeństwo żywności
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
mała firma rolno-spożywcza
Algieria
OPAKOWANIE 2009-I
Silicon Oxide: The Future of High Barrier Packaging Films?
Marius Beune
nr katalogowy: 42510
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9b
Evaluation of the Magnetic Properties of the Rotating Machines for the Building Factor Clarification
Mohachiro OKA
Makoto KAWANO
Kazunori SHIMADA
Takayuki KAI
Masato ENOKIZONO
nr katalogowy: 62388
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-8
How to estimate the impact of burst packet loss on speech quality in packet network of Electric Power Utility
Tomislav ŠUH
Aleksandar LEBL
Dragan MITIĆ
Žarko MARKOV
nr katalogowy: 78459
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-3
The influence of distributed power sources on active power loss in the microgrid
Petro D. LEZHNIUK
Iryna O. HUNKO
Sergiy V. KRAVCHUK
Paweł KOMADA
Konrad GROMASZEK
Assel MUSSABEKOVA
Nursanat ASKAROVA
Abenar ARMAN
nr katalogowy: 104311
10.15199/48.2017.03.25
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Nowe oblicze Polagry - 17-20.09 Polagra Tech i Polagra Food
nr katalogowy: 27062
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-1-2
Street food w Azji
nr katalogowy: 118544
gastronomia uliczna
Azja
street food
Asia
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-2
Impact of the voltage phase angle at the time of switching on the HTS transformer on the loss of winding superconductivity
Grzegorz KOMARZYNIEC
nr katalogowy: 124683
10.15199/48.2020.02.10
prąd włączania
transformator nadprzewodnikowy
nadprzewodnictwo.
inrusch current
superconducting transformer
superconductivity.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
PRZYSZŁOŚĆ OPAKOWAŃ NA ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 138385
10.15199/180.2022.2.3
opakowania na artykuły spożywcze
badania ankietowe
istotne cechy tych opakowań
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
packaging of food products
survey questionnaires
significant properties of the packaging
active packaging
intelligent packaging
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
PRZYSZŁOŚĆ OPAKOWAŃ NA ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 138385
10.15199/180.2022.2.3
opakowania na artykuły spożywcze
badania ankietowe
istotne cechy tych opakowań
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
packaging of food products
survey questionnaires
significant properties of the packaging
active packaging
intelligent packaging
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
PRZYSZŁOŚĆ OPAKOWAŃ NA ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 138385
10.15199/180.2022.2.3
opakowania na artykuły spożywcze
badania ankietowe
istotne cechy tych opakowań
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
packaging of food products
survey questionnaires
significant properties of the packaging
active packaging
intelligent packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Związki przemysłu spożywczego w Polsce z zagranicą podczas pandemii COVID-19
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 135122
10.15199/65.2021.12.1
bezpośrednie inwestycje zagraniczne w Polsce
polskie inwestycje bezpośrednie za granicą
eksport
przemysł spożywczy
foreign direct investment in Poland
Polish direct investment abroad
exports
food industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Związki przemysłu spożywczego w Polsce z zagranicą podczas pandemii COVID-19
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 135122
10.15199/65.2021.12.1
bezpośrednie inwestycje zagraniczne w Polsce
polskie inwestycje bezpośrednie za granicą
eksport
przemysł spożywczy
foreign direct investment in Poland
Polish direct investment abroad
exports
food industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Związki przemysłu spożywczego w Polsce z zagranicą podczas pandemii COVID-19
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 135122
10.15199/65.2021.12.1
bezpośrednie inwestycje zagraniczne w Polsce
polskie inwestycje bezpośrednie za granicą
eksport
przemysł spożywczy
foreign direct investment in Poland
Polish direct investment abroad
exports
food industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Polish food producers on the European and world markets
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 71071
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Food Industry in Poland and Possibilities of its Development
Piotr Chechelski
nr katalogowy: 78768
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-2
Rynek i przemysł spożywczy w 2021 roku – część II
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 136412
10.15199/65.2022.2.6
przemysł spożywczy
handel zagraniczny
eksport
zdarzenia rynkowe
pandemia CoVID-19
food industry
foreign trade
export
market events
CoVID-19 pandemic
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Developmental tendencies of Polish food industry
ROMAN URBAN
nr katalogowy: 29245
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
Leaders of Food Sectors
JADWIGA DROŻDŻ
nr katalogowy: 37380
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-2
Aspekty prawne stosowania dodatków do żywności
BOŻENA WASZKIEWICZ-ROBAK
nr katalogowy: 24362
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-11
POLAGRA-FOOD 2004
Krzysztof Łękawski
nr katalogowy: 1751
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-1
Effect of excitation voltage harmonics on the no-load loss and apparent power of a 3 phase 3 limb transformer core
Manjunath. B. BALEHOSUR
Philip. MARKETOS
Anthony. J. MOSES
nr katalogowy: 41138
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-11
Microprocessor device for TEWL coefficient measurement
Marek PACHWICEWICZ
Jerzy WEREMCZUK
nr katalogowy: 87760
10.12915/pe.2014.11.34
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-4
Evaluation of loss of organic matter and combustible parts during composting of organic waste. Ocena ubytku substancji organicznej oraz części palnych w procesie kompostowania odpadów organicznych
Agnieszka Grela
nr katalogowy: 75937
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Mikotoksyny – ograniczanie ich występowania i wybrane metody dekontaminacji
Izabela Podgórska-Kryszczuk
nr katalogowy: 138873
10.15199/62.2022.8.8
mikotoksyny
dekontaminacja
metody dekontaminacji
żywność
bezpieczeństwo żywności
mycotoxins
decontamination
decontamination methods
food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Mikotoksyny – ograniczanie ich występowania i wybrane metody dekontaminacji
Izabela Podgórska-Kryszczuk
nr katalogowy: 138873
10.15199/62.2022.8.8
mikotoksyny
dekontaminacja
metody dekontaminacji
żywność
bezpieczeństwo żywności
mycotoxins
decontamination
decontamination methods
food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Mikotoksyny – ograniczanie ich występowania i wybrane metody dekontaminacji
Izabela Podgórska-Kryszczuk
nr katalogowy: 138873
10.15199/62.2022.8.8
mikotoksyny
dekontaminacja
metody dekontaminacji
żywność
bezpieczeństwo żywności
mycotoxins
decontamination
decontamination methods
food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Mikotoksyny – ograniczanie ich występowania i wybrane metody dekontaminacji
Izabela Podgórska-Kryszczuk
nr katalogowy: 138873
10.15199/62.2022.8.8
mikotoksyny
dekontaminacja
metody dekontaminacji
żywność
bezpieczeństwo żywności
mycotoxins
decontamination
decontamination methods
food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Mikotoksyny – ograniczanie ich występowania i wybrane metody dekontaminacji
Izabela Podgórska-Kryszczuk
nr katalogowy: 138873
10.15199/62.2022.8.8
mikotoksyny
dekontaminacja
metody dekontaminacji
żywność
bezpieczeństwo żywności
mycotoxins
decontamination
decontamination methods
food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-7-8
Wykorzystywanie tworzyw sztucznych z recyklingu w produkcji opakowań do żywności
Kazimiera Ćwiek-Ludwicka
nr katalogowy: 53819
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH