Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-2
MOBILNE SAMOCHODY I PRZYCZEPY GASTRONOMICZNE TYPU food truck jako bary szybkiej obsługi
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 142112
food trucki
bary szybkiej obsługi
wymagania sanitarne i techniczno-technologiczne
food trucks
fast food restaurants
sanitary and technical and technological-requirements
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-4
AKADEMIA WYPIEKÓW - Ewolucja w świecie fast food
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 148025
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-5
Czego oczekują klienci restauracji od formatu drive-thru?
nr katalogowy: 150901
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Kącik vege fast food w sklepie z pieczywem
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 137862
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-11
W zwolnionym rytmie
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 110324
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Kącik vege fast food w sklepie z pieczywem
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 137862
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-3
Poland 100 Best Restaurants Awards 2024
nr katalogowy: 149479
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Odwołanie Gali Poland 100 Best Restaurants
nr katalogowy: 130450
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Gastronomia wciąż na topie
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 120361
10.15199/65.2019.5.1
gastronomia
żywienie poza domem
konsument
gospodarstwo domowe
placówki gastronomiczne
popyt na usługi gastronomiczne
catering
eating out
consumer
household
catering establishments
demand for catering services
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
The World’s 50 Best Restaurants
nr katalogowy: 144996
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-6
Dobrze zapakowane
nr katalogowy: 114530
opakowania żywności
bezpieczeństwo zdrowotne
materiały opakowaniowe
zastosowanie opakowań.
food packagings
health saftey
packing materials
packing use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Konkursy
nr katalogowy: 136713
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-8
Produkty piekarskie w gastronomii
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 121617
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Odwołanie Gali Poland 100 Best Restaurants
nr katalogowy: 130450
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Marnotrawienie żywności – gastronomia jako narzędzie edukacji konsumenta
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 128167
10.15199/65.2020.9.6
marnotrawienie żywności
konsument
gastronomia
zrównoważona produkcja
food waste
consumer
gastronomy
sustainable production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Marnotrawienie żywności – gastronomia jako narzędzie edukacji konsumenta
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 128167
10.15199/65.2020.9.6
marnotrawienie żywności
konsument
gastronomia
zrównoważona produkcja
food waste
consumer
gastronomy
sustainable production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Marnotrawienie żywności – gastronomia jako narzędzie edukacji konsumenta
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 128167
10.15199/65.2020.9.6
marnotrawienie żywności
konsument
gastronomia
zrównoważona produkcja
food waste
consumer
gastronomy
sustainable production
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-11
ECOLAB i NALCO w Polsce
nr katalogowy: 117742
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-8
FOOD-TO-GO - III edycja targów
Anna Korfel
nr katalogowy: 61394
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Gala Poland 100 Best Restaurants Awards 2023
nr katalogowy: 143107
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Mamy prawo do smaku
nr katalogowy: 69076
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Konkursy
nr katalogowy: 136713
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Wpływ pandemii koronawirusa na rynek produktów spożywczych i gastronomię w USA
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 134157
10.15199/65.2021.10.3
koronawirus
USA
przemysł spożywczy
gastronomia
coronavirus
USA
food industry
gastronomy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Wpływ pandemii koronawirusa na rynek produktów spożywczych i gastronomię w USA
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 134157
10.15199/65.2021.10.3
koronawirus
USA
przemysł spożywczy
gastronomia
coronavirus
USA
food industry
gastronomy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Wpływ pandemii koronawirusa na rynek produktów spożywczych i gastronomię w USA
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 134157
10.15199/65.2021.10.3
koronawirus
USA
przemysł spożywczy
gastronomia
coronavirus
USA
food industry
gastronomy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Wpływ pandemii koronawirusa na rynek produktów spożywczych i gastronomię w USA
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 134157
10.15199/65.2021.10.3
koronawirus
USA
przemysł spożywczy
gastronomia
coronavirus
USA
food industry
gastronomy
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-7
Produkty fast food w piekarni
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 99148
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
ANALIZA PREFERENCJI KONSUMENCKICH dotycząca zakupu i spożycia mięsa wołowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Lidia Cichosz
nr katalogowy: 137142
preferencje konsumenckie
determinanty zakupu i spożycia wołowiny
consumer preferences
determinants of purchase and consumption of beef
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
ANALIZA PREFERENCJI KONSUMENCKICH dotycząca zakupu i spożycia mięsa wołowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Lidia Cichosz
nr katalogowy: 137142
preferencje konsumenckie
determinanty zakupu i spożycia wołowiny
consumer preferences
determinants of purchase and consumption of beef
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
ANALIZA PREFERENCJI KONSUMENCKICH dotycząca zakupu i spożycia mięsa wołowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Lidia Cichosz
nr katalogowy: 137142
preferencje konsumenckie
determinanty zakupu i spożycia wołowiny
consumer preferences
determinants of purchase and consumption of beef
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-12
Wybrani z najlepszych
nr katalogowy: 117490
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-11
Najlepsze restauracje 2019 r.
nr katalogowy: 123642
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-10
Slow Food - Obrona prawa do smaku
nr katalogowy: 30218
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Finał IX edycji przewodnika Poland 100 Best Restaurants
nr katalogowy: 137462
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Comfort food – żywność na pocieszenie
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 142327
żywienie
żywność na pocieszenie
nutrition
comfort food.
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Bocadillos - fast food po hiszpańsku
nr katalogowy: 27069
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-9
Pizza
nr katalogowy: 37747
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
NOWOŚCI
nr katalogowy: 46104
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-9
Street food w Europie
Ewa Czarniecka-Skubina
Michał Wiatrowski
nr katalogowy: 115758
gastronomia uliczna
Europa
street food
Europe
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Poland 100 Best Restaurants 2020
nr katalogowy: 130941
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Gala Poland 100 Best Restaurants Awards 2023
nr katalogowy: 143107
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Poland 100 Best Restaurants 2020
nr katalogowy: 130941
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Fachowość na każdym kroku
nr katalogowy: 113104
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-10
Tester jakości oleju spożywczego testo 270
Aneta Brodzik
nr katalogowy: 71212
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Wygoda i bezpieczeństwo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 131702
żywność wygodna
metody utrwalania
koronawirus
gotowe dania restauracyjne
zestawy do samodzielnego przygotowania
oferta sklepowa gastronomii
convenience food
preservation methods
coronavirus
ready-made restaurant dishes
do it yourself kits
gastronomy offer for stores
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Wygoda i bezpieczeństwo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 131702
żywność wygodna
metody utrwalania
koronawirus
gotowe dania restauracyjne
zestawy do samodzielnego przygotowania
oferta sklepowa gastronomii
convenience food
preservation methods
coronavirus
ready-made restaurant dishes
do it yourself kits
gastronomy offer for stores
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-6
Garść nowoczesności, ze szczyptą tradycji
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 91745
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Finał IX edycji przewodnika Poland 100 Best Restaurants
nr katalogowy: 137462
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Gotowanie bez glutenu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 122291
nietolerancje
gluten
celiakia
zboża bezglutenowe
posiłki
gastronomia.
intolerance
gluten
celiac disease
gluten free cereals
dishes
gastronomy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-3
Jak dostać się na listę Poland 100 Best Restaurants?
Bohdan Juchniewicz
nr katalogowy: 149478
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Doświadczenie nauczyło nas, jak najlepiej zbudować ofertę
nr katalogowy: 140246
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Kierunki zmian w gastronomii w pandemii
Anna Gramza-Michałowska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 133586
10.15199/65.2021.9.2
gastronomia
żywienie zbiorowe
pandemia
konsument
gastronomy
catering
pandemic
consumer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Kierunki zmian w gastronomii w pandemii
Anna Gramza-Michałowska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 133586
10.15199/65.2021.9.2
gastronomia
żywienie zbiorowe
pandemia
konsument
gastronomy
catering
pandemic
consumer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Kierunki zmian w gastronomii w pandemii
Anna Gramza-Michałowska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 133586
10.15199/65.2021.9.2
gastronomia
żywienie zbiorowe
pandemia
konsument
gastronomy
catering
pandemic
consumer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Kierunki zmian w gastronomii w pandemii
Anna Gramza-Michałowska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 133586
10.15199/65.2021.9.2
gastronomia
żywienie zbiorowe
pandemia
konsument
gastronomy
catering
pandemic
consumer
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-1
Smaczne zakupy w galerii handlowej
nr katalogowy: 147593
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Zgodnie z oczekiwaniami
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 108487
bezpieczeństwo żywności
reklamacja
działania korygujące
satysfakcja klienta
niezgodność.
food safety
complaint
corrective actions
customer satisfaction
non-compliance.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-12
Nowości LSI Software
nr katalogowy: 31745
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Zaczęli w pandemii
nr katalogowy: 130943
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Zaczęli w pandemii
nr katalogowy: 130943
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Ekożywność zdrowa żywność w XXI wieku?
Aneta Brodziak
Jolanta Król
nr katalogowy: 110551
żywność ekologiczna
certyfikat
jakość
konsument
organic food
certificate
quality
consumer
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-2
Modo Northern Light - od pizzy do perfum
Risto Auero
nr katalogowy: 82761
OPAKOWANIE 2016-7
Metsä Board- Husum robi różnicę
nr katalogowy: 99613
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Z pandemii wyszli silniejsi
nr katalogowy: 138829
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-2
Żywienie w szkołach podstawowych
nr katalogowy: 148448
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Wyróżniaj się
nr katalogowy: 105503
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-4
Akademia espresso
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 43722
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-2
Spożycie mięsa i jego przetworów przez młodzież w wybranych regionach kraju
Barbara Szczepaniak
Danuta Górecka
nr katalogowy: 41447
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-11
Dobre praktyki zamiast HACCP?
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 55337
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Rynek HORECA zwalnia tempo rozwoju, ale nie cały
P.K.
nr katalogowy: 44990
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
Wiosenne porządki w organizmie
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 97849
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Najlepsi z najlepszych
nr katalogowy: 110911
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Zamrażanie kriogeniczne – zastosowanie w przemyśle spożywczym
Beata Grabowska
nr katalogowy: 128163
10.15199/65.2020.9.4
technologie mrożenia
mrożenie kriogeniczne
przemysł spożywczy
urządzenia kriogeniczne
freezing technologies
cryogenic freezing
food industry
cryogenic devices
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Zamrażanie kriogeniczne – zastosowanie w przemyśle spożywczym
Beata Grabowska
nr katalogowy: 128163
10.15199/65.2020.9.4
technologie mrożenia
mrożenie kriogeniczne
przemysł spożywczy
urządzenia kriogeniczne
freezing technologies
cryogenic freezing
food industry
cryogenic devices
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Z pandemii wyszli silniejsi
nr katalogowy: 138829
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 151146
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-11
Sekrety frytury
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 110314
smażenie
tłuszcz
stabilność termiczna
tłuszcze smażalnicze
stałe tłuszcze roślinne
tłuszcze utwardzone
mieszanki
frying
fat
thermal stability
frying fat
solid vegetable fats
dehydrogenated fats
blend
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-2
Fast food czy slow food? Jaki kierunek powinna obrać technologia piekarska w dobie kryzysu rynku konsumenta
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 82191
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2011-4
Płytki ceramiczne w gastronomii
Martin Popek
nr katalogowy: 64669
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-6
Tłuste cięcie
nr katalogowy: 114531
żywność
zamienniki tłuszczu
ograniczenie tłuszczu w potrawach
food
fat substitutes
limiting fat in dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-6
Klient - nasz Pan(II)
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 68303
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-4a
Fast parametrized biorthogonal transforms
Dariusz PUCHALA
Mykhaylo YATSYMIRSKYY
nr katalogowy: 67639
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
Marek Perzyński
nr katalogowy: 60048
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Ratujmy polskie restauracje!
nr katalogowy: 127616
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
Fast orthogonal neural networks for 2D signal processing
Bartłomiej STASIAK
Mykhaylo YATSYMIRSKYY
nr katalogowy: 30373
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Trendy konsumenckie – czy przemysł spożywczy spełnia oczekiwania konsumentów
Joanna Markowska
nr katalogowy: 151416
10.15199/65.2024.11.2
trendy w przemyśle spożywczym
innowacje
bezpieczeństwo żywności
preferencje konsumentów
food industry trends
innovation
food safety
consumer preferences
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Trendy konsumenckie – czy przemysł spożywczy spełnia oczekiwania konsumentów
Joanna Markowska
nr katalogowy: 151416
10.15199/65.2024.11.2
trendy w przemyśle spożywczym
innowacje
bezpieczeństwo żywności
preferencje konsumentów
food industry trends
innovation
food safety
consumer preferences
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Study on Dissociation of Nano Bamboo Extractives
Zhongfeng ZHANG
Qiu XUE
Kai HUANG
Qingzhi MA
Yucheng GUO
nr katalogowy: 75303
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-12
Maszyny pończosznicze na specjalistycznych targach FAST 2005
nr katalogowy: 13952
OPAKOWANIE 2019-11
DuPont świętuje 1500 instalacji systemu Cyrel Fast
nr katalogowy: 123434
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-3
Zmiany barwy i tekstury hamburgerów o różnej zawartości tłuszczu podczas zamrażalniczego przechowywania
Radosław Mostowski
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 112889
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-10
Społeczna odpowiedzialność biznesu w branży odzieżowej – perspektywa polskiego konsumenta
Ewa MARJAŃSKA
Piotr GRUDOWSKI
Anna WENDT
Mateusz MUCHLADO
nr katalogowy: 128729
10.15199/46.2020.10.2
społeczna odpowiedzialność biznesu
zrównoważony rozwój
przemysł odzieżowy
fast fashion
Corporate Social Responsibility
Sustainable Development
apparel industry
fast fashion
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-8
II edycja Międzynarodowych Targów Tekstylnych Fast Textile
nr katalogowy: 93042
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-3
SIECI NEURONOWE I METODY UCZENIA MASZYNOWEGO W MODELOWANIU I STEROWANIU AKCELERATORÓW CZĄSTEK. ROZWÓJ SIECI NEURONOWYCH I PRZYKŁAD WDROŻENIA W SYSTEMIE CHŁODZENIA FOTOINŻEKTORA W INSTALACJI FAST
Sylwester Bułka
nr katalogowy: 142501
10.15199/13.2023.3.4
akceleratory cząstek
sterowanie
sieci neuronowe
system chłodzenia
particle accelerators
control
neural networks
cooling system
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
ANALIZA ZANIKÓW SZYBKOZMIENNYCH W RADIOWYCH SIECIACH BAN PRACUJĄCYCH W REWERBERACYJNYM ŚRODOWISKU PROPAGACYJNYM
Sławomir J. Ambroziak
Filipe D. Cardoso
Paweł Kosz
Manuel M. Ferreira
Luís M. Correia
nr katalogowy: 139024
10.15199/59.2022.4.91
sieci BAN
charakterystyka zaników szybkozmiennych
modelowanie propagacji fal radiowych.
Body Area Networks
fast fading characterization
propagation modelling.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
ANALIZA ZANIKÓW SZYBKOZMIENNYCH W RADIOWYCH SIECIACH BAN PRACUJĄCYCH W REWERBERACYJNYM ŚRODOWISKU PROPAGACYJNYM
Sławomir J. Ambroziak
Filipe D. Cardoso
Paweł Kosz
Manuel M. Ferreira
Luís M. Correia
nr katalogowy: 139024
10.15199/59.2022.4.91
sieci BAN
charakterystyka zaników szybkozmiennych
modelowanie propagacji fal radiowych.
Body Area Networks
fast fading characterization
propagation modelling.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
ANALIZA ZANIKÓW SZYBKOZMIENNYCH W RADIOWYCH SIECIACH BAN PRACUJĄCYCH W REWERBERACYJNYM ŚRODOWISKU PROPAGACYJNYM
Sławomir J. Ambroziak
Filipe D. Cardoso
Paweł Kosz
Manuel M. Ferreira
Luís M. Correia
nr katalogowy: 139024
10.15199/59.2022.4.91
sieci BAN
charakterystyka zaników szybkozmiennych
modelowanie propagacji fal radiowych.
Body Area Networks
fast fading characterization
propagation modelling.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-5
Dynamic performance evaluation of ultra-fast SiC MOSFET power module – a comprehensive approach
Dawid Zięba
Jacek Rąbkowski
nr katalogowy: 143222
10.15199/48.2023.05.33
SiC MOSFET
fast-switching
power modules
dynamic performances.
SiC MOSFET
szybko przełączające
moduły tranzystorowe
parametry dynamiczne.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-5
Dynamic performance evaluation of ultra-fast SiC MOSFET power module – a comprehensive approach
Dawid Zięba
Jacek Rąbkowski
nr katalogowy: 143222
10.15199/48.2023.05.33
SiC MOSFET
fast-switching
power modules
dynamic performances.
SiC MOSFET
szybko przełączające
moduły tranzystorowe
parametry dynamiczne.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-12
Udany Fast Textile
nr katalogowy: 102996
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-3
Międzynarodowe Targi Mody Fast Fashion
nr katalogowy: 97407
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Ekologiczne opakowania dla gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 127621
żywność
gastronomia ekologia
opakowania biodegradowalne
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
opakowania jadalne
surowce
food
gastronomy ecology
biodegradable packaging
active packaging
smart packaging
edible packaging
raw materials
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-1
Two-stage Fast Fourier and Hartley Transform of Real Data Sequence
Tomasz WIECHNO
Mykhaylo YATSYMIRSKYY
nr katalogowy: 49708
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-8
Barometr rozwoju branży
nr katalogowy: 46292
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Polkrys: jakość na tacy
Tomasz Wróblewski
nr katalogowy: 110907
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-2
Polskie superfoods
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 118416
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
Kromka pełna możliwości. Kanapki w gastronomii
Grażyna Uścińska
nr katalogowy: 98401
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-10
Funkcjonalny bar
nr katalogowy: 94057
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-2
Fast textile - Udany debiut
nr katalogowy: 89708
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-10
Międzynarodowe Targi Mody Fast Fashion W nowym miejscu
nr katalogowy: 101393
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2017-12
Wysoka frekwencja Fast Textile w Nadarzynie po raz czwarty
nr katalogowy: 111117
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11a
A fast algorithm for multiresolution discrete Fourier transform
Bartosz ANDREATTO
Aleksandr CARIOW
nr katalogowy: 72085
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3a
Fast Parametrized Biorthogonal Transforms With Normalized Basis Vectors
Dariusz PUCHALA
Mykhaylo YATSYMIRSKYY
nr katalogowy: 75104
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-4
Influence of fast switching phenomena on electrical insulation systems
Barbara FLORKOWSKA
Marek FLORKOWSKI
Jakub FURGAŁ
Piotr PAJĄK
Józef ROEHRICH
Paweł ZYDROŃ
nr katalogowy: 51544
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-12
Fast homogeneous algorithm of two-dimensional cosine transform, type II with tangent multipliers
Bartłomiej STASIAK
Mykhaylo YATSYMIRSKYY
nr katalogowy: 40246
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-1
Methods for fast detection of voltage sags as a crucial prerequisite for reliable operation of dynamic voltage restorer
Przemysław JANIK
Jacek REZMER
Zbigniew LEONOWICZ(1)
Zbigniew WACŁAWEK
Tadeusz LOBOS
Hortensia AMARIS
Carlos ORTEGA
nr katalogowy: 49706
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Changes in microstructure and properties of two-phase titanium alloys under the continuous heating and fast cooling conditions
MARIA SOZAŃSKA
WOJCIECH SZKLINIARZ
AGNIESZKA KOŚCIELNA
nr katalogowy: 27461
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-5
Wracajmy do korzeni
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 59490
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Trays separation in fruits and food packing with denester by Milbor PMC
Julia Zgol
Piotr Milewski
Maurycy Rosiński
Sebastian Stążewski
Adam Błondarczyk
nr katalogowy: 150100
10.15199/65.2024.8.5
denester
tray separation
automation
food production
packaging traysealing
denester
rozdzielanie tac
automatyzacja
przemysł spożywczy
zamykanie opakowań
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-3
Szybkie wykrywanie wirusa grypy we wczesnej fazie rozwoju za pomocą sensorów nanodiamentowych domieszkowanych borem
Dawid NIDZWORSKI
Katarzyna SIUZDAK
Paweł NIEDZIAŁKOWSKI
Robert BOGDANOWICZ
Michał SOBASZEK
Jacek RYL
Paulina WEIHER
Mirosław SAWCZAK
Elżbieta WNUK
William A. GODDARD
Andrés JARMILLO-BOTERO
Tadeusz OSSOWSKI
Marcin GNYBA
nr katalogowy: 137536
10.15199/59.2021.3.4
szybkie sensory
grypa
detekcja elektrochemiczna
diament domieszkowany borem
fast sensors
influenza
electrochemical detection
boron doped diamond
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-3
Szybkie wykrywanie wirusa grypy we wczesnej fazie rozwoju za pomocą sensorów nanodiamentowych domieszkowanych borem
Dawid NIDZWORSKI
Katarzyna SIUZDAK
Paweł NIEDZIAŁKOWSKI
Robert BOGDANOWICZ
Michał SOBASZEK
Jacek RYL
Paulina WEIHER
Mirosław SAWCZAK
Elżbieta WNUK
William A. GODDARD
Andrés JARMILLO-BOTERO
Tadeusz OSSOWSKI
Marcin GNYBA
nr katalogowy: 137536
10.15199/59.2021.3.4
szybkie sensory
grypa
detekcja elektrochemiczna
diament domieszkowany borem
fast sensors
influenza
electrochemical detection
boron doped diamond
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Determinanty jakości (cz. II)
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 128544
gastronomia
jakość usług
czynniki determinujące jakość
food service
quality of service
factors determining the quality
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Determinanty jakości (cz. II)
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 128544
gastronomia
jakość usług
czynniki determinujące jakość
food service
quality of service
factors determining the quality
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-2
Evaluation of electromagnetic processes in high voltage OHL by transient fast analysis models
Arnolda ROŽANSKIENĖ
Linas MARKEVIČIUS
nr katalogowy: 111972
10.15199/48.2018.02.18
electromagnetic transients
modelling
fault analysis
approximation.
elektromagnetyczne procesy przejsciowe
modelowanie
analiza zwarć
przybliżenie.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Wnętrze smaku
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 89399
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Fuzja FOR Solutions i MojStolik.pl
nr katalogowy: 127631
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-4
Transfer function based analysis of fast transients impact on winding insulation
Marek FLORKOWSKI
Jakub FURGAŁ
nr katalogowy: 51545
OPAKOWANIE 2009-I
More packaging and the right sort of packaging can help to curb world hunger!
nr katalogowy: 42498
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-12
Patterns of non-compliance in the agri-food chain
Aleksandra KOWALSKA
nr katalogowy: 129605
10.15199/46.2020.12.2
food adulteration
food fraud
mislabelling
composition
food safety governance
fałszowanie żywności
oszustwa żywnościowe
błędne oznaczanie produktu
wykaz składników
zarządzanie kwestiami bezpieczeństwa żywności
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2024-4
Autoadaptacyjne układy szybkiego i ultraszybkiego ładowania pojazdów elektrycznych w technologii Cubic System
Krzysztof Bielawski
Tomasz Buda
Gerard Wiśniewski
Oskar Kreft
Mirosław Chmieliński
nr katalogowy: 148247
10.15199/74.2024.4.4
szybkie ładowanie pojazdów
magazyny energii elektrycznej
stacja ładowania
fast vehicle charging
electricity storage
charging station
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-1
Zmieniona formuła targów POLAGRA-FOOD
nr katalogowy: 23495
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-3
SIECI NEURONOWE I METODY UCZENIA MASZYNOWEGO W MODELOWANIU I STEROWANIU AKCELERATORÓW CZĄSTEK. ROZWÓJ SIECI NEURONOWYCH I PRZYKŁAD WDROŻENIA W SYSTEMIE CHŁODZENIA FOTOINŻEKTORA W INSTALACJI FAST
Sylwester Bułka
nr katalogowy: 142501
10.15199/13.2023.3.4
akceleratory cząstek
sterowanie
sieci neuronowe
system chłodzenia
particle accelerators
control
neural networks
cooling system
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-3
SIECI NEURONOWE I METODY UCZENIA MASZYNOWEGO W MODELOWANIU I STEROWANIU AKCELERATORÓW CZĄSTEK. ROZWÓJ SIECI NEURONOWYCH I PRZYKŁAD WDROŻENIA W SYSTEMIE CHŁODZENIA FOTOINŻEKTORA W INSTALACJI FAST
Sylwester Bułka
nr katalogowy: 142501
10.15199/13.2023.3.4
akceleratory cząstek
sterowanie
sieci neuronowe
system chłodzenia
particle accelerators
control
neural networks
cooling system
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-3
SIECI NEURONOWE I METODY UCZENIA MASZYNOWEGO W MODELOWANIU I STEROWANIU AKCELERATORÓW CZĄSTEK. ROZWÓJ SIECI NEURONOWYCH I PRZYKŁAD WDROŻENIA W SYSTEMIE CHŁODZENIA FOTOINŻEKTORA W INSTALACJI FAST
Sylwester Bułka
nr katalogowy: 142501
10.15199/13.2023.3.4
akceleratory cząstek
sterowanie
sieci neuronowe
system chłodzenia
particle accelerators
control
neural networks
cooling system
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Food truck - nowa jakość gastronomii
nr katalogowy: 97693
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-12
Wybrane enzymy pochodzenia mikrobiologicznego stosowane w przemyśle spożywczym
Monika Pytka
Piotr Janas
Monika Kordowska-Wiater
nr katalogowy: 124144
10.15199/65.2019.12.4
enzymy spożywcze
amylazy
ksylanazy
celulazy
pektynazy
ß-glukanazy
food enzymes
amylases
xylanases
cellulases
pectinases
ß-glucanases
OPAKOWANIE 2012-9e
Recycled plastics in food packaging
KAZIMIERA ĆWIEK-LUDWICKA
nr katalogowy: 71164
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
NOWE KIERUNKI w stosowaniu dodatków
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141556
substancje dodatkowe
nowe kierunki stosowania dodatków
innowacyjne technologie
additional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
NOWE KIERUNKI w stosowaniu dodatków
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141556
substancje dodatkowe
nowe kierunki stosowania dodatków
innowacyjne technologie
additional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12a
Detekcja i analiza wyładowań niezupełnych przy szybkozmiennych narażeniach napięciowych
Barbara FLORKOWSKA
Marek FLORKOWSKI
Paweł ZYDROŃ
nr katalogowy: 64224
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-7
Effectiveness of Fast Fourier Transform Implementations on GPU and CPU
Dariusz PUCHAŁA
Kamil STOKFISZEWSKI
Bartłomiej SZCZEPANIAK
Mykhaylo YATSYMIRSKYY
nr katalogowy: 99561
10.15199/48.2016.07.14
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Wybrane substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 124493
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
Street food w USA
Ewa Czarniecka-Skubina
Michał Wiatrowski
nr katalogowy: 119628
gastronomia uliczna
USA
street food
USA
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-4
Technologie minimalnego przetwarzania żywności
Franciszek Świderski
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 34817
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-5
Fast transient overvoltage in transformer winding
Antonín PŘEDOTA
Zdeňka BENEŠOVÁ
nr katalogowy: 59974
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Frequency Estimation Algorithms by Fusion Spectra of Multi-section Sinusoids
Wei XIAO
Yaqing TU
Liangbing LIU
Yanlin SHEN
Lei ZHANG
nr katalogowy: 75310
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-5
Modelling, Simulation and Measurements of Very Fast Transients in Lossy Transformer Windings with Tap Changer
Xose M. LOPEZ-FERNANDEZ
Casimiro ALVAREZ-MARINO
Duarte COUTO
Ricardo LOPES
Antonio Jácomo RAMOS
nr katalogowy: 52116
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Street food w Polsce
nr katalogowy: 116445
gastronomia uliczna
Polska
street food
Poland
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-1
Food Machines. Proszek kakaowy naturalny i alkalizowany
Andrzej KOCZNOROWSKI
nr katalogowy: 4748
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Opakowania zbiorcze i transportowe w przemyśle spożywczym
Izabela Gajlewicz
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 149399
10.15199/65.2024.7.1
opakowania zbiorcze
transportowe
handlowe
bezpieczeństwo
przemysł spożywczy
packaging
collective
transport
commercial
safety
food industry
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-1
Poznańskie spotkanie z modą i przemysłem lekkim
nr katalogowy: 65520
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-8
FIT - optymalizacja procesu dozowania
nr katalogowy: 7162
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-10
Małe, duże, kolorowe
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 79798
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Ekstruzja w przetwórstwie rolno-spożywczym Cz. 10. Makarony błyskawiczne
Agnieszka Wójtowicz
Leszek Mościcki
nr katalogowy: 79519
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-6
Ameryka: Niedobór siły roboczej
Ludwik M. Bednarz
nr katalogowy: 52475
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-3
Recycling used frying fats Recykling tłuszczów posmażalniczych
Wojciech Chwiałkowski
nr katalogowy: 90055
10.15199/62.2015.3.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Competitiveness of Polish food industry is rising on the EU market
Janusz Rowiński
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 61880
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-1
Fast neural networks learning techniques for signal compression
Dariusz PUCHALA
Mykhaylo YATSYMIRSKYY
nr katalogowy: 49759
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-11
Polagra-Food 2007
nr katalogowy: 31177
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Ryzyko strat żywności w zakładach przemysłu spożywczego
Marzena Tomaszewska
Beata Bilska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 126517
10.15199/65.2020.5.4
straty żywności
przemysł spożywczy
żywność
przetwórstwo żywności
food loss
food industry
food
food processing
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
Higieniczne ABC
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 119627
gastronomia
czystość i higiena
środki chemiczne
mycie
płukanie
dezynfekcja
odkamienianie
usuwanie przypaleń
czyszczenie
gastronomy
cleanliness and hygiene
chemical agents
washing
rinsing
disinfecting
descaling
removing burns
cleaning
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Nowe wydanie normy ISO 22003-1:2022 Food safety - Part 1
nr katalogowy: 146032
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Relacja ze spotkania „no waste. food co-op”
nr katalogowy: 150011
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-7-8
Druga młodość McDonald’sa
ADAM GWIAZDA
nr katalogowy: 12034
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Polish food on the European and world markets
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 93105
10.15199/65.2015.8.1
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-5
Marynaty w zgodzie z tradycją
Katarzyna Tkacz
Monika Modzelewska-Kapituła
Jarosław Kowalik
Weronika Zduńczyk
nr katalogowy: 131849
marynowanie
marynaty kwaśne
surowce mięsne
marinating
sour marinades
meat
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH