Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-2
Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne Gronkowce koagulazododatnie w żywności
Elżbieta Maćkiw
Łukasz Mąka
Monika Stasiak
Joanna Długokęcka
nr katalogowy: 103967
10.15199/65.2017.2.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Bezpieczeństwo zdrowotne mięsa i wyrobów mięsnych
Bożena Danyluk
Jan Pyrcz
nr katalogowy: 65231
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-12
Pełna identyfikacja
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 95500
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-9
Podstępna fasola
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 100603
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-8
Alergeny pokarmowe a znakowanie żywności
Robert Palka
nr katalogowy: 46316
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-7
Traceability - nowe wymagania prawa unijnego
G. Sokotowski
nr katalogowy: 14856
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-10
Big-bitowe zatrucie
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 5357
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-11
Ołów - wiek XX
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 31240
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-5
Statystyczna karta wypadku - cd.
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 26003
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Odpowiedzialność za zatrucie się gościa
Mikołaj Ostrowski
Adriana Lotolc
nr katalogowy: 116443
OPAKOWANIE 2014-10
Przesuwanie ostatniej linii obrony
CHRISTINA DESIREE HOLDER
MAREK MISZCZAK
nr katalogowy: 87392
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-12
Białka pochodzenia zwierzęcego jako alergeny pokarmowe
BARBARA WRÓBLEWSKA
nr katalogowy: 31936
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1996-4
Międzynarodowa działalność Instytutu Chemii Przemysłowej im. Prof. I. Mościckiego
WOJCIECH LUBIEWA-WIELEŻYŃSKI
nr katalogowy: 41327
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Alergeny - problemy znakowania żywności i kontrola ryzyka występowania substancji alergennych w zakładzie produkcyjnym
Dorota Sokołowska-Kozieł
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 27070
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Nowy typ katalizatora niskotemperaturowej konwersji tlenku węgla (NTKCO)
ZDZISŁAW JANECK
ZYGMUNT ŚPIEWAK
ANDRZEJ GOŁĘBIOWSKI
STANISŁAW MAGDZIARZ
nr katalogowy: 28691
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-11
Zatrucie się przez pracownika kanapką przyniesioną z domu
Aleksandra Lejko
nr katalogowy: 146178
DOZÓR TECHNICZNY 2017-4
ALUMINIOWE SYSTEMY PRZECIWPOZAROWE
nr katalogowy: 108615
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-11
Wpływ cyny na aktywność, właściwości sorpcyjne i podatność na zatrucie siarką katalizatorów Pt-Sn/Al2O3
ANDRZEJ LEWICKI
TADEUSZ PARYJCZAK
WŁODZIMIERZ HEINRICH
nr katalogowy: 43195
AURA 2023-1
Odra – same znaki zapytania na temat źródeł katastrofy
Katarzyna Kozjar
nr katalogowy: 141416
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-11
Surowce roślinne o właściwościach alergennych
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 87636
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-21-22
Kolejna mrzonka?
nr katalogowy: 116370
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Zdrowe włókno
Danuta Gajewska
nr katalogowy: 46085
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-11
Alergik w restauracji
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 94669
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-20-21
Jad pod kapeluszem
nr katalogowy: 55081
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-5
Tlenkowe katalizatory do dopalania zanieczyszczeń powietrza - właściwości strukturalne i katalityczne
ZOFIA WIETRZYŃSKA-LALAK
ANNA MASIARZ
BOGUSŁAW NOWICKI
nr katalogowy: 107001
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-9
Czy powinniśmy obawiać się Campylobacter
E. Daczkowska-Kozon
nr katalogowy: 14904
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-9
Substancje balastowe w produktach zbożowych
nr katalogowy: 20007
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-9
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii
nr katalogowy: 47197
GAZETA CUKROWNICZA 2006-6
Potrzeby pokarmowe buraka cukrowego względem potasu
E. Jaszczołt
nr katalogowy: 16611
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-5
Głębokie osuszanie gazów na sitach molekularnych
JANUSZ CWALINA
nr katalogowy: 105922
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-5
Suplementy diety w ochronie zdrowia konsumenta
K. Stoś
L. Szponar
nr katalogowy: 20803
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-2
Niekonwencjonalne metody usuwania substancji biogennych w bioreaktorach sekwencyjnych
ANNA M. ANIELAK
nr katalogowy: 16553
GAZETA CUKROWNICZA 2009-7-8
Podstawowe zasady racjonalnego żywienia buraka cukrowego symptomy niedoboru makro i mikroelementów
Witold Grzebisz
nr katalogowy: 45995
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Bakterie pod nadzorem
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 92435
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-1
teksty‑preteksty
nr katalogowy: 49318
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-10
Standardowy młot na ryzyko
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 44434
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Ścieki przemysłowe
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 139665
AURA 2013-2
Zanieczyszczenia środowiska przyrodniczego rtęcią w okolicy Dąbrowy Górniczej
Tomasz NOWAKOWSKI
Kamil KŁAK
nr katalogowy: 74277
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-12
Dezaktywacja niklowego katalizatora uwodornienia benzenu w złożu przemysłowym
MIROSŁAW SZUKIEWICZ
KRZYSZTOF KACZMARSKI
KAZIMIERZ STOŁECK
ANDRZEJ GOŁĘBIOWSKI
TADEUSZ BOROWIECKI
REMIGIUSZ SYLWESTROWICZD
nr katalogowy: 48411
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-5
Chemical warfare agent detector based on ion mobility spectrometry Detektory do wykrywania bojowych środków trujących wykorzystujące technikę spektrometrii ruchliwości jonów
Katarzyna Wertejuk
Michał Wiktorko
nr katalogowy: 98502
10.15199/62.2016.5.18
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Wpływ rolnictwa na celiakię
nr katalogowy: 136047
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-9
Włośnica ciągle groźna
Lech Rak
nr katalogowy: 29833
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-1
Nasz chleb powszedni źródłem zdrowia
Anna Diowksz
nr katalogowy: 32298
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Wiosna na talerzu
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 142143
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-7
Alergeny pokarmowe pochodzenia roślinnego
AGATA SZYMKIEWICZ
nr katalogowy: 27945
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Wpływ rolnictwa na celiakię
nr katalogowy: 136047
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Mikrobiologiczne zagrożenia w żywności
Małgorzata Stachowiak
nr katalogowy: 98609
10.15199/65.2016.5.4
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-11
Wzbogacanie produktów zbożowych w substancje balastowe
nr katalogowy: 39060
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Listeria monocytogenes jako kryterium bezpieczeństwa żywności
nr katalogowy: 142071
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-9
Metody oznaczania związków azotu i fosforu w wodzie i ściekach
Przemysław Kułakowski
Adriana Biernacka
nr katalogowy: 29856
CHŁODNICTWO 2008-8
Właściwości prozdrowotne błonnika pokarmowego i możliwości zastosowania w przetwórstwie chłodzonych przetworów mięsnych.
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 37307
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Analiza zmian zawartości składników pokarmowych w glebie pod kątem możliwości stosowania zmiennej aplikacji nawozów mineralnych
Adam J. Lipiński
Jerzy Koronczok
Marek Oblicki
Dariusz J. Choszcz
Stanisław Konopka
Ewelina Kolankowska
Krzysztof Jadwisieńczak
Joanna Majkowska-Gadomska
nr katalogowy: 113862
10.15199/62.2018.5.17
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Mikrobiologiczne zwalczanie bakterii chorobotwórczych Salmonella i E. coli w młynie
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 136183
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-3
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 74944
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-3
Rzetelna informacja
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 89945
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-11
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii
nr katalogowy: 63700
AURA 2022-5
Tabu, czyli dlaczego nie jemy pewnych pokarmów?
Janusz R. MROCZEK
Karolina MROCZEK
nr katalogowy: 137575
10.15199/2.2022.5.2
tabu pokarmowe
owady
konina
wieprzowina
wołowina
psina
krew
food taboos
insects
horse meat
pork
beef
dog meat
blood
AURA 2022-5
Tabu, czyli dlaczego nie jemy pewnych pokarmów?
Janusz R. MROCZEK
Karolina MROCZEK
nr katalogowy: 137575
10.15199/2.2022.5.2
tabu pokarmowe
owady
konina
wieprzowina
wołowina
psina
krew
food taboos
insects
horse meat
pork
beef
dog meat
blood
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Mikrobiologiczne zwalczanie bakterii chorobotwórczych Salmonella i E. coli w młynie
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 136183
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Żywność porażona
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 63442
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Lody z dodatkami prozdrowotnymi
Maja Bulwarska
Anna Florowska
nr katalogowy: 62562
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Patogeny najczęściej występujące w żywności
Elżbieta Maćkiw
Magdalena Modzelewska
Łukasz Mąka
Kamila Pawłowska
Halina Ścieżyńska
nr katalogowy: 94948
10.15199/65.2015.11.1
AURA 2016-2
Gdy roślina roślinie wilkiem
Emilia Maria Pawlina
nr katalogowy: 96494
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-12
Zastosowanie metody PCR do wykrywania patogenów w żywności
Piotr Walczak
Elżbieta Ołtuszak-Walczak
Dorota Merlak
nr katalogowy: 48948
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Go Sport - doskonałe pieczywo dla wszystkich, którzy dbają o zróżnicowany i zrównoważony sposób odżywiania się i prawidłowy, pro-sportowy styl życia.
Marcin Szczepaniak
nr katalogowy: 100560
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
TRANSGLUTAMINAZA MIKROBIOLOGICZNA – wpływ na zdrowie człowieka oraz wykrywanie w produktach spożywczych
nr katalogowy: 133098
AURA 2024-8
Supernawigatorzy, czyli jak zwierzęta odnajdują drogę
Robert Rient
nr katalogowy: 149944
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
Enterotoksyny gronkowcowe w żywności
Halina Ścieżyńska
Elżbieta Maćkiw
Łukasz Mąka
Kamila Pawłowska
Magdalena Modzelewska
nr katalogowy: 80061
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-2
Alergeny obowiązkowa informacja na opakowaniach produktów spożywczych
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 74718
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-10
Alergeny pod kontrolą
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 101273
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-12
MIĘSO I KREW jako tabu pokarmowe
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 135052
tabu pokarmowe
konina
wieprzowina
wołowina
krew
food taboos
horse meat
pork
beef
blood
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-2
Pełna informacja
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 49896
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
Co producent i konsument powinni wiedzieć o fruktanach
Elżbieta Bartnikowska
nr katalogowy: 49804
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Żywność funkcjonalna: chleb dla wątroby
Iwona Wawer
nr katalogowy: 45409
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-7
Jakość otrąb pszennych i żytnich dla przemysłu paszowego
Roman Jurga
nr katalogowy: 45165
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-5
Problem, którego można uniknąć
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 44637
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-1
Znakowanie produktów żywnościowych Informacje żywieniowe i zdrowotne
Ewa Czarniecka-Skubina
Andrzej Janicki
nr katalogowy: 41092
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Bio znaczy różnorodność i radość smakowania
nr katalogowy: 56545
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Bzyczący problem: co zrobić, by twój biznes nie padł jak mucha
nr katalogowy: 149997
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-4
Zarządzanie alergenami w produkcji środków spożywczych
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 90682
10.15199/46.2015.4.5
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
TECHNOLOGIA PRODUKCJI KARMY DLA PSÓW – wpływ procesu ekstruzji na składniki pokarmowe diety
Monika Bogusławska-Tryk
Joanna Bogucka
nr katalogowy: 144003
pies
karma
ekstruzja
składniki pokarmowe
dog
food
extrusion
nutrients
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
TECHNOLOGIA PRODUKCJI KARMY DLA PSÓW – wpływ procesu ekstruzji na składniki pokarmowe diety
Monika Bogusławska-Tryk
Joanna Bogucka
nr katalogowy: 144003
pies
karma
ekstruzja
składniki pokarmowe
dog
food
extrusion
nutrients
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Bakterie Salmonella w żywności ze szczególnym uwzględnieniem surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 128165
10.15199/65.2020.9.5
Salmonella
mięso
wyroby mięsne
zatrucie pokarmowe
Salmonella
meat
meat products
food poisoning
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Bakterie Salmonella w żywności ze szczególnym uwzględnieniem surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 128165
10.15199/65.2020.9.5
Salmonella
mięso
wyroby mięsne
zatrucie pokarmowe
Salmonella
meat
meat products
food poisoning
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-5
Soczysty i kolorowy sposób na zdrowie
Debbie Spillane
Jan Cissowski
nr katalogowy: 44681
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-3
Dopuszczalne ryzyko zdrowotne związane z konsumpcją wody wodociągowej
Janusz R. Rak
nr katalogowy: 41964
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Listeria monocytogenes jako kryterium bezpieczeństwa żywności
nr katalogowy: 142071
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-12
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 18 i 19 z 2018 r.)
nr katalogowy: 117889
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
Mykotoksyny - zagrożeniem dla zdrowia ludzi i zwierząt ale także dla wyników ekonomicznych sektora zbożowego i paszowego.Przegląd najgroźniejszych grup mykotoksyn i metod ich zwalczania.
nr katalogowy: 62913
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-7
Badania nad wykorzystaniem ozonu zamiast chloru jako środka bakteriobójczego w przemyśle zbożowo-młynarskim
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 45161
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-11
Zdrowie na zakwasie
Anna Diowksz
nr katalogowy: 72212
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Wiosna na talerzu
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 142143
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Badania nad otrzymywaniem nawozów zawiesinowych z odpadowych fosforanów z produkcji polieterów
PIOTR RUSEK
ANDRZEJ BISKUPSKI
MIECZYSŁAW BOROWIK
nr katalogowy: 49072
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-9
Odżywczy chleb
nr katalogowy: 59192
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
Nietolerancje pokarmowe a kanapki
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 93895
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-6
Ochrona wód przed skażeniem podczas transportu materiałów niebezpiecznych
BOLESŁAW HANCYK
nr katalogowy: 105938
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Zaparcia – dolegliwość naszych czasów
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 140772
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Informowanie o możliwej obecności alergenów w produkcie - wymogi prawne i interpretacje
Dominika Jeżewska
nr katalogowy: 120363
10.15199/65.2019.5.3
alergeny
niezamierzona obecność alergenów
Rozporządzenie (WE) nr 1169/2011
allergens
unintentional introduction of allergens
Regulation EU 1169/2011
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
TRANSGLUTAMINAZA MIKROBIOLOGICZNA – wpływ na zdrowie człowieka oraz wykrywanie w produktach spożywczych
nr katalogowy: 133098
AURA 2014-7
W trosce o pszczoły
Stanisław Abramczyk
nr katalogowy: 85242
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-6
Produkcja bezglutenowa to odpowiedzialne zadanie
nr katalogowy: 120483
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
OZONOWANIE WARZYW I OWOCÓW drogą do sukcesu
nr katalogowy: 122449
AURA 2015-4
Kto kogo zjada w przyrodzie
Piotr Skubała
nr katalogowy: 90310
10.15199/2.2015.4.9
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-12
Zawartość dioksyn i polichlorowanych bifenyli (PCB) w tkankach zwierząt
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 111268
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-6
Diagnoza poziomu wypadkowości w przedsiębiorstwie hutniczym
Bożena GAJDZIK
Stanisław BOROWIK
nr katalogowy: 68915
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-7
Zagrożenia mikrobiologiczne i fizykochemiczne w przemyśle piekarskim i ciastkarskim (cz. II) Przegląd zanieczyszczeń i ich skutków stwierdzonych w produktach piekarskich, ciastkarskich i wyrobach lodziarskich
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 60686
AURA 2023-1
Odra – same znaki zapytania na temat źródeł katastrofy
Katarzyna Kozjar
nr katalogowy: 141416
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-6
Skażenie mikrobiologiczne surowców a konieczność pasteryzacji świeżych makaronów
nr katalogowy: 77122
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-2
Alergeny w przetworach mięsnych
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 74703
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-9
Wpływ dolistnego dokarmiania roślin chmielu na plon i poziom alfa-kwasów
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 54442
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-9
Stabilność odpowiedzi półprzewodnikowych czujników gazu w zmiennych warunkach środowiskowych - badania długoterminowe oraz korekcja dryftu
Paweł Kalinowski
Grzegorz Jasiński
Piotr Jasiński
nr katalogowy: 86772
10.15199/ELE-2014-152
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-10
Śmiertelne zatrucie tlenkiem węgla
Wojciech Dębski
nr katalogowy: 87059
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-6
Ocena oddziaływania nowego asortymentu żelowych nawozów dolistnych na plonowanie roślin uprawnych
Iwona Jaskulska
Dariusz Jaskulski
nr katalogowy: 121029
10.15199/62.2019.6.15
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-10
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego, nr 13 i 14 z 2014 r.)
nr katalogowy: 87194
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-10
Minimum strat, maksimum witamin
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 71213
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
W przedszkolnej kuchni
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 119626
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-5
Grzyby w bioremediacji - przegląd
Agnieszka Stradecka
nr katalogowy: 97100
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Higiena produkcji
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 127618
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Higiena produkcji
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 127618
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-3
Ocena palności materiałów włókienniczych stanowiących wyposażenie wnętrza autokarów
Stanisław Lewandowski
Jadwiga Malkiewicz
Ewa Matlak
Robert Drobina
nr katalogowy: 83195
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-9
Ciecze jonowe jako deterenty pokarmowe szkodników magazynowych
Jan Nawrot
Tomasz Klejdysz
nr katalogowy: 79423
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-1-2
Czysty stół do pracy
nr katalogowy: 124862
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-10
Gazy anestetyczne. Zastosowanie, narażenie środowiskowe i sposoby zmniejszenia ryzyka zagrożenia
Jarosław Chmielewski
Małgorzata Czarny-Działak
Edyta Laurman-Jarząbek
Joanna Ślusarczyk
Ilona Żeber-Dzikowska
Bożena Wójtowicz
Barbara Gworek
Małgorzata Dziechciaż
nr katalogowy: 116817
10.15199/62.2018.10.25
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-3
Effect of activation conditions on the activity of the Ru/C catalyst for methanation of carbon monoxide Warunki aktywacji a aktywność katalizatora Ru/C w procesie metanizacji tlenku węgla(II)
Damian Wojda
Aleksandra Tarka
Elżbieta Truszkiewicz
nr katalogowy: 104668
10.15199/62.2017.3.33
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
Czynniki sprzyjające rozwojowi mikroflory w mięsie i produktach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 66666
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Komosa ryżowa (Chenopodium quinoa Willd.) nadzieją dla regionów o trudnym klimacie Część II. Wartość odżywcza i zastosowanie
Beata Marchand
nr katalogowy: 102713
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-7-8
Zimno - ciepło
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 99747
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Podstępne pałeczki. Patogeny bakteryjne w kuchni - Escherichia coli
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 106244
zatrucia pokarmowe
żywienie zbiorowe
charakterystyka zagrożenia
E. coli
środki kontroli/nadzoru.
foodborne poisonings
catering and food service
hazard characterization
E. coli
control measures
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Gronkowiec złocisty Patogeny bakteryjne w kuchni - Staphylococcus aureus
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 105499
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-8
Charakterystyka alergenów i obowiązki producentów żywności
Halina Makała
nr katalogowy: 109014
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-5
Nietolerancja pokarmowa glutenu
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 83996
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-10
Tradycja i nowoczesność w identyfikacji drobnoustrojów
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 71994
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
WŁAŚCIWOŚCI ADHEZYJNE BAKTERII Z RODZAJU ASAIA
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 70868
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Wrogowie, czy przyjaciele?
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 69663
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-7
Pszenne pieczywo w diecie bezglutenowej?
Anna Diowksz
Joanna Leszczyńska
nr katalogowy: 100970
10.15199/65.2016.7.7
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-4
Kłopotliwa nadwrażliwość
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 90560
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Czystość mikrobiologiczna wybranych suszonych ziół
Izabela Podgórska
nr katalogowy: 106755
10.15199/65.2017.6.5
czystość mikrobiologiczna
zioła
bakterie
drożdże
grzyby pleśniowe
microbiological purity
herbs
bacteria
yeast
molds
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Gotowanie bez glutenu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 122291
nietolerancje
gluten
celiakia
zboża bezglutenowe
posiłki
gastronomia.
intolerance
gluten
celiac disease
gluten free cereals
dishes
gastronomy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-6
Regulacje prawne dotyczące poziomów alergenów w żywności w wybranych krajach
Dominika Jeżewska
nr katalogowy: 126799
10.15199/65.2020.6.2
alergeny
prawo żywnościowe
regulacje
allergens
food law
regulations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Bakterie kwasu octowego istotne zagrożenie w przemyśle spożywczym
Hubert Antolak
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 85097
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-2
Higiena i bezpieczeństwo w procesie wytwarzania żywności
Anna Koziróg
nr katalogowy: 66170
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
Prawie wszystko o przetwórstwie ziarna kukurydzy
Roman Jurga
nr katalogowy: 62929
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-10
Zmiany położenia zwierciadła wody gruntowej w latach 2006-09 na zmeliorowanym obiekcie Sosnowica
Antoni Grzywna
nr katalogowy: 62871
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-4
Określenie stanu troficznego stawów rybnych zasilanych biologicznie oczyszczonymi ściekami komunalnymi
Agnieszka Cupak
Andrzej Wałęga
nr katalogowy: 75959
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Detekcja alergenów w żywności metody immunodiagnostyczne
Marta Słowianek
Joanna Leszczyńska
nr katalogowy: 57745
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-12
Spawanie stali nierdzewnych a zdrowie spawaczy
Jolanta Matusiak
nr katalogowy: 56122
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-12
Nowe możliwości wzbogacania diety bezglutenowej
Paulina Pawłowska
Anna Diowksz
nr katalogowy: 55879
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-11
Groźne bakterie
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 102061
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Alergeny pokarmowe czy możemy czuć się bezpiecznie?
Anna Jędrusek-Golińska Dorota Piasecka-Kwiatkowska
nr katalogowy: 100996
10.15199/65.2016.8.5
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-9
Rzetelna informacja o produktach głównym elementem polityki społecznej odpowiedzialności przedsiębiorstw łańcucha żywnościowego
Natalia IWASZCZUK
Marta SZYBA
nr katalogowy: 100741
10.15199/47.2016.9.3
OPAKOWANIE 2016-4
Aktywność antymikrobiologiczna folii PLA powlekanych ekstraktami zMacrolepiota konradii
ŁUKASZ ŁOPUSIEWICZ
MAŁGORZATA MIZIELIŃSKA
nr katalogowy: 98075
10.15199/42.2016.4.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-1
Tworzenie biofilmu przez Campylobacter
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
Beata Bartodziejska
nr katalogowy: 96218
10.15199/65.2016.1.3
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-6
Bezglutenowe piwo z gryki
Izabela Podgórska
nr katalogowy: 99240
10.15199/64.2016.6.1
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-4
Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywności w oparciu o obowiązujące regulacje prawne UE
Beata Paziak-Domańska
Beata Bartodziejska
nr katalogowy: 90406
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-1
Zagrożenia mikrobiologiczne żywności
Beata Paziak-Domańska
Beata Bartodziejska
nr katalogowy: 89202
10.15199/65.2015.1.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-2
Rola sieci handlowych w zapewnianiu bezpieczeństwa żywnościowego: wyzwania i rozwój możliwości (cz. 1)
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 147271
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-11
Wpływ środowiskowej i zawodowej ekspozycji na rtęć na poszczególne układy organizmu człowieka
Maciej Cyran
Magdalena Florek-Łuszczki
Małgorzata Czarny-Działak
Halina Król
Monika Szpringer
Małgorzata Dziechciaż
Grażyna Nowak-Starz
Barbara Gworek
Jarosław Chmielewski
nr katalogowy: 123310
10.15199/62.2019.11.16
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Konferencja producentów mrożonych owoców i warzyw
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 116211
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-2
Wzbogacanie mąki w witaminy i składniki mineralne - zalecenia WHO i niektóre programy krajowe
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 105080
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-4
Otrzymywanie soli potasowych z polihaliłu przez krystalizację z roztworów poekstrakcyjnych w obecności mocznika
KRYSTYNA DOMAŃSKA
nr katalogowy: 108111
CHŁODNICTWO 2014-1
Rodzaj Campylobacter, nowy czynnik zatruć pokarmowych u ludzi żywnością przechowywaną w warunkach chłodniczych
Beata Bartodziejska
Beata Paziak -Doma ńska
nr katalogowy: 82227
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-12
Production and environmental aspects of the use of nitrogen fertilizers in Poland. Produkcyjne i środowiskowe aspekty stosowania nawozów azotowych w Polsce
Janusz Igras
Tamara Jadczyszyn
Monika Karsznia
nr katalogowy: 81274
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-12
Rozważania nad spożyciem mięsa przez człowieka
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 81264
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-9
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii
nr katalogowy: 86555
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-11
Drobnoustroje chorobotwórcze i zatrucia pokarmowe w krajach UE
Anna Zadernowska
Wioleta Chajęcka-Wierzchowska
Marek Zadernowski
nr katalogowy: 72612
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Ab ovo(II)
nr katalogowy: 69666
GOSPODARKA WODNA 2012-6
Pałka wodna (Typha ssp.)
AGATA KURZAWSKA
DANUTA GÓRECKA
nr katalogowy: 68360
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-11
Biofouling statków i sposoby jego zwalczania
JAROSŁAW DOMAŃSKI
JUSTYNA CIEŚLAK
SEBASTIAN BOROWSKI
nr katalogowy: 63881
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Fortyfikacja mąki - zalecenia WHO i niektóre programy krajowe
El żbieta Słowik
nr katalogowy: 63572
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Pendimetalina w formulacji kontrolowanego uwalniania opartej na alginianowej matrycy i jej wpływ na wzrost i rozwój rośliny testowej
Małgorzata Włodarczyk
Renata Matuszak
Agnieszka Muszyńska
Mateusz Maciejuk
nr katalogowy: 59926
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-4
Niebezpieczne wirusy w żywności
Halina Ścieżyńska
Elżbieta Maćkiw
Łukasz Mąka
Kamila Pawłowska
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 76492
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-5
Alergeny w produktach i przetworach zbożowych
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 76466
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-11
Produkty zbożowe u podstaw piramidy zdrowego żywienia
Ewa Sicińska
nr katalogowy: 56026
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-1
New generation of biomass-based micronutrient fertilizers Nawozy mikroelementowe nowej generacji na bazie biomasy
Katarzyna Chojnacka
Mateusz Samoraj
Łukasz Tuhy
nr katalogowy: 103380
10.15199/62.2017.1.9
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Wiedza pracowników o higienie oraz praktykach produkcyjnych
Marzena Tomaszewska
Joanna Trafiałek
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 102851
10.15199/65.2016.12.9
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Ocena jakości i bezpieczeństwa otrąb zbożowych na cele paszowe
Waldemar Korol
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
Jan Markowski
nr katalogowy: 102722
AURA 2016-3
Zagrożenia egzystencji zmiennowilgotnych łąk trzęślicowych i im zapobieganie
Ryszard Kostuch
Jacek Kostuch
nr katalogowy: 97044
10.15199/2.2016.3.2
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
Znaczenie żywieniowe owsa i jego przetworów
Alicja Sułek
nr katalogowy: 96585
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Fermentacja metanowa wywaru gorzelniczego oraz charakterystyka płynięcia wywaru oraz osadu pofermentacyjnego. Cz. 1
Katarzyna Kotarska
Wojciech Dziemianowicz
Anna Świerczyńska
nr katalogowy: 100334
10.15199/64.2016.7-8.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-1
Czarny bez Sambucus nigra w dietoterapii chorób cywilizacyjnych
Anna Gramza-Michałowska
Andrzej Sidor
nr katalogowy: 89208
10.15199/65.2015.1.9
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-10
Badania procesu nanoszenia dodatków wzmacniających i funkcjonalizujących na papiery higieniczne z wykorzystaniem prototypowej instalacji pilotażowej
MATEUSZ DATA
ŁUKASZ HORAJSKI
BOGUMIŁ BRYCKI
DANUTA CIECHAŃSKA
ANDRZEJ ZBROWSKI
TOMASZ SAMBORSKI
STANISŁAW KOZIOŁ
nr katalogowy: 151213
10.15199/54.2024.10.2
funkcjonalne papiery ręcznikowe
sposoby nanoszenia dodatków na wstęgę papieru
biopolimerowe dodatki funkcjonalizująco- -wzmacniające do papieru
functional towel papers
methods of applying additives to the paper web
biopolymer functionalizing and reinforcing additives for paper
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-9
Ammonium ionic liquids containing an ester group as stored product insect antifeedants Amoniowe ciecze jonowe zawierające grupę estrową jako deterenty pokarmowe owadów magazynowych
Kamil Czerniak
Rafał Giszter
Michał Niemczak
Filip Walkiewicz
Tomasz Klejdysz
nr katalogowy: 86579
10.12916/przemchem.2014.1632
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Zalety umiarkowanego konsumowania piwa
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 87596
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-11
Listeria monocytogenes w żywności metody wykrywania i oznaczania
Agnieszka Nowak
Elżbieta Ołtuszak-Walczak
nr katalogowy: 72613
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
Rośliny oleiste wspomagają bilans zbożowy w Polsce
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 62927
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Effect of industrial waste-containing fertilizer blends on crop yield and macroelement content in test plants. Wpływ mieszanek nawozowych z udziałem odpadów przemysłowych na wielkość plonów i zawartość makroskładników w roślinach testowych
Edward Krzywy
Ewa Możdżer
nr katalogowy: 78598
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Effect of foliar application of zinc fertilizers on zinc content in the hop leaves, on the cones yield and content of alpha acids. Wpływ dolistnej aplikacji nawozów cynkowych na zawartość tego składnika w liściach chmielu oraz na plony szyszek i zawartość alfa-kwasów
Krzysztof Zawadzki
Danuta Sugier
Czesław Szewczuk
Stanisław Baran
Grażyna Żukowska
nr katalogowy: 77335
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-4
Technologia wytwarzania nawozu magnezowego granulowanego z wykorzystaniem odpadów po produkcji chloru
Marek Romiński
Piotr Michalak
Dariusz Jaskulski
Iwona Jaskulska
nr katalogowy: 58897
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
Quality of biomass pellets used as fuel or raw material for syngas production Jakość peletów z biomasy jako paliwa i surowca do produkcji gazu syntezowego
Alina Kowalczyk-Juśko
Józef Kowalczuk
Marek Szmigielski
Andrzej Marczuk
Krzysztof Jóźwiakowski
Karol Zarajczyk
Andrzej Masłowski
Beata Ślaska -Grzywna
Agnieszka Sagan
Janusz Zarajczyk
nr katalogowy: 94468
10.15199/62.2015.10.38
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Dynamics of mineral element accumulation by maize under a low-cost and environment-friendly system of fertilization and sowing Dynamika nagromadzania składników mineralnych przez kukurydzę w warunkach niskonakładowej i bezpiecznej dla środowiska technologii nawożenia i siewu
Monika Skowrońska
Tadeusz Filipek
Paweł Harasim
Piotr Rusek
Wojciech Stępień
Tamara Jadczyszyn
nr katalogowy: 100399
10.15199/62.2016.8.36
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-5
The effect of mineral wastes on the mobility of copper in post-flotation sediments Wpływ odpadów mineralnych na mobilność miedzi w osadach flotacyjnych
Krzysztof Gediga
Zofia Spiak
nr katalogowy: 98516
10.15199/62.2016.5.32
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-6
Adaptation of the Mehlich 3 procedure for routine determination of phosphorus, potassium and magnesium in soil Adaptacja testu Mehlicha 3 do rutynowych oznaczeń zawartości fosforu, potasu i magnezu w glebie
Kazimierz Kęsik
Tamara Jadczyszyn
Wojciech Lipiński
Beata Jurga
nr katalogowy: 91688
10.15199/62.2015.6.22
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-6
The thermal stability of selected commercial ammonium nitrate-containing fertilizers Stabilność termiczna wybranych nawozów handlowych zawierających azotan amonu
Dariusz Popławski
Dawid Grzesiak
Maciej Kaniewski
Maksymilian Wójcik
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 91682
10.15199/62.2015.6.16
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-10
Bomba z opóźnionym zapłonem
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 94056
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-12
Okresowość zmian stężeń tlenków azotu w środowisku miejskim. Cz. II**. Stężenie ditlenku azotu
Szymon Ignaciuk
Jacek Wawrzosek
Janusz Zarajczyk
Piotr Markowski
nr katalogowy: 123959
10.15199/62.2019.12.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-11
Otrzymywanie syntetycznych cząstek MoS2 za pomocą metody mokrej
Michał Wojtalik
Przybysław Przybyt
Katarzyna Zubańska
Monika Żuchowska
Zuzanna Bojarska
Monika Arasimowicz-Andres
Antonii Rożeń
Łukasz Makowski
nr katalogowy: 123318
10.15199/62.2019.11.24
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Lody mleczne a gronkowcowe zatrucia pokarmowe
Justyna Płoska
Lidia Stasiak-Różańska
Antoni Stanisław Pluta
nr katalogowy: 129154
10.15199/65.2020.11.5
lody mleczne
gronkowce
enterotoksyna
zatrucia pokarmowe
milk ice cream
staphylococci
enterotoxin
foodborne infections
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Lody mleczne a gronkowcowe zatrucia pokarmowe
Justyna Płoska
Lidia Stasiak-Różańska
Antoni Stanisław Pluta
nr katalogowy: 129154
10.15199/65.2020.11.5
lody mleczne
gronkowce
enterotoksyna
zatrucia pokarmowe
milk ice cream
staphylococci
enterotoxin
foodborne infections
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-7
Sole potasu, wapnia i magnezu niezbędne w regulacji bilansów kationowo-anionowych pasz i dawek TMR
Rafał Bodarski
Stefania Kinal
Jerzy Preś
Stanisław Krzywiecki
Maja Słupczyńska
Jan Twardoń
Ryszard Mordak
nr katalogowy: 52870
AURA 2024-9
Rola roślin w zachowaniu bioróżnorodności i wspieraniu owadów oraz ptaków
Marek KOPACKI
nr katalogowy: 150520
10.15199/2.2024.9.1
bioróżnorodność
rośliny
owady zapylające
ptaki
biodiversity
plants
pollinating insects
birds
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH