Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Monitoring jakości wody technologicznej jako istotny element systemu HACCP
Anna Rygała
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 112856
10.15199/65.2018.3.4
woda technologiczna
system HACCP
ocena ryzyka
bakterie heterotroficzne
process water
HACCP system
risk assessment
heterotrophic bacteria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Zagrożenia mikrobiologiczne w owocach i warzywach o małym stopniu przetworzenia
Katarzyna Czaczyk
Anna Dobrowolska
nr katalogowy: 114461
10.15199/65.2018.6.4
warzywa i owoce o małym stopniu przetworzenia
jakość mikrobiologiczna
minimally processed fruits and vegetables
microbiological quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-4
Najczęściej występujące zagrożenia mikrobiologiczne w mrożonych produktach spożywczych
Aleksandra Antoszewska
Joanna Kowalska
Maja Ławrynowicz-Paciorek
Dorota Korsak Elżbieta Maćkiw
nr katalogowy: 126051
10.15199/65.2020.4.6
żywność
produkty mrożone
zagrożenia mikrobiologiczne
patogeny
food
frozen products
microbiological hazard
pathogens
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne - bakterie z grupy Bacillus cereus
Elżbieta Maćkiw
Joanna Kowalska
Monika Stasiak
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 118821
10.15199/65.2019.2.6
bacillus cereus
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
zagrożenia mikrobiologiczne
bacillus cereus group
safety criteria
microbiological contamination
microbiological hazard
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Zmodyfikowana metoda impedymetryczna w ocenie zanieczyszczeń mikrobiologicznych piwa niepasteryzowanego
Łukasz Macioszek
Sylwia Andrzejczak-Grządko
Joanna Urbaniak
Katarzyna Dembińska
nr katalogowy: 140359
10.15199/48.2022.11.29
spektroskopia impedancyjna
obwód zastępczy
zanieczyszczenie mikrobiologiczne
piwo niepasteryzowane.
impedance spectroscopy
equivalent circuit
microbiological contamination
unpasteurised beer.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Zmodyfikowana metoda impedymetryczna w ocenie zanieczyszczeń mikrobiologicznych piwa niepasteryzowanego
Łukasz Macioszek
Sylwia Andrzejczak-Grządko
Joanna Urbaniak
Katarzyna Dembińska
nr katalogowy: 140359
10.15199/48.2022.11.29
spektroskopia impedancyjna
obwód zastępczy
zanieczyszczenie mikrobiologiczne
piwo niepasteryzowane.
impedance spectroscopy
equivalent circuit
microbiological contamination
unpasteurised beer.
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-2
Dezynfekcja, dezynsekcja i dezodoryzacja środków transportu produktów żywnościowych
Stanisław
nr katalogowy: 112222
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-3
Techniczne aspekty w zarządzaniu bezpieczeństwem zdrowotnym wody, ze szczególnym uwzględnieniem instalacji wewnętrznych
Bogna Wichrowska
Barbara Mulik
Katarzyna Parafińska
Agnieszka Stankiewicz
nr katalogowy: 66485
GAZETA CUKROWNICZA 2013-3
Cukier buraczany i cukier trzcinowy wobec standardów mikrobiologicznych w kraju i na świecie
Ewelina Małczak
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 77899
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
Statystyczna ocena zagrożenia porażeniowego podczas zwarć doziemnych w stacjach elektroenergetycznych średnich napięć
Jarosław Kmak
Wiesław Nowak
Rafał Tarko
nr katalogowy: 139693
10.15199/48.2022.10.19
zagrożenie porażeniowe
ocena statystyczna
napięcie uziomowe
stacja elektronergetyczna SN/nn.
electric shock hazard
statistical assessment
earthing-electrode voltage
medium/low voltage substation.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
Statystyczna ocena zagrożenia porażeniowego podczas zwarć doziemnych w stacjach elektroenergetycznych średnich napięć
Jarosław Kmak
Wiesław Nowak
Rafał Tarko
nr katalogowy: 139693
10.15199/48.2022.10.19
zagrożenie porażeniowe
ocena statystyczna
napięcie uziomowe
stacja elektronergetyczna SN/nn.
electric shock hazard
statistical assessment
earthing-electrode voltage
medium/low voltage substation.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-3
Kryteria oceny mikrobiologicznej materiałów na obuwie specjalne
Michalina Falkiewicz-Dulik
nr katalogowy: 66798
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Testy obciążeniowe (tzw. challenge) w ocenie stabilności mikrobiologicznej żywności RTE
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 139601
10.15199/65.2022.9.3
badania obciążeniowe
potencjał wzrostu
żywność RTE
Lm
challenge tests
rte food
Lm
potential growth
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Testy obciążeniowe (tzw. challenge) w ocenie stabilności mikrobiologicznej żywności RTE
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 139601
10.15199/65.2022.9.3
badania obciążeniowe
potencjał wzrostu
żywność RTE
Lm
challenge tests
rte food
Lm
potential growth
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Testy obciążeniowe (tzw. challenge) w ocenie stabilności mikrobiologicznej żywności RTE
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 139601
10.15199/65.2022.9.3
badania obciążeniowe
potencjał wzrostu
żywność RTE
Lm
challenge tests
rte food
Lm
potential growth
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Testy obciążeniowe (tzw. challenge) w ocenie stabilności mikrobiologicznej żywności RTE
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 139601
10.15199/65.2022.9.3
badania obciążeniowe
potencjał wzrostu
żywność RTE
Lm
challenge tests
rte food
Lm
potential growth
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-12
Jakość mikrobiologiczna powietrza wewnętrznego miejskiej pływalni
ANNA GOTKOWSKA-PŁACHTA
nr katalogowy: 134925
10.15199/9.2021.12.4
zanieczyszczenie powietrza
basen
bakterie
grzyby
air contamination
swimming pool
bacteria
fungi
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-9
Tool for analysis of the fault tree with time dependencies
Marian JURECZKO
Paweł SKROBANEK
nr katalogowy: 55522
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Zagrożenie pożarowe powodowane przez nawierzchnie sportowe z tworzyw sztucznych
Renata Dobrzyńska
nr katalogowy: 139470
10.15199/33.2022.09.13
zagrożenie pożarowe
badania reakcji na ogień materiałów.
fire hazard
reaction to fire tests of materials.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Zagrożenie pożarowe powodowane przez nawierzchnie sportowe z tworzyw sztucznych
Renata Dobrzyńska
nr katalogowy: 139470
10.15199/33.2022.09.13
zagrożenie pożarowe
badania reakcji na ogień materiałów.
fire hazard
reaction to fire tests of materials.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Zagrożenie pożarowe powodowane przez nawierzchnie sportowe z tworzyw sztucznych
Renata Dobrzyńska
nr katalogowy: 139470
10.15199/33.2022.09.13
zagrożenie pożarowe
badania reakcji na ogień materiałów.
fire hazard
reaction to fire tests of materials.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Badania nad zastosowaniem techniki termowizyjnej do monitorowania jakości mikrobiologicznej wędliny drobiowej
Edyta Lipińska
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Kamil Piwowarek
Weronika Gas
nr katalogowy: 134735
10.15199/65.2021.11.2
jakość mikrobiologiczna
termografia
Proteus mirabilis
microbiological quality
thermography
Proteus mirabilis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Badania nad zastosowaniem techniki termowizyjnej do monitorowania jakości mikrobiologicznej wędliny drobiowej
Edyta Lipińska
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Kamil Piwowarek
Weronika Gas
nr katalogowy: 134735
10.15199/65.2021.11.2
jakość mikrobiologiczna
termografia
Proteus mirabilis
microbiological quality
thermography
Proteus mirabilis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Badania nad zastosowaniem techniki termowizyjnej do monitorowania jakości mikrobiologicznej wędliny drobiowej
Edyta Lipińska
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Kamil Piwowarek
Weronika Gas
nr katalogowy: 134735
10.15199/65.2021.11.2
jakość mikrobiologiczna
termografia
Proteus mirabilis
microbiological quality
thermography
Proteus mirabilis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Badania nad zastosowaniem techniki termowizyjnej do monitorowania jakości mikrobiologicznej wędliny drobiowej
Edyta Lipińska
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Kamil Piwowarek
Weronika Gas
nr katalogowy: 134735
10.15199/65.2021.11.2
jakość mikrobiologiczna
termografia
Proteus mirabilis
microbiological quality
thermography
Proteus mirabilis
CHŁODNICTWO 2012-12
Czystość mikrobiologiczna urządzeń chłodniczych wykorzystywanych w przemyśle spożywczym i gospodarstwach domowych
Anna Szosland-Fałtyn
Beata Bartodziejska
Joanna Królasik
Beata Paziak-Domańska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 73339
OPAKOWANIE 2009-I
Developing Antimicrobial Packaging Materials Using Bacteriocins
Anna Sip
Ewelina Celińska
nr katalogowy: 42502
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Bioremediacja jezior na przykładzie jeziora Bąk w miejscowości Okonek
Robert Mazur
Aleksandra Wagner
nr katalogowy: 133324
10.15199/62.2021.9.17
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Bioremediacja jezior na przykładzie jeziora Bąk w miejscowości Okonek
Robert Mazur
Aleksandra Wagner
nr katalogowy: 133324
10.15199/62.2021.9.17
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Bioremediacja jezior na przykładzie jeziora Bąk w miejscowości Okonek
Robert Mazur
Aleksandra Wagner
nr katalogowy: 133324
10.15199/62.2021.9.17
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-8
Electric shock hazard limitation in water during lightning strike
Jarosław WIATER
nr katalogowy: 69767
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-9
Systemy jakości w agrobiznesie
Ewa Matyjaszczyk
nr katalogowy: 18117
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-2
Nowoczesne metody badań mikrobiologicznych
A. Sałek
nr katalogowy: 7014
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-1
Bezpieczna żywność (2)
Katarzyna Żylik
nr katalogowy: 12898
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-1
Bezpieczna żywność (2)
Katarzyna Żylik
nr katalogowy: 12898
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-3
Prasowaczka
Iwona Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 7954
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-11
Technik farmacji
Iwona Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 8283
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-9
Ocena ryzyka zawodowego (stolarz)
I. Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 312
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-7
Ocena ryzyka zawodowego (archiwista)
I. Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 245
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-5
Ocena ryzyka zawaodowego (szwaczka)
I. Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 172
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-2
Ocena ryzyka zawodowego (dekarz blacharz)
I. Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 63
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-6
Ocena ryzyka zawodowego (kamieniarz)
I. Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 15648
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-8
Młodszy specjalista w sztabie
Iwona Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 8162
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-5
Ogrodnik-operator maszyn ogrodniczych
Iwona Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 8038
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-1
Ocena ryzyka zawodowego (nauczyciel wychowania fizycznego)
L Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 23
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-4
Słomka Ocena ryzyka zawodowego pracownik administracyjno-biurowy-referent
I. Romanowska
nr katalogowy: 15732
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
INNOWACJE W MARYNOWANIU - naturalne składniki przeciwdrobnoustrojowe i przeciwutleniające
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 137697
marynowanie
jakość mikrobiologiczna mięsa
składniki marynat
marinating
microbiological quality of meat
marinades ingredients
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
INNOWACJE W MARYNOWANIU - naturalne składniki przeciwdrobnoustrojowe i przeciwutleniające
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 137697
marynowanie
jakość mikrobiologiczna mięsa
składniki marynat
marinating
microbiological quality of meat
marinades ingredients
CHŁODNICTWO 2011-1-2
Zmiany jakości mikrobiologicznej wybranych wyrobów mięsnych w czasie przechowywania w warunkach chłodniczych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Julia Walos
nr katalogowy: 57681
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-8
Wykorzystanie systemu Hazard and Risk Management (HARM) do redukcji błędów i uszkodzeń występujących w opakowaniach tekturowych
IRENA JAŁMUŻNA
KRZYSZTOF KOZIEŁ
nr katalogowy: 109006
10.15199/54.2017.8.2
opakowanie tekturowe
zarządzanie opakowaniami
system HARM
tzn. Hazard and Risk Management (zarządzanie ryzykiem)
corrugated box
packaging management
HARM –
Hazard and Risk Management
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-4
Piwa owocowe – korzyści i zagrożenia związane z wykorzystaniem owoców w technologii piwowarstwa
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 144701
10.15199/64.2023.4.1
piwa owocowe
biofilm
zanieczyszczenia piwa
bezpieczeństwo żywności
fruit beers
biofilm
beer contamination
food safety
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-8
Zagrożenie światłem niebieskim na stanowiskach pracy w przemyśle
Andrzej PAWLAK
nr katalogowy: 78487
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-5
Czynniki mikrobiologiczne a profilaktyka i rewaloryzacja budynków mieszkalnych
Jerzy Karyś
nr katalogowy: 131780
10.15199/33.2021.05.01
budynek
mikrobiologia
profilaktyka
rewaloryzacja.
building
microbiology
prophylaxis
revalorization
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Ocena termicznego zagrożenia reakcji syntezy związków metaloorganicznych za pomocą kalorymetrii reakcyjnej
Laihong Geng
Weiping Li
Zhigang Yang
Kai Guo
Tao Wang
Jinlong Wei
nr katalogowy: 144110
10.15199/62.2023.7.5
związek metaloorganiczny
synteza
eksplozja termiczna
kalorymetria reakcyjna
różnicowa kalorymetria skaningowa
kalorymetria adiabatyczna przyspieszająca
organometallic compound
synthesis
thermal explosion
reaction calorimetry
differential scanning calorimetry
adiabatic accelerating calorimetry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Ocena termicznego zagrożenia reakcji syntezy związków metaloorganicznych za pomocą kalorymetrii reakcyjnej
Laihong Geng
Weiping Li
Zhigang Yang
Kai Guo
Tao Wang
Jinlong Wei
nr katalogowy: 144110
10.15199/62.2023.7.5
związek metaloorganiczny
synteza
eksplozja termiczna
kalorymetria reakcyjna
różnicowa kalorymetria skaningowa
kalorymetria adiabatyczna przyspieszająca
organometallic compound
synthesis
thermal explosion
reaction calorimetry
differential scanning calorimetry
adiabatic accelerating calorimetry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Ocena termicznego zagrożenia reakcji syntezy związków metaloorganicznych za pomocą kalorymetrii reakcyjnej
Laihong Geng
Weiping Li
Zhigang Yang
Kai Guo
Tao Wang
Jinlong Wei
nr katalogowy: 144110
10.15199/62.2023.7.5
związek metaloorganiczny
synteza
eksplozja termiczna
kalorymetria reakcyjna
różnicowa kalorymetria skaningowa
kalorymetria adiabatyczna przyspieszająca
organometallic compound
synthesis
thermal explosion
reaction calorimetry
differential scanning calorimetry
adiabatic accelerating calorimetry
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-9
Selection of Zone 3 time delay for backup distance protection using probabilistic fault trees with time dependencies
Tomasz BABCZYŃSKI
Mirosław ŁUKOWICZ
Jan MAGOTT
nr katalogowy: 55528
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-1
Ryzyko i zagrożenie w polu elektromagnetycznym - krytyczna analiza pojęć
Andrzej KRAWCZYK
Katarzyna CIOSK
Barbara GROCHOWICZ
nr katalogowy: 88901
10.15199/48.2015.01.36
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
Wpływ sposobu chłodzenia na jakość mikrobiologiczną surowców przeznaczonych do produkcji żywności wygodnej
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 114574
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-12
Kucharz
Iwona Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 32033
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-10
Kelner
Iwona Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 30547
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-8
Monter elektronik
Iwona Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 28957
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
Non linear Heating Hazard Assessment on Transformer Covers and Tank Walls
Xose M. LOPEZ-FERNANDEZ
Patricia PENABAD-DURAN
Janusz TUROWSKI
Pedro M. RIBEIRO
nr katalogowy: 69274
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-5
Higieniczna ocena promieniowania nadfioletowego łuków spawalniczych z zastosowaniem wskaźnika WHI
Stanisław MARZEC
nr katalogowy: 25704
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Niektóre aspekty jakości i mikrobiologicznego zanieczyszczenia świeżych i mrożonych pieczarek
Janusz Czapski
nr katalogowy: 32220
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Zagrożenia mikrobiologiczne występujące w produktach mięsnych
Elżbieta Maćkiw
Monika Stasiak
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 112858
10.15199/65.2018.3.5
mięso i produkty mięsne
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
meat and meat products
safety criteria
microbiological contamination
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-III
Zagrożenia toksyczne powstałe podczas eksploatacji kabli elektroenergetycznych w warunkach pożarowych
Marzena PÓŁKA
Waldemar JASKÓŁOWSKI
nr katalogowy: 30840
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-2
Ochrona przed szkodnikami niezbędnym elementem systemu zapewniającego bezpieczeństwo żywności
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 103584
GOSPODARKA WODNA 2022-4
Susza: przyczyny, propagacja i konsekwencje – część I
TAMARA TOKARCZYK
WIWIANA SZALIŃSKA
TOMASZ WALCZYKIEWICZ
MARIUSZ ADYNKIEWICZ-PIRAGAS
nr katalogowy: 137079
10.15199/22.2022.4.1
susza
zagrożenie
klimat
propagacja
niżówka
drought
hazard
climate
propagation
low-flow
GOSPODARKA WODNA 2022-4
Susza: przyczyny, propagacja i konsekwencje – część I
TAMARA TOKARCZYK
WIWIANA SZALIŃSKA
TOMASZ WALCZYKIEWICZ
MARIUSZ ADYNKIEWICZ-PIRAGAS
nr katalogowy: 137079
10.15199/22.2022.4.1
susza
zagrożenie
klimat
propagacja
niżówka
drought
hazard
climate
propagation
low-flow
GOSPODARKA WODNA 2022-4
Susza: przyczyny, propagacja i konsekwencje – część I
TAMARA TOKARCZYK
WIWIANA SZALIŃSKA
TOMASZ WALCZYKIEWICZ
MARIUSZ ADYNKIEWICZ-PIRAGAS
nr katalogowy: 137079
10.15199/22.2022.4.1
susza
zagrożenie
klimat
propagacja
niżówka
drought
hazard
climate
propagation
low-flow
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-10
PODSTAWOWE SYSTEMY ZAPEWNIENIA HIGIENY W ZAKŁADACH MIĘSNYCH
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 145525
higiena
systemy kontroli
jakość żywności
hygiene
control systems
food quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Produkty mleczne - najczęściej występujące zagrożenia mikrobiologiczne
Elżbieta Maćkiw
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
Monika Stasiak
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 117182
10.15199/65.2018.11.6
produkty mleczne
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
patogeny
milk and milk products
safety criteria
microbiological contamination
pathogens
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-1
Ochrona przed szkodnikami niezbędnym elementem systemu zapewniającego bezpieczeństwo żywności
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 103871
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-9
Analizy przeżycia Kaplana Meiera, Cox proportional hazard model
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 139344
CHŁODNICTWO 2019-6
Czynniki kształtujące jakość mikrobiologiczną powietrza ze szczególnym uwzględnieniem klimatyzacji
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 124153
10.15199/8.2019.6.2
bioaerozole
jakość mikrobiologiczna powietrza
Legionella pneumophila
klimatyzacja
bioaerosols
microbiological air quality
Legionella pneumophila
air conditioning
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-6
Wirtualne centra badawcze
nr katalogowy: 66824
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-9
Podstępna fasola
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 100603
GAZETA CUKROWNICZA 2013-4
Badania mikrobiologiczne cukru w kontekście jego wykorzystania w różnych branżach przemysłu spożywczego
Małgorzata Kowalska
Ewelina Małczak
nr katalogowy: 78747
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Listeria monocytogenes jako kryterium bezpieczeństwa żywności
Michał Tracz
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 142076
10.15199/65.2023.2.5
Listeria monocytogenes
RTE
bezpieczeństwo żywności
Listeria monocytogenes
RTE
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Listeria monocytogenes jako kryterium bezpieczeństwa żywności
Michał Tracz
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 142076
10.15199/65.2023.2.5
Listeria monocytogenes
RTE
bezpieczeństwo żywności
Listeria monocytogenes
RTE
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Listeria monocytogenes jako kryterium bezpieczeństwa żywności
Michał Tracz
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 142076
10.15199/65.2023.2.5
Listeria monocytogenes
RTE
bezpieczeństwo żywności
Listeria monocytogenes
RTE
food safety
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Jakość mikrobiologiczna przechowywanego chleba
Kinga Stuper-Szablewska
nr katalogowy: 121644
chleb
mikotoksyny
grzyby mikroskopowe
bread
mycotoxins
microscopic fungi
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-3
Przewodnik Biura Certyfikacji Polskiego Rejestru Statków S.A. Norma ISO 22000 w praktyce
nr katalogowy: 42535
OPAKOWANIE 2009-10
System regulacji prawnych, dotyczących transportu drogowego towarów niebezpiecznych
Krzysztof Grzegorczyk
nr katalogowy: 47180
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-5
Montażysta dekoracji teatralnych
Iwona Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 67606
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-5
Inteligentny drenaż elektryczny - koncepcja i realizacja
WOJCIECH SOKÓLSKI
nr katalogowy: 84426
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-9
System HACCP w piekarstwie
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 86409
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-2
Nowe podejście do analizy ryzyka oraz oceny uszkodzeń powodowanych przez wyładowania piorunowe
Jarosław WIATER
nr katalogowy: 65940
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-11
System of protection against electric shock for circuits with power electronics converters
Stanislaw CZAPP
Dariusz SWISULSKI
nr katalogowy: 94735
10.15199/48.2015.11.35
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-7
HACCP i BRC porównanie systemów
Krzysztof Przystupa
nr katalogowy: 92516
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Białko przyszłości
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 110903
bezpieczeństwo żywności
owady jadalne
wartość odżywcza
zagrożenie bezpieczeństwa żywności.
food safety
edible insects
nutritive value
food safety hazards.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Pałeczki Salmonella aktualne zagrożenia żywności
Elżbieta Maćkiw
Joanna Kowalska
Monika Stasiak
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 110167
10.15199/65.2017.10.6
Salmonella spp.
żywność
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
kryteria bezpieczeństwa
RASFF
Salmonella spp.
food
microbiological contamination
safety criteria
RASFF
GAZETA CUKROWNICZA 2011-5
Mikrobiologiczna jakość cukru białego
Małgorzata Kowalska
Ewelina Kacprzak
nr katalogowy: 62145
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Zanieczyszczenia mikrobiologiczne wód źródlanych, wód smakowych i napojów owocowo-warzywnych
Dorota Kręgiel
Anna Rygała
nr katalogowy: 61779
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-7
Bioaktywne wkładki do obuwia
MICHALINA FALKIEWICZ-DULIK
nr katalogowy: 92703
10.15199/60.2015.7.2
CHŁODNICTWO 2020-6
Jakość mikrobiologiczna mrożonych surowców roślinnych i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 129736
10.1599/8.2020.6.1
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-14-15
Samoocena stopnia wdrożenia systemu HACCP w przedsiębiorstwie
Małgorzata Zarudzka
nr katalogowy: 46624
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-1
Instalacje elektroenergetyczne w budownictwie energooszczędnym
Lech BOROWIK
Adrian BARASIŃSKI
nr katalogowy: 88888
10.15199/48.2015.01.23
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-8
Zastosowanie błękitu laktofenolowego (LPCB) w mikroskopowych badaniach zanieczyszczeń mikrobiologicznych zabytków papierowych
Tomasz Kozielec
Joanna Karbowska-Berent
nr katalogowy: 139239
10.15199/54.2022.8.2
wybarwianie grzybów
papier
włókna
błękit anilinowy/ błękit bawełniany
mikroskopia świetlna
badania konserwatorskie
taining of fungi
paper
fibres
aniline blue/cotton blue
light microscopy
conservation researches
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-8
Zastosowanie błękitu laktofenolowego (LPCB) w mikroskopowych badaniach zanieczyszczeń mikrobiologicznych zabytków papierowych
Tomasz Kozielec
Joanna Karbowska-Berent
nr katalogowy: 139239
10.15199/54.2022.8.2
wybarwianie grzybów
papier
włókna
błękit anilinowy/ błękit bawełniany
mikroskopia świetlna
badania konserwatorskie
taining of fungi
paper
fibres
aniline blue/cotton blue
light microscopy
conservation researches
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-8
Zastosowanie błękitu laktofenolowego (LPCB) w mikroskopowych badaniach zanieczyszczeń mikrobiologicznych zabytków papierowych
Tomasz Kozielec
Joanna Karbowska-Berent
nr katalogowy: 139239
10.15199/54.2022.8.2
wybarwianie grzybów
papier
włókna
błękit anilinowy/ błękit bawełniany
mikroskopia świetlna
badania konserwatorskie
taining of fungi
paper
fibres
aniline blue/cotton blue
light microscopy
conservation researches
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-8
Zastosowanie błękitu laktofenolowego (LPCB) w mikroskopowych badaniach zanieczyszczeń mikrobiologicznych zabytków papierowych
Tomasz Kozielec
Joanna Karbowska-Berent
nr katalogowy: 139239
10.15199/54.2022.8.2
wybarwianie grzybów
papier
włókna
błękit anilinowy/ błękit bawełniany
mikroskopia świetlna
badania konserwatorskie
taining of fungi
paper
fibres
aniline blue/cotton blue
light microscopy
conservation researches
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-8
Zastosowanie błękitu laktofenolowego (LPCB) w mikroskopowych badaniach zanieczyszczeń mikrobiologicznych zabytków papierowych
Tomasz Kozielec
Joanna Karbowska-Berent
nr katalogowy: 139239
10.15199/54.2022.8.2
wybarwianie grzybów
papier
włókna
błękit anilinowy/ błękit bawełniany
mikroskopia świetlna
badania konserwatorskie
taining of fungi
paper
fibres
aniline blue/cotton blue
light microscopy
conservation researches
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-1
Using the FTA method to analyze the quality of an uninterruptible power supply unitreparation UPS
Joanna KOZIEŁ
Krzysztof PRZYSTUPA
nr katalogowy: 117957
10.15199/48.2019.01.20
uninterruptible power supply
power quality
supply voltage parameters.
bezprzerwowe zasilanie
jakość zasilania
parametry napięcia zasilania
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2024-5
Protective clothing and equipment for use in hazardous situations and in training – main principles on risk assessm
MAGDALENA CICHECKA
nr katalogowy: 151048
10.15199/60.2024.5.5
protective clothing
body armour
training
hazard
risk
risk assessment
odzież ochronna
osłony i ochrony osobiste
szkolenie
zagrożenie
ryzyko
ocean ryzyka
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-5
Technika na co dzień
nr katalogowy: 105386
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-6
Sprzedawca w hali targowej
Iwona Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 45123
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-25
CO PISZĄ INNI
nr katalogowy: 48536
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Od producenta do konsumenta kontrola temperatury artykułów spożywczych
nr katalogowy: 46505
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2012-1
Płytki ceramiczne w przemyśle spożywczym
Martin Popek
nr katalogowy: 66729
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-5
Combustion products of crude oil as a hazard for environment Zagrożenia środowiska naturalnego powodowane przez produkty spalania ropy naftowej
Wojciech Jarosz
Anna Dmochowska
Zdzisław Salamonowicz Małgorzata Majder-Łopatka
Rafał Matuszkiewicz
nr katalogowy: 84176
10.12916/przemchem.2014.686
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-10
Combustion hazards from building materials
Anna A. Stec
nr katalogowy: 87517
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-8
The correlation method for investigating stray currents - the still non-standard technique
WOJCIECH SOKÓLSKI
nr katalogowy: 78719
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
Geological defect and its geophysical prediction method in Karst Tunnel
Liping LI
Shucai LI
Zongqing ZHOU
Zhenhao XU
Shaoshuai SHI
Qianqing ZHANG
Yi ZHOU
Cong HU
nr katalogowy: 74339
GAZETA CUKROWNICZA 2009-10
Systemy zapewnienia bezpieczeństwa żywności a jakość mikrobiologiczna cukru i stan sanitarny cukrowni
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 47479
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Zagrożenia mikrobiologiczne w żywności
Katarzyna Leja
Kamila Szudera-Kończal
Katarzyna Czaczyk
nr katalogowy: 122457
10.15199/65.2019.9.6
patogeny żywności
zanieczyszczenie mikrobiologiczne
choroby przenoszone przez żywność
food pathogens
microbial contamination
food-borne diseases
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-16-17
Grillowanie zdrowia
Irena Fober
nr katalogowy: 108572
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-4
O niewłaściwym zachowaniu podczas burzy – napięcie krokowe
Karol Aniserowicz
nr katalogowy: 142682
10.15199/48.2023.04.36
piorun
prąd
zagrożenie śmiertelne
napięcie krokowe.
lightning
current
lethal threat
step voltage.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-4
O niewłaściwym zachowaniu podczas burzy – napięcie krokowe
Karol Aniserowicz
nr katalogowy: 142682
10.15199/48.2023.04.36
piorun
prąd
zagrożenie śmiertelne
napięcie krokowe.
lightning
current
lethal threat
step voltage.
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Wpływ systemu utrzymania świń na emisje gazowych zanieczyszczeń powietrza
LESZEK TYMCZYNA
ANNA CHMIELOWIEC–
KORZENIOWSKA
AGATA DRABIK
nr katalogowy: 49076
PACKAGING REVIEW 2022-3
Physical hazards of food packaging manufacture
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 139737
10.15199/42.2022.3.1
food packaging
physical hazard
significance of physical hazards
opakowania do żywności
zagrożenia fizyczne
istotność zagrożeń fizycznych
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-10
Zagrożenie pożarowe stacji ładowania samochodów elektrycznych - ochrona odgromowa i przeciwprzepięciowa
Jarosław Wiater
nr katalogowy: 140261
10.15199/74.2022.10.1
samochód elektryczny
stacja ładowania
ochrona odgromowa
ograniczanie przepięć
electric car
charging station
lightning protection
surge protection
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-3
Zagrożenia związane z obecnością w żywności bakterii z rodzaju Clostridium
Katarzyna Leja
Kamila Szudera-Kończal Katarzyna Czaczyk
nr katalogowy: 119409
10.15199/65.2019.3.2
bezpieczeństwo żywności
Clostridium spp.
C. botulinum
patogeny w żywności
food safety
Clostridium spp.
C. botulinum
food pathogen
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2017-9
Dodatkowa ochrona przeciwpożarowa i przeciwporażeniowa w budynkach
Anna Biłek
nr katalogowy: 109199
10.15199/74.2017.9.7
nowoczesny budynek
zagrożenie pożarowe
kontrola izolacji
monitorowanie instalacji
modern building
fire hazard
insulation monitoring
electrical installation control
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Czystość mikrobiologiczna wybranych suszonych ziół
Izabela Podgórska
nr katalogowy: 106755
10.15199/65.2017.6.5
czystość mikrobiologiczna
zioła
bakterie
drożdże
grzyby pleśniowe
microbiological purity
herbs
bacteria
yeast
molds
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2024-11
Mikrobiologiczna analiza jakości powietrza zewnętrznego na terenie kampusu Politechniki Łódzkiej
ANNA ARKUSZEWSKA-GOMULAK
MAŁGORZATA JĘDRZEJCZAK
ROBERT CICHOWICZ
nr katalogowy: 151528
10.15199/9.2024.11.6
mikrobiologia
jakość powietrza
skażenia mikrobiologiczne
microbiology
air quality
microbial contamination
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-12
Wpływ bioprotekcji na jakość i bezpieczeństwo produktów mięsnych
Małgorzata Karwowska
nr katalogowy: 151916
10.15199/65.2024.12.3
produkty mięsne
bioprotekcja
bezpieczeństwo
meat products
bioprotection
safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-12
Wpływ bioprotekcji na jakość i bezpieczeństwo produktów mięsnych
Małgorzata Karwowska
nr katalogowy: 151916
10.15199/65.2024.12.3
produkty mięsne
bioprotekcja
bezpieczeństwo
meat products
bioprotection
safety
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-12
Scenograf teatralny
Iwona Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 64416
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-10
Wykonawstwo prac antykorozyjnych
nr katalogowy: 101490
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-2
Pobieranie i przygotowanie próbek żywności
Agnieszka Nowak
nr katalogowy: 112321
10.15199/65.2018.2.3
próbka
plan pobierania próbek
pobieranie próbek
żywność
sample
sampling plan
sampling
food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-9
Bioremediacja mikrobiologiczna zdegradowanych wód jako alternatywa dla metod chemicznego oczyszczania zbiorników wodnych
Agata Mazur
Aleksandra Wagnera
Robert Mazur
Dawid Bedla
nr katalogowy: 127924
10.15199/62.2020.9.18
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-9
Bioremediacja mikrobiologiczna zdegradowanych wód jako alternatywa dla metod chemicznego oczyszczania zbiorników wodnych
Agata Mazur
Aleksandra Wagnera
Robert Mazur
Dawid Bedla
nr katalogowy: 127924
10.15199/62.2020.9.18
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-10
Zagrożenie pożarowe stacji ładowania samochodów elektrycznych - ochrona odgromowa i przeciwprzepięciowa
Jarosław Wiater
nr katalogowy: 140261
10.15199/74.2022.10.1
samochód elektryczny
stacja ładowania
ochrona odgromowa
ograniczanie przepięć
electric car
charging station
lightning protection
surge protection
GAZETA CUKROWNICZA 2010-6
Stan sanitarny cukrowni i mikrobiologiczna jakość cukru wyprodukowanego podczas kampanii 2009/2010
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 56312
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-1
Bezpieczeństwo elektrowni jądrowej (2)
Wojciech Kramarek
Tadeusz Sałaciński
nr katalogowy: 81829
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-4
Technologia 5G – szansa czy zagrożenie?
Andrzej Krawczyk
nr katalogowy: 137124
10.15199/74.2022.4.3
komunikacja bezprzewodowa
telefonia komórkowa
5G
dezinformacja
teorie spiskowe
wireless communication
cellular telephony
5G
disinformation
conspiracy theories
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-4
Technologia 5G – szansa czy zagrożenie?
Andrzej Krawczyk
nr katalogowy: 137124
10.15199/74.2022.4.3
komunikacja bezprzewodowa
telefonia komórkowa
5G
dezinformacja
teorie spiskowe
wireless communication
cellular telephony
5G
disinformation
conspiracy theories
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-8
Zastosowanie homogenizacji wysokociśnieniowej do utrwalania soków owocowych i warzywnych
Marta Duda
Barbara Sokołowska
nr katalogowy: 108774
10.15199/64.2017.8.3
homogenizacja wysokociśnieniowa (HPH)
soki owocowe i warzywne
jakość mikrobiologiczna
uszkodzenia subletalne
high pressure homogenization (HPH)
fruit and vegetable juices
microbiological quality
sublethal injuries
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-10
Studium zagrożeń i zdolności operacyjnych (HAZOP) dla instalacji zgniatania worków typu big-bag ze zbrylonym nawozem
Michał Najborowski
Sylwia Charazińska
Paweł Lochyński
nr katalogowy: 110061
10.15199/62.2017.10.2
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-9
Rzemieślnik teatralny - modelator
Iwona Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 70778
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Inwestowanie w czasach pandemii
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 128984
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-5
Aktualne potrzeby eksploatacyjne sieci i urządzeń SN – zjawisko ferrorezonansu
Dariusz Sajewicz
Mariusz Radziszewski
nr katalogowy: 137623
10.15199/74.2022.5.1
sieć średniego napięcia
przekładnik napięciowy
ferrorezonans
zabezpieczenia SN
medium voltage grid
voltage transformer
ferroresonance
MV protection
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-5
Aktualne potrzeby eksploatacyjne sieci i urządzeń SN – zjawisko ferrorezonansu
Dariusz Sajewicz
Mariusz Radziszewski
nr katalogowy: 137623
10.15199/74.2022.5.1
sieć średniego napięcia
przekładnik napięciowy
ferrorezonans
zabezpieczenia SN
medium voltage grid
voltage transformer
ferroresonance
MV protection
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Zioła i przyprawy najczęstsze zagrożenia mikrobiologiczne
Elżbieta Maćkiw
Katarzyna Kucharek
Joanna Kowalska
Monika Stasiak
nr katalogowy: 123532
10.15199/65.2019.11.4
zioła i przyprawy
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
patogeny
herbs and spices
microbiological contamination
pathogens
CHŁODNICTWO 2021-1
Zagrożenie mikrobiologiczne w środowisku pomieszczeń
Magdalena Korta-Pepłowska
Maria Jolanta Chmiel
Krzysztof Frączek
nr katalogowy: 130459
jakość powietrza
mikroorganizmy
środowisko pomieszczeń.
air quality
microorganisms
indoor environment
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-8
Ryzyko wystąpienia poważnej awarii reaktora syntezy mocznika
Waldemar Samociuk
Aleksander Wyciszkiewicz
Krzysztof Gołacki
Tomasz Otto
nr katalogowy: 108904
10.15199/62.2017.8.32
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-24-25
Bezpieczeństwo elektrowni jądrowej (1)
Wojciech Kramarek
Tadeusz Sałaciński
nr katalogowy: 81660
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-6
Monter zgrzewacz
Iwona Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 68494
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-7
Możliwości stosowania palnych świetlików dachowych
Andrzej Kolbrecki
Katarzyna Kaczorek-Chrobak
nr katalogowy: 92556
10.15199/33.2015.07.13
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-6
Charakterystyki wytrzymałości udarowej wyłączników nadprądowych dobezpieczających ograniczniki przepięć
Jarosław Wiater
nr katalogowy: 138143
10.15199/74.2022.6.2
ogranicznik przepięć
dobór
koordynacja energetyczna
dobezpieczanie ograniczników przepięć
zagrożenie pożarowe
Surge protection devices (SPD)
selection
energy coordination
backup SPD protection
fire hazard
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-6
Charakterystyki wytrzymałości udarowej wyłączników nadprądowych dobezpieczających ograniczniki przepięć
Jarosław Wiater
nr katalogowy: 138143
10.15199/74.2022.6.2
ogranicznik przepięć
dobór
koordynacja energetyczna
dobezpieczanie ograniczników przepięć
zagrożenie pożarowe
Surge protection devices (SPD)
selection
energy coordination
backup SPD protection
fire hazard
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-7
Wpływ lokalizacji pożaru na kierunki ewakuacji ludzi z budynku
Mariusz Barański
Dorota Brzezińska
Agnieszka Haznar-Barańska
nr katalogowy: 138526
10.15199/33.2022.07.01
scenariusze ewakuacji
modelowanie procesu ewakuacji
dynamiczne oświetlenie ewakuacyjne.
evacuation scenarios
evacuation process modeling
dynamic evacuation lighting.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-7
Wpływ lokalizacji pożaru na kierunki ewakuacji ludzi z budynku
Mariusz Barański
Dorota Brzezińska
Agnieszka Haznar-Barańska
nr katalogowy: 138526
10.15199/33.2022.07.01
scenariusze ewakuacji
modelowanie procesu ewakuacji
dynamiczne oświetlenie ewakuacyjne.
evacuation scenarios
evacuation process modeling
dynamic evacuation lighting.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-7
Wpływ lokalizacji pożaru na kierunki ewakuacji ludzi z budynku
Mariusz Barański
Dorota Brzezińska
Agnieszka Haznar-Barańska
nr katalogowy: 138526
10.15199/33.2022.07.01
scenariusze ewakuacji
modelowanie procesu ewakuacji
dynamiczne oświetlenie ewakuacyjne.
evacuation scenarios
evacuation process modeling
dynamic evacuation lighting.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Bezpieczeństwo pożarowe budynków w aspekcie zagrożeń spowodowanych wybranymi pyłami spożywczymi
Marzena Półka
nr katalogowy: 138908
10.15199/33.2022.08.08
bezpieczeństwo pożarowe budynków
zapalność pyłów palnych.
fire safety of buildings
ignitability of combustible dust.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Bezpieczeństwo pożarowe budynków w aspekcie zagrożeń spowodowanych wybranymi pyłami spożywczymi
Marzena Półka
nr katalogowy: 138908
10.15199/33.2022.08.08
bezpieczeństwo pożarowe budynków
zapalność pyłów palnych.
fire safety of buildings
ignitability of combustible dust.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Bezpieczeństwo pożarowe budynków w aspekcie zagrożeń spowodowanych wybranymi pyłami spożywczymi
Marzena Półka
nr katalogowy: 138908
10.15199/33.2022.08.08
bezpieczeństwo pożarowe budynków
zapalność pyłów palnych.
fire safety of buildings
ignitability of combustible dust.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-7
Wpływ lokalizacji pożaru na kierunki ewakuacji ludzi z budynku
Mariusz Barański
Dorota Brzezińska
Agnieszka Haznar-Barańska
nr katalogowy: 138526
10.15199/33.2022.07.01
scenariusze ewakuacji
modelowanie procesu ewakuacji
dynamiczne oświetlenie ewakuacyjne.
evacuation scenarios
evacuation process modeling
dynamic evacuation lighting.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-7
Wpływ lokalizacji pożaru na kierunki ewakuacji ludzi z budynku
Mariusz Barański
Dorota Brzezińska
Agnieszka Haznar-Barańska
nr katalogowy: 138526
10.15199/33.2022.07.01
scenariusze ewakuacji
modelowanie procesu ewakuacji
dynamiczne oświetlenie ewakuacyjne.
evacuation scenarios
evacuation process modeling
dynamic evacuation lighting.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-7
Wpływ lokalizacji pożaru na kierunki ewakuacji ludzi z budynku
Mariusz Barański
Dorota Brzezińska
Agnieszka Haznar-Barańska
nr katalogowy: 138526
10.15199/33.2022.07.01
scenariusze ewakuacji
modelowanie procesu ewakuacji
dynamiczne oświetlenie ewakuacyjne.
evacuation scenarios
evacuation process modeling
dynamic evacuation lighting.
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-9
Analizy przeżycia Kaplana Meiera, Cox proportional hazard model
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 139344
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2019-6
Ocena skutków awarii instalacji procesowej z uwzględnieniem efektu domino
Katarzyna Stolecka
Andrzej Rusin
nr katalogowy: 120874
10.15199/17.2019.6.6
efekt domino
pożar
wybuch
instalacja procesowa
domino effect
fire
explosion
process installation
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2017-10
Prace porządkowe a czytość mikrobiologiczna powierzchni płaskich wokół niecki basenowej
Emilia Stańkowska
Agnieszka Włodyka-Bergier
nr katalogowy: 110225
10.15199/17.2017.10.7
czystość mikrobiologiczna
basen
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
microbial purity
swimming pools
bacterial contamination
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-8
Metody molekularne w detekcji i identyfikacji mikroorganizmów w zakładach przemysłu celulozowo-papierniczego
Katarzyna Dybka-Stępień
Anna Otlew ska
nr katalogowy: 121929
10.15199/54.2019.8.2
mikroorganizmy
metody molekularne
celulozownie i papiernie
microorganisms
molecular methods
pulp and paper mills
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Jakość mikrobiologiczna mieszanek sałat w czasie przechowywania chłodniczego
Monika Trząskowska
Małgorzata Rosikiewicz
nr katalogowy: 118715
10.15199/64.2019.1-2.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Jakość mikrobiologiczna i sensoryczna fermentowanych napojów miodowych
mgr inż. Emilia Łapińska
inż. Małgorzata Pikora
dr hab. Monika Trząskowska
nr katalogowy: 130557
10.15199/64.2021.1.4
napój miodowy
probiotyki
fermentacja
Lactobacillus
honey drink
probiotics
fermentation
Lactobacillus
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Jakość mikrobiologiczna i sensoryczna fermentowanych napojów miodowych
mgr inż. Emilia Łapińska
inż. Małgorzata Pikora
dr hab. Monika Trząskowska
nr katalogowy: 130557
10.15199/64.2021.1.4
napój miodowy
probiotyki
fermentacja
Lactobacillus
honey drink
probiotics
fermentation
Lactobacillus
GAZETA CUKROWNICZA 2012-6
Spis treści rocznika 2012 Gazety Cukrowniczej
nr katalogowy: 73349
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Dobór opakowań do produktu na przykładzie kiełbas
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 143012
10.15199/65.2023.4.6
kiełbasa
metody pakowania
tworzywa sztuczne
osłonki
folia opakowaniowa
sausage
packing methods
plastics
casings
packaging foil
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Dobór opakowań do produktu na przykładzie kiełbas
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 143012
10.15199/65.2023.4.6
kiełbasa
metody pakowania
tworzywa sztuczne
osłonki
folia opakowaniowa
sausage
packing methods
plastics
casings
packaging foil
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Dobór opakowań do produktu na przykładzie kiełbas
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 143012
10.15199/65.2023.4.6
kiełbasa
metody pakowania
tworzywa sztuczne
osłonki
folia opakowaniowa
sausage
packing methods
plastics
casings
packaging foil
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-10
Evaluation of photobiological effects of fluorescent lamps used for general lighting purposes
Konrad DOMKE
Marcin PELKO
nr katalogowy: 55173
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-3
angielski dla behapowców Lekcja 75 Substancje niebezpieczne - odpowiednie komunikowanie w miejscu pracy (1)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 97148
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-3
Characterization of defects in conductive materials by the intrusive stochastic method using the random variable Lognormal
Zehor OUDNI
Azouaou BERKACHE
Jinyi LEE
Dehbia OUAMARA
nr katalogowy: 136566
10.15199/48.2022.03.16
Lognormalna zmienna losowa stochastyczna metoda elementów skończonych
Zmiana impedancji
Lognormal random variable
Intrusive stochastic finite element method
Reliability and probability of failure
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-3
Characterization of defects in conductive materials by the intrusive stochastic method using the random variable Lognormal
Zehor OUDNI
Azouaou BERKACHE
Jinyi LEE
Dehbia OUAMARA
nr katalogowy: 136566
10.15199/48.2022.03.16
Lognormalna zmienna losowa stochastyczna metoda elementów skończonych
Zmiana impedancji
Lognormal random variable
Intrusive stochastic finite element method
Reliability and probability of failure
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-3
Characterization of defects in conductive materials by the intrusive stochastic method using the random variable Lognormal
Zehor OUDNI
Azouaou BERKACHE
Jinyi LEE
Dehbia OUAMARA
nr katalogowy: 136566
10.15199/48.2022.03.16
Lognormalna zmienna losowa stochastyczna metoda elementów skończonych
Zmiana impedancji
Lognormal random variable
Intrusive stochastic finite element method
Reliability and probability of failure
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-3
Characterization of defects in conductive materials by the intrusive stochastic method using the random variable Lognormal
Zehor OUDNI
Azouaou BERKACHE
Jinyi LEE
Dehbia OUAMARA
nr katalogowy: 136566
10.15199/48.2022.03.16
Lognormalna zmienna losowa stochastyczna metoda elementów skończonych
Zmiana impedancji
Lognormal random variable
Intrusive stochastic finite element method
Reliability and probability of failure
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-3
Characterization of defects in conductive materials by the intrusive stochastic method using the random variable Lognormal
Zehor OUDNI
Azouaou BERKACHE
Jinyi LEE
Dehbia OUAMARA
nr katalogowy: 136566
10.15199/48.2022.03.16
Lognormalna zmienna losowa stochastyczna metoda elementów skończonych
Zmiana impedancji
Lognormal random variable
Intrusive stochastic finite element method
Reliability and probability of failure
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-2
Łukoodporność rozdzielnic w osłonie metalowej
Waldemar Chmielak
nr katalogowy: 136346
10.15199/74.2022.2.7
łuk awaryjny
rozdzielnica średniego napięcia
zabezpieczenie łukowe
emergency arc
medium voltage switchgear
arc protection
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-2
Łukoodporność rozdzielnic w osłonie metalowej
Waldemar Chmielak
nr katalogowy: 136346
10.15199/74.2022.2.7
łuk awaryjny
rozdzielnica średniego napięcia
zabezpieczenie łukowe
emergency arc
medium voltage switchgear
arc protection
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-2
Łukoodporność rozdzielnic w osłonie metalowej
Waldemar Chmielak
nr katalogowy: 136346
10.15199/74.2022.2.7
łuk awaryjny
rozdzielnica średniego napięcia
zabezpieczenie łukowe
emergency arc
medium voltage switchgear
arc protection
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Stan naładowania ogniwa litowego i jego wpływ na zapłon oraz przebieg procesu palenia
Andrzej Erd
nr katalogowy: 140865
10.15199/48.2022.12.66
burning process in the Li-Ion cell
Thermal runaway
safety of lithium-ion cells
proces palenia się ogniwa litowego
Ucieczka termiczna
bezpieczeństwo ogniw litowo jonowych.
PACKAGING REVIEW 2022-3
Physical hazards of food packaging manufacture
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 139737
10.15199/42.2022.3.1
food packaging
physical hazard
significance of physical hazards
opakowania do żywności
zagrożenia fizyczne
istotność zagrożeń fizycznych
PACKAGING REVIEW 2022-3
Physical hazards of food packaging manufacture
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 139737
10.15199/42.2022.3.1
food packaging
physical hazard
significance of physical hazards
opakowania do żywności
zagrożenia fizyczne
istotność zagrożeń fizycznych
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH