Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
DOZÓR TECHNICZNY 2017-3
Bezpieczna konserwacja dzwigów
Wojciech Piłatowicz
Ewa Dorobinska
nr katalogowy: 106279
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2017-2
BEZPIECZNA KONSERWACJA DŹWIGÓW
Wojciech Piłatowicz
Ewa Dorobińska
nr katalogowy: 105792
ELEKTROINSTALATOR 2024-1
KONSERWACJA INSTALACJI PV W OBIEKTACH KOMERCYJNYCH
Wiktor Dowgań
nr katalogowy: 147045
CHŁODNICTWO 2022-6
Typowe problemy z chłodnictwa komercyjnego
nr katalogowy: 140798
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-7
Konserwacja suszarni zbożowej w rocznej perspektywie
nr katalogowy: 60743
CHŁODNICTWO 2022-6
Typowe problemy z chłodnictwa komercyjnego
nr katalogowy: 140798
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Renowacja i konserwacja tradycyjnych budynków z lokalnego kamienia wapiennego
Marcin Gorączko
Aleksandra Gorączko
nr katalogowy: 140583
10.15199/33.2022.11.20
kamień wapienny
budownictwo regionalne
renowacja.
limestone
regional construction
renovation.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Przechowywanie i konserwacja ziarna zbóż
Woj ciech Górniak
nr katalogowy: 49103
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-11
PRZEGLĄD PUBLIKACJI
nr katalogowy: 21857
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-9
Utrzymanie i konserwacja posadzek przemysłowych
P. Sulik
nr katalogowy: 17363
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-6
Przegląd publikacji
nr katalogowy: 17757
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-6
Konserwacja obuwia dziś
M. Orlińska
nr katalogowy: 19835
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Radiacyjna konserwacja i identyfikacja napromieniowania żywności
Wojciech Głuszewski
Grzegorz Guzik
nr katalogowy: 136029
10.15199/65.2022.1.3
promieniowanie jonizujące
radioliza
utrwalanie żywności
identyfikacja napromieniowania żywności
ionizing radiation
radiolysis
food preservation
identification of food irradiation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Radiacyjna konserwacja i identyfikacja napromieniowania żywności
Wojciech Głuszewski
Grzegorz Guzik
nr katalogowy: 136029
10.15199/65.2022.1.3
promieniowanie jonizujące
radioliza
utrwalanie żywności
identyfikacja napromieniowania żywności
ionizing radiation
radiolysis
food preservation
identification of food irradiation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Radiacyjna konserwacja i identyfikacja napromieniowania żywności
Wojciech Głuszewski
Grzegorz Guzik
nr katalogowy: 136029
10.15199/65.2022.1.3
promieniowanie jonizujące
radioliza
utrwalanie żywności
identyfikacja napromieniowania żywności
ionizing radiation
radiolysis
food preservation
identification of food irradiation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Radiacyjna konserwacja i identyfikacja napromieniowania żywności
Wojciech Głuszewski
Grzegorz Guzik
nr katalogowy: 136029
10.15199/65.2022.1.3
promieniowanie jonizujące
radioliza
utrwalanie żywności
identyfikacja napromieniowania żywności
ionizing radiation
radiolysis
food preservation
identification of food irradiation
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-2
WYDAWNICTWA
nr katalogowy: 112083
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-3
Konserwacja i degradacja materiałów
KAZIMIERZ DAROWICKI
nr katalogowy: 83016
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-6
Konserwacja wag - usługa, która się spłaca
nr katalogowy: 52059
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2021-7
MONITORING TEMPERATURY PRZETWORNIKA ULTRADŹWIĘKOWEGO W KONSERWACJI PREDYKCYJNEJ SYSTEMU ULTRADŹWIĘKOWEGO
Dominika Jarosz
Marcin Kiełbasiński
Henryk Gostkowski
Piotr Kluk
nr katalogowy: 132685
10.15199/13.2021.7.5
przetwornik ultradźwiękowy
monitoring temperatury
konserwacja predykcyjna
Przemysł 4.0
ultrasonic transducer
temperature monitoring
predictive maintenance
Industry 4.0
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 137138
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
Roczny spis treści miesięcznika "Przegląd Zbożowo-Młynarski" Rocznik LIV – 2010 r.
nr katalogowy: 56219
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2017-2
Konserwacja zabytkowej architektury militarnej
nr katalogowy: 103895
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-3
Konserwacja zabytkowych obiektów metalowych w dotychczasowej praktyce
Andrzej Koss
Janusz Mróz
Elżbieta Fortuna-Zaleśna
nr katalogowy: 59790
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-12
Fizyczne i chemiczne metody konserwacji skór. Część II. Chemiczne metody konserwacji skór - środki konserwujące i sposoby ich aplikacji
B. Felicjaniak
K. Kosińska
nr katalogowy: 13947
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2024-9
MORSKIE FARMY WIATROWE
nr katalogowy: 150336
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-2
Nowe technologie utrwalania żywności - badania modelowe
Mikołaj SKOWRON
Agnieszka WANTUCH
nr katalogowy: 124703
10.15199/48.2020.02.30
pulsacyjne pole elektromagnetyczne (PEF)
utrwalanie żywności
elektroporacja.
pulsed electromagnetic field (PEF)
food preservation
electroporation.
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-8
przyprawy jako czynnik determinujący walory jakościowe i zdrowotne produktów mięsnych
Janusz R. Mroczek
Gabriela Ppaprocka
Patrycja Moryl
Klaudia Rękas
nr katalogowy: 149960
CHŁODNICTWO 2023-6
Uwaga awaria
nr katalogowy: 146454
CHŁODNICTWO 2008-8
Alfa Laval doradza: Konserwacja profilaktyczna płytowych wymienników ciepła
nr katalogowy: 37302
SZKŁO I CERAMIKA 2008-2
Konserwacja i restauracja ceramiki Zbigniewa Karpińskiego "Górnicy"
MICHAŁ MATUSZCZYK
nr katalogowy: 34597
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11b
Wpływ niskotemperaturowej plazmy na biologiczne właściwości ziarna
Tomasz CZAPKA
Ryszard KACPRZYK
Leszek KORDAS
Wojciech PUSZ
nr katalogowy: 72316
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2007-4
Rubi radzi jak czyścić i konserwować gres porcelanowy
nr katalogowy: 31628
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2007-9
Remont i konserwacja zabytkowego koła wodnego w Muzeum Zagłębia Staropolskiego w Sielpi Wielkiej
MARIAN KIELOCH
nr katalogowy: 29609
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-5
Profilaktyczna konserwacja maszyn solidną inwestycją
nr katalogowy: 51687
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2010-6
CO PISZĄ INNI
nr katalogowy: 52048
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2016-5
Nowe silniki poinformują użytkownika o koniecznym serwisie
nr katalogowy: 98624
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-2
Konserwacja i przechowywanie kwasowego zaczątku - istotnymi czynnikami warunkującymi wysoką i wyrównaną jakość pieczywa na kwasach
Jerzy Kownacki
nr katalogowy: 32763
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-9-10
Konserwacja
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 98237
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-5
Tekstylia i ich konserwacja
Z. Marzec
nr katalogowy: 76657
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-10
Z PRASY TECHNICZNEJ
nr katalogowy: 122866
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Konserwacja maszyn i urządzeń w wytwórni pasz
nr katalogowy: 129589
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-12
Efekty-Defekty
nr katalogowy: 135023
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2017-6
Bezpieczna konserwacja dźwigów
Wojciech Piłatowicz
Ewa Dorobińska
nr katalogowy: 106777
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2017-12
Bezpieczna konserwacja dźwigów
Wojciech Piłatowicz
Ewa Dorobińska
nr katalogowy: 111155
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-9
Przechowalnictwo
nr katalogowy: 93461
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Konserwacja maszyn i urządzeń w wytwórni pasz
nr katalogowy: 129589
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-10
Wiertarko-frezarka
Andrzej Kowerski
nr katalogowy: 79898
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-7
Biocidal properties of silver nanoparticles Biobójcze właściwości nanocząstek srebra
Sonia Hetmańczyk
Anna Małachowska-Jutsz
nr katalogowy: 85676
10.12916/przemchem.2014.1106
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2009-2
Problematyka podstacji elektrycznych w pracach CIGRÉ
nr katalogowy: 41212
CHŁODNICTWO 2022-6
Jak ulepszyć system chłodzenia wodą?
nr katalogowy: 140788
SZKŁO I CERAMIKA 2010-3
Sensory szklane - metoda wczesnego monitorowania mikroklimatu w muzeum
ELŻBIETA GREINER-WRONOWA
nr katalogowy: 53253
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-3
Hydrofobizacja w konserwacji murów z opoki wapnistej
Danuta Barnat-Hunek
nr katalogowy: 58594
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Bezpieczna konserwacja i przechowywanie zbóż
Wojciech Górniak
nr katalogowy: 99940
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2019-1
Aluminiowe konstrukcje specjalne dla branży kolejowej
nr katalogowy: 118250
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-3
Technika na co dzień
nr katalogowy: 104435
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 137138
AURA 2015-9
Zbiorowiska włosieniczników i rukwi w pomorskiej gminie Mirosławiec
Jolanta Wiśniewska
Elżbieta Łazar
nr katalogowy: 93379
10.15199/2.2015.9.4
SZKŁO I CERAMIKA 2009-4
Konserwacja i restauracja ceramicznej fontanny
MICHAŁ MATUSZCZYK
PIOTR ROMIŃSKI
nr katalogowy: 45990
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-12
Ochrona przeciwerozyjna skarp
Mariusz Peroński
nr katalogowy: 56500
DOZÓR TECHNICZNY 2010-6
Współczynniki projektowe zbiorników z tworzyw sztucznych wzmocnionych włóknem szklanym w oparciu o wymagania normy PN-EN 13121, zharmonizowanej z dyrektywą ciśnieniową 97/23/WE (PED)
Leszek Lewandowski
nr katalogowy: 55944
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-10
NOWOŚCI z POLAGRY 2017
nr katalogowy: 110178
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-4
Konserwacja odzieży roboczej
Marek Gliwiak
nr katalogowy: 51285
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-1
5 porad, jak rozpocząć korzystanie z inteligentnych urządzeń na terenie fabryki
nr katalogowy: 124616
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-9
The sugars isolated from fast-growing poplar biomass (Populus sp.) as a raw material for production of bioethanol Cukry wyodrębnione z biomasy szybko rosnących topoli (Populus sp.) jako surowiec do otrzymywania bioetanolu
Andrzej Antczak
Kamila Ziętek
Monika Marchwicka
Beata Tylko
Artur Gawkowski
Jakub Gawron
Michał Drożdżek
Janusz Zawadzki
nr katalogowy: 100778
10.15199/62.2016.9.23
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2020-2
Wpływ pierwszego czyszczenia na trwałość i estetykę okładzin podłogowych
Henryk Pieczarowski
nr katalogowy: 127038
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-12
Projekt Innova Concrete, czyli jak dbać o najważniejsze dwudziestowieczne zabytki betonowe
nr katalogowy: 135181
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-4
Ograniczanie zagrożeń pożarowych w sieciach rozdzielczych SN
Piotr Olszowiec
nr katalogowy: 137133
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
ProPlant rozwiązał nasze problemy z serwisowaniem urządzeń
Guillermo Munar
nr katalogowy: 119598
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-6
Prawidłowa regulacja i konserwacja mlewników walcowych poprawiają efektywność ich pracy, maksymalizując wyciąg mąk w młynie
nr katalogowy: 68279
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-9
Wpływ naturalnych pęknięć podłużnych na sztywność drewnianych belek zabytkowych stropów
Stanisław Jurczakiewicz
Stanisław Karczmarczyk
nr katalogowy: 54324
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-11
Ocena możliwości zastosowania plazmy niskotemperaturowej w celu higienizacji zmieszanych odpadów komunalnych służących do produkcji paliwa alternatywnego
Katarzyna WOLNY-KOŁADKA
Joanna PAWŁAT
Piotr TEREBUN
Michał KWIATKOWSKI
Jarosław DIATCZYK
nr katalogowy: 110418
10.15199/48.2017.11.43
mikroorganizmy
plazma niskotemperaturowa
paliwo alternatywne.
microorganisms
non thermal plasma
alternative fuel.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-12
Stała konserwacja maszyn solidną inwestycją
nr katalogowy: 64145
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2013-7
Badania eksploatacyjne, konserwacja i wymiana wyeksploatowanych transformatorów sieciowych SN/nN na podstawie jednego z rejonów energetycznych
Józef Wajda
nr katalogowy: 77675
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-5
Konserwacja zapobiegawcza: obniżenie kosztów, rozwój nowych modeli biznesowych
Stefan Selke
nr katalogowy: 126462
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2016-1
25 lat konferencji naukowo-technicznych "Problemy Eksploatacji Maszyn i Napędów Elektrycznych" - PEMINE
Maciej Bernatt
Mariusz Czechowicz
nr katalogowy: 96054
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-12
Uszkodzenia masywnych przypór wież zabytkowego kościoła
Magdalena Dobiszewska
Magdalena Lachowicz
Adam Podhorecki
nr katalogowy: 95756
10.15199/33.2015.12.24
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-1
Umowa o montaż maszyny lub instalacji – aspekty prawne
Bogumił Sieczkowski
nr katalogowy: 136456
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Renowacja i konserwacja tradycyjnych budynków z lokalnego kamienia wapiennego
Marcin Gorączko
Aleksandra Gorączko
nr katalogowy: 140583
10.15199/33.2022.11.20
kamień wapienny
budownictwo regionalne
renowacja.
limestone
regional construction
renovation.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Renowacja i konserwacja tradycyjnych budynków z lokalnego kamienia wapiennego
Marcin Gorączko
Aleksandra Gorączko
nr katalogowy: 140583
10.15199/33.2022.11.20
kamień wapienny
budownictwo regionalne
renowacja.
limestone
regional construction
renovation.
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-10
Opis skutków braku konserwacji oświetlenia drogowego
Dariusz Czyżewski
nr katalogowy: 116475
10.15199/74.2018.10.1
oprawy oświetleniowe
konserwacja oświetlenia
oświetlenie drogowe
luminaires
lighting maintenance
road lighting
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-9
Inteligentna rozdzielnica Schneider Electric typu SM6 z funkcją monitoringu temperatury, wyłącznika oraz środowiska
nr katalogowy: 115789
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-12
Spis treści za rok 2014
nr katalogowy: 88253
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-9
Trwałość elewacji w technologii ETICS, ich konserwacja i renowacja
Renata Zamorowska
Anna Wiejak
nr katalogowy: 79397
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-11
Ocena ryzyka to podstawa modernizacji maszyn
nr katalogowy: 94879
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-3
25 lat Konferencji Naukowo - Technicznych "Problemy Eksploatacji Maszyn i Napędów Elektrycznych" - PEMINE
Maciej BERNATT
Mariusz CZECHOWICZ
nr katalogowy: 97039
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
W zamrażarce. Zamrażanie i przechowywanie zamrażalnicze żywności w gastronomii
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 98391
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-2
Diagnostyka, naprawa i konserwacja mostu w Łazienkach Królewskich w Warszawie
Wojciech Terlikowski
Radosław Krzemiński
nr katalogowy: 82820
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-9
Mechanik samochodowy, konserwator Część 8- Czynniki biologiczne - karta oceny ryzyka
Piotr Leśniewski
nr katalogowy: 93495
OPAKOWANIE 2021-2
Wiedza i dane to nowa waluta w sektorze usług serwisowych
nr katalogowy: 130643
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
Koło Naukowe Technologów Żywności, SGGW w Warszawie. II Ogólnopolskie Spotkanie Młodych Technologów Żywności
nr katalogowy: 85519
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Współpraca banków żywności z darczyńcami
Magdalena Krajewska
nr katalogowy: 93123
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-12
Plan obrony żywności - aspekty praktyczne
Waldemar DZWOLAK
nr katalogowy: 88626
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-11
Analiza widmowa radiacyjnie indukowanej luminescencji ceramicznego podłoża grubowarstwowego
Ewa MANDOWSKA
Renata MAJGIER
Wojciech GRZESIAK
Arkadiusz MANDOWSKI
nr katalogowy: 146222
10.15199/48.2023.11.36
technologia grubowarstwowa
dozymetria
optycznie stymulowana luminescencja (OSL)
spektralnie rozdzielcza termoluminescencja (SR-TL)
thick film technology
dosimetry
optically stimulated luminescence (OSL)
spectrally resolved thermoluminescence (SR-TL)
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-2
INFORMACJE BIZNESOWE
nr katalogowy: 33037
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Straty żywności w przetwórstwie spożywczym
Beata Bilska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 111723
10.15199/65.2018.1.5
straty żywności w przetwórstwie
przyczyny strat żywności
ograniczenie strat żywności
procedura MOST
food losses in processing
causes of food losses
limitation of food losses
MOST procedure
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-4
Radiacyjna obróbka żywności
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 51250
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-1
Z półki księgarskiej - Praca zbiorowa (red. Zdzisław E. Sikorski, Hanna Staroszczyk) CHEMIA ŻYWNOŚCI. Tom 1. Główne składniki żywności, Tom 2. Biologiczne właściwości składników żywności
nr katalogowy: 111641
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-8
Polska Federacja Producentów Żywności uruchomiła stronę o dodatkach do żywności
nr katalogowy: 16696
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Jak odróżnić barwnik od żywności barwiącej?
Joanna Gajda-Wyrębek
Katarzyna Kuźma
Jolanta Jarecka
Agnieszka Świtka
nr katalogowy: 91365
10.15199/65.2015.5.1
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-7
Relacja z "Akademii PFPŻ ZP - jakość i bezpieczeństwo żywności"
nr katalogowy: 92613
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
Świadomy wybór
Bogusława Kulesza
Aleksandra Partyka
nr katalogowy: 104997
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Dodatki do żywności naturalne = bezpieczne?
Janusz Czapski
nr katalogowy: 51867
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Wybrane zagrożenia związane ze spożyciem żywności
Ewa Czarniecka-Skubina
Marlena Pielak
nr katalogowy: 102850
10.15199/65.2016.12.8
GAZETA CUKROWNICZA 2006-2
Uwarunkowania prawne bezpieczeństwa żywności na podstawie nowego prawa żywnościowego UE oraz polskich aktów prawnych
M. Mucha
nr katalogowy: 16657
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Wydziały Nauk o Żywności oraz Medycyny Weterynaryjnej Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie realizują projekt pn. Innowacyjność technologii żywności wysokiej jakości w ramach RPO Województwa Warmińsko-Mazurskiego (2014-2020
nr katalogowy: 127259
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Nowe składniki żywności przegląd decyzji Komisji Europejskiej. Cz. I
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 59550
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Nowe składniki żywności przegląd decyzji Komisji Europejskiej. Cz. II
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 60519
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-1
PROCEDURA MOST jako narzędzie ograniczania strat i marnotrawstwa żywności w zakładach mięsnych
Marzena Tomaszewska
Beata Bilska
DANUTA Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 135930
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Problematyka marnotrawstwa żywności w Polsce
Agnieszka Dudziak
Emilia Osmólska
nr katalogowy: 146434
10.15199/65.2023.12.2
marnotrawstwo
żywność
zachowania konsumentów
świadomość ekologiczna
waste
food
consumer behaviour
environmental awareness
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
Kryteria bezpieczeństwa żywności i higieny produkcji
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 80060
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-1
Nowe przepisy UE w zakresie dodatków do żywności
nr katalogowy: 40773
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-11
Bezpieczeństwo i jakość żywności
nr katalogowy: 56031
OPAKOWANIE 2012-3
Opakowania dla przemysłu spożywczego. Zagrożenia dla bezpieczeństwa żywności i zdrowia konsumenta
KAZIMIERA ĆWIEK-LUDWICKA
nr katalogowy: 66357
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-12
System HACCP a jakość żywności
Marzena POPIS
nr katalogowy: 56160
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
Ceny żywności wzrosną o 10-15% w 2008 r.
nr katalogowy: 34583
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-2
Wzrośnie odpowiedzialność producentów żywności za stosowane opakowania
nr katalogowy: 118409
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Spotkanie członków Zespołu Zadaniowego ds. Bezpieczeństwa i Jakości Żywności
nr katalogowy: 108629
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-5
Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności
PAWEŁ MIROSZ
IRENA OZIMEK
nr katalogowy: 35504
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-3
Młodzi SGGW
nr katalogowy: 66213
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
EXBERRY - żywność barwiąca to barwy pochodzące z natury
nr katalogowy: 44554
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-1
Systemy zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności - teraźniejszość i przyszłość
nr katalogowy: 95774
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
X Kongres Bezpieczeństwa Żywności
Anna Wilcz
nr katalogowy: 146654
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-4
Bezpieczeństwo i mikrobiologiczna stabilność CC Projektowanie termicznej obróbki żywności kwaśnej i zakwaszonej. Cz. II
Richard Podolak
Piotr Kołakowski
nr katalogowy: 76489
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-11
Ograniczenie strat i marnotrawstwa żywności
Milena Lipińska
Małgorzata Wrzosek
Beata Bilska
Karol Krajewski
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 102262
10.15199/65.2016.11.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Dodatek do żywności czy substancja pomocnicza w przetwórstwie?
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 100983
10.15199/65.2016.8.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Wydziały Nauk o Żywności oraz Medycyny Weterynaryjnej Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie realizują projekt pn. Innowacyjność technologii żywności wysokiej jakości w ramach RPO Województwa Warmińsko-Mazurskiego (2014-2020)
nr katalogowy: 125173
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-8
Lock Out Tag Out (LoTo) - chroni przed niebezpieczną energią
Mariusz Michalski
nr katalogowy: 115272
DOZÓR TECHNICZNY 2019-3
Obowiazuja juz wszystkie nowe przepisy ustawyo dozorze technicznym. Wiecej bezpieczenstwa, mniej formalnosci
nr katalogowy: 120695
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-5
Seminarium „Opakowania tekturowe + flekso”
J. Wiatroszak
nr katalogowy: 126496
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-11
Identyfikacja materiałów i technologii wykonania historycznych konstrukcji murowych w procesie ich konserwacji i rehabilitacji
Wojciech Terlikowski
nr katalogowy: 95117
10.15199/33.2015.11.54
AURA 2016-4
Ekopragmatyzm, czyli zmiany zachodzące w organizacjach ekologicznych
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 97562
10.15199/2.2016.4.3
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Dachówki ceramiczne wykonane w XIX-wiecznej technologii – spełnienie wymagań konserwatorskich oraz przepisów technicznych
Krzysztof Ałykow
Magdalena Napiórkowska-Ałykow
Tomasz Nieruchalski
Łukasz Bednarz
Magdalena Piechówka-Mielnik
Tomasz Nowak
nr katalogowy: 140615
10.15199/33.2022.11.52
dachówki ceramiczne
dachy zabytkowe
stara technologia
konserwacja
zabytki.
clay roof tiles
historic roofs
old technology
conservation
monuments.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Dachówki ceramiczne wykonane w XIX-wiecznej technologii – spełnienie wymagań konserwatorskich oraz przepisów technicznych
Krzysztof Ałykow
Magdalena Napiórkowska-Ałykow
Tomasz Nieruchalski
Łukasz Bednarz
Magdalena Piechówka-Mielnik
Tomasz Nowak
nr katalogowy: 140615
10.15199/33.2022.11.52
dachówki ceramiczne
dachy zabytkowe
stara technologia
konserwacja
zabytki.
clay roof tiles
historic roofs
old technology
conservation
monuments.
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-11
Opakowania jadalne na bazie polimerów
Joanna Kulikowska
nr katalogowy: 123396
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-10
Zmiany, zmiany
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 101288
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Kodeks Etyki Żywnościowej pod Honorowym Patronatem Prezydenta RP
nr katalogowy: 132381
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-11
Jakość i bezpieczeństwo żywności
Agnieszka Górecka
nr katalogowy: 31131
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-4
Nanotechnologia w technologii żywności
EWA JAKUBCZYK
nr katalogowy: 25466
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-2
Oszustwa i nadzór w łańcuchu dostaw żywności
Wojciech Sawicki
nr katalogowy: 82574
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Koncepcje stabilności żywności o małej i średniej zawartości wody
Zbigniew Pałacha
nr katalogowy: 81361
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-5
Wpływ zarządzania bezpieczeństwem żywności na jakość życia
Elżbieta Skrzypek
nr katalogowy: 67357
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Ołów i arsen w żywności
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Tomasz Szynal
nr katalogowy: 93654
10.15199/65.2015.9.9
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-2
Nowoczesne laboratorium w przemyśle spożywczym
nr katalogowy: 33026
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-11
Co nowego we wspólnotowym prawie żywnościowym?
nr katalogowy: 31133
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Znakowanie żywności GMO
Iwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 38261
CHŁODNICTWO 2007-3
Utrwalanie żywności metodą zamrażania lub chłodzenia
ELŻBIETA POLAK
nr katalogowy: 24970
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-3
Szansa na polubowne rozwiązywanie sporów dotyczących żywności
nr katalogowy: 118882
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
EXBERRY - żywność barwiąca to barwy pochodzące z natury: przyszłość należy do naturalnych alternatyw!
nr katalogowy: 43995
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-10
Postęp w wytwarzaniu i ocenie żywności 34. sesja Komitetu Nauk o Żywności PAN
nr katalogowy: 47386
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
Jakość i bezpieczeństwo żywności
A.Ł.
nr katalogowy: 68228
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
Bakterie Listeria monocytogenes Cz. II. Ograniczanie źródeł zanieczyszczeń żywności
Anna Sip
nr katalogowy: 55118
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-12
Przekazywanie konsumentowi informacji na temat żywności
Kamil Stolarski
Konrad Majewski
nr katalogowy: 95693
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Jedzenie godne zaufania
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 91205
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-10
Czy stać nas na marnowanie żywności?
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 71985
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-3
Projektowanie termicznej obróbki żywności kwaśnej i zakwaszonej. Cz. I
Richard Podolak
Piotr Kołakowski
nr katalogowy: 75465
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-4
Ryzyko strat żywności w zakładach przetwórstwa mięsnego
Beata Bilska
Marzena Tomaszewska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 125971
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-10
Wszechobecne dodatki
Joanna Obara
nr katalogowy: 101287
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Zastosowanie ozonu w przemyśle mięsnym
Monika Trząskowska
nr katalogowy: 127260
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-10
List otwarty do Instytutu Jakości Żywności
nr katalogowy: 22110
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-5
Nowe substancje dodatkowe do żywności
J. Gajda
nr katalogowy: 20798
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Ryzyko strat żywności w zakładach przemysłu spożywczego
Marzena Tomaszewska
Beata Bilska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 126517
10.15199/65.2020.5.4
straty żywności
przemysł spożywczy
żywność
przetwórstwo żywności
food loss
food industry
food
food processing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Kodeks Etyki Żywnościowej pod Honorowym Patronatem Prezydenta RP
nr katalogowy: 132381
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Przełom w darowiznach. Redystrybucja żywności po dacie minimalnej trwałości
nr katalogowy: 131434
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Identyfikacja źródeł strat żywności w przemyśle spożywczym
nr katalogowy: 132709
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-6
VARIA
nr katalogowy: 106575
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-4
Bezpieczeństwo i ochrona żywności
Andrzej Kłodawski
nr katalogowy: 76240
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-2
Nowe wymagania w znakowaniu żywności
R. Wierzejska
nr katalogowy: 20850
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-5
W próżni Próżniowe pakowanie żywności
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 18581
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-9
Utrwalanie radiacyjne żywności
Jacek Zin
nr katalogowy: 1705
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-6
Akademia PFPŻ ZP – jakość i bezpieczeństwo żywności
nr katalogowy: 106589
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-6
"Stosowanie dodatków w żywności wygodnej i cateringowej"
Anna Karwowska
nr katalogowy: 27435
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Nowoczesne stabilizatory firmy Culinar
nr katalogowy: 67951
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Propozycje zmian w rozporządzeniu o nowej żywności
Katarzyna Stoś
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 51877
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Zagrożenia związane z żywnością Sondaż konsumencki EFSA
Regina Wierzejska
nr katalogowy: 57738
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-12
Nowa żywność aktualny stan prawny
Justyna Cieślak
nr katalogowy: 95672
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-9
System HARPC - nowy oręż w służbie bezpieczeństwa żywności
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
nr katalogowy: 100740
10.15199/47.2016.9.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-5
Wprowadzanie na rynek żywnościowy wzbogacanych środków spożywczych
Monika Zagrajek
nr katalogowy: 98688
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Przechowalnictwo żywności w atmosferze modyfikowanej
Joanna Markowska
Iwona Kasprzyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 93646
10.15199/65.2015.9.4
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-3
Nie marnuj żywności
nr katalogowy: 66301
CHŁODNICTWO 2023-2
Mrożenie i bezpieczeństwo żywności
nr katalogowy: 142832
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Kategoryzacja produktów owocowo-warzywnych, w tym produktów wegetariańskich i wegańskich, pod kątem stosowania dodatków do żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
nr katalogowy: 142847
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-4
Składniki Żywności Europa Centralna i Wschodnia 2004
nr katalogowy: 6281
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-5
Wyznaczniki wartości żywności ekologicznej
J. Witczak
nr katalogowy: 14821
OPAKOWANIE 2004-7
Bezpieczny papier do pakowania żywności
Krystyna Szadowiak
nr katalogowy: 3286
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-8
Problemy bezpieczeństwa dodatków do żywności
K. Krygier
nr katalogowy: 14882
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
IV Kongres Bezpieczeństwa Żywności
nr katalogowy: 110966
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-9
Chłodniczy transport żywności wymagania międzynarodowej umowy ATP
WIESŁAW ZWIERZYCKI
KRZYSZTOF BIEŃCZAK
TOMASZ ROCHATKA
ARKADIUSZ STACHOWIAK
PRZEMYSŁAW TYCZEWSKI
nr katalogowy: 29762
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-6
"Kryzys cenowy" na rynku żywności
nr katalogowy: 35996
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Wydział Nauk o Żywności SGGW ma już 55 lat!!!
nr katalogowy: 103657
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-12
"Fakty i mity o żywności i żywieniu"
nr katalogowy: 72842
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-7
Polska Izba Dodatków do Żywności - dorobek i zadania
nr katalogowy: 7122
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-4
Składniki Żywności Europa Centralna i Wschodnia 2004
nr katalogowy: 1618
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Międzynarodowe standardy określające wymogi związane z bezpieczeństwem i jakością produktów żywnościowych
Ziemowit Rudy
nr katalogowy: 140725
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-7
Trudna walka z pozataryfowymi barierami na unijnym rynku żywności
nr katalogowy: 114714
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-4
Identyfikacja zafałszowań żywności z zastosowaniem metod PCR
Wojciech Sawicki
nr katalogowy: 43854
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-3
IBPRS Oddział Chłodnictwa i Jakości Żywności
nr katalogowy: 42462
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-26
Kriogeniczne zamrażanie żywności
nr katalogowy: 73442
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH