Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
CHŁODNICTWO 2007-3
Wpływ kwasu askorbinowego i ekstraktów wodnych z tymianku na zmiany wskaźnika TBA i barwy modelowych pieczeni wieprzowych podczas ich przechowywania chłodniczego
nr katalogowy: 24973
CHŁODNICTWO 2008-4
Szybkość zmian oksydacyjnych lipidów w funkcji temperatury przechowywania mrożonego boczku wędzonego
JOLANTA KLIMCZAK
ZBIGNIEW IRZYNIEC
nr katalogowy: 34648
CHŁODNICTWO 2007-12
Zmiany oksydacyjne i hydratacyjne tkanki mięśniowej suma rekini (Pangasius hypophthalmus) i eskolara (Lapidocybium flavobrunneum) w czasie zamrażalniczego przechowywania
LUDMIŁA STODOLNIK
KRZYSZTOF KRYŻA
ARKADIUSZ KOWALSKI
nr katalogowy: 32194
CHŁODNICTWO 2010-7
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na właściwości technologiczne mięsa dzika (Sus scrofa scrofa)
Lucjan Krala
Radosław Mostowski
nr katalogowy: 53039
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Oksydacyjne akcenty smakowo-zapachowe w piwach
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 128800
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Oksydacyjne akcenty smakowo-zapachowe w piwach
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 128800
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-5
Przeciwutleniacze w żywności
EWA SICIŃSKA
nr katalogowy: 35497
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Zioła i przyprawy - naturalne konserwanty żywności
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 140125
mięso
utlenianie lipidów
zioła i przyprawy
związki bioaktywne
naturalne konserwanty
meat
lipid oxidation
herbs and spices
bioactive compounds
natural preservatives
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-5
Zastosowanie naturalnych antyoksydantów żywności w chłodzonych i mrożonych produktach mięsnych
KRZYSZTOF ĆWIERTNIEWSKI
ELŻBIETA POLAK
nr katalogowy: 25855
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-1
Naturalne przeciwutleniacze - dodatki funkcjonalne przedłużające trwałość wyrobów mięsnych
Natalia Krzemińska
nr katalogowy: 103666
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-11
Wpływ technologii rozmrażania mikrofalowego na jakość mięsa
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Natalia Skiepko
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 95372
CHŁODNICTWO 2014-1
Technologie przechowywania mięśni piersiowych (musculus pectoralis) gęsi w warunkach chłodniczych
JOANNA LEWANCKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 82226
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-1
Zmiany barwy drewna wenge po obróbce chemicznej i naświetlaniu
Agata Stachowiak-Wencek
Magdalena Zborowska
Bogusława Waliszewska
Włodzimierz Prądzyński
nr katalogowy: 111656
10.15199/62.2018.1.15
CHŁODNICTWO 2013-3
Wpływ lecytyn sypkich na krioprotekcję mrożonego mięsa i przetworów
Radosław Mostowski
Lucjan Krala
Ilona Gałązka -Czarnecka
nr katalogowy: 75523
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Mięso drobiowe odkostnione mechanicznie
Dorota Pietrzak
Mirosław Słowiński
Jan Mroczek
nr katalogowy: 61893
CHŁODNICTWO 2011-8
Krioprotekcyjny wpływ lecytyny na właściwości mrożonego mięsa
Radosław Mostowski
Anna Bagnowska
Lucjan Krala
nr katalogowy: 61703
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-7
Zastosowanie przeciwutleniaczy w przetwórstwie mięsa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 53053
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-8
przyprawy jako czynnik determinujący walory jakościowe i zdrowotne produktów mięsnych
Janusz R. Mroczek
Gabriela Ppaprocka
Patrycja Moryl
Klaudia Rękas
nr katalogowy: 149960
CHŁODNICTWO 2012-11
Stabilność barwy przetworów mięsnych peklowanych bez azotanów
Anna Bagnowska
Lucjan Krala
nr katalogowy: 72834
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Zastosowanie ozonu w przemyśle mięsnym
Monika Trząskowska
nr katalogowy: 127260
CHŁODNICTWO 2017-9-10
Wpływ fluktuacji temperatury na stabilność przechowalniczą mrożonych kotletów wieprzowych
Radosław Mostowski
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 110098
10.15199/8.2017.9-10.6
kotlety wieprzowe
zamrażalnicze przechowywanie
zmiany oksydacyjne
wodochłonność
barwa
pork chops
freezing storage
oxidative changes
water absorption
color
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
Czynniki sprzyjające rozwojowi mikroflory w mięsie i produktach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 66666
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Wpływ dodatku oleożywic na właściwości chemiczne oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
Agnieszka Starek
Agnieszka Sagan*
Bożena Kiczorowska
Marek Szmigielski
Beata Ślaska-Grzywna
Dariusz Andrejko
Katarzyna Kozłowicz
Agata Blicharz-Kania
Marta Krajewska
nr katalogowy: 113869
10.15199/62.2018.5.24
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-8
Porównanie jakości oraz analiza bezpieczeństwa rynkowych olejów rzepakowych tłoczonych na zimno oraz rafinowanych
Karol Łysiak
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 144665
10.15199/65.2023.8.6
oleje rzepakowe
tłoczenie na zimno
rafinacja
jakość
bezpieczeństwo
porównanie
rapeseed oils
cold pressing
refining
quality
safety
comparison
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-9
METODY PRZECHOWYWANIA CHŁODNICZEGO i ich wpływ na jakość mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 145092
chłodzenie
jakość mięsa
przechowywanie chłodnicze
atmosfery ochronne
cooling
meat quality
cold storage
protective atmospheres
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-3
Odżelazianie i odmanganianie wód podziemnych w złożach chalcedonitowych
Joanna Jeż-Walkowiak
Marek M. Sozański
Łukasz Weber
nr katalogowy: 58172
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-10
Modelowanie zjawisk elektryczno-cieplnych w laserach kaskadowych
Robert Piotr SARZAŁA
Michał WASIAK
nr katalogowy: 63389
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-12
Oxygen permeability through the PE/PE laminates with modified adhesive layer Przenikalność tlenu przez laminaty PE/PE ze zmodyfikowaną warstwą klejową
Agnieszka Krudos
Jerzy Pankowski
Maciej Karłowicz
Sławomir Lisiecki
Artur Bartkowiak
nr katalogowy: 95909
10.15199/62.2015.12.31
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Orzechy ziemne (Arachis hipogea L.) wpływ ogrzewania na ich właściwości
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 106759
10.15199/65.2017.6.8
orzechy ziemne
stabilność oksydacyjna
test Rancimat
lizyna reaktywna
peanuts
oxidative stability
Rancimat test
reactive lysine
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-11
Wpływ dodatku oregano na właściwości chemiczne oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
Marta Krajewska
Beata Ślaska-Grzywna
Marek Szmigielski
nr katalogowy: 117229
10.15199/62.2018.11.29
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2020-9
Strona redakcyjna
Ludmiła Pietrzak
nr katalogowy: 128019
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2020-9
Strona redakcyjna
Ludmiła Pietrzak
nr katalogowy: 128019
CHŁODNICTWO 2021-3
Wymagania Urzędu Dozoru Technicznego dla urządzeń ciśnieniowych w instalacjach ziębniczych Część 5. Zmiany w instalacji ziębniczej. Jak zapewnić bezpieczeństwo modyfikując instalację ziębnic
Tomasz Klinkosz
nr katalogowy: 132323
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-1
Co nowego w klubie POLSKIE FORUM ISO 9000
nr katalogowy: 32722
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-6
Zmiany w spożyciu napojów alkoholowych
T. Kuchciak
A. Sadowski
nr katalogowy: 20591
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-8
Wpływ lepiszczy modyfikowanych na właściwości mieszanek mineralno-asfaltowych o obniżonym poziomie hałasu w ujemnych temperaturach
Roman Pacholak
Andrzej Plewa
Władysław Gardziejczyk
nr katalogowy: 144602
10.15199/33.2023.08.05
nawierzchnie o obniżonym poziomie hałasu
asfalt modyfikowany
granulat gumowy
właściwości niskotemperaturow
low-noise pavements
modified bitumen
rubber granulate
low-temperature performance.
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-3
Zmiany w Kodeksie pracy
nr katalogowy: 97155
CHŁODNICTWO 2009-1-2
Czas na zmiany!
Michał Dobrzyński
nr katalogowy: 41423
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-11
Zmiany w firmie - ciekawe i inspirujące, choć mogą rodzić opór
nr katalogowy: 80104
AUTO MOTO SERWIS 2022-6
Od redakcji
Rafał Dmowski
nr katalogowy: 138699
AURA 2022-12
Wielka Księga Ciepła
nr katalogowy: 140885
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Wizualne zmiany na elewacjach wentylowanych z okładzinami włóknisto-cementowymi
Ołeksij Kopyłow
Krzysztof Schabowicz
nr katalogowy: 141167
10.15199/33.2022.12.02
elewacja wentylowana
płyty włóknisto-cementowe
przeglądy okresowe
ocena stanu technicznego
wytrzymałość na zginanie.
ventilated façade
fiber-cement claddings
periodic inspections
technical condition assessment
bending strength.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Opór przed zmianą
Jarosław Ropiejko
nr katalogowy: 128445
AURA 2008-3
Europejska platforma do nauczania systemem eLearning (2)
nr katalogowy: 34022
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-1
Ma być szybciej i sprawniej - zmiany w prawie budowlanym
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 124320
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Proces zmian – co warto wykorzystać w praktyce
Jarosław Ropiejko
nr katalogowy: 126434
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-5
Materiały stosowane w łożyskach ślizgowych - stan obecny i tendencje rozwojowe
STANISŁAW KOSTRZEWA
STANISŁAW KOWALCZYK
KRZYSZTOF ROŻNIATOWSKI
nr katalogowy: 29866
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-8
Zmiany mikrostruktury i właściwości materiałów kompozytowych na osnowie srebra po odkształceniu plastycznym
BARBARA JUSZCZYK
LUDWIK CIURA
BEATA CWOLEK
ŁUKASZ MARCHEWKA
WITOLD MALEC
nr katalogowy: 37236
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 130246
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-6
Warstwy sensorowe na bazie porowatej krzemionki do zastosowań w światłowodowych czujnikach amoniaku
PAWEŁ KARASIŃSKI
CUMA TYSZKIEWICZ
nr katalogowy: 52282
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-9
Zmiany branży młynarskiej w Polsce wynikające z jej włączenia w struktury gospodarcze Unii Europejskiej
nr katalogowy: 47015
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-7
Anuga 2005
AKa
nr katalogowy: 14632
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2007-8
Analiza trendów czasowych wybranych parametrów jakości energii oraz przypadków szczególnych, niezależnych od zmiany parametrów zasilania
Ryszard Beniak
Arkadiusz Gardecki
Jerzy Hickiewicz
Józef Moch
Waldemar Skomudek
nr katalogowy: 29362
AUTO MOTO SERWIS 2022-6
Od redakcji
Rafał Dmowski
nr katalogowy: 138699
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-10
Zmiany jakościowe mąki pszennej w czasie przechowywania
Alicja CEGLIŃSKA
nr katalogowy: 22306
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-2
Wskazówki dla producentów Zmiany nawyków żywieniowych Polaków
Dariusz Winek
nr katalogowy: 96819
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-12
Tak czas letni, jak i zimowy mają swoje dobre strony
Jerzy Gajdek
nr katalogowy: 140961
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-7
Badanie wpływu wygrzewania obudowy i wibratora kwarcowego w procesie zamykania wysokostabilnych rezonatorów na wyniki długoterminowej stałości częstotliwości rezonatorów
LUCJAN NAFALSKI
PRZEMYSŁAW ANGIELCZYK
nr katalogowy: 61169
CHŁODNICTWO 2005-1-2
Zmiany mikrobiologiczne mięsa chłodzonego i mrożonego
JACEK KONDRATOWICZ
IWONA CHWASTOWSKA
nr katalogowy: 8624
CHŁODNICTWO 2005-1-2
Zmiany mikrobiologiczne mięsa chłodzonego i mrożonego
JACEK KONDRATOWICZ
IWONA CHWASTOWSKA
nr katalogowy: 8624
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-9
Wiedza i narzędzia dla behapowca - Katalog ODDK 2023
nr katalogowy: 144935
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-2
Szkolenia bhp Podsumowanie część 2
Robert Kozela
Zofia Lejko
nr katalogowy: 74475
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-12
Wpływ dymu wędzarniczego na barwę produktu i straty dostępnej lizyny
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 95688
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-3
Pod paragrafem, czyli prawo na co dzień
Alicja Meusz
nr katalogowy: 142297
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
Zmiany upodobań kulinarnych cenną wskazówką dla producentów żywności
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 19020
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-5
Przyszłość sektora włókienniczego i odzieżowego w rozszerzonej Europie. Cz. II
A. Wolukanis
K. Zaręba
nr katalogowy: 5928
AURA 2006-7
"TY TEŻ MASZ WPŁYW NA ZMIANY KLIMATU
nr katalogowy: 15911
OPAKOWANIE 2005-10
Zmiany w krajowych przepisach w zakresie przewozu towarów niebezpiecznych
Ernest Raczkowski
nr katalogowy: 11318
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-11
Wiedza i narzędzia dla behapowca - Katalog ODDK 2023
nr katalogowy: 146187
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-11
Kolejna zmiana decyzji wykonawczej (UE) 2019/436 dotyczącej wykazu norm zharmonizowanych z dyrektywą 2006/42/WE
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 134304
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-4
Perspektywy zastosowania olejków eterycznych w przetwórstwie mięsnym
Zygmunt Kazimierczuk
Mariola Kozłowska
nr katalogowy: 16748
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Zmiany obowiązków przedsiębiorców ciąg dalszy...
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 142855
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-9
Wiedza i narzędzia dla behapowca - Katalog ODDK 2023
nr katalogowy: 144935
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-3
Pod paragrafem, czyli prawo na co dzień
Alicja Meusz
nr katalogowy: 142297
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-11
Zmiany zawartości trehalozy w czasie przechowywania liofilizowanych drożdży piekarskich
G. Zwoliński
J. S. Szopa
nr katalogowy: 6939
OPAKOWANIE 2006-9
Zmiany w Zarządzie PPH gąsior Sp. z o.o.
nr katalogowy: 17898
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-1
Zmiany w systemie regulacji rynku cukru w Unii Europejskiej
P. Szajner
nr katalogowy: 20862
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
Pieczywo hipoalergiczne - poszukiwanie nowych rozwiązań dla szybko rosnącego rynku produktów dietetycznych
Anna Diowksz
nr katalogowy: 19039
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-7
Zmiany technologiczne w przemyśle rafineryjno-petrochemicznym powodowane wzrostem zapotrzebowania na propylen
Jacek Molenda
nr katalogowy: 6594
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-9
Wpływ nowoczesnej technologii piekarstwa na młynarstwo
nr katalogowy: 6393
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2005-6
Ewolucja tekstury miedzi w warunkach zmiany drogi odkształcenia
FELIKS STALONY-DOBRZAŃSKI
WŁODZIMIERZ BOCHNIAK
nr katalogowy: 10220
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-3
Wpływ sposobu zasilania nowoczesnych układów oświetleniowych na jakość energii elektrycznej
Kazimierz Herlender
Edward Cadler
nr katalogowy: 21137
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-2
Substancje dodatkowe w produkcji soków i nektarów - zmiany krajowego ustawodawstwa
J. Gajda
nr katalogowy: 6737
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-10
Zmiany w prawie ochrony środowiska i prawie wodnym
Krzysztof Galeja
nr katalogowy: 12509
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Opór przed zmianą
Jarosław Ropiejko
nr katalogowy: 128445
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-10
CO NOWEGO W KLUBIE POLSKIE FORUM ISO 9000
nr katalogowy: 87078
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2017-5
Może historia znów zatoczy koło...
Albert WÓJCIK
Dariusz Pręgowski
nr katalogowy: 105457
CHŁODNICTWO 2019-1
Zmiany jakościowe zachodzące w żywności pod wpływem działania niskiej temperatury
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 118905
10.15199/8.2019.1.1
niska temperatura
zamrażanie
zmiany jakości
mięso
pieczywo
truskawki
low temperature
freezing
quality changes
meat
bread
strawberr
CHŁODNICTWO 2006-3
Wpływ metody schładzania na zmiany masy i barwę tuszek kurcząt
Mirosław Słowiński
Agata Chojecka
Leszek Lemke
nr katalogowy: 16135
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-5
NAUKA OD REDAKCJI
nr katalogowy: 148716
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-3
Zmiany tekstury wyżarzania w wyniku oddziaływania temperatury i zewnętrznych naprężeń rozciągających w nanokrystalicznym stopie na bazie kobaltu
ZBIGNIEW BAŁAGA
ZBIGNIEW STRADOMSKI
nr katalogowy: 17106
OPAKOWANIE 2005-5
Zmiany przepisów o opakowaniach i odpadach opakowaniowych w Polsce i Unii Europejskiej w 2005 r.
Beata B. Kłopotek
nr katalogowy: 11170
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-7-8
Rok 2016 - Jubileuszowy Rok 25-lecia powstania Klubu POLSKIE FORUM ISO 9000 (06 grudzień 1991) Zmiany, zmiany, zmiany…
Marek Roszak
nr katalogowy: 100045
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-3
Firma TrueTrade & Technology rozszerza ofertę
nr katalogowy: 50536
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2009-4
Wahania napięcia w urządzeniach elektroenergetycznych
Grzegorz Hołdyński
Zbigniew Skibko
nr katalogowy: 42421
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-2
Innowacyjne technologie wzmacniania historycznych łuków i sklepień ceglanych
Jerzy Jasieńko
Łukasz Bednarz
nr katalogowy: 41474
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-9
Jakie zmiany wprowadził Eurokod 2 w przypadku klasyfikacji stali zbrojeniowej?
nr katalogowy: 71119
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-5
Czy po l maja 2004 roku nastąpią zmiany w funkcjonowaniu zakładów młynarskich
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 6300
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-6
KONFERENCJE, NARADY, WYSTAWY
nr katalogowy: 106698
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-10
Zmiany asortymentu betonu towarowego
Grzegorz Bajorek
nr katalogowy: 38864
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Akustyka i termika ścian wewnętrznych w budynkach wielorodzinnych
Mirosław Rzeszutko
nr katalogowy: 138891
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2005-2
Wpływ zmiany prędkości obrotowej ciągadła konwencjonalnego na siłę ciągnienia i własności mechaniczne drutu po ciągnieniu
KRUZEL R.
KNAP F.
CIEŚLAK Ł.
PIKOS B.
GÓRAK K.
nr katalogowy: 9871
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-6
KRONIKA
nr katalogowy: 44822
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-5
KATEDRA FIZYKOCHEMII I METALURGII METALI NIEŻELAZNYCH
KRZYSZTOF FITZNER
nr katalogowy: 44567
ELEKTROINSTALATOR 2022-12
ZMIANY W USTAWIE O ELEKTROMOBILNOŚCI I PALIWACH ALTERNATYWNYCH. Cz. 2
Jarosław Kozłyk
nr katalogowy: 141313
AURA 2022-12
Wielka Księga Ciepła
nr katalogowy: 140885
AURA 2019-11
Kręgowce i zmiany klimatu - wyścig niemożliwy do wygrania
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 123371
10.15199/2.2019.11.2
zmiany klimatu
kręgowce lądowe
fenologia
Polska
climate change
terrestrial vertebrates
phenology
Poland
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-3
50 lat temu pisaliśmy
nr katalogowy: 33859
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-4
Trwałość konstrukcji murowej
Sławomir Gąsiorowski
nr katalogowy: 25879
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Wpływ sposobu sporządzania mieszanek gumowych na właściwości elastomerów
ANNA KOSMALSKA
MARIAN ZABORSKI
nr katalogowy: 28867
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-10
Gradientowa metoda lokalizacji nieszczelności w rurociągach magistralnych
RYSZARD SOBCZAK
nr katalogowy: 28458
ELEKTROINSTALATOR 2022-1
ELEKTROBAROMETR 2021 JAK ELEKTROINSTALATORZY OCENIAJĄ MINIONY ROK I NAJBLIŻSZĄ PRZYSZŁOŚĆ?
nr katalogowy: 135956
AUTO MOTO SERWIS 2022-TS-1
Od redakcji
Rafał Dmowski
nr katalogowy: 139817
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-2
Co nowego w klubie POLSKIE FORUM ISO 9000
nr katalogowy: 89452
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-8
Zmniejszanie zagrożenia poprzez zmiany organizacyjne
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 28951
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-21
ZŁOTY INŻYNIER 2008 - kandydaci
nr katalogowy: 40577
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
Substancje dodatkowe zmiany w ustawodawstwie
JOANNA GAJDA-WYRĘBEK
nr katalogowy: 37387
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2008-3
Prawo budowlane nowelizacja 2007 z omówieniem
nr katalogowy: 33872
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-2
Od Redakcji
Andrzej Jan Szyprowski
nr katalogowy: 32980
OPAKOWANIE 2007-10
Zmiany organizacyjne w koncernie Stora Enso
nr katalogowy: 30694
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-10
PHOTONICS LETTERS - nowe, recenzowane czasopismo Internetowe
nr katalogowy: 39263
CHŁODNICTWO 2008-10
Nieuchronne zmiany oraz nowe kierunki rozwoju branży chłodniczej
WITOLD SKRZYPULEC
nr katalogowy: 38809
AURA 2008-5
Europejska platforma do nauczania systemem eLearning
nr katalogowy: 35398
AURA 2008-5
Transformacja czynnika miastotwórczego i przyrodniczego w interakcji
INGEBORGA CYGANKIEWICZ
MONIKA GAWLIK-KRZYŻAK
nr katalogowy: 35383
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-4
Żywność wygodna w sektorze mięsnym
HANNA GÓRSKA-WARSEWICZ
nr katalogowy: 25471
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-10
Stan permanentnej zmiany
Andrzej Arendarski
nr katalogowy: 133735
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2023-2
Czy e-commerce ma szansę zdominować sprzedaż płytek ceramicznych?
Maksymilian Miros
nr katalogowy: 143853
OPAKOWANIE 2024-9
Heidelberg Polska: zmiany w składzie kierownictwa firmy
nr katalogowy: 150678
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Nieoczekiwane zmiany w pracach legislacyjnych Zanieczyszczenie żywności rtęcią
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Tomasz Szynal
nr katalogowy: 105824
GOSPODARKA WODNA 2010-4
Morfologia strumieni w projektowaniu drogowych przejść przez rzeki
Andrzej J. Kosicki
nr katalogowy: 51011
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-4
Zmiany w ustawie o VAT dotyczące eksportu
Piotr Swaczyński
nr katalogowy: 42883
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-12
Nowy image, sprawdzona jakość
nr katalogowy: 48593
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2020-3
Z prezesem firmy GEOBID Krzysztofem Borysem rozmawia dr inż. Ludmiła Pietrzak - Redaktor Naczelny Przeglądu Geodezyjnego
nr katalogowy: 125207
AURA 2018-10
Ptaki - kolejne ofiary zmiany klimatu
Piotr Skubała
nr katalogowy: 116430
10.15199/2.2018.10.2
AURA 2019-9
Zmiany klimatu drastycznie zmienią roślinność Ziemi
Piotr Skubała
nr katalogowy: 122140
10.15199/2.2019.9.3
zmiany klimatu
szata roślinna
fenologia
zasięg występowania
climate change
vegetation
phenology
range of occurrence
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-11
Kierunki zmiany postanowień rozporządzenia nr 305/2011
Jadwiga Tworek
Ewa Szewczak
nr katalogowy: 80768
AURA 2011-7
Planowanie przestrzenne a prawo własności
Anna HRABAL
nr katalogowy: 61086
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Wpływ antyutleniaczy i dodatków przeciwpleśniowych na właściwości elektroizolacyjnych kompozycji epoksydowych
Jan BURSA
Jerzy POMIANOWSKI
nr katalogowy: 33590
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-6
Zmiany w strukturze strefy pośredniej podczas natryskiwania detonacyjnego
JERZY JELEŃKOWSKI
TOMASZ BOROWSKI
TOMASZ BABUL
nr katalogowy: 40439
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-12
Zmiany w konsumpcji żywności w Polsce
KRYSTYNA KUŚMIERCZYK
DOROTA SZEPIENIEC-PUCHALSKA
nr katalogowy: 40036
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-2
Przewidywane zmiany organizacji rynku owoców, warzyw i ich przetworów w UE
BOŻENA NOSECKA
nr katalogowy: 24354
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Badanie składu chemicznego oraz wybranych cech strukturalnych ligniny drewna wykopaliskowego
MAGDALENA ZBOROWSKA
WŁODZIMIERZ PRĄDZYŃSKI
BOGUSŁAWA WALISZEWSKA
nr katalogowy: 28835
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-12
przepisy i normy > zmiany w przepisach Teksty jednolite
nr katalogowy: 102897
AUTO MOTO SERWIS 2022-TS-1
Od redakcji
Rafał Dmowski
nr katalogowy: 139817
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-3
Zmiany klimatu największą troską europejskich konsumentów
nr katalogowy: 147987
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2010-3
Wpływ zmiany czasu na przebieg obciążenia odbiorców typu gospodarstwa domowe
Jarosław Tomczykowski
nr katalogowy: 50220
OPAKOWANIE 2012-11
INFORMACJE MIESIĄCA
nr katalogowy: 72377
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-4
Szkolenia bhp.Podsumowanie część 4
Robert Kozela
Zofia Lejko
nr katalogowy: 75826
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Zmiana sposobu odżywiania to proces
nr katalogowy: 130950
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Zmiana sposobu odżywiania to proces
nr katalogowy: 130950
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-12
Ważne zmiany w ubezpieczeniach społecznych (część II)
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 134797
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Już niedługo ważne zmiany prawa pracy (część I)
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 137852
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2024-11
Główny Geodeta Kraju wyjaśnia
Alicja KULKA
Wiesław SZYMAŃSKI
Adrianna BERENSON
nr katalogowy: 151292
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-12
Wydarzenia
nr katalogowy: 110986
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-3
Badania przemysłowe jako weryfikacja numerycznego modelu przepływu stali w jednowylewowej kadzi pośredniej
ADAM CWUDZIŃSKI
JAN JOWSA
ZBIGNIEW SPRAWKA
JACEK GRUSZCZYŃSKI
nr katalogowy: 33680
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-2
Utrzymanie obiektów budowlanych zgodnie z Prawem budowlanym
nr katalogowy: 33260
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2007-12
Klimatyzacja - Samowolne poprawki i ich skutki
Jerzy Kosieradzki
nr katalogowy: 31670
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2007-4
Zmiany w normalizacji klejów do płytek ceramicznych
JACEK MICHALAK
nr katalogowy: 31631
OPAKOWANIE 2007-10
Zmiany ADR 2007 w zakresie przewozu drogowego towarów niebezpiecznych w opakowaniach
Ernest Raczkowski
nr katalogowy: 30685
OPAKOWANIE 2008-12
Zmiany w obrocie rynkowym świeżymi owocami i warzywami zwiększają zapotrzebowanie na nowoczesne opakowania
Tadeusz Cąderek
Jan Świetlik
nr katalogowy: 40417
CHŁODNICTWO 2008-6
Zmiany właściwości antyoksydacyjnych mrożonej kapusty brukselskiej w funkcji czasu i temperatury przechowywania
JOLANTA KLIMCZAK
ZBIGNIEW IRZYNIEC
nr katalogowy: 36070
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2008-6
WPŁYW RODZAJU PROSZKU ŻELAZA NA MIKROSTRUKTURĘ, TWARDOŚĆ I ZMIANY WYMIAROWE SPIEKÓW Fe-3%Mn-0,8%C
KATARZYNA FARYJ
nr katalogowy: 36053
CHŁODNICTWO 2008-4
Wpływ rodzaju opakowania na wybrane zmiany fizyczne mortadeli w czasie zamrażalniczego przechowywania
GRZEGORZ SZCZEPANIK
ANNA FELISIAK
KRZYSZTOF KRYŻA
nr katalogowy: 34649
SZKŁO I CERAMIKA 2007-1
Biały nalot na obiektach szklanych w gablotach muzealnych
ELŻBIETA GREINER-WRONOWA
ANNA PUSOSKA
DOROTA PIASECKA
nr katalogowy: 24153
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-7
Podatkowa Księga Przychodów i Rozchodów - nowy wzór i zmiany zasad prowadzenia
JACEK PAPROCKI
nr katalogowy: 99160
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-4
CMOS versus CCD. Zmiany technologiczne we współczesnych kamerach fotogrametrycznych
Krzysztof Konieczny
nr katalogowy: 131174
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-4
CMOS versus CCD. Zmiany technologiczne we współczesnych kamerach fotogrametrycznych
Krzysztof Konieczny
nr katalogowy: 131174
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Zmiany w Nowym Ładzie
Adriana Lotolc
nr katalogowy: 138199
ELEKTROINSTALATOR 2023-5
SZYBKIE ZMIANY NAPIĘCIA W SIECI ELEKTRYCZNEJ
nr katalogowy: 143263
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-4
Zmiany w klasyfikacji poubojowej tusz wieprzowych w systemie SEUROP
DARIUSZ LISIAK
PIOTR JANISZEWSKI
KAROL BORZUTA
nr katalogowy: 148318
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-1
Pierś politechniczna
Irena Fober
nr katalogowy: 118003
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-7
Zmiany personalne w Stora Enso
Maria Rochowicz
nr katalogowy: 85850
GOSPODARKA WODNA 2020-3
Rozmowa z prof. dr. hab. inż. Zbigniewem Kundzewiczem, czł. koresp. PAN*)
nr katalogowy: 125411
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-8
Sposób postępowania w przypadku odstępstwa od projektu budowlanego
Patrycja Rycerz
nr katalogowy: 132976
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-12
Zmiany w zasadach wprowadzania do obrotu wyrobów budowlanych z perspektywy organów nadzoru budowlanego, producentów, importerów i dystrybutorów
Grzegorz Skórka
nr katalogowy: 88817
10.15199/33.2014.12.20
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-4
Kształcenie zawodowe poligrafów - bilans okresu przełomu
nr katalogowy: 59310
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-7
Nanoparticles in composites as potential factor of occupational exposure Nanododatki w materiałach kompozytowych jako potencjalny czynnik narażenia zawodowego
Lidia Zapór
nr katalogowy: 99645
10.15199/62.2016.7.12
CHŁODNICTWO 2015-4-5
Ślad węglowy jako ekologiczny wskaźnik dla przemysłu rolno-spożywczego
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Paweł Kuleta
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 91388
10.15199/8.2015.4-5.3
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-12
Tak czas letni, jak i zimowy mają swoje dobre strony
Jerzy Gajdek
nr katalogowy: 140961
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-7
Skłonność papieru powlekanego do żółknięcia kontaktowego w technice drukowania offsetowego arkuszowego
STEFAN JAKUCEWICZ
nr katalogowy: 107961
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
WYDARZENIA
nr katalogowy: 61903
AURA 2015-5
Pisaliśmy o tym... 1981
nr katalogowy: 90856
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2015-7
Zmiany w prawie budowlanym - skorzystają inwestorzy indywidualni i przedsiębiorcy
nr katalogowy: 92332
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2020-11
Planowane zmiany w systemach regulacji i sterowania JWCD
Jerzy Rychlak
Witold Smolik
nr katalogowy: 129006
10.15199/74.2020.11.2
systemy regulacji
sterowanie JWCD
nowe regulacje
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2020-11
Planowane zmiany w systemach regulacji i sterowania JWCD
Jerzy Rychlak
Witold Smolik
nr katalogowy: 129006
10.15199/74.2020.11.2
systemy regulacji
sterowanie JWCD
nowe regulacje
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-4
Zmiany w funkcjonowaniu polskiego sektora zbożowego w latach 1990 - 2006
nr katalogowy: 25156
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-1
Expo Sweet 2012
nr katalogowy: 64995
AURA 2012-5
Gwiaździsty higrometr
Jacek PIĘTKA
nr katalogowy: 67538
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-6
Niedługo kolejne zmiany prawa
nr katalogowy: 114063
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2008-10
ZMIANY GRUBOŚCI ŚCIANEK W PRZEKROJACH RÓŻNOPRZELOTOWYCH JEDNOSTRONNYCH I DWUSTRONNYCH ŁĄCZNIKÓW SKOŚNYCH ROZPĘCZANYCH HYDROMECHANICZNIE Z RUR
JACEK CHAŁUPCZAK
TOMASZ MIŁEK
nr katalogowy: 38394
CHŁODNICTWO 2008-9
Wpływ dodatku sera topionego na zmiany fizykochemiczne i sensoryczne chleba pszenno-żytniego w czasie zamrażalniczego przechowywania
GRZEGORZ SZCZEPANIK
BARTŁOMIEJ SZTAMA
ROBERT IWAŃSKI
nr katalogowy: 38214
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2017-2
Interpelacja poselska w sprawie dokonanej zmiany kadry dyrektorskiej w GUGiK
nr katalogowy: 103754
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Zmiany... zmiany...
nr katalogowy: 130238
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-10
Stan permanentnej zmiany
Andrzej Arendarski
nr katalogowy: 133735
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-1
Zmiany w rozporządzeniu w sprawie badań i pomiarów czynników szkodliwych dla zdrowia
nr katalogowy: 141332
ELEKTROINSTALATOR 2023-12
POLSKA W PIERWSZEJ PIĄTCE KRAJÓW Z NAJWIĘKSZĄ LICZBĄ INSTALACJI PV
nr katalogowy: 146475
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH