Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Badanie wiedzy i opinii konsumentów na temat pieczywa z odroczonego wypieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137885
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
badania ankietowe
preferencje konsumentów
bread
quality
postponed baking
survey
consumer preferences
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Badanie wiedzy i opinii konsumentów na temat pieczywa z odroczonego wypieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137885
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
badania ankietowe
preferencje konsumentów
bread
quality
postponed baking
survey
consumer preferences
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Badanie wiedzy i opinii konsumentów na temat pieczywa z odroczonego wypieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137885
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
badania ankietowe
preferencje konsumentów
bread
quality
postponed baking
survey
consumer preferences
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Badanie wiedzy i opinii konsumentów na temat pieczywa z odroczonego wypieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137885
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
badania ankietowe
preferencje konsumentów
bread
quality
postponed baking
survey
consumer preferences
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Technologia odroczonego wypieku pieczywa
Grażyna Cacak-Pietrzak
Aleksandra Rakocka
nr katalogowy: 136191
pieczywo
odroczony wypiek
wymagania surowcowe
zalety
wady
bread
postponed baking
raw material requirements
advantages
disadvantages
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Technologia odroczonego wypieku pieczywa
Grażyna Cacak-Pietrzak
Aleksandra Rakocka
nr katalogowy: 136191
pieczywo
odroczony wypiek
wymagania surowcowe
zalety
wady
bread
postponed baking
raw material requirements
advantages
disadvantages
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
Zawsze świeże i pachnące
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 112122
mrożenie
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
gastronomia
freezing
bread
quality
postponed baking method
gastronomy
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-3
Skutki nieprawidłowych terminów remontów instalacji w budynku mieszkalnym
Beata Nowogońska
Ireneusz Nowogoński
nr katalogowy: 142375
10.15199/33.2023.03.08
remont
stan techniczny
instalacja wodociągowa
instalacja kanalizacyjna
odpady budowlane.
refurbishment
technical condition
water supply system
sewer system
construction waste.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-3
Skutki nieprawidłowych terminów remontów instalacji w budynku mieszkalnym
Beata Nowogońska
Ireneusz Nowogoński
nr katalogowy: 142375
10.15199/33.2023.03.08
remont
stan techniczny
instalacja wodociągowa
instalacja kanalizacyjna
odpady budowlane.
refurbishment
technical condition
water supply system
sewer system
construction waste.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-3
Skutki nieprawidłowych terminów remontów instalacji w budynku mieszkalnym
Beata Nowogońska
Ireneusz Nowogoński
nr katalogowy: 142375
10.15199/33.2023.03.08
remont
stan techniczny
instalacja wodociągowa
instalacja kanalizacyjna
odpady budowlane.
refurbishment
technical condition
water supply system
sewer system
construction waste.
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-10
slow baking - klub na rzecz jakości pieczywa
nr katalogowy: 30219
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-11
Show baking przyciąga klienta
Paulina Kania-Lentes
nr katalogowy: 38990
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-11
Show baking w Piekarni Mielnik
Katarzyna Ziółkowska
nr katalogowy: 38991
OPAKOWANIE 2022-2
Z dbałością o szczegóły
nr katalogowy: 136517
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
WĘDZENIE, PARZENIE I PIECZENIE
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 143578
obróbka termiczna
wędzenie
parzenie
pieczenie
thermal treatment
smoking
steaming
bakings
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
WĘDZENIE, PARZENIE I PIECZENIE
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 143578
obróbka termiczna
wędzenie
parzenie
pieczenie
thermal treatment
smoking
steaming
bakings
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
WĘDZENIE, PARZENIE I PIECZENIE
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 143578
obróbka termiczna
wędzenie
parzenie
pieczenie
thermal treatment
smoking
steaming
bakings
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-5
MIWE Live Baking Center
nr katalogowy: 119896
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Wpływ metody wytwarzania ciasta na kształtowanie jakości pieczywa żytniego
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 126428
kultury starterowe
mąka żytnia
metody wypieku
starter culture
rye flour
baking methods
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-4
Nauczyciele technologii żywności na szkoleniu w firmie Lesaffre bio-corporation
Hepi
nr katalogowy: 4848
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
Wydajność na medal!
nr katalogowy: 140149
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-1
IBIE Orlando 2007 (International Baking Industry Exposition)
Jan Bończyk
nr katalogowy: 32315
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
Wydajność na medal!
nr katalogowy: 140149
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Ocena wartości wypiekowej ziarna i mąki za pomocą mixolabu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 121642
mixolab
ocena reologiczna
mąka
ziarno
wartość wypiekowa
mixolab
rheological properties
flour
grain
baking value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Wykorzystanie lecytyny w produkcji pieczywa pszennego
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
Małgorzata Sobczyk
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 115168
mąka pszenna
lecytyna rzepakowa w proszku
jakość pieczywa
wheat flour
rapeseed lecithin powder
quality of bread
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Jakość pieczywa z handlowych mąk pszennych
Alicja Ceglińska
Gra żyna Cacak -Pietrzak
Małgorzata Loba
nr katalogowy: 120564
pszenne mąki jasne i ciemne
fizyczne cechy pieczywa
organoleptyczna jakość pieczywa
wheat flours white and dark
physical traits of bread
organoleptic quality of bread
OPAKOWANIE 2022-2
Z dbałością o szczegóły
nr katalogowy: 136517
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-1
QUALITY CONTROL OF RAW MATERIALS IN THE MILL AND BAKERY
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 143032
10.15199/180.2023.1.1
grain
flour
baking value
farinograph
extensograph
fermentograph
alveograph
ziarno
mąka
wartość wypiekowa
farinograf
ekstensograf
fermentograf
alweograf
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-1
QUALITY CONTROL OF RAW MATERIALS IN THE MILL AND BAKERY
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 143032
10.15199/180.2023.1.1
grain
flour
baking value
farinograph
extensograph
fermentograph
alveograph
ziarno
mąka
wartość wypiekowa
farinograf
ekstensograf
fermentograf
alweograf
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Pasztety wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 119301
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Ocena wartości wypiekowej i zawartości wybranych składników prozdrowotnych w ziarnie żyta krzyca
Iwon a Konopka
Małgorzata Tańska
Marta Skrajda
nr katalogowy: 108631
pierwotne żyto
wartość wypiekowa
ocena organoleptyczna
ancient rye
baking value
organoleptic quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ gęstości siewu żyta uzyskanego w warunkach produkcji ekologicznej na jakość mąki
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Dariusz Błażejak
nr katalogowy: 141702
żyto
odmiany
enzymy amylolityczne
liczba opadania
amylaza
aktywność amylolityczna
rye
varieties
amylolytic enzymes
falling number
amylase
amylolytic activity
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ gęstości siewu żyta uzyskanego w warunkach produkcji ekologicznej na jakość mąki
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Dariusz Błażejak
nr katalogowy: 141702
żyto
odmiany
enzymy amylolityczne
liczba opadania
amylaza
aktywność amylolityczna
rye
varieties
amylolytic enzymes
falling number
amylase
amylolytic activity
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ gęstości siewu żyta uzyskanego w warunkach produkcji ekologicznej na jakość mąki
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Dariusz Błażejak
nr katalogowy: 141702
żyto
odmiany
enzymy amylolityczne
liczba opadania
amylaza
aktywność amylolityczna
rye
varieties
amylolytic enzymes
falling number
amylase
amylolytic activity
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Wpływ warunków glebowych na właściwości wypiekowe mąki z ziarna rodów pszenicy ozimej
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
Daria Romankiewicz
nr katalogowy: 98704
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Wpływ dodatku enzymu transglutaminazy na jakość pieczywa pszennego
Marianna Raczyk
Katarzyna Just
nr katalogowy: 127384
transglutaminaza
mąka pszenna
wydajność ciasta
tekstura miękiszu
transglutaminase
wheat flour
dough performance
crumb texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Ocena wartości wypiekowej mąki żytniej typ 720 wyprodukowanej w krajowych młynach przemysłowych
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 118509
mąka żytnia
pentozany
krzywa pęcznienia
pieczywo żytnie
rye flour
pentosans
swelling curve
rye bread
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
Akrylamid - substancja zanieczyszczająca, powstająca w produktach zbożowych
Jerzy Kuchciak
Anna Czubaszek
nr katalogowy: 111948
akrylamid
asparagina
metody redukcji w produktach spożywczych
produkty zbożowe
Rozporządzenie Komisji Europejskiej (UE )
acrylamide
asparaginum
reduction method in foodstuffs
cereal products
European Committee Regulation.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-2
Ocena jakości handlowych mąk żytnich typ 720
Grażyna Cacak-Pietrzak
Kamila Rutkowska
nr katalogowy: 125849
żyto
mąka handlowa
cechy fizyko-chemiczne
wartość wypiekowa
pieczywo
jakość
rye
commercial flour
physico-chemical characteristics
baking value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2021 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 134849
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2021 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 134849
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2021 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 134849
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-10
Największe firmy wobec zmieniającego się "świata czekolady"
nr katalogowy: 62789
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-2
Pumpernikiel - połączenie tradycji i współczesnych oczekiwań
Dominika Olszak-Ossowska
Małgorzata Majcher
Marek Gierlik
nr katalogowy: 125850
pumpernikiel
pieczywo
zakwas
fermentacja
wypiek
mąka pełnoziarnista
błonnik
pumpernickel bread
bread
leaven
fermentation
baking
wholegrain flour
fibre
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ nawożenia azotem i gęstości siewu na wartość wypiekową pszenicy orkisz
Anna Szafrańska
Grażyna Podolska
nr katalogowy: 130208
alveograf
farinograf
mixolab
nawożenie azotem
pszenica orkisz
alveograph
farinograph
mixolab
nitrogen fertilization
spelt
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ nawożenia azotem i gęstości siewu na wartość wypiekową pszenicy orkisz
Anna Szafrańska
Grażyna Podolska
nr katalogowy: 130208
alveograf
farinograf
mixolab
nawożenie azotem
pszenica orkisz
alveograph
farinograph
mixolab
nitrogen fertilization
spelt
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ nawożenia azotem i gęstości siewu na wartość wypiekową pszenicy orkisz
Anna Szafrańska
Grażyna Podolska
nr katalogowy: 130208
alveograf
farinograf
mixolab
nawożenie azotem
pszenica orkisz
alveograph
farinograph
mixolab
nitrogen fertilization
spelt
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Wykorzystanie mixolabu do opracowania profili użytkowych mąki pszennej do produkcji wybranych rodzajów pieczywa
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 119593
mixolab
mąka pszenna
profile użytkowe mąki
wartość wypiekowa
mixolab
wheat flour
mixolab profile
baking quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Biofortyfikacja zbóż w jod jako metoda zapobiegania jego niedoborom u ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 143486
jod
biofortyfikacja
pieczywo
żywność
produkty prozdrowotne
mikroelementy
iodine
biofortification
bread
food
health-promoting products
microelements
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Biofortyfikacja zbóż w jod jako metoda zapobiegania jego niedoborom u ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 143486
jod
biofortyfikacja
pieczywo
żywność
produkty prozdrowotne
mikroelementy
iodine
biofortification
bread
food
health-promoting products
microelements
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Biofortyfikacja zbóż w jod jako metoda zapobiegania jego niedoborom u ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 143486
jod
biofortyfikacja
pieczywo
żywność
produkty prozdrowotne
mikroelementy
iodine
biofortification
bread
food
health-promoting products
microelements
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Biofortyfikacja zbóż w jod jako metoda zapobiegania jego niedoborom u ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 143486
jod
biofortyfikacja
pieczywo
żywność
produkty prozdrowotne
mikroelementy
iodine
biofortification
bread
food
health-promoting products
microelements
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Ocena wartości wypiekowej ziarna i mąki za pomocą mixolabu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 121641
mixolab
ocena reologiczna
mąka
ziarno
wartość wypiekowa
mixolab
rheological properties
flour
grain
baking value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Ocena jakości handlowych mąk żytnich typ 720 z produkcji ekologicznej
Grażyna Cacak-Pietrzak
Natalia Kępińska
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 126427
cechy fizyko-chemiczne
mąka żytnia
pieczywo
rolnictwo ekologiczne
wartość wypiekowa
physico-chemical characteristics
rye flour
bread
ecological farm
baking value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Wykorzystanie ozonu w przechowywaniu ziarna zbóż (cz. 2)
Tomas z Piechowiak
Maciej Balawejder
nr katalogowy: 106432
The inclusion of the ozonization technology in storing seeds of grain allows to long then its applied value. Apart from efficient limitation of all disadvantageous biotransformations
growth and activity of microorganisms and insect pests
ozonization contributes to maintaining or even improving technological attributes of seed. Moreover
ozone can be used as an agent reducing the level of pesticides. In the continuation of the article
whose first part was published in PZM 2/17
the aspects related to the influence of ozone on particular quality discriminants of seed shaping its milling and baking value as well as an ability to reduce remnants of crop protection chemicals were discussed.
ozone
grain storage
baking value
pesticides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Jakość chleba z dodatkiem błonnika pszennego
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
Małgorzata Sobczyk
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 109909
chleb pszenny
błonnik pszenny
długość włókna
wydajność ciasta
jakość chleba
wheat bread
wheat fiber
fiber length
dough yield
bread quality
CHŁODNICTWO 2011-9
Wybrane wyróżniki jakości mrożonego pieczywa drożdżowego wzbogaconego syropem daktylowym jako zamiennikiem sacharozy
Katarzyna Kozłowicz
Franciszek Kluza
nr katalogowy: 62655
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Pszenica – zboże o największym znaczeniu gospodarczym
Piotr Kostiw
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 143485
zboża
pszenica
postęp hodowlany
potencjał plonowania
wartość technologiczna ziarna
cereals
wheat
breeding progress
yield potential
technological value of grain
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Pszenica – zboże o największym znaczeniu gospodarczym
Piotr Kostiw
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 143485
zboża
pszenica
postęp hodowlany
potencjał plonowania
wartość technologiczna ziarna
cereals
wheat
breeding progress
yield potential
technological value of grain
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Pszenica – zboże o największym znaczeniu gospodarczym
Piotr Kostiw
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 143485
zboża
pszenica
postęp hodowlany
potencjał plonowania
wartość technologiczna ziarna
cereals
wheat
breeding progress
yield potential
technological value of grain
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
Badanie jakości pieczywa pszennego z dodatkiem śruty owsianej
Emilia Sykut-Domańska
Aldona Sobota
Piotr Zarzycki
Anna Wirkijowska
Zbigniew Rzedzicki
nr katalogowy: 111947
owies oplewiony
wydajność pieczywa
całkowita strata wypiekowa
objętość pieczywa
common oat
bread yield
total baking loss
bread volume
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Wpływ stopnia uszkodzenia skrobi na wartość technologiczną mąki pszennej
Anna Szafr ańska
nr katalogowy: 109908
jakość mąki
precyzja metody
stopień uszkodzenia skrobi
wymagania jakościowe
flour quality
precision of the method
starch damage
quality requirements
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Kierunki zmian w konsumpcji pieczywa w Unii Europejskiej
nr katalogowy: 100569
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Ponowna ocena substancji dodatkowych przez EFSA i jej konsekwencje dla producentów żywności
Joanna Gajda‑
Wyrębek
Jolanta Jarecka
Marta Dmitruk
nr katalogowy: 116118
10.15199/65.2018.9.5
dodatki do żywności
EFSA
ponowna ocena bezpieczeństwa
ustawodawstwo UE
food additives
EFSA
re-evaluation
EU legislation
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-6
Physical and mechanical tests of clay plasters
Piotr Konca
Jacek Szer
nr katalogowy: 149105
10.15199/33.2024.06.04
clay
physical properties
plaster
glina
właściwości fizyczne
tynk
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Charakterystyka technologiczna surowców bezglutenowych
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 108633
chleb bezglutenowy
prolaminy
skrobie
mąki
pseudozboża
hydrokoloidy
gluten-free bread
prolamins
starches
flours
pseudocereals
hydrocolloids
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
Różnice w ocenie produktów przemiału ziarna żyta i pszenicy za pomocą mixolabu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 122802
mąka
ziarno
pszenica żyto
mixolab
wartość wypiekowa
flour
grain
wheat
rye
mixolab
baking value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Wpływ dodatku nasion komosy ryżowej białej, czerwonej i czarnej na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Piotr Jakuć
Martyna Jabłecka
Aleksandra Purkiewicz
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 128436
nasiona komosy ryżowej
pieczywo
wydajność
objętość
strata piecowa
strata wypiekowa
cechy organoleptyczne
quinoa seeds
bread
yield
volume
oven loss
baking loss
organoleptic properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Wpływ dodatku nasion komosy ryżowej białej, czerwonej i czarnej na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Piotr Jakuć
Martyna Jabłecka
Aleksandra Purkiewicz
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 128436
nasiona komosy ryżowej
pieczywo
wydajność
objętość
strata piecowa
strata wypiekowa
cechy organoleptyczne
quinoa seeds
bread
yield
volume
oven loss
baking loss
organoleptic properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wpływ parametrów fermentacji ciasta na cechy fizyczne pieczywa pszennego
Marianna Raczyk
Aleksandra Wolińska
nr katalogowy: 129585
fermentacja ciasta
mąka pszenna
wydajność ciasta
tekstura miękiszu
dough fermentation
wheat flour
dough performance
crumb texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wpływ parametrów fermentacji ciasta na cechy fizyczne pieczywa pszennego
Marianna Raczyk
Aleksandra Wolińska
nr katalogowy: 129585
fermentacja ciasta
mąka pszenna
wydajność ciasta
tekstura miękiszu
dough fermentation
wheat flour
dough performance
crumb texture
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-10
Carbonated concrete blocks for CO2 captation
Luc Courard
Véronique Parmentier
Frédéric Michel
nr katalogowy: 94199
10.15199/33.2015.10.35
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Metody oznaczania zawartości białka i wskaźnika sedymentacyjnego Zeleny'ego
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 98706
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Ocena zawartości azotanów w mięsie drobiowym poddanym obróbce termicznej
Sylwia Bagińska
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Jolanta Piekut
Małgorzata Krasowska
Sławomir Obidziński
Gabriela Woroniecka
nr katalogowy: 136788
10.15199/62.2022.3.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Ocena zawartości azotanów w mięsie drobiowym poddanym obróbce termicznej
Sylwia Bagińska
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Jolanta Piekut
Małgorzata Krasowska
Sławomir Obidziński
Gabriela Woroniecka
nr katalogowy: 136788
10.15199/62.2022.3.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Ocena zawartości azotanów w mięsie drobiowym poddanym obróbce termicznej
Sylwia Bagińska
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Jolanta Piekut
Małgorzata Krasowska
Sławomir Obidziński
Gabriela Woroniecka
nr katalogowy: 136788
10.15199/62.2022.3.4
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-3
A formalised variable structure method of modelling converter drives
Ryszard BENIAK
nr katalogowy: 42050
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-1
Single sheet and o-line testing based on MMF compensation method
Ivan ZEMÁNEK
nr katalogowy: 41131
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-7
Sensorless Control of Axial Flux Permanent Magnet Motor at Standstill and at Low Speed
Janusz WIŚNIEWSKI
Włodzimierz KOCZARA
nr katalogowy: 45613
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Drobiowe przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 104413
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Właściwości fermentacyjne mąk, jako element wartości wypiekowej
Tomasz Piechowiak
nr katalogowy: 101315
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Kierunki zmian w konsumpcji pieczywa w Unii Europejskiej Na podstawie raportu GIRA "Bread Consumption Trends in the EU" z grudnia 2015 roku
nr katalogowy: 99932
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nietypowe rodzaje mąki – charakterystyka i możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 133699
mąka pszenna
mąka bananowa
mąka gryczana
mąka kasztanowa
mąka kokosowa
mąka z pestek dyni
wheat flour
banana flour
buckwheat flour
chestnut flour
coconut flour
pumpkin seed flour
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nietypowe rodzaje mąki – charakterystyka i możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 133699
mąka pszenna
mąka bananowa
mąka gryczana
mąka kasztanowa
mąka kokosowa
mąka z pestek dyni
wheat flour
banana flour
buckwheat flour
chestnut flour
coconut flour
pumpkin seed flour
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nietypowe rodzaje mąki – charakterystyka i możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 133699
mąka pszenna
mąka bananowa
mąka gryczana
mąka kasztanowa
mąka kokosowa
mąka z pestek dyni
wheat flour
banana flour
buckwheat flour
chestnut flour
coconut flour
pumpkin seed flour
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-3
Hybrid Method for the Computation of the Electromagnetic Field Radiated by Lightning in the Presence of the Tall Tower
Nassima M’
ZIOU
Leila MOKHNACHE
Ahmed BOUBAKEUR
Rafic KATTAN
nr katalogowy: 50434
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10a
Reduced Prony method - advanced properties
Jarosław ZYGARLICKI
nr katalogowy: 71273
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-7-8
Validation of calculation method of the microwave energy absorbed by organisms
Roman KUBACKI
Jaromir SOBIECH
Andrzej KRAWCZYK
nr katalogowy: 27759
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
A new quantitative description method of Armco iron microstructure after cold heading and recrystallization
JANUSZ SZALA
JERZY WAWSZCZAK
nr katalogowy: 37807
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1a
An identification of permanent magnet rotor position using a zero voltage vector method
Janusz WIŚNIEWSKI
Włodzimierz KOCZARA
nr katalogowy: 65347
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Wpływ gęstości ziarna w stanie zsypnym na wartość technologiczną uzyskanej mąki
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 124786
mąki pasażowe
przemiał pszenicy
wartość technologiczna
wartość wypiekowa
flour passages
grain milling
technological value
baking value of flour
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
Wpływ rodzaju gleby oraz nawożenia na wartość wypiekową pszenicy jarej
Grażyna Cacak -Pietrzak
Anna Podleśna
Alicja Ceglińska
nr katalogowy: 122799
pszenica
rodzaj gleby
nawożenie
mąka
białko
jakość pieczywa
wheat
soil type
fertilization
flour
protein
bread quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Analiza właściwości sensorycznych, barwy i tekstury biszkoptów z substytutami mąki pszennej
Joanna Grad
Agata Marzec
nr katalogowy: 118819
10.15199/65.2019.2.5
biszkopt
żywność bezglutenowa
ocena sensoryczna
gęstość
sponge cake
gluten- free food
sensory evaluation
density
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-4
Jakość ziarna pszenicy z magazynów zbożowych
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 144367
magazyny zbożowe
pszenica
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
grain elevator
wheat
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-1
Incomplete column-row factorization method for general sparse matrices
Sergii SAUKH
nr katalogowy: 49737
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-3
Rozpoznawanie obiektów morskich na podstawie obrazów FLIR metodą analizy obrazów własnych (eigenimages)
Tadeusz PIETKIEWICZ
nr katalogowy: 89917
10.15199/48.2015.03.28
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-11
Multi-path method by using shear horizontal wave for defect size detection
Yusuke OHTSUKA
Naoki NAKAMURA
Masahiro NISHIKAWA
Yoshio UEDA
nr katalogowy: 31309
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Regularization of the Solution for Noisy Data Using the FOCUSS Method in Transmission Ultrasound Tomography
Konrad Kania
Mariusz Mazurek
Jan Sikora
nr katalogowy: 141852
10.15199/48.2023.02.30
ultrasound tomography
inverse problem
sensors
FOCUSS method.
tomografia ultradźwiękowa
problem odwrotny
czujniki
metoda fokusowa.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Regularization of the Solution for Noisy Data Using the FOCUSS Method in Transmission Ultrasound Tomography
Konrad Kania
Mariusz Mazurek
Jan Sikora
nr katalogowy: 141852
10.15199/48.2023.02.30
ultrasound tomography
inverse problem
sensors
FOCUSS method.
tomografia ultradźwiękowa
problem odwrotny
czujniki
metoda fokusowa.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Regularization of the Solution for Noisy Data Using the FOCUSS Method in Transmission Ultrasound Tomography
Konrad Kania
Mariusz Mazurek
Jan Sikora
nr katalogowy: 141852
10.15199/48.2023.02.30
ultrasound tomography
inverse problem
sensors
FOCUSS method.
tomografia ultradźwiękowa
problem odwrotny
czujniki
metoda fokusowa.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Regularization of the Solution for Noisy Data Using the FOCUSS Method in Transmission Ultrasound Tomography
Konrad Kania
Mariusz Mazurek
Jan Sikora
nr katalogowy: 141852
10.15199/48.2023.02.30
ultrasound tomography
inverse problem
sensors
FOCUSS method.
tomografia ultradźwiękowa
problem odwrotny
czujniki
metoda fokusowa.
GOSPODARKA WODNA 2024-6
The Bydgoszcz Canal – 250 years of the history
TOMASZ IZAJASZ
RADOSŁAW MICHNA
nr katalogowy: 149138
10.15199/22.2024.6.1
Bydgoszcz
Bydgoszcz Canal
250th anniversary of the Bydgoszcz Canal construction
Bydgoszcz Canal locks
Bydgoszcz
Kanał Bydgoski
250-lecie budowy Kanału Bydgoskiego
śluzy Kanału Bydgoskiego
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12b
Fundamental solutions method applied to non-linear, three-dimensional problems in electromagnetism
Stanisław PAWŁOWSKI
Jolanta PLEWAKO
nr katalogowy: 73156
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12b
Approximate BEM analysis of a thin magnetic shield of variable thickness
Paweł JABŁOŃSKI
nr katalogowy: 64289
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-11
Calculation of Optimized Parameters for the Rectangular Microstrip Antennas by means of Taguchi Method
Ismail SALKIM
Asim Egemen YILMAZ
nr katalogowy: 63951
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-9
Ocena niepewności pomiaru metodą symulacji Monte Carlo w oparciu o program STATISTICA
Magdalena TOKARSKA
Krzysztof GNIOTEK
nr katalogowy: 55489
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-6
Badania nad przydatnością odpadów przemysłu piekarniczego do produkcji bioetanolu
Joanna Kawa-Rygielska
Witold Pietrzak
nr katalogowy: 60229
CHŁODNICTWO 2013-8
Efekt działania transglutaminazy na właściwości reologiczne ciasta pszennego podczas zamrażalniczego przechowywania
Iwona Kasprzyk
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Krzysztof Egierski
nr katalogowy: 78739
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2016 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 102720
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
Wykres stanu i jego znaczenie w technologii żywności
Zbigniew Pałacha
nr katalogowy: 95649
10.15199/64.2015.11-12.1
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2019-3
HEURISTIC METHOD OF ASSEMBLY SCHEDULING OF MULTI-OPTION PRODUCTS FOR ASSEMBLY LINE WITH INTERMEDIATE BUFFERS
Marek MAGIERA
nr katalogowy: 122597
10.15199/160.2019.3.1
heuristic
relaxation
assembly line
optimization
scheduling
linear programming
heurystyka
relaksacja
linia montażowa
optymalizacja
szeregowanie operacji
programowanie liniowe
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-3
Lightning-Induced Voltages on Overhead Power Lines with the Use of the Hybrid Method: Influence of the Shielding Wire
Nassima M’
ZIOU
Leila MOKHNACHE
Ahmed BOUBAKEUR
Rafic KATTAN
nr katalogowy: 50433
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
Study on Adaptive Threshold Segmentation Method Based on Brightness
Daxing Zhao
Xin Dai
Guodong Sun
Ting Lu
nr katalogowy: 70699
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9a
Calculating steady-state non-sinusoidal fields in nonlinear conducting media by analytical-numerical method
Marcin SOWA
Dariusz SPAŁEK
nr katalogowy: 70612
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12a
Model matematyczny napędu prądu stałego w oparciu o metodę średnich napięć na długości kroku całkowania
Omelian PŁACHTYNA
Zbigniew KŁOSOWSKI
Roman ŻARNOWSKI
nr katalogowy: 64234
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-1
Defuzzification with Optimal Representation Method
Andrzej PIEGAT
Karina TOMASZEWSKA
nr katalogowy: 103198
10.15199/48.2017.01.26
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-8
The immune method for classifying objects on the basis of the target clonal selection
Mykola KORABLYOV
leksandr FOMICHOV
Maksym KUSHNARYOV
Waldemar WÓJCIK
nr katalogowy: 78814
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-1
Mini-model method based on k-means clustering
Marcin PIETRZYKOWSKI
Marcin PLUCIŃSKI
nr katalogowy: 103190
10.15199/48.2017.01.18
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Molded of rubber articles by liquid curing method
E.P. KOZINETS
A.V. KASPEROVICH
V.G. LUGIN
Z.S. SHASHOK
nr katalogowy: 33660
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
Level Set Method for capacitor optimization problem
Magdalena STASIAK
Przemysław BEROWSKI
Jan SIKORA
nr katalogowy: 30363
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-2
Pulse method for estimation thermal diffusivity of induction heated charge
Adam CIEŚLAK
Jerzy ZGRAJA
nr katalogowy: 82677
10.12915/pe.2014.02.03
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11a
Fault Diagnosis Method Integrated Fuzzy Logic and Particle Filter for Nonlinear Systems
SanTong Zhang
LinFu Zhu
nr katalogowy: 72134
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11a
Travelling Wave Single End Fault Location Method based on Network Information
Yu CHEN
Dong LIU
Bingyin XU
nr katalogowy: 72117
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10a
The Characteristics of Partial Discharge on Corona Defect in GIS based on Multi-Detection method
Xiaokuo KOU
Junhao LI
Jinggang YANG
Yanming LI
nr katalogowy: 71300
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-1
Method of processing of thermal images recorded in the beam displacement modulation technique
Mateusz Kosikowski
Zbigniew Suszyński
nr katalogowy: 65210
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-11
Automatic word's identification algorithm used for digits classification
Janusz DULAS
nr katalogowy: 63934
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
Controlling Chaotic Systems Using Aggregated Linear Quadratic Regulator
Dongfeng WANG
Pu HAN
nr katalogowy: 69355
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Partial Discharge Location in Oil Using Ultrasonic Phased Array
Qing XIE
Shuyi CHENG
Fangcheng LÜ
nr katalogowy: 75271
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-6
Identification of models of order three applying step response moment method
Janusz HALAWA
Adam SZUSTALEWICZ
nr katalogowy: 53014
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-11
Classification method for linear model of alternator
Konrad SKOWRONEK
Artur WOŹNIAK
nr katalogowy: 31292
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-11
ICA method and RBF neural network for prediction improvement
Ryszard SZUPILUK
Krzysztof SIWEK
Piotr WOJEWNIK
Tomasz ZĄBKOWSKI
nr katalogowy: 31271
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-5
Comparison of the measuring techniques used in UV-VIS spectrometers
Marian GILEWSKI
nr katalogowy: 25689
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-7
PROJEKT ROZPOZNAWANIA KRAWĘDZI W OBRAZIE NA PODSTAWIE ALGORYTMÓW DETEKCJI KRAWĘDZI
Robert Kucharski
Jan Matuszewski
nr katalogowy: 138493
10.15199/13.2022.7.1
cyfrowe przetwarzanie obrazów
metoda Robertsa
metoda Prewitta
metoda Sobela
metoda Kirscha
metoda Laplace’a
metoda Canny’ego
digital image processing
Robertw’s method
Prewitt’s method
Sobel’s method
Kirsch’s method
Laplace’s method
Canny’s method
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-7
PROJEKT ROZPOZNAWANIA KRAWĘDZI W OBRAZIE NA PODSTAWIE ALGORYTMÓW DETEKCJI KRAWĘDZI
Robert Kucharski
Jan Matuszewski
nr katalogowy: 138493
10.15199/13.2022.7.1
cyfrowe przetwarzanie obrazów
metoda Robertsa
metoda Prewitta
metoda Sobela
metoda Kirscha
metoda Laplace’a
metoda Canny’ego
digital image processing
Robertw’s method
Prewitt’s method
Sobel’s method
Kirsch’s method
Laplace’s method
Canny’s method
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-7
PROJEKT ROZPOZNAWANIA KRAWĘDZI W OBRAZIE NA PODSTAWIE ALGORYTMÓW DETEKCJI KRAWĘDZI
Robert Kucharski
Jan Matuszewski
nr katalogowy: 138493
10.15199/13.2022.7.1
cyfrowe przetwarzanie obrazów
metoda Robertsa
metoda Prewitta
metoda Sobela
metoda Kirscha
metoda Laplace’a
metoda Canny’ego
digital image processing
Robertw’s method
Prewitt’s method
Sobel’s method
Kirsch’s method
Laplace’s method
Canny’s method
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Porównanie statycznej i dynamicznej metody wyznaczania czasu działania ochronnego materiałów przed kroplami iperytu siarkowego
Elwira Furtak
Ewelina Bojarska
Edyta Kisielińska-Kot
Kamil Jóźwik
nr katalogowy: 143291
10.15199/62.2023.5.7
iperyt siarkowy
bojowe środki trujące
badanie materiałów barierowych metodą dynamiczną
sulfur mustard
chemical warfare agents
dynamical method of determining barier materials protection time
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Porównanie statycznej i dynamicznej metody wyznaczania czasu działania ochronnego materiałów przed kroplami iperytu siarkowego
Elwira Furtak
Ewelina Bojarska
Edyta Kisielińska-Kot
Kamil Jóźwik
nr katalogowy: 143291
10.15199/62.2023.5.7
iperyt siarkowy
bojowe środki trujące
badanie materiałów barierowych metodą dynamiczną
sulfur mustard
chemical warfare agents
dynamical method of determining barier materials protection time
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Porównanie statycznej i dynamicznej metody wyznaczania czasu działania ochronnego materiałów przed kroplami iperytu siarkowego
Elwira Furtak
Ewelina Bojarska
Edyta Kisielińska-Kot
Kamil Jóźwik
nr katalogowy: 143291
10.15199/62.2023.5.7
iperyt siarkowy
bojowe środki trujące
badanie materiałów barierowych metodą dynamiczną
sulfur mustard
chemical warfare agents
dynamical method of determining barier materials protection time
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Porównanie statycznej i dynamicznej metody wyznaczania czasu działania ochronnego materiałów przed kroplami iperytu siarkowego
Elwira Furtak
Ewelina Bojarska
Edyta Kisielińska-Kot
Kamil Jóźwik
nr katalogowy: 143291
10.15199/62.2023.5.7
iperyt siarkowy
bojowe środki trujące
badanie materiałów barierowych metodą dynamiczną
sulfur mustard
chemical warfare agents
dynamical method of determining barier materials protection time
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-12
The polarization method combined with the Newton-Raphson technique in magnetostatic field problems
Miklós KUCZMANN
nr katalogowy: 40218
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-11
Influence of the Nonlinearity of Measurement Transformers on Effectiveness of Module Error Correction
Leszek FURMANKIEWICZ
nr katalogowy: 39609
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-10
Badania nad produkcją cydrów z możliwością zastosowania metody ciągłej
Sylwia Bonin
Wiesław Wzorek
Marek Pawlaczyk
nr katalogowy: 38924
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Digital control methods of LED and LED lamps
Grażyna GILEWSKA
Marian GILEWSKI
nr katalogowy: 37124
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-6
The costs of operating reserves in Polish power system
Roman KORAB
nr katalogowy: 45578
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-4
Applying the level set methods and the immersed interface method in EIT
Tomasz RYMARCZYK
Stefan. F. FILIPOWICZ
Jan SIKORA
Krzysztof POLAKOWSKI
nr katalogowy: 43922
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-1
Magnetic measurements of electrical steel sheet by using digital sampling method
Shunji YANASE
Yoshiyuki ISHIHARA
Koji FUJIWARA
Yoshihiro TANI
nr katalogowy: 41135
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Wybór metody pomiarowej do inwentaryzacji obiektu zabytkowego z zastosowaniem AHP
Izabela Skrzypczak
Agnieszka Leśniak
nr katalogowy: 140592
10.15199/33.2022.11.29
inwentaryzacja
metoda pomiarowa
obiekt zabytkowy
AHP.
inventory
measurement method
heritage building
AHP.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Wybór metody pomiarowej do inwentaryzacji obiektu zabytkowego z zastosowaniem AHP
Izabela Skrzypczak
Agnieszka Leśniak
nr katalogowy: 140592
10.15199/33.2022.11.29
inwentaryzacja
metoda pomiarowa
obiekt zabytkowy
AHP.
inventory
measurement method
heritage building
AHP.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Wybór metody pomiarowej do inwentaryzacji obiektu zabytkowego z zastosowaniem AHP
Izabela Skrzypczak
Agnieszka Leśniak
nr katalogowy: 140592
10.15199/33.2022.11.29
inwentaryzacja
metoda pomiarowa
obiekt zabytkowy
AHP.
inventory
measurement method
heritage building
AHP.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-7
Application of the modified approach of Finite Element Method for determining the displacement current distribution in nonlinear magnetic circuits
Wojciech LUDOWICZ
Rafał M. WOJCIECHOWSKI
nr katalogowy: 149503
10.15199/48.2024.07.02
Displacement currents
transformer
Fixed-Point Method
Harmonic Balance Method
Prądy przesunięcia dielektrycznego
Metoda punktu ustalonego
metoda harmonicznego balansu
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-7-8
Performance evaluation of PM DC commutator motor using Finite Element Method as a tool
Goga CVETKOVSKI
nr katalogowy: 27768
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-10
Location and recognition of partial discharge sources in a power transformer using advanced acoustic emission method
Waldemar ZIOMEK
Edmund KUFFEL
Wojciech SIKORSKI
Paweł STANIEK
Krzysztof SIODŁA
nr katalogowy: 38619
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12b
Comparison of domain decomposition methods for elliptic partial differential problems with unstructured meshes
Dániel MARCSA
Miklós KUCZMANN
nr katalogowy: 73129
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2a
Electrical Impedance Tomography in medical research
Konrad NITA
Marcin MATACZ
Stefan F. FILIPOWICZ
nr katalogowy: 74457
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-1
Variational level set method for minimizing the functional in EIT
Tomasz RYMARCZYK
Stefan F. FILIPOWICZ
Jan SIKORA
nr katalogowy: 49725
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-12
Design and Construction of Low Cost Axial Flux Permanent Magnet Synchronous Motor Using Analytical Method
Peter VIRTIČ1
Peter PIŠEK
Tine MARČIČ
Miralem HADŽISELIMOVIČ
Bojan ŠTUMBERGER
nr katalogowy: 40235
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-2
HIERARCHICAL METHOD OF RESCHEDULING FOR ASSEMBLY LINES WITH INTERMEDIATE BUFFERS
Marek MAGIERA
nr katalogowy: 126916
10.15199/160.2020.2.1
scheduling
optimization
assembly routes
integer programming
heuristic
harmonogramowanie
optymalizacja
marszruty montażu
programowanie całkowitoliczbowe
heurystyka
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-2
HIERARCHICAL METHOD OF RESCHEDULING FOR ASSEMBLY LINES WITH INTERMEDIATE BUFFERS
Marek MAGIERA
nr katalogowy: 126916
10.15199/160.2020.2.1
scheduling
optimization
assembly routes
integer programming
heuristic
harmonogramowanie
optymalizacja
marszruty montażu
programowanie całkowitoliczbowe
heurystyka
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Wpływ nawożenia azotem na właściwości amylograficzne mąki z sorgo
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Marek Bury
nr katalogowy: 117560
sorgo
odmiany
nawożenie azotowe
właściwości amylograficzne
sorghum
cultivars
nitrogen fertilization
amylographic properties
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-4
Modyfikacja metody Singh'a do wyznaczania przepływu optycznego
Tomasz TOCZYSKI
nr katalogowy: 3712
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Pneumatyczne czujniki ciśnienia krwi
M. Werszko
K. Tomczuk
A. Jędrusyna
nr katalogowy: 1207
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-5
Koncepcja wykorzystania metody jakościowej do oceny ryzyka sieci średniego i niskiego ciśnienia
Andrzej Rudzki
nr katalogowy: 143295
10.15199/17.2023.5.1
rejon kontroli sieci
system zarządzania oceną ryzyka
metoda jakościowa
metoda Muhlbauera
Hydrogen
energetics
hydrogen transformation
green hydrogen
electrolysis
renewable sources
zero emission
power to gas.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-5
Koncepcja wykorzystania metody jakościowej do oceny ryzyka sieci średniego i niskiego ciśnienia
Andrzej Rudzki
nr katalogowy: 143295
10.15199/17.2023.5.1
rejon kontroli sieci
system zarządzania oceną ryzyka
metoda jakościowa
metoda Muhlbauera
Hydrogen
energetics
hydrogen transformation
green hydrogen
electrolysis
renewable sources
zero emission
power to gas.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-10
Perfect Harmonic Cancellation Strategy for Three-Phase Four-Wire APF
Lin XU
Yang HAN
Gang YAO
Li-Dan ZHOU
Muhammad Mansoor KHAN
Chen CHEN
Jun-Min PAN
nr katalogowy: 47424
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
ASYNCHRONICZNA METODA JEDNOCZESNEJ ESTYMACJI POŁOŻENIA I ORIENTACJI OBIEKTU ZA POMOCĄ DWÓCH NADAJNIKÓW
Jacek Stefański
Jarosław Sadowski
nr katalogowy: 139038
10.15199/59.2022.4.105
bezprzewodowe sieci sensorowe
radiolokalizacja
radionawigacja.
radiolocalization
radio navigation
wireless sensor networks.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
ASYNCHRONICZNA METODA JEDNOCZESNEJ ESTYMACJI POŁOŻENIA I ORIENTACJI OBIEKTU ZA POMOCĄ DWÓCH NADAJNIKÓW
Jacek Stefański
Jarosław Sadowski
nr katalogowy: 139038
10.15199/59.2022.4.105
bezprzewodowe sieci sensorowe
radiolokalizacja
radionawigacja.
radiolocalization
radio navigation
wireless sensor networks.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
ASYNCHRONICZNA METODA JEDNOCZESNEJ ESTYMACJI POŁOŻENIA I ORIENTACJI OBIEKTU ZA POMOCĄ DWÓCH NADAJNIKÓW
Jacek Stefański
Jarosław Sadowski
nr katalogowy: 139038
10.15199/59.2022.4.105
bezprzewodowe sieci sensorowe
radiolokalizacja
radionawigacja.
radiolocalization
radio navigation
wireless sensor networks.
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-1
Ink-jet printed dielectric layers containing BaTiO3 nanopowders
Marcin Słoma
Karol Lenkiewicz
Grzegorz Wróblewski
Anna Młożniak 
Małgorzata Jakubowska
nr katalogowy: 82067
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-11
Similarity detection of image using vector quantization and compression
Petr BEREK
Michal PRÍLEPOK
Jan PLATOŠ
Václav SNÁŠEL
nr katalogowy: 80845
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1a
An improved PO and immune MPPT method for PV generating system under partially shaded conditions
Liu Liqun
Liu Chunxia
Yang Guotao
Zheng Xuyang
Wang Jingsi
nr katalogowy: 74188
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
Application of the information-gap theory for evaluation of nearest neighbours method robustness to data uncertainty
Marcin PLUCIŃSKI
nr katalogowy: 71438
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
Research on Objection Information Extraction Arithmetic in Photo-electric Detection Target Base on Wavelet Analysis Method
Hanshan Li
Zhiyong Lei
Zemin Wang
Junchai Gao
nr katalogowy: 70701
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH