Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Syntetyczne barwniki organiczne w technologii żywności
ANDRZEJ GASIK
MARTA MITEK
nr katalogowy: 29253
CHŁODNICTWO 2010-3
Barwa opakowań jako element marketingu produktów spożywczych
Jacek Kondratowicz
Ewa Burczyk
Julita Zapadka
nr katalogowy: 50601
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-6
Stabilność karotenoidów w żywności
Arkadiusz Szterk
Piotr P. Lewicki
nr katalogowy: 45313
OPAKOWANIE 2006-2
Barwa opakowań Fizyczny aspekt wrażeń barwnych
Zofia Kolek
nr katalogowy: 18055
AURA 2004-1
BARWA WODY MORSKIEJ
Anna Dorszewska
nr katalogowy: 421
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-12
BARWA MIĘSA JAKO JEDEN Z DETERMINANTÓW atrakcyjności i jakości produktu spożywczego
Dagmara Dróżdż
nr katalogowy: 135049
AURA 2014-1
Poznawanie przez działanie Propozycje dla uczniów szkół podstawowych. Zanieczyszczenia wody (6)
Elżbieta TYRALSKA-WOJTYCZA
nr katalogowy: 81803
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-3
Żywność barwiąca - najlepsza alternatywa dla sztucznych barwników
Jacek Meszka
nr katalogowy: 75473
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-12
Wpływ impulsowego pola elektrycznego na barwę wina
Ilona GAŁĄZKA-CZARNECKA
Ewa KORZENIEWSKA
Andrzej CZARNECKI
nr katalogowy: 117361
10.15199/48.2018.12.63
impulsowe pole elektryczne
PEF
kolor wina
winogrona
metoda CIELab.
pulsed electric field
PEF
wine colour
grapes
CIELab method.
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Cechy sensoryczne i czynniki warunkujące jakość mięsa
Magdalena Górska
nr katalogowy: 98641
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-12
Barwienie papieru barwnikami reaktywnymi
Kazimierz Blus
Jacek Czechowski
nr katalogowy: 48935
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Czynniki warunkujące proces peklowania
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 119300
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-9
Środki chemiczne dla garbarstwa i futrzarstwa
nr katalogowy: 6088
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-10
Możliwości kształtowania barwy produktów mięsnych
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 123019
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-4
Na zielono...
J. Perlińska- Szebesta
nr katalogowy: 5923
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Barwniki do żywności trudności z ich doborem i stosowaniem
Elżbieta Dłużewska
Andrzej Gasik
nr katalogowy: 44553
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-8
Od czego zależy jakość lodów
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 12758
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-5
Sięgamy po wędzone
Mariusz S. Kubiak
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 67375
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-2
Romantycznie w bieli
J. Perlińska-Szebesta
nr katalogowy: 19943
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-6
Na ryby
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 12031
SZKŁO I CERAMIKA 2004-2
Rozdrobnienie pigmentów a barwa szkliw ceramicznych
C. Dziubak
R. Gebel
A. Gąsiński
nr katalogowy: 7428
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-9
Wpływ barwy papieru na barwę odbitek offsetowych
Ewa Drzewińska
nr katalogowy: 12501
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-5
Harmonia smaku i aromatu
JOANNA NOWICKA
nr katalogowy: 11992
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-1
Zmiany barwy drewna wenge po obróbce chemicznej i naświetlaniu
Agata Stachowiak-Wencek
Magdalena Zborowska
Bogusława Waliszewska
Włodzimierz Prądzyński
nr katalogowy: 111656
10.15199/62.2018.1.15
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-1
Doskonałe rozwiązania prosto z natury
nr katalogowy: 65286
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-2
Mąka - podstawowy surowiec w piekarni
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 124723
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-7
Smak, zapach, barwa i trwałość wyrobu...
nr katalogowy: 121370
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-10
Barwa mięsa surowego
Tadeusz Karamucki
nr katalogowy: 101641
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-9
Wpływ odmiany jabłek na barwę cydru
Iwona Ścibisz
Marta Mitek
Małgorzata Ziarno
Agnieszka Grzejszczak
Monika Latawiec
Jarosław Markowski
Dorota Kruczyńska
nr katalogowy: 101018
10.15199/64.2016.9.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-5
Przeciwutleniacze w żywności
EWA SICIŃSKA
nr katalogowy: 35497
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Wołowina kulinarna cz. II – wartość odżywcza i cechy tekstury
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130895
skład chemiczny
barwa
cechy sensoryczne
chemical composition
colour
sensory properties
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-9
Barwa mięsa
Tadeusz Kołczak
nr katalogowy: 29831
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-5
Właściwości optyczne papierów barwionych wypełnianych
JACEK CZECHOWSKI
EWA DRZEWIŃSKA
nr katalogowy: 26212
OPAKOWANIE 2012-11
Siła barwy
KAROL SUSKI
nr katalogowy: 72386
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-9
Latarnie morskie
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 62171
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Barwa mięsa
Adam Kostecki
nr katalogowy: 127263
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
NUTRIMIX Polska - innowacyjne dodatki do żywności
nr katalogowy: 29257
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-5
Co z tą białością?
EWA DRZEWIŃSKA
nr katalogowy: 35564
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-5
Barwa światła emitowanego przez światłowód o skokowym profilu refrakcyjnym
Adam NIKOŁAJEW
nr katalogowy: 25694
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-1
Oczyszczanie wody barwnej w procesach wymiany jonowej i koagulacji
Marek Mołczan
Andrzej Biłyk
nr katalogowy: 23512
CHŁODNICTWO 2019-2
Czynniki kształtujące barwę i kruchość chłodzonego mięsa wołowego
Jacek Kondratowicz
Ewa Burczyk
Julia Rutkowska
nr katalogowy: 120118
10.15199/8.2019.2.4
mięso wołowe
barwa
kruchość
beef
colour
tenderness
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Naturalne barwy, które nigdy nie blakną GNT - daj się porwać kolorom!
nr katalogowy: 29446
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-8
Forma i barwa
TERESA IBEK
nr katalogowy: 37372
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-12
Technika na co dzień
nr katalogowy: 95569
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Z KRAJU NOWOŚCI RYNKOWE i trofea
nr katalogowy: 70412
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-25
Farba
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 123570
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-9
Jakość dobrze wywarzona
nr katalogowy: 109362
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
NATURALNA BARWA I AROMAT UZY SKANY DZ IĘKI ZASTOSOWANIU SCANGOLD
Paweł Pełka
nr katalogowy: 94528
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-9
Nowe sensoryczne analizy porównawcze piwa
nr katalogowy: 93607
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-2
Właściwości technologiczne mąki pszennej i możliwości ich modyfikacji
Roman Jurga
nr katalogowy: 82295
OPAKOWANIE 2013-11
Problemy barwy i koloru w poligraficznej reprodukcji opakowania
HIERONIM KUBERA
MAREK RĘKAS
nr katalogowy: 80610
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2010-10
Możliwości zastosowań LED
Grzegorz Glinko
nr katalogowy: 54240
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-9
Podstawowe wyróżniki jakości mąk pszennych i zmiany ich właściwości
Roman Jurga
nr katalogowy: 93458
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-12
Barwa remontowanej fasady ceglanej
Robert Wójcik
Piotr Kosiński
nr katalogowy: 81402
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-4
Nowości
nr katalogowy: 58991
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-1
Badania powierzchni świetlnej kostkowych pulpitów nastawczych
Juliusz KAROLAK
nr katalogowy: 81927
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Rozdział 4. Podstawowe wyróżniki fizyczne jakości mąk pszennych i produkcja mąk o specjalnym przeznaczeniu
Roman Jurga
nr katalogowy: 81096
SZKŁO I CERAMIKA 2014-6
Ceramika siwa i czarna pogranicza polsko-litewskiego
JAROSŁAW WOWAK
nr katalogowy: 88594
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Źródła barwników w żywności
Milena Krępska
Joanna Królasik
Anna Szosland-Fałtyn
Anna Stanisławska
nr katalogowy: 67946
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Barwniki zmiany przepisów prawnych
Anna Florowska
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 76640
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-10
Rola i znaczenie barwników w przetwórstwie mięsa
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 101638
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Mikroorganizmy jako alternatywne źródło barwników w żywności
Marcelina Olszak
Izabela Podgórska
Ewa Solarska
nr katalogowy: 91476
10.15199/64.2015.5.2
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Z lodem Ci się upiecze
nr katalogowy: 50244
SZKŁO I CERAMIKA 2009-1
Jakość surowca chromoforowego a właściwości barwiące pigmentu cyrkonowo-żelazowego
CECYLIA DZIUBAK
nr katalogowy: 41764
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-12
Zastosowanie spektrofotometru w ocenie koloru bawełny. Cz. I
Małgorzata Matusiak
nr katalogowy: 48882
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-10
Papier książkowy dziś
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 47868
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-9
Olej godny polecenia
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 47230
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
EXBERRY. Tworzenie sensacyjnych kolorów przy użyciu Żywności Barwiącej pochodzenia roślinnego
nr katalogowy: 131207
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-4
Roślinne koncentraty barwiące odpowiedzią na oczekiwania konsumentów
nr katalogowy: 148031
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2012-12
Widoczność kolejowych semaforów świetlnych w następstwie planowanej zmiany usytuowania maszynisty w kabinie
Wojciech Żagan
Dariusz Czyżewski
nr katalogowy: 72927
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Wykorzystanie barwników spożywczych w przetworach owocowo-warzywnych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 56552
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Jakie czynniki kształtują barwę cydru?
Iwona Ścibisz
Marta Mitek
Małgorzata Ziarno
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 100333
10.15199/64.2016.7-8.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Naturalne źródła flawonoidów i ich wpływ na zdrowie człowieka
Anna Mikołajczuk-Szczyrba
Izabella Młynarczyk
Anna Misiewicz
nr katalogowy: 98614
10.15199/65.2016.5.8
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-4
Akryloamid – co warto o nim wiedzieć?
nr katalogowy: 144358
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-1
Produkcyjne i poprodukcyjne kształtowanie barwy wędlin surowych dojrzewających
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 130134
barwa wędlin surowych dojrzewających
barwniki hemowe
przemiany barwników hemowych
wybarwienie peklownicze
wędzenie
dojrzewanie
aged raw cured meats colour
heme pigments
heme pigments changes
cured meat colour
smoking
aging
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-2-3
By wrócił Zielony Śląsk
nr katalogowy: 112170
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-1
Mechanizm żółknięcia mas włóknistych i papieru
Ewa Drzewińska
Agnieszka Wysocka-Robak
nr katalogowy: 49391
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-4
Jakość cyfrowej odbitki próbnej
SVITLANA KHADZHYNOVA
MAREK KRYCZKA
nr katalogowy: 44166
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2009-1
Charakterystyka gresów
Bogdan Ptaszek
nr katalogowy: 42406
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-9
Czekolada na szczęście
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 47241
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-10
Właściwości fizyczne i zmiany jakości mąki pszennej
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 47108
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-8
Zmiana koloru materiałów tła odzieży ostrzegawczej na skutek naświetlania. Cz. I
KRZYSZTOF ŁĘŻAK
GRAŻYNA BARTKOWIAK
IWONA FRYDRYCH
nr katalogowy: 46306
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
AMCOsystem E "0" oparty na naturalnych składnikach nieoznaczonych symbolem E
nr katalogowy: 66664
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-3
Barwa peklowanych przetworów mięsnych
nr katalogowy: 112885
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-5
Przetwórstwo kukurydzy Część 1. Właściwości fizyczne i wymagania jakościowe ziarna kukurydzy
nr katalogowy: 83995
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Barwa jogurtów z dodatkiem owoców kolorowych
Iwona Ścibisz
Małgorzata Ziarno
Marta Mitek
Dorota Zaręba
Karolina Gwardecka
Justyna Owczarska
nr katalogowy: 84838
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-11
Wpływ warunków pomiar u barwy na współrzędne barwy nadruku
SVITLANA KHADZHYNOVA
PAWEŁ RYCHTER
nr katalogowy: 88278
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-7
Rabarbar ciekawy surowiec dla przemysłu
Marta Mitek
Elżbieta Łysoniewska
nr katalogowy: 69910
SZKŁO I CERAMIKA 2011-4
Wpływ jakości surowców na właściwości barwiące cyrkonowego pigmentu prazeodymowego
Cecylia Dziubak
nr katalogowy: 61532
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-8
Prawie wszystko o ziarnie i masie zbożowej kukurydzy
nr katalogowy: 61316
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Stabilizacja barwy mięsa bydlęcego w atmosferze tlenku węgla(II)
Karolina Semeriak
Andrzej Jarmoluk
Jagoda Ambrozik
Anna Zimoch
nr katalogowy: 59911
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-7
Wpływ dymu wędzarniczego w kształtowaniu barwy i smakowitości przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 121374
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-3
Innowacyjność się opłaca – rozmawiamy z dr inż. Pawłem Pietraszkiem, dyrektorem ds. technologii w PP-EKO Sp. z o.o.
nr katalogowy: 50832
AURA 2013-12
Poznawanie przez działanie Propozycje dla uczniów szkół podstawowych Zanieczyszczenia wody (5)
Elżbieta TYRALSKA-WOJTYCZA
nr katalogowy: 80815
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Jakość pieczywa z handlowych mąk pszennych
Alicja Ceglińska
Gra żyna Cacak -Pietrzak
Małgorzata Loba
nr katalogowy: 120564
pszenne mąki jasne i ciemne
fizyczne cechy pieczywa
organoleptyczna jakość pieczywa
wheat flours white and dark
physical traits of bread
organoleptic quality of bread
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-3
Metodyka oceny sensorycznej surowców i produktów młynarskich
nr katalogowy: 114141
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-7
Skłonność papieru powlekanego do żółknięcia kontaktowego w technice drukowania offsetowego arkuszowego
STEFAN JAKUCEWICZ
nr katalogowy: 107961
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Piwo w imadle, czyli słów kilka o sensoryce złocistego napoju
nr katalogowy: 44004
OPAKOWANIE 2012-10
X-Rite stawia na opakowania
TOMASZ KRAWCZAK
nr katalogowy: 71925
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Effects of solar radiation on the stability of the Solvent Yellow 124 marker and the Solvent Red 19 dye in light heating oils Wpływ promieniowania słonecznego na trwałość znacznika Solvent Yellow 124 oraz barwnika Solvent Red 19 w lekkich olejach opałowych
Joanna Lorens-Leżoń
Arkadiusz Leżoń
Andrzej Stępień
nr katalogowy: 86114
10.12916/przemchem.2014.1418
CHŁODNICTWO 2010-1-2
Chłodnicze przechowywanie kiełków lucerny (Medicago sativa L.) w powietrzu i w modyfi kowanej atmosferze
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
LUCJAN KRALA
nr katalogowy: 50032
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-12
Preparaty dymu wędzarniczego - większe możliwości
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 55982
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-6
IZOLACJE BITUMICZNE
nr katalogowy: 120774
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Globalne badania ujawniają aktualne trendy żywieniowe
nr katalogowy: 98604
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Ciemnienie bulw ziemniaka możliwości jego ograniczania
Elżbieta Wszelaczyńska
Jarosław Pobereżny
Katarzyna Gościnna
Jarosław Chmielewski
Sylwia Łaba
nr katalogowy: 110550
10.15199/65.2017.11.6
biostymulator
kwasy organiczne
ciemnienie
odmiany ziemniaka
przechowywanie
biostimulant
organic acids
discoloration potential
potato cultivars
storage
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-9
System Kemira KEMPack Najlepszy sposób barwienia testlinera
KLAUS STRUMPF
nr katalogowy: 109580
AURA 2012-12
Plamy i plamki - przebarwienia skóry
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 72783
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-7
Sortowanie optyczne innowacyjnym elementem czyszczenia pszenicy w młynie
nr katalogowy: 68971
OPAKOWANIE 2012-4
Barwa w tożsamości korporacji
DOROTA ARMIAK
nr katalogowy: 67106
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Specjalistyczne barwniki do napojów firmy Chr. Hansen
Andrzej Turlej
nr katalogowy: 77516
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-12
Potrawy na ciepło
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 124222
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-12
SPIS TREŚCI ROCZNIKA 2021
nr katalogowy: 135053
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-12
Czyste ręce to podstawa
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 72876
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-4
Właściwości ochronne półprzejrzystych farb dekoracyjnych do obiektów inżynierskich
Wiktor Jasiński
Ewa Mazurkiewicz
Małgorzata Gracyasz-Rybka
Wojciech Laska
nr katalogowy: 125949
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-5
Neony
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 105390
AURA 2014-4
Popatrzmy na świat termalnie
Józef Osiadły
nr katalogowy: 83360
OPAKOWANIE 2012-2
Znaczenie opakowań w marketingu
STEFAN JAKOWSKI
nr katalogowy: 65820
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-9
Ziemniaczane frykasy
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 62223
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Substancje dodatkowe w produktach spożywczych. Cz. I
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 61886
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Procesy wstępne stosowane przed suszeniem owoców i warzyw
Małgorzata Nowacka
Dorota Witrowa-Rajchert
nr katalogowy: 60528
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Drobiowe smaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 76501
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-4
Czynniki wpływające na barwę makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 75664
AURA 2016-12
Szmaragd
Agnieszka Bywalec
nr katalogowy: 102579
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-4
Seminarium dla specjalistów i technologów sektora sokowniczego
Katarzyna Kołodziej
Maria Przegalińska
nr katalogowy: 144729
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Zmiany wyróżników jakościowych herbat owocowych w zależności od czasu parzenia
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Aleksandra Bozowska
Monika Janowicz
Justyna Kadzińska
nr katalogowy: 112847
10.15199/64.2018.3.3
herbaty owocowe
polifenole
aktywność przeciwutleniająca
barwa
fruit teas
polyphenols
antioxidant activity
colour
AURA 2017-9
Pytania testowe finału centralnego XXXII Olimpiady Wiedzy Ekologicznej Serock, 3 czerwca 2017 r.
nr katalogowy: 109085
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-1
Ciągła krystalizacja bisfenolu A w skali przemysłowej - ocena wielkości kryształów adduktu BPA z fenolem
MACIEJ KIEDIK
ZOFIA WIETRZYŃSKA-LALAK
JANINA OLKOWSKA
nr katalogowy: 106941
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Naturalne przeciwutleniacze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 86994
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Słody a bogata paleta piwnych barw
Marek Suliga
nr katalogowy: 64614
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-10
Optymalne rozwiązania w gospodarce ściekowej
Wojciech Pietraszek
nr katalogowy: 55056
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-12
Nie tylko karp i śledzie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 95505
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Wpływ wykorzystania słodów specjalnych na przebieg zacierania i parametry jakościowe brzeczki
Aneta Ciosek
Anna Pliś
nr katalogowy: 136367
10.15199/64.2022.1.1
słody specjalne
parametry fizykochemiczne
zacier
brzeczka
special malts
physicochemical parameters
mash
wort
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Wpływ wykorzystania słodów specjalnych na przebieg zacierania i parametry jakościowe brzeczki
Aneta Ciosek
Anna Pliś
nr katalogowy: 136367
10.15199/64.2022.1.1
słody specjalne
parametry fizykochemiczne
zacier
brzeczka
special malts
physicochemical parameters
mash
wort
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Wpływ wykorzystania słodów specjalnych na przebieg zacierania i parametry jakościowe brzeczki
Aneta Ciosek
Anna Pliś
nr katalogowy: 136367
10.15199/64.2022.1.1
słody specjalne
parametry fizykochemiczne
zacier
brzeczka
special malts
physicochemical parameters
mash
wort
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-11
Barwotwórcze działanie dymu wędzarniczego
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 129216
dym wędzarniczy
drewno wędzarnicze
barwa wyrobów wędzonych
smoke
smoking wood
colour of smoked products
OPAKOWANIE 2018-12
Opakowanie jako narzędzie marketingowe
Agnieszka Andruszkiewicz
Anastasiia Romanova
nr katalogowy: 117936
10.15199/42.2018.12.1
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-6
Czyszczenie zboża przeznaczonego na mąkę
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 68283
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-9
Zawartość akrylamidu w produktach zbożowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 62038
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-3
Różnica bar w w nowych standardach poligraficznych
SVITLANA KHADZHYNOVA
nr katalogowy: 90283
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-8
Oświetlenie ewakuacyjne w warunkach zadymienia
Piotr Antosiewicz
nr katalogowy: 115454
10.15199/33.2018.08.24
natężenie oświetlenia
oświetlenie ewakuacyjne
pożary testowe TF
zadymienie
warunki ewakuacji
illuminance
evacuation lighting
test fires TF
smoke
evacuation conditions.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-7
Oktahydrofenazyna - zanieczyszczenie kaprolaktamu
NATALIA DANILCZYK
HALINA STOPA
nr katalogowy: 107896
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-4
Metody wytwarzania dymu wędzarniczego
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 50998
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-12
Badania nad technologią garbowania skór galanteryjnych. Cz. I
Władysław Myjak
nr katalogowy: 73532
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Najważniejsze wskaźniki jakości mąki pszennej
Roman Jurga
nr katalogowy: 69069
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-4
Zastosowanie technik wizyjnych do oceny jakości mięsa poddanego obróbce cieplnej
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 76021
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-2
Poznać i polubić
nr katalogowy: 58004
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-2
Jakość wyrobów higienicznych
MARIA ŻUBRZAK
nr katalogowy: 118737
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-2
Wina pomarańczowe z pogranicza Włoch i Słowenii
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 103599
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-12
Wpływ dymu wędzarniczego na barwę produktu i straty dostępnej lizyny
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 95688
AURA 2016-3
Kukułki w świecie motyli ? O związkach modraszków z mrówkami
Łukasz Dylewski
nr katalogowy: 97045
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Tajniki temperatury
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 96442
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-8
Polemika z tezami artykułu "Wybrane elementy problematyki trwałości pokryć dachowych wykonywanych z dachówek ceramicznych i cementowych"
Krzysztof Patoka
nr katalogowy: 100263
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Procesy utleniania i zaawansowanego utleniania do czyszczenia ścieków z myjni samochodowej
Agnieszka Włodyka-Bergier
Tomasz Bergier
Robert Mazur
Zbigniew Kowalewski
nr katalogowy: 139557
10.15199/62.2022.9.13
oczyszczanie ścieków z myjni samochodowej
proces utleniania
proces zaawansowanego utleniania
car wash wastewater treatment
oxidation process
advanced oxidation process
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Procesy utleniania i zaawansowanego utleniania do czyszczenia ścieków z myjni samochodowej
Agnieszka Włodyka-Bergier
Tomasz Bergier
Robert Mazur
Zbigniew Kowalewski
nr katalogowy: 139557
10.15199/62.2022.9.13
oczyszczanie ścieków z myjni samochodowej
proces utleniania
proces zaawansowanego utleniania
car wash wastewater treatment
oxidation process
advanced oxidation process
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Procesy utleniania i zaawansowanego utleniania do czyszczenia ścieków z myjni samochodowej
Agnieszka Włodyka-Bergier
Tomasz Bergier
Robert Mazur
Zbigniew Kowalewski
nr katalogowy: 139557
10.15199/62.2022.9.13
oczyszczanie ścieków z myjni samochodowej
proces utleniania
proces zaawansowanego utleniania
car wash wastewater treatment
oxidation process
advanced oxidation process
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-9
Ekspedycyjne urządzenia chłodnicze Chłodna ekspozycja
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 109178
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-10
Badanie wpływu impregnacji ogniochronnej na wytrzymałość drewna w podwyższonej temperaturze
Paweł Ogrodnik
Renata Kamocka-Bronisz
Waldemar Jaskółowski
nr katalogowy: 87524
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-1
Burgundia - najlepsze białe wina świata
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 73319
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-12
Z prasy technicznej
nr katalogowy: 64206
OPAKOWANIE 2012-6
Wpływ opakowania na kształtowanie wizerunku produktu
MAŁGORZATA MIKA-MĘTEL
nr katalogowy: 68641
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
Walory odżywcze mięsa drobiowego
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 66662
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Wartość odżywcza i walory zdrowotne żyta, mąki żytniej i pieczywa żytniego
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 60161
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Dodatki kształtujące strukturę żywności - część I
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 78271
SZKŁO I CERAMIKA 2013-2
Materiały ceramiczne dla protetyki stomatologicznej - właściwości optyczne i mikrostrukturalne wybranych materiałów cyrkonowych
Zbigniew Jaegermann
nr katalogowy: 76246
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-8
Wędzenie - proces utrwalania a bezpieczeństwo żywności
Mariusz S. Kubiak
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 53486
AURA 2010-8
Słońce to życie..., ale ostrożnie
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 53467
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-11
Dym wędzarniczy w płynie - jakość produkcji
nr katalogowy: 55869
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-1
Współdziałanie surowca, dodatków i metod produkcji w kształtowaniu smakowitości kiełbas
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 103667
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Coraz zdrowsza wieprzowina
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 97165
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-12
WPŁYW KULTUR BAKTERII DENITRYFIKUJĄCYCH na barwę peklowniczą w kiełbasie śląskiej
Adam Kostecki
nr katalogowy: 146361
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-11
Dodatki naturalne przedłużające trwałość mięsa i wędlin
Agnieszka Starek
nr katalogowy: 129217
jakość żywności
mięso i wędliny
naturalne przeciwutleniacze
food quality
meat and its product
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-3
Wpływ dymu wędzarniczego na kształtowanie barwy przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 104681
10.15199/65.2017.3.5
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2017-3
Przyszłość gresu barwionego w masie - nowe możliwości technologiczne
Kazimierz Ruczyński
nr katalogowy: 109381
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-3
Oczyszczanie adduktu dian-fenol metodą frakcjonowanej krystalizacji w pionowych krystalizatorach rurowych
EUGENIUSZ HAŁASA
nr katalogowy: 106975
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2014-6
Wymagania klimatyczne w przestrzeni organów piszczałkowych
DOROTA SKRZYNIOWSKA
nr katalogowy: 84653
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-5
Barwna żywność - czy zawsze z dodatkiem barwnika?
Joanna Olszak
nr katalogowy: 84430
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-9
Mieszanki mączne poszerzają ofertę młyna
Roman Jurga
nr katalogowy: 86413
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-6
Aspekty prawne i technologiczne zastosowania barwników w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 85158
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-12
Bożonarodzeniowe wędzonki
Łukasz Grabowski
nr katalogowy: 88576
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2012-10
Sterowanie oświetleniem w inteligentnych budynkach
Mariusz Kalinowski
Tomasz Zarębski
nr katalogowy: 71482
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-1
Wady pieczywa wynikające z jakości mąki
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 64984
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Wędzimy ze smakiem - zdrowo i bezpiecznie
Mariusz S. Kubiak
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 69665
AURA 2012-6
Synantropizacja zwierząt
Jacek H. GRAFF
nr katalogowy: 68425
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-7
Zastosowanie technologii SSL LED w systemach oświetleniowych dla potrzeb muzeów i galerii sztuki
WOJCIECH GRZESIAK
MAREK ŻUPNIK
ZBIGNIEW PORADA
nr katalogowy: 61184
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-7
Tworzenie mieszanek mącznych poszerza możliwości młyna
Roman Jurga
nr katalogowy: 60749
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Optymalizacja jakości surowców pszennych używanych do produkcji makaronu
nr katalogowy: 60164
OPAKOWANIE 2013-9
Opakowania tekturowe i etykiety samoprzylepne dla sektora kosmetycznego - wymagania jakościowe i ich badanie część II
KAMIL MAZUREK
STEFAN JAKUCEWICZ
nr katalogowy: 79697
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-9
Kompozyty cyjanurowych barwników bezpośrednich i kwasowych do barwienia skóry
Kazimierz Blus
nr katalogowy: 79293
GOSPODARKA WODNA 2013-2
Ocena podatności na zagrożenia wód podziemnych metodą DRASTIC w zlewni badawczej Pożary (Kampinoski Park Narodowy)
JUSTYNA STANKIEWICZ
nr katalogowy: 74936
SZKŁO I CERAMIKA 2013-1
Właściwości optyczne szkieł barwnych modyfikowanych jonami metali przejściowych
Ag nieszka Terczyńska-Madej
Marek Myszkowski
Dominik Bysiek
Katarzyna Cholewa-Kowalska
Maria Łączka
nr katalogowy: 74562
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-7
Zastosowanie barwników spożywczych w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 53052
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-8
Formy płynne anionowych barwników bezpośrednich do papieru
KAZIMIERZ BLUS
nr katalogowy: 53875
OPAKOWANIE 2015-9
Wpływ pakowania w modyfikowanej atmosferze na jakość mięsa i produktów mięsnych
ALEKSANDRA LIPIŃSKA
JOANNA ŁOPACKA
ANNA SAKOWSKA
URSZULA RAFALSKA
KATARZYNA ŻONTAŁA
nr katalogowy: 94364
10.15199/42.2015.9.1
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-10
Wpływ dodatku metakaolinitu na wybrane właściwości kompozytów cementowych
Dorota Małaszkiewicz
Marcin Świderski
nr katalogowy: 101572
10.15199/33.2016.10.08
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-3
Komunikacja marketingowa przedsiębiorstw
Joanna Kuzincow
nr katalogowy: 97373
10.15199/65.2016.3.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-3
Mikroklimat środowiska pracy w zakładach mięsnych
Ryszard Bryła
nr katalogowy: 97359
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH