Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
OPAKOWANIE 2009-I
More packaging and the right sort of packaging can help to curb world hunger!
nr katalogowy: 42498
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-12
Patterns of non-compliance in the agri-food chain
Aleksandra KOWALSKA
nr katalogowy: 129605
10.15199/46.2020.12.2
food adulteration
food fraud
mislabelling
composition
food safety governance
fałszowanie żywności
oszustwa żywnościowe
błędne oznaczanie produktu
wykaz składników
zarządzanie kwestiami bezpieczeństwa żywności
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-1
Zmieniona formuła targów POLAGRA-FOOD
nr katalogowy: 23495
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Food truck - nowa jakość gastronomii
nr katalogowy: 97693
OPAKOWANIE 2012-9e
Recycled plastics in food packaging
KAZIMIERA ĆWIEK-LUDWICKA
nr katalogowy: 71164
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Wybrane substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 124493
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
Street food w USA
Ewa Czarniecka-Skubina
Michał Wiatrowski
nr katalogowy: 119628
gastronomia uliczna
USA
street food
USA
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-4
Technologie minimalnego przetwarzania żywności
Franciszek Świderski
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 34817
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Street food w Polsce
nr katalogowy: 116445
gastronomia uliczna
Polska
street food
Poland
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-1
Food Machines. Proszek kakaowy naturalny i alkalizowany
Andrzej KOCZNOROWSKI
nr katalogowy: 4748
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-9
Street food w Europie
Ewa Czarniecka-Skubina
Michał Wiatrowski
nr katalogowy: 115758
gastronomia uliczna
Europa
street food
Europe
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Competitiveness of Polish food industry is rising on the EU market
Janusz Rowiński
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 61880
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-11
Polagra-Food 2007
nr katalogowy: 31177
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Ryzyko strat żywności w zakładach przemysłu spożywczego
Marzena Tomaszewska
Beata Bilska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 126517
10.15199/65.2020.5.4
straty żywności
przemysł spożywczy
żywność
przetwórstwo żywności
food loss
food industry
food
food processing
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-1
Mąki funkcjonalne nowa oferta National Starch Food Innovation
nr katalogowy: 32538
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Polish food on the European and world markets
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 93105
10.15199/65.2015.8.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-12
Polagra Food - targi dla specjalistów
Danuta Chyłek
nr katalogowy: 31939
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-1
Zmieniona POLAGRA-FOOD w 2007 roku
nr katalogowy: 23533
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-2-3
Toksykologia żywności
Agnieszka STRADECKA
nr katalogowy: 103856
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Nowe oblicze Polagry - 17-20.09 Polagra Tech i Polagra Food
nr katalogowy: 27062
OPAKOWANIE 2009-I
Silicon Oxide: The Future of High Barrier Packaging Films?
Marius Beune
nr katalogowy: 42510
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-1-2
Street food w Azji
nr katalogowy: 118544
gastronomia uliczna
Azja
street food
Asia
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Związki przemysłu spożywczego w Polsce z zagranicą podczas pandemii COVID-19
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 135122
10.15199/65.2021.12.1
bezpośrednie inwestycje zagraniczne w Polsce
polskie inwestycje bezpośrednie za granicą
eksport
przemysł spożywczy
foreign direct investment in Poland
Polish direct investment abroad
exports
food industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Związki przemysłu spożywczego w Polsce z zagranicą podczas pandemii COVID-19
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 135122
10.15199/65.2021.12.1
bezpośrednie inwestycje zagraniczne w Polsce
polskie inwestycje bezpośrednie za granicą
eksport
przemysł spożywczy
foreign direct investment in Poland
Polish direct investment abroad
exports
food industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Związki przemysłu spożywczego w Polsce z zagranicą podczas pandemii COVID-19
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 135122
10.15199/65.2021.12.1
bezpośrednie inwestycje zagraniczne w Polsce
polskie inwestycje bezpośrednie za granicą
eksport
przemysł spożywczy
foreign direct investment in Poland
Polish direct investment abroad
exports
food industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Polish food producers on the European and world markets
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 71071
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-11
POLAGRA-FOOD 2004
Krzysztof Łękawski
nr katalogowy: 1751
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Developmental tendencies of Polish food industry
ROMAN URBAN
nr katalogowy: 29245
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
Leaders of Food Sectors
JADWIGA DROŻDŻ
nr katalogowy: 37380
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-2
Aspekty prawne stosowania dodatków do żywności
BOŻENA WASZKIEWICZ-ROBAK
nr katalogowy: 24362
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Food Industry in Poland and Possibilities of its Development
Piotr Chechelski
nr katalogowy: 78768
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-9
Polagra-food 2005 - najważniejsze informacje
nr katalogowy: 12767
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-10
INFORMACJE BIZNESOWE
nr katalogowy: 14934
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-7-8
Wykorzystywanie tworzyw sztucznych z recyklingu w produkcji opakowań do żywności
Kazimiera Ćwiek-Ludwicka
nr katalogowy: 53819
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Motywy i bariery wdrożenia systemu HACCP
Agnieszka Borusiewicz
Tadeusz Sikora
nr katalogowy: 30042
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-4
Wiadomości Wydarzenia
nr katalogowy: 125966
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-11
Polagra Food 2004
nr katalogowy: 5114
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-8
POLAGRA-FOOD 2004
nr katalogowy: 1696
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-3
Innowacyjne rozwiązania w Prime Food
nr katalogowy: 14793
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-8
Polagra-Food 2005.
nr katalogowy: 12738
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-7
POLAGRA-FOOD 2005
nr katalogowy: 9585
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Targi Technologii Spożywczych w Nadarzynie
nr katalogowy: 135256
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-4
Ocalić od zapomnienia
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 58736
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-10
Branża mięsna na POLAGRZE-FOOD 2006
Krzysztof Łękawski
nr katalogowy: 21555
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-7
Polagra Food
nr katalogowy: 19065
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-9
FI EUROPA FSH 2005 - WKRÓTCE WSZYSTKO ZAREZERWOWANE
nr katalogowy: 14129
CHŁODNICTWO 2005-11
Alfa Laval na targach Polagra Food 2005
nr katalogowy: 8721
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-3
Najbardziej poszukiwane informacje na stronie Bonduelle Food Service!
nr katalogowy: 119014
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Samowystarczalność żywnościowa Polski na tle Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 117172
10.15199/65.2018.11.1
bezpieczeństwo żywnościowe
samowystarczalność żywnościowa
UE
food security
food self- -sufficiency
EU
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-10
Możliwości w zakresie stosowania substancji dodatkowych w przetwórstwie mięsa
Joanna Lewancka
nr katalogowy: 123018
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Motywy i bariery wdrożenia systemu HACCP w opinii kadry wybranego przedsiębiorstwa
Agnieszka Borusiewicz
Tadeusz Sikora
nr katalogowy: 32223
GAZETA CUKROWNICZA 2006-10
Międzynarodowe Targi Polagra - Food 2006
nr katalogowy: 21544
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-3
polagra-food 2004
nr katalogowy: 7040
OPAKOWANIE 2009-I
Regulating Moisture to Ensure Shelf Stability of Packaged Food Products
nr katalogowy: 42512
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-9
FUTURE FOOD TECHNOLOGIES
nr katalogowy: 133507
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-8
Rozwój rodziny norm ISO serii 22000-2005
K. Mokrosińska
nr katalogowy: 20755
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
Polagra-Food 2006
nr katalogowy: 18979
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-12
Schab świąteczny nowa oferta firmy Prime Food
nr katalogowy: 1779
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-12
Grupa SOKOŁÓW na Targach POLAGRA-FOOD 2004
nr katalogowy: 1768
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-7
Briefing prasowy firmy Prime Food
nr katalogowy: 1676
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-1
Warszawskie Targi Spożywcze Euro Food
nr katalogowy: 1555
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-11
Polagra-Food 2005
Paulina Kania-Lentes
nr katalogowy: 12828
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Wybrane aspekty dotyczące fałszowania żywności
Małgorzata Kowalska
Paulina Mitrosz
Klaudia Osytek
nr katalogowy: 117676
10.15199/65.2018.12.4
zafałszowanie żywności
dodatki do żywności
kontrola żywności
food adulteration
food additives
food control
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-11
Targi Polagra-Food 2006 - dużo nowych produktów i informacji
nr katalogowy: 22593
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-11
Polagra Food 2006 - nadal najpoważniejsza "platforma komunikacji biznesowej" dla przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 22411
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-12
Polagra Food 2004. Coupe Louis Lesaffre
Magdalena Mart
nr katalogowy: 5148
CHŁODNICTWO 2005-11
Krajowe Forum Chłodnictwa II Forum Chłodnictwa na targach Polagra Food 2005
nr katalogowy: 8717
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
SLOW FOOD - czy warto?
nr katalogowy: 69077
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-11
Spotkanie panelowe branży sokowniczej i owocowo-warzywnej na Polagrze-Food
MJP
nr katalogowy: 6944
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-4
Polagra - food źródłem rozwiązań biznesowych
nr katalogowy: 4852
OPAKOWANIE 2004-12
Międzynarodowe Targi Przemysłu Spożywczego POLAGRA -FOOD 2004
E.M.
nr katalogowy: 3413
CHŁODNICTWO 2004-10
POLAGRA FOOD'2004. (I Forum Chłodnictwa)
Michał Dobrzyński
nr katalogowy: 762
CHŁODNICTWO 2005-10
ZTCh na targach äPolagra Food 2005ö
nr katalogowy: 8709
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-8
Kwestia przekazywania konsumentom informacji na temat żywności na opakowaniach jednostkowych
Aleksandra KOWALSKA
nr katalogowy: 115376
10.15199/48.2018.8.4
opakowanie jednostkowe
konsument
znakowanie żywności
system RASFF
system AAC & EU FFN
urzędowa kontrola żywności
individual packaging
consumer
food labelling
RASFF system
AAC & EU FFN system
food control
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-11
Street food w Afryce
Ewa Czarniecka-Skubina
Michał Wiatrowski
nr katalogowy: 116978
gastronomia uliczna
Afryka
street food
Africa
OPAKOWANIE 2017-7
Mikotoksyny w żywności i opakowaniach do żywności - metody badań. Część III. Aktywne opakowania o własnościach antydrobnoustrojowych
Karol Bal
Alicja Kaszuba
nr katalogowy: 107525
10.15199/42.2017.7.2
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-11
Polagra-Food 2006 - Relacja z targów
Marta Stus
nr katalogowy: 22148
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
ADM Cocoa. Produkty kakaowe na targach Polagra-Food
nr katalogowy: 19005
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-7-8
POLAGRA-FOOD - pomost współpracy Zachodu ze Wschodem
M. J. Przegalińska
nr katalogowy: 6853
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-3
POLAGRA-FOOD 2004 źródłem rozwiązań biznesowych
nr katalogowy: 6259
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-12
Polagra Food 2004. Mistrzostwa Polski Młodych Czeladników w Zawodzie Piekarz
Anna Butka
nr katalogowy: 5155
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-12
Urządzenia i maszyny dla przetwórstwa spożywczego na targach Polagra-Food
Agnieszka Górecka
nr katalogowy: 14954
OPAKOWANIE 2010-I
Polyolefine Composite Film Containing Mineral Raw Materials - Biologically Active
Bohdan Czerniawski
Wojciech Kalinowski
Anna Sip
nr katalogowy: 50913
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
Dioksyny w łańcuchu żywieniowym
Jadwiga Piskorska-Pliszczyńska
nr katalogowy: 58025
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Ceny żywności w Polsce i Unii Europejskiej w 2020 roku
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 133087
10.15199/65.2021.8.1
ceny
żywność
międzynarodowa konkurencyjność
Polska
Unia Europejska
prices
food
international competitiveness
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Ceny żywności w Polsce i Unii Europejskiej w 2020 roku
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 133087
10.15199/65.2021.8.1
ceny
żywność
międzynarodowa konkurencyjność
Polska
Unia Europejska
prices
food
international competitiveness
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Ceny żywności w Polsce i Unii Europejskiej w 2020 roku
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 133087
10.15199/65.2021.8.1
ceny
żywność
międzynarodowa konkurencyjność
Polska
Unia Europejska
prices
food
international competitiveness
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Ceny żywności w Polsce i Unii Europejskiej w 2020 roku
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 133087
10.15199/65.2021.8.1
ceny
żywność
międzynarodowa konkurencyjność
Polska
Unia Europejska
prices
food
international competitiveness
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Ceny żywności w Polsce i Unii Europejskiej w 2020 roku
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 133087
10.15199/65.2021.8.1
ceny
żywność
międzynarodowa konkurencyjność
Polska
Unia Europejska
prices
food
international competitiveness
Poland
European Union
OPAKOWANIE 2006-9
POLAGRA FOOD- Niemcy chętni do współpracy
nr katalogowy: 17897
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Unifine Dohler zmienia nazwę na Unifine Food & Bake Ingredients
nr katalogowy: 12564
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-10
Branża owocowo-warzywna na targach Polagra Food
MJP
nr katalogowy: 14682
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Unifine Dohler zmienia nazwę na Unifine Food & Bake Ingredients
nr katalogowy: 12564
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-9
Postawy konsumentów wobec autentyczności produktów żywnościowych
Aleksandra KOWALSKA
nr katalogowy: 109365
10.15199/48.2017.9.2
konsument
autentyczność żywności
oszustwa żywnościowe
fałszowanie żywności
consumer
food authenticity
food fraud
adulteration
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-12
Polagra-Food 2005 - oferta maszyn i technologii (cz. 3)
AK
MP
nr katalogowy: 14739
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
MeetUp Food Supplement Ingredients
nr katalogowy: 123539
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-11
Polagra Food 2005 - wyraźne oznaki ożywienia
A. Lazarowicz
A. Górecka
D. Chyłek
nr katalogowy: 14938
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Ekonomiczne skutki zafałszowania żywności na rynku polskim
Stanisław Kowalczyk
nr katalogowy: 131433
10.15199/65.2021.4.2
żywność
globalizacja
jakość żywności
fałszowanie żywności
konsument
food
globalization
food quality
food adulteration
consumers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Ekonomiczne skutki zafałszowania żywności na rynku polskim
Stanisław Kowalczyk
nr katalogowy: 131433
10.15199/65.2021.4.2
żywność
globalizacja
jakość żywności
fałszowanie żywności
konsument
food
globalization
food quality
food adulteration
consumers
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Ekologiczne mąki i pieczywo podbiły targi Natura Food w Ł odzi
Tomasz Kodłubański
nr katalogowy: 123785
CHŁODNICTWO 2011-4
Wykorzystanie technologii chłodniczej w transporcie żywności
JOANNA PIEKARSKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 59186
OPAKOWANIE 2006-1
Nowa maszyna ROBAG® 3 zainstalowana w firmie BURTON'S FOOD w W. Brytanii
nr katalogowy: 18072
CHŁODNICTWO 2004-11
ZTCh na taragach Polagra-Food 2004. Automatyka, armatura, odpowietrzniki dla chłodnictwa i klimatyzacji
nr katalogowy: 773
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-2
Kampania "Tradycja, jakość i europejski smak" podczas Winter Fancy Food Show
nr katalogowy: 66936
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-8
National Starch Food Innovation. Skrobia Hi-maize
nr katalogowy: 12749
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Targi Technologii Spożywczych w Nadarzynie
nr katalogowy: 135256
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-9
Opakowania produktów spożywczych w kontekście zrównoważonego rozwoju
Janina Leks‑
Stępień
nr katalogowy: 116263
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Mleko i przetwory mleczne w żywności funkcjonalnej – wybrane zagadnienia prawne dotyczące składu, znakowania i reklamy
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 135123
10.15199/65.2021.12.2
mleko
żywność funkcjonalna
probiotyk
oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
milk
functional food
probiotic
nutrition and health claims
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Mleko i przetwory mleczne w żywności funkcjonalnej – wybrane zagadnienia prawne dotyczące składu, znakowania i reklamy
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 135123
10.15199/65.2021.12.2
mleko
żywność funkcjonalna
probiotyk
oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
milk
functional food
probiotic
nutrition and health claims
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Mleko i przetwory mleczne w żywności funkcjonalnej – wybrane zagadnienia prawne dotyczące składu, znakowania i reklamy
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 135123
10.15199/65.2021.12.2
mleko
żywność funkcjonalna
probiotyk
oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
milk
functional food
probiotic
nutrition and health claims
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Radiacyjna konserwacja i identyfikacja napromieniowania żywności
Wojciech Głuszewski
Grzegorz Guzik
nr katalogowy: 136029
10.15199/65.2022.1.3
promieniowanie jonizujące
radioliza
utrwalanie żywności
identyfikacja napromieniowania żywności
ionizing radiation
radiolysis
food preservation
identification of food irradiation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Radiacyjna konserwacja i identyfikacja napromieniowania żywności
Wojciech Głuszewski
Grzegorz Guzik
nr katalogowy: 136029
10.15199/65.2022.1.3
promieniowanie jonizujące
radioliza
utrwalanie żywności
identyfikacja napromieniowania żywności
ionizing radiation
radiolysis
food preservation
identification of food irradiation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Radiacyjna konserwacja i identyfikacja napromieniowania żywności
Wojciech Głuszewski
Grzegorz Guzik
nr katalogowy: 136029
10.15199/65.2022.1.3
promieniowanie jonizujące
radioliza
utrwalanie żywności
identyfikacja napromieniowania żywności
ionizing radiation
radiolysis
food preservation
identification of food irradiation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Radiacyjna konserwacja i identyfikacja napromieniowania żywności
Wojciech Głuszewski
Grzegorz Guzik
nr katalogowy: 136029
10.15199/65.2022.1.3
promieniowanie jonizujące
radioliza
utrwalanie żywności
identyfikacja napromieniowania żywności
ionizing radiation
radiolysis
food preservation
identification of food irradiation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Próba oszacowania strat i marnotrawstwa żywności w Polsce
Sylwia Łaba
Beata Bilska
Marzena Tomaszewska
Robert Łaba
Krystian Szczepański
Agnieszka Tul-Krzyszczuk
Małgorzata Kosicka-Gębska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 129149
10.15199/65.2020.11.2
straty żywności
marnotrawstwo żywności
projekt PROM
food losses
food waste
PROM project
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Próba oszacowania strat i marnotrawstwa żywności w Polsce
Sylwia Łaba
Beata Bilska
Marzena Tomaszewska
Robert Łaba
Krystian Szczepański
Agnieszka Tul-Krzyszczuk
Małgorzata Kosicka-Gębska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 129149
10.15199/65.2020.11.2
straty żywności
marnotrawstwo żywności
projekt PROM
food losses
food waste
PROM project
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Próba oszacowania strat i marnotrawstwa żywności w Polsce
Sylwia Łaba
Beata Bilska
Marzena Tomaszewska
Robert Łaba
Krystian Szczepański
Agnieszka Tul-Krzyszczuk
Małgorzata Kosicka-Gębska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 129149
10.15199/65.2020.11.2
straty żywności
marnotrawstwo żywności
projekt PROM
food losses
food waste
PROM project
CHŁODNICTWO 2005-8
II Forum Chłodnictwa na targach Polagra Food 2005
nr katalogowy: 8688
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Żywność dla sportowców kwalifikacja i znakowanie
Marta Zawadka
nr katalogowy: 129151
10.15199/65.2020.11.4
żywność dla sportowców
suplementy diety
żywność wzbogacana
znakowanie
food for sportspeople
food supplements
fortified food
labelling
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Żywność dla sportowców kwalifikacja i znakowanie
Marta Zawadka
nr katalogowy: 129151
10.15199/65.2020.11.4
żywność dla sportowców
suplementy diety
żywność wzbogacana
znakowanie
food for sportspeople
food supplements
fortified food
labelling
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Food Market and Food Production in the Face of the World Economic Crisis
Roman Urban
nr katalogowy: 46491
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-9
KRONIKA
nr katalogowy: 62730
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-3
Spotkania na Polagrze
nr katalogowy: 50748
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
FOOD TECH MASTERS - Szkoła Technologii Żywności firmy Pavan - edycja 2014
nr katalogowy: 85529
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Kawa w wersji slow
nr katalogowy: 69079
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-11
Podziel się dobrem
nr katalogowy: 94684
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Nowoczesne urządzenie do przechowywania żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 137266
10.15199/65.2022.4.3
łańcuch chłodniczy
e-zakupy
paczkomat dla żywności
przechowywanie żywności
cold chain
e-shopping
food parcel locker
food storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Nowoczesne urządzenie do przechowywania żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 137266
10.15199/65.2022.4.3
łańcuch chłodniczy
e-zakupy
paczkomat dla żywności
przechowywanie żywności
cold chain
e-shopping
food parcel locker
food storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Nowoczesne urządzenie do przechowywania żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 137266
10.15199/65.2022.4.3
łańcuch chłodniczy
e-zakupy
paczkomat dla żywności
przechowywanie żywności
cold chain
e-shopping
food parcel locker
food storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Nowoczesne urządzenie do przechowywania żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 137266
10.15199/65.2022.4.3
łańcuch chłodniczy
e-zakupy
paczkomat dla żywności
przechowywanie żywności
cold chain
e-shopping
food parcel locker
food storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Dodatki do żywności w koncentratach spożywczych
Elżbieta Dłużewska
Marta Dmitruk
nr katalogowy: 120364
10.15199/65.2019.5.4
dodatki do żywności
koncentraty spożywcze
food additives
food concentrates
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
The Revival of the Food Industry in Poland
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 100976
10.15199/65.2016.8.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Żywność funkcjonalna i jej znaczenie na współczesnym rynku
Halina Makała
nr katalogowy: 111722
10.15199/65.2018.1.4
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
innowacyjne rozwiązania
functional foods
bioactive ingredients
innovative solutions
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-11
Konferencja Stowarzyszenia na Polagrze Food
nr katalogowy: 39231
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-4
Książki
nr katalogowy: 25478
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Straty żywności w przetwórstwie spożywczym
Beata Bilska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 111723
10.15199/65.2018.1.5
straty żywności w przetwórstwie
przyczyny strat żywności
ograniczenie strat żywności
procedura MOST
food losses in processing
causes of food losses
limitation of food losses
MOST procedure
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-6
Dobrze zapakowane
nr katalogowy: 114530
opakowania żywności
bezpieczeństwo zdrowotne
materiały opakowaniowe
zastosowanie opakowań.
food packagings
health saftey
packing materials
packing use
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Możliwości implementacji założeń unijnej strategii „Od pola do stołu” w sektorze rolno-spożywczym
Renata Grochowska
Anna Staszczak
nr katalogowy: 132703
10.15199/65.2021.7.1
strategia „Od pola do stołu”
sektor rolno-spożywczy
Farm to fork strategy
agri-food sector
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Możliwości implementacji założeń unijnej strategii „Od pola do stołu” w sektorze rolno-spożywczym
Renata Grochowska
Anna Staszczak
nr katalogowy: 132703
10.15199/65.2021.7.1
strategia „Od pola do stołu”
sektor rolno-spożywczy
Farm to fork strategy
agri-food sector
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Możliwości implementacji założeń unijnej strategii „Od pola do stołu” w sektorze rolno-spożywczym
Renata Grochowska
Anna Staszczak
nr katalogowy: 132703
10.15199/65.2021.7.1
strategia „Od pola do stołu”
sektor rolno-spożywczy
Farm to fork strategy
agri-food sector
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Możliwości implementacji założeń unijnej strategii „Od pola do stołu” w sektorze rolno-spożywczym
Renata Grochowska
Anna Staszczak
nr katalogowy: 132703
10.15199/65.2021.7.1
strategia „Od pola do stołu”
sektor rolno-spożywczy
Farm to fork strategy
agri-food sector
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Możliwości zastosowania konopi włóknistych (Cannabis sativa L. var. sativa) w żywności
Patryk Pokorski
Monika Hoffmann
nr katalogowy: 134742
10.15199/65.2021.11.5
konopie włókniste
Cannabis sativa l. var. sativa
kannabidiol (CBD)
produkty
hemp
Cannabis sativa l. var. sativa
cannabidiol (CBD)
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Możliwości implementacji założeń unijnej strategii „Od pola do stołu” w sektorze rolno-spożywczym
Renata Grochowska
Anna Staszczak
nr katalogowy: 132703
10.15199/65.2021.7.1
strategia „Od pola do stołu”
sektor rolno-spożywczy
Farm to fork strategy
agri-food sector
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Możliwości zastosowania konopi włóknistych (Cannabis sativa L. var. sativa) w żywności
Patryk Pokorski
Monika Hoffmann
nr katalogowy: 134742
10.15199/65.2021.11.5
konopie włókniste
Cannabis sativa l. var. sativa
kannabidiol (CBD)
produkty
hemp
Cannabis sativa l. var. sativa
cannabidiol (CBD)
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Możliwości zastosowania konopi włóknistych (Cannabis sativa L. var. sativa) w żywności
Patryk Pokorski
Monika Hoffmann
nr katalogowy: 134742
10.15199/65.2021.11.5
konopie włókniste
Cannabis sativa l. var. sativa
kannabidiol (CBD)
produkty
hemp
Cannabis sativa l. var. sativa
cannabidiol (CBD)
food products
OPAKOWANIE 2019-4
Mikotoksyny w żywności i opakowaniach do żywności - metody badań. Część 4. Środowisko procesu produkcyjnego
Karol Bal
Alicja Kaszuba
nr katalogowy: 119875
10.15199/42.2019.4.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-9
Produkty dla osób uprawiających turystykę kwalifikowaną
Stanisław Kalisz
Justyna Kadzińska
Karolina Końsko
nr katalogowy: 109283
turystyka kwalifikowana
badania ankietowe
żywność funkcjonalna
qualified tourism
survey research
functional foods
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-2
Konferencja European Food Art w Polsce
nr katalogowy: 33033
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-12
Nowe oblicze Polagry
nr katalogowy: 40325
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Mąka wpisuje się w trend slow food
nr katalogowy: 123778
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-2
Polagra Food, Polagra Tech oraz Pakfood 2017 - wydarzenia
Dariusz Piotrowski
nr katalogowy: 112309
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-7
Gazele Biznesu 2018 - ranking najszybciej rozwijających się firm spożywczych
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 121435
10.15199/65.2019.7.1
przemysł spożywczy
małe i średnie firmy spożywcze
ranking najbardziej dynamicznych firm
food industry
small and medium-sized food enterprises
ranking of the most dynamic companies
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 109574
OPAKOWANIE 2017-3
BADANIA I ROZWÓJ: Ocena prawidłowości przekazywania informacji na temat żywności w odniesieniu do żywności wygodnej i funkcjonalnej Evaluation of the correctness information providing about the food regarding to the convenient and functional food
Dorota Bieniek
Iwona Michalska-Pożoga
nr katalogowy: 104800
10.15199/42.2017.3.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-1
Nanotechnologia w przemyśle spożywczym - postęp czy podstęp? Cz. II. The Nanotechnology - threat or opportunity for food industry? Part II
Katarzyna Dziendzikowska
Joanna Gromadzka-Ostrowska
nr katalogowy: 82249
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-12
Synergiczne oddziaływanie Pulsacyjnych Pól Elektrycznych (PEF) oraz innych metod na płynne produkty spożywcze
Maciej OZIEMBŁOWSKI
Tomasz DRÓŻDŻ
Piotr NAWARA
Krzysztof NĘCKA
Stanisław LIS
Paweł KIEŁBASA
Marcin TOMASIK
Marek OSTAFIN
nr katalogowy: 102615
10.15199/48.2016.12.31
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Przemysł spożywczy po turbulencjach spowodowanych pandemią COVID-19
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
Anna Staszczak
nr katalogowy: 133089
10.15199/65.2021.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Przemysł spożywczy po turbulencjach spowodowanych pandemią COVID-19
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
Anna Staszczak
nr katalogowy: 133089
10.15199/65.2021.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Przemysł spożywczy po turbulencjach spowodowanych pandemią COVID-19
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
Anna Staszczak
nr katalogowy: 133089
10.15199/65.2021.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Przemysł spożywczy po turbulencjach spowodowanych pandemią COVID-19
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
Anna Staszczak
nr katalogowy: 133089
10.15199/65.2021.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Przemysł spożywczy po turbulencjach spowodowanych pandemią COVID-19
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
Anna Staszczak
nr katalogowy: 133089
10.15199/65.2021.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-12
Projekt Functional Food NET
Anna Florowska
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 31946
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Targi Polagra-Food - najlepsze miejsce na promocję polskiej żywności
nr katalogowy: 37590
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-11
Pod znakiem dwunastek
nr katalogowy: 123656
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-9
VII edycja Food & Drink Festival
nr katalogowy: 101050
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Kącik vege fast food w sklepie z pieczywem
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 137862
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Sprawne sprawdzanie
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 102734
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Priorytety w zakresie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej
Halina Makała
nr katalogowy: 116675
10.151.99/65.2018.10.9
bezpieczeństwo żywnościowe
ochrona konsumentów
bezpieczna żywność
food safety
consumer protection
safe food
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH