Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2007-8
Analiza trendów czasowych wybranych parametrów jakości energii oraz przypadków szczególnych, niezależnych od zmiany parametrów zasilania
Ryszard Beniak
Arkadiusz Gardecki
Jerzy Hickiewicz
Józef Moch
Waldemar Skomudek
nr katalogowy: 29362
AURA 2005-6
MONITORING WÓD POWIERZCHNIOWYCH I OCENA ICH STANU -ZMIANY PRAWNE
Przemysław Gruszecki
nr katalogowy: 8448
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-7-8
Doświadczenia z wdrożenia rachunku kosztów jakości w szpitalu
Urszula SULOWSKA-BANAŚ
nr katalogowy: 92674
10.15199/46.2015.7-8.7
OPAKOWANIE 2019-10
Wilgotne powietrze rozwiązuje wiele problemów
nr katalogowy: 122984
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Korzystne zmiany przepisów dla beneficjentów poddziałania "Wsparcie na przystępowanie do systemów jakości"
nr katalogowy: 108638
AURA 2017-7-8
Korzystne zmiany przepisów dla beneficjentów poddziałania "Wsparcie na przystępowanie do systemów jakości"
nr katalogowy: 108385
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Nowy wymiar automatyzacji w polskiej piekarni. Automatyzacja ukierunkowana przede wszystkim na poprawę jakości produktów, a nie tylko na wyższą wydajność...
nr katalogowy: 132750
CHŁODNICTWO 2014-7
Charakterystyka możliwości zafałszowań chłodzonego mleka surowego
Jacek Kondratowicz
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 85761
GOSPODARKA WODNA 2004-10
Zmiany jakości wody Wisły w latach 1992- 2001
Jan Dojlido
Barbara Taboryska
Barbara Zientarska
Mirosława Rodziewicz
Elżbieta Niemirycz
nr katalogowy: 1923
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-5
Zmiany wybranych parametrów jakości mięsa w różnym czasie po uboju
Eugenia Grześkowiak
Karol Borzuta
Jerzy Strzelecki
Dariusz Lisiak
Jarosław Rogalski
nr katalogowy: 1620
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-4
Trwałość konstrukcji murowej
Sławomir Gąsiorowski
nr katalogowy: 25879
GOSPODARKA WODNA 2008-3
Zmiany jakości wody zlewni górskiej retencjonowanej do celów wodociągowych
ADAM RAK
nr katalogowy: 33671
GOSPODARKA WODNA 2016-7
Stanowisko Komisji Środowiska Senatu Rzeczypospolitej Polskiej na temat innowacyjnego wykorzystania ścieków jako źródła energii i zasobów
Zdzisław Pupa
nr katalogowy: 99681
OPAKOWANIE 2008-12
Zmiany w obrocie rynkowym świeżymi owocami i warzywami zwiększają zapotrzebowanie na nowoczesne opakowania
Tadeusz Cąderek
Jan Świetlik
nr katalogowy: 40417
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-4
Zmiany w klasyfikacji poubojowej tusz wieprzowych w systemie SEUROP
DARIUSZ LISIAK
PIOTR JANISZEWSKI
KAROL BORZUTA
nr katalogowy: 148318
CHŁODNICTWO 2019-1
Zmiany jakościowe zachodzące w żywności pod wpływem działania niskiej temperatury
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 118905
10.15199/8.2019.1.1
niska temperatura
zamrażanie
zmiany jakości
mięso
pieczywo
truskawki
low temperature
freezing
quality changes
meat
bread
strawberr
OPAKOWANIE 2004-1
Maszyny pakujące nowej generacji
Ryszard Warczyński
nr katalogowy: 3119
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2015-1
Analiza jakości i zużycia energii elektrycznej w obiektach o różnym charakterze
Marcin Wardach
Andrzej Kiryluk
Piotr Cierzniewski
Tomasz Zarębski
nr katalogowy: 89003
10.15199/74.2015.1.3
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-2
Co nowego w klubie POLSKIE FORUM ISO 9000
nr katalogowy: 89452
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-7-8
Zmiany składu ścieków w czasie transportu siecią kanalizacyjną
SYLWIA MYSZOGRAJ
nr katalogowy: 16484
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-10
Zmiany eksploatacyjne w złączach klejowych
E. Wiśnios
A. Miernik
nr katalogowy: 13874
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2016-5
Stanowisko na temat innowacyjnego wykorzystania ścieków jako źródła energii i zasobów W dniu 17.03.2016 r. Komisja Środowiska przy Senacie RP opublikowała poniższe stanowisko.
nr katalogowy: 98349
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-10
Nowa ustawa o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych - nowe dokuczliwe kary finansowe
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 38928
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2009-4
Wahania napięcia w urządzeniach elektroenergetycznych
Grzegorz Hołdyński
Zbigniew Skibko
nr katalogowy: 42421
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-1
Ewolucja systemów zarządzania jakością produktów w przedsiębiorstwach hutniczych
Bożena Gajdzik
nr katalogowy: 81989
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-9
Controlling kosztów jakości w podmiocie leczniczym
Urszula Sulowska- Banaś
nr katalogowy: 86469
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2010-11
System pomiarów jakości energii elektrycznej współpracujący z urządzeniami EAZ
Paweł Kazimierczuk
nr katalogowy: 55221
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-4
Schładzanie w produkcji pieczywa
Maurycy Szwajkajzer
nr katalogowy: 97316
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-5
Sezonowe zmiany jakości wód ujściowego odcinka rzeki Wiśniówki
MAŁGORZATA BONISŁAWSKA
MAGDALENA SZMUKAŁA
DANIELA SZANIAWSKA
nr katalogowy: 35000
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-5
Szkolna reforma(II)
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 67385
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-3
Kryterium jakości w ochronie konsumentów usług turystycznych w Polsce
Krzysztof Zymonik
nr katalogowy: 3493
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-11
Od jakości nie ma odwrotu
M. R. Zadernowski
nr katalogowy: 14717
CHŁODNICTWO 2009-8
Zmiany jakości kiełków rzodkiewki Raphanus sativus L. podczas chłodniczego przechowywania w modyfikowanej atmosferze i w powietrzu - Praca badawcza
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
LUCJAN KRALA
nr katalogowy: 46418
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-9
Badania wytrzymałości murów z ceramicznych i silikatowych elementów murowych
R. Jarmontowicz
J. Sieczkowski
nr katalogowy: 17364
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-5
Zmiany aktywności enzymów hydrolitycznych podczas procesu kiełkowania ziarna żyta
PIOTR KOŁODZIEJCZYK
JAN MICHNIEWICZ
nr katalogowy: 6302
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-4
- Stan planety Ziemia. Cz໩ III. JakoťŠ powietrza, klimat, podsumowanie
Zbigniew Krawczyk
nr katalogowy: 14281
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-8
Zmiany w ustawodawstwie. Jakość handlowa wyrobów kakaowych i czekoladowych
Renata Gasparska
nr katalogowy: 12748
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-8
Regulacje prawne w Unii Europejskiej w zakresie jakości usług w ochronie zdrowia
Anita Fajczak- Kowalska
nr katalogowy: 11527
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-4
W trosce o jakość żywności
Marta Stus
nr katalogowy: 50839
AURA 2010-6
Aktywnie wobec klimatu
Jolanta ZIENTEK-VARGA
nr katalogowy: 52175
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-12
Zmiany dotyczące regulacji prawnych istotnych dla branży mięsnej
Andrzej Gantner
nr katalogowy: 152028
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Nowy wymiar automatyzacji w polskiej piekarni. Automatyzacja ukierunkowana przede wszystkim na poprawę jakości produktów, a nie tylko na wyższą wydajność...
nr katalogowy: 132750
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2015-1
Magnetytowa warstwa ochronna - sposób na zabezpieczenie przed korozją wewnętrznych powierzchni rur w nowoczesnych systemach ciepłowniczych
WACŁAW DRZEWIECKI
WOJCIECH PLETKUS
nr katalogowy: 88933
10.15199/9.2015.1.1
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-8
Piekarze i młynarze do MRiRW
nr katalogowy: 61378
OPAKOWANIE 2014-6
Wskaźniki ditlenku węgla przeznaczone do monitorowania świeżości żywności
NATALIA KRYSIŃSKA
MARIUSZ TICHONIUK
RYSZARD CIERPISZEWSKI
nr katalogowy: 85064
AURA 2014-5
Zastosowanie modelowania matematycznego w analizie zmian stężeń biogenów w korycie rzecznym
Sebastian R. BIELAK
nr katalogowy: 84517
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-9
Obecne i przyszłe kierunki zmian w młynarstwie
Roman Jurga
nr katalogowy: 62049
GOSPODARKA WODNA 2008-4
Gospodarowanie wodą
nr katalogowy: 34327
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-1
Psychika pracownika
ARLETTA KOWALIK
nr katalogowy: 32378
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-2
Identyfikacja kryteriów oceny jakości oferty przedsiębiorstw handlu detalicznego
Paweł DOBSKI
nr katalogowy: 41787
OPAKOWANIE 2016-11
Rola opakowań inteligentnych w łańcuchach logistycznych
RYSZARD CIERPISZEWSKI
nr katalogowy: 102172
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-2
Marka "Eldar"
ANNA ZAKRZEWSKA
nr katalogowy: 33468
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-1
Generowanie ładunków powrotnych fosforu podczas przeróbki osadów ściekowych
Krzysztof Piaskowski
nr katalogowy: 32290
GOSPODARKA WODNA 2022-7
Analiza wpływu zmiany wartości progowych dobrego stanu chemicznego wód podziemnych na wynik oceny jakości wód podziemnych w punktach monitoringu stanu chemicznego jednolitych części wód podziemnych
ANNA KUCZYŃSKA
DOROTA PALAK-MAZUR
nr katalogowy: 138402
10.15199/22.2022.7.3
wody podziemne
wartości progowe
jakość wód
ocena stanu jednolitych części wód podziemnych
groundwater
threshold values
water quality
groundwater bodies assessment
OPAKOWANIE 2013-1
Poligrafia dostosowana do potrzeb
nr katalogowy: 73755
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-1
25 lat jakości w Polsce w obszarze certyfikacji wyrobów
nr katalogowy: 103335
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Zróżnicowanie cech reologicznych mąki pszennej w ostatnich latach
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 72900
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2019-11
Jak zapewnić wysoką jakość dostaw wyrobów i robót w procesach realizacji inwestycji sieciowych
Ryszard Migdalski
nr katalogowy: 123675
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-12
Zmiany w funkcjonowaniu działów kontroli jakości w przedsiębiorstwach hutniczych
Bożena GAJDZIK
nr katalogowy: 95493
10.15199/46.2015.12.5
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-9
Badania odporności sterownika PLC na zapady i zaniki napięcia zasilającego
Krzysztof MARSZAŁKIEWICZ
nr katalogowy: 30135
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-5
Wpływ eksploatacji węgla brunatnego na jakość zasobów wodnych
URSZULA KOŁODZIEJCZYK
BARBARA JACHIMKO
nr katalogowy: 35018
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-1
Rola badań naukowych w kreowaniu innowacji i jakości
Jan Bagiński
nr katalogowy: 23472
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-1
VARIA
Stanisław Lis
nr katalogowy: 73786
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-12
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów krajowych w latach 2006–2010 – na podstawie badań ZPZiP IBPRS
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 64150
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-2
Sezonowe zmiany jakości wody gruntowej w dolinie rzeki Piwonii
Antoni Grzywna
nr katalogowy: 74517
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-3
Zmiany asortymentu i dynamiki rynkowej a egzystencja przemysłu papierniczego
T. Graczyk
nr katalogowy: 24978
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Dla cukierników, piekarzy i lodziarzy
Maria Burska
Janusz Burski
nr katalogowy: 23778
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-8
Program poprawy jakości w szpitalu jako kryterium akredytacyjne dla polskich szpitali
Lidia SIERPIŃSKA
nr katalogowy: 122013
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2012-2
Nowoczesne algorytmy wyznaczania jakości energii
Aleksander Lisowiec
nr katalogowy: 65562
CHŁODNICTWO 2009-12
Zmiany parametrów fizykochemicznych i histologicznych produktów rybnych w wyniku chłodzenia i mrożenia oraz przechowywania
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 48671
OPAKOWANIE 2010-11
Trendy na rynku opakowań do żywności.Opakowania aktywne i inteligentne
Halina Makała
nr katalogowy: 55421
OPAKOWANIE 2013-12
Tektura, która przykuwa uwagę
nr katalogowy: 81158
CHŁODNICTWO 2023-2
Mrożenie i bezpieczeństwo żywności
nr katalogowy: 142832
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-11
Usuwanie zdyspergowanych tłuszczów i skrobi ze ścieków komunalnych metodą biologiczną na złożu zraszanym
Michał Świsłowski
Łukasz Kopeć
nr katalogowy: 31119
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Bezpieczeństwo żywnościowe w sektorach zbożowym, młynarskim i paszowym pozostaje najwyższym priorytetem
nr katalogowy: 123790
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-12
Stacja uzdatniania wody w zakładzie Progroup AG
Krzysztof Głowacki
nr katalogowy: 129805
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-12
Stacja uzdatniania wody w zakładzie Progroup AG
Krzysztof Głowacki
nr katalogowy: 129805
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-2
Analiza wybranych parametrów jakości energii elektrycznej w miejskich i rejonowych sieciach elektroenergetycznych niskiego napięcia z udziałem generacji rozproszonej na wybranym obszarze
Małgorzata ŁATKA
nr katalogowy: 147324
10.15199/48.2024.02.06
jakość energii elektrycznej
sieci elektroenergetyczne niskiego napięcia
poziom napięcia w sieci elektroenergetycznej z fotowoltaiką
electricity quality
low-voltage power grids
voltage level of power grid with photovoltaic
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-11
Działy jakości w hutach dawniej i dziś
Bożena GAJDZIK
nr katalogowy: 88616
CHŁODNICTWO 2011-1-2
Zmiany jakości mikrobiologicznej wybranych wyrobów mięsnych w czasie przechowywania w warunkach chłodniczych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Julia Walos
nr katalogowy: 57681
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2016-3
Struktura geometryczna powierzchni otworów po wierceniu w materiale kompozytowym tytan-stal
PIOTR NIESŁONY
GRZEGORZ KRÓLCZYK
PIOTR CICHOSZ
DAMIAN SMYCZEK
AGNIESZKA BOK
nr katalogowy: 97467
10.15199/148.2016.3.2
OPAKOWANIE 2017-4
Technologia farb i lakierów UV - część I
Marcin Marchewka
nr katalogowy: 105190
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-8
Komentarz do polskiej normy "Ziarno zbóż - kukurydza" na tle norm w USA i Kanadzie
nr katalogowy: 61317
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-3
Komisja Przemysłu, Badań Naukowych i Energii (ITRE) Parlamentu Europejskiego przyjmuje poprawki do EPBD z silnym poparciem dla wymagań IEQ
nr katalogowy: 142367
AURA 2024-5
Program skoncentrowany na jakości kotłów i pomp ciepła
Justyna ZMYSŁOWSKA
nr katalogowy: 148578
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Wiadomości
nr katalogowy: 139140
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-6
Zmiany zachodzące w czasie przechowywania mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 120752
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
Wędliny wysokogatunkowe tendencje zmian jakościowych
Piotr Szymański
Aneta Kern-Jędrychowska
Jakub Kern-Jędrychowski
Piotr Moch
nr katalogowy: 64642
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-2
Logiczny i przejrzysty ISO 9001:2008
Paweł Dąbrowski
Grzegorz Romaniuk
nr katalogowy: 41834
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-2
Przełomowe osiągnięcia w automatyzacji umożliwiają niezawodne działanie maszyn do produkcji papierów higienicznych
nr katalogowy: 89784
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-2
Kultura jakości i czynniki ją kształtujące w szkołach wyższych
Piotr GRUDOWSKI
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
nr katalogowy: 125010
10.15199/46.2020.2.1
szkolnictwo wyższe
kultura organizacyjna
kultura jakości
higher education
organizational culture
quality culture
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-14-15
ZŁOTY INŻYNIER 2012 - Kandydaci
nr katalogowy: 69120
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-8
Stadion Miejski we Wrocławiu
nr katalogowy: 61584
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2013-10
O zasadności utworzenia samorządu zawodowego i propozycjach zmian w prawie geodezyjnym
nr katalogowy: 79656
OPAKOWANIE 2019-7
PACKAGING SPECTRUM: Aktywne opakowanie regulujące wilgotność i zawartość wody. Projekt HumidWRAP
onika Kaczmarczyk
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 121483
10.15199/42.2019.7.2
CHŁODNICTWO 2015-4-5
Ślad węglowy jako ekologiczny wskaźnik dla przemysłu rolno-spożywczego
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Paweł Kuleta
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 91388
10.15199/8.2015.4-5.3
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-9
Nowy model doskonałości EFQM
Radosław Wolniak
nr katalogowy: 54390
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-1
Zastosowanie skaningowej mikroskopii elektronowej i spektroskopii Ramana do badań warstw diamentowych o różnej jakości
Adam Szulc
Yuriy Zorenko
Lidia Mosińska
nr katalogowy: 65157
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2016-9
Możliwości zastosowania technik pomiarowych w procesach kucia matrycowego na gorąco
MAREK HAWRYLUK
MARCIN KASZUBA
PAWEŁ WIDOMSKI
JACEK ZIEMBA
nr katalogowy: 101056
10.15199/148.2016.9.1
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2016-9
Masowe zbieranie danych wymaga wydajnych i kompletnych rozwiązań pomiarowych
Grzegorz Sobina
nr katalogowy: 100633
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-12
Współczesne wytyczne resuscytacji krążeniowo-oddechowej a wykorzystanie wirtualnej rzeczywistości w szkoleniach z zakresu pierwszej pomocy
Grzegorz Kobuszewski
nr katalogowy: 151827
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-12
Rada o szkoleniach
nr katalogowy: 124069
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-2
Musimy skupić się na wysokiej jakości jabłek
nr katalogowy: 104084
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-7
Innowacje
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 138487
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-6
Wywiad z dr. hab. inż. Robertem Arturem Cichowiczem – profesorem Politechniki Łódzkiej – redaktorem tematycznym naszego czasopisma
nr katalogowy: 137955
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-11
KATAFOREZA LCX BLACK Elegancka i stylowa czerń dająca detalom wyższy poziom jakości
nr katalogowy: 145920
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-11
KATAFOREZA LCX BLACK Elegancka i stylowa czerń dająca detalom wyższy poziom jakości
nr katalogowy: 145920
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-5
Personalizacja i optymalizacja procesu malowania proszkowego standardem proponowanym przez Ecoline
nr katalogowy: 148647
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
ZAMRAŻANIE MIĘSA
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 136298
zamrażanie
przechowywanie zamrażalnicze
zmiany zamrażalnicze
rozmrażanie
freezing
frozen storage
changes caused by freezing
defrosting
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
ZAMRAŻANIE MIĘSA
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 136298
zamrażanie
przechowywanie zamrażalnicze
zmiany zamrażalnicze
rozmrażanie
freezing
frozen storage
changes caused by freezing
defrosting
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
ZAMRAŻANIE MIĘSA
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 136298
zamrażanie
przechowywanie zamrażalnicze
zmiany zamrażalnicze
rozmrażanie
freezing
frozen storage
changes caused by freezing
defrosting
OPAKOWANIE 2023-6
Ekologiczne pakowanie dzięki rozwiązaniu firmy Schubert
nr katalogowy: 143917
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-1
Znakowanie, etykietowanie oraz kontrola jakości według nowych regulacji unijnych nr 1169/2011 realizowane w standardowym oprogramowaniu CSB-System
nr katalogowy: 82090
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Budowanie silnej pozycji marki na rynku poprzez właściwe wyznaczenie trwałości produktów Przegląd badań stosowanych do oceny trwałości Cz. IV. Badania trwałości piwa
Wojciech Piasecki
nr katalogowy: 93071
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-10
SYSTEM FAILURE, czyli geodezyjny Matrix
Przemysław Zalewski
nr katalogowy: 139881
GOSPODARKA WODNA 2022-7
Analiza wpływu zmiany wartości progowych dobrego stanu chemicznego wód podziemnych na wynik oceny jakości wód podziemnych w punktach monitoringu stanu chemicznego jednolitych części wód podziemnych
ANNA KUCZYŃSKA
DOROTA PALAK-MAZUR
nr katalogowy: 138402
10.15199/22.2022.7.3
wody podziemne
wartości progowe
jakość wód
ocena stanu jednolitych części wód podziemnych
groundwater
threshold values
water quality
groundwater bodies assessment
GOSPODARKA WODNA 2022-7
Analiza wpływu zmiany wartości progowych dobrego stanu chemicznego wód podziemnych na wynik oceny jakości wód podziemnych w punktach monitoringu stanu chemicznego jednolitych części wód podziemnych
ANNA KUCZYŃSKA
DOROTA PALAK-MAZUR
nr katalogowy: 138402
10.15199/22.2022.7.3
wody podziemne
wartości progowe
jakość wód
ocena stanu jednolitych części wód podziemnych
groundwater
threshold values
water quality
groundwater bodies assessment
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-12
Quality & Management 2011
Elżbieta Skrzypek
nr katalogowy: 64421
OPAKOWANIE 2021-7
Innowacje na czasy transformacji
nr katalogowy: 132592
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-7
O r ynku opakowań z perspektywy Dunapack Eurobox Polska rozmawiamy z prezesem Zbigniewem Kr zyżakiem
nr katalogowy: 85848
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-6
Wywiad z dr. hab. inż. Robertem Arturem Cichowiczem – profesorem Politechniki Łódzkiej – redaktorem tematycznym naszego czasopisma
nr katalogowy: 137955
CHŁODNICTWO 2018-3
Łańcuch chłodniczy a zmiany klimatyczne
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 114897
10.15199/8.2018.3.1
łańcuch chłodniczy
produkcja żywności
bezpieczeństwo żywności
zmiany klimatu
wpływ na środowisko
cold chain
food production
food safety
climate changes
environmental impact
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-8
Stabilizatory bez numeru E dla mleczarstwa
Anita Bondarczyk
nr katalogowy: 115594
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-8
Ciepły montaż okien - jakość sprawdzona przez fachowców
nr katalogowy: 115441
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Stabilizatory bez numeru E dla mleczarstwa
Anita Bondarczyk
nr katalogowy: 113834
OPAKOWANIE 2010-2
Oczekiwania konsumentów w zakresie użyteczności wprowadzanych do obrotu opakowań
Marzena Ucherek
nr katalogowy: 50114
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-1
XXX Jubileuszowe Dni Przemysłu Mięsnego
Piotr Szymański
nr katalogowy: 40721
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-11
Szokujące możliwości
nr katalogowy: 48022
ELEKTROINSTALATOR 2020-1
Polska branża oświetleniowa rośnie w siłę
nr katalogowy: 124582
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Stabilizatory bez numeru E dla mleczarstwa
Anita Bondarczyk
nr katalogowy: 120370
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Stabilizatory bez numeru E dla mleczarstwa
Anita Bondarczyk
nr katalogowy: 98606
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-3
Komisja Przemysłu, Badań Naukowych i Energii (ITRE) Parlamentu Europejskiego przyjmuje poprawki do EPBD z silnym poparciem dla wymagań IEQ
nr katalogowy: 142367
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Silny brand to ważny cel dla piekarni
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 138276
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-3
Cyfrowe opakowania w przemyśle spożywczym – innowacyjna technologia druku
Bartosz Miśkiewicz
nr katalogowy: 147797
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-4
Uwarunkowania implementacji systemu ISO 9001 w organizacjach z sektora TSL
Dominik Zimon
Łucja Gawron-Zimon
Daniel Uchman
nr katalogowy: 83449
OPAKOWANIE 2011-8
Techniki pakowania pieczywa jako metoda przedłużania jego świeżości
IWONA MICHALSKA-POŻOGA
nr katalogowy: 61746
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-1
Struktura normy ISO 9001:2015 Podstawowe wymagania
Krystyna CHOLEWICKA-GOŹDZIK
nr katalogowy: 96198
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-11
Wpływ technologii rozmrażania mikrofalowego na jakość mięsa
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Natalia Skiepko
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 95372
CHŁODNICTWO 2016-10
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na jakość pieczywa pszennego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Lucjan Krala
nr katalogowy: 101681
10.15199/8.2016.10.3
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-4
DYNAMICZNA REZERWACJA ZASOBÓW DLA TRANSMISJI CZASU RZECZYWISTEGO Z ZASTOSOWANIEM ROZSZERZONEJ WERSJI PROTOKOŁU RSVP
Robert R. Chodorek
Agnieszka Chodorek
nr katalogowy: 90422
10.15199/59.2015.4.16
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-4
Jakość w projektowaniu w technologii BIM
Paweł Przybyłowicz
Maciej Szymanik
nr katalogowy: 125955
DOZÓR TECHNICZNY 2014-4-5
Zmiany wytycznych dotyczących jakości czynnika obiegowego w układach wodno-parowych bloków energetycznych
Paweł Gawron
Przemysław Jurasz
nr katalogowy: 86687
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-5
Dobór wzmocnień całkującego obserwatora strumieni magnetycznych silnika indukcyjnego metodą zmiany bazy
Tadeusz BIAŁOŃ
Arkadiusz LEWICKI
Roman NIESTRÓJ
Marian PASKO
nr katalogowy: 98186
10.15199/48.2016.05.22
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-6
XLVII DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO
nr katalogowy: 106588
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-12
Zmiany w czasie zamrażania mięsa
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
nr katalogowy: 111266
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-10
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 87075
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-7
Problemy automatycznego montażu i bezołowiowego lutowania rozpływowego elementów przewlekanych w technologii THR
JANUSZ SITEK
nr katalogowy: 45484
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-5
Nowe zasady projektowania i wykonywania stropów TERIVA
Roman Jarmontowicz
Jan Sieczkowski
nr katalogowy: 44619
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-2
Strategia zarządzania jakością a procesy innowacyjne - aspekt empiryczny
Andrzej Buszko
nr katalogowy: 41778
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2009-6
Geodezja inżynierska
nr katalogowy: 48099
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-10
Jakościowy i ilościowy rozwój kąpieli cynkowej dla cynkowania zanurzeniowego
JAN WESOŁOWSKI
LUDWIK CIURA
nr katalogowy: 47130
GAZETA CUKROWNICZA 2009-9
Trendy na rynku wyrobów ciastkarskich
Marlena Piekut
nr katalogowy: 46536
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-1
Promocja europejskiego rolnictwa
nr katalogowy: 65297
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Zmiany standardów jakości i znakowania soków
Izabela Tańska
nr katalogowy: 60518
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-6
Rozwiązania Aqua - ekologiczne papier y do produkcji opakowań wytr zymałych na ekstremalne zmiany temperatur y i wilgotności
nr katalogowy: 77902
OPAKOWANIE 2023-6
Ekologiczne pakowanie dzięki rozwiązaniu firmy Schubert
nr katalogowy: 143917
GOSPODARKA WODNA 2017-3
Biotest z zastosowaniem synchronicznej hodowli glonów Chlorella vulgaris w kontroli jakości środowiska
ANNA CZAPLICKA
JOLANTA LODOWSKA
nr katalogowy: 104831
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-9
Zmiany jakości wody w instalacji badawczej wykonanej z polietylenu sieciowanego
Beata Kowalska
Dariusz Kowalski
nr katalogowy: 70567
AURA 2012-4
Ochrona wód i gospodarka ściekowa w jednostkach osadniczych poniżej 2000 RLM
Piotr KOSZELNIK
Adam MASŁOŃ
nr katalogowy: 67500
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Kontrola freonów w całym łańcuchu produkcji żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 103649
10.15199/65.2017.1.2
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-11
Doskonalenie jakości (wyrobów) konsekwencją nowelizacji prawa konsumenckiego cz. 2
Janusz ZĄBEK
nr katalogowy: 94693
10.15199/46.2015.11.3
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-7-8
Wprowadzenie Kaizen w urzędzie miasta
Bożena GAJDZIK
nr katalogowy: 92672
10.15199/46.2015.7-8.5
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-11
Wywiad z A ndrzejem Różyckim Członkiem Zarządu ENGIE SAR Sp. z o.o.,
nr katalogowy: 134662
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Ocena farinograficzna w ofercie badań ZPZiP IBPRS
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 81090
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2019-12
Seminarium podsumowujące XLIII Ogólnopolski Konkurs Jakości Prac Scaleniowych
Teresa Dzikowska
nr katalogowy: 123802
OPAKOWANIE 2022-8
Promienne piękno z jednego źródła!
nr katalogowy: 139135
GOSPODARKA WODNA 2018-4
FAKTY
Ewa Skupińska
nr katalogowy: 113237
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-3
Sprawozdanie z XI Krajowej i III Międzynarodowej Konferencji Naukowej „Jakość przyszłości – przyszłość jakości” 9-10 czerwca 2022 r., Kraków
Urszula Balon
Magdalena Niewczas-Dobrowolska
nr katalogowy: 138184
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-1
Perspektywy wdrażania czystych technologii w polskich garbarniach. Cz. II
Paweł RELIGA
Jan ŻARŁOK
Anna SOBCZAK
Paweł GIERYCZ
Michał Jan CICHY
nr katalogowy: 49493
SZKŁO I CERAMIKA 2009-2
Znak Q potwierdzeniem wysokiej jakości wyrobów ze szkła i ceramiki
ALICJA PAPIER
nr katalogowy: 43876
CHŁODNICTWO 2009-3
Wpływ sposobu pakowania na wybrane zmiany fizyczne awokado w czasie zamrażalniczego przechowywania
GRZEGORZ SZCZEPANIK
MARTA ARCIUSZKIEWICZ
AGATA BAKAN
nr katalogowy: 42296
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-23
Przestrzeń pełna energii w zgodzie z jakością
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 48477
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-10
Właściwości fizyczne i zmiany jakości mąki pszennej
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 47108
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-13
I projektant stworzy świat
nr katalogowy: 68696
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-7
Jak poznać potrzeby konsumentów i dostosować do nich ofertę?
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 77286
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Przewidywane zmiany na polskim rynku wołowiny
Danuta Rycombel
nr katalogowy: 65238
AURA 2014-1
Zastosowanie modelowania matematycznego w analizie warunków przepływu wody w korycie rzecznym
Sebastian R. BIELAK
nr katalogowy: 81785
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-6
W kierunku "zielonej benzyny"
WOJCIECH CHWAJA
nr katalogowy: 106683
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-3
Badanie wpływu działania przełącznika zaczepów transformatora na stabilność napięciową
Bartosz BRUSIŁOWICZ
Janusz SZAFRAN
nr katalogowy: 83041
10.12915/pe.2014.03.018
GOSPODARKA WODNA 2011-1
Gospodarka wodna w Polsce w świetle zmian klimatu
TOMASZ WALCZYKIEWICZ
JADWIGA ŁACIAK
nr katalogowy: 56954
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2016-7
Biuletyn Instytutu Metali Nieżelaznych
nr katalogowy: 99669
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-10
Kształtowanie jakości wód kaskady małych zbiorników retencyjnych Szabelnia i Górny Młyn na rzece Czysta
Agnieszka Cupak
Andrzej Wałęga
Włodzimierz Miernik
nr katalogowy: 62870
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-5
Metoda poprawy czytelności obrazów z monitoringu CCTV
ADAM KONIECZKA
JULIAN BALCEREK
ADAM DĄBROWSKI
nr katalogowy: 59589
GAZETA CUKROWNICZA 2010-6
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 56316
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-7-8
CO NOWEGO W KLUBIE POSKIE FORUM ISO 9000
nr katalogowy: 77770
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Wiadomości
nr katalogowy: 139140
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2020-9
Monitoring i analiza jakości energii w zakładach przemysłowych przy zastosowaniu rozwiązań SICAM Power Quality Siemensa
Joanna Kamińska
Marcin Lizer
nr katalogowy: 127860
10.15199/74.2020.9.10
jakość energii
rejestrator zakłóceń
analizator jakości energii
SICAM
harmoniczne
przepięcia
migotanie światła
power quality
fault recorder
power quality analyzer
SICAM
harmonics
surge
flicker
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-11-12
Budujemy nowy model rozwoju
nr katalogowy: 105977
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
XLIX DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO
nr katalogowy: 114582
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
O jakości pieczywa i Wiejskim Bochenku
nr katalogowy: 49812
AURA 2014-9
Zmiany w krakowskiej komunikacji miejskiej
nr katalogowy: 86976
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-4
Weryfikacja technologii nagrzewania kęsisk w procesie wytwarzania szyn
TADEUSZ TELEJKO
ANDRZEJ BUCZEK
JAN GIEŁŻECKI
ZBIGNIEW MALINOWSKI
MARCIN RYWOTYCKI
MARIAN BANACH
TOMASZ ZYGMUNT
nr katalogowy: 44105
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-8
Przeprowadzanie kontroli przez inspektorów IJhARS w świetle znowelizowanej ustawy o swobodzie działalności gospodarczej
nr katalogowy: 45897
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2011-7
WYDAWNICTWA - Poradnik inżyniera elektryka
nr katalogowy: 60731
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Rękojmia i gwarancja konsumencka w świetle nowelizacji przepisów
Maciej Walacik
nr katalogowy: 138916
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Silny brand to ważny cel dla piekarni
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 138276
CHŁODNICTWO 2023-3
Rodzaje chłodni
Jan Wiśniewski
nr katalogowy: 143888
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-11
Co konsument wiedzieć powinien?
Aleksandra Partyka
nr katalogowy: 116987
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2025-1
Ocena jakości energii elektrycznej w zakładzie przemysłowym – studium przypadku
Mirosław KORNATKA
Mateusz OSTRYCHARZ
nr katalogowy: 152341
10.15199/48.2025.01.35
energia elektryczna
jakość energii elektrycznej
wyższe harmoniczne
efektywność energetyczna
electricity
power quality
harmonics
energy efficiency
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-6
Zmiany aktywności katalizatora Cu - Ni w procesie uwodornienia aldehydu furfurylowego
ERNEST FABISZ
RYSZARD ĆWIK
JAKUB DĘBSKI
HENRYK OLKOWSKI
nr katalogowy: 107652
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH