Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Międzynarodowa konferencja "Produkty zbożowe w zdrowej diecie"
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 95175
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-8
Pieczywo bezglutenowe, z certyfikatem czy bez?
Bogdan Smolorz
nr katalogowy: 108431
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-6
Bezglutenowe mąki na warszawskim rynku
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 91646
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-5
Wpływ wytłoków lnianych na jakość bezglutenowego owsianego pieczywa z transglutaminazą
Joanna Markowska
nr katalogowy: 145411
bezglutenowe pieczywo owsiane
transglutaminaza
wytłoki lniane
gluten-free oat bread
transglutaminase
flax pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-8
Rodzaje i charakterystyka mąk wykorzystywanych do produkcji pieczywa bezglutenowego
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 92761
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
Pieczywo specjalne w naszej diecie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 93893
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-6
Produkcja bezglutenowa to odpowiedzialne zadanie
nr katalogowy: 120483
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-2
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na wybrane cechy jakościowe owsianego pieczywa z transglutaminazą
Joanna Markowska
nr katalogowy: 148053
10.15199/61.2024.2.6
bezglutenowe pieczywo owsiane
transglutaminaza
mrożenie
tekstura
jakość
gluten-free oat bread
transglutaminase
freezing
texture
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-2
Wykorzystanie wyrobów z gryki w produkcji pieczywa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 74248
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-8
Zapraszam piekarzy do współpracy
nr katalogowy: 108430
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Poprawa jakości chleba bezglutenowego
Bohdan Achremowicz
Tadeusz Haber
Grażyna Jaworska
nr katalogowy: 106435
pieczywo bezglutenowe
skrobia
mąka bezglutenowa
hydrokoloidy
enzymy
zakwas
wysokie ciśnienie hydrostatyczne
gluten-free bread
starch
gluten-free flour
hydrocolloids
enzymes
sourdough
high hydrostatic pressure
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-1
Wybrane cechy jakościowe bezglutenowego pieczywa owsianego z udziałem komponentów białkowych i transglutaminazy
Joanna Markowska
nr katalogowy: 147246
10.15199/61.2024.1.6
bezglutenowe pieczywo owsiane
transglutaminaza
białko
gluten-free oat bread
transglutaminase
protein
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Ocena jakości handlowego pieczywa bezglutenowego
Grażyna Cacak -Pietrzak
Alicja Ceglińska
Agata Zaorska
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 119596
pieczywo bezglutenowe
białko
składniki mineralne
ocena organoleptyczna
gluten-free bread
protein
minerals
organoleptic evaluation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Pieczywo pszenżytnio-owsiane, jako alternatywa dla chleba pszennego
Anna Fraś Damian Gołębiewski
Kinga Gołębiewska
Dariusz R. Mańkowski
Danuta Boros
nr katalogowy: 99947
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-11
Produkty zbożowe u podstaw piramidy zdrowego żywienia
Ewa Sicińska
nr katalogowy: 56026
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
VIII Międzynarodowy Dzień Celiakii
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 78883
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-8
Wyroby bezglutenowe - problem z bezpieczeństwem
Marta Stus
nr katalogowy: 61381
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Wpływ dodatku produktów owsianych na cechy reologiczne ciasta i jakość pieczywa pszennego
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 115169
cechy reologiczne ciasta
pieczywo pszenno-owsiane
produkty owsiane
wartość żywieniowa chleba.
oat products
oat-wheat flour bread
rheological properties of dough
nutrition value of bread.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Płatkownica walcowa MDFA do zbóż
nr katalogowy: 109922
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-11
nnowacje firmy Bühler Płatkownica walcowa MDFA do zbóż
nr katalogowy: 110283
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-2
Wyniki kontroli JHArS w zakresie jakości handlowej przetworów zbożowych
nr katalogowy: 24127
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Kanada wykorzystuje boom na rynku owsa i wysoki popyt na produkty owsiane, w tym szczególnie mleczko z owsa
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 142582
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-9
Bezglutenowe wypieki na rynku amerykańskim
Bogdan Achremowicz
nr katalogowy: 86250
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Kanada wykorzystuje boom na rynku owsa i wysoki popyt na produkty owsiane, w tym szczególnie mleczko z owsa
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 142582
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
Pieczywo bezglutenowe wyzwania technologiczne
Maria Różańska
Sylwia Mildner-Szkudlarz
nr katalogowy: 113395
10.15199/65.2018.4.5
pieczywo bezglutenowe
technologia HHP
ekstruzja
miesienie ultradźwiękowe
gluten-free bread
HHP technology
extrusion
ultrasound mixing
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-6
Owies – walory odżywcze i właściwości prozdrowotne
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 146324
owies
przetwory z owsa
właściwości prozdrowotne
oats
oat products
health-promoting properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Charakterystyka technologiczna surowców bezglutenowych
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 108633
chleb bezglutenowy
prolaminy
skrobie
mąki
pseudozboża
hydrokoloidy
gluten-free bread
prolamins
starches
flours
pseudocereals
hydrocolloids
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-1
Podział i charakterystyka hydrokoloidów stosowanych w żywności bezglutenowej
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 73297
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-4
Nowości piwne
nr katalogowy: 98026
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-8
Rośnie popyt na wyroby bezglutenowe
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 108429
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-6
Otręby owsiane - produkt, który zdobywa świat
Jan KIRYLUK
Henryk GĄSIOROWSKI
Wiesław KOWALEWSKI
nr katalogowy: 6313
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Warsztaty dla piekarzy
nr katalogowy: 128001
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Warsztaty dla piekarzy
nr katalogowy: 128001
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Dieta bezglutenowa - ograniczenia, ale i szanse dla sektora piekarskiego
Monika Kajze
Anna Diowksz
nr katalogowy: 119595
dieta bezglutenowa
pieczywo bezglutenowe
czysta etykieta
surowce naturalne
gluten free diet
gluten free bakery products
clean label
E-free ingredients
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Piekarnia Bezglutenowe i HACCP
Jan Kępka
nr katalogowy: 12625
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Dieta owsiana w żywieniu człowieka
nr katalogowy: 78273
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-11
iba uskrzydla branżę
Paulina Kania-Lentes
nr katalogowy: 94489
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-10
Zarodki owsiane
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 30244
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-7
Nowoczesny przerób owsa i wykorzystanie produktów owsianych
nr katalogowy: 27809
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Warsztaty dla piekarzy
nr katalogowy: 127668
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-8
Zmiany na rynku żywności bezglutenowej
Iga Rybicka
nr katalogowy: 86353
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Gotowanie bez glutenu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 122291
nietolerancje
gluten
celiakia
zboża bezglutenowe
posiłki
gastronomia.
intolerance
gluten
celiac disease
gluten free cereals
dishes
gastronomy
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-1
Badania nad przemiałem sorgo i możliwością wykorzystania uzyskanej mąki w produkcji pieczywa bezglutenowego
nr katalogowy: 56852
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-5
PLACKI I PYZY zawojują rynek HoReCa
Elżbieta Wójcik
nr katalogowy: 67380
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Czy sprawdzamy, skąd pochodzi żywność?
nr katalogowy: 136719
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-10
Owies – płatki, otręby, mąka i kasza – na problemy z cholesterolem i trawieniem
nr katalogowy: 145684
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-7
Pieczywo posmarowane słońcem
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 85188
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-12
Pieczywo funkcjonalne - dlaczego należy je spożywać? (+ errata)
Hanna Kowalska Agata Marzec Monika Janowicz Malwina Mucha
nr katalogowy: 56224
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-12
Ekociasta i bezglutenowe słodkości królowały na targach Natura Food w Łodzi
Tomasz Kodłubański
nr katalogowy: 123756
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Owies
Aneta Popek
nr katalogowy: 123775
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Czy sprawdzamy, skąd pochodzi żywność?
nr katalogowy: 136719
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Roczny (tematyczny) spis treści 2015 r. (pierwsza liczba oznacza numer "PZM", druga stronę)
nr katalogowy: 95186
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Nie tylko pieczywo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 129535
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-5
Przerób owsa i wykorzystanie produktów owsianych
Roman Jurga
nr katalogowy: 51697
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-1
V Ogólnopolski Konkurs Pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 64977
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-2
Moda na pieczywo całoziarnowe Czy pieczywo jasne tuczy i jest niezdrowe?
Aleksandra Kępińska
nr katalogowy: 89325
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Pieczywo specjalne – moda czy konieczność?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 138662
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
System Fresh Bake – świeże pieczywo o każdej porze dnia i nocy
Konrad Kazanecki
nr katalogowy: 138664
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-2
Owies jako źródło składników bioaktywnych o charakterze prozdrowotnym
Damian Gołębiewski
Kinga Gołębiewska
Anna Fraś
Danuta Boros
nr katalogowy: 105090
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Wartość odżywcza i zdrowotna owsa oraz wykorzystanie produktów owsianych
nr katalogowy: 72176
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-9
Alternatywne surowce wykorzystywane w browarnictwie
Paulina Bogdan
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 86639
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-6
Pieczywo w dietoterapii różnych schorzeń i chorób (część 1)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 143452
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-5
Festiwal Chleba
nr katalogowy: 83998
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-5
Fakty i mity o pieczywie Zdaniem technologa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 83755
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Ocena jakości handlowych makaronów bezglutenowych
Grażyna Cacak-Pietrzak
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 123783
makaron bezglutenowy
białko
właściwości kulinarne
właściwości organoleptyczne
gluten-free pasta
protein
culinary properties
organoleptic properties
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-6
Chleb na cele charytatywne
nr katalogowy: 4947
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-9
Instytut - fundacja Polskie pieczywo
nr katalogowy: 12778
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-6
Vat na pieczywo
Renata GASPARSKA
nr katalogowy: 4922
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
Pieczywo w dietoterapii różnych schorzeń i chorób (część 2)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 143931
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
Pieczywo w dietoterapii różnych schorzeń i chorób (część 2)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 143931
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Metody wytwarzanie ciasta na wyroby piekarskie. Ciasta żytnie i mieszane
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 129429
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-6
Chleby Świata. Baladi - najbardziej manualny chleb na świecie
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 12685
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-11
Z wizytą w firmie Smak, czyli HACCP w małej piekarni
nr katalogowy: 5120
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Pseudozboża w żywności bezglutenowej
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Elżbieta Dłużewska
nr katalogowy: 116123
10.15199/65.2018.9.8
pseudozboża
dieta bezglutenowa
celiakia
pseudocereals
gluten free diet
coeliac disease
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-4
Zasady i metody dobrej fermentacji ciast na pieczywo chlebowe (cz.II)
Jerzy Kownacki
nr katalogowy: 19168
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
Chleb "orientalny" jako żywność funkcjonalna
Iwona Wawer
nr katalogowy: 68232
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
System Fresh Bake – świeże pieczywo o każdej porze dnia i nocy
Konrad Kazanecki
nr katalogowy: 138664
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-10
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 109748
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
Badanie jakości pieczywa pszennego z dodatkiem śruty owsianej
Emilia Sykut-Domańska
Aldona Sobota
Piotr Zarzycki
Anna Wirkijowska
Zbigniew Rzedzicki
nr katalogowy: 111947
owies oplewiony
wydajność pieczywa
całkowita strata wypiekowa
objętość pieczywa
common oat
bread yield
total baking loss
bread volume
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-6
Bezglutenowe piwo z gryki
Izabela Podgórska
nr katalogowy: 99240
10.15199/64.2016.6.1
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Konsumenci w U SA oczekują wydłużonej świeżości pieczywa
nr katalogowy: 109912
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Go Sport - doskonałe pieczywo dla wszystkich, którzy dbają o zróżnicowany i zrównoważony sposób odżywiania się i prawidłowy, pro-sportowy styl życia.
Marcin Szczepaniak
nr katalogowy: 100560
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-7
Pieczywo dla biegacza
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 92076
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-12
Pieczywo mrożone, czyli jak konserwować bez konserwantów
nr katalogowy: 117383
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-3
Pieczywo obrzędowe
Władysław Migdał
nr katalogowy: 41898
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Dobre pieczywo to zdrowie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 137378
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-6
Pieczywo specjalne w naszej diecie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 120482
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-2
Fast food czy slow food? Jaki kierunek powinna obrać technologia piekarska w dobie kryzysu rynku konsumenta
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 82191
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
Inspekcja JHARS skontrolowała pieczywo i lody
nr katalogowy: 83157
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Mąka z sorgo coraz popularniejszym składnikiem produktów bezglutenowych
nr katalogowy: 79520
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-5
Produkty bezglutenowe w świetle rozwoju badań nad celiakią
Anna Wojtasik
Hanna Kunachowicz
nr katalogowy: 84432
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-6
Drobne pieczywo pszenne
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 35898
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Pieczywo z chlebomatu
nr katalogowy: 127873
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-6
Odchudzanie z chlebem
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 84363
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-2
Informacje biznesowe
nr katalogowy: 41841
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-12
IV Krajowy Konkurs Pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 55875
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-6
Zmiana zachowań konsumenckich
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 126608
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-3
Zastosowanie substancji konserwujących w przetworach zbożowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 66127
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-12
KWALIFIKACJA W ZAWODZIE PIEKARZ Część 4.
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 95032
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Pieczywo specjalne – moda czy konieczność?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 138662
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Fakty i mity o pieczywie – zdaniem technologa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 133275
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-5
Jak reklamować pieczywo?
nr katalogowy: 34885
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-9
FORUM PIEKARSKIE w czasie Polagry-Tech pod hasłem ZDROWE PIECZYWO
nr katalogowy: 86237
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
Tradilevain - sposób na dobre pieczywo na zakwasie
nr katalogowy: 97843
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Pieczywo z chlebomatu
nr katalogowy: 127873
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-1
Wpływ dodatku młodego jęczmienia na jakość bezglutenowych muffinów biszkoptowo-tłuszczowych
Anna Żbikowska
Klaudia Osytek
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 118233
10.15199/65.2019.1.4
muffiny bezglutenowe
młody jęczmień
zamienniki mąki
produkty piekarskie
gluten-free muffins
green barley
flour substitute
bakery products
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
Dlaczego pieczywo jest zdrowe?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 81758
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
Pieczywo w diecie dziecka
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 85517
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-8
Produkty piekarskie w gastronomii
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 121617
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-6
Z silnikiem na owsiane paliwo
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 60466
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-3
Technologia odroczonego wypieku pieczywa z zastosowaniem spowalniania fermentacji kęsów ciasta (cz.I)
Magdalena Kot
nr katalogowy: 33737
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Współczesne trendy w piekarstwie: od tradycji do innowacyjności
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 127401
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-7
Przekąski i konkursy
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 85197
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-1
Innowacyjne wyposażenie wytwórni makaronu bezglutenowego
nr katalogowy: 103872
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-9
Ciemny chleb z mąki żytniej
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 144826
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-2
Polacy lubią chleb
nr katalogowy: 111913
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-3
Powrót do zbóż etnicznych - pieczywo MIX "SPORT" i MIX "FITNESS"
Anna Lebiedzińska
Jan Szczypski
Radosław Żbikowski
Jakub Czaja
Piotr Szefer
nr katalogowy: 33727
CHŁODNICTWO 2008-9
Wpływ dodatku sera topionego na zmiany fizykochemiczne i sensoryczne chleba pszenno-żytniego w czasie zamrażalniczego przechowywania
GRZEGORZ SZCZEPANIK
BARTŁOMIEJ SZTAMA
ROBERT IWAŃSKI
nr katalogowy: 38214
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-8
Jakość i trwałość pieczywa pakowanego w MAP
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 85830
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Współczesne trendy w piekarstwie: od tradycji do innowacyjności
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 127401
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-1
VI Ogólnopolski Konkurs Pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 73294
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Odprawy, odszkodowania i rekompensaty a składki ZUS
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 133272
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-11
Forum Piekarskie - Zdrowe Pieczywo
nr katalogowy: 101608
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-4
zaŁatwo, tanio i bez polepszaczy - tradycyjne pieczywo uzyskane z pomocą Hematronic i Hert!
nr katalogowy: 97318
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-8
Myjnia pojemników na pieczywo w piekarni
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 144324
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-12
Wspaniała polska przygoda
nr katalogowy: 87978
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-12
Makarony oraz wyroby śniadaniowe i przekąskowe z innych niż mąka pszenna surowców zbożowych
nr katalogowy: 48620
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Soczewica zielona – innowacyjny surowiec do produkcji piwa bezglutenowego
Katarzyna Fulara
Aneta Ciosek
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 131441
10.15199/64.2021.2.1
piwo
soczewica
surowiec
innowacyjność
beer
lentils
raw material
innovation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Soczewica zielona – innowacyjny surowiec do produkcji piwa bezglutenowego
Katarzyna Fulara
Aneta Ciosek
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 131441
10.15199/64.2021.2.1
piwo
soczewica
surowiec
innowacyjność
beer
lentils
raw material
innovation
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-11
Jesienne Święta Chleba
nr katalogowy: 123648
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-1
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 118014
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-10
Pieczywo na liście produktów kwasotwórczych
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 145330
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-3
Dlaczego pieczywo czerstwieje?
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 74636
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-1
Puffing vs. ziarno
Agnieszka Mularczyk
nr katalogowy: 88773
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Pokrój i zapakuj z Dovainą
nr katalogowy: 131196
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-6
Pieczywo w dietoterapii różnych schorzeń i chorób (część 1)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 143452
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-4
Za, a nawet przeciw...
Bogdan Mamaj
nr katalogowy: 58706
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-10
Współczesne trendy w piekarstwie: od tradycji do innowacyjności
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 101143
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Metody wytwarzanie ciasta na wyroby piekarskie. Ciasta żytnie i mieszane
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 129429
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Konferencja naukowo-techniczna dla branży piekarskiej Pieczywo - smak, zdrowie, ekonomia
nr katalogowy: 123527
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
Słodkie targi w Katowicach
nr katalogowy: 97855
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-6
Technologie, które doskonalą tradycję
nr katalogowy: 91493
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
Bioprodukty - codzienne, innowacyjne produkty pełne zdrowia
Jarosław Wyrwisz
nr katalogowy: 93301
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Jak nie marnować chleba?
nr katalogowy: 134225
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-12
"Ziarno zbóż, mąka, pieczywo - na polskim rynku"
nr katalogowy: 48344
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-9
Czy sklepy z pieczywem mają przyszłość?
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 86247
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-2
Wydatki polskich gospodarstw domowych na pieczywo i produkty zbożowe w ostatnich latach
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 82294
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Ocena wyników przemiału
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 70532
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-3
Wartość odżywcza i walory zdrowotne płatków zbożowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 58123
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
Chleb dostarczany pocztą
nr katalogowy: 140143
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
Zawsze świeże i pachnące
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 112122
mrożenie
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
gastronomia
freezing
bread
quality
postponed baking method
gastronomy
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-8
Piekarzu, zarabiaj na kawie
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 115188
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-6
Czesko-belgijski Nowakowski
nr katalogowy: 19087
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-1
Piekarnie mają się nieźle, ale chleb drożeje
nr katalogowy: 118011
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-1
Krajowy Konkurs Pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 49445
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-1
Jak budować świadomość klienta
Bożena Kordykiewicz
nr katalogowy: 40757
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-10
"Polskie pieczywo w kryzysie"
nr katalogowy: 71363
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Pieczywo jako żywność funkcjonalna (cz. 2)
Anna Diowksz
nr katalogowy: 54810
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-1
Indeks glikemiczny pieczywa
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 88781
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Pieczywo z pradawnych zbóż
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 132753
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Pokrój i zapakuj z Dovainą
nr katalogowy: 131196
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Zero waste dla klientów piekarni
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 141611
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Jeść czy nie jeść pieczywa? Oto jest pytanie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 139664
CHŁODNICTWO 2013-8
Efekt działania transglutaminazy na właściwości reologiczne ciasta pszennego podczas zamrażalniczego przechowywania
Iwona Kasprzyk
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Krzysztof Egierski
nr katalogowy: 78739
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-12
Kanapkowa baza
nr katalogowy: 12151
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-4
Rewolucja w piekarstwie – zawsze świeże pieczywo
nr katalogowy: 142508
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-9
Bez pieczywa ani rusz!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 54032
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-9
Piekarzu, czy wiesz, że... pieczywo na zakwasie, które obecnie jest lansowane jako najzdrowsze (zresztą słusznie), nie zawsze powinno się tak nazywać?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 122154
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-8
Na czym polega technologia produkcji smacznego pieczywa razowego?
nr katalogowy: 144325
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-2
Firma Patak's pakuje w nowy sposób pieczywo pappadum
nr katalogowy: 7024
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-8
Dekoracyjne pieczywo
nr katalogowy: 4993
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-5
Pod lupą IJHARS. Piekarnie w supermarketach
nr katalogowy: 12669
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Dobiega końca realizacja zadania: Produkcja filmu promocyjnego „Pieczywo – smak, zdrowie, ekonomia”
nr katalogowy: 137851
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Dobiega końca realizacja zadania: Produkcja filmu promocyjnego „Pieczywo – smak, zdrowie, ekonomia”
nr katalogowy: 137851
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-12
Jubileusz 120-lecia "Społem" Powszechnej Spółdzielni Spożywców w Olkuszu
nr katalogowy: 48352
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-11
Czy, znakując pieczywo, można w wykazie składników nie wymienić określonych składników?
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 47774
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
Pieczywo w diecie ucznia
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 79465
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
O trzech takich, co ukradli... Irlandię
nr katalogowy: 93311
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Jak nie marnować chleba?
nr katalogowy: 134225
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-10
Polska piekarnia rzemieślnicza – jej teraźniejszość i przyszłość
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 133654
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Dobiega końca realizacja zadania: Produkcja filmu promocyjnego „Pieczywo – smak, zdrowie, ekonomia”
nr katalogowy: 137851
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część pierwsza – mąki bezglutenowe
nr katalogowy: 131208
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-4
Niekonwencjonalne produkty młynarskie
Jan KIRYLUK
nr katalogowy: 14026
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-9
Felieton. Dlaczego nie ma dobrego chleba
Jerzy Knyziak
nr katalogowy: 12770
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-10
Czy polski chleb jest tani?
nr katalogowy: 133667
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-1
Za dobre serce... nagroda fiskusa
nr katalogowy: 19286
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-5
BioFach 2006 - polskie pieczywo zauważone w Norymberdze
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 19126
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-2
Iluzoryczne oszczędności mogą w przyszłości dużo kosztować
Włodzimierz Gubaia
nr katalogowy: 12580
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH