Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
AUTO MOTO SERWIS 2020-3
Strefa Biznes
nr katalogowy: 135473
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-4-5
Światowy przemysł obuwniczy a Covid-19
BOGUSŁAW WOŹNIAK
nr katalogowy: 126349
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
BADANIE JAKOŚCI TRANSMISJI W SIECIACH KOMÓRKOWYCH NA PRZESTRZENI LAT 2019-2021: WPŁYW PANDEMII COVID-19 NA POZIOM ŚWIADCZONYCH USŁUG
Przemysław Falkowski-Gilski
Tadeus Uhl
nr katalogowy: 138946
10.15199/59.2022.4.23
pomiary jakości
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
technologie mobilne
transmisja multimediów.
mobile technologies
multimedia transmission
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
quality evaluation.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2020-7-8
Pandemia COVID-19 a występowanie bakterii Legionella sp. w systemach wody ciepłej – ocena ryzyka
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 127538
10.15199/17.2020.7-8.6
Legionella
sieć wodociągowa
zastoiny
pandemia COVID-19
Legionella
water supply system
stagnation
pandemic COVID-19
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-8
Pandemia przyczyną spadku popytu na papiery graficzne
nr katalogowy: 127732
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-8
Pandemia przyczyną spadku popytu na papiery graficzne
nr katalogowy: 127732
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-2
Zapewnienie bezpieczeństwa żywności w gastronomii w dobie pandemii COVID-19 – studium przypadku
Ewa MALINOWSKA
Małgorzata SZYMAŃSKA-BRAŁKOWSKA
nr katalogowy: 130482
10.15199/46.2021.2.1
bezpieczeństwo żywności
pandemia
COVID-19
gastronomia
HACCP
food safety
pandemic
COVID-19
gastronomy
HACCP
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-2
Logistyka po pandemii COVID-19
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 147304
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-5
Pandemia Covid-19 Wyzwanie dla przemysłu papierów higienicznych
Krzysztof Głowacki
nr katalogowy: 126491
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2021-9
25 największych europejskich producentów farb – ranking 2021
nr katalogowy: 133452
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Pandemia rujnuje branżę
nr katalogowy: 130444
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wybrane czynniki i uwarunkowania wpływające na działalność franczyzową w czasie pandemii Covid-19
Łukasz Jędrzejczyk
Andrzej Fetliński
nr katalogowy: 141626
10.15199/65.2023.1.2
franczyza
rynek
pandemia Covid-19
franchise
market
covid-19 pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wybrane czynniki i uwarunkowania wpływające na działalność franczyzową w czasie pandemii Covid-19
Łukasz Jędrzejczyk
Andrzej Fetliński
nr katalogowy: 141626
10.15199/65.2023.1.2
franczyza
rynek
pandemia Covid-19
franchise
market
covid-19 pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wybrane czynniki i uwarunkowania wpływające na działalność franczyzową w czasie pandemii Covid-19
Łukasz Jędrzejczyk
Andrzej Fetliński
nr katalogowy: 141626
10.15199/65.2023.1.2
franczyza
rynek
pandemia Covid-19
franchise
market
covid-19 pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wybrane czynniki i uwarunkowania wpływające na działalność franczyzową w czasie pandemii Covid-19
Łukasz Jędrzejczyk
Andrzej Fetliński
nr katalogowy: 141626
10.15199/65.2023.1.2
franczyza
rynek
pandemia Covid-19
franchise
market
covid-19 pandemic
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
BADANIE JAKOŚCI TRANSMISJI W SIECIACH KOMÓRKOWYCH NA PRZESTRZENI LAT 2019-2021: WPŁYW PANDEMII COVID-19 NA POZIOM ŚWIADCZONYCH USŁUG
Przemysław Falkowski-Gilski
Tadeus Uhl
nr katalogowy: 138946
10.15199/59.2022.4.23
pomiary jakości
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
technologie mobilne
transmisja multimediów.
mobile technologies
multimedia transmission
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
quality evaluation.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
BADANIE JAKOŚCI TRANSMISJI W SIECIACH KOMÓRKOWYCH NA PRZESTRZENI LAT 2019-2021: WPŁYW PANDEMII COVID-19 NA POZIOM ŚWIADCZONYCH USŁUG
Przemysław Falkowski-Gilski
Tadeus Uhl
nr katalogowy: 138946
10.15199/59.2022.4.23
pomiary jakości
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
technologie mobilne
transmisja multimediów.
mobile technologies
multimedia transmission
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
quality evaluation.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
BADANIE JAKOŚCI TRANSMISJI W SIECIACH KOMÓRKOWYCH NA PRZESTRZENI LAT 2019-2021: WPŁYW PANDEMII COVID-19 NA POZIOM ŚWIADCZONYCH USŁUG
Przemysław Falkowski-Gilski
Tadeus Uhl
nr katalogowy: 138946
10.15199/59.2022.4.23
pomiary jakości
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
technologie mobilne
transmisja multimediów.
mobile technologies
multimedia transmission
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
quality evaluation.
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-4
Realizacja umowy w sprawie zamówienia publicznego w dobie COVID-19
Dariusz Ziembiński
nr katalogowy: 131177
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-8
Papiery gazetowe w Europie
nr katalogowy: 133147
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Wpływ pandemii Covid-19 na dynamikę dopływów i skład ścieków surowych na przykładzie miejskiej Oczyszczalni Ścieków Kraków-Płaszów
Dominika Poproch
Justyna Górka
Bartosz Łuszczek
Małgorzata Cimochowicz-Rybicka
nr katalogowy: 133325
10.15199/62.2021.9.18
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Wpływ pandemii Covid-19 na dynamikę dopływów i skład ścieków surowych na przykładzie miejskiej Oczyszczalni Ścieków Kraków-Płaszów
Dominika Poproch
Justyna Górka
Bartosz Łuszczek
Małgorzata Cimochowicz-Rybicka
nr katalogowy: 133325
10.15199/62.2021.9.18
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Wpływ pandemii Covid-19 na dynamikę dopływów i skład ścieków surowych na przykładzie miejskiej Oczyszczalni Ścieków Kraków-Płaszów
Dominika Poproch
Justyna Górka
Bartosz Łuszczek
Małgorzata Cimochowicz-Rybicka
nr katalogowy: 133325
10.15199/62.2021.9.18
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2020-10
Ocena rozwiązań w przedsiębiorstwie hutniczym za pomocą analizy SWOT w czasie pandemii COVID-19
Patrycja SOSNA
Sandra KUŚNIERZ
Robert WIESZAŁA
nr katalogowy: 128418
10.15199/24.2020.10.3
analiza SWOT
przedsiębiorstwo hutnicze
zarządzanie jakością
Covid-19
SWOT analysis
metallurgical concern
quality management
Covid-19
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Sytuacja na rynku pieczywa
nr katalogowy: 131209
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Pandemia rujnuje branżę
nr katalogowy: 130444
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Rynek i przemysł spożywczy w 2021 roku – część I
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 136027
10.15199/65.2022.1.1
przemysł spożywczy
produkcja
wyniki ekonomiczno-finansowe
ceny
inwestycje
pandemia COVID-19
food industry
production
economic and finance results
prices
investments
COVID-19 pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Rynek i przemysł spożywczy w 2021 roku – część I
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 136027
10.15199/65.2022.1.1
przemysł spożywczy
produkcja
wyniki ekonomiczno-finansowe
ceny
inwestycje
pandemia COVID-19
food industry
production
economic and finance results
prices
investments
COVID-19 pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Rynek i przemysł spożywczy w 2021 roku – część I
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 136027
10.15199/65.2022.1.1
przemysł spożywczy
produkcja
wyniki ekonomiczno-finansowe
ceny
inwestycje
pandemia COVID-19
food industry
production
economic and finance results
prices
investments
COVID-19 pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Rynek i przemysł spożywczy w 2021 roku – część I
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 136027
10.15199/65.2022.1.1
przemysł spożywczy
produkcja
wyniki ekonomiczno-finansowe
ceny
inwestycje
pandemia COVID-19
food industry
production
economic and finance results
prices
investments
COVID-19 pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-2
Rynek i przemysł spożywczy w 2021 roku – część II
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 136412
10.15199/65.2022.2.6
przemysł spożywczy
handel zagraniczny
eksport
zdarzenia rynkowe
pandemia CoVID-19
food industry
foreign trade
export
market events
CoVID-19 pandemic
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Sytuacja na rynku pieczywa
nr katalogowy: 131209
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-8
Papiery gazetowe w Europie
nr katalogowy: 133147
OPAKOWANIE 2020-11
Ochrona środowiska ważniejsza niż kiedykolwiek wcześniej
nr katalogowy: 129035
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-6
Zagrożenia współczesnego świata
Stanisław Dziekoński
nr katalogowy: 137981
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-6
Parlament 434 milionów
nr katalogowy: 132037
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-4
Syria nie jest stanie zapewnić bezpieczeństwa żywnościowego ponad połowie mieszkańców
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 144369
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Kongres Europejskiego Stowarzyszenia Młynarzy EFMA
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 138723
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Wypiek pieczywa w punkcie sprzedaży
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 129965
CHŁODNICTWO 2021-4
Sterowanie za pośrednictwem interfejsu IR dowolnym klimatyzatorem z poziomu systemu automatyki budynkowej
nr katalogowy: 133124
AUTO MOTO SERWIS 2020-3
Strefa Biznes
nr katalogowy: 135473
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-1
Perspektywy branży na 2022 r. – czego można się spodziewać?
Agnieszka Werner
nr katalogowy: 135897
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Przemysł spożywczy w obliczu pandemii COVID-19
Iwona Szczepaniak Łukasz Ambroziak Jadwiga Drożdż Robert Mroczek
nr katalogowy: 126513
10.15199/65.2020.5.1
przemysł spożywczy
eksport rolno- -spożywczy
pandemia COVID-19
wirus SARS-CoV-2
food industry
agri-food export
COVID-19 pandemic
SARS-CoV-2 virus
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-7
Działania instytucji unijnych w zakresie wsparcia sektora rolno-spożywczego w czasie pandemii COVID-19
Renata Grochowska
nr katalogowy: 127223
10.15199/65.2020.7.1
pandemia COVID-19
instytucje unijne
sektor rolno-spożywczy
COVID-19 pandemic
UE institutions
agri-food sector
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-5
Pandemia Prediction Using Machine Learning
Amir Nasir
Seyed Vahab AL-Din Makki
Ali Al-Sabbagh
nr katalogowy: 148624
10.15199/48.2024.05.39
COVID-19
Intelligent framework
Smart detection
Machine Learning
COVID-19
Inteligentne środowisko
Inteligentne wykrywanie
Uczenie maszynowe
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-6
Parlament 434 milionów
nr katalogowy: 132037
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-4
Nowe trendy w światowym przemyśle celulozowo-papierniczym
Tomasz Graczyk
nr katalogowy: 137177
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-4
Nowe trendy w światowym przemyśle celulozowo-papierniczym
Tomasz Graczyk
nr katalogowy: 137177
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-4
Nowe trendy w światowym przemyśle celulozowo-papierniczym
Tomasz Graczyk
nr katalogowy: 137177
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-4
Nowe trendy w światowym przemyśle celulozowo-papierniczym
Tomasz Graczyk
nr katalogowy: 137177
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Polski handel zagraniczny produktami rolno-spożywczymi w dobie pandemii COVID-19
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 133584
10.15199/65.2021.9.1
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
pandemia COVID-19
brexit
foreign trade
agri-food products
COVID-19 pandemic
brexit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Polski handel zagraniczny produktami rolno-spożywczymi w dobie pandemii COVID-19
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 133584
10.15199/65.2021.9.1
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
pandemia COVID-19
brexit
foreign trade
agri-food products
COVID-19 pandemic
brexit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Polski handel zagraniczny produktami rolno-spożywczymi w dobie pandemii COVID-19
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 133584
10.15199/65.2021.9.1
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
pandemia COVID-19
brexit
foreign trade
agri-food products
COVID-19 pandemic
brexit
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-1-2
Potencjalne drogi transmisji koronawirusów w środowisku – wykrywanie, monitoring i modelowanie
Marek Gromiec
nr katalogowy: 130530
10.15199/17.2021.1-2.4
COVID-19
transmisja
badania monitoringowe
modelowanie
COVID-19
transmission
monitoring studies
modeling
OPAKOWANIE 2021-1
Bobiniarki Jurmet przystosowują się do „nowej normalności”
nr katalogowy: 130144
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-4
Po targach o targach w strukturze działań marketingowych
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 142516
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-8
Polska mebluje świat?
Marek Bielski
nr katalogowy: 139182
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-4
Realizacja umowy w sprawie zamówienia publicznego w dobie COVID-19
Dariusz Ziembiński
nr katalogowy: 131177
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-6
Zagrożenia współczesnego świata
Stanisław Dziekoński
nr katalogowy: 137981
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Silny brand to ważny cel dla piekarni
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 138276
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-12
Druk wielkoformatowy na drodze wzrostu
Sabine Slaughter
nr katalogowy: 141075
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2020-5
Pandemia – czas ograniczeń i szans na ich pokonanie
Tomasz Budzyński
nr katalogowy: 126219
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w dobie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 131432
10.15199/65.2021.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w dobie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 131432
10.15199/65.2021.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Z prasy zagranicznej
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 133305
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Kaak. Świeżość pieczywa kluczowa w obrocie e-commerce
nr katalogowy: 131659
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2020-11-12
Sytuacja w przemyśle stalowym na świecie w latach 2019-2020
Stefan DZIENNIAK
Marta ZAGÓRSKA
nr katalogowy: 129403
10.15199/24.2020.11-12.1
przemysł stalowy
światowa produkcja stali
prognozy rynku stali
steel industry
world steel production
steel market forecasts
OPAKOWANIE 2020-10
„Streaming Roadshows” – kontynuacja sukcesu Print4All
nr katalogowy: 128449
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-2
Program rekompensat dla energochłonnych sektorów przemysłu za rok 2022
Jacek Żubrzak
nr katalogowy: 142024
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-2
Program rekompensat dla energochłonnych sektorów przemysłu za rok 2022
Jacek Żubrzak
nr katalogowy: 142024
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Z pandemii wyszli silniejsi
nr katalogowy: 138829
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w czasie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 137262
10.15199/65.2022.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w czasie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 137262
10.15199/65.2022.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w czasie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 137262
10.15199/65.2022.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w czasie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 137262
10.15199/65.2022.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w okresie ostatnich turbulencji rynkowych
Robert Mroczek
nr katalogowy: 143005
10.15199/65.2023.4.1
produkcja mięsa
branża mięsna
branża drobiarska
pandemia COViD-19
wojna w Ukrainie
meat production
meat industry
poultry industry
pandemic COViD-19
war in Ukraine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w okresie ostatnich turbulencji rynkowych
Robert Mroczek
nr katalogowy: 143005
10.15199/65.2023.4.1
produkcja mięsa
branża mięsna
branża drobiarska
pandemia COViD-19
wojna w Ukrainie
meat production
meat industry
poultry industry
pandemic COViD-19
war in Ukraine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w okresie ostatnich turbulencji rynkowych
Robert Mroczek
nr katalogowy: 143005
10.15199/65.2023.4.1
produkcja mięsa
branża mięsna
branża drobiarska
pandemia COViD-19
wojna w Ukrainie
meat production
meat industry
poultry industry
pandemic COViD-19
war in Ukraine
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-7
Promieniowanie UV a pandemia COVID-19
Maciej Zajkowski
nr katalogowy: 132489
10.15199/74.2021.7.1
nadfiolet
sterylizacja
źródło światła
COVID-19
SARS-CoV-2
ultraviolet
sterilization
light source
COVID-19
SARS-CoV-2
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-7
Promieniowanie UV a pandemia COVID-19
Maciej Zajkowski
nr katalogowy: 132489
10.15199/74.2021.7.1
nadfiolet
sterylizacja
źródło światła
COVID-19
SARS-CoV-2
ultraviolet
sterilization
light source
COVID-19
SARS-CoV-2
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-7
Promieniowanie UV a pandemia COVID-19
Maciej Zajkowski
nr katalogowy: 132489
10.15199/74.2021.7.1
nadfiolet
sterylizacja
źródło światła
COVID-19
SARS-CoV-2
ultraviolet
sterilization
light source
COVID-19
SARS-CoV-2
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-7
Promieniowanie UV a pandemia COVID-19
Maciej Zajkowski
nr katalogowy: 132489
10.15199/74.2021.7.1
nadfiolet
sterylizacja
źródło światła
COVID-19
SARS-CoV-2
ultraviolet
sterilization
light source
COVID-19
SARS-CoV-2
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-7
Zmiany strukturalne w sektorze papierów higienicznych
Tomasz Graczyk
nr katalogowy: 132726
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-7
Zmiany strukturalne w sektorze papierów higienicznych
Tomasz Graczyk
nr katalogowy: 132726
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Jakie komunikowanie w czasach (po)covidowych?
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 130219
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Z życia Polskiej Izby Przemysłu Chemicznego
nr katalogowy: 141527
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-1
Pandemia cyberwirusów
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 129873
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-1
Perspektywy branży na 2022 r. – czego można się spodziewać?
Agnieszka Werner
nr katalogowy: 135897
OPAKOWANIE 2020-4
Produkcja opakowań i etykiet w niepewnych czasach
nr katalogowy: 126002
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-8
Gorący czas w budownictwie
Tomasz Budzyński
nr katalogowy: 132859
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-12
Lepsze środowisko internetowe
nr katalogowy: 135007
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Marketing w czasach wojny
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 137385
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Marketing w czasach wojny
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 137889
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-1
Nowe segmentacje rynku konsumentów i nowe strategie zakupowe
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 141115
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-6
Nowe dyrektywy o prawach pracowniczych life work balance oraz przewidywalne warunki zatrudnienia (dyrektywy nr 2019/1158 i 2019/1152)
Bogumił Sieczkowski
nr katalogowy: 141035
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Silny brand to ważny cel dla piekarni
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 138276
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-6
Nowe dyrektywy o prawach pracowniczych life work balance oraz przewidywalne warunki zatrudnienia (dyrektywy nr 2019/1158 i 2019/1152)
Bogumił Sieczkowski
nr katalogowy: 141035
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-10
Departament Prawny GUNB informuje
nr katalogowy: 128589
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-1-2
Koronawirus, technika i koniec świata, jaki znamy
Artur Pawłowski
nr katalogowy: 130529
10.15199/17.2021.1-2.3
koronawirus
technika
inżynieria środowiska
kryzys globalny
Covid-19
technology
environmental engineering
global crisis
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2020-3
Innowacje i wdrażanie nowych technologii kluczem do sukcesu Grupy Colorobbia
Danuta Matynia
nr katalogowy: 128386
OPAKOWANIE 2020-7
Pandemia zmienia stosunek konsumentów do opakowań
nr katalogowy: 127228
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Pandemia szansą na eksport niemieckich piw?
nr katalogowy: 128785
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Pandemia szansą na eksport niemieckich piw?
nr katalogowy: 128785
OPAKOWANIE 2021-2
Wspólnie przeciw koronawirusowi
nr katalogowy: 130635
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-4
Pandemia w przemyśle skórzanym - skutki i perspektywy wyjścia z kryzysu
Monika Flisek
nr katalogowy: 133260
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Co z nami będzie? I co jest za zakrętem...? O niektórych marketingowych trendach w 2022 roku
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 136196
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Z pandemii wyszli silniejsi
nr katalogowy: 138829
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2024-10
Rozwój elektromobilności na świecie
nr katalogowy: 151062
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
Mimo trudności sezon lodziarski był lepszy
Jarosław Zbaliszyn
nr katalogowy: 140164
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-4
A Neural Network Designed for COVID-19 Detection Using CT Images
Abdelghani ROUINI
Messaouda LARBI
Derradji BAKRIA
Belkacem KORICH
nr katalogowy: 148129
10.15199/48.2024.04.29
COVID-19
Deep Learning
Neural Network
CT scan
COVID-19
głębokie uczenie się
sieć neuronowa
tomografia komputerowa
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Krajowy rynek ryb w dobie pandemii COVID-19
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 136883
10.15199/65.2022.3.1
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
handel zagraniczny
spożycie ryb
ceny ryb
pandemia
fishery
fish processing
foreign trade
fish consumption
fish prices
pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Krajowy rynek ryb w dobie pandemii COVID-19
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 136883
10.15199/65.2022.3.1
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
handel zagraniczny
spożycie ryb
ceny ryb
pandemia
fishery
fish processing
foreign trade
fish consumption
fish prices
pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Krajowy rynek ryb w dobie pandemii COVID-19
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 136883
10.15199/65.2022.3.1
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
handel zagraniczny
spożycie ryb
ceny ryb
pandemia
fishery
fish processing
foreign trade
fish consumption
fish prices
pandemic
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-1
Z życia polskiej izby przemysłu chemicznego
nr katalogowy: 130020
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-12
Pandemia COVID-19 podkreśla rolę badań nad jakością powietrza wewnętrznego
JERZY SOWA
MACIEJ MIJAKOWSKI
nr katalogowy: 134927
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Rynek piwa w Polsce
Wiesław Łopaciuk
nr katalogowy: 142035
10.15199/64.2023.1.1
rynek piwa
bilans piwa
produkcja
struktura
spożycie
piwo bezalkoholowe
beer market
beer balance sheet
production
structure
consumption
NALA beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Rynek piwa w Polsce
Wiesław Łopaciuk
nr katalogowy: 142035
10.15199/64.2023.1.1
rynek piwa
bilans piwa
produkcja
struktura
spożycie
piwo bezalkoholowe
beer market
beer balance sheet
production
structure
consumption
NALA beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Rynek piwa w Polsce
Wiesław Łopaciuk
nr katalogowy: 142035
10.15199/64.2023.1.1
rynek piwa
bilans piwa
produkcja
struktura
spożycie
piwo bezalkoholowe
beer market
beer balance sheet
production
structure
consumption
NALA beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Rynek piwa w Polsce
Wiesław Łopaciuk
nr katalogowy: 142035
10.15199/64.2023.1.1
rynek piwa
bilans piwa
produkcja
struktura
spożycie
piwo bezalkoholowe
beer market
beer balance sheet
production
structure
consumption
NALA beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2021/22
Anna Bugała
nr katalogowy: 140069
10.15199/64.2022.5.1
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruit and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2021/22
Anna Bugała
nr katalogowy: 140069
10.15199/64.2022.5.1
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruit and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-1
OLD DRUGS IN NEW THERAPEUTIC INDICATIONS - THE CASE OF CHLOROQUINE
Bartosz A. GRZYBOWSKI
Grzegorz GRYNKIEWICZ
nr katalogowy: 126061
10.15199/180.2020.1.1
drug repositioning
antivirals
antimalarials
Chematica
artificial intelligence
repozycjonowanie leków
substancje o działaniu przeciwwirusowym
leki przeciwmalaryczne
Chematica
zastosowania sztucznej inteligencji w chemii i farmacji
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2020-3
Innowacje i wdrażanie nowych technologii kluczem do sukcesu Grupy Colorobbia
Danuta Matynia
nr katalogowy: 128386
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-1
Komunikacja
Ryszard Rus
nr katalogowy: 129933
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-6
Od redakcji
Jerzy Klimczak
nr katalogowy: 132132
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-8
Gorący czas w budownictwie
Tomasz Budzyński
nr katalogowy: 132859
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-12
Lepsze środowisko internetowe
nr katalogowy: 135007
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Nowe czasy i nowi konsumenci
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 133285
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
EFEKT FALI, czyli ekonomiczne twarze wojny w Ukrainie
Ewa Kakiet-Springer
nr katalogowy: 137696
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2020-3
Jak firmy radzą sobie w czasie pandemii?
nr katalogowy: 128390
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Jakie komunikowanie w czasach (po)covidowych?
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 130237
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Przemysł spożywczy w Polsce podczas pandemii COVID-19 oraz wojny w Ukrainie
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 139162
10.15199/65.2022.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-5
Od redakcji
Andrzej Jan Szyprowski
nr katalogowy: 126261
OPAKOWANIE 2020-12
Podsumowanie roku i bardziej bezpieczna przyszłość
nr katalogowy: 129464
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-6
Europejski rynek papierów na tekturę falistą i tektury falistej
nr katalogowy: 132347
OPAKOWANIE 2021-2
Nawilżanie powietrza a produkcja opakowań
Piotr Ciesielski
nr katalogowy: 130640
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-6
Europejski rynek papierów na tekturę falistą i tektury falistej
nr katalogowy: 132347
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Kaak. Świeżość pieczywa kluczowa w obrocie e-commerce
nr katalogowy: 131659
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Co z nami będzie? I co jest za zakrętem...? O niektórych marketingowych trendach w 2022 roku
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 135316
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Z prasy zagranicznej
Piotr Rogala
nr katalogowy: 143992
OPAKOWANIE 2021-9
Perspektywy inkjetu w druku pudełek składanych
nr katalogowy: 133430
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-1
OLD DRUGS IN NEW THERAPEUTIC INDICATIONS - THE CASE OF CHLOROQUINE
Bartosz A. GRZYBOWSKI
Grzegorz GRYNKIEWICZ
nr katalogowy: 126061
10.15199/180.2020.1.1
drug repositioning
antivirals
antimalarials
Chematica
artificial intelligence
repozycjonowanie leków
substancje o działaniu przeciwwirusowym
leki przeciwmalaryczne
Chematica
zastosowania sztucznej inteligencji w chemii i farmacji
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-5
Koronawirus - jak radzą sobie piekarnie, cukiernie i lodziarnie?
nr katalogowy: 126090
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2020-7-8
Green Restart – zbudujmy nową normalność
nr katalogowy: 127222
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-18-19
Lekcje już się zaczęły
Janusz Kowalski
nr katalogowy: 127968
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-7
Nagrody przyznane w XXIV edycji konkursu „Polski Cement w Architekturze
nr katalogowy: 132641
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-5
Z życia Polskiej Izby Przemysłu Chemicznego
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 131740
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Marketing w czasach wojny
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 137385
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-3
Z nadzieją w trudne czasy
Tomasz Budzyński
nr katalogowy: 136621
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-12
Druk wielkoformatowy na drodze wzrostu
Sabine Slaughter
nr katalogowy: 141075
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Zanieczyszczenie wirusem SARS-CoV-2 powierzchni opakowań żywności oraz powierzchni użytkowych w sklepach spożywczych w czasie trwania czwartej fali zakażeń COVID-19
Mariusz Śliwiński
Ewa Juźwin
Aleksandra Grześkiewicz
Dominika Kasińska
Radosław Charkiewicz
Piotr Majewski
Magdalena Polak-Śliwińska
nr katalogowy: 142575
10.15199/65.2023.3.6
SARS-CoV-2
opakowania żywności
wymazy z powierzchni
Rt-LAMP
Rt-PCR
SARS-CoV-2
CoVID-19
food packages
swabs from surfaces
Rt-LAMP
Rt-PCR
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Zanieczyszczenie wirusem SARS-CoV-2 powierzchni opakowań żywności oraz powierzchni użytkowych w sklepach spożywczych w czasie trwania czwartej fali zakażeń COVID-19
Mariusz Śliwiński
Ewa Juźwin
Aleksandra Grześkiewicz
Dominika Kasińska
Radosław Charkiewicz
Piotr Majewski
Magdalena Polak-Śliwińska
nr katalogowy: 142575
10.15199/65.2023.3.6
SARS-CoV-2
opakowania żywności
wymazy z powierzchni
Rt-LAMP
Rt-PCR
SARS-CoV-2
CoVID-19
food packages
swabs from surfaces
Rt-LAMP
Rt-PCR
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Zanieczyszczenie wirusem SARS-CoV-2 powierzchni opakowań żywności oraz powierzchni użytkowych w sklepach spożywczych w czasie trwania czwartej fali zakażeń COVID-19
Mariusz Śliwiński
Ewa Juźwin
Aleksandra Grześkiewicz
Dominika Kasińska
Radosław Charkiewicz
Piotr Majewski
Magdalena Polak-Śliwińska
nr katalogowy: 142575
10.15199/65.2023.3.6
SARS-CoV-2
opakowania żywności
wymazy z powierzchni
Rt-LAMP
Rt-PCR
SARS-CoV-2
CoVID-19
food packages
swabs from surfaces
Rt-LAMP
Rt-PCR
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Zanieczyszczenie wirusem SARS-CoV-2 powierzchni opakowań żywności oraz powierzchni użytkowych w sklepach spożywczych w czasie trwania czwartej fali zakażeń COVID-19
Mariusz Śliwiński
Ewa Juźwin
Aleksandra Grześkiewicz
Dominika Kasińska
Radosław Charkiewicz
Piotr Majewski
Magdalena Polak-Śliwińska
nr katalogowy: 142575
10.15199/65.2023.3.6
SARS-CoV-2
opakowania żywności
wymazy z powierzchni
Rt-LAMP
Rt-PCR
SARS-CoV-2
CoVID-19
food packages
swabs from surfaces
Rt-LAMP
Rt-PCR
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Zanieczyszczenie wirusem SARS-CoV-2 powierzchni opakowań żywności oraz powierzchni użytkowych w sklepach spożywczych w czasie trwania czwartej fali zakażeń COVID-19
Mariusz Śliwiński
Ewa Juźwin
Aleksandra Grześkiewicz
Dominika Kasińska
Radosław Charkiewicz
Piotr Majewski
Magdalena Polak-Śliwińska
nr katalogowy: 142575
10.15199/65.2023.3.6
SARS-CoV-2
opakowania żywności
wymazy z powierzchni
Rt-LAMP
Rt-PCR
SARS-CoV-2
CoVID-19
food packages
swabs from surfaces
Rt-LAMP
Rt-PCR
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-5
Działania prewencyjne w czasach pandemii COVID-19
Magdalena Budnik
nr katalogowy: 126328
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-5
Od czarnej śmierci do COVID-19
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 131635
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-6
Uboczne skutki pandemii – coraz częściej sięgamy po L-4
nr katalogowy: 131963
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Przemysł spożywczy – rozwój w warunkach zmian otoczenia zewnętrznego
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 127655
10.15199/65.2020.8.1
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Z prasy zagranicznej
Piotr Rogala
nr katalogowy: 143992
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-8
Zarządzanie odpadami z tworzyw sztucznych w dobie Covid-19 w kierunku odzysku energii. Rozważania teoretyczne
Anna Poskart
Andrzej Skibiński
nr katalogowy: 133207
10.15199/62.2021.8.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-8
Zarządzanie odpadami z tworzyw sztucznych w dobie Covid-19 w kierunku odzysku energii. Rozważania teoretyczne
Anna Poskart
Andrzej Skibiński
nr katalogowy: 133207
10.15199/62.2021.8.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-8
Zarządzanie odpadami z tworzyw sztucznych w dobie Covid-19 w kierunku odzysku energii. Rozważania teoretyczne
Anna Poskart
Andrzej Skibiński
nr katalogowy: 133207
10.15199/62.2021.8.9
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-12
Wpływ wilgotności względnej na wirusy w pomieszczeniach i reakcje użytkowników
Jarek Kurnitski
Paweł Wargocki
Amar Aganovic
nr katalogowy: 140989
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Z prasy zagranicznej
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 133305
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-4
THE POLISH ACADEMY OF SCIENCES URGENT APPEAL ON THE ONGOING COVID-19 CRISIS
nr katalogowy: 129796
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-4
THE POLISH ACADEMY OF SCIENCES URGENT APPEAL ON THE ONGOING COVID-19 CRISIS
nr katalogowy: 129796
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-4
Robot kontra COVID-19
nr katalogowy: 131139
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-4
Robot kontra COVID-19
nr katalogowy: 131139
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Skutki pandemii COVID-19 i napięcia geopolityczne impulsem do inwestowania w zbożowe obiekty magazynowe
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 139832
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-2
Unia Europejska reaguje na COVID-19
nr katalogowy: 130294
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-1
Z życia polskiej izby przemysłu chemicznego
nr katalogowy: 130020
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-2
Perspektywy rozwoju budownictwa w czterech krajach Grupy Wyszehradzkiej w dobie pandemii COVID-19
Adam Sochacki
nr katalogowy: 130521
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-5
Od czarnej śmierci do COVID-19
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 131635
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Kongres Europejskiego Stowarzyszenia Młynarzy EFMA
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 138723
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-4
Rozszerzona rzeczywistość w edukacji
Joanna Kwiecień
Robert Gajewski
nr katalogowy: 144558
10.15199/60.2023.4.2
rozszerzona rzeczywistość
wirtualna rzeczywistość
obuwie
skóry
Augmented Reality
virtual reality
footwear
leather
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-1
Ogromny problem z odpadami COVID-19
Michalina Warska
nr katalogowy: 136454
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-10
Informacje /czas koronawirusa
nr katalogowy: 128308
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2020-9
Jaki jest wpływ Covid-19 na rynek pomp ciepła w Polsce?
nr katalogowy: 128093
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Utrata zapachu i smaku podczas zakażenia covid-19
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 130233
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Międzynarodowa Rada Zbożowa wzywa do unikania niepotrzebnej paniki na rynku ziarna zbóż
nr katalogowy: 126421
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Inwestowanie w czasach pandemii
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 128984
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Jakie komunikowanie w czasach (po)covidowych?
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 130219
OPAKOWANIE 2021-4
Przetwórcy na skraju wytrzymałości
nr katalogowy: 131378
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Jakie komunikowanie w czasach (po)covidowych?
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 130237
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Co z nami będzie? I co jest za zakrętem...? O niektórych marketingowych trendach w 2022 roku
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 135316
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Marketing w czasach wojny
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 137889
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Co z nami będzie? I co jest za zakrętem...? O niektórych marketingowych trendach w 2022 roku
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 136196
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-1
Nowe segmentacje rynku konsumentów i nowe strategie zakupowe
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 141115
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-5
Perspektywa ograniczonych możliwości rozwojowych w warunkach wpływu COVID-19 na jakość relacji B2B
Wiesław DANIELAK
Dariusz SOBOTKIEWICZ
nr katalogowy: 131885
10.15199/46.2021.5.2
małe i średnie przedsiębiorstwo (MSP)
relacje B2B
COVID-19
kryzys pandemiczny
small and medium- -sized enterprise (SME)
B2B relations
COVID-19
pandemic crisis
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-3
Wpływ „Long Covid” na pracowników i miejsca pracy oraz rola bhp (2)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 142269
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-2
Wpływ „Long Covid” na pracowników i miejsca pracy oraz rola bhp (1)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 141736
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-6
Czy Polacy wiedzą, jak postępować z żywnością w dobie pandemii COVID-19?
nr katalogowy: 126607
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Utrata zapachu i smaku podczas zakażenia covid-19
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 130233
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH