Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Wybór punktów krytycznych w systemie HACCP
Krzysztof Przystupa
nr katalogowy: 78774
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-1
Bezpieczna żywność (2)
Katarzyna Żylik
nr katalogowy: 12898
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-26
Bezpieczna żywność (1)
Katarzyna Żylik
nr katalogowy: 5686
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-1
Bezpieczna żywność (2)
Katarzyna Żylik
nr katalogowy: 12898
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
Higiena Absolutna Coś Całkiem Prostego
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4035
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
Zmiany w rozporządzeniu (WE) Parlamentu Europejskiego i Rady z 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 78874
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-7-8
Kwas nadmrówkowy jako nowy środek dezynfekujący do wykorzystania w przemyśle spożywczym
Renata Dobrucka
Piotr Konieczny
Renata Cegielska-Radziejewska
Dagmara Tkacz
nr katalogowy: 45671
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-11-12
Zagrożenia a higiena w produkcji soków
Monika Trząskowska
Stanisław Kalisz
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 88493
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-9
Nadmiar punktów krytycznych
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 62221
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-7
Higiena w nowoczesnym zakładzie cukierniczym
Paulina Steklińska
nr katalogowy: 121154
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-7
HACCP i BRC porównanie systemów
Krzysztof Przystupa
nr katalogowy: 92516
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-2
Zmiany organizacji pracy wynikające z wdrożenia systemu HACCP
Bożenna Kromer
Anna Rychły-Lipińska
nr katalogowy: 57425
OPAKOWANIE 2018-5
Inspekcja w linii: kontrola jakości opakowań
nr katalogowy: 113721
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2012-1
Płytki ceramiczne w przemyśle spożywczym
Martin Popek
nr katalogowy: 66729
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Półilościowa ocena ryzyka jako narzędzie wykorzystywane przy wyznaczaniu CCP i oPRP
Agnieszka Jackowska-Tracz
Michał Tracz
nr katalogowy: 146033
10.15199/65.2023.11.2
ocena ryzyka
ogólny środek kontroli
szczególny środek kontroli
CCP
oPRP
PRP
risk assessment
general control measure
specific control measure
CCP
oPRP
PRP
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-9
System HACCP w piekarstwie
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 86409
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-11
Higiena to nie tylko mycie, higiena to sposób na życie
Jerzy Głowacki
nr katalogowy: 55868
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-5
Klasyka niekoniecznie dobra
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 59487
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Wpływ wybranych procesów technologicznych stosowanych w przetwórstwie mleka na przeżywalność bakterii Listeria monocytogenes w wyrobach gotowych
Piotr Śmigiel
Jarosław Kowalik
Marika Bielecka
nr katalogowy: 142073
10.15199/65.2023.2.3
Listeria monocytogenes
proces technologiczny
produkt mleczarski
listerioza
Listeria monocytogenes
technological process
dairy product
listeriosis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Wpływ wybranych procesów technologicznych stosowanych w przetwórstwie mleka na przeżywalność bakterii Listeria monocytogenes w wyrobach gotowych
Piotr Śmigiel
Jarosław Kowalik
Marika Bielecka
nr katalogowy: 142073
10.15199/65.2023.2.3
Listeria monocytogenes
proces technologiczny
produkt mleczarski
listerioza
Listeria monocytogenes
technological process
dairy product
listeriosis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Wpływ wybranych procesów technologicznych stosowanych w przetwórstwie mleka na przeżywalność bakterii Listeria monocytogenes w wyrobach gotowych
Piotr Śmigiel
Jarosław Kowalik
Marika Bielecka
nr katalogowy: 142073
10.15199/65.2023.2.3
Listeria monocytogenes
proces technologiczny
produkt mleczarski
listerioza
Listeria monocytogenes
technological process
dairy product
listeriosis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Wpływ wybranych procesów technologicznych stosowanych w przetwórstwie mleka na przeżywalność bakterii Listeria monocytogenes w wyrobach gotowych
Piotr Śmigiel
Jarosław Kowalik
Marika Bielecka
nr katalogowy: 142073
10.15199/65.2023.2.3
Listeria monocytogenes
proces technologiczny
produkt mleczarski
listerioza
Listeria monocytogenes
technological process
dairy product
listeriosis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Wpływ wybranych procesów technologicznych stosowanych w przetwórstwie mleka na przeżywalność bakterii Listeria monocytogenes w wyrobach gotowych
Piotr Śmigiel
Jarosław Kowalik
Marika Bielecka
nr katalogowy: 142073
10.15199/65.2023.2.3
Listeria monocytogenes
proces technologiczny
produkt mleczarski
listerioza
Listeria monocytogenes
technological process
dairy product
listeriosis
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Jak przygotować się do kontroli ze strony audytora
Dagmara Prasek
nr katalogowy: 125180
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-2
Szybkie metody oceny stanu higienicznego powierzchni produkcyjnych
Dorota Kręgiel
Anna Rygała
nr katalogowy: 66174
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-2
Szybkie metody oceny stanu higienicznego powierzchni produkcyjnych
Dorota Kręgiel
Anna Rygała
nr katalogowy: 66173
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-9
Inżynieria bezpieczeństwa żywności
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 62209
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-8
Przewodnik Dobrej Praktyki Higienicznej w produkcji ciastkarskiej (cz. I)
Elżbieta Staszewska
Mieczysława Janik
nr katalogowy: 61383
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Monitoring jakości wody technologicznej jako istotny element systemu HACCP
Anna Rygała
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 112856
10.15199/65.2018.3.4
woda technologiczna
system HACCP
ocena ryzyka
bakterie heterotroficzne
process water
HACCP system
risk assessment
heterotrophic bacteria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-3
Przewodnik Biura Certyfikacji Polskiego Rejestru Statków S.A. Norma ISO 22000 w praktyce
nr katalogowy: 42535
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-5
Środki kontroli zagrożeń bezpieczeństwa żywności
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 67363
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-3
Oceniamy potencjalne ryzyko
Waldemar Dzwolak
Katedra Mleczarstwa
nr katalogowy: 66293
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-7
Piekarzu, czy wiesz, że..
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 121153
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-6
Powrót do wnętrz
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 132089
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-1
Wybrane przepisy prawa żywnościowego UE
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 73776
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
Stary/nowy problem
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 104980
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-2
Higiena Absolutna Coś Całkiem Prostego
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4034
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-11
Higiena Absolutna Coś Całkiem Prostego (XXI)
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 12145
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Walidacja środków kontroli w planie HACCP
Agnieszka Jackowska-Tracz
Paweł Pniewski
Michał Tracz
nr katalogowy: 150098
10.15199/65.2024.8.4
zagrożenie
środek kontroli
walidacja
rewalidacja
HACCp
podejście oparte na dowodach naukowych
monitoring
weryfikacja
hazard
control measure
validation
re-validation
HACCp
scientifically based approach
monitoring
verification
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Contribution to the implementation of ISO 22000,2018 within the NOUNOURS agri-food company - case study of a NOUNOURS manufacturing facility
Sarra GHRIEB
Amine FERROUKHI
Lydia DJENNADI
nr katalogowy: 150110
10.15199/46.2024.4.1
ISO 22000:2018
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
food safety
food safety management system
small agri-food company
Algeria
ISO 22000:2018
HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
bezpieczeństwo żywności
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
mała firma rolno-spożywcza
Algieria
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Contribution to the implementation of ISO 22000,2018 within the NOUNOURS agri-food company - case study of a NOUNOURS manufacturing facility
Sarra GHRIEB
Amine FERROUKHI
Lydia DJENNADI
nr katalogowy: 150110
10.15199/46.2024.4.1
ISO 22000:2018
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
food safety
food safety management system
small agri-food company
Algeria
ISO 22000:2018
HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
bezpieczeństwo żywności
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
mała firma rolno-spożywcza
Algieria
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Contribution to the implementation of ISO 22000,2018 within the NOUNOURS agri-food company - case study of a NOUNOURS manufacturing facility
Sarra GHRIEB
Amine FERROUKHI
Lydia DJENNADI
nr katalogowy: 150110
10.15199/46.2024.4.1
ISO 22000:2018
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
food safety
food safety management system
small agri-food company
Algeria
ISO 22000:2018
HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
bezpieczeństwo żywności
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
mała firma rolno-spożywcza
Algieria
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
"Logistyka na rynku zbożowo-młynarskim"
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 72186
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-2
Automatyczne systemy monitorowania czystości mikrobiologicznej żywności
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 41828
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
Jakość i bezpieczeństwo produktów w trosce o dobro klienta i sukces rynkowy
nr katalogowy: 68045
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Wrogowie, czy przyjaciele?
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 69663
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-6
Modelowanie mikrobiologicznego bezpieczeństwa żywności
Anna Sylwia Tarczyńska
Jarosław Kowalik
Adriana Łobacz
nr katalogowy: 68731
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-6
Zagrożenia mikrobiologiczne a system HACCP
Wojciech Sawicki
nr katalogowy: 68384
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-3
Technologiczne wsparcie
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 66294
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-8
System HACCP - często zadawane pytania
J. Łasak
nr katalogowy: 7148
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-6
Czas na zmiany?
WALDEMAR DZWOLAK
nr katalogowy: 35775
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2012-1
SIMATIC Safety Integrated
Dariusz Wrotek
nr katalogowy: 66190
AURA 2020-11
Dżdżownice i rozmarzanie Arktyki
Piotr Skubała
nr katalogowy: 128913
10.15199/2.2020.11.3
Arktyka
zmiany klimatu
dżdżownice
gatunek zawleczony
albedo
Arctic
climate change
earthworms
introduced species
albedo
OPAKOWANIE 2010-9
Dozowniki wagowe - kryteria wyboru
Ryszard Warczyński
nr katalogowy: 54384
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-1
HACCP narzędziem codziennego doskonalenia
Małgorzata Galczak
nr katalogowy: 73855
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-10
PODSTAWOWE SYSTEMY ZAPEWNIENIA HIGIENY W ZAKŁADACH MIĘSNYCH
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 145525
higiena
systemy kontroli
jakość żywności
hygiene
control systems
food quality
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-5
Higiena Absolutna Coś Całkiem Prostego
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4114
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-4
Fachowe rozpoznanie
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 66906
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-6
Rozwój standardów bezpieczeństwa żywności GFSI w oparciu o analizę ryzyka
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 149059
GAZETA CUKROWNICZA 2004-2-3
Cukier biały jako bezpieczny produkt do konsumpcji i surowiec do dalszego przerobu
A. Baryga
nr katalogowy: 1421
CHŁODNICTWO 2010-12
Analiza monitoringu temperatury w zakładzie drobiarskim
IWONA CHWASTOWSKA-SIWIECKA
nr katalogowy: 56446
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-12
System HACCP a jakość żywności
Marzena POPIS
nr katalogowy: 56160
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-11
Dobre praktyki zamiast HACCP?
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 55337
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2007-8-9
Optymalizacja wyboru punktów dostępowych w sieciach WLAN metodą bezpośredniego poszukiwania
Piotr GAJEWSKI
Stanisław WSZELAK
nr katalogowy: 29662
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-7
Technologie utrzymania higieny w zakładach produkcji makaronu w aspekcie wymagań GMP oraz systemu HACCP
nr katalogowy: 6338
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
Skład podany na etykiecie musi być zgodny z prawdą
nr katalogowy: 93915
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-8
Kilka uwag na temat niektórych determinantów jakości w przemyśle spożywczym
Janusz B. Berdowski
nr katalogowy: 3575
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-7
Audyt usługodawcy - firma zwalczająca szkodniki
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 107971
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-5
Nowoczesny magazyn logistyczny w ZM Gzella - gwarancja bezbłędnych dostaw i pewnego pochodzenia wyrobów
nr katalogowy: 76754
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2015-6
Zastosowanie interpolacji przestrzennych, jako jednej z metod geograficznych systemów informacyjnych wyznaczania lokalizacji punktów kontroli jakości wody w systemach wodociągowych
Izabela Zimoch
Jarosław Paciej
nr katalogowy: 91876
10.15199/17.2015.6.9
OPAKOWANIE 2011-9
Niezawodne systemy wykrywania metali
nr katalogowy: 62634
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2017-4
Analiza przestrzenna utraty bezpieczeństwa dostaw wody jako element procedur zarządzania ryzykiem
Izabela Zimoch
Jarosław Paciej
nr katalogowy: 105112
10.15199/17.2017.4.12
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Doskonalenie systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 57739
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-6
Zapobieganie, monitorowanie oraz detekcja ciał obcych
Małgorzata Galczak
nr katalogowy: 77383
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-5
Badania okresowe pionowości osi trójprzewodowego komina stalowego
Lidia Buda-Ożóg
Wiesław Kubiszyn
Grzegorz Oleniacz
Izabela Skrzypczak
nr katalogowy: 84021
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-9
Bloki procesowe - alternatywa dla schematów czynnościowych w zarządzaniu bezpieczeństwem żywności
Waldemar DZWOLAK
nr katalogowy: 46846
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2015-6
Diagnostyka warunków pomiaru przepływu ścieków na podstawie prostych analiz statystycznych
Bożena Gil
nr katalogowy: 91874
10.15199/17.2015.6.7
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-8
Zagrożenia bezpieczeństwa zdrowotnego mięsa i przetworów mięsnych
Marian Gil
Elżbieta Głodek
nr katalogowy: 109015
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-9
Sprawność działania w kontekście zagrożeń bezpieczeństwa narodowego
Marek KUBIŃSKI
nr katalogowy: 122364
10.15199/46.2019.9.3
zagrożenia
bezpieczeństwo narodowe
sprawność działania
threats
national security
operational efficiency
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-2
Analiza historyczna oznaczania temperatur krytycznych w stalach - litera A nie oznacza "arrêt" ani "arrest"
nr katalogowy: 57998
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-2
Zapewnienie bezpieczeństwa żywności w gastronomii w dobie pandemii COVID-19 – studium przypadku
Ewa MALINOWSKA
Małgorzata SZYMAŃSKA-BRAŁKOWSKA
nr katalogowy: 130482
10.15199/46.2021.2.1
bezpieczeństwo żywności
pandemia
COVID-19
gastronomia
HACCP
food safety
pandemic
COVID-19
gastronomy
HACCP
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-4
Bezpieczna żywność - detektor X-ray to Wielozadaniowy System Kontroli Jakości
Konrad Stępień
nr katalogowy: 25373
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Cyfryzacja analogowych punktów pomiaru przepływu – wyższa jakość produktu i szczegółowa wiedza diagnostyczna
nr katalogowy: 133170
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2012-8
Kontrola pracy systemu elektroenergetycznego z wykorzystaniem elementów teorii bifurkacji
Olgierd Małyszko
nr katalogowy: 69699
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-9
Analiza stanu bhp w zakładzie pracy. część 2
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 70759
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
"Hygienic Drive" rozproszone systemy sterowania silnikami
Tadeusz Minksztym
nr katalogowy: 61891
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-4
Nowe technologie w służbie Pest Control
Norbert Wszoła
nr katalogowy: 90736
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2019-9
Prawidłowe mocowanie obrabianych elementów poprawia efektywność czyszczenia
nr katalogowy: 122499
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2011-9
Jeszcze OGiV-y nie zginęły. Baterie żelowe na stacjach energetycznych
Mariusz K. Jurczuk
Zbigniew Łęgosz
Krzysztof Bukała
nr katalogowy: 62071
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-10
Terroryzm żywnościowy - wytyczne WHO
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 47391
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Od producenta do konsumenta kontrola temperatury artykułów spożywczych
nr katalogowy: 46505
OPAKOWANIE 2008-12
Zachlapania punktów rastrowych i zależności liniatur rastrów w druku fleksograficznym
Stanisław Stachowicz
nr katalogowy: 40416
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-4
Informowanie pracodawcy o zagrożeniach.Część 1.
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 67078
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-3
Modułowy wskaźnik oceny zagrożeń powodowanych przez pyły i możliwość jego zastosowania w przemyśle
TADEUSZ PIOTROWSKI
TADEUSZ MRZEWIŃSKI
nr katalogowy: 106980
DOZÓR TECHNICZNY 2022-4
Kurtyny bezpieczeństwa ELC 100
nr katalogowy: 139209
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Higiena produkcji
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 127618
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Higiena produkcji
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 127618
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2009-6
Kabel elektroenergetyczny wysokiego napięcia z modułem światłowodowym
Wiesław Mokański
nr katalogowy: 44398
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-5
Postaw na bezpieczeństwo
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 67372
DOZÓR TECHNICZNY 2022-4
Kurtyny bezpieczeństwa ELC 100
nr katalogowy: 139209
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-6
System HACCP w produkcji żywności
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 77149
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-4
Audyt systemu jakości w przemyśle spożywczym
Krzysztof Przystupa
nr katalogowy: 83603
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Cyfryzacja analogowych punktów pomiaru przepływu – wyższa jakość produktu i szczegółowa wiedza diagnostyczna
nr katalogowy: 133170
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-3
Techniczne aspekty w zarządzaniu bezpieczeństwem zdrowotnym wody, ze szczególnym uwzględnieniem instalacji wewnętrznych
Bogna Wichrowska
Barbara Mulik
Katarzyna Parafińska
Agnieszka Stankiewicz
nr katalogowy: 66485
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2016-3
Nowy skaner laserowy 3D
nr katalogowy: 97465
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2012-5
Nowoczesne technologie sterowania
Andrzej Just
nr katalogowy: 71898
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2020-10
Ograniczniki prądu zwarcia na bazie nadprzewodników wysokotemperaturowych
Piotr Olszowiec
nr katalogowy: 128524
10.15199/74.2020.10.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Dezynfekcja nadtlenowa
nr katalogowy: 116119
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Dezynfekcja nadtlenowa
nr katalogowy: 118820
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-3
Program studiów a kwalifikacje służby bhp
nr katalogowy: 119129
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-10
Model kontroli parametrów krytycznych ze względu na bezpieczeństwo przeznaczony dla urządzeń elektroenergetycznych stosowanych w górnictwie
Paweł MICHALSKI
nr katalogowy: 87365
10.15199/ELE-2014-175
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2020-10
Ograniczniki prądu zwarcia na bazie nadprzewodników wysokotemperaturowych
Piotr Olszowiec
nr katalogowy: 128524
10.15199/74.2020.10.5
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-6
Zachowanie łańcucha chłodniczego w przetwórstwie mięsa
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 132234
magazynowanie
kontrola
mięso
temperatura
storage
control
meat
temperature
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-12
Biuletyn Instytutu Metali Nieżelaznych
nr katalogowy: 56271
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-7
Identyfikacja zagrożeń jako podstawa oceny ryzyka. 6. ogólnopolska konferencja miesięcznika ATEST.
nr katalogowy: 78324
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Praktyczne problemy wdrażania systemu HACCP
nr katalogowy: 30041
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-7
Analityczny proces sieciowy w zarządzaniu jakością
Anna Gręda
nr katalogowy: 52987
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2008-3
Kontrola kotłowni Rady dla administratora
Jerzy Kosieradzki
nr katalogowy: 33868
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2011-9
Analiza jakości energii elektrycznej - technologia ION firmy Schneider Electric
Grzegorz Bułat
nr katalogowy: 62060
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-11
Analiza porównawcza efektywności energetycznej oświetlenia drogowego
Małgorzata Zalesińska
nr katalogowy: 48173
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-1
Zarządzanie przedsiębiorstwem - czyli ufaj pracownikom i kontroluj działalność firmy
Marta Truskolawska
nr katalogowy: 73314
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-12
Skuteczny plan
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 48578
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2016-4
ZASTOSOWANIE METODY FMEA DO OCENY JAKOŚCI MONTAŻU NIEROZŁĄCZNEGO (LUTOWANIA) WYBRANYCH WYROBÓW
Katarzyna PETA
Jan ŻUREK
Marcin WIŚNIEWSKI
Arkadiusz PIETROWIAK
nr katalogowy: 102099
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-12
Zagrożenia wypadkowe w budownictwie
nr katalogowy: 95578
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-9
Strategie marketingowe zalecane przedsiębiorcom branży mięsnej
Stanisław Urban
nr katalogowy: 46582
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-7
Wybrane problemy analizy kształtu próbki w urządzeniu do wyznaczania punktów charakterystycznych przemian fazowych
WIESŁAW MAŁKIŃSKI
JERZY ZAJĄC
MARCIN KARLIŃSKI
JANUSZ WÓJCIK
nr katalogowy: 61170
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-2
Doskonalenie systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP, GMP, GHP
nr katalogowy: 7032
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-7
Lampy owadobójcze w zakładzie piekarskim i ciastkarskim
nr katalogowy: 99155
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-3
Doskonalenie systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP, GMP, GHP
Jacek Łasak
nr katalogowy: 3492
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-3
Nowoczesne technologie sterowania w branży browarniczej
Andrzej Just
nr katalogowy: 58629
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-10
Nowoczesne technologie sterowania w branży browarniczej
Andrzej Just
nr katalogowy: 54903
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-2
Wydarzenia
nr katalogowy: 57537
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-11
Badania wpływu pola magnetycznego magnesów trwałych na prąd krytyczny taśm nadprzewodnikowych HTS
Krzysztof HABELOK
Paweł LASEK
Mariusz STĘPIEŃ
nr katalogowy: 116880
10.15199/48.2018.11.40
prąd krytyczny
taśmy HTS
magnesy trwałe
macierz Halbacha.
critical current
HTS tapes
permanents magnets
Halbach array.
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2005-1
Analiza struktur głównych punktów zasilających i ich optymalne rozmieszczenie w miastach
Jerzy Marzecki
nr katalogowy: 15198
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-11
Obszerna klasa obwodów zawierających tranzystory MOS z krótkim kanałem
MICHAŁ TADEUSIEWICZ
STANISŁAW HAŁGAS
nr katalogowy: 1242
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2005-1
Analiza struktur głównych punktów zasilających i ich optymalne rozmieszczenie w miastach
Jerzy Marzecki
nr katalogowy: 15198
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-10
Jakie są podstawy prawne umożliwiające uproszczone wdrażanie systemu HACCP w małych zakładach?
Elżbieta Staszewska
nr katalogowy: 62774
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-8
System HACCP w branży opakowań
MAŁGORZATA MAJ
nr katalogowy: 29490
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Bezodczynnikowa kontrola procesów w przemyśle spożywczym
DARIUSZ FIGIEL
nr katalogowy: 67948
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-9
Przewodnik Dobrej Praktyki Higienicznej w produkcji ciastkarskiej (cz. II) Punkty szczególnej uwagi w wytwarzaniu wyrobów ciastkarskich
Elżbieta Staszewska
Mieczysława Janik
nr katalogowy: 61999
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-9
Ocena ryzyka w praktyce – nowoczesna zajezdnia MPK
Mariusz Trzaska
nr katalogowy: 139059
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2018-3
Zawiadomienia o czynnościach wznowienia znaków granicznych, wyznaczenia punktów granicznych lub ustalenia przebiegu granic działek ewidencyjnych
Witold RADZIO
nr katalogowy: 112518
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Zakład Technologii Przetworów Owocowych i Warzywnych
nr katalogowy: 70390
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-6
System zapewnienia bezpieczeństwa żywności - HACCP w praktyce
Krzysztof Bałkowiec
nr katalogowy: 36082
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2014-9
Metodyka badania i oceny jakości osadów dennych zbiorników wodnych
Urszula Tomczuk
Urszula Dmitruk
Agnieszka Jancewicz
nr katalogowy: 86679
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-11
Zastosowania pochodnych ułamkowych w badaniach optycznych warstw półprzewodników modyfikowanych implantacją jonową
ŁUKASZ GLUBA
MIROSŁAW KULIK
WITOLD RZODKIEWICZ
JERZY ŻUK
ALEKSANDER P. KOBZEV
KRZYSZTOF PYSZNIAK
ANDRZEJ DROŹDZIEL
MARCIN TUREK
nr katalogowy: 64061
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-1
Na bieżąco...
nr katalogowy: 103410
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-4
Wybrane problemy bezpieczeństwa systemu zaopatrzenia w wodę
Janusz Rak
Barbara Tchórzewska-Cieślak
Jan Studziński
nr katalogowy: 42831
AURA 2010-2
Informacja o środowisku
ARTUR MICHAŁOWSKI
nr katalogowy: 50100
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-11
HACCP w UE - różne systemy, podobne problemy
nr katalogowy: 7213
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-4
Modernizacja maszyn
Stanisław Kowalewski
nr katalogowy: 44132
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-10
Analiza zagrożenia pożarowego od żarówek halogenowych przy ocieplaniu budynków metodą wdmuchiwania
Grzegorz Kotulek
Dariusz Baranowski
nr katalogowy: 87564
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-10
Wdrożenia SZJ w jednostkach inspekcyjnych nadzorujących bezpieczeństwo żywności
Dorota Jendza
nr katalogowy: 62935
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-12
Krótka historia HACCP
Elżbieta Staszewska
nr katalogowy: 55883
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-6
Certyfikaty ISO 9001 i HACCP dla firmy Alpex
MJP
nr katalogowy: 6830
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-3
Możliwości kalibracji przepływomierzy do pomiaru ilości ścieków w kanalizacjach grawitacyjnych
Bożena Gil
Wojciech Koral
nr katalogowy: 112820
10.15199/17.2018.3.2
pomiary przepływu ścieków
metody kontroli przepływomierza
kalibracja przepływomierza
measurements of sewage flow
measurements in open channels
verifi cation of measurement points
calibration of flowmeters
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2011-2
Punkty obsługi
nr katalogowy: 58244
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-12
Stawiamy na dobre praktyki
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 56170
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-12
Pytania o HACCP (III)
nr katalogowy: 5156
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2011-11
"Danfoss Hygienic Drive" - rozproszone systemy sterowania silnikami
Tadeusz Minksztym
nr katalogowy: 63600
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-8
U Lecha w Łapach - już wkrótce HACCP i ISO
nr katalogowy: 5006
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2008-9
Modularna niwelacja powierzchniowa
TADEUSZ GARGULA
nr katalogowy: 37890
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-9
System HARPC - nowy oręż w służbie bezpieczeństwa żywności
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
nr katalogowy: 100740
10.15199/47.2016.9.2
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-1
Ochrona przed szkodnikami niezbędnym elementem systemu zapewniającego bezpieczeństwo żywności
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 103871
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-11
Elastyczne podejście do HACCP - nowa szansa dla małych i średnich firm w Polsce
Marta Stus
nr katalogowy: 22149
GAZETA CUKROWNICZA 2004-12
Zaawansowanie zakładów cukrowniczych we wdrażaniu systemu HACCP
K. Mokrosińska
T. Andrysiak
nr katalogowy: 1531
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Polskie tłumaczenie najnowszej wersji dokumentu dot. HACCP
nr katalogowy: 145164
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-9
13-15 listopada 2013 r. Kraków NOVOTEL KRAKÓW CITY WEST Zapraszamy!
nr katalogowy: 79064
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-7
Z PRASY TECHNICZNEJ
nr katalogowy: 52917
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-8
HACCP po naszym wejściu do UE
Mirosław Gniado
nr katalogowy: 5004
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-9
Wymagania systemu HACCP w firmach realizujących obrót zbożowo-paszowy
Stanisław Gutowski
nr katalogowy: 14130
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-8
Wyznaczania położenia punktów granicznych nie tylko po przeprowadzonej modernizacji egib
nr katalogowy: 144379
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-7
Laboratoria zakładowe a bezpieczeństwo i jakość żywności
Dorota Przyborowska
nr katalogowy: 60991
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-2
HACCP w małych i średnich przedsiębiorstwach spożywczych. Część l
J. Trafiałek
D. Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 14774
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-9
Ocena zagrożeń pracowników wiedzy w procesie pracy
Małgorzata Lotko
nr katalogowy: 70494
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-4
Na starcie do systemu HACCP
Elżbieta Staszewska
Mieczysława Janik
nr katalogowy: 4833
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-2
HACCP da się lubić
D.M
nr katalogowy: 4000
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-1
Certyfikacja systemu HACCP
Michał Kundzicz
nr katalogowy: 1539
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-6
Audyt wewnętrzny
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 52065
GAZETA CUKROWNICZA 2005-7
Zakażenie cukru w aspekcie wymagań higieniczno-sanitarnych dla zakładów przemysłu spożywczego
M. Kowalska
nr katalogowy: 9431
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-9
Automatyzacja procesów technologicznych a wymagania systemu HACCP
M. R. Zadernowski
M. Obiedziński
R. Zadernowski
nr katalogowy: 20537
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-9
U Lecha w Łapach - już wkrótce HACCP i ISO. Cz. II
nr katalogowy: 5064
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-1
System HACCP w liniach uboju świń i bydła w Irlandii
Stefan Kien
nr katalogowy: 1540
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-10
Ważne elementy dotyczące obowiązków wynikających z rozporządzenia REACH Cz. IX. Scenariusze narażenia. Załączniki do kart charakterystyki
nr katalogowy: 79861
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-2
Systemy bezpieczeństwa żywności
Marzena Popis
nr katalogowy: 74536
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-9
Ocena ryzyka w praktyce – nowoczesna zajezdnia MPK
Mariusz Trzaska
nr katalogowy: 139059
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Bakterie pod nadzorem
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 92435
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-6
Zagrożenia korozyjne stali nierdzewnych w przemyśle spożywczym
Juliusz Orlikowski
Stefan Krakowiak
nr katalogowy: 92028
10.15199/64.2015.6.2
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-4
Identyfikacja zagrożeń jako podstawa oceny ryzyka. 6. ogólnopolska konferencja miesięcznika ATEST.
nr katalogowy: 75819
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-2
Przeprowadzanie auditów systemu HACCP
Michał Kundzicz
nr katalogowy: 1564
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-4
Higiena Absolutna Coś Całkiem Prostego
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4113
GOSPODARKA WODNA 2019-3
FAKTY
nr katalogowy: 119156
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2011-1
GRATULUJEMY OSIĄGNIĘĆ NAUKOWYCH
nr katalogowy: 56828
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Najnowsza wersja międzynarodowych norm higieny żywności i HACCP dostępna po polsku
nr katalogowy: 144123
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Sokpol świętował uzyskanie certyfikatu HACCP
M.P.
nr katalogowy: 14499
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Sokpol świętował uzyskanie certyfikatu HACCP
M.P.
nr katalogowy: 14499
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
Cost-effectiveness of underground coal gasification by the shaft method Efektywność kosztowa procesu podziemnego zgazowania węgla metodą szybową
Krystyna Czaplicka-Kolarz
Piotr Krawczyk
Magdalena Ludwik-Pardała
Dorota Burchart-Korol
nr katalogowy: 94441
10.15199/62.2015.9.11
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-11
Z papierem na koronawirusa
Robert Kozela
nr katalogowy: 128862
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2019-6
LOKALIZACJA I ŚLEDZENIE PUNKTÓW CHARAKTERYSTYCZNYCH TWARZY
Marek Kowalski
nr katalogowy: 120929
10.15199/59.2019.6.61
punkty charakterystyczne twarzy
uczenie maszynowe
wizja komputerowa
facial landmarks
machine learning
computer vision
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2020-11-12
SUROWCE KRYTYCZNE W NOWYCH TECHNOLOGIACH – ARTYKUŁ PRZEGLĄDOWY
MARTYNA POTEMPA
nr katalogowy: 129785
surowce krytyczne
strategiczne technologie
Komisja Uni Europejskiej
Lista surowców krytycznych
Critical Raw Materials
strategic technologies
European Commission
CRM List
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH