Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
W zamrażarce. Zamrażanie i przechowywanie zamrażalnicze żywności w gastronomii
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 98391
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
ZAMRAŻANIE MIĘSA
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 136298
zamrażanie
przechowywanie zamrażalnicze
zmiany zamrażalnicze
rozmrażanie
freezing
frozen storage
changes caused by freezing
defrosting
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
ZAMRAŻANIE MIĘSA
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 136298
zamrażanie
przechowywanie zamrażalnicze
zmiany zamrażalnicze
rozmrażanie
freezing
frozen storage
changes caused by freezing
defrosting
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
ZAMRAŻANIE MIĘSA
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 136298
zamrażanie
przechowywanie zamrażalnicze
zmiany zamrażalnicze
rozmrażanie
freezing
frozen storage
changes caused by freezing
defrosting
CHŁODNICTWO 2004-8
Tunele chłodnicze i zamrażalnicze firmy HEINEN
nr katalogowy: 749
CHŁODNICTWO 2016-10
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na jakość pieczywa pszennego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Lucjan Krala
nr katalogowy: 101681
10.15199/8.2016.10.3
CHŁODNICTWO 2014-9-10
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na przemiany skrobi i teksturę chleba pszennego
IZABELLA KWAŚNIEWSKA-KAROLAK
LUCJAN KRALA
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
EWELINA BRZOZOWSKA
nr katalogowy: 87502
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Nowoczesne i skuteczne systemy kriogenicznego zamrażania żywności
nr katalogowy: 62567
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-10
Tunele fluidyzacyjne do mrożenia IQF - nowoczesna technologia
nr katalogowy: 47534
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-26
Kriogeniczne zamrażanie żywności
nr katalogowy: 73442
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Przechowywanie wyrobów czekoladowych, nalot i najczęstsze problemy
nr katalogowy: 141617
CHŁODNICTWO 2020-2
Wybrane aspekty eksploatacji zaplecza technicznego w chłodnictwie
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 126249
10.15199/8.2020.2.1
urządzenia chłodnicze
zasady eksploatacji
bhp obsługi sprzętu chłodniczego
refrigeration equipment
operating principles
health and safety at work refrigeration equipment
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Przechowywanie wyrobów czekoladowych, nalot i najczęstsze problemy
nr katalogowy: 141617
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-2
Strażnicy temperatury
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 41508
CHŁODNICTWO 2017-9-10
Wpływ fluktuacji temperatury na stabilność przechowalniczą mrożonych kotletów wieprzowych
Radosław Mostowski
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 110098
10.15199/8.2017.9-10.6
kotlety wieprzowe
zamrażalnicze przechowywanie
zmiany oksydacyjne
wodochłonność
barwa
pork chops
freezing storage
oxidative changes
water absorption
color
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Przechowywanie i konserwacja ziarna zbóż
Woj ciech Górniak
nr katalogowy: 49103
CHŁODNICTWO 2018-5
Uwarunkowania dotyczące procesów schładzania, zamrażania i rozmrażania mięsa i jego wyrobów
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
Kamil Wilczyński
nr katalogowy: 116991
10.15199/8.2018.5.3
procesy schładzania i rozmrażania mięsa
technika i technologie mrożenia
jakość rozmrożonego mięsa
chilling and thawing processes
freezing technique and technology
quality of thawed meat.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Wybrane fizyczno-chemiczne właściwości soku z rozmrożonych owoców malin odmiany Polesie
Marek Domin
Marek Szmigielski
Patryk Świrkosz
nr katalogowy: 151029
10.15199/62.2024.10.12
wydajność tłoczenia
zamrażanie
przechowywanie zamrażalnicze
maliny
pressing efficiency
freezing
freezing storage
raspberries
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Stan magazynu Jak przechowywać artykuły spożywcze
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4161
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-3
Zarodki pszenne
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 14007
OPAKOWANIE 2006-4
Z prac Polskiego Komitetu Normalizacyjnego
Monika Mularska
nr katalogowy: 18012
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-5
Dopłaty do prywatnego magazynowania mięsa w UE
Danuta Rycombel
nr katalogowy: 1631
CHŁODNICTWO 2004-8
Możliwości przechowywania pieczywa w modyfikowanej atmosferze
Lucjan Krała
Anna Kułagowska
nr katalogowy: 751
CHŁODNICTWO 2006-1-2
Monitoring parametrów wpływających na warunki klimatyczne podczas chłodniczego przechowywania mięsa
Urszula Stęplewska
nr katalogowy: 16146
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2006-2
Strategia zarządzania energią elektryczną w samochodach konwencjonalnych
F. ESPOSITO
V. ISASTIA
S. MEO
nr katalogowy: 18432
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-5
Kieszonkowe twarde dyski
nr katalogowy: 13001
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Przechowywanie warzyw
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 127413
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Przechowywanie warzyw
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 127413
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-9
Technologia radiowej identyfikacji obiektów RFID
Henryk Jankowki
Łukasz Krzak
Marcin Szczurkowski
Michał Warzecha
Cezary Worek
nr katalogowy: 21034
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-3
Przechowywanie, transport, systemy mieszania i dozowania oferta TECHNOSILOS s. n. c.
nr katalogowy: 6258
CHŁODNICTWO 2006-8
Wpływ różnych technologii chłodniczych na jakość wyrobów piekarniczych
JACEK KONDRATOWICZ
IWONA CHWASTOWSKA
nr katalogowy: 16079
CHŁODNICTWO 2005-12
Wybrane zagadnienia dotyczące przechowywania mrożonych półproduktów kulinarnych
KRZYSZTOF ĆWIERTNIEWSKI
ELŻBIETA POLAK
KRZYSZTOF EGIERSKI
nr katalogowy: 8737
CHŁODNICTWO 2006-1-2
Funkcjonowanie chłodnictwa wielobranżowego jako zaplecza przemysłu mięsnego
Janina Jędrzejewska
Zbigniew Błoński
nr katalogowy: 16141
CHŁODNICTWO 2005-9
Pakowanie i przechowywanie wędlin w modyfikowanej atmosferze (MAP)
Lucjan Krala
Anna Kułagowska
nr katalogowy: 8700
AURA 2017-11
CIEKAWOSTKI TECHNOLOGICZNE ZE ŚWIATA
Adam Wieczorek
nr katalogowy: 110388
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-6
Wybrane aspekty chłodniczego przechowywania owoców i warzyw
Piotr Grzegory
Dariusz Kowalczyk
nr katalogowy: 85137
CHŁODNICTWO 2024-6
Nowoczesne rozwiązania dla sklepów i gastronomii
Marek Tomaka
nr katalogowy: 151960
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-2
Światowy rynek opakowań do żywności
nr katalogowy: 104250
ELEKTROINSTALATOR 2018-6
Funkcjonalna instalacja elektryczna w kuchni
nr katalogowy: 116679
CHŁODNICTWO 2012-4
Efektywne przechowywanie świeżych owoców i warzyw
nr katalogowy: 67247
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-10
Prowadzenie dokumentacji niezbędnej do realizacji zadań służby bhp
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 101171
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-6
Nowości techniki
nr katalogowy: 26918
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2015-4
Jasna łazienka
Marta Bednarska-Małek
nr katalogowy: 95472
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-10
Odpowiedzialność przedsiębiorcy za bezpieczeństwo wyrobów
HALlINA TURLEJSKA
nr katalogowy: 30241
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-4
OptymaTM Slim Pack - agregaty chłodnicze w obudowie
nr katalogowy: 83807
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-22-23
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 102039
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-1
Aktywna i neutralna rola frontu w procesie krystalizacji kompozytów
EDWARD FRAŚ
EWA OLEJNIK
nr katalogowy: 32690
OPAKOWANIE 2007-12
Flakony perfumeryjne Historia najstarszych opakowań do przechowywania Historia najstarszych opakowań do przechowywania
Beata Hoffmann
nr katalogowy: 32070
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-10
Sery regionalne potencjalne źródło bakterii Listeria monocytogenes
ANNA SIP
MICHAŁ WIĘCKOWICZ
WŁODZIMIERZ GRAJEK
nr katalogowy: 38794
OPAKOWANIE 2018-3
Zaawansowane kontenery na Anuga FoodTec 2018
nr katalogowy: 112796
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-2
Wpływ niektórych czynników technologicznych na hydrolizę wiązania estrowego w produkcie sulfonowania estrów metylowych kwasów tłuszczowych
JANINA MARCINKIEWICZ-SALMONOWICZ
ANNA GÓRSKA
WŁODZIMIERZ ZWIERZYKOWSKI
nr katalogowy: 42933
CHŁODNICTWO 2008-4
Szybkość zmian oksydacyjnych lipidów w funkcji temperatury przechowywania mrożonego boczku wędzonego
JOLANTA KLIMCZAK
ZBIGNIEW IRZYNIEC
nr katalogowy: 34648
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-1
Targi Packaging Innovation niebawem
nr katalogowy: 65551
ELEKTROINSTALATOR 2021-10
ELEKTROINSTALATOR POLECA
nr katalogowy: 134100
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Efektywne procesy pasteryzacji na urządzeniach Alfa Laval
nr katalogowy: 116669
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-2
Konserwacja i przechowywanie kwasowego zaczątku - istotnymi czynnikami warunkującymi wysoką i wyrównaną jakość pieczywa na kwasach
Jerzy Kownacki
nr katalogowy: 32763
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-3
Revent – systemy komór garowniczo-chłodniczych
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 147654
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Nowoczesne urządzenie do przechowywania żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 137266
10.15199/65.2022.4.3
łańcuch chłodniczy
e-zakupy
paczkomat dla żywności
przechowywanie żywności
cold chain
e-shopping
food parcel locker
food storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Nowoczesne urządzenie do przechowywania żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 137266
10.15199/65.2022.4.3
łańcuch chłodniczy
e-zakupy
paczkomat dla żywności
przechowywanie żywności
cold chain
e-shopping
food parcel locker
food storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Nowoczesne urządzenie do przechowywania żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 137266
10.15199/65.2022.4.3
łańcuch chłodniczy
e-zakupy
paczkomat dla żywności
przechowywanie żywności
cold chain
e-shopping
food parcel locker
food storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Nowoczesne urządzenie do przechowywania żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 137266
10.15199/65.2022.4.3
łańcuch chłodniczy
e-zakupy
paczkomat dla żywności
przechowywanie żywności
cold chain
e-shopping
food parcel locker
food storage
CHŁODNICTWO 2013-5
Gazy do pakowania żywności Freshline MAP Najnowocześniejsza technologia pakowania, spełniającą normy Unii Europejskiej
nr katalogowy: 76711
CHŁODNICTWO 2013-12
Brochotrix thermosphacta - bakteria odpowiedzialna za psucie mięsa w warunkach chłodniczych
Beata Paziak-Domańska
Beata Bartodziejska
Anna Szosland -Fałtyn
nr katalogowy: 81215
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-16-17
TECHNIKA NA CODZIEŃ
nr katalogowy: 70362
AURA 2022-3
Ekologiczne rozwiązania dla rolnictwa i przemysłu
nr katalogowy: 136700
CHŁODNICTWO 2023-3
Zalety chłodni
Jan Wiśniewski
nr katalogowy: 143889
AUTO MOTO SERWIS 2023-6
Nowy system Havoline PitPack firmy Texaco Lubricants
nr katalogowy: 144469
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-2
Nowe wydawnictwa
Ewa Lange
nr katalogowy: 82572
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-11
Mielenie i przechowywanie kawy. Między żarnami
nr katalogowy: 87675
CHŁODNICTWO 2015-7-8
Efektywne przechowywanie owoców i warzyw
nr katalogowy: 93063
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-4
Podstawowe wybrane informacje o przechowywaniu ziarna zbóż
nr katalogowy: 83389
OPAKOWANIE 2019-5
Pojemniki AKL usprawniają logistykę magazynową
nr katalogowy: 120413
OPAKOWANIE 2023-11
Barwy druku. Offset arkuszowy Lakiery część 19.
Ewa Rajnsz
nr katalogowy: 146024
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-1
Nadtlenki organiczne Czy ich stosowanie jest bezpieczne? część III
Bolesław Hancyk
nr katalogowy: 82025
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Ponadczasowe zalecenia
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 85458
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Łańcuch chłodniczy żywności a drobnoustroje
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 125175
CHŁODNICTWO 2023-5
Wpływ zamrażania na jakość żywności
Janusz Jakubowski
nr katalogowy: 145897
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
Zawsze świeże i pachnące
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 112122
mrożenie
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
gastronomia
freezing
bread
quality
postponed baking method
gastronomy
CHŁODNICTWO 2018-4
Chłodziarki do wina
winny maniak
nr katalogowy: 115890
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-16-17
PORADNIK Wino dla inżyniera (204) Chłodziarki do wina
winny maniak
nr katalogowy: 115142
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-7
Materiały niebezpieczne pod względem pożarowym (4)
Adam Siatka
nr katalogowy: 45801
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-6
Stan magazynu
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 44850
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-11
Dawne sposoby konserwowania mięsa w słojach
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 47924
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-9
Dawne sposoby krótkotrwałego przechowywania mięsa
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 46585
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Kawa w wersji slow
nr katalogowy: 69079
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-10
Przegląd środków ochrony indywidualnej
nr katalogowy: 79907
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-3
Chmury wyższego poziomu
Erwin Halentz
Józef Trzionka
Roland Wacławek
nr katalogowy: 130753
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-12
Aby piwo nie popsuło miłej atmosfery na przyjęciu towarzyskim
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 81726
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Bezpieczna konserwacja i przechowywanie zbóż
Wojciech Górniak
nr katalogowy: 99940
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-12
Wpływ ozonowania nasion rzepaku przed ich przechowywaniem na jakość otrzymanego oleju
Monika Sachadyn-Król
Monika Bojanowska
Marzena S. Brodowska
nr katalogowy: 123977
10.15199/62.2019.12.27
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-2
Świeżo zmrożone
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 49894
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-3
Kruchość mięsa wołowego i metody jej poprawy
Dariusz Nowak
nr katalogowy: 42538
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-10
Czynniki wpływające na optymalne przechowywanie zboża
nr katalogowy: 71466
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-3
Chmury wyższego poziomu
Erwin Halentz
Józef Trzionka
Roland Wacławek
nr katalogowy: 130753
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2021-12
Z PRASY TECHNICZNEJ
nr katalogowy: 134831
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-4
Hop Storage Index (HSI) - wskaźnik jakości chmielu i granulatów chmielowych
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 105160
OPAKOWANIE 2010-12
Opakowania w sprzedaży i w obrocie świeżymi owocami oraz warzywami
Andrzej Hejduk
Tadeusz Cąderek
Jan Świetlik
nr katalogowy: 56155
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-9
METODY PRZECHOWYWANIA CHŁODNICZEGO i ich wpływ na jakość mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 145092
chłodzenie
jakość mięsa
przechowywanie chłodnicze
atmosfery ochronne
cooling
meat quality
cold storage
protective atmospheres
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-4
Jakość a cena Wyzwania dla branży spożywczej
nr katalogowy: 51255
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Anuga FoodTec targi innowacyjności dla branży spożywczej
nr katalogowy: 44563
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-12
Ewolucja maszyn do produkcji lodów
nr katalogowy: 48367
CHŁODNICTWO 2019-5
Zmniejszenie strat żywności dzięki urządzeniu ProsaLink firmy Danfoss
nr katalogowy: 123141
OPAKOWANIE 2021-7
Jet Press FP790 dla opakowań giętkich
nr katalogowy: 132593
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
AGROBANK – Platforma Innowacji Zasobów Genetycznych Roślin Użytkowych dla świadczenia Usług Doradztwa Rolniczego
Jerzy H. Czembor
Elżbieta Czembor
nr katalogowy: 136185
ELEKTROINSTALATOR 2022-10
WODÓR – ZIELONE ZŁOTO. INFRASTRUKTURA PRZESYŁOWA I WPŁYW WODORU NA MATERIAŁY KONSTRUKCYJNE – cz.5
Sebastian Kozikowski
Krzysztof Szymlek
nr katalogowy: 140236
ELEKTROINSTALATOR 2022-10
WODÓR – ZIELONE ZŁOTO. INFRASTRUKTURA PRZESYŁOWA I WPŁYW WODORU NA MATERIAŁY KONSTRUKCYJNE – cz.5
Sebastian Kozikowski
Krzysztof Szymlek
nr katalogowy: 140236
CHŁODNICTWO 2023-3
Zalety chłodni
Jan Wiśniewski
nr katalogowy: 143889
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Przemiany azotu w odchodach z produkcji drobiarskiej
Wojciech Krawczyk
Eugeniusz Herbut
Jacek Walczak
nr katalogowy: 59880
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Wpływ przeciwutleniaczy i atmosfery pakowania na przeżywalność immobilizowanych probiotyków
Małgorzata Mizielińska
Katarzyna Sobecka
Michał Jarosz
Dawid Urbański
Magdalena Stobińska
nr katalogowy: 101001
10.15199/65.2016.8.8
CHŁODNICTWO 2023-4
Jak i co przechowywać w chłodniach
Adam Kwiatkowski
nr katalogowy: 144656
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-11
Zasady opracowania instrukcji obsługi maszyn (2)
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 146183
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-2
Przechowywanie ziarna - rodzaje, wady i zalety magazynów zbożowych
PRZEMYSłAW BOCHAT
ADAM KUPCZYK
nr katalogowy: 41569
CHŁODNICTWO 2023-2
Mrożenie i bezpieczeństwo żywności
nr katalogowy: 142832
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
INFORMIA - dla producentów soków, mrożonek, owoców i warzyw
nr katalogowy: 116206
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-6
Grafenowe naleśniki
nr katalogowy: 83276
AURA 2012-3
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
Adam WIECZOREK
nr katalogowy: 66251
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-9
Przechowywanie pieczywa w domu
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 122161
CHŁODNICTWO 2010-1-2
Chłodnicze przechowywanie kiełków lucerny (Medicago sativa L.) w powietrzu i w modyfi kowanej atmosferze
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
LUCJAN KRALA
nr katalogowy: 50032
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-20
Jak przechowywano...buraki?
Bronisław Hynowski
nr katalogowy: 86822
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2012-12
Automatyczny generator opisu w języku HDL na przykładzie kodera B
Filip Rak
Tomasz Wojciechowski
Michał Jędrak
nr katalogowy: 73227
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-12
Dieta to „sposób bycia”
Franciszek Kładź
nr katalogowy: 129671
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-8
Trwałość wyrobów czekoladowych (1)
nr katalogowy: 144338
CHŁODNICTWO 2018-2
Zmiany wybranych parametrów jakościowych truskawek (Fragaria x ananassa D.) podczas chłodniczego i zamrażalniczego przechowywania
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Radosław Mostowski
nr katalogowy: 113743
10.15199/8.2018.2.1
kluczowe: truskawki
antocyjany
zmiany przechowalnicze
chłodzenie
mrożenie
strawberries
anthocyanins
storage changes
cooling
freezing
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-12
Prefabrykaty ścienne z kompozytów styrobetonowych - od idei do prototypu
Maria Wesołowska
Łukasz Mrozik
Jarosław Gajewski
Agnieszka Grzybowska
Paweł Piekarski
Paula Szczepaniak
Jerzy Janicki
nr katalogowy: 117771
10.15199/33.2018.12.10
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-11
Magazynowanie i przechowywanie mięsa
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 80780
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-6
Zimny sposób na bakterie
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 68298
AURA 2020-3
CIEKAWOSTKI TECHNOLOGICZNE ZE ŚWIATA
Adam Wieczorek
nr katalogowy: 125334
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2016-12
Nowatorski pomysł przechowywania energii elektrycznej
nr katalogowy: 102699
10.15199/74.2016.12.13
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2015-9
Standardy wymiany danych z punktu widzenia Wykonawcy. Formaty wymiany danych - przepisy prawne, a praktyka, czyli przemyślenia na temat sytuacji Wykonawców prac geodezyjnych i kartograficznych na tle rozwijającego się rynku oprogramowań do prowadzenia podstawowych rejestrów: ewidencji gruntów i budynków, GESUT, BDOT500, osnowy i innych.
Mariola Gilska
nr katalogowy: 93361
AURA 2023-9
Utylizowanie, przechowywanie i recykling
nr katalogowy: 144896
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2017-4
Pasożytki gruntowe
Mirosław ZALEWSKI
nr katalogowy: 104844
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-6
Drabina - urządzenie pozornie proste
nr katalogowy: 68489
OPAKOWANIE 2013-11
Rola opakowań w ograniczaniu marnotrawstwa żywności
nr katalogowy: 80605
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
OZONOWANIE WARZYW I OWOCÓW drogą do sukcesu
nr katalogowy: 122449
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Firma BIN ma 30 lat
nr katalogowy: 127387
AURA 2022-3
Ekologiczne rozwiązania dla rolnictwa i przemysłu
nr katalogowy: 136700
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2024-2
O systemach GIS
Jacek DOMAŃSKI
nr katalogowy: 147170
AUTO MOTO SERWIS 2024-6
Kompaktowe rozwiązanie dla nowoczesnych warsztatów
nr katalogowy: 151994
CHŁODNICTWO 2019-3
Jakość i trwałość wybranych chłodzonych surowców roślinnych i zwierzęcych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 121276
10.15199/8.2019.3.4
chłodzenie
przechowywanie
mięso wieprzowe
mięso drobiowe
owoce
cooling
storage
pork meat
poultry meat
fruit
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-1
Manikiurzystka
Iwona Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 65043
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2019-2
Meble łazienkowe - przechowywanie i porządek
Katarzyna Klim
nr katalogowy: 120994
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Przemysł 4.0 - rozwiązania dla sektora spożywczego
nr katalogowy: 100981
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-7
Zapobieganie pękaniu tektury falistej na linii nagniatania - rozwiązanie BIMKemi
Bartek Stawicki
nr katalogowy: 99901
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
AGROBANK – Platforma Innowacji Zasobów Genetycznych Roślin Użytkowych dla świadczenia Usług Doradztwa Rolniczego
Jerzy H. Czembor
Elżbieta Czembor
nr katalogowy: 136185
AUTO MOTO SERWIS 2024-6
Kompaktowe rozwiązanie dla nowoczesnych warsztatów
nr katalogowy: 151994
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-6
SZYBKIE TRANSKODOWANIE STRUMIENI HEVC POPRZEZ ELIMINACJĘ SKWANTOWANYCH WSPÓŁCZYNNIKÓW TRANSFORMATY O WARTOŚCI JEDEN
Krzysztof Wegner
Damian Karwowski
Tomasz Grajek
Krzysztof Klimaszewski
Jakub Stankowski
Olgierd Stankiewicz
nr katalogowy: 106360
10.15199/59.2017.6.60
kompresja obrazu
kodowanie HEVC
transkodowanie obrazu
video compression
HEVC video encoding
video transcoding
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-4-5
Zbiór i przechowywanie chmielu - ważne etapy produkcji wpływające na jakość surowca
Marta Koziara
Ciupa
dr Urszula Skomra
nr katalogowy: 126510
10.15199/64.2020.4-5.6
chmiel
kwasy goryczkowe
przechowywanie chmielu
hop
bitter acids
hop storage
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-1
Wpływ wodoru oraz solanki na szczelność stwardniałego zaczynu cementowego przeznaczonego do podziemnych magazynów wodoru w kawernach solnych
Jerzy Kuśnierczyk
Sławomir Szuflita
Mirosław Wojnicki
Marcin Warnecki
nr katalogowy: 146990
10.15199/62.2024.1.11
stwardniały zaczyn cementowy
kawerny solne
przechowywanie wodoru
hardened cement slurry
salt caverns
hydrogen storage
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-1
Wpływ wodoru oraz solanki na szczelność stwardniałego zaczynu cementowego przeznaczonego do podziemnych magazynów wodoru w kawernach solnych
Jerzy Kuśnierczyk
Sławomir Szuflita
Mirosław Wojnicki
Marcin Warnecki
nr katalogowy: 146990
10.15199/62.2024.1.11
stwardniały zaczyn cementowy
kawerny solne
przechowywanie wodoru
hardened cement slurry
salt caverns
hydrogen storage
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-2
Dłuższe spojrzenie na długoterminowe przechowywanie energii
nr katalogowy: 112086
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-6
Monter zgrzewacz
Iwona Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 68494
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-7
Normy dotyczące pieczywa nie będą w Katalogu Polskich Norm
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 77662
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-5
Rozporządzenie UE nr 305/2011 w pytaniach i odpowiedziach
Sebastian Wall
nr katalogowy: 76727
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Norm dotyczących pieczywa nie będzie w Katalogu Polskich Norm
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 76259
OPAKOWANIE 2020-2
Packaging spectrum: Opakowania w świetle założeń GOZ i SUP
Katarzyna Samsonowska
nr katalogowy: 125168
10.15199/42.2020.2.2
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-2
Chłodnictwo w zakładach mięsnych
Ryszard Bryła
nr katalogowy: 104153
OPAKOWANIE 2016-1
Opakowania do żywności z tworzyw sztucznych na polskim rynku
KATARZYNA SAMSONOWSKA
MONIKA KACZMARCZYK
nr katalogowy: 96381
10.15199/42.2016.1.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Łańcuch chłodniczy w produkcji i przechowywaniu żywności
Joanna Markowska Elżbieta Polak
nr katalogowy: 121991
10.15199/65.2019.8.9
łańcuch chłodniczy
produkcja
przechowywanie
żywność
środowisko
cold chain
production
storage
foods
environment
CHŁODNICTWO 2020-1
Rola łańcucha chłodniczego w utrzymaniu jakości żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 125114
10.1599/8.2020.1.2
łańcuch chłodniczy
produkcja
przechowywanie
żywność
środowisko
cold chain
production
storage
foods
environment
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Kutrowanie jako zabieg kształtujący jakość homogenizowanych pasztetów sterylizowanych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 130891
kutrowanie
sterylizacja
konserwy podrobowe
pasztety
cutting
sterylization
canned offal
pâtés
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-1
Wpływ wodoru oraz solanki na szczelność stwardniałego zaczynu cementowego przeznaczonego do podziemnych magazynów wodoru w kawernach solnych
Jerzy Kuśnierczyk
Sławomir Szuflita
Mirosław Wojnicki
Marcin Warnecki
nr katalogowy: 146990
10.15199/62.2024.1.11
stwardniały zaczyn cementowy
kawerny solne
przechowywanie wodoru
hardened cement slurry
salt caverns
hydrogen storage
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-8
Jakość i trwałość pieczywa pakowanego w MAP
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 85830
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-12
Lefse, czyli o międzynarodowej sławie świątecznej wersji ziemniaka
Beata Marchand
nr katalogowy: 87990
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Działalność Komitetu Technicznego 36 ds. Zbóż i Przetworów Zbożowych
Wojciech Górniak
nr katalogowy: 70537
CHŁODNICTWO 2011-9
Wybrane wyróżniki jakości mrożonego pieczywa drożdżowego wzbogaconego syropem daktylowym jako zamiennikiem sacharozy
Katarzyna Kozłowicz
Franciszek Kluza
nr katalogowy: 62655
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-10-11
Prosument zbliża się
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 91272
CHŁODNICTWO 2020-6
Jaką ladę chłodniczą wybrać?
Sławomir Jewusiak
nr katalogowy: 129738
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-10
Technologia BIM w prefabrykacji
Kostiantyn Protchenko
nr katalogowy: 128572
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Z prasy zagranicznej
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 129560
OPAKOWANIE 2021-9
FreshInPac: funkcjonalne bioopakowanie
nr katalogowy: 133440
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Ocena bezpieczeństwa wytwarzania i magazynowania nawozów na bazie dolomitu i azotanu(V) amonu z dodatkiem substancji organicznych
Marcelina Jóźwiak
Ewa Pankalla
Kinga Marecka
Marcin Biegun
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 140043
10.15199/62.2022.10.16
ocena bezpieczeństwa procesowego
wytwarzanie nawozów
przechowywanie nawozów
dolomit
azotan(V) amonu
safety assessment
production of fertilizers
storage of fertilizers
dolomite
ammonium nitrate
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Ocena bezpieczeństwa wytwarzania i magazynowania nawozów na bazie dolomitu i azotanu(V) amonu z dodatkiem substancji organicznych
Marcelina Jóźwiak
Ewa Pankalla
Kinga Marecka
Marcin Biegun
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 140043
10.15199/62.2022.10.16
ocena bezpieczeństwa procesowego
wytwarzanie nawozów
przechowywanie nawozów
dolomit
azotan(V) amonu
safety assessment
production of fertilizers
storage of fertilizers
dolomite
ammonium nitrate
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-6
Przetwarzanie dużych zbiorów danych XML z użyciem struktur relacyjno-hierarchicznych w systemie IBM DB2
Paweł DRZYMAŁA
Henryk WELFLE
nr katalogowy: 106209
10.15199/48.2017.06.09
DB2 pureXML
IBM DB2
bazy relacyjno-hierarchiczne
DB2 pureXML
IBM DB2
relational-hierarchical structures
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-12
Zastosowanie procesu powlekania w monitorowaniu jakości pozbiorczej jabłek
Magdalena Mikus
Sabina Galus
nr katalogowy: 151917
10.15199/65.2024.12.4
powłoki jadalne
jabłka
jakość owoców
przechowywanie
edible coatings
apples
fruit quality
storage
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-3
Nowości lodziarskie 2014
nr katalogowy: 82620
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-9
Ocena ryzyka przy pracach budowlanych Część 14: Identyfikacja zagrożeń i ocena ryzyka zawodowego związanego z substancjami chemicznymi
Elżbieta Bożejewicz
nr katalogowy: 86869
AURA 2012-10
Ekonomia zmian nieodwracalnych
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 71248
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-10
Wpływ modyfikowanej atmosfery na jakość i trwałość pieczywa
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 62783
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-11
Oko w oko z jelonkiem
nr katalogowy: 80333
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2013-6
z Mieczysławem Baszko - Wicemarszałkiem Województwa Podlaskiego rozmawia redaktor Przeglądu Geodezyjnego Stanisław Marcin Wiliński
nr katalogowy: 77131
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-3
Nowości lodziarskie 2013
nr katalogowy: 74656
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Listeria monocytogenes Metody eliminowania z żywności - fizyczne i fizykochemiczne
Anna Sip
Anna Gardo
nr katalogowy: 57746
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-8
Przechowywanie akt pracowniczych - okres krótszy, ale więcej dokumentów
nr katalogowy: 121606
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Chłodno i bezpiecznie
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 97687
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-6
Gastronomiczne urządzenia chłodnicze Dla ochłody
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 91736
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2015-10
Korzyści magazynowania energii w epoce źródeł odnawialnych
nr katalogowy: 94089
ELEKTROINSTALATOR 2023-7-8
DOKUMENTACJA ELEKTRONICZNA PRACOWNIKA ELEKTROINSTALACYJNEGO
PRZEMYSŁAW GOGOJEWICZ
nr katalogowy: 144267
OPAKOWANIE 2023-9
Opakowania zapobiegają stratom żywności
nr katalogowy: 145032
OPAKOWANIE 2024-2
Bez opakowania nie ma zabezpieczania
nr katalogowy: 147480
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Samowystarczalność żywnościowa Polski na tle Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 117172
10.15199/65.2018.11.1
bezpieczeństwo żywnościowe
samowystarczalność żywnościowa
UE
food security
food self- -sufficiency
EU
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Straty i marnotrawstwo żywności w produkcji zbóż konsumpcyjnych
Sylwia Łaba
Grażyna Cacak-Pietrzak
Krystian Szczepański
Alicja Sułek
nr katalogowy: 124784
straty żywności
marnotrawstwo żywności
zboża konsumpcyjne
produkcja podstawowa
food loss
food waste
consumer cereals
primary production
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-10
Składowanie i przetwarzanie danych temporalnych w świetle wymagań standardu języka SQL ISO/IEC 9075
Sebastian ŁACHECIŃSKI
nr katalogowy: 128273
10.15199/48.2020.10.35
temporalne bazy danych
temporalne tabele
temporalne operatory
standard SQL ISO/IEC 9075
temporal databases
temporal tables
temporal operators
standard SQL ISO/IEC 9075
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Żywność jako ładunek i zapas magazynowy. Cz. II
Radosław Sutkowski
Stanisław Kalisz
nr katalogowy: 81366
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-9
Opakowania do mrożonej żywności charakterystyka, przegląd, normy i przepisy
Beata Grabowska
nr katalogowy: 86656
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-9
Ochrona środowiska w chłodniczym przetwórstwie i przechowalnictwie owoców i warzyw
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 86648
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-6
Zbiorniki do płynów
Andrzej Kowerski
nr katalogowy: 84953
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2013-1
Klimatyzacja serwerowni - ogólne spojrzenie na problematykę
DOROTA SKRZYNIOWSKA
nr katalogowy: 73671
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-12
Metody chłodzenia i dojrzewania poubojowego a kruchość wołowiny kulinarnej
Wioletta Krzynowek
Marek Cierach
nr katalogowy: 73014
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2012-8-9
Sieci świadome przekazywanej treści
Andrzej Bęben
nr katalogowy: 71229
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-12
KRONIKA
nr katalogowy: 64508
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH