Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-6
Witamina C. Właściwości, rola i zastosowanie
KLAUDYNA GRZELA
MAGDALENA BAŃKOSZ
nr katalogowy: 141218
10.15199/28.2022.6.3
witamina C
kwas askorbinowy
vitamin C
ascorbic acid
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-6
Witamina C. Właściwości, rola i zastosowanie
KLAUDYNA GRZELA
MAGDALENA BAŃKOSZ
nr katalogowy: 141218
10.15199/28.2022.6.3
witamina C
kwas askorbinowy
vitamin C
ascorbic acid
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2024-4
Study of applying chalcedonite for silicone pressure-sensitive adhesives
ADRIAN K. ANTOSIK
EDYTA KUCHARSKA
ROBERT PEŁECH
MARCIN BARTKOWIAK
nr katalogowy: 150874
10.15199/28.2024.4.1
chalcedonite
vitamin B1
modification
surface properties
silicone pressure-sensitive adhesives
chalcedonit
witamina B1
modyfikacje
właściwości powierzchniowe
silikonowe kleje samoprzylepne
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Napoje funkcjonalne i dodatki - lipiec 2008 r.
nr katalogowy: 37628
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-3
Detoksykacja aflatoksyny B1 przez drobnoustroje probiotyczne
Katarzyna Śliżewska
nr katalogowy: 125281
10.15199/62.2020.3.12
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-8
Przemysłowa synteza witaminy C
GRZEGORZ GRYNKIEWICZ
BEATA A. WOLUCKA
nr katalogowy: 47210
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Retinoidy. Chemiczna różnorodność dla zdrowia i urody
Małgorzata Pawłowska
Marta Marzec
Izabela Nowak
Waldemar Jankowiak
nr katalogowy: 141972
10.15199/62.2023.2.8
retinoidy
witamina A
przegląd literatury
retinoids
vitamin A
literature review
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Retinoidy. Chemiczna różnorodność dla zdrowia i urody
Małgorzata Pawłowska
Marta Marzec
Izabela Nowak
Waldemar Jankowiak
nr katalogowy: 141972
10.15199/62.2023.2.8
retinoidy
witamina A
przegląd literatury
retinoids
vitamin A
literature review
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Retinoidy. Chemiczna różnorodność dla zdrowia i urody
Małgorzata Pawłowska
Marta Marzec
Izabela Nowak
Waldemar Jankowiak
nr katalogowy: 141972
10.15199/62.2023.2.8
retinoidy
witamina A
przegląd literatury
retinoids
vitamin A
literature review
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Soki owocowe jako źródło witaminy C w diecie człowieka
Izabella Kwaś
niewska-Karolak
Radosław Mostowski
nr katalogowy: 113416
10.15199/64.2018.4.3
soki owocowe
witamina C
metody otrzymywania
fruit juices
vitamin C
extraction methods
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-10
Piżmowa królowa jesieni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 123626
dynia
wartość odżywcza
karotenoidy
obróbka kulinarna
przetwarzanie
zastosowanie kulinarne.
pumpkin
nutritional value
carotenoids
culinary preparation
processing
culinary use.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
Determination of aflatoxins in nuts and plant oil extracts by LC-MS/MS method Określanie zawartości aflatoksyn w orzechach i olejowych ekstraktach roślinnych techniką LC-MS/MS
Ilona Węglarz
Barbara Mazurek
Mariusz Chmiel
Bożena Górecka
nr katalogowy: 102414
10.15199/62.2016.11.34
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-10
Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności - wrzesień 2006 r.
nr katalogowy: 22398
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-3
Polskie wersje norm dotyczących odległościowych aspektów bezpieczeństwa
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 142271
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-5
Produkty zbożowe źródłem witamin z grupy B w diecie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 67396
OPAKOWANIE 2022-8
AlphaJET, czyli przyszłość dzieje się dziś
nr katalogowy: 139124
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-3
Makaron, ale jaki?
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 33548
CHŁODNICTWO 2007-12
Projektowanie i eksploatacja przyjaznych środowisku systemów chłodniczych i klimatyzacyjnych.Międzynarodowa Konferencja pod auspicjami MICH.Komisje B1, B2 i C2.
nr katalogowy: 32187
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-11
WPŁYW ODKSZTAŁCENIA NA ZIMNO ORAZ OBRÓBKI CIEPLNEJ NA WŁASNOŚCI ALUMINIUM O RÓŻNYCH ZAWARTOŚCIACH Al‐Ti5‐B1
WOJCIECH ŚCIĘŻOR
nr katalogowy: 72446
CHŁODNICTWO 2012-7-8
Stabilność przechowalnicza zawartości związków biologicznie aktywnych w wybranych owocach i warzywach z upraw ekologicznych i konwencjonalnych
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
LUCJAN KRALA
nr katalogowy: 70337
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-8
Zastosowanie techniki magnetycznego rezonansu jądrowego do badań przebiegu fotoizomeryzacji w układzie trienowym
MAREK KUBISZEWSKI
KRZYSZTOF KRAJEWSKI
nr katalogowy: 29233
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-2
Lody synbiotyczne - zastosowanie probiotyków i prebiotyków
Anna Szosland-Fołtyn
nr katalogowy: 32791
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-5
Owoce dzikiej róży - właściwości i kierunki wykorzystania
Mariola Kobus
nr katalogowy: 35347
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Orkisz – złoto wśród zbóż
nr katalogowy: 146045
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-3
Redakcja Odpowiada
nr katalogowy: 66390
OPAKOWANIE 2022-11
AlphaJET – druk i uszlachetnianie opakowań w jednym przebiegu
nr katalogowy: 140505
OPAKOWANIE 2024-4
Landa wprowadza nową generację maszyn
nr katalogowy: 148301
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wpływ metody suszenia na zawartość polifenoli ogółem, chlorofili i witaminy C w kolendrze siewnej (Coriandrum sativum L.)
Izabela Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 141627
10.15199/65.2023.1.3
kolendra siewna
polifenole ogółem
chlorofile
witamina C
coriander
total polyphenols
chlorophylls
vitamin C
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wpływ metody suszenia na zawartość polifenoli ogółem, chlorofili i witaminy C w kolendrze siewnej (Coriandrum sativum L.)
Izabela Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 141627
10.15199/65.2023.1.3
kolendra siewna
polifenole ogółem
chlorofile
witamina C
coriander
total polyphenols
chlorophylls
vitamin C
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wpływ metody suszenia na zawartość polifenoli ogółem, chlorofili i witaminy C w kolendrze siewnej (Coriandrum sativum L.)
Izabela Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 141627
10.15199/65.2023.1.3
kolendra siewna
polifenole ogółem
chlorofile
witamina C
coriander
total polyphenols
chlorophylls
vitamin C
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wpływ metody suszenia na zawartość polifenoli ogółem, chlorofili i witaminy C w kolendrze siewnej (Coriandrum sativum L.)
Izabela Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 141627
10.15199/65.2023.1.3
kolendra siewna
polifenole ogółem
chlorofile
witamina C
coriander
total polyphenols
chlorophylls
vitamin C
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-3
Polskie wersje norm dotyczących odległościowych aspektów bezpieczeństwa
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 142271
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2014-1
Nietypowa reklamacja elewacji z płytek ceramicznych
Henryk Pieczarowski
nr katalogowy: 83330
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-9
Aprobaty i Certyfikaty ITB
nr katalogowy: 79349
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Rosnący niepokój wobec zagrożenia aflatoksyną
nr katalogowy: 79021
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-3
Atrybuty mięsa wieprzowego a decyzje klientów w sklepach
Monika Świątkowska
Karol Krajewski
nr katalogowy: 83136
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Charakterystyka owoców wybranych odmian rokitnika pospolitego (Hippophae rhamnoides L.) uprawianych w Polsce
Janusz Lipowski
Krystian Marszałek
Sylwia Skąpska
Urszula Jasińska
nr katalogowy: 70381
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-6
Mikrostruktura i właściwości stali HS6-5-2-5 poddanej procesowi wymrażania kriogenicznego
ALEKSANDER CISKI
nr katalogowy: 88462
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Wpływ sposobu uprawy i chłodniczego przechowywania na zmiany zawartości witaminy C i chlorofili w papryce słodkiej i brokule
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Radosław Mostowski
nr katalogowy: 110181
10.15199/64.2017.10.2
witamina C
chlorofil
papryka słodka
brokuł
rolnictwo ekologiczne
przechowywanie
vitamin C
chlorophyll
sweet pepper
broccoli
organic farming
storage
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
Stability of lipophilic vitamins and quality of the premixes during their storage. Stabilność witamin lipofilnych i jakość premiksów paszowych w czasie ich przechowywania
Joanna Maćkowiak
Adam Voelkela
Zuzanna Okulus
nr katalogowy: 76889
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2015-3
WPŁYW WARUNKÓW REAKCJI NA MOŻLIWOŚCI SYNTEZY NANOCZĄSTEK SREBRA W ROZTWORACH WODNYCH
MAREK WOJNICKI
KATARZYNA ZABIEGLIŃSKA
MAGDALENA LUTY-BŁOCHO
nr katalogowy: 90108
10.15199/67.2015.3.1
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Witaminy jako dodatki do pasz
nr katalogowy: 108645
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-3
Prozdrowotne właściwości płatków śniadaniowych
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 41872
AUTO MOTO SERWIS 2020-4
Nowości
nr katalogowy: 135476
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-12
Dlaczego należy jeść chleb? Czy pieczywo tuczy?
nr katalogowy: 110812
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-5
Rozdział 1. Przygotowanie ziarna do przemiału. 1.3. Podstawowe informacje o zanieczyszczeniu mikotoksynami ziarna zbóż
Roman Jurga
nr katalogowy: 67411
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Witaminowe abecadło Rola i znaczenie witamin oraz ich suplemetnacja w codziennym odżywianiu
Anna Fabisiak
nr katalogowy: 97168
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Ocena zawartości związków przeciwutleniających w owocach świdośliwy, aronii czarnoowocowej i czeremchy amerykańskiej
Alicja Ponder
Magdalena Morka
Ewelina Hallmann
nr katalogowy: 116673
10.151.99/65.2018.10.7
witamina C
związki polifenolowe
aronia
świdośliwa
czeremcha amerykańska
vitamin C
polyphenolic compounds
black chokeberry
saskatoon berry
black cherry
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-9
Elektroniczny układ pomiarowy wykrywania położenia swobodnego końca łopatki wirnika
Leszek PIECHOWSKI
Jan IWASZKIEWICZ
Adam MUC
nr katalogowy: 145265
10.15199/48.2023.09.43
łopatka wirnika
metoda Tip-Timing
drgania swobodne końca łopatki
komparator sygnału analogowego
rotor blade
Tip-Timing method
free vibration of the blade end
analog signal comparator
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Niezbędne składniki odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145002
produkty pochodzenia roślinnego
witaminy
funkcje
bogate źródło
products of plant origin
vitamins
functions
rich source
OPAKOWANIE 2020-6
Drukarnia Tamir ponownie na czele innowacji
Anna Naruszko
nr katalogowy: 126813
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-1
Ocena towaroznawcza rynkowych soków i nektarów owocowych z produkcji ekologicznej i konwencjonalnej
Franciszek Świderski
Małgorzata Żebrowska-Krasuska
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 49499
CHŁODNICTWO 2015-10-11
Wpływ parametrów mikroklimatu w komorze chłodniczej na jakościowe wskaźniki papryki
Tomasz Janusz Teleszewski
Katarzyna Gładyszewska-Fiedoruk
Iwona Skoczko
nr katalogowy: 94781
10.15199/8.2015.10-11.2
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-3
Rozporządzenie w sprawie znakowania wartością odżywczą: ważne zmiany w przepisach niemieckich
nr katalogowy: 50388
OPAKOWANIE 2016-3
Heidelberg restrukturyzuje portfolio maszyn cyfrowych
nr katalogowy: 97993
OPAKOWANIE 2022-8
AlphaJET, czyli przyszłość dzieje się dziś
nr katalogowy: 139124
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Niezbędne składniki odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145002
produkty pochodzenia roślinnego
witaminy
funkcje
bogate źródło
products of plant origin
vitamins
functions
rich source
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-9
Nowoczesna metoda oznaczania mikotoksyn w zbożach i kukurydzy
nr katalogowy: 93457
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-1
XII 2013 Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 82265
OPAKOWANIE 2012-8
Premierowa instalacja KBA Rapida 145 w Polsce
nr katalogowy: 70243
AUTO MOTO SERWIS 2020-4
Nowości
nr katalogowy: 135476
OPAKOWANIE 2023-1
Mniejszy format, większe możliwości
Weronika Drėgva
nr katalogowy: 141679
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
(Ti, Al)N films on Ti-6Al-4V titanium alloy produced by means of vacuum arc method
Piotr Wieciński
Jerz y Smolik
Halina Garbacz
Hideyuki Murakami
Krz ysztof j. Kurzydłowski
nr katalogowy: 52697
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-4
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 105163
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-2
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 118425
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 102838
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-8
Kanapka - idealny posiłek na wakacyjne wojaże
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 99732
OPAKOWANIE 2020-8
Elastyczność cyfry, wydajność offsetu
nr katalogowy: 127780
OPAKOWANIE 2021-8
Priorytet to zadowoleni klienci
nr katalogowy: 133080
OPAKOWANIE 2022-11
AlphaJET – druk i uszlachetnianie opakowań w jednym przebiegu
nr katalogowy: 140505
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Mleczne napoje fermentowane – wartość odżywcza, prozdrowotne oddziaływanie na organizm człowieka
Jan Kłobukowski
nr katalogowy: 143826
10.15199/65.2023.6.6
wartość odżywcza
zdrowie
jogurt
kefir
maślanka
nutritional value
health
yoghurt
kefir
buttermilk
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Mleczne napoje fermentowane – wartość odżywcza, prozdrowotne oddziaływanie na organizm człowieka
Jan Kłobukowski
nr katalogowy: 143826
10.15199/65.2023.6.6
wartość odżywcza
zdrowie
jogurt
kefir
maślanka
nutritional value
health
yoghurt
kefir
buttermilk
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Wpływ ozonowania wody na zawartość bioaktywnych związków fenolowych i okres przydatności do spożycia świeżej kolendry (Coriandrum sativum L.)
Agnieszka Najda
Kamila Klimek
Halina Buczkowska
Sebastian Balant
Edyta Wrzesińska-Jędrusiak
nr katalogowy: 122834
10.15199/62.2019.10.7
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-4
IV międzynarodowa konferencja CEE GAS SUMMIT w Warszawie: "POLSKA A ŚWIATOWY RYNEK GAZU"
Krystyna Kuchta
nr katalogowy: 58839
OPAKOWANIE 2022-5
Spm steuer RF 106 – the game changer
nr katalogowy: 137830
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-7
The impact of electromagnetic radiation emitted by LCD monitors on selected blood cell counts - in vitro studies
Magdalena ZAWADZKA
Małgorzata LEWICKA
Gabriela HENRYKOWSKA
Jacek BUCZYŃSKI
Krzysztof PACHOLSKI
Maciej RUTKOWSKI
Andrzej BUCZYŃSKI
nr katalogowy: 107475
10.15199/48.2017.07.22
electromagnetic radiation
LCD monitors
superoxide dismutase
vitamin E.
promieniowanie elektromagnetyczne
monitory LCD
dysmutaza ponadtlenkowa
witamina E.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-10
Minimum strat, maksimum witamin
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 71213
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-9
Odmiany chmielu Puławski i Magnat Cz. II. Skład chemiczny surowca
Urszula Skomra
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 79260
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Buszując w zbożu
nr katalogowy: 76502
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-6
Jak długo można użytkować obiekty budowlane wykonane z autoklawizowanego betonu komórkowego?
Paweł Walczak
nr katalogowy: 149121
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przyprawy i zioła przyprawowe w żywieniu człowieka
Halina Makała
nr katalogowy: 140126
przyprawy
zioła przyprawowe
zastosowanie
właściwości
żywienie człowieka
spices
seasoning herbs
application
properties
human nutrition
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przyprawy i zioła przyprawowe w żywieniu człowieka
Halina Makała
nr katalogowy: 140126
przyprawy
zioła przyprawowe
zastosowanie
właściwości
żywienie człowieka
spices
seasoning herbs
application
properties
human nutrition
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Znaczenie i udział suplementów diety w żywieniu osób dorosłych
Dorota Wichrowska
Anna Walc
Tomasz Knapowski
Wojciech Kozera
nr katalogowy: 115044
10.15199/65.2018.7.9
preparaty witaminowe
mineralne
poziom spożycia
vitamin
mineral preparations
consumption level
OPAKOWANIE 2012-10
OFERTA USZLACHETNIANIA OPAKOWAŃ
nr katalogowy: 71919
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-5
Branża papiernicza inwestuje w innowacyjne wyroby i dostosowuje się do potrzeb rynku
Jolanta Tybuś
nr katalogowy: 91546
AUTO MOTO SERWIS 2019-8
Nowości
nr katalogowy: 135955
AUTO MOTO SERWIS 2019-8
Nowości
nr katalogowy: 135955
AUTO MOTO SERWIS 2019-8
Nowości
nr katalogowy: 135955
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-7
Zmiany wybranych wyróżników jakościowych dżemów jarzębinowych w trakcie ich przechowywania
Stanisław Kalisz
Andrzej Cendrowski
Aneta Kłos
nr katalogowy: 121510
10.15199/64.2019.7.1
jarzębina
dżemy
składniki bioaktywne
rowanberry
jams
bioactive compounds
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-11
Zdrowy jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 80323
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-3
Wpływ gipsu i wapna palonego na wybrane właściwości zapraw cementowych
Yaroslav Yakymechko
Galyna Kotsay
nr katalogowy: 104545
10.15199/33.2017.03.13
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-10
Gładzie na bazie spoiwa gipsowego
Mariusz Hynowski
Sebastian Czernik
nr katalogowy: 101566
10.15199/33.2016.10.04
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Boski dar
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 115009
pomidory
przetwory pomidorowe
potrawy z pomidorów
walory zdrowotne
likopen
tomatoes
tomato products
nutrition value
tomatoes dishes
health benefits
lycopene
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-2
Wiosna na talerzu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 148436
nowalijki
rodzaje
wartość odżywcza
wykorzystanie kulinarne
zanieczyszczenia
spring vegetables
types
nutritional value
culinary use
contamination
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-3
Rynek produktów z dzikiej róży
Stanisław Kalisz
nr katalogowy: 149357
10.15199/64.2024.3.4
dzika róża
witamina C
asortyment
rynek
rosehip
vitamin C
assortment
market
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-1
Wpływ żywienia bydła na jakość mięsa
Joanna Brzozowska
nr katalogowy: 73861
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-6
Teoria szeregowania zadań a metody sprzężeń czasowych
Zdzisław Hejducki
Michał Podolski
nr katalogowy: 99264
10.15199/33.2016.06.08
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-6
Metody sprzężeń czasowych w inżynierii przedsięwzięć budowlanych
Wojciech Bożejko
Zdzisław Hejducki
Magdalena Rogalska
Mieczysław Wodecki
nr katalogowy: 99260
10.15199/33.2016.06.04
OPAKOWANIE 2021-11
Rapida 106X gwiazdą Polskiego dnia w Radebeul
Tomasz Krawczak
nr katalogowy: 134609
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2018-8
AC-corrosion on cathodically protected pipelines: A description of the involved processes, the risk assessment and a new normative approach
Markus BÜCHLER
David JOOS
nr katalogowy: 115327
10.15199/40.2018.8.1
ac-corrosion
corrosion rate
cathodic protection
model
korozja przemiennoprądowa
szybkość korozji
ochrona katodowa
model
GOSPODARKA WODNA 2012-5
Prognoza potrzeb wodnych w sektorze energetycznym w 2030 r. z uwzględnieniem prognozowanych zmian klimatu
RENATA BOGDAŃSKA-WARMUZ
CELINA RATAJ
nr katalogowy: 67346
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-3
Półstałe formy leku. Metody badania dostępności farmaceutycznej
Edyta Pesta-Dynda
Anna Zielińska
Joanna Zagrodzka
Aleksandra Dworzyńska
nr katalogowy: 66453
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-3
Ezetymib, lek obniżający poziom cholesterolu. Opracowanie technologii wytwarzania produktu o wysokiej czystości stereochemicznej
Krzysztof Bańkowski
Katarzyna Sidoryk
Katarzyna Filip
Urszula Chmielowiec
nr katalogowy: 66440
GOSPODARKA WODNA 2013-7
Prognoza potrzeb wodnych w Polsce w perspektywie 2030 r. z uwzględnieniem przewidywanych zmian klimatu
CELINA RATAJ
RENATA BOGDAŃSKA-WARMUZ
TOMASZ WALCZYKIEWICZ
nr katalogowy: 77739
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Żywność funkcjonalna dla osób prowadzących aktywny tryb życia
Arkadiusz Szterk
Małgorzata Czerwonka
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 51875
GOSPODARKA WODNA 2011-1
Gospodarka wodna w Polsce w świetle zmian klimatu
TOMASZ WALCZYKIEWICZ
JADWIGA ŁACIAK
nr katalogowy: 56954
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-2
Walory żywieniowe płatków owsianych i ich zastosowanie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 89324
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Pochodne naftochinonu jako nowe substancje przeciwstarzeniowe w elastomerach
ANNA KOSMALSKA
MARIAN ZABORSKI
ANNA MASEK
nr katalogowy: 51348
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-7
Wielkość kropel fazy rozproszonej emulsji pierwotnej i emulsji po rekonstrukcji jako kryterium jakości farmaceutycznych emulsji suchych
Agnieszka Kulawik
Barbara Tal-Figiel
nr katalogowy: 61053
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-9
Sweet quaternary derivatives of vitamin PP. Słodkie czwartorzędowe pochodne witaminy PP
Monika Stasiewicz
nr katalogowy: 79429
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-3
Preferencje studentów dotyczące spożywania wód butelkowanych i napojów funkcjonalnych
Janusz Rak
Krzysztof Boryczko
nr katalogowy: 75172
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-10
Wpływ procesu mrożenia na zdolności przeciwutleniające wybranych owoców
Iwona Drożdż
Agnieszka Łakomiec
Tadeusz Tuszyński
nr katalogowy: 54909
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Ocena możliwości wykorzystania zamrażania jako obróbki wstępnej przed tłoczeniem miazg owocowych
Andrzej Cendrowski
Zuzanna Dombrowska
nr katalogowy: 142044
10.15199/64.2023.1.4
jabłko
miazga
sok
obróbka wstępna
zamrażanie
tłoczenie
apple
pulp
juice
pre-treatment
freezing
pressing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Ocena możliwości wykorzystania zamrażania jako obróbki wstępnej przed tłoczeniem miazg owocowych
Andrzej Cendrowski
Zuzanna Dombrowska
nr katalogowy: 142044
10.15199/64.2023.1.4
jabłko
miazga
sok
obróbka wstępna
zamrażanie
tłoczenie
apple
pulp
juice
pre-treatment
freezing
pressing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Jagoda kamczacka - "eliksir życia"
Sabina Lachowicz
Jan Oszmiański
Małgorzata Jaszyk
nr katalogowy: 119735
10.15199/64.2019.4.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-3
Utrwalanie soków wysokiej jakości z wykorzystaniem wysokich ciśnień
Jakub Bone Grzegorz Widłak Łukasz Wachowicz
nr katalogowy: 119415
10.15199/65.2019.3.5
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-12
Ocena efektywności działania oczyszczalni ścieków z produkcji napojów bezalkoholowych i niskoalkoholowych
Radosław Żyłka
Wojciech Dąbrowski
nr katalogowy: 135059
10.15199/17.2021.12.5
Produkcja napojów
przemysł napojowy
oczyszczanie ścieków
ultrafiltracja
flotacja DAF
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Stability of some lipophilic vitamins in premixes used for animal nutrition Ocena stabilności wybranych witamin lipofilnych w premiksach stosowanych w żywieniu zwierząt
Joanna Maćkowiaka
Adam Voelkel
Joanna Zembrzuska
Irena Budnik
nr katalogowy: 86101
10.12916/przemchem.2014.1350
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-6
Production of microalgae biomass under laboratory condition Wytwarzanie biomasy mikroalg w warunkach laboratoryjnych
Monika Makowska
Karolina Dziosa
nr katalogowy: 91690
10.15199/62.2015.6.24
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-1-2
Steki, befsztyki, tatary,,,
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 82358
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-6
Synteza 128-bitowych komparatorów hierarchicznych w strukturach CPLD/FPGA
MAREK GRUSZEWSKI
nr katalogowy: 85119
10.15199/ELE-2014-042
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-5
Właściwości azotku molibdenu otrzymanego metodą katodowego odparowania łukowego
Adam Gilewicz
Bogdan Warcholiński
Dawid Murzyński
nr katalogowy: 71617
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-10
Wymagania przepisów przeciwpożarowych w stosunku do włókienniczych wyrobów zasłonowych stosowanych w obiektach użyteczności publicznej
Małgorzata Szejna
nr katalogowy: 63507
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-6
Linie kablowe wysokich i najwyższych napięć - doświadczenia eksploatacyjne
Aleksandra RAKOWSKA
nr katalogowy: 52943
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-3
Zasady minimalizacji ryzyka przy budowie, eksploatacji i modernizacji maszyn - informowanie i ostrzeganie, cz. 2
Stanisław Kowalewski
nr katalogowy: 119130
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-11
Poziom akumulacji kadmu w tkankach zwierząt
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 102459
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-2
Wartość technologiczna i żywieniowa ziarna żyta
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 89323
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Nie tylko pieczywo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 129535
AUTO MOTO SERWIS 2021-3
Nowości
nr katalogowy: 134512
CHŁODNICTWO 2017-4-5
Pomiar współczynnika wnikania ciepła w złożu warzyw przy zastosowaniu metody przedmuchowej
Adam Łapiński
Dariusz Butrymowicz
nr katalogowy: 106014
10.15199/8.2017.4-5.2
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-4
Model kinetyki wydzielania węglikoazotków w stalach mikrostopowych
Henryk ADRIAN
Joanna AUGUSTYN-PIENIĄŻEK
Przemysław MARYNOWSKI
Piotr MATUSIEWICZ
nr katalogowy: 83568
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Zalety umiarkowanego konsumowania piwa
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 87596
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-12
Zbożowe produkty z całego ziarna w żywieniu studentów
nr katalogowy: 73462
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-6
Cyfrowy druk natryskowy na targach Drupa 2012
Svitlana Khadzhynova
nr katalogowy: 69508
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
By-products of the bioethanol manufacturing process from cereals. Produkty uboczne procesu wytwarzania bioetanolu ze zbóż
Stefania Kinal
Barbara Król
Alina Majewska-Pinda
nr katalogowy: 77344
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-3
Badania użytkowanych gazowych przepływowych ogrzewaczy wody
Grzegorz Czerski
Czesław Butrymowicz
Zbigniew A. Tałach
nr katalogowy: 58171
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
On certain properties of electromagnetic field in free space
Stanisław APANASEWICZ
Stanisław PAWŁOWSKI
nr katalogowy: 56605
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-6
Układy dopasowania L-C oraz L-LC w falownikach klasy D do nagrzewania indukcyjnego - teoria i praktyka
Marcin KASPRZAK
Piotr LEGUTKO
Kamil KIEREPKA
nr katalogowy: 98777
10.15199/48.2016.06.02
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-9
Badania profilaktyczne „sporadycznych kierowców”
Piotr Wąż
nr katalogowy: 127836
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Przez żołądek do serca
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 108488
podroby jadalne
wątroba
nerki
serca
ozory
płuca
mózg
żołądki
jelita
wartość odżywcza
właściwości sensoryczne
wykorzystanie kulinarne
edible offal
liver
kidneys
heart
tongue
lungs
brain
stomach
gut
nutrition value
sensory properties
culinary use
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-4
Nowe spojrzenie na proces technologiczny produktów mleczarskich. Otrzymywanie i charakterystyka masła
Joanna Rudnicka
Paweł Pomastowski
Katarzyna Rafińska
Dorota Białczak
Marek Adamczak
Bogusław Buszewski
nr katalogowy: 131419
10.15199/62.2021.4.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-4
Nowe spojrzenie na proces technologiczny produktów mleczarskich. Otrzymywanie i charakterystyka masła
Joanna Rudnicka
Paweł Pomastowski
Katarzyna Rafińska
Dorota Białczak
Marek Adamczak
Bogusław Buszewski
nr katalogowy: 131419
10.15199/62.2021.4.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Wpływ procesu produkcyjnego na jakość dżemu truskawkowego
Agata Bieńczak
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Krzysztof Bieńczak
Zuzanna Sydow
Liliana Rak-Urbaniak
nr katalogowy: 113846
10.15199/62.2018.5.1
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-4
Optical sensor with liquid crystal sensitive element for amino acids detection
Waldemar WÓJCIK
Zinoviy MYKYTYUK
Mariya VISTAK
Gryhoriy BARYLO
Ruslan POLITANSKYI
Ivan DISKOVSKYI
Iryna KREMER
Mariya IVAKH
Wolodymyr KOTSUN
nr katalogowy: 125692
10.15199/48.2020.04.37
optical sensors
monitoring amino acids
biological objects.
sensory optyczne
monitorowanie aminokwasów
obiektów biologicznych.
AURA 2023-12
Rosa rugosa Thunb. w aspekcie inwazyjności
Katarzyna KARCZMARZ
nr katalogowy: 146425
10.15199/2.2023.12.3
Rosa rugosa Thunb.
inwazyjność
bioróżnorodność
ochrona biotechniczna
właściwości użytkowe
właściwości lecznicze
element krajobrazu
Rosa rugosa Thunb.
invasiveness
biodiversity
biotechnical protection
functional properties
medicinal properties
landscape element
AURA 2024-5
Ciecierzyca pospolita – warzywo, które warto wprowadzić do swojej diety
Elżbieta PATKOWSKA
Ismet YILDIRIM
nr katalogowy: 148574
ciecierzyca pospolita
warzywo strączkowe
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
chickpea
leguminous plant
nutritional value
pro-health properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-1-2
Skrzydełko czy tuszka?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 118545
gęsina
piersi
uda
podudzia
tłuszcz
pieczenie
potrawy
gęsina
breast
thighs
drumsticks
fat
rosting
dishes
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Skład chemiczny sproszkowanego miąższu dyni i jego wykorzystanie do celów spożywczych
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
Paweł Sobczak
Kazimierz Zawiślak
Kinga Kraśnicka
Karol Kupryaniuk
nr katalogowy: 113866
10.15199/62.2018.5.21
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Wpływ sposobu suszenia odpadów owocowych na zmiany ich właściwości fizykochemicznych
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Sławomir Obidziński
Marlena Dołubizno
nr katalogowy: 113860
10.15199/62.2018.5.15
AURA 2017-7-8
Kiełki roślin kapustowatych - żywność funkcjonalna
Anna KRZEPIŁKO
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Iwona ZYCH-WĘŻYK
nr katalogowy: 108378
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Wykorzystanie bakterii fermentacji propionowej w produkcji mleczarskiej
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 123063
10.15199/65.2019.10.2
Propionibacterium
serowarstwo
cyjanokobalamina
bioutrwalanie
Propionibacterium
cheese making
cyanocobalamin
biopreservation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-6
Wpływ dodatku preparatów pektynowych na wybrane wyróżniki jakościowe napojów malinowych i z czarnej porzeczki
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Anna Meller
nr katalogowy: 126834
10.15199/64.2020.6.1
malina
czarna porzeczka
napoje
pektyny
raspberry
blackcurrant
beverages
pectins
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Właściwości zdrowotne pełnoziarnistych produktów zbożowych
Aleksandra Wedziuk-Reszka
Beata Bondyra-Wiśniewska
nr katalogowy: 149824
10.15199/61.2024.4.3
produkty zbożowe
produkty pełnoziarniste
błonnik pokarmowy
składniki bioaktywne
dietoprofilaktyka
dietoterapia
grain products
whole grains
dietary fiber
bioactive compounds
dietary prevention
dietotherapy
GOSPODARKA WODNA 2018-2
Ocena przepustowości Wrocławskiego Węzła Wodnego przed i po modernizacji
ROBERT BANASIAK
nr katalogowy: 112065
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-11
Pomiar i analiza czasu wykonania algorytmów PID2DOF w sterownikach Siemens S7-1500
Józef GROMBA
Grzegorz SIEKLUCKI
Sylwester SOBIERAJ
nr katalogowy: 123269
10.15199/48.2019.11.57
PLC
Siemens S7
czas obliczeń algorytmu
czasy dostępów pamięci
próbkowanie
regulator PID2DOF
PLC
Siemens S7
algorithm calculation time
memory access times
sampling
PID2DOF controller.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-4
Four-phase Quadrature Oscillator using DO-CCCFTA
Supawadee SIRITHAI
Saksit SUMMART
Adirek JANTAKUN
nr katalogowy: 130997
10.15199/48.2021.04.05
four-phase quadrature oscillator
current-mode
non-interactive control
DO-CCCFTA.
generator o wyjsciu prądowym
układy DO-CCCFTA.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Charakterystyka i kierunki zagospodarowania dziczyzny
Tomasz Żmijewski
Wacław Mozolewski
Sylwester Rybaczek
nr katalogowy: 112859
10.15199/65.2018.3.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Komosa ryżowa nie tylko skarb Inków
Alina Pacesz
Anna Sip
nr katalogowy: 114462
10.15199/65.2018.6.5
komosa
wartość odżywcza
fermentacja
quinoa
nutritional value
fermentation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Wiedza konsumentów o aloesie i produktach aloesowych
Anita Kukułowicz
nr katalogowy: 113839
10.15199/65.2018.5.5
Aloe vera
produkty aloesowe
wiedza
zachowania żywieniowe
Aloe vera
aloe products
knowledge
nutritional behavior
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
Research of the Process of Supercritical CO2 Extraction from Sunflower Cake
Igor BEZBAH
Natalia BAKHMUTIAN
Valentyna BANDURA
Seihii BEZBAKH
Oleksandr VSEVOLODOV
Igor MAZURENKO
nr katalogowy: 151339
10.15199/48.2024.11.14
CO2 solvent
extraction
protein concentrate
sunflower cake
Rozpuszczalnik O2
ekstrakt
koncentrat białka
cukier słonecznikowy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
Research of the Process of Supercritical CO2 Extraction from Sunflower Cake
Igor BEZBAH
Natalia BAKHMUTIAN
Valentyna BANDURA
Seihii BEZBAKH
Oleksandr VSEVOLODOV
Igor MAZURENKO
nr katalogowy: 151338
10.15199/48.2024.11.14
CO2 solvent
extraction
protein concentrate
sunflower cake
Rozpuszczalnik O2
ekstrakt
koncentrat białka
cukier słonecznikowy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Soki owocowe i warzywne Soczyste menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 113102
soki
owoce
warzywa
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
właściwości zdrowotne
juices
fruits
vegetables
nutritional value
bioactive substances
health properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Owocowy zawrót głowy
nr katalogowy: 108489
owoce
zioła
desery zimne
desery mrożone
desery gorące
fruits
herbs
cold desserts
frozen desserts
hot desserts
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Napoje roślinne mlekopodobne charakterystyka i analiza dostępności w Polsce
Zuzanna Walczak
Anna Florowska
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 110159
10.15199/65.2017.10.3
napoje roślinne
substytuty mleka
badanie rynku
plant-based beverages
milk substitutes
market research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Mleko i produkty mleczne źródłem składników biologicznie czynnych
Aneta Brodziak
Jolanta Król
Joanna Barłowska
nr katalogowy: 110158
10.15199/65.2017.10.2
kazeina
białka serwatkowe
peptydy
kwasy tłuszczowe
witaminy
składniki mineralne
casein
whey proteins
peptides
fatty acids
vitamins
elements
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-7
Wpływ wysokich ciśnień na bioprzyswajalność antyoksydantów owoców i warzyw - składniki hydrofilowe
Urszula Trych
Sylwia Skąpska
Krystian Marszałek
nr katalogowy: 121438
10.15199/65.2019.7.4
bioprzyswajalność
biodostępność
antyoksydanty hydrofilowe
wysokie ciśnienia
bioavailability
bioaccessibility
hydrophilic antioxidants
high pressures
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-12
Starzeniowe badanie siły przyczepności pomiędzy miękkimi kauczukami silikonowymi a poli(metakrylanem metylu)
Zhang Fubao
Deng Lia
Shi Lianshui
Zeng Yongfa
Zhu Hongshui
nr katalogowy: 117895
10.15199/62.2018.12.19
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Wpływ sposobów suszenia w produkcji i przechowywaniu żywności na wybrane właściwości fizykochemiczne truskawek
Piotr Grzegory
Dariusz Piotrowski
Emilia Janiszewska-Turak
nr katalogowy: 121989
10.15199/65.2019.8.8
truskawki
suszenie
zawartość wody
aktywność wody
właściwości mechaniczne
struktura
barwa
strawberries
drying
water content
water activity
mechanical properties
structure
colour
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-4
Wpływ przekroju poprzecznego styku nadbetonu i prefabrykatu na pracę statyczną belek zespolonych
Jakub Zając
Łukasz Drobiec
Krzysztof Grzyb
Artur Kisiołek
nr katalogowy: 137198
10.15199/33.2022.04.07
belki zespolone
belkisprężone
zespolenie
zarysowania
praca statyczna
composite concrete beams
prestressed beams
interface
crack
static behaviour
CHŁODNICTWO 2017-6
Wpływ sposobu pakowania na zmiany wybranych cech jakościowych kalafiora w czasie chłodniczego przechowywania
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Radosław Mostowski
nr katalogowy: 107176
10.15199/8.2017.6.3
chłodnicze przechowywania
kalafior
opakowania
trwałość
refrigerated storage
cauliflower
packaging
durability
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Analiza spożycia produktów zbożowych w latach 2009-2019
Anna Czubaszek
Barbara Gazda
nr katalogowy: 128433
pieczywo
mąka
makaron i produkty makaronowe
kasze i ziarna zbóż
ryż
spożycie
bread
flour
pasta and pasta products
groats and cereal grains
rice
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Analiza spożycia produktów zbożowych w latach 2009-2019
Anna Czubaszek
Barbara Gazda
nr katalogowy: 128433
pieczywo
mąka
makaron i produkty makaronowe
kasze i ziarna zbóż
ryż
spożycie
bread
flour
pasta and pasta products
groats and cereal grains
rice
consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Ostryż barwierski (Curcuma longa L.) – źródło kurkuminy, wykorzystanie w przemyśle spożywczym i medycynie
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 131859
10.15199/65.2021.5.5
barwnik
kurkuminoidy
ostryż barwierski
właściwości prozdrowotne
dyes
curcumin
turmeric
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Ostryż barwierski (Curcuma longa L.) – źródło kurkuminy, wykorzystanie w przemyśle spożywczym i medycynie
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 131859
10.15199/65.2021.5.5
barwnik
kurkuminoidy
ostryż barwierski
właściwości prozdrowotne
dyes
curcumin
turmeric
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Ostryż barwierski (Curcuma longa L.) – źródło kurkuminy, wykorzystanie w przemyśle spożywczym i medycynie
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 131859
10.15199/65.2021.5.5
barwnik
kurkuminoidy
ostryż barwierski
właściwości prozdrowotne
dyes
curcumin
turmeric
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Ostryż barwierski (Curcuma longa L.) – źródło kurkuminy, wykorzystanie w przemyśle spożywczym i medycynie
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 131859
10.15199/65.2021.5.5
barwnik
kurkuminoidy
ostryż barwierski
właściwości prozdrowotne
dyes
curcumin
turmeric
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Ostryż barwierski (Curcuma longa L.) – źródło kurkuminy, wykorzystanie w przemyśle spożywczym i medycynie
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 131859
10.15199/65.2021.5.5
barwnik
kurkuminoidy
ostryż barwierski
właściwości prozdrowotne
dyes
curcumin
turmeric
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Ostryż barwierski (Curcuma longa L.) – źródło kurkuminy, wykorzystanie w przemyśle spożywczym i medycynie
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 131859
10.15199/65.2021.5.5
barwnik
kurkuminoidy
ostryż barwierski
właściwości prozdrowotne
dyes
curcumin
turmeric
pro-health properties
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2021-12
Wpływ dodatków stopowych bizmutu i ołowiu na odporność korozyjną powłok cynkowych zanurzeniowych – Analiza stereologiczna i odporność korozyjna
LESZEK KOMOROWSKI
AGNIESZKA KRÓLIKOWSKA
ZOFIA GAŁAJDA
nr katalogowy: 134827
10.15199/40.2021.12.2
korozja elektrochemiczna
powłoki cynkowe zanurzeniowe
dodatki stopowe
electrochemical corrosion
hot dip galvanized zinc coatings
alloy additives
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Innowacyjne żelki owocowe, czyli duet jabłek i owoców mniej znanych
dr inż. Justyna E. Bojarska
inż. Agata Elzner
nr katalogowy: 130556
10.15199/64.2021.1.3
żelki owocowe
owoce mniej znane (jagoda kamczacka
pigwowiec
rokitnik
winogrona)
soki owocowe
składniki prozdrowotne
fruit jellies
less-known fruits (blue honeysuckle
Japanese quince
sea buckthorn
grapes)
fruit juices
health-promoting compounds
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Innowacyjne żelki owocowe, czyli duet jabłek i owoców mniej znanych
dr inż. Justyna E. Bojarska
inż. Agata Elzner
nr katalogowy: 130556
10.15199/64.2021.1.3
żelki owocowe
owoce mniej znane (jagoda kamczacka
pigwowiec
rokitnik
winogrona)
soki owocowe
składniki prozdrowotne
fruit jellies
less-known fruits (blue honeysuckle
Japanese quince
sea buckthorn
grapes)
fruit juices
health-promoting compounds
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH