Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
AURA 2021-12
Róża dzika – cenna roślina w lecznictwie i krajobrazie
Mariusz SZMAGARA
Marek KOPACKI
Barbara MARCINEK
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 134973
10.15199/2.2021.12.1
róża dzika
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
róża w krajobrazie
tradycja
symbolika roślin
obrzędowość
wild rose
pro-health properties
healing properties
rose in the landscape
tradition
plant symbolism
rituals
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-3
Rynek produktów z dzikiej róży
Stanisław Kalisz
nr katalogowy: 149357
10.15199/64.2024.3.4
dzika róża
witamina C
asortyment
rynek
rosehip
vitamin C
assortment
market
AURA 2022-9
RÓŻA
Marta Monde
nr katalogowy: 139420
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-11
Unifine. Czarna Róża
nr katalogowy: 12845
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-2
Róża - cenny prozdrowotny surowiec dla przemysłu
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 75892
AURA 2022-9
RÓŻA
Marta Monde
nr katalogowy: 139420
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-11
Złotnik
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 87862
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-1
Wieprzowiny wizytówka
Waldemar Jaworski
nr katalogowy: 96235
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2005-9
Zdobywanie wiedzy w terenie z PSE-Centrum
Róża Switalska
nr katalogowy: 15345
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-6
Pokażę wam jak pachnie róża
Irena Fober
nr katalogowy: 13022
AURA 2004-9
RECENZJE RÓŻE - PIKNIKI - JADALNE DZIKIE JAGODY I ROŚLINY
kb
nr katalogowy: 608
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Dzika rywalizacja
nr katalogowy: 46082
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-7
Teksty-Preteksty
nr katalogowy: 85397
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2004-7-8
Tworzenie prawa
Jerzy Kosieradzki
nr katalogowy: 881
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-7-8
Perła Pomorza Zachodniego Wypoczynek nad Bałtykiem- Międzyzdroje
TERESA KOKOCIŃSKA
nr katalogowy: 18500
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-6
Wileńsko-mazurska nuta
JÓZEF ANDRZEJ NARÓĆ
nr katalogowy: 12019
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-10
Z ŻYCIA SITPChem
nr katalogowy: 107745
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-7-8
Smacznie i po drodze
Jerzy Magner
nr katalogowy: 36835
AURA 2007-6
Wspólnie z dziećmi WYCIECZKA NA ŁĄKĘ
nr katalogowy: 27341
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Wpływ zmian technologicznych na instalacji hydroodsiarczania oleju napędowego na właściwości hydrorafinatów
Jolanta R. Grzechowiak
Aleksandra Masalska
Karolina Mrozińska
Grzegorz Sulej
nr katalogowy: 20325
AURA 2017-4
Dzik (Sus scrofa)
Agnieszka Bywalec
nr katalogowy: 104971
CHŁODNICTWO 2010-7
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na właściwości technologiczne mięsa dzika (Sus scrofa scrofa)
Lucjan Krala
Radosław Mostowski
nr katalogowy: 53039
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-2
Prawdziwy kraniec Polski
TERESA KOKOCIŃSKA
nr katalogowy: 23972
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-3
Wystarczy trzymać poziom
nr katalogowy: 58079
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Zmiany wyróżników jakościowych herbat owocowych w zależności od czasu parzenia
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Aleksandra Bozowska
Monika Janowicz
Justyna Kadzińska
nr katalogowy: 112847
10.15199/64.2018.3.3
herbaty owocowe
polifenole
aktywność przeciwutleniająca
barwa
fruit teas
polyphenols
antioxidant activity
colour
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-7-8
Kulinarny Puchar Polski
nr katalogowy: 53150
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-4
Laboratoria akredytowane wykonujące badania środowiska pracy
nr katalogowy: 97746
AURA 2022-7
Po co nam w miastach chaszcze?
nr katalogowy: 138569
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-6
Pakowanie mało przetworzonych owoców i warzyw w atmosferze modyfikowanej
Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Róża Biegańska-Marecik
nr katalogowy: 45317
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-10
Moda na dzika
Magdalena Borek-Daruk
nr katalogowy: 54646
AURA 2015-10
Jaszczury
Olgierd WIECZOREK
nr katalogowy: 94107
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2016-6
Propozycja metody oceny bezpieczeństwa użytkowania rekreacyjnego obiektu wodnego typu "dzika rzeka"
Anna Siedlecka
Michał Szydłowski
nr katalogowy: 99190
10.15199/17.2016.6.5
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-14-15
w 8 sekund dookoła świata
Irena Fober
nr katalogowy: 46607
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
Aglianico
winny maniak
nr katalogowy: 126747
AURA 2022-7
Po co nam w miastach chaszcze?
nr katalogowy: 138569
AURA 2024-5
Ekspertka przestrzega przed inwazją nawłoci
Ludwika TOMALA
nr katalogowy: 148582
AURA 2014-11
Dzika strona jedzenia. Utracone ogniwo zdrowego odżywiania
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 87631
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-4
Warto wiedzieć o pszenżycie ABC pszenżyta
Monika Bukowska
nr katalogowy: 75658
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-11
Piątka z południa Włoch
winny maniak
nr katalogowy: 126403
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-12
Alfabetyczny wykaz autorów "Przemysł Spożywczy" 2009 r.
nr katalogowy: 48960
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-8
Produkty handlowe z bzu czarnego ocena właściwości bioaktywnych
Karolina Młynarczyk
Dorota Walkowiak-Tomczak
nr katalogowy: 115599
10.15199/65.2018.8.10
bez czarny
aktywność przeciwutleniająca
polifenole
antocyjany
elderberry
antioxidant activity
polyphenols
anthocyanins
GOSPODARKA WODNA 2018-9
Co dalej z regulacją Wisły?
Jerzy Zieliński
nr katalogowy: 116249
AURA 2010-10
Przywłaszczanie upolowanej zwierzyny
Wojciech RADECKI
nr katalogowy: 54593
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie nasączania próżniowego i systemu pakowania bag in box w technologii półproduktów owocowych na przykładzie kostki jabłkowej w żelu
Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Marcin Kidoń
Róża Biegańska-Marecik
Przemysław Gil
Grzegorz Czarnecki
nr katalogowy: 143007
10.15199/65.2023.4.2
nasączanie próżniowe
pakowanie aseptyczne
jabłka
brązowienie enzymatyczne
vacuum impregnation
aseptic packaging
apple
enzymatic browning
AURA 2017-10
Paragraf i środowisko - Trofea łowieckie
Wojciech Radecki
nr katalogowy: 109816
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Spis treści Przeglądu Gastronomicznego za 2016 rok
nr katalogowy: 103541
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zwycięzca Bocuse d’Or Poland 2021
nr katalogowy: 134940
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-7-8
Nie zaniedbujmy edukacji!
nr katalogowy: 53151
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-10
Dziki rarytas na talerzu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 54775
AURA 2012-2
Regionalne atrakcje kosmetyczne
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 65647
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Jak pić wino. Zapach
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 60046
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-8
Mięso danieli – niedoceniane w kuchni i przetwórstwie
Dominika Opat
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 144666
10.15199/65.2023.8.7
mięso danieli
warunki pozyskania
jakość
fallow deer meat
conditions of meat production
quality
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-3
Supertoskany
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 96699
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-1
Wspomnienia inspektora pracy z lat 1991–2011 (cz. 9)
Jacek Koszteyn
nr katalogowy: 135504
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-5
Basis of the necessity of the thermal modelling and analysis of its problem
Aleksandr N. SEMENENKO
Aleksandr I. MAKSIMKIN
Saygid U. UVAISOV
Marina A. LASKOVETS
Waldemar WÓJCIK
Paweł KOMADA
Akmaral TLESHOVA
Róża WERYŃSKA-BIENIASZ
nr katalogowy: 105442
10.15199/48.2017.05.28
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-3
Discrete wavelet transformation in spectral analysis of vibration processes at hydropower units
Vasyl V. KUKHARCHUK
Samoil Sh. KAZYV
Sergey A. BYKOVSKY
Wademar WÓJCIK
Andrzej KOTYRA
Ardak AKHMETOVA
Madina BAZAROVA
Róża WERYŃSKA-BIENIASZ
nr katalogowy: 104302
10.15199/48.2017.03.16
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-12
60 lat działalności Oddziału Instytutu Przemysłu Organicznego w Krupskim Młynie w dziedzinie materiałów wysokoenergetycznych i środków strzałowych
Zenon Wilk
nr katalogowy: 103114
10.15199/62.2016.12.20
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
Studies on glycolysis of poly(ethylene terephthalate) under microwave irradiation Badania procesów glikolizy poli(tereftalanu etylenu) w warunkach promieniowania mikrofalowego
Dariusz Bogdał
Alksander Prociak
Krzysztof Bałaziński
Róża Zdeb
Beata Kwasek
nr katalogowy: 101538
10.15199/62.2016.10.45
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-4
Historia zawodu rzeźnika i cechów rzeźniczych w zarysie
Aleksandra Marciniak
Marian Winiarski
nr katalogowy: 83746
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Myśliwskie menu Potrawy z dziczyzny
Ewa Czarniecka-Skubina
Jadwiga Hamułka
nr katalogowy: 103526
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-11
Dzika kuchnia
Ewa Czarniecka-Skubina
Jadwiga Hamułka
nr katalogowy: 102067
GOSPODARKA WODNA 2016-5
IV Naukowo-Samorządowa Konferencja "Gospodarka wodna w dobie zmian klimatu"
STANISŁAW WROŃSKI
LESZEK TUROWSKI
MARTA KUNICKA
ŻANETA MARCINIAK
nr katalogowy: 98531
AURA 2015-5
Kulturowe podstawy oraz motywy ochrony przyrody w kontekście współczesnych wyzwań cywilizacyjnych
Zbigniew Mirek
nr katalogowy: 90843
10.15199/2.2015.5.1
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
AURA 2012-11
Słoneczna Kreta kosmetycznie
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 72200
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-2
Mięso dzika surowcem do przetwórstwa
Tomasz Żmijewski
Janusz F. Pomianowski
Adam Więk
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 118692
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-3
MANOMIN Historia pewnej "dzikiej kultury"
Beata Marchand
nr katalogowy: 89833
AURA 2022-8
Czwarta przyroda i jej znaczenie w miastach
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 138756
10.15199/2.2022.8.1
dzika przyroda
miasta
betonoza
renaturyzacja
parki
wildlife
cities
concreteosis
restoration
parks
AURA 2022-8
Czwarta przyroda i jej znaczenie w miastach
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 138756
10.15199/2.2022.8.1
dzika przyroda
miasta
betonoza
renaturyzacja
parki
wildlife
cities
concreteosis
restoration
parks
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-7
Współspalanie biomasy. Droga do spełnienia unijnych wymagań
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 121309
10.15199/62.2019.7.12
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie nasączania próżniowego i systemu pakowania bag in box w technologii półproduktów owocowych na przykładzie kostki jabłkowej w żelu
Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Marcin Kidoń
Róża Biegańska-Marecik
Przemysław Gil
Grzegorz Czarnecki
nr katalogowy: 143007
10.15199/65.2023.4.2
nasączanie próżniowe
pakowanie aseptyczne
jabłka
brązowienie enzymatyczne
vacuum impregnation
aseptic packaging
apple
enzymatic browning
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie nasączania próżniowego i systemu pakowania bag in box w technologii półproduktów owocowych na przykładzie kostki jabłkowej w żelu
Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Marcin Kidoń
Róża Biegańska-Marecik
Przemysław Gil
Grzegorz Czarnecki
nr katalogowy: 143007
10.15199/65.2023.4.2
nasączanie próżniowe
pakowanie aseptyczne
jabłka
brązowienie enzymatyczne
vacuum impregnation
aseptic packaging
apple
enzymatic browning
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie nasączania próżniowego i systemu pakowania bag in box w technologii półproduktów owocowych na przykładzie kostki jabłkowej w żelu
Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Marcin Kidoń
Róża Biegańska-Marecik
Przemysław Gil
Grzegorz Czarnecki
nr katalogowy: 143007
10.15199/65.2023.4.2
nasączanie próżniowe
pakowanie aseptyczne
jabłka
brązowienie enzymatyczne
vacuum impregnation
aseptic packaging
apple
enzymatic browning
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie nasączania próżniowego i systemu pakowania bag in box w technologii półproduktów owocowych na przykładzie kostki jabłkowej w żelu
Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Marcin Kidoń
Róża Biegańska-Marecik
Przemysław Gil
Grzegorz Czarnecki
nr katalogowy: 143007
10.15199/65.2023.4.2
nasączanie próżniowe
pakowanie aseptyczne
jabłka
brązowienie enzymatyczne
vacuum impregnation
aseptic packaging
apple
enzymatic browning
AURA 2021-9
Ochrona bioróżnorodności albo ekocyd
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 133422
różnorodność biologiczna
dzika przyroda
cele Aichi
restauracja przyrody
biodiversity
wildlife
Aichi targets
nature restoration
AURA 2024-3
John Muir i konieczność ochrony przyrody
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 147701
10.15199/2.2024.3.1
dzika przyroda
parki narodowe
ochrona
Sierra Club
wildlife
national parks
conservation
Sierra Club
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-4
Przeżywalność elastycznych sieci optycznych ze zwielokrotnieniem przestrzennym
RÓŻA GOŚCIEŃ
nr katalogowy: 144703
10.15199/59.2023.4.2
sieci optyczne
transportowe sieci teleinformatyczne
przeżywalność sieci
elastyczne sieci optyczne
sieci optyczne ze zwielokrotnieniem przestrzennym
optical networks
transport telecommunication networks
network survivability
elastic optical networks
space division multiplex
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Analiza wybranych wyróżników jakości herbat liściastych
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Michał Sowiński
Weronika Bieniek
Katarzyna Żbikowska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 138322
10.15199/65.2022.6.5
herbata
składniki bioaktywne herbaty
ocena organoleptyczna
barwa
teas
bioactive compounds of tea
organoleptic assessment
color
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Analiza wybranych wyróżników jakości herbat liściastych
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Michał Sowiński
Weronika Bieniek
Katarzyna Żbikowska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 138322
10.15199/65.2022.6.5
herbata
składniki bioaktywne herbaty
ocena organoleptyczna
barwa
teas
bioactive compounds of tea
organoleptic assessment
color
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-4
Wpływ metody suszenia na stabilność fitozwiązków i aktywność przeciwutleniającą owoców Rosa canina L.
Kamila Klimek
Agnieszka Najda
Mohamad Saadatian
Edyta Wrzesińska-Jędrusiak
Wiesław Piekarski
Magdalena Kapłan
Agata Święciło
nr katalogowy: 125773
10.15199/62.2020.4.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Analiza wybranych wyróżników jakości herbat liściastych
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Michał Sowiński
Weronika Bieniek
Katarzyna Żbikowska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 138322
10.15199/65.2022.6.5
herbata
składniki bioaktywne herbaty
ocena organoleptyczna
barwa
teas
bioactive compounds of tea
organoleptic assessment
color
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2017-12
Wpływ zmiany kierunku i prędkości wiatru na charakterystykę nasady kominowej typu H
TOMASZ ADAMIAK
ADAM DESKA
nr katalogowy: 111148
10.15199/9.2017.12.6
wentylacja grawitacyjna
wentylacja naturalna
nasada kominowa
gravity ventilation
natural ventilation
chimney cap
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH