Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-12
Witamina E właściwości i znaczenie dla człowieka
Agnieszka Zaborska
Jolanta Król
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 95679
10.15199/65.2015.12.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Stability of some lipophilic vitamins in premixes used for animal nutrition Ocena stabilności wybranych witamin lipofilnych w premiksach stosowanych w żywieniu zwierząt
Joanna Maćkowiaka
Adam Voelkel
Joanna Zembrzuska
Irena Budnik
nr katalogowy: 86101
10.12916/przemchem.2014.1350
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Żywność funkcjonalna dla osób prowadzących aktywny tryb życia
Arkadiusz Szterk
Małgorzata Czerwonka
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 51875
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-6
Witamina C. Właściwości, rola i zastosowanie
KLAUDYNA GRZELA
MAGDALENA BAŃKOSZ
nr katalogowy: 141218
10.15199/28.2022.6.3
witamina C
kwas askorbinowy
vitamin C
ascorbic acid
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-6
Witamina C. Właściwości, rola i zastosowanie
KLAUDYNA GRZELA
MAGDALENA BAŃKOSZ
nr katalogowy: 141218
10.15199/28.2022.6.3
witamina C
kwas askorbinowy
vitamin C
ascorbic acid
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Owoce jagodowe - doskonałe źródło składników funkcjonalnych do napojów oraz na przetwory Cz. II. Owoce czarne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 86179
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-5
Czy musimy suplementować dietę? (Część 2)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 148553
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-10
Witamina D rola i znaczenie dla człowieka
Agnieszka Zaborska
Jolanta Król
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 87253
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-5
Brakujące elementy
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 83916
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-11
Świadome zakupy (część 2)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 151397
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-7
Witamina A funkcje i znaczenie dla człowieka
Agnieszka Zaborska
Jolanta Król
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 92523
10.15199/65.2015.7.6
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
Owoce jagodowe - doskonałe źródło składników funkcjonalnych do napojów oraz na przetwory Cz. I. Owoce czerwone
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 81121
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Witamina B12 – wiedza podana w pigułce
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 136049
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2015-4
Wpływ parametrów mikroklimatu w komorze chłodniczej na jakościowe wskaźniki owoców i warzyw Zawartość witaminy C i E
KATARZYNA GŁADYSZEWSKA-FIEDORUK
TOMASZ TELESZEWSKI
DOROTA KRAWCZYK
ANDRZEJ GAJEWSKI
nr katalogowy: 90384
10.15199/9.2015.4.6
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-16
Witamina VC
nr katalogowy: 19377
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-4
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 14573
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Witamina B12 – wiedza podana w pigułce
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 136049
CHŁODNICTWO 2015-10-11
Wpływ parametrów mikroklimatu w komorze chłodniczej na jakościowe wskaźniki papryki
Tomasz Janusz Teleszewski
Katarzyna Gładyszewska-Fiedoruk
Iwona Skoczko
nr katalogowy: 94781
10.15199/8.2015.10-11.2
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-14-15
Nanoemulsje w przechowalnictwie składników bioaktywnych
Krzysztof Kryża
Dominik Stencel
Sebastian Barejsza
Grzegorz Szczepanik
nr katalogowy: 61012
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-4
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 105163
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-10
Wpływ dodatku kwasu askorbinowego na cechy reologiczne ciasta i jakość pieczywa pszennego
BOŻENA LEWICKA
nr katalogowy: 38780
AURA 2008-11
Gdy nadchodzi zima zła
KRYSTYNA BONENBERG
nr katalogowy: 39356
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Zimowa witamina, czyli o suplementacji witaminą D słów kilka
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 135314
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-11
Wpływ dodatku kwasu askorbinowego na cechy ciasta i jakość pieczywa pszennego
Bożena Lewicka
Danuta Abramczyk
nr katalogowy: 31366
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-9
Praktyczny przewodnik dla wegan (część II)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 122162
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-6
Prawidłowa dieta czy pigułki (Cz. II) Pigułka rozwiązuje czy stwarza problem?
Dariusz Włodarek
nr katalogowy: 76962
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-17-18
Słońce w fiolce
nr katalogowy: 86030
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-3
Niezbędne A,B,C...
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 83249
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-11
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 87345
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-8
Kwas askorbinowy (witamina C, E300)
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 78286
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-7
The impact of electromagnetic radiation emitted by LCD monitors on selected blood cell counts - in vitro studies
Magdalena ZAWADZKA
Małgorzata LEWICKA
Gabriela HENRYKOWSKA
Jacek BUCZYŃSKI
Krzysztof PACHOLSKI
Maciej RUTKOWSKI
Andrzej BUCZYŃSKI
nr katalogowy: 107475
10.15199/48.2017.07.22
electromagnetic radiation
LCD monitors
superoxide dismutase
vitamin E.
promieniowanie elektromagnetyczne
monitory LCD
dysmutaza ponadtlenkowa
witamina E.
CHŁODNICTWO 2009-6
Wpływ blanszowania na jakość mrożonych pieczarek Agricus bisporus Sing.
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
LUCJAN KRALA
nr katalogowy: 45017
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-10
Produkty mleczne z naturalnie zwiększoną zawartością witaminy B12
Dorota Zaręba
Małgorzata Ziarno
nr katalogowy: 47387
AURA 2020-9
Pigułka…
Olgierd WIECZOREK
nr katalogowy: 127937
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Zimowa witamina, czyli o suplementacji witaminą D słów kilka
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 135314
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Retinoidy. Chemiczna różnorodność dla zdrowia i urody
Małgorzata Pawłowska
Marta Marzec
Izabela Nowak
Waldemar Jankowiak
nr katalogowy: 141972
10.15199/62.2023.2.8
retinoidy
witamina A
przegląd literatury
retinoids
vitamin A
literature review
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Retinoidy. Chemiczna różnorodność dla zdrowia i urody
Małgorzata Pawłowska
Marta Marzec
Izabela Nowak
Waldemar Jankowiak
nr katalogowy: 141972
10.15199/62.2023.2.8
retinoidy
witamina A
przegląd literatury
retinoids
vitamin A
literature review
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Retinoidy. Chemiczna różnorodność dla zdrowia i urody
Małgorzata Pawłowska
Marta Marzec
Izabela Nowak
Waldemar Jankowiak
nr katalogowy: 141972
10.15199/62.2023.2.8
retinoidy
witamina A
przegląd literatury
retinoids
vitamin A
literature review
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Witaminowe abecadło Rola i znaczenie witamin oraz ich suplemetnacja w codziennym odżywianiu
Anna Fabisiak
nr katalogowy: 97168
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-17-18
Obiad na receptę
nr katalogowy: 46687
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-13
Zdrowie z dobrej firmy
Irena Fober
nr katalogowy: 99053
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-6
Chemical characteristic of the feed mixtures containing raw and extruded flax seeds Charakterystyka chemiczna mieszanek paszowych zawierających surowe i ekstrudowane nasiona lnu
Anna Czech
Katarzyna Ognik
Renata Klebaniuk
Anna Stępniowska
nr katalogowy: 91686
10.15199/62.2015.6.20
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
INFORMIA - dla producentów soków, mrożonek, owoców i warzyw
nr katalogowy: 116206
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-5
Dlaczego zapominamy o owocach?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 105338
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
Suplementy diety – wygodna moda, czy zbędny dodatek?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 136984
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-9
Ekstrakty z papryki źródłem substancji bioaktywnych
Barbara Chilczuk
Małgorzata Materska*
Monika Staszowska-Karkut
Marzena Pabich
nr katalogowy: 116172
10.15199/62.2018.9.41
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 70411
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 100338
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Walory mięsa jeszcze raz
Waldemar Jaworski
Alicja Jaworska-Piasecka
nr katalogowy: 128144
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-7-8
Europejski i polski rynek soków i nektarów w 2009 r.
nr katalogowy: 53828
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-2
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do ŻywnoŚci
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 89770
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1b
Partial Inverse Most Unbalanced Spanning Tree Problem
Qin WANG
nr katalogowy: 65416
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Charakterystyka i kierunki zagospodarowania dziczyzny
Tomasz Żmijewski
Wacław Mozolewski
Sylwester Rybaczek
nr katalogowy: 112859
10.15199/65.2018.3.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Komosa ryżowa nie tylko skarb Inków
Alina Pacesz
Anna Sip
nr katalogowy: 114462
10.15199/65.2018.6.5
komosa
wartość odżywcza
fermentacja
quinoa
nutritional value
fermentation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-4
Zastosowanie gazów w przemyśle spożywczym
Janusz Czapski
Marcin Kidoń
nr katalogowy: 43848
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Czynniki technologiczne wpływające na proces epoksydowania (Z,E,E)-1,5,9-cyklododekatrienu do 1,2-epoksy-(Z,E)-5,9-cyklododekadienu
Grzegorz Lewandowski
Estera Rytwińska
Eugeniusz Milchert
nr katalogowy: 20377
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-9
Niebezpieczne barwniki syntetyczne w żywności
Ewa Sicińska
Anna Brzozowska
nr katalogowy: 54165
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2024-5
Zastosowanie adaptogenów w medycynie regeneracyjnej
CLAUDIA GARBOWSKA
OLIWIA GRZYWACZ
WIKTORIA WRZESIŃSKA
MAGDALENA BAŃKOSZ
nr katalogowy: 151198
10.15199/28.2024.5.1
adaptogeny
substancje bioaktywne
fitoterapia
adaptogens
bioactive substances
phytotherapy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
Barwniki syntetyczne a nowe regulacje prawne
nr katalogowy: 38045
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-9
Z życia SPP
nr katalogowy: 128291
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Optymalizacja procesu epoksydowania (Z,E,E)-1,5,9-cyklododekatrienu w obecności katalizatora Mo(CO)
Grzegorz Lewandowski
Estera Rytwińska
Eugeniusz Milchert
nr katalogowy: 20379
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-12
Rozszerzenie e-learningu: e-trening operatorów pojazdów i urządzeń
MAREK KACPRZAK
ANDRZEJ KACZMARCZYK
ANDRZEJ MASŁOWSKI
nr katalogowy: 48917
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-3
E-mobility: realistic vision or hype - an economic analysis
nr katalogowy: 58512
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-10
Papiernia uczestniczy w projekcie magazynowania energii wodorowej
K. Głowacki
nr katalogowy: 128765
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-6
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 77917
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Epoksydowanie (Z,E,E)-1,5,9-cyklododekatrienu nadtlenkiem wodoru wobec katalizatorów przeniesienia międzyfazowego
Grzegorz Lewandowski
nr katalogowy: 20369
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Możliwości wykorzystania hydrokoloidów w produkcji makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 81085
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
Modern distance examination as part of distance learning – the E-matura project
Dominik JESKE
Maciej KRASUSKI
Rafał STRYJEK
Sławomir WIAK
nr katalogowy: 69305
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3b
Synergy E-business-Based Control Mode of Perception Mechanism
Yuyan JIANG
Hao SUN
Ping LI
Zheng WANG
Zhuting ZHANG
nr katalogowy: 66634
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Czynniki determinujące potrzebę wdrożenia e-learningu przemysłowego w polskim przedsiębiorstwie sektora chemicznego
Sylwia Łukaszczykiewicz
nr katalogowy: 140035
10.15199/62.2022.10.5
przedsiębiorstwo chemiczne
e-learning
przemysł
wdrożenie
chemical company
e-learning
industry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Czynniki determinujące potrzebę wdrożenia e-learningu przemysłowego w polskim przedsiębiorstwie sektora chemicznego
Sylwia Łukaszczykiewicz
nr katalogowy: 140035
10.15199/62.2022.10.5
przedsiębiorstwo chemiczne
e-learning
przemysł
wdrożenie
chemical company
e-learning
industry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Czynniki determinujące potrzebę wdrożenia e-learningu przemysłowego w polskim przedsiębiorstwie sektora chemicznego
Sylwia Łukaszczykiewicz
nr katalogowy: 140035
10.15199/62.2022.10.5
przedsiębiorstwo chemiczne
e-learning
przemysł
wdrożenie
chemical company
e-learning
industry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Czynniki determinujące potrzebę wdrożenia e-learningu przemysłowego w polskim przedsiębiorstwie sektora chemicznego
Sylwia Łukaszczykiewicz
nr katalogowy: 140035
10.15199/62.2022.10.5
przedsiębiorstwo chemiczne
e-learning
przemysł
wdrożenie
chemical company
e-learning
industry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Czynniki determinujące potrzebę wdrożenia e-learningu przemysłowego w polskim przedsiębiorstwie sektora chemicznego
Sylwia Łukaszczykiewicz
nr katalogowy: 140035
10.15199/62.2022.10.5
przedsiębiorstwo chemiczne
e-learning
przemysł
wdrożenie
chemical company
e-learning
industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-7
E-handel sięga po zewnętrznych dostawców logistyki
nr katalogowy: 127225
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-7
E-handel sięga po zewnętrznych dostawców logistyki
nr katalogowy: 127225
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
AMCOsystem E "0" oparty na naturalnych składnikach nieoznaczonych symbolem E
nr katalogowy: 66664
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-3
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 90198
AUTO MOTO SERWIS 2022-2
Oferta świateł dla Audi e-tron GT
nr katalogowy: 136671
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-10
Biotransformacja związków steroidowych
TERESA USZYCKA-HORAWA
nr katalogowy: 107990
AURA 2010-8
Słońce to życie..., ale ostrożnie
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 53467
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-24
Ciepło - Zimno. Trup
Irena Fober
nr katalogowy: 56768
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-7
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ
Witold Danikiewicz
nr katalogowy: 106122
AURA 2004-9
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
Adam Wieczorek
nr katalogowy: 606
OPAKOWANIE 2015-4
Opakowanie do płynu e-liquid od APPE i Bericap
nr katalogowy: 90879
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Modyfikowana skrobia w produkcji makaronu podgotowanego
nr katalogowy: 50879
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
E-faktury – wkrótce obowiązkowe dla wszystkich
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 137398
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-1
e-CRUB – nowe rozwiązanie, nowe możliwości
nr katalogowy: 130090
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-1
e-CRUB – nowe rozwiązanie, nowe możliwości
nr katalogowy: 130090
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Boski dar
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 115009
pomidory
przetwory pomidorowe
potrawy z pomidorów
walory zdrowotne
likopen
tomatoes
tomato products
nutrition value
tomatoes dishes
health benefits
lycopene
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2017-6
EMO Hannover 2017
nr katalogowy: 106785
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Laktony cz. XXXIII1). Synteza i aktywność antyfidantna alkilopodstawionych e-laktonów
BARBARA RATUŚ
FILIP BORATYŃSKI
JAN NAWROT
CZESŁAW WAWRZEŃCZYK
nr katalogowy: 49071
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-9
Algorytmy dla problemów sekwencjonowania przez hybrydyzacj˛e opartych o nieklasyczne chipy DNA
Marcin RADOM
Piotr FORMANOWICZ
nr katalogowy: 55502
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-9
Wzmacniacz klasy E na zakres CB
Mirosław MIKOŁAJEWSKI
nr katalogowy: 100492
10.15199/48.2016.09.04
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Innowacje ograniczające zużycie wody
nr katalogowy: 129156
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Nowy system foremek P.AN.
nr katalogowy: 12629
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Od kiedy zakaz stosowania E 171?
nr katalogowy: 134231
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-11
Inspirowany naturą: e-prowadnik E4Q firmy igus zdobywa German Design Award
nr katalogowy: 129160
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-2
Ciche, modułowe oraz kompaktowe rozwiązania do cleanroom od firmy igus
nr katalogowy: 125042
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-1
Kolejna odsłona serwisu e-budownictwo
nr katalogowy: 130089
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-5
Edward Treszczanowicz (1908 - 1985)
nr katalogowy: 108136
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-1
Szkolenia angażujące słuchaczy
nr katalogowy: 124507
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-4
E-learning VR, czyli połączenie dwóch technologii: e-learningu i wirtualnej rzeczywistości
nr katalogowy: 125730
AUTO MOTO SERWIS 2024-3
Zabawa w kurzu: testy Forda Mustanga Mach-E Rally
nr katalogowy: 149101
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-3
Mocne kości, zdrowe zęby
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 74949
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Wykorzystanie kulinarne mrożonek warzywnych Warzywa na talerze!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 103519
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-1
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 111905
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-9
Classification of E-Waste Types Using Machine Learning and Digital Image Processing
Ratko IVKOVIĆ
Mile PETROVIĆ
Petar SPALEVIĆ
Zoran MILIVOJEVIĆ
nr katalogowy: 150394
10.15199/48.2024.09.55
electronic waste
convolutional neural networks
computer vision
waste classification
elektroniczne odpady
splotowe sieci neuronowe
widzenie komputerowe
klasyfikacja odpadów
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-11
Inspirowany naturą: e-prowadnik E4Q firmy igus zdobywa German Design Award
nr katalogowy: 129160
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Niezbędne składniki odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145002
produkty pochodzenia roślinnego
witaminy
funkcje
bogate źródło
products of plant origin
vitamins
functions
rich source
OPAKOWANIE 2018-12
Ekologia w e-handlu, czyli jak zyskać w oczach klientów
nr katalogowy: 117933
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-3
Metoda projektowania wysokoczęstotliwościowych falowników klasy E – Matlab-Simulink
Zbigniew Kaczmarczyk
nr katalogowy: 142234
10.15199/48.2023.03.10
falownik klasy E
miękkie przełączanie
metoda projektowania
Matlab-Simulink.
Class E inverter
soft switching
design method
Matlab-Simulink.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-3
Metoda projektowania wysokoczęstotliwościowych falowników klasy E – Matlab-Simulink
Zbigniew Kaczmarczyk
nr katalogowy: 142234
10.15199/48.2023.03.10
falownik klasy E
miękkie przełączanie
metoda projektowania
Matlab-Simulink.
Class E inverter
soft switching
design method
Matlab-Simulink.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-3
Metoda projektowania wysokoczęstotliwościowych falowników klasy E – Matlab-Simulink
Zbigniew Kaczmarczyk
nr katalogowy: 142234
10.15199/48.2023.03.10
falownik klasy E
miękkie przełączanie
metoda projektowania
Matlab-Simulink.
Class E inverter
soft switching
design method
Matlab-Simulink.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-3
Z ŻYCIA SITPChem
Tadeusz Brzozowski
nr katalogowy: 106644
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-7
E-learning system for assessing the susceptibility of a subscriber to manipulation of identity and voice in telephony
Zbigniew PIOTROWSKI
Krzysztof SAWICKI
Arkadiusz ŻELECHOWSKI
nr katalogowy: 78003
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Korzyści z wystawiania e-faktur
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 137399
AUTO MOTO SERWIS 2019-3
Denso e-Videns
nr katalogowy: 135715
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-17-18
5 lat e-podpisu
Tadeusz Szafarz
nr katalogowy: 30908
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Nowoczesne stabilizatory firmy Culinar
nr katalogowy: 67951
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-5
Najpierw zaufanie potem cyfryzacja
Andrzej Arendarski
nr katalogowy: 131640
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-9
Wzmacniacz klasy E ze zmienną impedancją obciążenia
Mirosław MIKOŁAJEWSKI
nr katalogowy: 122085
10.15199/48.2019.09.28
wzmacniacz klasy E
falownik rezonansowy
kluczowanie ZVS regulacja mocy wyjściowej.
Class E amplifier
resonant inverter
ZVS switching
output power control.
AUTO MOTO SERWIS 2019-3
Denso e-Videns
nr katalogowy: 135715
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-III
Dokąd zmierza krzywa życia izolacji polimerowej?
Eugeniusz WASILENKO
nr katalogowy: 30857
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2019-10
ABB zaprezentowała bezemisyjną, elektryczną ciężarówkę
nr katalogowy: 123079
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-5
Najpierw zaufanie potem cyfryzacja
Andrzej Arendarski
nr katalogowy: 131640
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-4
Sprzedaż wypieków przez internet - jak zacząć?
Paulina Steklińska
nr katalogowy: 113038
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-3
Modele e-learningu w reklamie telewizyjnej …?
JOLANTA BRZOSTEK-PAWŁOWSKA
nr katalogowy: 50819
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-9
Metody retencyjno-ewaporaeyjne unieszkodliwiania pestycydów w ściekach
DANUTA PAWLIKOWSKA
nr katalogowy: 107926
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-1
Ocena przydatności smół z szybkiej pirolizy węgla do o trz ymywania syntetycznej ropy węglowej
JAN SURYGAŁA
nr katalogowy: 108031
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-9
Output voltage control in the Class E ZVS inverter by frequency or reactance regulation
Mirosław MIKOŁAJEWSKI
nr katalogowy: 127796
10.15199/48.2020.09.02
Class E inverter
output power regulation
ZVS switching.
falownik klasy E
regulacja mocy
kluczowanie ZVS
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2020-3-4
Outetec Solutions for E-Scrap Processing
Jan Stå
l
Marius Franek
nr katalogowy: 126017
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-5
Substancje chemiczne w e-papierosach i ich wpływ na zdrowie człowieka
Jarosław Chmielewski
nr katalogowy: 126283
10.15199/62.2020.5.15
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-8
Bo liczy się technologia... - poznaj w praktyce rozwiązania technologiczne PMP
Maja Mejsner
nr katalogowy: 100454
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-I
Oświetlenie terenów zewnętrznych - wymagania i procedury weryfikacyjne według normy CIE S 015/E:2005
Dariusz CZYŻEWSKI
nr katalogowy: 27611
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-12
Porównanie platform utworzonych na bazie modeli SCORM i IMS QTI w aspekcie realizacji adaptowalnych e-kursów: Moodle CMS vs. TeleEdu LMS
ANDRZEJ ABRAMOWICZ
nr katalogowy: 40392
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-5
Instytut Farmaceutyczny - organizacja i zakłady badawcze
nr katalogowy: 28373
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Od kiedy zakaz stosowania E 171?
nr katalogowy: 134231
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2020-7-8
Oferta Wilo dla Przedsiębiorstw Ciepłowniczych: pompy i ich osprzęt
Stanisław Sowa
nr katalogowy: 127212
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2020-7-8
Oferta Wilo dla Przedsiębiorstw Ciepłowniczych: pompy i ich osprzęt
Stanisław Sowa
nr katalogowy: 127212
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-3
Edukacja w czasach komputerów
nr katalogowy: 41544
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2009-2
W najbliższym czasie warto odwiedzić:
nr katalogowy: 41207
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2016-4
Analysis of technological solutions for designing work loader of the automated assembly line of medical microtubes. (Artykuł w jęz. rosyjskim)
Wartanow M.W.
nr katalogowy: 102093
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Chromatograficzna analiza lotnych związków aromatycznych 11 kultywarów pigwowca pośredniego (Chaenomeles superba)
MACIEJ ADAMSKI
ALICJA Z. KUCHARSKA
ANNA SOKÓŁ-ŁĘTOWSKA
ANTONI SZUMNY
KATARZYNA WIŃSKA
MARZENA JANCZAK
nr katalogowy: 51322
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2019-3
e-operat techniczny - cyfryzacja może być prosta
Artur KACZMAREK
nr katalogowy: 118986
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-6
Wyroby przemysłu chemicznego w środowisku naturalnym
MARIAN KWIATKOWSKI
nr katalogowy: 108144
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-5
Przegląd czasopism polskich
nr katalogowy: 1623
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-2
Plaforma e-learningowa
nr katalogowy: 15807
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-2
Silka E-najnowszy produkt Xelli
nr katalogowy: 10436
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Czynniki determinujące potrzebę wdrożenia e-learningu przemysłowego w polskim przedsiębiorstwie sektora chemicznego
Sylwia Łukaszczykiewicz
nr katalogowy: 140035
10.15199/62.2022.10.5
przedsiębiorstwo chemiczne
e-learning
przemysł
wdrożenie
chemical company
e-learning
industry
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-12
Dobór i optymalizacja parametrów falownika klasy E/F2
Piotr LEGUTKO
nr katalogowy: 81563
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-5
Metoda optymalizacji parametrów falownika klasy E
Piotr LEGUTKO
nr katalogowy: 84443
10.12915/pe.2014.05.05
OPAKOWANIE 2013-4
Opakowania w e-biznesie
MAŁGORZATA MIKA-MĘTEL
nr katalogowy: 76105
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-20
Kamienie milowe (24)
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 22172
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-9
Falownik klasy E - teoria i praktyka przekształtnika wysokiej częstotliwości
Zbigniew KACZMARCZYK
nr katalogowy: 3832
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-14-15
Jak zmóc dyrektywę
jaz
nr katalogowy: 13201
AUTO MOTO SERWIS 2018-TS-1
Jak działa e-Truck?
nr katalogowy: 134260
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2018-9
INTEGREX e-800H firmy Yamazaki Mazak – obrabiarka o wysokiej mocy do dużych elementów
nr katalogowy: 116223
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 143947
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-2
Falownik klasy E 27 MHz, 500 W o podwyższonej sprawności
Zbigniew KACZMARCZYK
Wojciech JURCZAK
nr katalogowy: 49949
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-6
Rola modułów dialogowych w tworzeniu profilów osobowych uczestników szkoleń e-learningowych
WOJCIECH PRZYŁUSKI
nr katalogowy: 44774
OPAKOWANIE 2019-9
Czy branża opakowań nadąży za rozwojem e-commerce?
nr katalogowy: 122557
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-4
Sama dieta nie wystarczy
Franciszek Kładź
nr katalogowy: 131407
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-2
Obszar metastabilny w układzie kwas askorbinowy-etanol-woda
ANDRZEJ MATYNIA
BOGUSŁAWA WIERZBOWSKA
nr katalogowy: 107200
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Jak podawać wartość odżywczą w oznakowaniu żywności?
Alicja Walkiewicz
Hanna Kunachowicz
nr katalogowy: 76642
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-12
Sposoby prezentowania odzieży w e-sklepach oraz rozwiązania informatyczne do wdrażania e-sprzedaży odzieży z wykorzystaniem rzeczywistości rozszerzonej (AR) w e-commerce
JAROSŁAW WOJCIECHOWSKI
nr katalogowy: 123907
10.15199/60.2019.12.3
e-commerce
odzież
rzeczywistość rozszerzona AR
aplikacja webowa
progresywna aplikacja webowa
aplikacja wielowarstowa
wirtualna przymierzalnia
e-commerce
garments
augmentedreality
web application progressive web application
multi-tierapplication
virtualfittingroom
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Chemia i technologia organiczna w Internecie
Grzegorz Fic
Grażyna Nowak
nr katalogowy: 20317
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2016-2
STANOWISKO DO ZROBOTYZOWANEGO PROCESU SPAWANIA ZAWIASÓW
Aleksander NIEOCZYM
nr katalogowy: 98592
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-12
Stora Enso dla sprzedawców internetowych – portfolio opakowań e-TALES
nr katalogowy: 111283
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-10
Sorbitol E 420 - naturalny dodatek do żywności (2)
K. Nowak
K. Mitka
nr katalogowy: 22397
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-1
Opis zjawisk adsorpcyjnych zachodzących w mikroporowałych strukturach węgli aktywnych
JERZY CHOMA
HELENA JANKOWSKA
nr katalogowy: 108032
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-1
Wpływ nośnika na aktywność katalityczną tytanowego katalizatora w polimeryzacji etylenu i propylenu
ARTUR WASILEWSKI
STANISŁAW PASYNKIEWICZ
WINCENTY SKUPINSKI
nr katalogowy: 108029
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Mączka chleba świętojańskiego (E 410) - coraz częściej stosowany dodatek do środków spożywczych
Katarzyna Mitka
Krystyna Nowak
nr katalogowy: 29448
ELEKTROINSTALATOR 2022-7-8
PRODUKTY
nr katalogowy: 138500
ELEKTROINSTALATOR 2022-7-8
PRODUKTY
nr katalogowy: 138500
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Drodzy Czytelnicy!
nr katalogowy: 128313
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-4
Zastosowanie szerokopasmowego internetu dla potrzeb e-nawigacji na przykładzie usługi pogodowego planowania trasy statku
Joanna SZŁAPCZYŃSKA
Jacek PIETRASZKIEWICZ
nr katalogowy: 105028
10.15199/59.2017.4.3
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2014-11
Ocena aktualnego stanu prac na forum IMO nad koncepcją e-nawigacji i planem jej wdrożenia
Ryszard Wawruch
nr katalogowy: 88038
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2012-4
Wymagania podtrzymania pracy jednostek wytwórczych w warunkach podnapięciowych
Edward Ziaja
Bartłomiej Wycech
Tomasz Sikorski
nr katalogowy: 66877
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Karmel (E 150) - najstarszy barwnik spożywczy (1)
KATARZYNA MITKA
KRYSTYNA NOWAK
nr katalogowy: 14505
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-11
Perspektywy e-handlu i m-handlu
S. Godula
nr katalogowy: 1251
CHŁODNICTWO 2004-8
AREA TRADERS prezentuje J&E Hali
Bartosz Nowacki
nr katalogowy: 747
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-5
Kwantowy wzorzec jednostki miary napięcia elektrycznego
E. Dudek
E. Michniewicz
D. Sochocka
nr katalogowy: 16399
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-2
Karmel (E 150) - najstarszy barwnik spożywczy (2)
KATARZYNA MITKA
KRYSTYNA NOWAK
nr katalogowy: 14522
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Karmel (E 150) - najstarszy barwnik spożywczy (1)
KATARZYNA MITKA
KRYSTYNA NOWAK
nr katalogowy: 14505
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-2
PAT E N T Y I P R O J E K T Y
nr katalogowy: 7924
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Drodzy Czytelnicy!
nr katalogowy: 128313
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Kwas mlekowy (E 270) - substancja nie tylko dla przemysłu spożywczego
Katarzyna Mitka
nr katalogowy: 42382
SZKŁO I CERAMIKA 2006-1
Wymagania jakościowe dla szkieł kryształowych
E. Grochal
E. Żelazowska
W. Łachman
nr katalogowy: 21023
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-2
Jak przeciwdziałać obecności Campylobacter w żywności
E. Daczkowska-Kozon
nr katalogowy: 20855
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-4
SILKA E - nowe dane dla konstruktorów
nr katalogowy: 17549
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-1
Piksele na tkaninach-E. Masłowskiinach
E. Masłowski
nr katalogowy: 5830
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-10
TECHNIKA NA CODZIEŃ
nr katalogowy: 67984
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-8
Epoksydowanie Z,E,E-1,5,9-cyklododekatrienu nadtlenkiem wodoru w warunkach katalizy przeniesienia fazowego
Grzegorz Lewandowski
Łukasz Sałaciński
Eugeniusz Milchert
nr katalogowy: 108909
10.15199/62.2017.8.37
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Podstępne pałeczki. Patogeny bakteryjne w kuchni - Escherichia coli
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 106244
zatrucia pokarmowe
żywienie zbiorowe
charakterystyka zagrożenia
E. coli
środki kontroli/nadzoru.
foodborne poisonings
catering and food service
hazard characterization
E. coli
control measures
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-1
PAT E N T Y I P R O J E K T Y
nr katalogowy: 7885
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH