Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-6
Witamina C. Właściwości, rola i zastosowanie
KLAUDYNA GRZELA
MAGDALENA BAŃKOSZ
nr katalogowy: 141218
10.15199/28.2022.6.3
witamina C
kwas askorbinowy
vitamin C
ascorbic acid
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-6
Witamina C. Właściwości, rola i zastosowanie
KLAUDYNA GRZELA
MAGDALENA BAŃKOSZ
nr katalogowy: 141218
10.15199/28.2022.6.3
witamina C
kwas askorbinowy
vitamin C
ascorbic acid
CHŁODNICTWO 2015-10-11
Wpływ parametrów mikroklimatu w komorze chłodniczej na jakościowe wskaźniki papryki
Tomasz Janusz Teleszewski
Katarzyna Gładyszewska-Fiedoruk
Iwona Skoczko
nr katalogowy: 94781
10.15199/8.2015.10-11.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Napoje funkcjonalne i dodatki - lipiec 2008 r.
nr katalogowy: 37628
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
Stability of lipophilic vitamins and quality of the premixes during their storage. Stabilność witamin lipofilnych i jakość premiksów paszowych w czasie ich przechowywania
Joanna Maćkowiak
Adam Voelkela
Zuzanna Okulus
nr katalogowy: 76889
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-8
Przemysłowa synteza witaminy C
GRZEGORZ GRYNKIEWICZ
BEATA A. WOLUCKA
nr katalogowy: 47210
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Retinoidy. Chemiczna różnorodność dla zdrowia i urody
Małgorzata Pawłowska
Marta Marzec
Izabela Nowak
Waldemar Jankowiak
nr katalogowy: 141972
10.15199/62.2023.2.8
retinoidy
witamina A
przegląd literatury
retinoids
vitamin A
literature review
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Retinoidy. Chemiczna różnorodność dla zdrowia i urody
Małgorzata Pawłowska
Marta Marzec
Izabela Nowak
Waldemar Jankowiak
nr katalogowy: 141972
10.15199/62.2023.2.8
retinoidy
witamina A
przegląd literatury
retinoids
vitamin A
literature review
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Retinoidy. Chemiczna różnorodność dla zdrowia i urody
Małgorzata Pawłowska
Marta Marzec
Izabela Nowak
Waldemar Jankowiak
nr katalogowy: 141972
10.15199/62.2023.2.8
retinoidy
witamina A
przegląd literatury
retinoids
vitamin A
literature review
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Soki owocowe jako źródło witaminy C w diecie człowieka
Izabella Kwaś
niewska-Karolak
Radosław Mostowski
nr katalogowy: 113416
10.15199/64.2018.4.3
soki owocowe
witamina C
metody otrzymywania
fruit juices
vitamin C
extraction methods
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-7
The impact of electromagnetic radiation emitted by LCD monitors on selected blood cell counts - in vitro studies
Magdalena ZAWADZKA
Małgorzata LEWICKA
Gabriela HENRYKOWSKA
Jacek BUCZYŃSKI
Krzysztof PACHOLSKI
Maciej RUTKOWSKI
Andrzej BUCZYŃSKI
nr katalogowy: 107475
10.15199/48.2017.07.22
electromagnetic radiation
LCD monitors
superoxide dismutase
vitamin E.
promieniowanie elektromagnetyczne
monitory LCD
dysmutaza ponadtlenkowa
witamina E.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Stability of some lipophilic vitamins in premixes used for animal nutrition Ocena stabilności wybranych witamin lipofilnych w premiksach stosowanych w żywieniu zwierząt
Joanna Maćkowiaka
Adam Voelkel
Joanna Zembrzuska
Irena Budnik
nr katalogowy: 86101
10.12916/przemchem.2014.1350
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-10
Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności - wrzesień 2006 r.
nr katalogowy: 22398
CHŁODNICTWO 2012-7-8
Stabilność przechowalnicza zawartości związków biologicznie aktywnych w wybranych owocach i warzywach z upraw ekologicznych i konwencjonalnych
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
LUCJAN KRALA
nr katalogowy: 70337
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-8
Zastosowanie techniki magnetycznego rezonansu jądrowego do badań przebiegu fotoizomeryzacji w układzie trienowym
MAREK KUBISZEWSKI
KRZYSZTOF KRAJEWSKI
nr katalogowy: 29233
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-5
Owoce dzikiej róży - właściwości i kierunki wykorzystania
Mariola Kobus
nr katalogowy: 35347
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wpływ metody suszenia na zawartość polifenoli ogółem, chlorofili i witaminy C w kolendrze siewnej (Coriandrum sativum L.)
Izabela Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 141627
10.15199/65.2023.1.3
kolendra siewna
polifenole ogółem
chlorofile
witamina C
coriander
total polyphenols
chlorophylls
vitamin C
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wpływ metody suszenia na zawartość polifenoli ogółem, chlorofili i witaminy C w kolendrze siewnej (Coriandrum sativum L.)
Izabela Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 141627
10.15199/65.2023.1.3
kolendra siewna
polifenole ogółem
chlorofile
witamina C
coriander
total polyphenols
chlorophylls
vitamin C
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wpływ metody suszenia na zawartość polifenoli ogółem, chlorofili i witaminy C w kolendrze siewnej (Coriandrum sativum L.)
Izabela Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 141627
10.15199/65.2023.1.3
kolendra siewna
polifenole ogółem
chlorofile
witamina C
coriander
total polyphenols
chlorophylls
vitamin C
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wpływ metody suszenia na zawartość polifenoli ogółem, chlorofili i witaminy C w kolendrze siewnej (Coriandrum sativum L.)
Izabela Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 141627
10.15199/65.2023.1.3
kolendra siewna
polifenole ogółem
chlorofile
witamina C
coriander
total polyphenols
chlorophylls
vitamin C
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Charakterystyka owoców wybranych odmian rokitnika pospolitego (Hippophae rhamnoides L.) uprawianych w Polsce
Janusz Lipowski
Krystian Marszałek
Sylwia Skąpska
Urszula Jasińska
nr katalogowy: 70381
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-7
Wielkość kropel fazy rozproszonej emulsji pierwotnej i emulsji po rekonstrukcji jako kryterium jakości farmaceutycznych emulsji suchych
Agnieszka Kulawik
Barbara Tal-Figiel
nr katalogowy: 61053
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-3
Preferencje studentów dotyczące spożywania wód butelkowanych i napojów funkcjonalnych
Janusz Rak
Krzysztof Boryczko
nr katalogowy: 75172
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Wpływ sposobu uprawy i chłodniczego przechowywania na zmiany zawartości witaminy C i chlorofili w papryce słodkiej i brokule
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Radosław Mostowski
nr katalogowy: 110181
10.15199/64.2017.10.2
witamina C
chlorofil
papryka słodka
brokuł
rolnictwo ekologiczne
przechowywanie
vitamin C
chlorophyll
sweet pepper
broccoli
organic farming
storage
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2015-3
WPŁYW WARUNKÓW REAKCJI NA MOŻLIWOŚCI SYNTEZY NANOCZĄSTEK SREBRA W ROZTWORACH WODNYCH
MAREK WOJNICKI
KATARZYNA ZABIEGLIŃSKA
MAGDALENA LUTY-BŁOCHO
nr katalogowy: 90108
10.15199/67.2015.3.1
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-12
Ocena efektywności działania oczyszczalni ścieków z produkcji napojów bezalkoholowych i niskoalkoholowych
Radosław Żyłka
Wojciech Dąbrowski
nr katalogowy: 135059
10.15199/17.2021.12.5
Produkcja napojów
przemysł napojowy
oczyszczanie ścieków
ultrafiltracja
flotacja DAF
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Ocena zawartości związków przeciwutleniających w owocach świdośliwy, aronii czarnoowocowej i czeremchy amerykańskiej
Alicja Ponder
Magdalena Morka
Ewelina Hallmann
nr katalogowy: 116673
10.151.99/65.2018.10.7
witamina C
związki polifenolowe
aronia
świdośliwa
czeremcha amerykańska
vitamin C
polyphenolic compounds
black chokeberry
saskatoon berry
black cherry
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-1
Ocena towaroznawcza rynkowych soków i nektarów owocowych z produkcji ekologicznej i konwencjonalnej
Franciszek Świderski
Małgorzata Żebrowska-Krasuska
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 49499
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-3
Rynek produktów z dzikiej róży
Stanisław Kalisz
nr katalogowy: 149357
10.15199/64.2024.3.4
dzika róża
witamina C
asortyment
rynek
rosehip
vitamin C
assortment
market
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-1
XII 2013 Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 82265
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-10
Piżmowa królowa jesieni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 123626
dynia
wartość odżywcza
karotenoidy
obróbka kulinarna
przetwarzanie
zastosowanie kulinarne.
pumpkin
nutritional value
carotenoids
culinary preparation
processing
culinary use.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Właściwości zdrowotne pełnoziarnistych produktów zbożowych
Aleksandra Wedziuk-Reszka
Beata Bondyra-Wiśniewska
nr katalogowy: 149824
10.15199/61.2024.4.3
produkty zbożowe
produkty pełnoziarniste
błonnik pokarmowy
składniki bioaktywne
dietoprofilaktyka
dietoterapia
grain products
whole grains
dietary fiber
bioactive compounds
dietary prevention
dietotherapy
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Wpływ ozonowania wody na zawartość bioaktywnych związków fenolowych i okres przydatności do spożycia świeżej kolendry (Coriandrum sativum L.)
Agnieszka Najda
Kamila Klimek
Halina Buczkowska
Sebastian Balant
Edyta Wrzesińska-Jędrusiak
nr katalogowy: 122834
10.15199/62.2019.10.7
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Charakterystyka i kierunki zagospodarowania dziczyzny
Tomasz Żmijewski
Wacław Mozolewski
Sylwester Rybaczek
nr katalogowy: 112859
10.15199/65.2018.3.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Komosa ryżowa nie tylko skarb Inków
Alina Pacesz
Anna Sip
nr katalogowy: 114462
10.15199/65.2018.6.5
komosa
wartość odżywcza
fermentacja
quinoa
nutritional value
fermentation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1b
Partial Inverse Most Unbalanced Spanning Tree Problem
Qin WANG
nr katalogowy: 65416
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przyprawy i zioła przyprawowe w żywieniu człowieka
Halina Makała
nr katalogowy: 140126
przyprawy
zioła przyprawowe
zastosowanie
właściwości
żywienie człowieka
spices
seasoning herbs
application
properties
human nutrition
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przyprawy i zioła przyprawowe w żywieniu człowieka
Halina Makała
nr katalogowy: 140126
przyprawy
zioła przyprawowe
zastosowanie
właściwości
żywienie człowieka
spices
seasoning herbs
application
properties
human nutrition
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-4
Zastosowanie gazów w przemyśle spożywczym
Janusz Czapski
Marcin Kidoń
nr katalogowy: 43848
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Znaczenie i udział suplementów diety w żywieniu osób dorosłych
Dorota Wichrowska
Anna Walc
Tomasz Knapowski
Wojciech Kozera
nr katalogowy: 115044
10.15199/65.2018.7.9
preparaty witaminowe
mineralne
poziom spożycia
vitamin
mineral preparations
consumption level
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Czynniki technologiczne wpływające na proces epoksydowania (Z,E,E)-1,5,9-cyklododekatrienu do 1,2-epoksy-(Z,E)-5,9-cyklododekadienu
Grzegorz Lewandowski
Estera Rytwińska
Eugeniusz Milchert
nr katalogowy: 20377
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-9
Niebezpieczne barwniki syntetyczne w żywności
Ewa Sicińska
Anna Brzozowska
nr katalogowy: 54165
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
Barwniki syntetyczne a nowe regulacje prawne
nr katalogowy: 38045
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-9
Z życia SPP
nr katalogowy: 128291
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Optymalizacja procesu epoksydowania (Z,E,E)-1,5,9-cyklododekatrienu w obecności katalizatora Mo(CO)
Grzegorz Lewandowski
Estera Rytwińska
Eugeniusz Milchert
nr katalogowy: 20379
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-12
Rozszerzenie e-learningu: e-trening operatorów pojazdów i urządzeń
MAREK KACPRZAK
ANDRZEJ KACZMARCZYK
ANDRZEJ MASŁOWSKI
nr katalogowy: 48917
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-3
E-mobility: realistic vision or hype - an economic analysis
nr katalogowy: 58512
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-10
Papiernia uczestniczy w projekcie magazynowania energii wodorowej
K. Głowacki
nr katalogowy: 128765
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-6
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 77917
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Epoksydowanie (Z,E,E)-1,5,9-cyklododekatrienu nadtlenkiem wodoru wobec katalizatorów przeniesienia międzyfazowego
Grzegorz Lewandowski
nr katalogowy: 20369
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Możliwości wykorzystania hydrokoloidów w produkcji makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 81085
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
Modern distance examination as part of distance learning – the E-matura project
Dominik JESKE
Maciej KRASUSKI
Rafał STRYJEK
Sławomir WIAK
nr katalogowy: 69305
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3b
Synergy E-business-Based Control Mode of Perception Mechanism
Yuyan JIANG
Hao SUN
Ping LI
Zheng WANG
Zhuting ZHANG
nr katalogowy: 66634
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-7
Zmiany wybranych wyróżników jakościowych dżemów jarzębinowych w trakcie ich przechowywania
Stanisław Kalisz
Andrzej Cendrowski
Aneta Kłos
nr katalogowy: 121510
10.15199/64.2019.7.1
jarzębina
dżemy
składniki bioaktywne
rowanberry
jams
bioactive compounds
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Czynniki determinujące potrzebę wdrożenia e-learningu przemysłowego w polskim przedsiębiorstwie sektora chemicznego
Sylwia Łukaszczykiewicz
nr katalogowy: 140035
10.15199/62.2022.10.5
przedsiębiorstwo chemiczne
e-learning
przemysł
wdrożenie
chemical company
e-learning
industry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Czynniki determinujące potrzebę wdrożenia e-learningu przemysłowego w polskim przedsiębiorstwie sektora chemicznego
Sylwia Łukaszczykiewicz
nr katalogowy: 140035
10.15199/62.2022.10.5
przedsiębiorstwo chemiczne
e-learning
przemysł
wdrożenie
chemical company
e-learning
industry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Czynniki determinujące potrzebę wdrożenia e-learningu przemysłowego w polskim przedsiębiorstwie sektora chemicznego
Sylwia Łukaszczykiewicz
nr katalogowy: 140035
10.15199/62.2022.10.5
przedsiębiorstwo chemiczne
e-learning
przemysł
wdrożenie
chemical company
e-learning
industry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Czynniki determinujące potrzebę wdrożenia e-learningu przemysłowego w polskim przedsiębiorstwie sektora chemicznego
Sylwia Łukaszczykiewicz
nr katalogowy: 140035
10.15199/62.2022.10.5
przedsiębiorstwo chemiczne
e-learning
przemysł
wdrożenie
chemical company
e-learning
industry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Czynniki determinujące potrzebę wdrożenia e-learningu przemysłowego w polskim przedsiębiorstwie sektora chemicznego
Sylwia Łukaszczykiewicz
nr katalogowy: 140035
10.15199/62.2022.10.5
przedsiębiorstwo chemiczne
e-learning
przemysł
wdrożenie
chemical company
e-learning
industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-7
E-handel sięga po zewnętrznych dostawców logistyki
nr katalogowy: 127225
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-7
E-handel sięga po zewnętrznych dostawców logistyki
nr katalogowy: 127225
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
AMCOsystem E "0" oparty na naturalnych składnikach nieoznaczonych symbolem E
nr katalogowy: 66664
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-3
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 90198
AUTO MOTO SERWIS 2022-2
Oferta świateł dla Audi e-tron GT
nr katalogowy: 136671
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-7
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ
Witold Danikiewicz
nr katalogowy: 106122
AURA 2004-9
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
Adam Wieczorek
nr katalogowy: 606
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Boski dar
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 115009
pomidory
przetwory pomidorowe
potrawy z pomidorów
walory zdrowotne
likopen
tomatoes
tomato products
nutrition value
tomatoes dishes
health benefits
lycopene
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-2
Wiosna na talerzu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 148436
nowalijki
rodzaje
wartość odżywcza
wykorzystanie kulinarne
zanieczyszczenia
spring vegetables
types
nutritional value
culinary use
contamination
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2024-4
Study of applying chalcedonite for silicone pressure-sensitive adhesives
ADRIAN K. ANTOSIK
EDYTA KUCHARSKA
ROBERT PEŁECH
MARCIN BARTKOWIAK
nr katalogowy: 150874
10.15199/28.2024.4.1
chalcedonite
vitamin B1
modification
surface properties
silicone pressure-sensitive adhesives
chalcedonit
witamina B1
modyfikacje
właściwości powierzchniowe
silikonowe kleje samoprzylepne
OPAKOWANIE 2015-4
Opakowanie do płynu e-liquid od APPE i Bericap
nr katalogowy: 90879
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Modyfikowana skrobia w produkcji makaronu podgotowanego
nr katalogowy: 50879
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
E-faktury – wkrótce obowiązkowe dla wszystkich
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 137398
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-1
e-CRUB – nowe rozwiązanie, nowe możliwości
nr katalogowy: 130090
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-1
e-CRUB – nowe rozwiązanie, nowe możliwości
nr katalogowy: 130090
CHŁODNICTWO 2017-6
Wpływ sposobu pakowania na zmiany wybranych cech jakościowych kalafiora w czasie chłodniczego przechowywania
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Radosław Mostowski
nr katalogowy: 107176
10.15199/8.2017.6.3
chłodnicze przechowywania
kalafior
opakowania
trwałość
refrigerated storage
cauliflower
packaging
durability
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2017-6
EMO Hannover 2017
nr katalogowy: 106785
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Laktony cz. XXXIII1). Synteza i aktywność antyfidantna alkilopodstawionych e-laktonów
BARBARA RATUŚ
FILIP BORATYŃSKI
JAN NAWROT
CZESŁAW WAWRZEŃCZYK
nr katalogowy: 49071
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-9
Algorytmy dla problemów sekwencjonowania przez hybrydyzacj˛e opartych o nieklasyczne chipy DNA
Marcin RADOM
Piotr FORMANOWICZ
nr katalogowy: 55502
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-9
Wzmacniacz klasy E na zakres CB
Mirosław MIKOŁAJEWSKI
nr katalogowy: 100492
10.15199/48.2016.09.04
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Innowacje ograniczające zużycie wody
nr katalogowy: 129156
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Nowy system foremek P.AN.
nr katalogowy: 12629
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Od kiedy zakaz stosowania E 171?
nr katalogowy: 134231
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-11
Inspirowany naturą: e-prowadnik E4Q firmy igus zdobywa German Design Award
nr katalogowy: 129160
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-2
Ciche, modułowe oraz kompaktowe rozwiązania do cleanroom od firmy igus
nr katalogowy: 125042
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-1
Kolejna odsłona serwisu e-budownictwo
nr katalogowy: 130089
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-5
Edward Treszczanowicz (1908 - 1985)
nr katalogowy: 108136
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Niezbędne składniki odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145002
produkty pochodzenia roślinnego
witaminy
funkcje
bogate źródło
products of plant origin
vitamins
functions
rich source
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-1
Szkolenia angażujące słuchaczy
nr katalogowy: 124507
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-4
E-learning VR, czyli połączenie dwóch technologii: e-learningu i wirtualnej rzeczywistości
nr katalogowy: 125730
AUTO MOTO SERWIS 2024-3
Zabawa w kurzu: testy Forda Mustanga Mach-E Rally
nr katalogowy: 149101
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-1
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 111905
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-9
Classification of E-Waste Types Using Machine Learning and Digital Image Processing
Ratko IVKOVIĆ
Mile PETROVIĆ
Petar SPALEVIĆ
Zoran MILIVOJEVIĆ
nr katalogowy: 150394
10.15199/48.2024.09.55
electronic waste
convolutional neural networks
computer vision
waste classification
elektroniczne odpady
splotowe sieci neuronowe
widzenie komputerowe
klasyfikacja odpadów
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-11
Inspirowany naturą: e-prowadnik E4Q firmy igus zdobywa German Design Award
nr katalogowy: 129160
OPAKOWANIE 2018-12
Ekologia w e-handlu, czyli jak zyskać w oczach klientów
nr katalogowy: 117933
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-3
Metoda projektowania wysokoczęstotliwościowych falowników klasy E – Matlab-Simulink
Zbigniew Kaczmarczyk
nr katalogowy: 142234
10.15199/48.2023.03.10
falownik klasy E
miękkie przełączanie
metoda projektowania
Matlab-Simulink.
Class E inverter
soft switching
design method
Matlab-Simulink.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-3
Metoda projektowania wysokoczęstotliwościowych falowników klasy E – Matlab-Simulink
Zbigniew Kaczmarczyk
nr katalogowy: 142234
10.15199/48.2023.03.10
falownik klasy E
miękkie przełączanie
metoda projektowania
Matlab-Simulink.
Class E inverter
soft switching
design method
Matlab-Simulink.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-3
Metoda projektowania wysokoczęstotliwościowych falowników klasy E – Matlab-Simulink
Zbigniew Kaczmarczyk
nr katalogowy: 142234
10.15199/48.2023.03.10
falownik klasy E
miękkie przełączanie
metoda projektowania
Matlab-Simulink.
Class E inverter
soft switching
design method
Matlab-Simulink.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-3
Z ŻYCIA SITPChem
Tadeusz Brzozowski
nr katalogowy: 106644
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-7
E-learning system for assessing the susceptibility of a subscriber to manipulation of identity and voice in telephony
Zbigniew PIOTROWSKI
Krzysztof SAWICKI
Arkadiusz ŻELECHOWSKI
nr katalogowy: 78003
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Korzyści z wystawiania e-faktur
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 137399
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-12
Witamina E właściwości i znaczenie dla człowieka
Agnieszka Zaborska
Jolanta Król
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 95679
10.15199/65.2015.12.4
AUTO MOTO SERWIS 2019-3
Denso e-Videns
nr katalogowy: 135715
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-17-18
5 lat e-podpisu
Tadeusz Szafarz
nr katalogowy: 30908
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Nowoczesne stabilizatory firmy Culinar
nr katalogowy: 67951
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-5
Najpierw zaufanie potem cyfryzacja
Andrzej Arendarski
nr katalogowy: 131640
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-9
Wzmacniacz klasy E ze zmienną impedancją obciążenia
Mirosław MIKOŁAJEWSKI
nr katalogowy: 122085
10.15199/48.2019.09.28
wzmacniacz klasy E
falownik rezonansowy
kluczowanie ZVS regulacja mocy wyjściowej.
Class E amplifier
resonant inverter
ZVS switching
output power control.
AUTO MOTO SERWIS 2019-3
Denso e-Videns
nr katalogowy: 135715
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-III
Dokąd zmierza krzywa życia izolacji polimerowej?
Eugeniusz WASILENKO
nr katalogowy: 30857
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2019-10
ABB zaprezentowała bezemisyjną, elektryczną ciężarówkę
nr katalogowy: 123079
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-5
Najpierw zaufanie potem cyfryzacja
Andrzej Arendarski
nr katalogowy: 131640
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-4
Sprzedaż wypieków przez internet - jak zacząć?
Paulina Steklińska
nr katalogowy: 113038
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-3
Modele e-learningu w reklamie telewizyjnej …?
JOLANTA BRZOSTEK-PAWŁOWSKA
nr katalogowy: 50819
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-9
Metody retencyjno-ewaporaeyjne unieszkodliwiania pestycydów w ściekach
DANUTA PAWLIKOWSKA
nr katalogowy: 107926
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-1
Ocena przydatności smół z szybkiej pirolizy węgla do o trz ymywania syntetycznej ropy węglowej
JAN SURYGAŁA
nr katalogowy: 108031
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-9
Output voltage control in the Class E ZVS inverter by frequency or reactance regulation
Mirosław MIKOŁAJEWSKI
nr katalogowy: 127796
10.15199/48.2020.09.02
Class E inverter
output power regulation
ZVS switching.
falownik klasy E
regulacja mocy
kluczowanie ZVS
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2020-3-4
Outetec Solutions for E-Scrap Processing
Jan Stå
l
Marius Franek
nr katalogowy: 126017
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-5
Substancje chemiczne w e-papierosach i ich wpływ na zdrowie człowieka
Jarosław Chmielewski
nr katalogowy: 126283
10.15199/62.2020.5.15
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-8
Bo liczy się technologia... - poznaj w praktyce rozwiązania technologiczne PMP
Maja Mejsner
nr katalogowy: 100454
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-I
Oświetlenie terenów zewnętrznych - wymagania i procedury weryfikacyjne według normy CIE S 015/E:2005
Dariusz CZYŻEWSKI
nr katalogowy: 27611
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-12
Porównanie platform utworzonych na bazie modeli SCORM i IMS QTI w aspekcie realizacji adaptowalnych e-kursów: Moodle CMS vs. TeleEdu LMS
ANDRZEJ ABRAMOWICZ
nr katalogowy: 40392
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-5
Instytut Farmaceutyczny - organizacja i zakłady badawcze
nr katalogowy: 28373
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Od kiedy zakaz stosowania E 171?
nr katalogowy: 134231
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2020-7-8
Oferta Wilo dla Przedsiębiorstw Ciepłowniczych: pompy i ich osprzęt
Stanisław Sowa
nr katalogowy: 127212
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2020-7-8
Oferta Wilo dla Przedsiębiorstw Ciepłowniczych: pompy i ich osprzęt
Stanisław Sowa
nr katalogowy: 127212
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-3
Edukacja w czasach komputerów
nr katalogowy: 41544
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2009-2
W najbliższym czasie warto odwiedzić:
nr katalogowy: 41207
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2016-4
Analysis of technological solutions for designing work loader of the automated assembly line of medical microtubes. (Artykuł w jęz. rosyjskim)
Wartanow M.W.
nr katalogowy: 102093
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Chromatograficzna analiza lotnych związków aromatycznych 11 kultywarów pigwowca pośredniego (Chaenomeles superba)
MACIEJ ADAMSKI
ALICJA Z. KUCHARSKA
ANNA SOKÓŁ-ŁĘTOWSKA
ANTONI SZUMNY
KATARZYNA WIŃSKA
MARZENA JANCZAK
nr katalogowy: 51322
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2019-3
e-operat techniczny - cyfryzacja może być prosta
Artur KACZMAREK
nr katalogowy: 118986
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Pochodne naftochinonu jako nowe substancje przeciwstarzeniowe w elastomerach
ANNA KOSMALSKA
MARIAN ZABORSKI
ANNA MASEK
nr katalogowy: 51348
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-9
Sweet quaternary derivatives of vitamin PP. Słodkie czwartorzędowe pochodne witaminy PP
Monika Stasiewicz
nr katalogowy: 79429
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-10
Wpływ procesu mrożenia na zdolności przeciwutleniające wybranych owoców
Iwona Drożdż
Agnieszka Łakomiec
Tadeusz Tuszyński
nr katalogowy: 54909
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Ocena możliwości wykorzystania zamrażania jako obróbki wstępnej przed tłoczeniem miazg owocowych
Andrzej Cendrowski
Zuzanna Dombrowska
nr katalogowy: 142044
10.15199/64.2023.1.4
jabłko
miazga
sok
obróbka wstępna
zamrażanie
tłoczenie
apple
pulp
juice
pre-treatment
freezing
pressing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Ocena możliwości wykorzystania zamrażania jako obróbki wstępnej przed tłoczeniem miazg owocowych
Andrzej Cendrowski
Zuzanna Dombrowska
nr katalogowy: 142044
10.15199/64.2023.1.4
jabłko
miazga
sok
obróbka wstępna
zamrażanie
tłoczenie
apple
pulp
juice
pre-treatment
freezing
pressing
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-6
Wyroby przemysłu chemicznego w środowisku naturalnym
MARIAN KWIATKOWSKI
nr katalogowy: 108144
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-5
Przegląd czasopism polskich
nr katalogowy: 1623
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-2
Plaforma e-learningowa
nr katalogowy: 15807
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-2
Silka E-najnowszy produkt Xelli
nr katalogowy: 10436
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Czynniki determinujące potrzebę wdrożenia e-learningu przemysłowego w polskim przedsiębiorstwie sektora chemicznego
Sylwia Łukaszczykiewicz
nr katalogowy: 140035
10.15199/62.2022.10.5
przedsiębiorstwo chemiczne
e-learning
przemysł
wdrożenie
chemical company
e-learning
industry
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-12
Dobór i optymalizacja parametrów falownika klasy E/F2
Piotr LEGUTKO
nr katalogowy: 81563
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-5
Metoda optymalizacji parametrów falownika klasy E
Piotr LEGUTKO
nr katalogowy: 84443
10.12915/pe.2014.05.05
OPAKOWANIE 2013-4
Opakowania w e-biznesie
MAŁGORZATA MIKA-MĘTEL
nr katalogowy: 76105
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-20
Kamienie milowe (24)
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 22172
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-9
Falownik klasy E - teoria i praktyka przekształtnika wysokiej częstotliwości
Zbigniew KACZMARCZYK
nr katalogowy: 3832
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-14-15
Jak zmóc dyrektywę
jaz
nr katalogowy: 13201
AUTO MOTO SERWIS 2018-TS-1
Jak działa e-Truck?
nr katalogowy: 134260
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2018-9
INTEGREX e-800H firmy Yamazaki Mazak – obrabiarka o wysokiej mocy do dużych elementów
nr katalogowy: 116223
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 143947
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-2
Falownik klasy E 27 MHz, 500 W o podwyższonej sprawności
Zbigniew KACZMARCZYK
Wojciech JURCZAK
nr katalogowy: 49949
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-6
Rola modułów dialogowych w tworzeniu profilów osobowych uczestników szkoleń e-learningowych
WOJCIECH PRZYŁUSKI
nr katalogowy: 44774
OPAKOWANIE 2019-9
Czy branża opakowań nadąży za rozwojem e-commerce?
nr katalogowy: 122557
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-4
Sama dieta nie wystarczy
Franciszek Kładź
nr katalogowy: 131407
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Chemia i technologia organiczna w Internecie
Grzegorz Fic
Grażyna Nowak
nr katalogowy: 20317
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-12
Sposoby prezentowania odzieży w e-sklepach oraz rozwiązania informatyczne do wdrażania e-sprzedaży odzieży z wykorzystaniem rzeczywistości rozszerzonej (AR) w e-commerce
JAROSŁAW WOJCIECHOWSKI
nr katalogowy: 123907
10.15199/60.2019.12.3
e-commerce
odzież
rzeczywistość rozszerzona AR
aplikacja webowa
progresywna aplikacja webowa
aplikacja wielowarstowa
wirtualna przymierzalnia
e-commerce
garments
augmentedreality
web application progressive web application
multi-tierapplication
virtualfittingroom
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2016-2
STANOWISKO DO ZROBOTYZOWANEGO PROCESU SPAWANIA ZAWIASÓW
Aleksander NIEOCZYM
nr katalogowy: 98592
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-12
Stora Enso dla sprzedawców internetowych – portfolio opakowań e-TALES
nr katalogowy: 111283
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-10
Sorbitol E 420 - naturalny dodatek do żywności (2)
K. Nowak
K. Mitka
nr katalogowy: 22397
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-1
Opis zjawisk adsorpcyjnych zachodzących w mikroporowałych strukturach węgli aktywnych
JERZY CHOMA
HELENA JANKOWSKA
nr katalogowy: 108032
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-1
Wpływ nośnika na aktywność katalityczną tytanowego katalizatora w polimeryzacji etylenu i propylenu
ARTUR WASILEWSKI
STANISŁAW PASYNKIEWICZ
WINCENTY SKUPINSKI
nr katalogowy: 108029
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Mączka chleba świętojańskiego (E 410) - coraz częściej stosowany dodatek do środków spożywczych
Katarzyna Mitka
Krystyna Nowak
nr katalogowy: 29448
ELEKTROINSTALATOR 2022-7-8
PRODUKTY
nr katalogowy: 138500
ELEKTROINSTALATOR 2022-7-8
PRODUKTY
nr katalogowy: 138500
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Drodzy Czytelnicy!
nr katalogowy: 128313
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-4
Zastosowanie szerokopasmowego internetu dla potrzeb e-nawigacji na przykładzie usługi pogodowego planowania trasy statku
Joanna SZŁAPCZYŃSKA
Jacek PIETRASZKIEWICZ
nr katalogowy: 105028
10.15199/59.2017.4.3
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2014-11
Ocena aktualnego stanu prac na forum IMO nad koncepcją e-nawigacji i planem jej wdrożenia
Ryszard Wawruch
nr katalogowy: 88038
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2012-4
Wymagania podtrzymania pracy jednostek wytwórczych w warunkach podnapięciowych
Edward Ziaja
Bartłomiej Wycech
Tomasz Sikorski
nr katalogowy: 66877
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Karmel (E 150) - najstarszy barwnik spożywczy (1)
KATARZYNA MITKA
KRYSTYNA NOWAK
nr katalogowy: 14505
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-11
Perspektywy e-handlu i m-handlu
S. Godula
nr katalogowy: 1251
CHŁODNICTWO 2004-8
AREA TRADERS prezentuje J&E Hali
Bartosz Nowacki
nr katalogowy: 747
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-5
Kwantowy wzorzec jednostki miary napięcia elektrycznego
E. Dudek
E. Michniewicz
D. Sochocka
nr katalogowy: 16399
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-2
Karmel (E 150) - najstarszy barwnik spożywczy (2)
KATARZYNA MITKA
KRYSTYNA NOWAK
nr katalogowy: 14522
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Karmel (E 150) - najstarszy barwnik spożywczy (1)
KATARZYNA MITKA
KRYSTYNA NOWAK
nr katalogowy: 14505
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-2
PAT E N T Y I P R O J E K T Y
nr katalogowy: 7924
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Drodzy Czytelnicy!
nr katalogowy: 128313
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Kwas mlekowy (E 270) - substancja nie tylko dla przemysłu spożywczego
Katarzyna Mitka
nr katalogowy: 42382
SZKŁO I CERAMIKA 2006-1
Wymagania jakościowe dla szkieł kryształowych
E. Grochal
E. Żelazowska
W. Łachman
nr katalogowy: 21023
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-2
Jak przeciwdziałać obecności Campylobacter w żywności
E. Daczkowska-Kozon
nr katalogowy: 20855
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-4
SILKA E - nowe dane dla konstruktorów
nr katalogowy: 17549
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-1
Piksele na tkaninach-E. Masłowskiinach
E. Masłowski
nr katalogowy: 5830
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-10
TECHNIKA NA CODZIEŃ
nr katalogowy: 67984
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Jagoda kamczacka - "eliksir życia"
Sabina Lachowicz
Jan Oszmiański
Małgorzata Jaszyk
nr katalogowy: 119735
10.15199/64.2019.4.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-3
Utrwalanie soków wysokiej jakości z wykorzystaniem wysokich ciśnień
Jakub Bone Grzegorz Widłak Łukasz Wachowicz
nr katalogowy: 119415
10.15199/65.2019.3.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-8
Epoksydowanie Z,E,E-1,5,9-cyklododekatrienu nadtlenkiem wodoru w warunkach katalizy przeniesienia fazowego
Grzegorz Lewandowski
Łukasz Sałaciński
Eugeniusz Milchert
nr katalogowy: 108909
10.15199/62.2017.8.37
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Niezbędne składniki odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145002
produkty pochodzenia roślinnego
witaminy
funkcje
bogate źródło
products of plant origin
vitamins
functions
rich source
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Podstępne pałeczki. Patogeny bakteryjne w kuchni - Escherichia coli
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 106244
zatrucia pokarmowe
żywienie zbiorowe
charakterystyka zagrożenia
E. coli
środki kontroli/nadzoru.
foodborne poisonings
catering and food service
hazard characterization
E. coli
control measures
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-1
PAT E N T Y I P R O J E K T Y
nr katalogowy: 7885
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2004-5
T-R4 - jednofunkcyjne przekaźniki czasowe
nr katalogowy: 7569
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-8
Skuteczność dwutlenku chloru w eliminowaniu mikroorganizmów patogennych
nr katalogowy: 7159
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH