Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-4
Kasza - produkt wartościowy sam w sobie
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 83383
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-10
Charakterystyka żywieniowa kasz Cz. I. Wartość odżywcza i zdrowotna kaszy gryczanej
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 47099
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Alkaloidy tropanowe – co młynarze powinni o nich wiedzieć
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 137881
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-3
Prawie wszystko o kaszach
Roman Jurga
nr katalogowy: 82846
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Kasze znane i mniej znane
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 91206
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Wybrane informacje o produkcji, jakości i zastosowaniu kasz – ze szczególnym omówieniem kasz gryczanych
Roman Jurga
nr katalogowy: 70531
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Alkaloidy tropanowe – co młynarze powinni o nich wiedzieć
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 137881
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-6
Kasze z obniżoną zawartością węglowodanów (m.in. dla diabetyków)
nr katalogowy: 44899
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Problemy surowcowe branży młynarskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 137008
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
O czym każdy przechowalnik ziarna zbóż wiedzieć powinien Laboratorium przy magazynie zbożowym
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 120556
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Produkcja i zużycie zbóż w Polsce
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 63579
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 1)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 127380
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Rozdział 1. Przygotowanie surowca do przemiału 1.8. Nowe techniki przygotowania ziarna pszenicy do przemiału gwarancją jakości przetworów
Roman Jurga
nr katalogowy: 72187
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-3
Jęczmień - właściwości prozdrowotne i wykorzystanie w produkcji spożywczej
Aleksandra Kępińska
nr katalogowy: 89832
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 1)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 127380
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Ziarna dające siłę
nr katalogowy: 116448
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-11
Sytuacja na krajowym rynku pasz przemysłowych
nr katalogowy: 55357
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-12
Charakterystyka żywieniowa kasz Cz. III. Wartość odżywcza i zdrowotna kaszy jęczmiennej
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 48613
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-4
Prozdrowotne związki zawarte w ziarnie zbóż i pseudozbóż
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 144368
ziarna zbóż
związki bioaktywne
substancje prozdrowotne
cereal grains
bioactive compounds
health-promoting substances
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-7-8
Z tej mąki będzie chleb
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 121413
produkty zbożowe
mąka
zagęszczające właściwości mąki
pieczywo
makarony
wyroby mączne
kasze
cereals
flour
bread
pasta
pizza dough
thickenig properties of flour
groats
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-6
Stan i perspektywy handlu zagranicznego zbożami
nr katalogowy: 27181
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-12
Otręby ubocznym produktem przemiału ziarna zbożowego
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 88256
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-2
Przyrodniczo - organizacyjne uwarunkowania produkcji zbóż w Polsce
FRANCISZEK KAPUSTA
nr katalogowy: 41572
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-4
Kukurydza.Przemiał kukurydzy "na sucho"
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 43804
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-3
Automatyczne urządzenie do badania prób ziarna zbóż
nr katalogowy: 41879
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-4
Posiedzenie Komisji Zarządzającej Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych
nr katalogowy: 50844
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-5
Kwasowość tłuszczowa w wybranych przetworach zbożowych (kasze i płatki)
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 35236
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS
Wojciech Górniak
nr katalogowy: 81087
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-12
Dokładne klasyfikowanie ziarna zbóż za pomocą sortownika Gravomat
Othmar GERSCHWILER
nr katalogowy: 23096
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-6
Transport ziarna zbóż
nr katalogowy: 6316
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Atestacja wilgotnościomierzy elektrycznych użytkowanych do oznaczania wilgotności ziarna zbóż
Hanna Majdak
nr katalogowy: 81088
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-12
Kilka uwag na temat bezpiecznego przechowywania ziarna zbóż
Roman Jurga
nr katalogowy: 14198
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Przechowywanie i konserwacja ziarna zbóż
Woj ciech Górniak
nr katalogowy: 49103
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Koniec 2019 roku, ciekawego i ważnego dla Stowarzyszenia Młynarzy Rzeczypospolitej Polskiej jest już bardzo blisko
Jerzy Kuchciak
nr katalogowy: 123772
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
Rynek zbóż a sytuacja w młynarstwie i piekarstwie
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 78871
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-8
GRYKA - Część 2. Charakterystyka chemiczno-żywieniowa
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 37057
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-11
Synteza sytuacji na krajowym rynku pasz
nr katalogowy: 80316
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
Produkcja filmu promocyjnego pt. „Pieczywo – smak, zdrowie, ekonomia”
nr katalogowy: 136975
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Produkcja filmu promocyjnego pt. „Pieczywo – smak, zdrowie, ekonomia”
nr katalogowy: 136705
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
O czym każdy przechowalnik ziarna zbóż wiedzieć powinien (część 4)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 119591
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
O czym każdy przechowalnik ziarna zbóż wiedzieć powinien (część 3) Bezpieczne przechowywanie ziarna zbóż
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 118499
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-1
Żeby chleb był lepszy. Konferencja Zakładu Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS Wpływ cech ziarna na jakość chleba
nr katalogowy: 4728
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
Metody oznaczania wilgotności ziarna zbóż i przetworów zbożowych
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 96583
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-5
Stan i perspektywy handlu zagranicznego zbożami i przetworami zbożowymi
nr katalogowy: 35234
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-9
Systemowa i szybka ocena jakości ziarna zbóż
STANISŁAW J. KUBACKI
STANISŁAW KOS
ADAM A. KRAUSE
nr katalogowy: 6380
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Kampania żniwna 2017 z nowymi regulacjami prawnymi
nr katalogowy: 108634
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-7
Nowy system do oceny jakości ziarna zbóż
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 14078
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-1
Handel zagraniczny zbożami i przetworami zbożowymi
nr katalogowy: 40825
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Drodzy Czytelnicy
Monika Soszyńska-Masny
nr katalogowy: 134841
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-4
Wysoka jakość ziarna zbóż podstawą produkcji żywności wysokiej jakości
Andrzej Markowski
nr katalogowy: 66841
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Pieczywo z pradawnych zbóż
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 132753
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-9
Handel zagraniczny zbożami i ich przetworami
nr katalogowy: 62045
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-7
Handel zagraniczny surowcami paszowymi i paszami
nr katalogowy: 77660
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Produkcja filmu promocyjnego pt. „Pieczywo – smak, zdrowie, ekonomia”
nr katalogowy: 136705
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-11
Sytuacja na międzynarodowym rynku zbóż, ze szczególnym uwzględnieniem wschodnich państw członkowskich Unii Europejskiej
nr katalogowy: 80313
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Otręby z różnych zbóż - wartość technologiczna i żywieniowa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 101317
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-2
Ziarno pełne zdrowia
nr katalogowy: 82308
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Produkcja filmu promocyjnego pt. „Pieczywo – smak, zdrowie, ekonomia”
nr katalogowy: 136884
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-2
WYDARZENIA
nr katalogowy: 66178
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Co to jest „zboże techniczne”?
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 143473
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
Produkcja filmu promocyjnego pt. „Pieczywo – smak, zdrowie, ekonomia”
nr katalogowy: 136975
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Produkcja filmu promocyjnego pt. „Pieczywo – smak, zdrowie, ekonomia”
nr katalogowy: 136884
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Fundusz Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych zaczyna funkcjonować
Jadwiga Ro thkaehl
nr katalogowy: 49101
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Bezpieczna konserwacja i przechowywanie zbóż
Wojciech Górniak
nr katalogowy: 99940
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów 2021 roku w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 134848
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Atestacja analizatorów NIR
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 81089
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-11
Produkty zbożowe u podstaw piramidy zdrowego żywienia
Ewa Sicińska
nr katalogowy: 56026
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-4
Podstawowe wybrane informacje o przechowywaniu ziarna zbóż
nr katalogowy: 83389
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Pieczywo z pradawnych zbóż
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 132753
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-12
Wpływ wilgotności ziarna pszenicy na jego gęstość w stanie zsypnym
Wojciech GÓRNIAK
Hanna MAJDAK
nr katalogowy: 14189
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Roczny spis treści miesięcznika "Przegląd Zbożowo-Młynarski" Rocznik LVI – 2012 r.
nr katalogowy: 72907
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-4
Rozdział 1. Przygotowanie ziarna do przemiału 1.2. Prawie wszystko o zanieczyszczeniach masy zbożowej i uszkodzeniach ziarna zbóż
Roman Jurga
nr katalogowy: 66844
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-9-10
Struktura sprzedaży silosów zbożowych na przykładzie województwa kujawsko-pomorskiego
Lesław Janowicz
Monika Janowicz
nr katalogowy: 105483
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-1
Handel zagraniczny zbożami i ich przetworami
nr katalogowy: 73911
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów 2017 roku w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
nr katalogowy: 110959
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Działalność Komitetu Technicznego 36 ds. Zbóż i Przetworów Zbożowych
Wojciech Górniak
nr katalogowy: 70537
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Technologia młynarska na świecie – dziś i w przyszłości. Czyszczenie ziarna podstawą sukcesu.
nr katalogowy: 49672
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów 2018 roku w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 117558
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-7
Doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 36656
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-2
Kontrola temperatury ziarna niezbędnym elementem bezpiecznego przechowywania zbóż
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 105097
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów 2019 roku w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 122794
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-7
XXXVI Konferencja w Krynicy Morskiej Parametry oceny jakości ziarna zbóż i mąki do produkcji wyrobów piekarsko-ciastkarskich
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 92069
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Jakość ziarna pszenicy w zakładach przetwórstwa zbożowego
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 149823
10.15199/61.2024.4.2
magazyny zbożowe
pszenica
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
grain elevator
wheat
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-8
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 85842
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Jakość ziarna pszenicy z tegorocznych zbiorów w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 140645
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Jakość ziarna pszenicy z tegorocznych zbiorów w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 140645
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-20
Zdrowiejący w zbożu
Ewa Sicińska
nr katalogowy: 86813
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-5
O czym każdy przechowalnik ziarna zbóż wiedzieć powinien (część 1)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 116493
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Oddzielanie zanieczyszczeń z ziarna zbóż
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 13973
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Oddzielanie zanieczyszczeń z ziarna zbóż
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 13973
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Nowe techniki czyszczenia ziarna gwarantujące jakość przetworów zgodną z wymaganiami unijnymi
Roman Jurga
nr katalogowy: 24526
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Nowe techniki czyszczenia ziarna gwarantujące jakość przetworów zgodną z wymaganiami unijnymi
Roman Jurga
nr katalogowy: 24526
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-12
Analiza Okrężna w zakresie ziarna pszenicy i mąki pszennej
Jadwiga ROTHKAEHL
nr katalogowy: 14191
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-12
Polski handel zagraniczny zbożami i przetworami zbożowymi
Roman Jurga
nr katalogowy: 6477
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów 2020 roku w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 130205
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów 2020 roku w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 130205
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-11
Zbiory zbóż w Niemczech w 2004 r.
nr katalogowy: 6453
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-11
Sprawozdanie z panelu dyskusyjnego przetwórców zbóż na Targach POLAGRA 2004
Roman Jurga
nr katalogowy: 6451
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-5
Zapewnienie jakości ziarna zbóż w okresie przechowywania
Ralph E. Kolb
nr katalogowy: 67407
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-4
Wpływ zmian mikrobiologicznych na jakość ziarna zbóż w czasie przechowywania
LESŁAW JANOWICZ
nr katalogowy: 20099
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-1
Wsparcie eksportu zbóż i produktów ich przetwórstwa w ramach Wspólnej Polityki Rolnej
Marian Borek
nr katalogowy: 23490
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Analiza zmian w powierzchni zasiewów i plonowaniu zbóż na świecie w ostatnich dziesięciu latach
MARIAN BOREK
nr katalogowy: 32435
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-8
Możliwości pozyskania ziarna zbóż na rynku światowym w roku gospodarczym 2008/2009
MARIAN BOREK
nr katalogowy: 37064
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-11
Menu bez glutenu
Ewa Czarniecka-Skubina
Marlena Pielak
nr katalogowy: 110315
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Daty i fakty. Cz. 1. Rozdrabnianie ziarna
Andrzej Gładkowski
nr katalogowy: 141707
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-7
Interwencja, wsparcie i dodatkowe działania na rynku zbóż
nr katalogowy: 36655
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2004 roku
JADWIGA ROTHKAEHL
nr katalogowy: 13966
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-1
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2003 r.
Jadwiga ROTHKAEHL
nr katalogowy: 6209
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2004 roku
JADWIGA ROTHKAEHL
nr katalogowy: 13966
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 3)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 130206
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Wyniki kontroli jakości przetworów zbożowych
nr katalogowy: 150888
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Z tej mąki będzie chleb
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 89398
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-6
Wpływ przechowywania na wilgotność ziarna zbóż
LESŁAW JANOWICZ
nr katalogowy: 27173
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-10
Mikrobiologiczne badania ziarna pszenicy i mąk pszennych
BARBARA WOJCIK-STOPCZYNSKA
BARBARA JAKUBOWSKA
nr katalogowy: 6423
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-3
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2013 roku
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 82843
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-3
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2014 roku
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 89829
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Handel zagraniczny zbożami
nr katalogowy: 65598
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Drodzy Czytelnicy
Monika Soszyńska-Masny
nr katalogowy: 106422
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-5
Nowa generacja urządzeń techniki NIR-T do oceny jakości ziarna zbóż i przetworów zbożowych
nr katalogowy: 20086
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-6
Opory przepływu powietrza przez ziarno zbóż i wybrane nasiona podczas wietrzenia
WALENTYNA KIZUN
ELŻBIETA KUSIŃSKA
nr katalogowy: 6320
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Długoterminowe zmiany na światowych rynkach surowców rolnych - główne przyczyny wysokich i zmiennych cen – Michał Koleśnikow – ekspert ds. Analiz Rynków Rolnych w Departamencie Analiz Makroekonomicznych i Sektorowych BGŻ S.A.
nr katalogowy: 72178
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-1
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2005 roku
Jadwiga ROTHKAEHL
Sylwia STĘPNIEWSKA
nr katalogowy: 20162
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-12
Kierunki zmian Wspólnej Polityki Rolnej w zakresie zbóż w Unii Europejskiej
WOJCIECH GORNIAK
nr katalogowy: 6467
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-2
Sytuacja na unijnym rynku zbóż i rzepaku w sezonie 2014/15
nr katalogowy: 89335
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-5
Ewolucja rozdysponowania ziarna zbóż na świecie
MARIAN BOREK
nr katalogowy: 44463
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Z kaszą przez Polskę!
nr katalogowy: 150001
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Sytuacja na rynku zbożowych surowców paszowych i produkcji pasz
nr katalogowy: 64970
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-4
Wstępny szacunek zbiorów ziarna zbóż podstawowych w Polsce w 2023 roku
nr katalogowy: 144357
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-4
Możliwości uzupełnienia niedoborów zbóż na rynku Wspólnoty
nr katalogowy: 25159
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Stan przetwórstwa zbóż w Polsce
nr katalogowy: 52961
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2007 roku
JADWIGA ROTHKAEHL
nr katalogowy: 32423
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-1
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2006 roku
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 23475
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-4
Porównanie składu chemicznego i wartości pokarmowej fonio z szarłatem i teffem
Marek Bury
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 144370
fonio
teff
szarłat
skład mineralny
wartość odżywcza
fonio
teff
amaranth
mineral composition
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-8
Zmiany strukturalne młynarstwa w P olsce
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 92760
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
Mykotoksyny - niebezpieczne zanieczyszczenie ziarna i produktów zbożowych
Jerzy Kuchciak
Anna Czubaszek
nr katalogowy: 111949
pleśnie
mykotoksyny
zboża
produkty przemiału
filamentous fungi
mycotoxins
cereal
milling products
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-9
Zapewnianie jakości ziarna zbóż oraz ziarna roślin strączkowych i oleistych dzięki konserwacji chłodzeniem
nr katalogowy: 29988
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-7
Problemy surowcowe branż zbożowo-młynarskiej oraz piekarskiej i cukierniczej w Polsce
MIECZYSŁAW JANKIEWICZ
nr katalogowy: 27806
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Pełne ziarna - holistyczny wybór
Pauline Taggart
nr katalogowy: 57024
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Handel zagraniczny zbożami
nr katalogowy: 79019
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Ciężar objętościowy ziarna kukurydzy i pszenicy ważnym parametrem oceny jakości
nr katalogowy: 60163
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 7)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 133694
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-2-3
Od sita do wialni
nr katalogowy: 65888
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-7
Potencjał zbożowy Ukrainy, Rosji i Kazachstanu na tle UE-25
Roman Jurga
nr katalogowy: 14088
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Fundusz Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych
nr katalogowy: 78274
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 3)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 130206
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-7-8
Podstawa żywienia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 99748
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-7
Kontrola wilgotności i temperatury ziarna zbóż w czasie ich przechowywania
nr katalogowy: 60744
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Australia - prognoza zbiorów pszenicy najniższa od 9 lat
nr katalogowy: 110964
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-5
Rozdział 1. Przygotowanie ziarna do przemiału. 1.3. Podstawowe informacje o zanieczyszczeniu mikotoksynami ziarna zbóż
Roman Jurga
nr katalogowy: 67411
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
SPOTKANIE POŻNIWNE dotyczące aktualnej sytuacji na rynku ziarna zbóż w Polsce
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 141697
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 5)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 132047
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-3
Przechowywanie ziarna zbóż o zróżnicowanych parametrach jakościowych
Jan Szyszło
Przemysław Bochat
nr katalogowy: 75009
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-4
Sektor zbożowo-młynarski Unii Europejskiej
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 83393
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-8
Handel zagraniczny surowcami paszowymi i paszami
nr katalogowy: 85829
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-2
Połączone metody czyszczenia, jako nowoczesne rozwiązanie dla obniżenia poziomu mikotoksyn w ziarnie zbóż
Matthias Gräber
nr katalogowy: 97767
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-7
Współczesne przechowalnictwo ziarna zbóż
LESŁAW JANOWICZ
nr katalogowy: 27941
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-3
Pojemność magazynowa dostępna dla handlu towarami rolnymi w UE, w aspekcie rynku ziarna zbóż oraz nasion roślin oleistych i białkowych
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 114126
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-2
Rozpoczęła się nowa kadencja Komisji Zarządzającej Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych
nr katalogowy: 82301
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Co to jest „zboże techniczne”?
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 143473
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-1
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2010 roku
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 56846
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Anachronizmy w koncepcji oceny jakościowej ziarna i przetworów zbożowych
MIECZYSŁAW JANKIEWICZ
nr katalogowy: 32424
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-11
Analiza Okrężna dla laboratoriów oceniających ziarno zbóż i przetwory zbożowe
ANNA SZAFRAŃSKA
nr katalogowy: 31062
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Szkolenie w zakresie metodyki oznaczania wybranych wyróżników jakościowych ziarna i mąki oraz interpretacji uzyskiwanych wyników badań
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 138725
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
GAZETA MŁYNARSKA Stowarzyszenie Młynar zy RP Nr 84 2017 r. ROK XXI
nr katalogowy: 110965
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-7
Schładzanie, przewietrzanie i mieszanie ziarna składowanego w silosach
PRZEMYSŁAW BOCHAT
nr katalogowy: 36751
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Sytuacja popytowo-podażowa na rynku zbóż światowym oraz w UE
nr katalogowy: 49669
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Zmiany w prawie żywnościowym UE ważne dla przetwórców ziarna zbóż
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 133695
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-12
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów krajowych w latach 2006–2010 – na podstawie badań ZPZiP IBPRS
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 64150
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Dieta owsiana w żywieniu człowieka
nr katalogowy: 78273
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Wymagania jakościowe dla pszenicy przeznaczonej do produkcji mąki i chleba
Roman Jurga
nr katalogowy: 63570
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Jakość ziarna zbóż i kukurydzy w okresie przechowywania
nr katalogowy: 60166
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-12
Stan przemysłu zbożowo- młynarskiego i wtórnego przetwórstwa zbóż oraz wykorzystanie zbóż w innych przemysłach
nr katalogowy: 39784
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Zgłębnik – sonda ręczna ze wspomaganiem elektrycznym do pobierania próbek zbóż
Józef Sadkiewicz
nr katalogowy: 132059
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Daty i fakty. Cz. 1. Rozdrabnianie ziarna
Andrzej Gładkowski
nr katalogowy: 141707
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-2
Zastosowanie unowocześnionych technik czyszczenia i sortowania ziarna pszenicy zapewnia jakość przetworów zgodną z normami UE
Roman Jurga
nr katalogowy: 57352
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Sezon 2018/2019 nie będzie łatwy dla młynarzy
nr katalogowy: 115162
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Prognozy na 2023 rok. Mąka tańsza nie będzie
nr katalogowy: 142581
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Pszenica w XXI wieku (cz. 3)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 141693
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-2
Zygzakowy separator powietrzny
nr katalogowy: 113067
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-4
Wyniki kontroli IJHARS (w II kwartale 2008 r.) jakości handlowej przetworów zbożowych.
Roman Jurga
nr katalogowy: 43806
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-5
Sytuacja przed nowymi zbiorami na rynku zbożowym w Polsce
nr katalogowy: 67406
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Możliwości organizacyjne, prawne i ekonomiczne zakupu ziarna pszenic przez kraje członkowskie Unii Europejskiej w Kazachstanie
nr katalogowy: 63578
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-11
Podstawowe wymagania jakościowe dla ziarna pszenicy i mąk pszennych
Roman Jurga
nr katalogowy: 87635
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-7
Niezawodne higieniczne systemy transportu ziarna
nr katalogowy: 85267
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-8
O wzajemnym oddziaływaniu ziarna z wodą
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 69725
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-7
Polskie wilgotnościomierze z klasą
nr katalogowy: 6335
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-2
Doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 82306
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-2
Wykorzystanie ozonu w przechowywaniu ziarna zbóż (cz. 1)
Tomasz Piechowiak
Maciej Balawejder
nr katalogowy: 105087
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-9
"Jakość ziarna i mąki - aspekt technologiczny i zdrowotny"
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 37734
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-7
Stan i prognoza krajowego rynku zbóż i ich przetworów
nr katalogowy: 60736
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-2
Światowy handel mąką pszenną w latach 1997/1998 - 2006/2007
MARIAN BOREK
nr katalogowy: 41573
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-6
Prawie wszystko o kaszach
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 6318
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-9
Nowy silos do ziarna zbóż i rzepaku firmy BiN
nr katalogowy: 29992
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Efektywne szlifowanie ziarna bez kamieni
nr katalogowy: 121647
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
Stan krajowego rynku i przetwórstwa zbóż
nr katalogowy: 56206
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-3
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 50396
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Daty i fakty. Cz. 2. Walce przemiałowe i mlewniki
Andrzej Gładkowski
nr katalogowy: 142596
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Warunki przechowywania kukurydzy i soi w U SA
nr katalogowy: 118508
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-7
Sytuacja na krajowym rynku zbóż i jego przetwórstwa
nr katalogowy: 92241
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Wpływ gęstości ziarna w stanie zsypnym na wartość technologiczną uzyskanej mąki
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 124786
mąki pasażowe
przemiał pszenicy
wartość technologiczna
wartość wypiekowa
flour passages
grain milling
technological value
baking value of flour
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH