Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Żywność funkcjonalna dla osób prowadzących aktywny tryb życia
Arkadiusz Szterk
Małgorzata Czerwonka
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 51875
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-6
Witamina C. Właściwości, rola i zastosowanie
KLAUDYNA GRZELA
MAGDALENA BAŃKOSZ
nr katalogowy: 141218
10.15199/28.2022.6.3
witamina C
kwas askorbinowy
vitamin C
ascorbic acid
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-6
Witamina C. Właściwości, rola i zastosowanie
KLAUDYNA GRZELA
MAGDALENA BAŃKOSZ
nr katalogowy: 141218
10.15199/28.2022.6.3
witamina C
kwas askorbinowy
vitamin C
ascorbic acid
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-4
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 105163
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Witaminowe abecadło Rola i znaczenie witamin oraz ich suplemetnacja w codziennym odżywianiu
Anna Fabisiak
nr katalogowy: 97168
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-5
Czy musimy suplementować dietę? (Część 2)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 148553
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2024-4
Study of applying chalcedonite for silicone pressure-sensitive adhesives
ADRIAN K. ANTOSIK
EDYTA KUCHARSKA
ROBERT PEŁECH
MARCIN BARTKOWIAK
nr katalogowy: 150874
10.15199/28.2024.4.1
chalcedonite
vitamin B1
modification
surface properties
silicone pressure-sensitive adhesives
chalcedonit
witamina B1
modyfikacje
właściwości powierzchniowe
silikonowe kleje samoprzylepne
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Stability of some lipophilic vitamins in premixes used for animal nutrition Ocena stabilności wybranych witamin lipofilnych w premiksach stosowanych w żywieniu zwierząt
Joanna Maćkowiaka
Adam Voelkel
Joanna Zembrzuska
Irena Budnik
nr katalogowy: 86101
10.12916/przemchem.2014.1350
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-10
Witamina D rola i znaczenie dla człowieka
Agnieszka Zaborska
Jolanta Król
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 87253
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-12
Witamina E właściwości i znaczenie dla człowieka
Agnieszka Zaborska
Jolanta Król
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 95679
10.15199/65.2015.12.4
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-5
Brakujące elementy
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 83916
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-7
Witamina A funkcje i znaczenie dla człowieka
Agnieszka Zaborska
Jolanta Król
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 92523
10.15199/65.2015.7.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-3
Detoksykacja aflatoksyny B1 przez drobnoustroje probiotyczne
Katarzyna Śliżewska
nr katalogowy: 125281
10.15199/62.2020.3.12
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Witamina B12 – wiedza podana w pigułce
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 136049
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-16
Witamina VC
nr katalogowy: 19377
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
Determination of aflatoxins in nuts and plant oil extracts by LC-MS/MS method Określanie zawartości aflatoksyn w orzechach i olejowych ekstraktach roślinnych techniką LC-MS/MS
Ilona Węglarz
Barbara Mazurek
Mariusz Chmiel
Bożena Górecka
nr katalogowy: 102414
10.15199/62.2016.11.34
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-4
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 14573
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Witamina B12 – wiedza podana w pigułce
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 136049
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-3
Polskie wersje norm dotyczących odległościowych aspektów bezpieczeństwa
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 142271
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Owoce jagodowe - doskonałe źródło składników funkcjonalnych do napojów oraz na przetwory Cz. II. Owoce czarne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 86179
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-5
Produkty zbożowe źródłem witamin z grupy B w diecie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 67396
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-10
Wpływ dodatku kwasu askorbinowego na cechy reologiczne ciasta i jakość pieczywa pszennego
BOŻENA LEWICKA
nr katalogowy: 38780
OPAKOWANIE 2022-8
AlphaJET, czyli przyszłość dzieje się dziś
nr katalogowy: 139124
AURA 2008-11
Gdy nadchodzi zima zła
KRYSTYNA BONENBERG
nr katalogowy: 39356
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Zimowa witamina, czyli o suplementacji witaminą D słów kilka
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 135314
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-3
Makaron, ale jaki?
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 33548
CHŁODNICTWO 2007-12
Projektowanie i eksploatacja przyjaznych środowisku systemów chłodniczych i klimatyzacyjnych.Międzynarodowa Konferencja pod auspicjami MICH.Komisje B1, B2 i C2.
nr katalogowy: 32187
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-11
WPŁYW ODKSZTAŁCENIA NA ZIMNO ORAZ OBRÓBKI CIEPLNEJ NA WŁASNOŚCI ALUMINIUM O RÓŻNYCH ZAWARTOŚCIACH Al‐Ti5‐B1
WOJCIECH ŚCIĘŻOR
nr katalogowy: 72446
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-11
Wpływ dodatku kwasu askorbinowego na cechy ciasta i jakość pieczywa pszennego
Bożena Lewicka
Danuta Abramczyk
nr katalogowy: 31366
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-9
Praktyczny przewodnik dla wegan (część II)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 122162
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-2
Lody synbiotyczne - zastosowanie probiotyków i prebiotyków
Anna Szosland-Fołtyn
nr katalogowy: 32791
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Orkisz – złoto wśród zbóż
nr katalogowy: 146045
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-3
Redakcja Odpowiada
nr katalogowy: 66390
OPAKOWANIE 2022-11
AlphaJET – druk i uszlachetnianie opakowań w jednym przebiegu
nr katalogowy: 140505
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-17-18
Słońce w fiolce
nr katalogowy: 86030
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-10
Piżmowa królowa jesieni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 123626
dynia
wartość odżywcza
karotenoidy
obróbka kulinarna
przetwarzanie
zastosowanie kulinarne.
pumpkin
nutritional value
carotenoids
culinary preparation
processing
culinary use.
OPAKOWANIE 2024-4
Landa wprowadza nową generację maszyn
nr katalogowy: 148301
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-3
Polskie wersje norm dotyczących odległościowych aspektów bezpieczeństwa
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 142271
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-8
Kwas askorbinowy (witamina C, E300)
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 78286
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2014-1
Nietypowa reklamacja elewacji z płytek ceramicznych
Henryk Pieczarowski
nr katalogowy: 83330
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-9
Aprobaty i Certyfikaty ITB
nr katalogowy: 79349
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Rosnący niepokój wobec zagrożenia aflatoksyną
nr katalogowy: 79021
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-3
Atrybuty mięsa wieprzowego a decyzje klientów w sklepach
Monika Świątkowska
Karol Krajewski
nr katalogowy: 83136
CHŁODNICTWO 2009-6
Wpływ blanszowania na jakość mrożonych pieczarek Agricus bisporus Sing.
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
LUCJAN KRALA
nr katalogowy: 45017
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-10
Produkty mleczne z naturalnie zwiększoną zawartością witaminy B12
Dorota Zaręba
Małgorzata Ziarno
nr katalogowy: 47387
AURA 2020-9
Pigułka…
Olgierd WIECZOREK
nr katalogowy: 127937
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Zimowa witamina, czyli o suplementacji witaminą D słów kilka
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 135314
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Retinoidy. Chemiczna różnorodność dla zdrowia i urody
Małgorzata Pawłowska
Marta Marzec
Izabela Nowak
Waldemar Jankowiak
nr katalogowy: 141972
10.15199/62.2023.2.8
retinoidy
witamina A
przegląd literatury
retinoids
vitamin A
literature review
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Retinoidy. Chemiczna różnorodność dla zdrowia i urody
Małgorzata Pawłowska
Marta Marzec
Izabela Nowak
Waldemar Jankowiak
nr katalogowy: 141972
10.15199/62.2023.2.8
retinoidy
witamina A
przegląd literatury
retinoids
vitamin A
literature review
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Retinoidy. Chemiczna różnorodność dla zdrowia i urody
Małgorzata Pawłowska
Marta Marzec
Izabela Nowak
Waldemar Jankowiak
nr katalogowy: 141972
10.15199/62.2023.2.8
retinoidy
witamina A
przegląd literatury
retinoids
vitamin A
literature review
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-6
Mikrostruktura i właściwości stali HS6-5-2-5 poddanej procesowi wymrażania kriogenicznego
ALEKSANDER CISKI
nr katalogowy: 88462
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-17-18
Obiad na receptę
nr katalogowy: 46687
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-13
Zdrowie z dobrej firmy
Irena Fober
nr katalogowy: 99053
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Witaminy jako dodatki do pasz
nr katalogowy: 108645
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-3
Prozdrowotne właściwości płatków śniadaniowych
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 41872
AUTO MOTO SERWIS 2020-4
Nowości
nr katalogowy: 135476
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-12
Dlaczego należy jeść chleb? Czy pieczywo tuczy?
nr katalogowy: 110812
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-5
Rozdział 1. Przygotowanie ziarna do przemiału. 1.3. Podstawowe informacje o zanieczyszczeniu mikotoksynami ziarna zbóż
Roman Jurga
nr katalogowy: 67411
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-9
Elektroniczny układ pomiarowy wykrywania położenia swobodnego końca łopatki wirnika
Leszek PIECHOWSKI
Jan IWASZKIEWICZ
Adam MUC
nr katalogowy: 145265
10.15199/48.2023.09.43
łopatka wirnika
metoda Tip-Timing
drgania swobodne końca łopatki
komparator sygnału analogowego
rotor blade
Tip-Timing method
free vibration of the blade end
analog signal comparator
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Niezbędne składniki odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145002
produkty pochodzenia roślinnego
witaminy
funkcje
bogate źródło
products of plant origin
vitamins
functions
rich source
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-11
Świadome zakupy (część 2)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 151397
OPAKOWANIE 2020-6
Drukarnia Tamir ponownie na czele innowacji
Anna Naruszko
nr katalogowy: 126813
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
INFORMIA - dla producentów soków, mrożonek, owoców i warzyw
nr katalogowy: 116206
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-5
Dlaczego zapominamy o owocach?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 105338
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-3
Rozporządzenie w sprawie znakowania wartością odżywczą: ważne zmiany w przepisach niemieckich
nr katalogowy: 50388
OPAKOWANIE 2016-3
Heidelberg restrukturyzuje portfolio maszyn cyfrowych
nr katalogowy: 97993
OPAKOWANIE 2022-8
AlphaJET, czyli przyszłość dzieje się dziś
nr katalogowy: 139124
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
Suplementy diety – wygodna moda, czy zbędny dodatek?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 136984
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Niezbędne składniki odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145002
produkty pochodzenia roślinnego
witaminy
funkcje
bogate źródło
products of plant origin
vitamins
functions
rich source
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 70411
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 100338
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-9
Nowoczesna metoda oznaczania mikotoksyn w zbożach i kukurydzy
nr katalogowy: 93457
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Walory mięsa jeszcze raz
Waldemar Jaworski
Alicja Jaworska-Piasecka
nr katalogowy: 128144
OPAKOWANIE 2012-8
Premierowa instalacja KBA Rapida 145 w Polsce
nr katalogowy: 70243
AUTO MOTO SERWIS 2020-4
Nowości
nr katalogowy: 135476
OPAKOWANIE 2023-1
Mniejszy format, większe możliwości
Weronika Drėgva
nr katalogowy: 141679
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
(Ti, Al)N films on Ti-6Al-4V titanium alloy produced by means of vacuum arc method
Piotr Wieciński
Jerz y Smolik
Halina Garbacz
Hideyuki Murakami
Krz ysztof j. Kurzydłowski
nr katalogowy: 52697
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-2
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 118425
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 102838
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-8
Kanapka - idealny posiłek na wakacyjne wojaże
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 99732
OPAKOWANIE 2020-8
Elastyczność cyfry, wydajność offsetu
nr katalogowy: 127780
OPAKOWANIE 2021-8
Priorytet to zadowoleni klienci
nr katalogowy: 133080
OPAKOWANIE 2022-11
AlphaJET – druk i uszlachetnianie opakowań w jednym przebiegu
nr katalogowy: 140505
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-7-8
Europejski i polski rynek soków i nektarów w 2009 r.
nr katalogowy: 53828
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-2
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do ŻywnoŚci
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 89770
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Mleczne napoje fermentowane – wartość odżywcza, prozdrowotne oddziaływanie na organizm człowieka
Jan Kłobukowski
nr katalogowy: 143826
10.15199/65.2023.6.6
wartość odżywcza
zdrowie
jogurt
kefir
maślanka
nutritional value
health
yoghurt
kefir
buttermilk
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Mleczne napoje fermentowane – wartość odżywcza, prozdrowotne oddziaływanie na organizm człowieka
Jan Kłobukowski
nr katalogowy: 143826
10.15199/65.2023.6.6
wartość odżywcza
zdrowie
jogurt
kefir
maślanka
nutritional value
health
yoghurt
kefir
buttermilk
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-4
IV międzynarodowa konferencja CEE GAS SUMMIT w Warszawie: "POLSKA A ŚWIATOWY RYNEK GAZU"
Krystyna Kuchta
nr katalogowy: 58839
OPAKOWANIE 2022-5
Spm steuer RF 106 – the game changer
nr katalogowy: 137830
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
Owoce jagodowe - doskonałe źródło składników funkcjonalnych do napojów oraz na przetwory Cz. I. Owoce czerwone
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 81121
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-10
Minimum strat, maksimum witamin
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 71213
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-9
Odmiany chmielu Puławski i Magnat Cz. II. Skład chemiczny surowca
Urszula Skomra
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 79260
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Buszując w zbożu
nr katalogowy: 76502
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-6
Jak długo można użytkować obiekty budowlane wykonane z autoklawizowanego betonu komórkowego?
Paweł Walczak
nr katalogowy: 149121
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2024-5
Zastosowanie adaptogenów w medycynie regeneracyjnej
CLAUDIA GARBOWSKA
OLIWIA GRZYWACZ
WIKTORIA WRZESIŃSKA
MAGDALENA BAŃKOSZ
nr katalogowy: 151198
10.15199/28.2024.5.1
adaptogeny
substancje bioaktywne
fitoterapia
adaptogens
bioactive substances
phytotherapy
OPAKOWANIE 2012-10
OFERTA USZLACHETNIANIA OPAKOWAŃ
nr katalogowy: 71919
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-5
Branża papiernicza inwestuje w innowacyjne wyroby i dostosowuje się do potrzeb rynku
Jolanta Tybuś
nr katalogowy: 91546
AUTO MOTO SERWIS 2019-8
Nowości
nr katalogowy: 135955
AUTO MOTO SERWIS 2019-8
Nowości
nr katalogowy: 135955
AUTO MOTO SERWIS 2019-8
Nowości
nr katalogowy: 135955
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-6
Prawidłowa dieta czy pigułki (Cz. II) Pigułka rozwiązuje czy stwarza problem?
Dariusz Włodarek
nr katalogowy: 76962
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-11
Zdrowy jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 80323
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-3
Wpływ gipsu i wapna palonego na wybrane właściwości zapraw cementowych
Yaroslav Yakymechko
Galyna Kotsay
nr katalogowy: 104545
10.15199/33.2017.03.13
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-10
Gładzie na bazie spoiwa gipsowego
Mariusz Hynowski
Sebastian Czernik
nr katalogowy: 101566
10.15199/33.2016.10.04
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-10
Biotransformacja związków steroidowych
TERESA USZYCKA-HORAWA
nr katalogowy: 107990
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-14-15
Nanoemulsje w przechowalnictwie składników bioaktywnych
Krzysztof Kryża
Dominik Stencel
Sebastian Barejsza
Grzegorz Szczepanik
nr katalogowy: 61012
AURA 2010-8
Słońce to życie..., ale ostrożnie
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 53467
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-24
Ciepło - Zimno. Trup
Irena Fober
nr katalogowy: 56768
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Boski dar
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 115009
pomidory
przetwory pomidorowe
potrawy z pomidorów
walory zdrowotne
likopen
tomatoes
tomato products
nutrition value
tomatoes dishes
health benefits
lycopene
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-1
Wpływ żywienia bydła na jakość mięsa
Joanna Brzozowska
nr katalogowy: 73861
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-6
Teoria szeregowania zadań a metody sprzężeń czasowych
Zdzisław Hejducki
Michał Podolski
nr katalogowy: 99264
10.15199/33.2016.06.08
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-6
Metody sprzężeń czasowych w inżynierii przedsięwzięć budowlanych
Wojciech Bożejko
Zdzisław Hejducki
Magdalena Rogalska
Mieczysław Wodecki
nr katalogowy: 99260
10.15199/33.2016.06.04
OPAKOWANIE 2021-11
Rapida 106X gwiazdą Polskiego dnia w Radebeul
Tomasz Krawczak
nr katalogowy: 134609
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-3
Niezbędne A,B,C...
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 83249
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-11
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 87345
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-3
Mocne kości, zdrowe zęby
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 74949
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Wykorzystanie kulinarne mrożonek warzywnych Warzywa na talerze!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 103519
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2018-8
AC-corrosion on cathodically protected pipelines: A description of the involved processes, the risk assessment and a new normative approach
Markus BÜCHLER
David JOOS
nr katalogowy: 115327
10.15199/40.2018.8.1
ac-corrosion
corrosion rate
cathodic protection
model
korozja przemiennoprądowa
szybkość korozji
ochrona katodowa
model
GOSPODARKA WODNA 2012-5
Prognoza potrzeb wodnych w sektorze energetycznym w 2030 r. z uwzględnieniem prognozowanych zmian klimatu
RENATA BOGDAŃSKA-WARMUZ
CELINA RATAJ
nr katalogowy: 67346
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-3
Półstałe formy leku. Metody badania dostępności farmaceutycznej
Edyta Pesta-Dynda
Anna Zielińska
Joanna Zagrodzka
Aleksandra Dworzyńska
nr katalogowy: 66453
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-3
Ezetymib, lek obniżający poziom cholesterolu. Opracowanie technologii wytwarzania produktu o wysokiej czystości stereochemicznej
Krzysztof Bańkowski
Katarzyna Sidoryk
Katarzyna Filip
Urszula Chmielowiec
nr katalogowy: 66440
GOSPODARKA WODNA 2013-7
Prognoza potrzeb wodnych w Polsce w perspektywie 2030 r. z uwzględnieniem przewidywanych zmian klimatu
CELINA RATAJ
RENATA BOGDAŃSKA-WARMUZ
TOMASZ WALCZYKIEWICZ
nr katalogowy: 77739
GOSPODARKA WODNA 2011-1
Gospodarka wodna w Polsce w świetle zmian klimatu
TOMASZ WALCZYKIEWICZ
JADWIGA ŁACIAK
nr katalogowy: 56954
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-2
Walory żywieniowe płatków owsianych i ich zastosowanie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 89324
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-2
Obszar metastabilny w układzie kwas askorbinowy-etanol-woda
ANDRZEJ MATYNIA
BOGUSŁAWA WIERZBOWSKA
nr katalogowy: 107200
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Jak podawać wartość odżywczą w oznakowaniu żywności?
Alicja Walkiewicz
Hanna Kunachowicz
nr katalogowy: 76642
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-1-2
Steki, befsztyki, tatary,,,
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 82358
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-6
Synteza 128-bitowych komparatorów hierarchicznych w strukturach CPLD/FPGA
MAREK GRUSZEWSKI
nr katalogowy: 85119
10.15199/ELE-2014-042
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-5
Właściwości azotku molibdenu otrzymanego metodą katodowego odparowania łukowego
Adam Gilewicz
Bogdan Warcholiński
Dawid Murzyński
nr katalogowy: 71617
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-10
Wymagania przepisów przeciwpożarowych w stosunku do włókienniczych wyrobów zasłonowych stosowanych w obiektach użyteczności publicznej
Małgorzata Szejna
nr katalogowy: 63507
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-6
Linie kablowe wysokich i najwyższych napięć - doświadczenia eksploatacyjne
Aleksandra RAKOWSKA
nr katalogowy: 52943
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-3
Zasady minimalizacji ryzyka przy budowie, eksploatacji i modernizacji maszyn - informowanie i ostrzeganie, cz. 2
Stanisław Kowalewski
nr katalogowy: 119130
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-11
Poziom akumulacji kadmu w tkankach zwierząt
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 102459
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-2
Wartość technologiczna i żywieniowa ziarna żyta
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 89323
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Nie tylko pieczywo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 129535
AUTO MOTO SERWIS 2021-3
Nowości
nr katalogowy: 134512
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-7-8
Czarna porzeczka - źródło witaminy C
Krystyna Nowak
Barbara Żmudzińska-Żurek
nr katalogowy: 53831
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-4
Antyoksydanty owoców i warzyw Cz. 2. Antyoksydanty jabłek
Bohdan Achremowicz
Jan Oszmiański
Czesław Puchalski
nr katalogowy: 98017
10.15199/64.2016.4.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-6
Chemical characteristic of the feed mixtures containing raw and extruded flax seeds Charakterystyka chemiczna mieszanek paszowych zawierających surowe i ekstrudowane nasiona lnu
Anna Czech
Katarzyna Ognik
Renata Klebaniuk
Anna Stępniowska
nr katalogowy: 91686
10.15199/62.2015.6.20
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2015-4
Wpływ parametrów mikroklimatu w komorze chłodniczej na jakościowe wskaźniki owoców i warzyw Zawartość witaminy C i E
KATARZYNA GŁADYSZEWSKA-FIEDORUK
TOMASZ TELESZEWSKI
DOROTA KRAWCZYK
ANDRZEJ GAJEWSKI
nr katalogowy: 90384
10.15199/9.2015.4.6
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2015-3
WPŁYW WARUNKÓW REAKCJI NA MOŻLIWOŚCI SYNTEZY NANOCZĄSTEK SREBRA W ROZTWORACH WODNYCH
MAREK WOJNICKI
KATARZYNA ZABIEGLIŃSKA
MAGDALENA LUTY-BŁOCHO
nr katalogowy: 90108
10.15199/67.2015.3.1
CHŁODNICTWO 2017-4-5
Pomiar współczynnika wnikania ciepła w złożu warzyw przy zastosowaniu metody przedmuchowej
Adam Łapiński
Dariusz Butrymowicz
nr katalogowy: 106014
10.15199/8.2017.4-5.2
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-4
Model kinetyki wydzielania węglikoazotków w stalach mikrostopowych
Henryk ADRIAN
Joanna AUGUSTYN-PIENIĄŻEK
Przemysław MARYNOWSKI
Piotr MATUSIEWICZ
nr katalogowy: 83568
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Zalety umiarkowanego konsumowania piwa
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 87596
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-12
Zbożowe produkty z całego ziarna w żywieniu studentów
nr katalogowy: 73462
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-6
Cyfrowy druk natryskowy na targach Drupa 2012
Svitlana Khadzhynova
nr katalogowy: 69508
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
By-products of the bioethanol manufacturing process from cereals. Produkty uboczne procesu wytwarzania bioetanolu ze zbóż
Stefania Kinal
Barbara Król
Alina Majewska-Pinda
nr katalogowy: 77344
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-3
Badania użytkowanych gazowych przepływowych ogrzewaczy wody
Grzegorz Czerski
Czesław Butrymowicz
Zbigniew A. Tałach
nr katalogowy: 58171
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
On certain properties of electromagnetic field in free space
Stanisław APANASEWICZ
Stanisław PAWŁOWSKI
nr katalogowy: 56605
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Soki owocowe jako źródło witaminy C w diecie człowieka
Izabella Kwaś
niewska-Karolak
Radosław Mostowski
nr katalogowy: 113416
10.15199/64.2018.4.3
soki owocowe
witamina C
metody otrzymywania
fruit juices
vitamin C
extraction methods
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-12
Roczny (tematyczny) spis treści 2013 r.
nr katalogowy: 80942
CHŁODNICTWO 2015-10-11
Wpływ parametrów mikroklimatu w komorze chłodniczej na jakościowe wskaźniki papryki
Tomasz Janusz Teleszewski
Katarzyna Gładyszewska-Fiedoruk
Iwona Skoczko
nr katalogowy: 94781
10.15199/8.2015.10-11.2
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-6
Układy dopasowania L-C oraz L-LC w falownikach klasy D do nagrzewania indukcyjnego - teoria i praktyka
Marcin KASPRZAK
Piotr LEGUTKO
Kamil KIEREPKA
nr katalogowy: 98777
10.15199/48.2016.06.02
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-9
Badania profilaktyczne „sporadycznych kierowców”
Piotr Wąż
nr katalogowy: 127836
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Przeciwnowotworowe właściwości warzyw i owoców
Joanna Danielczuk
nr katalogowy: 122484
10.15199/64.2019.8-9.5
aktywność antynowotworowa
związki o działaniu antynowotworowym
warzywa
owoce
anticancer activity
compounds with antitumour action
vegetable
fruits
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Badania nad zastosowaniem cytrynianu sodu do usuwania ?- i ß-kwasów z odpadów chmielowych
Jakub Zieliński
Marcin Biegun
Daniel Szopa
Marta Huculak-Mączka
Krystyna Hoffmann
nr katalogowy: 127567
10.15199/62.2020.8.15
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wpływ metody suszenia na zawartość polifenoli ogółem, chlorofili i witaminy C w kolendrze siewnej (Coriandrum sativum L.)
Izabela Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 141627
10.15199/65.2023.1.3
kolendra siewna
polifenole ogółem
chlorofile
witamina C
coriander
total polyphenols
chlorophylls
vitamin C
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wpływ metody suszenia na zawartość polifenoli ogółem, chlorofili i witaminy C w kolendrze siewnej (Coriandrum sativum L.)
Izabela Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 141627
10.15199/65.2023.1.3
kolendra siewna
polifenole ogółem
chlorofile
witamina C
coriander
total polyphenols
chlorophylls
vitamin C
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wpływ metody suszenia na zawartość polifenoli ogółem, chlorofili i witaminy C w kolendrze siewnej (Coriandrum sativum L.)
Izabela Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 141627
10.15199/65.2023.1.3
kolendra siewna
polifenole ogółem
chlorofile
witamina C
coriander
total polyphenols
chlorophylls
vitamin C
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wpływ metody suszenia na zawartość polifenoli ogółem, chlorofili i witaminy C w kolendrze siewnej (Coriandrum sativum L.)
Izabela Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 141627
10.15199/65.2023.1.3
kolendra siewna
polifenole ogółem
chlorofile
witamina C
coriander
total polyphenols
chlorophylls
vitamin C
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-9
Ekstrakty z papryki źródłem substancji bioaktywnych
Barbara Chilczuk
Małgorzata Materska*
Monika Staszowska-Karkut
Marzena Pabich
nr katalogowy: 116172
10.15199/62.2018.9.41
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Badania nad zastosowaniem cytrynianu sodu do usuwania ?- i ß-kwasów z odpadów chmielowych
Jakub Zieliński
Marcin Biegun
Daniel Szopa
Marta Huculak-Mączka
Krystyna Hoffmann
nr katalogowy: 127567
10.15199/62.2020.8.15
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-1-2
Skrzydełko czy tuszka?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 118545
gęsina
piersi
uda
podudzia
tłuszcz
pieczenie
potrawy
gęsina
breast
thighs
drumsticks
fat
rosting
dishes
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-7
The impact of electromagnetic radiation emitted by LCD monitors on selected blood cell counts - in vitro studies
Magdalena ZAWADZKA
Małgorzata LEWICKA
Gabriela HENRYKOWSKA
Jacek BUCZYŃSKI
Krzysztof PACHOLSKI
Maciej RUTKOWSKI
Andrzej BUCZYŃSKI
nr katalogowy: 107475
10.15199/48.2017.07.22
electromagnetic radiation
LCD monitors
superoxide dismutase
vitamin E.
promieniowanie elektromagnetyczne
monitory LCD
dysmutaza ponadtlenkowa
witamina E.
AURA 2019-8
Skład chemiczny morwy białej oraz wykorzystanie związków bioaktywnych na bazie tej rośliny
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 121730
10.15199/2.2019.8.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Ocena zawartości związków przeciwutleniających w owocach świdośliwy, aronii czarnoowocowej i czeremchy amerykańskiej
Alicja Ponder
Magdalena Morka
Ewelina Hallmann
nr katalogowy: 116673
10.151.99/65.2018.10.7
witamina C
związki polifenolowe
aronia
świdośliwa
czeremcha amerykańska
vitamin C
polyphenolic compounds
black chokeberry
saskatoon berry
black cherry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
Akceptacja konsumencka żywności utrwalanej innowacyjnymi metodami
Bartosz Kruszewski
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
nr katalogowy: 113396
innowacyjne techniki utrwalania
konsumencka akceptacja
edukacja konsumentów
innovative technics of preservation
consumer acceptance
consumer education
GOSPODARKA WODNA 2018-2
Ocena przepustowości Wrocławskiego Węzła Wodnego przed i po modernizacji
ROBERT BANASIAK
nr katalogowy: 112065
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-11
Pomiar i analiza czasu wykonania algorytmów PID2DOF w sterownikach Siemens S7-1500
Józef GROMBA
Grzegorz SIEKLUCKI
Sylwester SOBIERAJ
nr katalogowy: 123269
10.15199/48.2019.11.57
PLC
Siemens S7
czas obliczeń algorytmu
czasy dostępów pamięci
próbkowanie
regulator PID2DOF
PLC
Siemens S7
algorithm calculation time
memory access times
sampling
PID2DOF controller.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-4
Four-phase Quadrature Oscillator using DO-CCCFTA
Supawadee SIRITHAI
Saksit SUMMART
Adirek JANTAKUN
nr katalogowy: 130997
10.15199/48.2021.04.05
four-phase quadrature oscillator
current-mode
non-interactive control
DO-CCCFTA.
generator o wyjsciu prądowym
układy DO-CCCFTA.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-12
Koncepcja modelowania wyładowania pulsacyjnego pola elektrycznego (PEF) w produktach przemysłu rolno - spożywczego
Marcin WESOŁOWSKI
Krzysztof NĘCKA
Tomasz DRÓŻD
Paweł KIEŁBASA
nr katalogowy: 117322
10.15199/48.2018.12.25
pulsacyjne pole elektryczne (PEF)
badania
symulacja.
pulsed electric field (PEF)
modeling
tests
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Bioaktywne produkty proteolizy białek mięśniowych
Joanna Stadnik
Paulina Kęska
nr katalogowy: 112861
10.15199/65.2018.3.8
peptydy
aminokwasy
aminy biogenne
LAB
peptides
amino acids
biogenic amines
LAB
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Charakterystyka i kierunki zagospodarowania dziczyzny
Tomasz Żmijewski
Wacław Mozolewski
Sylwester Rybaczek
nr katalogowy: 112859
10.15199/65.2018.3.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Komosa ryżowa nie tylko skarb Inków
Alina Pacesz
Anna Sip
nr katalogowy: 114462
10.15199/65.2018.6.5
komosa
wartość odżywcza
fermentacja
quinoa
nutritional value
fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Wpływ dodatku ekstraktów roślinnych na wybrane wyróżniki jakościowe napojów z wiśni i z czarnej porzeczki
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Karolina Grodzka
nr katalogowy: 127684
10.15199/64.2020.7–8.5
wiśnia
czarna porzeczka
napoje
zielona herbata
czarna marchew
cherry
blackcurrant
drinks
green tea
black carrot
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Wpływ dodatku ekstraktów roślinnych na wybrane wyróżniki jakościowe napojów z wiśni i z czarnej porzeczki
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Karolina Grodzka
nr katalogowy: 127684
10.15199/64.2020.7–8.5
wiśnia
czarna porzeczka
napoje
zielona herbata
czarna marchew
cherry
blackcurrant
drinks
green tea
black carrot
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Wiedza konsumentów o aloesie i produktach aloesowych
Anita Kukułowicz
nr katalogowy: 113839
10.15199/65.2018.5.5
Aloe vera
produkty aloesowe
wiedza
zachowania żywieniowe
Aloe vera
aloe products
knowledge
nutritional behavior
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
Research of the Process of Supercritical CO2 Extraction from Sunflower Cake
Igor BEZBAH
Natalia BAKHMUTIAN
Valentyna BANDURA
Seihii BEZBAKH
Oleksandr VSEVOLODOV
Igor MAZURENKO
nr katalogowy: 151339
10.15199/48.2024.11.14
CO2 solvent
extraction
protein concentrate
sunflower cake
Rozpuszczalnik O2
ekstrakt
koncentrat białka
cukier słonecznikowy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
Research of the Process of Supercritical CO2 Extraction from Sunflower Cake
Igor BEZBAH
Natalia BAKHMUTIAN
Valentyna BANDURA
Seihii BEZBAKH
Oleksandr VSEVOLODOV
Igor MAZURENKO
nr katalogowy: 151338
10.15199/48.2024.11.14
CO2 solvent
extraction
protein concentrate
sunflower cake
Rozpuszczalnik O2
ekstrakt
koncentrat białka
cukier słonecznikowy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Soki owocowe i warzywne Soczyste menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 113102
soki
owoce
warzywa
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
właściwości zdrowotne
juices
fruits
vegetables
nutritional value
bioactive substances
health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Mleko i produkty mleczne źródłem składników biologicznie czynnych
Aneta Brodziak
Jolanta Król
Joanna Barłowska
nr katalogowy: 110158
10.15199/65.2017.10.2
kazeina
białka serwatkowe
peptydy
kwasy tłuszczowe
witaminy
składniki mineralne
casein
whey proteins
peptides
fatty acids
vitamins
elements
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-7
Wpływ wysokich ciśnień na bioprzyswajalność antyoksydantów owoców i warzyw - składniki hydrofilowe
Urszula Trych
Sylwia Skąpska
Krystian Marszałek
nr katalogowy: 121438
10.15199/65.2019.7.4
bioprzyswajalność
biodostępność
antyoksydanty hydrofilowe
wysokie ciśnienia
bioavailability
bioaccessibility
hydrophilic antioxidants
high pressures
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Badanie stanu wody w pestkach dyni i słonecznika metodą wykorzystującą izotermy sorpcji
Zbigniew Pałacha
Izabela Kęsik
nr katalogowy: 121098
10.15199/65.2019.6.5
pestki dyni i słonecznika
izotermy sorpcji
czyste izosteryczne ciepło sorpcji wody
pumpkin and sunflower seeds
sorption isotherms
net isosteric heat of water sorption
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-3
Rynek produktów z dzikiej róży
Stanisław Kalisz
nr katalogowy: 149357
10.15199/64.2024.3.4
dzika róża
witamina C
asortyment
rynek
rosehip
vitamin C
assortment
market
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-12
Starzeniowe badanie siły przyczepności pomiędzy miękkimi kauczukami silikonowymi a poli(metakrylanem metylu)
Zhang Fubao
Deng Lia
Shi Lianshui
Zeng Yongfa
Zhu Hongshui
nr katalogowy: 117895
10.15199/62.2018.12.19
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Wpływ sposobów suszenia w produkcji i przechowywaniu żywności na wybrane właściwości fizykochemiczne truskawek
Piotr Grzegory
Dariusz Piotrowski
Emilia Janiszewska-Turak
nr katalogowy: 121989
10.15199/65.2019.8.8
truskawki
suszenie
zawartość wody
aktywność wody
właściwości mechaniczne
struktura
barwa
strawberries
drying
water content
water activity
mechanical properties
structure
colour
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-4
Wpływ przekroju poprzecznego styku nadbetonu i prefabrykatu na pracę statyczną belek zespolonych
Jakub Zając
Łukasz Drobiec
Krzysztof Grzyb
Artur Kisiołek
nr katalogowy: 137198
10.15199/33.2022.04.07
belki zespolone
belkisprężone
zespolenie
zarysowania
praca statyczna
composite concrete beams
prestressed beams
interface
crack
static behaviour
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-5-6
Znakowanie żywności - systemy i kontrowersje dotyczące znakowania produktów spożywczych Cz. 2. Kontrowersje dotyczące znakowania produktów
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Janusz Ciok
nr katalogowy: 114515
10.15199/64.2018.5-6.2
profile składników
propozycje znakowania
napoje
zagrożenia
reformulacja żywności
marketing
nutrients profiles
labelling proposals
drinks
threats
food reformulation
marketing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Wpływ sposobu uprawy i chłodniczego przechowywania na zmiany zawartości witaminy C i chlorofili w papryce słodkiej i brokule
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Radosław Mostowski
nr katalogowy: 110181
10.15199/64.2017.10.2
witamina C
chlorofil
papryka słodka
brokuł
rolnictwo ekologiczne
przechowywanie
vitamin C
chlorophyll
sweet pepper
broccoli
organic farming
storage
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Analiza spożycia produktów zbożowych w latach 2009-2019
Anna Czubaszek
Barbara Gazda
nr katalogowy: 128433
pieczywo
mąka
makaron i produkty makaronowe
kasze i ziarna zbóż
ryż
spożycie
bread
flour
pasta and pasta products
groats and cereal grains
rice
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Analiza spożycia produktów zbożowych w latach 2009-2019
Anna Czubaszek
Barbara Gazda
nr katalogowy: 128433
pieczywo
mąka
makaron i produkty makaronowe
kasze i ziarna zbóż
ryż
spożycie
bread
flour
pasta and pasta products
groats and cereal grains
rice
consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Ostryż barwierski (Curcuma longa L.) – źródło kurkuminy, wykorzystanie w przemyśle spożywczym i medycynie
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 131859
10.15199/65.2021.5.5
barwnik
kurkuminoidy
ostryż barwierski
właściwości prozdrowotne
dyes
curcumin
turmeric
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Ostryż barwierski (Curcuma longa L.) – źródło kurkuminy, wykorzystanie w przemyśle spożywczym i medycynie
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 131859
10.15199/65.2021.5.5
barwnik
kurkuminoidy
ostryż barwierski
właściwości prozdrowotne
dyes
curcumin
turmeric
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Ostryż barwierski (Curcuma longa L.) – źródło kurkuminy, wykorzystanie w przemyśle spożywczym i medycynie
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 131859
10.15199/65.2021.5.5
barwnik
kurkuminoidy
ostryż barwierski
właściwości prozdrowotne
dyes
curcumin
turmeric
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Ostryż barwierski (Curcuma longa L.) – źródło kurkuminy, wykorzystanie w przemyśle spożywczym i medycynie
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 131859
10.15199/65.2021.5.5
barwnik
kurkuminoidy
ostryż barwierski
właściwości prozdrowotne
dyes
curcumin
turmeric
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Ostryż barwierski (Curcuma longa L.) – źródło kurkuminy, wykorzystanie w przemyśle spożywczym i medycynie
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 131859
10.15199/65.2021.5.5
barwnik
kurkuminoidy
ostryż barwierski
właściwości prozdrowotne
dyes
curcumin
turmeric
pro-health properties
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH