Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2001-6
Sympozjum Naukowe nt. "Naturalne antyoksydanty w farmacji i medycynie"
Iwona Wawer
nr katalogowy: 28223
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-2
Amine antioxidants in plastics processing Antyutleniacze aminowe w przetwórstwie tworzyw sztucznych
Jolanta IIłowska
Wojciech Gurgacz
Agnieszka Bereska
Bartłomiej Bereska
Rafał Grabowski
Michał Szmatoła
nr katalogowy: 89504
10.15199/62.2015.2.15
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-5
Hydrofilowe i hydrofobowe krzemionki pirogeniczne do farb proszkowych
nr katalogowy: 10865
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-6
Polifenole jako naturalne antyoksydanty w żywności
Justyna Rosicka-Kaczmarek
nr katalogowy: 4917
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-2
Wpływ wilgotności powietrza na właściwości wytrzymałościowe wybranych wytworów papierniczych
Konrad Olejnik
Agnieszka Wysocka-Robak
nr katalogowy: 12383
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-7
Wpływ wysokich ciśnień na bioprzyswajalność antyoksydantów owoców i warzyw - składniki hydrofilowe
Urszula Trych
Sylwia Skąpska
Krystian Marszałek
nr katalogowy: 121438
10.15199/65.2019.7.4
bioprzyswajalność
biodostępność
antyoksydanty hydrofilowe
wysokie ciśnienia
bioavailability
bioaccessibility
hydrophilic antioxidants
high pressures
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-4
Antyoksydanty owoców i warzyw Cz. 2. Antyoksydanty jabłek
Bohdan Achremowicz
Jan Oszmiański
Czesław Puchalski
nr katalogowy: 98017
10.15199/64.2016.4.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-5
Zastosowanie naturalnych antyoksydantów żywności w chłodzonych i mrożonych produktach mięsnych
KRZYSZTOF ĆWIERTNIEWSKI
ELŻBIETA POLAK
nr katalogowy: 25855
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-7
Właściwości hydrofilowe przezroczystych i półprzewodzących cienkich warstw tlenków Ti-V do zastosowań w transparentnej elektronice
Karolina Sieradzka
Jarosław Domaradzki
Bogdan Adamiak
Kosma Baniewicz 
nr katalogowy: 69647
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Smaczne i kolorowe
nr katalogowy: 137387
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Dieta śródziemnomorska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136717
dieta śródziemnomorska
zdrowie
właściwości prozdrowotne
Mediterranean diet
health
health-promoting properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Dieta śródziemnomorska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136717
dieta śródziemnomorska
zdrowie
właściwości prozdrowotne
Mediterranean diet
health
health-promoting properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-4
Innowacyjne środki do odladzania i zabezpieczania przed oblodzeniem infrastruktury kolejowej
Karolina Brzóska
Dorota Sikorska
Konrad Terpiłowski
Aleksandra Jamrozik
nr katalogowy: 137279
10.15199/62.2022.4.1
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-4
Tendencje w produkcji lodów
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 43770
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Smaczne i kolorowe
nr katalogowy: 137387
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Antyoksydanty owoców i warzyw Cz. 1. Funkcja i działanie
Bohdan Achremowicz
Jan Oszmiański
Czesław Puchalski
nr katalogowy: 97387
10.15199/64.2016.3.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-9
Utleniony polietylen.Metody otrzymywania i zastosowanie
JAN ZAWADIAK
ADAM MAREK
ZBIGNIEW STEC
BEATA ORLIŃSKA
nr katalogowy: 47200
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-1
Effect of topography on wettability of rapidly solidified Al-In alloys
Iya TASHLYKOVA-BUSHKEVICH
Julia YAKOVENKO
Iuliana BUSHKEVICH
Paweł ZUKOWSKI
nr katalogowy: 96023
10.15199/48.2016.01.37
AURA 2010-2
Ziołowe potpourri, czyli sposób na chandrę, mole i odory
PAULINA JAKOWIENKO
nr katalogowy: 50104
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Małe piwo nie wadzi – wpływ umiarkowanego spożycia piwa na zdrowie i życie człowieka
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 134182
10.15199/64.2021.5.4
antyoksydanty
flawonoidy
choroby układu sercowo-naczyniowego
nowotwory
zdrowie
antioxidants
flavonoids
cardiovascular diseases
cancer
health
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Małe piwo nie wadzi – wpływ umiarkowanego spożycia piwa na zdrowie i życie człowieka
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 134182
10.15199/64.2021.5.4
antyoksydanty
flawonoidy
choroby układu sercowo-naczyniowego
nowotwory
zdrowie
antioxidants
flavonoids
cardiovascular diseases
cancer
health
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Małe piwo nie wadzi – wpływ umiarkowanego spożycia piwa na zdrowie i życie człowieka
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 134182
10.15199/64.2021.5.4
antyoksydanty
flawonoidy
choroby układu sercowo-naczyniowego
nowotwory
zdrowie
antioxidants
flavonoids
cardiovascular diseases
cancer
health
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-7
Produkty pełnoziarniste Część V. Wpływ włókna pokarmowego na metabolizm lipidów i profilaktykę zdrowotną oraz antyoksydanty w produktach zbożowych
Leszek Mościcki
Agnieszka Wójtowicz
nr katalogowy: 45158
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-14-15
Kto się boi lnu?
nr katalogowy: 78231
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Innowacyjne rozwiązania w napojach - warsztaty CPKelco i Biesterfeld
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 64618
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
Jak ocenić aktywność przeciwutleniającą składników żywności
Mariola Kozłowska
Agata Górska
nr katalogowy: 55117
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-10
Właściwości N,N-dietanolo-N-alkiloglikokolu i jego roztworów wodnych
WIESŁAW KOŹLAK
ANDRZEJ SOSNOWSKI
nr katalogowy: 107329
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-4
Innowacyjne środki do odladzania i zabezpieczania przed oblodzeniem infrastruktury kolejowej
Karolina Brzóska
Dorota Sikorska
Konrad Terpiłowski
Aleksandra Jamrozik
nr katalogowy: 137279
10.15199/62.2022.4.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-4
Innowacyjne środki do odladzania i zabezpieczania przed oblodzeniem infrastruktury kolejowej
Karolina Brzóska
Dorota Sikorska
Konrad Terpiłowski
Aleksandra Jamrozik
nr katalogowy: 137279
10.15199/62.2022.4.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Kombucha - aspekty praktyczne i rynkowe
Mariusz Jakubowski
nr katalogowy: 118722
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-9
Półprodukty dla przemysłu kosmetycznego otrzymywane z siarki elementarnej
IRENA BŁASIAK
TERESA GOLEC
MARIAN DOJKA
ZDZISŁAWA GĄTARZ
JAN KRAJEWSKI
ALINA GWARDYS
DANUTA KWIECIŃSKA
nr katalogowy: 107937
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-11
Zwilżalność powierzchni zadrukowanych biodegradowalnych folii
Wanda Nowak
Halina Podsiadło
nr katalogowy: 110739
10.15199/62.2017.11.11
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-4
Wpływ nanokrzemionki na własności ochronnych powłok kompozytowych stosowanych w podwyższonej temperaturze
Iwona Przerada
Anna Zawada
Marek Danielewski
Ryszard Gajerski
nr katalogowy: 64704
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-10
Study on biodegradability of synthetic anionic polymers based on acrylamides. Badania podatności na biodegradację syntetycznych polimerów anionowych na bazie akryloamidów
Iwona Szwach
Renata Kulesza
Magdalena Tomaka
Izabela Semeniuk
Ewa Sabura
nr katalogowy: 79839
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-7
Co o tr udnościach w odbar wianiu fleksodr uku wiedzieliśmy, lecz jeszcze nie pisaliśmy Cz. 2.
PAWEŁ WANDELT
nr katalogowy: 78134
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-3
Low density polyethylene/clay nanocomposites Nanokompozyty polietylenu o małej gęstości z krzemianami warstwowymi
Jolanta Janik
nr katalogowy: 104645
10.15199/62.2017.3.10
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-12
Znaczenie orzechów w żywieniu człowieka
Ewa Flaczyk
Joanna Kobus-Cisowska
nr katalogowy: 56227
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-11
Samo zdrowie
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 102064
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Mannoproteiny pochodzenia drożdżowego – naturalne emulgatory o potencjalnym wykorzystaniu w przemyśle spożywczym
Anna Bzducha-Wróbel
Dominika Popielarz
Negin Hamidi
Paulina Chraniuk
Karolina Szulc
nr katalogowy: 149400
10.15199/65.2024.7.2
mannoproteiny drożdżowe
emulgatory
emulsje
wegańskie dodatki do żywności
yeast mannoproteins
emulsifiers
emulsions
vegan food additives
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-3
Antyoksydacyjne właściwości płatków zbożowych różnego pochodzenia
Tomasz Piechowiak
Maciej Balawejder
nr katalogowy: 114138
płatki zbożowe
antyoksydanty
wolne rodniki
cereal flakes
antioxidants
free radicals
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-5
Woda technologiczna w przetwórstwie mięsa
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 105808
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-2
Wpływ n-hepłanu i n-propanolu na zwilżalność kwarcu
BRONISŁAW JAŃCZUK
nr katalogowy: 108053
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-8
Otrzymywanie i właściwości fizykochemiczne skrobi utlenionej nadtlenkiem wodoru
Janusz Kapuśniak
Krzysztof Bajer
Sylwia Ptak
Przemysław Siemion
nr katalogowy: 70082
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-11
Wpływ surfaktantu z grupy oksyetylenowanych alkoholi na aktywność enzymatyczną osadu czynnego w technologii oczyszczania ścieków
Izabela Kruszelnicka
Dobrochna Ginter-Kramarczyk
Zbysław Dymaczewski
nr katalogowy: 80384
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-3
Wpływ domieszkowania Tb na zwilżalność i wolną energię powierzchniową cienkich warstw TiO2
DAMIAN WOJCIESZAK
DANUTA KACZMAREK
JAROSŁAW DOMARADZKI
EUGENIUSZ PROCIÓW
FRANK PLACIDO
JOHN KAVANAGH
MICHAŁ MAZUR
nr katalogowy: 58395
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-3
Wykorzystanie rokitnika pospolitego (Hippophae rhamnoides L.) do produkcji dżemów
Krystian Marszałeka
Janusz Lipowskia
Sylwia Skąpskaa
nr katalogowy: 83341
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-11
Przyprawy do żywności charakterystyka i właściwości
Halina Makała
nr katalogowy: 56030
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Prozdrowotne działanie produktów spożywczych z całych ziaren
Bohdan Achremowicz
Joanna Kaszuba
Adam P. Kuczyński
nr katalogowy: 102721
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-7
Antiproliferative properties of lipoamino acids Właściwości antyproliferacyjne lipoaminokwasów
Bożena Patkowska-Sokoła
Andrzej W. Lipkowski
Hanna Gwardiak
Robert Bodkowski
Katarzyna Czyża
Joanna Wietrzykd
Wiesława Walisiewicz-Niedbalska
nr katalogowy: 85693
10.12916/przemchem.2014.1178
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-6
Use of dynamic light scattering (DLS) for determination of critical micelle concentration Zastosowanie techniki dynamicznego rozpraszania światła laserowego (DLS) do wyznaczania krytycznego stężenia micelizacji
Michał Wojtasik
Grażyna Żak
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 84998
10.12916/przemchem.2014.882
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-5
Wytrzymałość zawiesiny pokoagulacyjnej podczas transportu – rola odczynu
Jolanta Gumińska
Waldemar Sawiniak
nr katalogowy: 51591
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-3
Study on metal ions sorption acrylic acid-based hydrogels Badanie sorpcji jonów metali na hydrożelach opartych na kwasie akrylowym
Alicja Skiba
Bożena Górecka
Dorota Kołodyńska
nr katalogowy: 104662
10.15199/62.2017.3.27
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-4
Hydrokoloidy - substancje stabilizujące żywność Cz. II. Charakterystyka wybranych biopolimerów i zarys problemów badawczych
Agnieszka Anna
Pilarska Jolanta Gawałek
nr katalogowy: 97875
10.15199/65.2016.4.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-6
Polyphenols, carboxylic hydroxyacids and carotenoids in berries of blue honeysuckle (Lonicera coerulea var. kamtschatica) Polifenole, hydroksykwasy karboksylowe i karotenoidy w owocach suchodrzewu jadalnego (Lonicera coerulea var. kamtschatica)
Aleksandra Mech-Nowak
Michał Kruczek
Paweł Kaszycki
Monika Bieniasz
Anna Kostecka-Gugała
nr katalogowy: 85012
10.12916/przemchem.2014.948
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Wpływ wybranych barwników na właściwości antystarzeniowe kauczuku butadienowo-akrylonitrylowego
Marian Zaborski
Anna Marzec
nr katalogowy: 59929
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-11
Pomiar przenikania cieczy przez papier metodą analizy obrazu
Konrad Olejnik
Paweł Pełczyński
nr katalogowy: 117283
10.15199/54.2018.11.1
papier
hydrofobowość papieru
przenikalność cieczy
analiza obrazu
paper
paper hydrophobicity
liquid permeability
image analysis
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-4
Aging of biodegradable thermoplastic starch film under UV-irradiation Starzenie biodegradowalnej folii ze skrobi termoplastycznej pod wpływem promieniowania UV
Siemowit Muszyński
Anita Kwaśniewska
Tomasz Oniszczuk
Mariusz Szymanek
Agnieszka Tomczyk
Agnieszka Leus
Bożena Gładyszewska
nr katalogowy: 105267
10.15199/62.2017.4.32
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
Lipid nanoparticles as a new delivery system for ecological plant protection agents Nanocząstki lipidowe jako nowy system nośników ekologicznych środków ochrony roślin
Elwira Lasoń
Elżbieta Sikora
Małgorzata Miastkowska
Jan Ogonowski
nr katalogowy: 101507
10.15199/62.2016.10.14
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
Chemical properties of cold-pressed vegetable oils Właściwości chemiczne ekologicznych olejów roślinnych tłoczonych na zimno
Marta Krajewska
Dariusz Andrejko
Beata Ślaska-Grzywna
nr katalogowy: 94442
10.15199/62.2015.10.12
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-8
Raspberry and blackberry leaves as a raw material for pharmaceutical industry Liście maliny i jeżyny jako surowiec dla przemysłu farmaceutycznego
Michał Kruczek
Anna Kostecka-Gugała
Joanna Augustynowicz
Iwona Ledwożyw-Smoleń
Agnieszka Orzeł
Katarzyna Król-Dyrek
Paweł Kaszycki
nr katalogowy: 93035
10.15199/62.2015.8.38
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-12
Wykorzystanie odpadów gumowych w drogownictwie
Marta Gabryszewska
Barbara Gworek
nr katalogowy: 111428
10.15199/62.2017.12.19
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-12
Porównanie matryc hydrożelowych na bazie polisacharydów
Bożena Tyliszczak
Sonia Kudłacik-Kramarczyk
Anna Drabczyk
Marcel Krzan
nr katalogowy: 111439
10.15199/62.2017.12.30
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-9
Ocena aktywności przeciwutleniającej i lipofilowości octanu eugenylu
Paulina Waszczuk
Martyna Jurkiewicz
Izabella Kowalska
Edyta Makuch
nr katalogowy: 127949
10.15199/62.2020.9.30
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-9
Ocena aktywności przeciwutleniającej i lipofilowości octanu eugenylu
Paulina Waszczuk
Martyna Jurkiewicz
Izabella Kowalska
Edyta Makuch
nr katalogowy: 127949
10.15199/62.2020.9.30
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-10
Wpływ poużytkowych odpadów wykładzin samochodowych na parametry wytrzymałościowe zapraw cementowych
Alina Pietrzak
Małgorzata Ulewicz
nr katalogowy: 116539
10.15199/33.2018.10.26
zaprawa cementowa
wytrzymałość na zginanie
wytrzymałość na ściskanie
odpady polimerowe.
cement mortar
bending strength
compressive strength
polymer waste.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Przeciwnowotworowe właściwości warzyw i owoców
Joanna Danielczuk
nr katalogowy: 122484
10.15199/64.2019.8-9.5
aktywność antynowotworowa
związki o działaniu antynowotworowym
warzywa
owoce
anticancer activity
compounds with antitumour action
vegetable
fruits
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-9
Ekstrakty z papryki źródłem substancji bioaktywnych
Barbara Chilczuk
Małgorzata Materska*
Monika Staszowska-Karkut
Marzena Pabich
nr katalogowy: 116172
10.15199/62.2018.9.41
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-8
Wpływ domieszki superchłonnego polimeru (SAP) na wybrane właściwości zaprawy cementowej
Tomasz Zachariasz
Jacek Śliwiński
nr katalogowy: 108697
10.15199/33.2017.08.27
zaprawa cementowa
superchłonny polimer
wytrzymałość
struktura porowatości.
cement mortar
superabsorbent polymer
strength
pore structure.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-4
Wpływ ukształtowania powierzchni na zwilżalność powłok Zn-Cr
Ewa Osuchowska
Zofia Buczko
Klaudia Olkowicz
nr katalogowy: 119579
10.15199/62.2019.4.23
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-7
Otrzymywanie innowacyjnych polimerowych środków powierzchniowo czynnych
Paulina Biniecka
Marta Pieńkowska
nr katalogowy: 132565
10.15199/62.2021.7.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-7
Otrzymywanie innowacyjnych polimerowych środków powierzchniowo czynnych
Paulina Biniecka
Marta Pieńkowska
nr katalogowy: 132565
10.15199/62.2021.7.6
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-1
Analiza właściwości hydrofilowych warstw TiO2 i TiO2-Ag w zależności od warunków atmosferycznych i modyfikacji syntezy dla zastosowań w fotowoltaice.
Agnieszka GONCIARZ
Krzysztof. BOGDANOWICZ
Robert PICH
Adam JANUSZKO
Agnieszka IWAN
nr katalogowy: 135368
10.15199/48.2022.01.37
TiO2
TiO2 – Ag
właściwości hydrofilowe
ogniwa słoneczne
TiO2
TiO2 - Ag
hydrophilic properties
solar cells
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-4
Badania nad opracowaniem innowacyjnej maseczki kosmetycznej w formie musu
Tomasz Wasilewski
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Anna Małysa
Anita Bocho-Janiszewska
Dominik Czerwonka
nr katalogowy: 148281
10.15199/62.2024.4.4
maseczki kosmetyczne
mus
formy kosmetyczne
innowacyjny kosmetyk
cosmetic masks
mousse
cosmetic forms
innovative cosmetic
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-4
Badania nad opracowaniem innowacyjnej maseczki kosmetycznej w formie musu
Tomasz Wasilewski
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Anna Małysa
Anita Bocho-Janiszewska
Dominik Czerwonka
nr katalogowy: 148281
10.15199/62.2024.4.4
maseczki kosmetyczne
mus
formy kosmetyczne
innowacyjny kosmetyk
cosmetic masks
mousse
cosmetic forms
innovative cosmetic
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2021-4-5
Bioprinting using alginate-based bioinks
DAGMARA SŁOTA
MAGDALENA GŁĄB
nr katalogowy: 134836
10.15199/28.2021.4-5.1
3D bioprinting
bioinks
alginates
tissue engineering
biodrukowanie 3D
biotusze
alginiany
inżynieria tkankowa
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Ekstrakty bogate w polifenole naturalne konserwanty produktów mięsnych
Magdalena Efenberger-Szmechtyk
Agnieszka Nowak
nr katalogowy: 113835
10.15199/65.2018.5.3
polifenole
mięso
antyoksydanty
właściwości prozdrowotne
polyphenols
meat
antioxidants
health benefits
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-4
Microstructure, elemental and phase composition and their influence on hydrophilic properties of rapidly solidified Al-In alloys
Iya TASHLYKOVA-BUSHKEVICH
Julia YAKOVENKO
Iuliana BUSHKEVICH
Vasiliy SHEPELEVICH
Henryk KOMSTA
Paweł ZUKOWSKI
nr katalogowy: 113013
10.15199/48.2018.04.30
Rapid solidification
wetting
Al-In alloys
elemental chemical analysis.
Szybkie zestalanie
zwilżanie
stopy Al-In
elementarna analiza chemiczna
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-10
Badanie podciągania kapilarnego w murach z wykorzystaniem detekcji promieniowania w podczerwieni
Robert Wójcik
Arkadiusz Panuś
nr katalogowy: 109952
10.15199/33.2017.10.25
podciąganie kapilarne
termowizja
murki modelowe
bezstykowy pomiar wilgotności.
capillary rise
termovision
model walls
contactless measurement of moisture.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-11
Wpływ metody ekstrakcji na właściwości ekstraktów bulw karczocha jerozolimskiego (Helianthus tuberosus L.)
Zofia Nizioł-Łukaszewska
Dominika Furman-Toczek
Martyna Zagórska-Dziok
Tomasz Bujak
nr katalogowy: 117212
10.15199/62.2018.11.12
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
Liofilizowane owoce jagodowe właściwości antyoksydacyjne
Ewa Ochwanowska
Jarosław Chmielewski
Sylwia Łaba
Ilona Żeber-Dzikowska
nr katalogowy: 111090
10.15199/65.2017.12.4
liofilizacja
żywność liofilizowana
substancje bioaktywne
antyoksydanty
owoce
lyophilisation
lyophilized food
bioactive substances
antioxidants
fruits
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Wpływ wysokich ciśnień na bioprzyswajalność antyoksydantów owoców i warzyw - składniki lipofilowe
Urszula Trych
Sylwia Skąpska
Magdalena Buniowska
Piotr Kaczka
Krystian Marszałek
nr katalogowy: 118815
10.15199/65.2019.2.3
bioprzyswajalność
biodostępność
antyoksydanty lipofilowe
wysokie ciśnienia
bioavailability
bioaccessibility
lipophilic antioxidants
high pressures
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Pozostałości poprodukcyjne – ważne dodatki prozdrowotne i funkcjonalne do żywności
Aleksandra Rolewicz
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 148662
10.15199/65.2024.5.4
pozostałości poprodukcyjne
zrównoważony rozwój
składniki odżywcze
żywność funkcjonalna
post-production residues
sustainable development
nutrients
functional food
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2019-7
WPŁYW RODZAJU PODŁOŻA NA WYBRANE WŁAŚCIWOŚCI CIENKICH WARSTW ITO
Maciej Strzyżewski
Damian Wojcieszak
Jacek Rogala
Roman Pastuszek
nr katalogowy: 121504
10.15199/13.2019.7.6
ITO
cienkie warstwy
podłoże
zwilżalność
rezystywność
współczynnik odbicia
ITO
thin films
substrate
wettability
resistivity
reflectance
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-7
Wpływ rodzaju FAME na szybkość starzenia w obecności tlenu. Badania wstępne
Paweł Grabowski
Angelika Szwarczyńska
Aneta Nowakowska
nr katalogowy: 149452
10.15199/62.2024.7.2
FAME
starzenie biopaliw
przyspieszone metody starzenia
FAME
biofuel aging
accelerated aging methods
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Pozostałości poprodukcyjne – ważne dodatki prozdrowotne i funkcjonalne do żywności
Aleksandra Rolewicz
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 148662
10.15199/65.2024.5.4
pozostałości poprodukcyjne
zrównoważony rozwój
składniki odżywcze
żywność funkcjonalna
post-production residues
sustainable development
nutrients
functional food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-7
Wpływ rodzaju FAME na szybkość starzenia w obecności tlenu. Badania wstępne
Paweł Grabowski
Angelika Szwarczyńska
Aneta Nowakowska
nr katalogowy: 149452
10.15199/62.2024.7.2
FAME
starzenie biopaliw
przyspieszone metody starzenia
FAME
biofuel aging
accelerated aging methods
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2017-7
Wpływ wygrzewania na właściwości powierzchni cienkich warstw na bazie wybranych tlenków metali
Karol Obara
Danuta Kaczmarek
Radosław Pierściński
Agata Poniedziałek
Piotr Domanowski
nr katalogowy: 107671
10.15199/13.2017.7.2
TiO2
WO3
parowanie wiązką elektronową
właściwości powierzchni
właściwości strukturalne
wygrzewanie
TiO2
WO3
electron beam evaporation
surface properties
structural properties
thermal annealing
CHŁODNICTWO 2017-6
Wpływ sposobu pakowania na zmiany wybranych cech jakościowych kalafiora w czasie chłodniczego przechowywania
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Radosław Mostowski
nr katalogowy: 107176
10.15199/8.2017.6.3
chłodnicze przechowywania
kalafior
opakowania
trwałość
refrigerated storage
cauliflower
packaging
durability
AURA 2021-6
Wpływ zanieczyszczenia środowiska przyrodniczego na zdrowie środowiskowe człowieka – rozważania ogólne
Hubert BEDNARZ
Piotr SZALUŚ
Jakub DZIKOWSKI
Katarzyna GARBACIK
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 132006
środowisko przyrodnicze
zanieczyszczenie środowiska
zdrowie środowiskowe
natural environment
environment pollution
environmental health
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH