Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-10
Papryka na długowieczność Świeża, mielona, ostra i słodka - bogata w witaminy i wartości odżywcze
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 4271
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-3
Kolekcja Spécialité
nr katalogowy: 24623
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-9
Dżemy z owoców i warzyw
Justyna Kadzińska
Anna Jasiczek
Dominika Niemczuk
Sabina Galus
nr katalogowy: 79269
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-7-8
Kuchnia Bratanków
Witt Wilczyński
nr katalogowy: 121428
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-5
Przyprawy i mieszanki przypraw stosowane do mięsa na grilla
Dagmara Prasek
nr katalogowy: 131850
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Słodka książka coraz bliżej
nr katalogowy: 128993
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-11
Słodka ofensywa
nr katalogowy: 5129
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Słodka kampania
nr katalogowy: 136712
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Słodka książka coraz bliżej
nr katalogowy: 128993
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-7-8
Słodka tradycja
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 5305
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Słodka kampania
nr katalogowy: 136712
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-9
Złota słodka jesień
DOMINIKA GASIK
nr katalogowy: 18472
GAZETA CUKROWNICZA 2006-1
Słodka kampania w KSC
Ł. Wróblewski 37
nr katalogowy: 16663
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-12
Coffee & Tea Tea & Coffee
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 12875
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Słodka skrzynka z owocami
SEBASTIAN SZMYD
nr katalogowy: 45448
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-5
CO PISZĄ INNI
nr katalogowy: 66430
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-9
Na żurawinową nutę
nr katalogowy: 37917
AURA 2022-7
Dbajmy o zasoby wody
nr katalogowy: 138568
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-4
Z czego składają się lody
nr katalogowy: 25230
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-7
Warszawo Zapamiętaj
nr katalogowy: 25066
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Extraction of paprika carotenoids with supercritical carbon dioxide. Ekstrakcja barwników karotenoidowych z papryki ditlenkiem węgla o parametrach nadkrytycznych
Dorota Kostrzewa
Edward Rój
Agnieszka Dobrzyńska-Inger
nr katalogowy: 77331
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-3
Słodka, kaloryczna i jednocześnie zdrowa, czyli kilka słów o czekoladzie
Ewa Nebesny
Dorota Żyżelewicz
nr katalogowy: 24452
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-6
Słodka pasja
nr katalogowy: 84682
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-3
Co dodać i z czym podać mięso i wędliny
Mariusz S. Kubiak
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 50785
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-11
Słodka kasa dla kucharzy i restauratorów
nr katalogowy: 87338
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-4
Słodka Kolonia 2015
nr katalogowy: 90742
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Słodka strona gastronomii
nr katalogowy: 89404
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-3
Zagospodarowanie serwatki kwasowej
Justyna Tarapata
Krzysztof Tomalik
Adriana Łobacz
Justyna Żulewska
nr katalogowy: 119413
10.15199/65.2019.3.4
serwatka kwasowa
zagospodarowanie serwatki
serwatka w proszku
procesy membranowe
acid whey
whey management
whey powder
membrane processes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-11
Kuchnia meksykańska.Eksplozja smaku
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 87673
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-1
Co nowego w dekoracjach cukierniczych?
nr katalogowy: 111493
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-7
Cukierniczy rekord Guinnessa w Rzeszowie
Iwona Oleniuch
nr katalogowy: 60706
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Słodka tradycja
nr katalogowy: 92443
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-1
Jak inspirować się wypiekami z całego świata podczas tłustego czwartku?
Karol Sobkowiak
nr katalogowy: 141113
AURA 2022-7
Dbajmy o zasoby wody
nr katalogowy: 138568
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Spis treści Przeglądu Gastronomicznego za 2015 rok
nr katalogowy: 96469
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-9
Piwa na wyspie Fuerteventura
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 101016
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-5
Słodka historia reklamy
nr katalogowy: 105352
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-6
Słodka wizytówka stolicy
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 44862
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-4
Słodka strona gastronomii
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 43708
AURA 2009-9
Woda przedmiotem sporów i konfliktów zbrojnych
STANISŁAW ABRAMCZYK
nr katalogowy: 46790
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-9
PRODUCENCI FARB POLECAJĄ
nr katalogowy: 122378
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-4
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 50872
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-4
Chateau d’Yquem
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 50864
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Z ŻYCIA SZKÓŁ
nr katalogowy: 50261
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Słodko-gorzka prawda o stewii
Joanna Ziembicka
nr katalogowy: 44561
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-2
PIERNIKI, SŁODKA SZOPKA I STU POMOCNIKÓW MIKOŁAJA
Maria Banasik
nr katalogowy: 41666
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Z sukralozą coraz bardziej słodko i klarownie od strony prawnej
Adam Bogacz
nr katalogowy: 41731
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Ohh, co za sushi
nr katalogowy: 46086
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Kwintesencja smaku
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 112576
sosy
składniki
warzywa
owoce
grzyby
przyprawy
zioła
kulinarne zastosowanie
sauces
ingredients
vegetables
fruit
mushrooms
spices
herbs
culinary use
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-6
Nowości
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 84371
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-2
Badanie skuteczności napowietrzania wody w aeratorze rurowym
Marek Kalenik
Dariusz Morawski
nr katalogowy: 41417
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Trendy w światowym handlu mrożonymi owocami i warzywami
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 87606
AURA 2020-3
Światowe zasoby wody w obliczu zmian klimatu
Andrzej Mizera
nr katalogowy: 125322
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 131483
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Zastosowanie przypraw w przetwórstwie mięsnym
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 75373
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Polski handel zagraniczny produktami ogrodnictwa z USA
Anna Bugała
nr katalogowy: 97383
10.15199/64.2016.3.1
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-7
Donut - słodka ikona Ameryki
nr katalogowy: 106816
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-3
Alzacja na słodko Prawie jak w bajce
Anna Wytrykus
nr katalogowy: 96692
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-11
Z węgierskim rodowodem
Witt Wilczyński
nr katalogowy: 116983
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-5
Biesiada przy grillu
nr katalogowy: 113660
grillowanie
mięso
przyprawy
sosy
potrawy mięsne z grilla
grilling
meat
spices
herbs
sauces
grilled meat dishes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Wpływ sposobu uprawy i chłodniczego przechowywania na zmiany zawartości witaminy C i chlorofili w papryce słodkiej i brokule
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Radosław Mostowski
nr katalogowy: 110181
10.15199/64.2017.10.2
witamina C
chlorofil
papryka słodka
brokuł
rolnictwo ekologiczne
przechowywanie
vitamin C
chlorophyll
sweet pepper
broccoli
organic farming
storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Związki bioaktywne w przyprawach i ich rola w dietoterapii
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
Małgorzata Wrzosek
nr katalogowy: 123536
10.15199/65.2019.11.6
przyprawy
dieta
żywienie
zdrowie
spices
diet
nutrition
health
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Niezbędne składniki odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145002
produkty pochodzenia roślinnego
witaminy
funkcje
bogate źródło
products of plant origin
vitamins
functions
rich source
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-12
Słodka sylwestrowa noc Na własne ryzyko (korespondencja z Holandii)
Anna Wytrykus
nr katalogowy: 117396
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Słodka roślina
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 78115
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 131483
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2021-8
Komitet Techniczny KT 290 w Polskim Komitecie Normalizacyjnym
Wojciech Sokólski
nr katalogowy: 132942
AURA 2022-3
Wody podziemne – ukryty potencjał dla ludzkości
Andrzej MIZERA
nr katalogowy: 136694
AURA 2022-3
Wody podziemne – ukryty potencjał dla ludzkości
Andrzej MIZERA
nr katalogowy: 136694
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-12
Kiszk (tarhana) - nie tylko turecka specjalność
Michael Abdalla
nr katalogowy: 64147
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Niezbędne składniki odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145002
produkty pochodzenia roślinnego
witaminy
funkcje
bogate źródło
products of plant origin
vitamins
functions
rich source
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Wędrówki po Skanii Ryba po szwedzku
Wilhelm Karud
nr katalogowy: 87005
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Opiekunowie dobrego smaku
nr katalogowy: 63452
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-2
ZOPF - ukochany warkocz Szwajcarów
Beata Marchand
nr katalogowy: 96416
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-4
Zastosowanie wybranych przypraw w dietoterapii
Marek Kardas
Katarzyna Toczyńska
Elżbieta Grochowska- -Niedworok
nr katalogowy: 105776
10.15199/65.2017.4.8
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Mikrobiologiczna produkcja karotenoidów
Urszula Błaszczyk
Paweł Sroka
nr katalogowy: 76646
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Sekrety smaku Przyprawy i zioła - zastosowanie w gastronomii(III)
Ewa Czarniecka-Skubina
Renata Korzeniowska
nr katalogowy: 105508
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Ziołowe surowce przyprawowe w przetwórstwie żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Iwona Kasprzyk
nr katalogowy: 94954
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
Wykorzystanie inuliny w przetwórstwie mięsa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 59064
AURA 2022-9
Hydrologiczne status quo
Andrzej MIZERA
nr katalogowy: 139417
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-3
Projektowanie termicznej obróbki żywności kwaśnej i zakwaszonej. Cz. I
Richard Podolak
Piotr Kołakowski
nr katalogowy: 75465
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-10
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami
Anna Bugała
nr katalogowy: 94403
10.15199/64.2015.10.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-1
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 107577
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Od redakcji
Andrzej Jan Szyprowski
nr katalogowy: 86076
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-12
Cukiernia-lodziarnia Melba - krzeszowicka słodka perła
Anna Korfel
nr katalogowy: 87988
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2012-1
Klimat i Energia 2011
GERARD JAN BESLER
MACIEJ BESLER
nr katalogowy: 65077
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
Prawie wszystko o przetwórstwie ziarna kukurydzy
Roman Jurga
nr katalogowy: 62929
OPAKOWANIE 2020-2
Słodka pokusa: nowe produkty, smaki, wzory
Melanie Streich
nr katalogowy: 125155
CHŁODNICTWO 2015-10-11
Wpływ parametrów mikroklimatu w komorze chłodniczej na jakościowe wskaźniki papryki
Tomasz Janusz Teleszewski
Katarzyna Gładyszewska-Fiedoruk
Iwona Skoczko
nr katalogowy: 94781
10.15199/8.2015.10-11.2
AURA 2014-1
Przydatność serwatki do otrzymywania napojów owocowych
Krzysztof SIEMIANOWSKI
nr katalogowy: 81789
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-10
OCZYSZCZANIE ŚCIEKÓW Potrzeba innowacyjności w zarządzaniu ściekami - technologie Paques
Agnieszka Sysło
nr katalogowy: 94405
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-7-8
Słodka egzotyka
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 61425
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-9
Ab ovo do zet, czyli wielkanocny alfabet chleba
Irena Fober
nr katalogowy: 59193
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-8
Certyfikacja osób zajmujących się ochroną katodową - norma międzynarodowa
WOJCIECH SOKÓLSKI
nr katalogowy: 121841
AURA 2022-3
Wody podziemne – ukryty potencjał dla ludzkości
Andrzej MIZERA
nr katalogowy: 136694
GOSPODARKA WODNA 2024-3
Światowy Dzień Wody 2024
WOJCIECH MAJEWSKI
nr katalogowy: 147707
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-7
Handel zagraniczny suszonymi warzywami w Polsce
Anna Bugała
nr katalogowy: 121511
10.15199/64.2019.7.2
eksport
import
suszone warzywa
export
import
dried vegetables
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Z odrobiną pikanterii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 125365
przyprawy
przyprawy korzenne
przyprawy ziołowe
przyprawy warzywne
walory smakowo-zapachowe
właściwości barwiące
wykorzystanie kulinarne
spices
spices
herbal spices
vegetable spices
flavor-fragrance qualities
coloring properties
culinary use
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-3
Certyfikacja osób zajmujących się ochroną katodową - nowa norma, nowe wyzwania
Wojciech Sokólski
nr katalogowy: 119064
ochrona katodowa
poziomy kompetencji osób zajmujących się ochroną katodową
podstawa systemu certyfikacji
nowa norma międzynarodowa
cathodic protection
competence levels of cathodic protection persons
basis for a certification scheme
a new international standard
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-2
Wiosna na talerzu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 148436
nowalijki
rodzaje
wartość odżywcza
wykorzystanie kulinarne
zanieczyszczenia
spring vegetables
types
nutritional value
culinary use
contamination
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-3
Owoce i warzywa, świeże i przetworzone - różne zalecenia dotyczące spożycia
Witold Płocharski
Monika Mieszczakowska-Frąc
nr katalogowy: 125637
10.15199/64.2020.3.3
owoce
warzywa
diety
zalecenia
kontrowersje
fruit
vegetables
diets
recommendations
controversy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Zamienniki cukru. Czy luo han guo stanie się alternatywą dla stewii?
Katarzyna Świąder
Danuta Gajewska
Karolina Wegner
nr katalogowy: 123534
10.15199/65.2019.11.5
naturalne substancje intensywnie słodzące
glikozydy stewiolowe
mogrozyd
stewia
luo han guo
natural highintensity sweeteners
steviol glycosides
mogrozide
stevia
Luo Han Guo
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Charakterystyka olejów tłoczonych na zimno z wybranych nasion ziół i pestek owoców
Patrycja Goździk
Małgorzata Wroniak
Anna Florowska
nr katalogowy: 129751
10.15199/65.2020.12.4
oleje tłoczone na zimno
nasiona
zioła
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
cold-pressed oils
seeds
herbs
fatty acid composition
tocopherols
sterols
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Charakterystyka olejów tłoczonych na zimno z wybranych nasion ziół i pestek owoców
Patrycja Goździk
Małgorzata Wroniak
Anna Florowska
nr katalogowy: 129751
10.15199/65.2020.12.4
oleje tłoczone na zimno
nasiona
zioła
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
cold-pressed oils
seeds
herbs
fatty acid composition
tocopherols
sterols
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Charakterystyka olejów tłoczonych na zimno z wybranych nasion ziół i pestek owoców
Patrycja Goździk
Małgorzata Wroniak
Anna Florowska
nr katalogowy: 129751
10.15199/65.2020.12.4
oleje tłoczone na zimno
nasiona
zioła
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
cold-pressed oils
seeds
herbs
fatty acid composition
tocopherols
sterols
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH