Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-3
Wyroby makaronowe w USA i krajach Azji
nr katalogowy: 6252
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-6
Wyroby makaronowe w USA i krajach Azji
nr katalogowy: 20061
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-5
Klasyfikacja i charakterystyka głównych grup wyrobów makaronowych w USA i krajach azjatyckich
nr katalogowy: 51683
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-5
Rodzaje makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 76471
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Wpływ dodatków białkowych na jakość makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 79517
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-9
Wpływ dodawania "poprawiaczy" jakości mąki pszennej na jakość makaronu
nr katalogowy: 86411
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Analiza spożycia produktów zbożowych w latach 2009-2019
Anna Czubaszek
Barbara Gazda
nr katalogowy: 128433
pieczywo
mąka
makaron i produkty makaronowe
kasze i ziarna zbóż
ryż
spożycie
bread
flour
pasta and pasta products
groats and cereal grains
rice
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Analiza spożycia produktów zbożowych w latach 2009-2019
Anna Czubaszek
Barbara Gazda
nr katalogowy: 128433
pieczywo
mąka
makaron i produkty makaronowe
kasze i ziarna zbóż
ryż
spożycie
bread
flour
pasta and pasta products
groats and cereal grains
rice
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Możliwości dodawania "poprawiaczy" jakości mąki pszennej i ich wpływ na jakość makaronu
nr katalogowy: 70539
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-6
Jakość makaronu i jego charakterystyka żywieniowa
Roman Jurga
nr katalogowy: 52054
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-6
Makarony oraz wyroby śniadaniowe i przekąskowe produkowane z innych niż mąka pszenna surowców
nr katalogowy: 35953
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-5
Stan i perspektywy handlu zagranicznego zbożami i przetworami zbożowymi
nr katalogowy: 35234
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Ulubione produkty zbożowe Polaków? Na naszych stołach królują pieczywo, makaron i... wyroby cukiernicze
nr katalogowy: 137844
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Ulubione produkty zbożowe Polaków? Na naszych stołach królują pieczywo, makaron i... wyroby cukiernicze
nr katalogowy: 137844
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Wpływ "poprawiaczy" jakości mąki pszennej na jakość makaronu
nr katalogowy: 52971
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-3
Makaron, ale jaki?
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 33548
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Ziemniaki źródłem zdrowia?
nr katalogowy: 137846
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Ziemniaki źródłem zdrowia?
nr katalogowy: 137846
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
Bioprodukty - codzienne, innowacyjne produkty pełne zdrowia
Jarosław Wyrwisz
nr katalogowy: 93301
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-12
Makarony oraz wyroby śniadaniowe i przekąskowe z innych niż mąka pszenna surowców zbożowych
nr katalogowy: 48620
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-11
Zakręcony przysmak
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 39488
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Technologia, dzięki której wysokiej jakości makaron dostępny jest na całym świecie
nr katalogowy: 128439
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Technologia, dzięki której wysokiej jakości makaron dostępny jest na całym świecie
nr katalogowy: 128439
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-10
Wartość odżywcza makaronu
nr katalogowy: 22314
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-9
Możliwości zastosowania makaronów w celu poprawy jakości białka różnych potraw
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 86412
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-8
Charakterystyka mąk makaronowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 53660
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-3
Rozwój technologii produkcji makaronów w firmie Pavan
nr katalogowy: 20117
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-10
Wymagania jakościowe dla pszenicy i mąki na cele makaronowe w Rosji
nr katalogowy: 22313
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-6
Wymagania jakościowe i przemiałowe surowców pszennych używanych do produkcji makaronu
nr katalogowy: 44904
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-2
Tak polski jak chleb
nr katalogowy: 41646
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-7
Makarony - rodzaje, wartość odżywcza i walory zdrowotne
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 60741
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-12
Makaron, produkcja i wykorzystanie technologiczne
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 88262
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-1
Charakterystyka i wykorzystanie kulinarne makaronów orientalnych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 81774
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Wpływ wybranych "poprawiaczy" i cukrów redukujących mąki na jakość wyrobów makaronowych
nr katalogowy: 79518
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-10
Koniecznie al dente!
nr katalogowy: 71214
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Optymalizacja jakości surowców pszennych używanych do produkcji makaronu
nr katalogowy: 60164
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Alergeny w żywności Lista obowiązkowa
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 91207
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-9
O nowych nazwach produktów razowych
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 62036
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-11
Smaki Italii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 94672
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
"Poprawiacze" jakości mąki pszennej i skrobia modyfikowana w produkcji makaronu
nr katalogowy: 62925
OPAKOWANIE 2010-1
Kubki pełne "czarnego złota"
nr katalogowy: 49234
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
Nazwa produktu i oznakowanie nie mogą wprowadzać konsumenta w błąd
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 79458
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Wpływ obróbki termicznej na walory żywieniowe makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 79016
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-4
Podstawowe wiadomości o tworzeniu ciasta i suszeniu makaronu
nr katalogowy: 20100
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-2
Wiadomości ogólne o produkcji makaronu
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 20132
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-4
Póki nie ma limitów
nr katalogowy: 48446
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-8
Makarony tradycyjne i błyskawiczne - aspekty techniczne i technologiczne
Agnieszka WOJTOWICZ
Leszek MOŚCICKI
nr katalogowy: 20034
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-6
Sushi w Brazylii?
nr katalogowy: 132100
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-12
Pełne ziarno, pełnoziarnisty chleb – a cóż to takiego? O nazwach produktów razowych
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 146300
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-11
Kilka prostych w użyciu, praktycznych porad-pomocnych w produkcji makaronu
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 14171
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-8
Przysmaki ludzi i zwierząt
nr katalogowy: 25360
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-11-12
Parlament 492 milionów
nr katalogowy: 27157
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
Święto chleba i makaronu w Ludwinie na Lubelszczyźnie
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 93899
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Wpływ stopnia rozdrobnienia i uszkodzenia skrobi w semolinie na jakość makaronu
nr katalogowy: 50878
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-9
Smak domowej roboty
nr katalogowy: 29645
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-12
Nowy asortyment makaronu z dodatkiem mąki owsianej
nr katalogowy: 39790
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Czy makaron zmieniający kształt zrewolucjonizuje technologie pakowania żywności?
nr katalogowy: 133698
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
PRZEPISY DIETETYKA
nr katalogowy: 92050
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-6
Produkcja wyrobów makaronowych z wykorzystaniem alternatywnych surowców
nr katalogowy: 35954
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Jakość wybranych surowców makaronowych dostępnych na rynku polskim
Aldona Sobota
Piotr Zarzycki
Ewelina Kuzawińska
Anna Wirkijowska
Emilia Sykut-Domańska
nr katalogowy: 110957
semolina
mąka makaronowa
pszenica zwyczajna
pszenica durum
semolina
flour pasta
common wheat
durum wheat
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-2
Polski handel zagraniczny makaronami w latach 1995-2005 - podstawowe fakty
WieSłAW łoPAciUK
nr katalogowy: 24139
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Czy makaron zmieniający kształt zrewolucjonizuje technologie pakowania żywności?
nr katalogowy: 133698
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ rodzaju surowca i dodatku kakao na właściwości reologiczne ciasta i teksturę makaronu suszonego metodą mikrofalowo-próżniową
Agata Marzec
Dominika Ambroziak
nr katalogowy: 130213
makaron
semolina
krupczatka
suszenie mikrofalowo-próżniowe
pasta
semolina
wheat flour
microwave-vacuum drying
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ rodzaju surowca i dodatku kakao na właściwości reologiczne ciasta i teksturę makaronu suszonego metodą mikrofalowo-próżniową
Agata Marzec
Dominika Ambroziak
nr katalogowy: 130213
makaron
semolina
krupczatka
suszenie mikrofalowo-próżniowe
pasta
semolina
wheat flour
microwave-vacuum drying
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ rodzaju surowca i dodatku kakao na właściwości reologiczne ciasta i teksturę makaronu suszonego metodą mikrofalowo-próżniową
Agata Marzec
Dominika Ambroziak
nr katalogowy: 130213
makaron
semolina
krupczatka
suszenie mikrofalowo-próżniowe
pasta
semolina
wheat flour
microwave-vacuum drying
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
Chleb razowy lub z całego ziarna, a nie - pełnoziarnisty
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 64105
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Produkcja pieczywa bezglutenowego
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 93649
10.15199/65.2015.9.5
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Ludwin - święto chleba i makaronu
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 100580
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Konsumenci są skłonni zaakceptować pieczywo i makaron z udziałem błonnika owsianego
Marzena Jeżewska-Zychowicz
nr katalogowy: 93647
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-25
PORADNIK Wino dla inżyniera (157) - Aglianico
winny maniak
nr katalogowy: 95415
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-25
PORADNIK Wino dla inżyniera (157) - Aglianico
winny maniak
nr katalogowy: 95413
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-1
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 73781
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-7
Pieczywo dla biegacza
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 92076
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-1
O jakości makaronu - na przykładzie Włoch
nr katalogowy: 56851
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Smak domowej roboty
nr katalogowy: 46503
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-26
Liechtenstein - 300 lat Wielkiego Księstwa
nr katalogowy: 123917
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
O czym każdy przechowalnik ziarna zbóż wiedzieć powinien Laboratorium przy magazynie zbożowym
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 120556
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 136725
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 136725
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-4
Warunki i procesy zachodzące w trakcie suszenia makaronu
nr katalogowy: 66834
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
Aglianico
winny maniak
nr katalogowy: 126747
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-4
Wybrane informacje o pszenicy orkisz, wartości wypiekowej mąki i innych produktach orkiszowych
nr katalogowy: 58919
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-5
Informacje z Sekretariatu Europejskiego Stowarzyszenia Młynarzy
nr katalogowy: 59411
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-3
Skład chemiczny oraz walory żywieniowe komosy ryżowej
Grażyna Cacak-Pietrzak
Aleksa ndra Szybilska
nr katalogowy: 58126
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-5
Wpływ wybranych parametrów produkcji i warunków gotowania na jakość makaronu
nr katalogowy: 67401
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-11
Kryzys ekonomiczny a produkcja, handel i spożycie wyrobów makaronowych
Miłosz Łuczak
Wiktor Obuchowsk i
nr katalogowy: 48396
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-2
Listy do redakcji
nr katalogowy: 74490
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-12
Zmiana stawek VAT - problemy z nią związane
Radosław Maćkowski
nr katalogowy: 56223
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-5
Stół to najlepsze miejsce do rozmowy
nr katalogowy: 51621
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-1
Makarony z ciemnej mąki pszennej i wzbogacone błonnikiem pokarmowym
nr katalogowy: 73908
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Wygoda i bezpieczeństwo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 131702
żywność wygodna
metody utrwalania
koronawirus
gotowe dania restauracyjne
zestawy do samodzielnego przygotowania
oferta sklepowa gastronomii
convenience food
preservation methods
coronavirus
ready-made restaurant dishes
do it yourself kits
gastronomy offer for stores
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Wygoda i bezpieczeństwo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 131702
żywność wygodna
metody utrwalania
koronawirus
gotowe dania restauracyjne
zestawy do samodzielnego przygotowania
oferta sklepowa gastronomii
convenience food
preservation methods
coronavirus
ready-made restaurant dishes
do it yourself kits
gastronomy offer for stores
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Pod słońcem Italii
nr katalogowy: 85480
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-4
Czynniki wpływające na barwę makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 75664
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Ile wina w winie?
Izabela Sarnicka
nr katalogowy: 140936
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-11
MANTOU Pieczywo gotowane na parze? Możliwe ...
Beata Marchand
nr katalogowy: 101615
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Międzynarodowa Rada Zbożowa wzywa do unikania niepotrzebnej paniki na rynku ziarna zbóż
nr katalogowy: 126421
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-7
Wyroby makaronowe, pieczywo, wyroby dietetyczne z wykorzystaniem mieszanek mącznych z innych (niż mąka pszenna) surowców
nr katalogowy: 68968
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-3
Jakość wypiekowa mąki pszennej i możliwości jej poprawy
Roman Jurga
nr katalogowy: 89830
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-4
Makaron wzbogacony dodatkiem białka i błonnika pochodzenia roślinnego
nr katalogowy: 58923
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Pod słońcem Italii
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 85479
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-10
Pełne ziarno, pełnoziarnisty chleb - a cóż to takiego? O nazwach produktów razowych
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 122756
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Światowy handel mąką pszenną
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 110968
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Ocena jakości handlowych makaronów bezglutenowych
Grażyna Cacak-Pietrzak
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 123783
makaron bezglutenowy
białko
właściwości kulinarne
właściwości organoleptyczne
gluten-free pasta
protein
culinary properties
organoleptic properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-1
USA. Rynek pszenicy
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 147198
OPAKOWANIE 2022-1
Liczy się makaron... ale też jak prezentuje się opakowanie
nr katalogowy: 136017
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
Pełne ziarno, pełnoziarnisty chleb - a cóż to takiego? O nazwach produktów razowych
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 122798
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Współczesne trendy w spożyciu wybranych produktów zbożowych
Marlena Pielak
Ewa Ołubiec-Opatowska
Ewa Czarniecka-Skubina
Danuta Jaworska
nr katalogowy: 114466
10.15199/66.2018.6.7
produkty zbożowe
preferencje konsumenckie
potrawy
cereal products
consumer preferences
dishes
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
POLSKA - EUROPA - ŚWIAT
nr katalogowy: 124794
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-2
Charakterystyka makaronów kukurydzianych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 89331
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-6
Pijąc falerno
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 106108
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
Krajalnica Weber 904 - najwyższa wydajność i wielofunkcyjność w plastrowaniu mięsa
nr katalogowy: 67061
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Biozasady
nr katalogowy: 115027
OPAKOWANIE 2018-10
Dla drukarń i producentów opakowań
nr katalogowy: 116778
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Nowości/Promocje
nr katalogowy: 130232
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Nowości/Promocje
nr katalogowy: 130232
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-11
Produkty uboczne na paszę - obowiązki piekarza i cukiernika
nr katalogowy: 116920
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-6
Budowanie silnej pozycji marki na rynku poprzez właściwe wyznaczanie trwałości produktów Przegląd badań stosowanych do oceny trwałości Cz. III. Znaczenie badań sensorycznych w badaniach trwałości żywności
Wojciech Piasecki
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 92017
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Nowy trend - produkty o niskim GI
nr katalogowy: 23754
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-12
Owcze produkty spożywcze.Aspekty towaroznawcze
Tadeusz Sikora
nr katalogowy: 14961
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-4
Wybrane substancje bioaktywne obecne w ziarnie żyta
Joanna Harasym
nr katalogowy: 90407
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-1
Produkty mleczne jako żywność funkcjonalna
nr katalogowy: 118243
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-5
Produkty zbożowe źródłem witamin z grupy B w diecie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 67396
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-1
XX Konkurs Produkty najwyższej jakości
nr katalogowy: 1548
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Polskie hity eksportowe
nr katalogowy: 100577
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-10
Profesjonalny serwis wirówek i dekanterów gwarancją efektywnej i bezpiecznej eksploatacji
nr katalogowy: 55051
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-1
Konkurs Produkty najwyższej jakości
m.w
nr katalogowy: 9493
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-1
Konkurs Produkty najwyższej jakości
m.w
nr katalogowy: 9493
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Nowości/Promocje
nr katalogowy: 130232
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Czy sprawdzamy, skąd pochodzi żywność?
nr katalogowy: 136719
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-2
Krupnioki śląskie i inne produkty posiadające Chronione Oznaczenie Geograficzne
Marlena Piekut
nr katalogowy: 104156
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-3
Kraft deklaruje ealkę z otyłością
nr katalogowy: 7052
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-3
Profesjonalny serwis wirówek i dekanterów gwarancją efektywnej i bezpiecznej eksploatacji
nr katalogowy: 18927
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
Masło czy margaryna
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 19012
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Sposoby zwiększania wartości odżywczej białka produktów zbożowych Cz. I. Wzbogacanie w produkty będące źródłem aminokwasów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 64965
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-9
Innowacyjne technologie kriogeniczne
nr katalogowy: 54151
CHŁODNICTWO 2006-1-2
Mięso i produkty mięsne w świetle aktualnych przepisów prawa żywnościowego
Krzysztof Ćwiertniewski
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 16139
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Czy sprawdzamy, skąd pochodzi żywność?
nr katalogowy: 136719
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-6
Nowe produkty w ofercie Onduline
nr katalogowy: 17462
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Lansowanie diety bezglutenowej naukowo nieuzasadnione
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 95180
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-7-8
Polskie produkty lokalne naszą narodową szansą
M. J. Przegalińska
J. Bortkun
nr katalogowy: 6848
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-1
Konkurs
nr katalogowy: 49217
GAZETA CUKROWNICZA 2006-11
Niektóre uwarunkowania w zagospodarowaniu wybranych produktów przemysłu cukrowniczego
S. Wawro
R. Gruska
nr katalogowy: 21548
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-9
Nowe produkty firmy Tanatex Chemicals
nr katalogowy: 46991
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-6
Zastosowanie substancji emulgujących w makaronach
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 84590
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-12
Sposoby zabezpieczania opakowań
SVITLANA KHADZHYNOVA
KATERYNA ZOLOTUKHINA
nr katalogowy: 124021
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-5
Produkty rolnictwa ekologicznego na targach BioFach 2005 w Norymberdze
L Piecyk
nr katalogowy: 14592
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-3
Produkty pełnoziarniste.Częśc 1.Produkty zbożowe i substancje odżywcze.
LESZEK MOŚCICKI
AGNIESZKA WÓJTOWICZ
nr katalogowy: 41871
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-9
Na biało
Hanna Stolińs
nr katalogowy: 78856
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-4
Zabezpieczanie przed korozją zbiorników magazynowych na ropę naftową i produkty jej przerobu w świetle wymagań ochrony środowiska
A. Baraniak
nr katalogowy: 10850
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
X edycja Konkursu im. Stanisława Staszica na najlepsze produkty innowacyjne „Laur Innowacyjności 2020”
nr katalogowy: 128442
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
X edycja Konkursu im. Stanisława Staszica na najlepsze produkty innowacyjne „Laur Innowacyjności 2020”
nr katalogowy: 128442
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Polacy nie ufają alternatywnym źródłom białka
nr katalogowy: 149404
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Polacy nie ufają alternatywnym źródłom białka
nr katalogowy: 150004
CHŁODNICTWO 2009-5
Aereco Wentylacja prezentuje produkty wentylacyjne ALDES
nr katalogowy: 44583
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-12
Ciekawe produkty nagrodzone Złotymi Medalami Taropaku
nr katalogowy: 40045
CHŁODNICTWO 2008-4
Wentylatorowe chłodnice powietrza
nr katalogowy: 34639
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-3
Lamix - inwestycji ciąg dalszy - wypowiedź prezesa Mirosława Laszko
nr katalogowy: 50831
OPAKOWANIE 2012-4
Amcor Flexibles podwójnie nagrodzony w konkursie Alufoil
nr katalogowy: 67117
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-8
Produkty miesiąca
nr katalogowy: 93164
OPAKOWANIE 2008-9
Jak należy zapakować produkty spożywcze
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 37927
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-10
Festyn promujący rolnictwo ekologiczne i jego produkty
nr katalogowy: 30663
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-11
Przepisy bhp w praktyce laboratoryjnej {2}
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 63745
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Produkty innowacyjne i nietradycyjne makarony
nr katalogowy: 24529
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Produkty innowacyjne i nietradycyjne makarony
nr katalogowy: 24529
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-10
Właściwości fizyczne i zmiany jakości mąki pszennej
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 47108
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
CO NOWEGO w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 113424
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Słonecznikowe rarytasy
nr katalogowy: 4165
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-10
Produkty tradycyjne i regionalne - kampania zakończona
Marta Stus
nr katalogowy: 30221
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-5
Bawełna w USA
nr katalogowy: 120422
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-3
Produkty uboczne pochodzenia zwierzęcego a gospodarka odpadami
Kamil Stolarski
Konrad Majewski
nr katalogowy: 97361
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-4
Gazele Biznesu 2015
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 97865
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-2
System jakości w laboratorium
Dariusz Nowak
nr katalogowy: 24119
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-3
Zwalczanie szkodników w metalowych silosach i wokół nich
Stanisław Ignatowicz
nr katalogowy: 58130
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-5
Analiza wpływu rosnących cen surowców, energii i innych kosztów produkcji na kondycję przemysłu makaronowego
Miłosz Łuczak
Wiktor Obuchowski
nr katalogowy: 59414
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-11
Tradycyjne i regionalne technologie oraz produkty w żywieniu człowieka
Agnieszka Latoch
nr katalogowy: 39134
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-7
Tradycja na liście
nr katalogowy: 114695
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-10
Racjonalizacja organizacji w przedsiębiorstwie Kroeswang
nr katalogowy: 30673
OPAKOWANIE 2007-9
Polskie produkty ogrodnicze zasługują na dobre pakowanie
Tadeusz Cąderek
nr katalogowy: 29740
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-8
Godło Teraz Polska dla asfaltów MODBIT z LOTOSU
nr katalogowy: 37563
OPAKOWANIE 2013-12
Produkty z serii Fit od UPM Raflatac
nr katalogowy: 81162
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Testowanie zmiennych parametrów produktów mleczarskich
nr katalogowy: 44557
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Zielona baza
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 75776
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
Makarony błyskawiczne - skład surowcowy a wartość odżywcza
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 86966
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-6
Mięsne produkty panierowane jako przykład żywności wygodnej
Oskar Nowak
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 149204
żywność wygodna
mięsne produkty panierowane
innowacje
zdrowie
convenient meat products
breaded meat
battered meat
innovations
health
OPAKOWANIE 2007-3
Opakowania produktów naturalnych
Leszek Piecyk
nr katalogowy: 24809
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Ekologiczne i bezpieczne instalacje chłodnicze firmy PPH COOL
nr katalogowy: 143958
CHŁODNICTWO 2008-11
Konferencja "Tradycyjne i regionalne technologie i produkty w żywieniu człowieka"
Elżbieta Solska
nr katalogowy: 39383
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-2
Materiały - Urządzenia - Technologie
nr katalogowy: 89668
AUTO MOTO SERWIS 2024-2
Dobre i złe retrofity. Jak je rozróżnić?
nr katalogowy: 148085
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Dobre, bo suszone
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 85460
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-5
Nowoczesne produkty hydroizolacyjne firmy WEBAC
nr katalogowy: 120268
CHŁODNICTWO 2010-5
Chłodnice powietrza do przechowywania warzyw i owoców
HELPMAN
nr katalogowy: 51922
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
Wieści konopne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 123893
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Koła Gospodyń Wiejskich wyruszyły w teren, aby promować lokalne i tradycyjne produkty
nr katalogowy: 116117
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-6
Produkty procesu utleniania kwasów fulwowych chloranem(I) sodu i dioksydanem
ANNA M. ANIELAK
MILENA GRZEGORCZUK
RAFAŁ SCHMIDT
nr katalogowy: 35981
DOZÓR TECHNICZNY 2023-6
Nowe produkty zamykane zwiększające bezpieczeństwo
norelem
nr katalogowy: 146463
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Właściwości zdrowotne pełnoziarnistych produktów zbożowych
Aleksandra Wedziuk-Reszka
Beata Bondyra-Wiśniewska
nr katalogowy: 149824
10.15199/61.2024.4.3
produkty zbożowe
produkty pełnoziarniste
błonnik pokarmowy
składniki bioaktywne
dietoprofilaktyka
dietoterapia
grain products
whole grains
dietary fiber
bioactive compounds
dietary prevention
dietotherapy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-2
Jak skutecznie szukać miejsca dla nowych produktów?
HENRYK MRUK
nr katalogowy: 33020
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH