Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-10
Nie ma jak drób
IRENA KŁOCZKO
nr katalogowy: 4272
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
To jest nasz drób!
nr katalogowy: 131715
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-5
Drobiowe menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 44640
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
To jest nasz drób!
nr katalogowy: 131715
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-7
Study Tour: "Szlakiem Polskiego Mięsa - SMAKUJ DRÓB!"
nr katalogowy: 115081
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Wiadomości
nr katalogowy: 98636
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-9
Polski drób jest bezkonkurencyjny
nr katalogowy: 109277
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-8
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 115600
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-5
Rynek Mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 120396
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-3
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 104724
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-5
Propozycje na ruszt
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 59760
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-8
Rynek Mięsny w Polsce – podstawowe informacje
nr katalogowy: 127702
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Rynek Mięsny w Polsce – podstawowe informacje
nr katalogowy: 130546
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-11
Rynek Mięsny w Polsce – podstawowe informacje
nr katalogowy: 134365
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-2
Rynek Mięsny w Polsce – podstawowe informacje
nr katalogowy: 142114
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-11
Ambrozja smaku, czyli polski drób
nr katalogowy: 95377
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-2
Ryby górą
nr katalogowy: 18650
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-5
Rynek Mięsny w Polsce – podstawowe informacje
nr katalogowy: 131853
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-8
Rynek Mięsny w Polsce – podstawowe informacje
nr katalogowy: 133030
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Przepisy Ambasadorów
nr katalogowy: 134024
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-4
PRODUKTY MIESIĄCA
nr katalogowy: 97948
OPAKOWANIE 2016-1
Automatyzacja w przemyśle drobiarskim - kolejny krok do przodu
nr katalogowy: 96372
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Jan Kuroń w nowej roli
nr katalogowy: 132669
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Podsumowanie kampanii
nr katalogowy: 136227
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Przepisy Ambasadorów
nr katalogowy: 134024
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Piknik z Kuroniami
nr katalogowy: 138205
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-5
Kurczak w wielkanocnym wydaniu
nr katalogowy: 59499
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Gotuj z pasją
nr katalogowy: 92454
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-9
Handel zagraniczny mięsem i jego produktami w pierwszych miesiącach 2012 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 71047
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-8
Rynek mięsa w Polsce w 2019 r.
Marzena Trajer
nr katalogowy: 122022
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-6
Marynaty, bejce i glazury
Magdalena Borek
nr katalogowy: 36083
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-7-8
Drób w roli głównej
nr katalogowy: 61440
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-1
Szlakiem Polskiego Mięsa - SMAKUJ DRÓB!
nr katalogowy: 111833
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Rynek mięsa produkcja rośnie - opłacalność niekoniecznie
ROBERT MROCZEK
nr katalogowy: 33810
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Podsumowanie kampanii
nr katalogowy: 136227
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
HANDEL ZAGRANICZNY NA RYNKU DROBIU
Marcin Wroński
nr katalogowy: 143581
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-6
Kulinarne potyczki w Wyszkowie
nr katalogowy: 84683
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-10
Rynek Mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 110174
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-1
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 103661
CHŁODNICTWO 2023-1
Amerykańskie wagony chłodnie
nr katalogowy: 142003
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-5
Kura w kilku smakach
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 67374
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
Smakuj drób!
nr katalogowy: 112126
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-3
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 97354
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Jan Kuroń w nowej roli
nr katalogowy: 132669
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-1
Rynek Mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 111906
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Drób pakowany to świeżość, jakość i bezpieczeństwo
nr katalogowy: 94531
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
Walory odżywcze mięsa drobiowego
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 66662
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-2
Logistyczny łańcuch drobiarstwa mięsnego
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 49792
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Polskie sposoby na rosyjskie embargo na owoce i warzywa
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 86167
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-6
Stan magazynu
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 44850
CHŁODNICTWO 2012-3
Nowy tunel kriogeniczny Freshline QS firmy Air Products zapewnia przetwórcom żywności szybkie i łatwe mrożenie produktów spożywczych
nr katalogowy: 66791
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-8
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 122023
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Trudno utrzymać gospodarstwo tylko z produkcji mąki
Tomasz Kodłubański
nr katalogowy: 99959
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Piknik z Kuroniami
nr katalogowy: 138205
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Czy zabraknie nam fosforu?
Łukasz Byczyński
nr katalogowy: 139834
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-5
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 148717
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-5
Wybrane aspekty uboju i obróbki wstępnej drobiu
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 105807
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Salmonella w mięsie drobiowym
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 94950
10.15199/65.2015.11.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-1
Baza surowcowa drobiarstwa mięsnego w Polsce
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 49212
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-6
Strategia zapobiegania
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 44849
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-11
Na czym polega fenomen Whole Foods Market
Magdalena Mroczkowska
nr katalogowy: 55262
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-4
Rozwój rynku mięsnego w Polsce w 2018 r.
Marzena Trajer
nr katalogowy: 119689
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Drobiowe przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 104413
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-11
Menu wróżbitów
Bogna Wernichowska
nr katalogowy: 48031
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Epoka lodowcowa w Twojej kuchni
nr katalogowy: 46514
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-3
Analiza wyników handlu zagranicznego produktami mięsnymi1 w 2016 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 104732
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-9
Handel zagraniczny produktami mięsnymi w pierwszych miesiącach 2017 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 109659
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-3
Analiza wyników handlu zagranicznego produktami mięsnymi w 2013 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 83137
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-9
Handel zagraniczny mięsem i jego produktami w pierwszych miesiącach 2013 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 79235
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-9
Handel zagraniczny produktami mięsnymi w pierwszych miesiącach 2016 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 101047
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-3
Analiza wyników handlu zagranicznego produktami mięsnymi w 2015 r.
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 97360
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-4
Sytuacja na rynku mięsa w Polsce w 2017 roku
Marzena Trajer
nr katalogowy: 113406
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Wino i potrawy
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 50258
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Tłuste, ale zdrowe
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 47112
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
GMO za i przeciw - Jestem za, ponieważ...
nr katalogowy: 63575
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Informacje biznesowe
nr katalogowy: 53807
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-8
Handel zagraniczny produktami mięsnymi w pierwszych miesiącach 2018 roku
nr katalogowy: 115608
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-3
Analiza wyników handlu zagranicznego produktami mięsnymi1 w 2017 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 112890
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-9
Handel zagraniczny produktami mięsnymi w pierwszych miesiącach 2011 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 62724
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Analiza wyników handlu zagranicznego mięsem w 2012 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 75378
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-4
KRONIKA
nr katalogowy: 105289
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-3
Rynek mięsny w Polsce – podstawowe informacje
nr katalogowy: 50787
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-3
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 42102
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-10
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 47494
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-9
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 46584
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-8
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 46319
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-9
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 79236
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-6
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 52222
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-12
Rynek mięsny w Polsce podstawowe informacje (12/2010)
nr katalogowy: 55985
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-12
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 95696
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 92047
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-3
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 90207
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-9
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 93933
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Walory mięsa jeszcze raz
Waldemar Jaworski
Alicja Jaworska-Piasecka
nr katalogowy: 128144
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-12
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 81263
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-3
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 83138
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-9
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 86631
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-6
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 85163
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 68847
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-9
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 62725
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-6
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 60582
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-6
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 77434
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-3
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 58473
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-12
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 73018
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-9
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 71048
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-12
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 64460
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 66669
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 75379
CHŁODNICTWO 2023-1
Amerykańskie wagony chłodnie
nr katalogowy: 142003
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
HANDEL ZAGRANICZNY NA RYNKU DROBIU
Marcin Wroński
nr katalogowy: 143581
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-3
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 147893
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-3
Wartość odżywcza i dietetyczna mięsa drobiowego
Paulina Duma -Kocan
Elżbieta Głodek
nr katalogowy: 104731
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-6
Spotkajmy się przy ruszcie
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 68302
AURA 2022-2
Zwierzęta hodowlane w antropocenie
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 136238
10.15199/2.2022.2.3
udomowienie
hodowla zwierząt
rasy hodowlane
„dieta planetarna”
domestication
animal husbandry
breeds
“planetary diet”
AURA 2022-2
Zwierzęta hodowlane w antropocenie
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 136238
10.15199/2.2022.2.3
udomowienie
hodowla zwierząt
rasy hodowlane
„dieta planetarna”
domestication
animal husbandry
breeds
“planetary diet”
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Czy zabraknie nam fosforu?
Łukasz Byczyński
nr katalogowy: 139834
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Nowa technologia zagospodarowania korpusu drobiowego – nowa jakość mięsa odkostnionego mechanicznie
Joanna Markowska
Robert Słonina
Łukasz Majczak
Agata Bednarek
Paweł Boniecki
nr katalogowy: 149402
10.15199/65.2024.7.4
mięsa drobiowe odkostnione mechanicznie (mDom)
mrożenie
standardy jakościowe
bezpieczeństwo żywności
mechanically separated poultry meats (mDom)
freezing
quality standards
food safety
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-3
Supertoskany
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 96699
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Smakowite urozmaicenie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 125920
potrawy mięsne na zimno
wieprzowina
mięso drobiowe
wołowina
jagnięcina
dziczyzna
pieczeń
sztufada
galantyna
rolada
befsztyk tatarski
pasztet
cold meat dishes
pork
poultry meat
beef
lamb
venison
roast
boeuf à
la mode („
beef in style")
galantine
roulade
steak tartare
pate.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-7-8
Nie tylko kuskus i tagines
Ewa Czarniecka-Skubina
Monika Kaczorowska
nr katalogowy: 53148
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Król kulinarny
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 86997
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-10
KRONIKA
nr katalogowy: 63184
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Mięso w świątecznym wydaniu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 102735
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-8
Pozyskiwanie i jakość mięsa wielbłąda
nr katalogowy: 100645
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-1
Tworzenie biofilmu przez Campylobacter
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
Beata Bartodziejska
nr katalogowy: 96218
10.15199/65.2016.1.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-7
Niekonwencjonalne metody eliminacji Listeria monocytogenes
Michał Majewski
Przemysław Racewicz
Leszek Dziubdziela
Aleksandra Kamila Kierbić
Julita Maria Kmiecik
Magdalena Herudzińska
nr katalogowy: 99847
CHŁODNICTWO 2014-1
Rodzaj Campylobacter, nowy czynnik zatruć pokarmowych u ludzi żywnością przechowywaną w warunkach chłodniczych
Beata Bartodziejska
Beata Paziak -Doma ńska
nr katalogowy: 82227
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-12
Produkcja galantyn i charakterystyka żelatyn
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 55979
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-8
Maszyny i urządzenia w linii ubojowej drobiu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Marlena J. Baryczka
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 122017
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-4
Campylobacter spp. występowanie w żywności w krajach UE
Elżbieta Maćkiw
Magdalena Modzelewska
Łukasz Mąka
Kamila Pawłowska
Monika Stasiak
nr katalogowy: 97869
10.15199/65.2016.4.4
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Zielone mięśnie drobiu - wada jakościowa
Iwona Chwastowska -Siwiecka
Natalia Skiepko
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 98642
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
CHŁODNICTWO 2023-2
Mrożenie i bezpieczeństwo żywności
nr katalogowy: 142832
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Zasady transportu i uboju drobiu
Mirosław Michalski
nr katalogowy: 139486
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-6
Walory mięsa kaczki piżmowej
Marcin Różewicz
Barbara Biesiada-Drzazga
nr katalogowy: 106586
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-9
Handel zagraniczny mięsem i jego produktami w pierwszych miesiącach 2014 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 86630
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-11
Listeria monocytogenes w żywności metody wykrywania i oznaczania
Agnieszka Nowak
Elżbieta Ołtuszak-Walczak
nr katalogowy: 72613
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 70540
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-7
Światowy rynek drobiu a globalna konkurencja
Grzegorz Dybowski
nr katalogowy: 69900
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
Koniec zakazu stosowania mączek zwierzęcych i co dalej?
Piotr Kołodziej
nr katalogowy: 68047
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
Analiza wyników handlu zagranicznego mięsem w 2011 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 66668
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-12
Gęsina siła i mądrość tradycji. Cz. 1
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 95677
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Wartość odżywcza i zastosowanie mięsa króliczego
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 94534
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
Nowe zasady. Zdrowa dieta(II)
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 98395
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-7
Produkcja mięsa w Unii Europejskiej w 2015 roku
Agnieszka Judzińska
nr katalogowy: 99848
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-8
Drób z Certyfikatem QAFP, a dynamiczny rozwój polskiego drobiarstwa
Czesław Brzozowski
nr katalogowy: 93165
AURA 2023-2
Kryzys fosforowy – czym jest i jak się z nim możemy uporać?
Łukasz Byczyński
nr katalogowy: 141761
10.15199/2.2023.2.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-6
Budujemy polską markę multifoodową
nr katalogowy: 149197
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-8
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 149955
AURA 2023-2
Kryzys fosforowy – czym jest i jak się z nim możemy uporać?
Łukasz Byczyński
nr katalogowy: 141761
10.15199/2.2023.2.3
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Krajowa podaż ziarna zbóż jako baza surowcowa do produkcji pasz dla drobiu
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 128437
zboża
pasz
drób
pszenica
pszenżyto
jęczmień
owies
żyto
kukurydza
cereals
feed
poultry
wheat
triticale
barley
oats
rye
corn
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Krajowa podaż ziarna zbóż jako baza surowcowa do produkcji pasz dla drobiu
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 128437
zboża
pasz
drób
pszenica
pszenżyto
jęczmień
owies
żyto
kukurydza
cereals
feed
poultry
wheat
triticale
barley
oats
rye
corn
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Krajowa podaż ziarna zbóż jako baza surowcowa do produkcji pasz dla drobiu
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 128437
zboża
pasz
drób
pszenica
pszenżyto
jęczmień
owies
żyto
kukurydza
cereals
feed
poultry
wheat
triticale
barley
oats
rye
corn
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Krajowa podaż ziarna zbóż jako baza surowcowa do produkcji pasz dla drobiu
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 128437
zboża
pasz
drób
pszenica
pszenżyto
jęczmień
owies
żyto
kukurydza
cereals
feed
poultry
wheat
triticale
barley
oats
rye
corn
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-11-12
Polska kuchnia regionalna – kuchnia Mazowsza i Kurpiów
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 146343
kuchnia regionalna
Mazowsze
Kurpie
charakterystyka
regional Polish cuisine
Mazovia
Kurpie
characteristics
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-9
Nowy rodzaj powłoki podłogowej w kurnikach, zaprojektowany w celu optymalizacji wskaźników fizykochemicznych podczas chowu drobiu
Joanna Adamska
Radosław Pankiewicz
nr katalogowy: 150569
10.15199/62.2024.9.13
powłoka
drób
warunki chowu
dobrostan
coating
poultry
breeding factors
well-being
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Doniesienia RASFF Jakość mikrobiologiczna żywności w krajach Unii Europejskiej
Elżbieta Maćkiw
Monika Stasiak
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 110546
10.15199/65.2017.11.3
RASFF
żywność
mikroorganizmy chorobotwórcze
RASFF
foodstuffs
pathogenic microorganisms
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-11
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2021 r.
Robert Mroczek
nr katalogowy: 134364
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Umowa o wolnym handlu UE-Mercosur - szansa czy zagrożenie?
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 125029
10.15199/65.2020.2.1
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-8
Problemy jakości mięsa drobiowego
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 133028
mięso drobiu
jakość zdrowotna
wartość przetwórcza
czynniki jakości
poultry meat
health quality
processing value
quality factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Umowa o wolnym handlu UE-Mercosur - szansa czy zagrożenie?
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 125029
10.15199/65.2020.2.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Dieta DASH najlepsza dieta w nadciśnieniu
Aleksandra Cichocka
nr katalogowy: 117184
10.15199/65.2018.11.8
dieta DASH
dieta w nadciśnieniu
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej
ranking najlepszych diet
DASH diet
diet in hypertension
National Centre of Nutritional Education
best diet rankings
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Brak dostępu - Profilaktyka, jako element nadzoru nad szkodnikami w zakładzie gastronomicznym
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 109862
nadzór nad szkodnikami
żywienie zbiorowe
bezpieczeństwo żywności
środki kontroli/nadzoru
profilaktyka przed szkodnikami
zwalczanie szkodników.
pest control
catering
food safety
control measures
pest prevention
pest eradication.
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-10
WALORY ODŻYWCZE MIĘSA DROBIOWEGO
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 145526
drób
mięso
wartość odżywcza
poultry
meat
nutritional value
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-5
Biesiada przy grillu
nr katalogowy: 113660
grillowanie
mięso
przyprawy
sosy
potrawy mięsne z grilla
grilling
meat
spices
herbs
sauces
grilled meat dishes
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
Zastosowanie biostarterów grzybowych w procesie dojrzewania wołowiny na sucho
Wiesław PRZYBYLSKI
Magdalena PŁECHA
nr katalogowy: 151152
wołowina sezonowana na sucho
jakość sensoryczna
mikrobiologia mięsa
Mucor flavus
biostartery
związki lotne
dry-aged beef (DAB)
sensory quality
microbiology of meat
Mucor flavus
biostarters
volatile compounds
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH