Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-2
Na ciepło
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
nr katalogowy: 33372
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Drób pakowany to świeżość, jakość i bezpieczeństwo
nr katalogowy: 94531
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-11
Perspektywy rozwoju przemysłu paszowego
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 80317
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-12
System gwarantowanej jakości żywności QAFP
Mieczysław Wiesław Obiedziński
Andrzej Pisula
Stanisław Płonka
Marian Różycki
Karol Węglarzy
Andrzej Czubała
Tomasz Florowski
Mieczysław Marek Obiedziński
nr katalogowy: 48688
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Ocena przydatności kulinarnej mięsa strusia podlaskiego
ADAM OLSZEWSKI
nr katalogowy: 98645
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-3
Przemysł paszowy i determinanty jego rozwoju - część 1
FRANCISZEK KAPUSTA
nr katalogowy: 41880
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-9
Nowy rodzaj powłoki podłogowej w kurnikach, zaprojektowany w celu optymalizacji wskaźników fizykochemicznych podczas chowu drobiu
Joanna Adamska
Radosław Pankiewicz
nr katalogowy: 150569
10.15199/62.2024.9.13
powłoka
drób
warunki chowu
dobrostan
coating
poultry
breeding factors
well-being
AURA 2004-4
PRODUKCJA I ZAGOSPODAROWANIE NAWOZÓW NATURALNYCH
Teofil Mazur
nr katalogowy: 485
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-3
Miejsce Polski na azjatyckim rynku mięsa
D. Rycombel
nr katalogowy: 20828
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-12
DOKUMENTACJA SYSTEMU HACCP w sklepie mięsnym
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 135050
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-4
Ab ovo
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 66910
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-4
Obrót jagnięciną
Bogdan Klepacki
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 9527
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-4
Rynek wołowiny w Polsce-stan aktualny
Łukasz Cukierski
nr katalogowy: 9528
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-6
Modyfikacja systemu rozbioru półtusz z młodego bydła rzeźnego
Jerzy Strzelecki
Stanisław Tyszkiewicz
Karol Borzuta
Andrzej Borys
Eugenia Grześkowiak
nr katalogowy: 16718
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-3
Udział Polski w międzynarodowym handlu wołowiną
Stanisław Urban
nr katalogowy: 33847
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
HANDEL ZAGRANICZNY NA RYNKU DROBIU
Marcin Wroński
nr katalogowy: 143581
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-4
Hity nanoceramiczne
nr katalogowy: 82638
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-12
Technologia produkcji biogazu - instalacje doświadczalne
BOLESŁAW BARTOSZEK
nr katalogowy: 108013
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2009-3
Sterowanie biogazownią
nr katalogowy: 44945
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2012-1
Prośrodowiskowe metody wentylacji obiektów inwentarskich
ADAM CHMIELOWSKI
PRZEMYSŁAW MAREK
ANDRZEJ RAKOWSKI
JOANNA SOBCZAK
nr katalogowy: 65085
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-5
Czynniki poubojowe kształtujące jakość mięsa
Magdalena Górska
nr katalogowy: 91534
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-4
Przemiany poubojowe a mięso wysokiej jakości
nr katalogowy: 42881
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Wykorzystanie hodowli komórkowych do alternatywnej produkcji mięsa
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 141291
10.15199/65.2022.12.3
mięso in vitro
alternatywna produkcja
komórki macierzyste
bezpieczeństwo żywności
meat in vitro
alternative production
stem cells
food safety
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Dezodoryzacja nawozu organicznego metodą biologiczną
SEBASTIAN BOROWSKI
BEATA GUTAROWSKAa
KATARZYNA DURKA
MARIUSZ KORCZYŃSKI
SEBASTIAN OPALIŃSKI
ROMAN KOŁACZ
nr katalogowy: 51329
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Use of halloysite and vermiculite for deodorization of poultry fertilizer. Zastosowanie haloizytu i wermikulitu do dezodoryzacji nawozu drobiowego
Mariusz Korczyński
Jan Jankowski
Dorota Wikowska
Sebastian Opaliński
Marek Szołtysika
Roman Kołacz
nr katalogowy: 77345
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
Czynniki wpływające na barwę mięsa wieprzowego
Tadeusz Karamucki
nr katalogowy: 114578
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Stability of some lipophilic vitamins in premixes used for animal nutrition Ocena stabilności wybranych witamin lipofilnych w premiksach stosowanych w żywieniu zwierząt
Joanna Maćkowiaka
Adam Voelkel
Joanna Zembrzuska
Irena Budnik
nr katalogowy: 86101
10.12916/przemchem.2014.1350
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-3
Światowa Organizacja Zdrowia Zwierząt o bezpieczeństwie żywności
Henryk Lis
nr katalogowy: 42101
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-19
Columbo w miodzie
Irena Fober
nr katalogowy: 46709
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-12
Aktualności
nr katalogowy: 55974
GOSPODARKA WODNA 2014-2
Komentarz do artykułu "Staw, jaki jest, każdy widzi. Czy aby na pewno?"
Lucyna Osuch-Chacińska
nr katalogowy: 82490
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-4
Sektor mięsny w Polsce problemy w produkcji i przetwórstwie
Roman Urban
nr katalogowy: 76480
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-2
Przepisy prawne dotyczące produkcji i znakowania przetworzonej żywności ekologicznej
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 41649
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Opłacalność chowu trzody chlewnej w Polsce w obliczu wielu zagrożeń
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 125032
10.15199/65.2020.2.3
trzoda chlewna
opłacalność
chów
ceny
ASF
pigs
profitability
breeding
prices
ASF
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Zmiany w spożyciu mięsa w krajach Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 146030
10.15199/65.2023.11.1
mięso
spożycie
samowystarczalność żywnościowa
Unia Europejska
meat
consumption
self-sufficiency
European Union
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-4
MODERN SOLUTIONS OF BARNS FOR DAIRY CATTLE ON THE BASIS OF WOLF SYSTEM SUGGESTIONS
Rajmund REICHEL
Wacław ROMANIUK
Kamila MAZUR
nr katalogowy: 129794
10.15199/180.2020.4.3
cattle barn
functionality
microclimate
ventilation
construction
obora
funkcjonalność
mikroklimat
wentylacja
konstrukcja
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-4
MODERN SOLUTIONS OF BARNS FOR DAIRY CATTLE ON THE BASIS OF WOLF SYSTEM SUGGESTIONS
Rajmund REICHEL
Wacław ROMANIUK
Kamila MAZUR
nr katalogowy: 129794
10.15199/180.2020.4.3
cattle barn
functionality
microclimate
ventilation
construction
obora
funkcjonalność
mikroklimat
wentylacja
konstrukcja
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-3
Zagrożenia narządu wzroku w rolnictwie.Uszkodzenia mechaniczne
Filip Kadłuczka
nr katalogowy: 58150
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Ustawa ułatwiająca rolniczy handel detaliczny
Kamil Stolarski
Konrad Majewski
nr katalogowy: 98644
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-12
Kaczka krzyżówka jako protoplasta współczesnych gatunków kaczek
Katarzyna Pietrzkiewicz
Elżbieta Bombik
nr katalogowy: 111271
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-9
Konina - najcenniejszy surowiec przetwórczy i kulinarny (część II)
Marek Zin
Agnieszka Pachnicka
nr katalogowy: 86632
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-3
Wahania cen na rynku wieprzowiny
Stanisław Stańko
nr katalogowy: 58459
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
HANDEL ZAGRANICZNY NA RYNKU DROBIU
Marcin Wroński
nr katalogowy: 143581
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Charakterystyka oraz możliwości wykorzystania mięsa dwóch rodzimych ras bydła - polska czerwono-biała i polska czarno-biała
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 125598
10.15199/65.2020.3.5
bydło
rasy rodzime
bioróżnorodność
jakość mięsa
cattle
native breeds
biodiversity
meat quality
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-20
Wiele dobra z jednego programu
Henryk Piekut
nr katalogowy: 79824
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2017-7
Wełna alpaki - nowy surowiec włókienniczy w Polsce1
Zdzisław Czaplicki
nr katalogowy: 108372
10.15199/60.2017.07.1
wełna owcza
wełna alpaki
struktura zewnętrzna
struktura wewnętrzna
opłacalność hodowli
sheep wool
alpaca wool
outer structure
inner structure
profitability of breeding
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Wykorzystanie hodowli komórkowych do alternatywnej produkcji mięsa
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 141291
10.15199/65.2022.12.3
mięso in vitro
alternatywna produkcja
komórki macierzyste
bezpieczeństwo żywności
meat in vitro
alternative production
stem cells
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Wykorzystanie hodowli komórkowych do alternatywnej produkcji mięsa
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 141291
10.15199/65.2022.12.3
mięso in vitro
alternatywna produkcja
komórki macierzyste
bezpieczeństwo żywności
meat in vitro
alternative production
stem cells
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Wykorzystanie hodowli komórkowych do alternatywnej produkcji mięsa
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 141291
10.15199/65.2022.12.3
mięso in vitro
alternatywna produkcja
komórki macierzyste
bezpieczeństwo żywności
meat in vitro
alternative production
stem cells
food safety
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2007-7
NORMALIZACJA
nr katalogowy: 27906
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-2
Redakcja odpowiada
nr katalogowy: 24280
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-7
Charakterystyka żywności ekologicznej pochodzenia zwierzęcego i czynników jej wyboru przez konsumentów
Halina Makała
nr katalogowy: 121442
10.15199/65.2019.7.7
żywność ekologiczna
konwencjonalna
jakość mięsa i ekologicznych wyrobów mięsnych
ecological
conventional food
quality of meat and organic meat products
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-10
Mięso in vitro – aspekty ekologiczne, etyczne i technologiczne
Janusz R. Mroczek
Karolina Mroczek
nr katalogowy: 128630
mięso in vitro
technologia
zalety
problemy
meat in vitro
technology
advantages
problems
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-9
Normalizacja
nr katalogowy: 38140
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-4
NORMALIZACJA
nr katalogowy: 59222
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-9
Badania powłok
nr katalogowy: 17720
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-7
Wpływ postępowania przedubojowego z bydłem rzeźnym na jakość mięsa
Julia Marchel
Marek Cierach
nr katalogowy: 69406
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Substancje hamujące w mleku
Dorota Zaręba
Katarzyna Kwietniewska
Małgorzata Ziarno
nr katalogowy: 63160
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-5
Charakterystyka ras świń utrzymywanych w kraju - rasy mateczne
Magdalena Szyndler-Nędza
Anna Bereta
Tadeusz Blicharski
nr katalogowy: 59756
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-11
Rewolucja technologiczna nie omija rolnictwa
Lidia Sosnowska
nr katalogowy: 146144
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2005-9
NORMALIZACJA
nr katalogowy: 9968
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2017-9
Środowiskowe i klimatyczne warunki pracy aparatury rozdzielczej i sterowniczej nn i SN - wybrane aspekty
Stanisław Kiszło
nr katalogowy: 109197
10.15199/74.2017.9.5
środowiskowe i klimatyczne warunki pracy urządzeń elektroenergetycznych
aparatura rozdzielcza i sterownicza niskiego i średniego napięcia
narażenia środowiskowe
korozja elektrochemiczna
environmental and climatic service conditions
switchgear and controlgear of low and medium voltage
environmental pollution
electrochemical corrosion
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2010-9
Techniczne i ekonomiczne aspekty doboru przekroju przewodów i kabli ze względu na pracę długotrwałą i warunki zwarciowe
Brunon Lejdy
nr katalogowy: 53953
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-3
Wytwarzanie elementów kutych o zróżnicowanej hartowności ze stali mikrostopowych
JAN ADAMCZYK
MAREK OPIELA
nr katalogowy: 17202
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2006-2
Warunki techniczne instalowania kotła opalanego gazem w pojedynczym mieszkaniu, budynku wielorodzinnego
Lucjan Furtak
nr katalogowy: 16249
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-10
Mięso in vitro – aspekty ekologiczne, etyczne i technologiczne
Janusz R. Mroczek
Karolina Mroczek
nr katalogowy: 128630
mięso in vitro
technologia
zalety
problemy
meat in vitro
technology
advantages
problems
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-2
Higieniczne warunki środowiska pracy w piekarniach rzemieślniczych cz. I
Przemysław Ratajczak
Elżbieta Goryńska
nr katalogowy: 4763
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2004-7-8
Wpływ użytkowania mieszkań przy różnej temperaturze powietrza wewnętrznego, na warunki pracy instalacji c.o. oraz rozliczanie kosztów ogrzewania w budynkach wielorodzinnych
Mieczysław Dzierzgowski
nr katalogowy: 868
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2006-9
Wpływ energooszczędnych zachowań mieszkańców na warunki pracy instalacji c.o. w budynkach wielorodzinnych o zwiększonej izolacyjności cieplnej przegród wewnętrznych
Mieczysław Dzierzgowski
nr katalogowy: 16157
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-7
Rola i wyzwania dla przemysłu chemicznego w kontekście niskoemisyjnej produkcji zwierzęcej
Arkadiusz Piwowar
nr katalogowy: 114908
10.15199/62.2018.7.1
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-8
Sezonowość zmian wartości wybranych właściwości fizykochemicznych wody odpływającej z małej zlewni rolniczo-leśnej
Tomasz Kowalik
Andrzej Bogdał
Włodzimierz Kanownik
Łukasz Borek
nr katalogowy: 69936
AURA 2016-6
Dobrostan zwierząt jako element humanitaryzmu w zrównoważonej produkcji zwierzęcej
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 98874
10.15199/2.2016.6.2
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-8
Nadzór nad bezpieczeństwem w szkole
Bronisław Bieś
nr katalogowy: 69838
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-8
Prawidłowy montaż okien, czyli próba ustanowienia w Polsce standardu
Paweł Sulik
nr katalogowy: 69994
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2009-9
60 LAT TEMU W PRZEGLĄDZIE GEODEZYJNYM PISANO
nr katalogowy: 46573
DOZÓR TECHNICZNY 2013-6
Warunki poprawnej analizy przyczyn nieszczelności rur powierzchni ogrzewalnych kotłów
Jerzy Dobosiewicz
Ewa Zbroińska-Szczechura
nr katalogowy: 80639
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2023-2
INFORMACJE DOTYCZĄCE NORMALIZACJI Z ZAKRESU STALI
nr katalogowy: 143954
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2024-11
Możliwość wykorzystania bezprzeponowego gruntowego wymiennika ciepła i masy w obiektach inwentarskich
Wojciech CEPIŃSKI
Maciej BESLER
Michał FIJEWSKI
Piotr KĘSKIEWICZ
nr katalogowy: 151527
10.15199/9.2024.11.5
odnawialne źródło energii energia gruntu
energooszczędność
rolnictwo
mikroklimat
renewable energy source
ground energy
energy efficiency
agriculture
microclimate
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-7
Badania nad poprawą składu granulometrycznego masowo wytwarzanych produktów krystalicznych
JERZY SYNOWIEC
PIOTR SYNOWIEC
nr katalogowy: 42996
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-6
Normalizacja
nr katalogowy: 44818
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-8
NORMALIZACJA
nr katalogowy: 62830
AURA 2012-5
Ochrona wód i gospodarka ściekowa w jednostkach osadniczych poniżej 2000 RLM (2)
Piotr KOSZELNIK
Adam MASŁOŃ
nr katalogowy: 67540
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-7
Nowe spojrzenie na utylizację i przetwarzanie odpadów powstających w przetwórstwie drobiarskim
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 115077
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-4
Historia zawodu rzeźnika i cechów rzeźniczych w zarysie
Aleksandra Marciniak
Marian Winiarski
nr katalogowy: 83746
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-9
Transport trzody chlewnej
Ryszard Pleskot
nr katalogowy: 86624
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Mitygacja gazów cieplarnianych z produkcji zwierzęcej
Jacek Walczak
Eugeniusz Herbut
Wojciech Krawczyk
nr katalogowy: 59921
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Zmienność zawartości makro- i mikroskładników w profilu glebowym podłoża przy otwartym chowie gęsi
Henryk Górecki
Małgorzata Artmańska
Helena Górecka
Zbigniew Dobrzański
Katarzyna Chojnacka
Marzanna Barańska
Sylwia Baśladyńska
nr katalogowy: 59860
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Herbs and propolis as functional additives for fodder industry. Zioła i propolis jako dodatki funkcjonalne dla przemysłu paszowego
Robert Kupczyński
Tomasz Piasecki
Michał Bednarski
nr katalogowy: 78601
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-2
Charakterystyka świń ras utrzymywanych w kraju – rasy rodzime
Magdalena Szyndler-Nędza
Piotr Luciński
Zbigniew Bajda
Marek Babicz
Karolina Szulc
nr katalogowy: 57875
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-11
Mięso nutrii - wartość odżywcza i zastosowanie
nr katalogowy: 95374
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-10
Barwa mięsa surowego
Tadeusz Karamucki
nr katalogowy: 101641
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-1
Gęsina siła i mądrość tradycji. Cz. 2
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 96221
AURA 2008-3
Warunki naturalne w Polsce w świetle danych statystycznych
KAZIMIERZ GÓRKA
nr katalogowy: 34008
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-11
Odpowiedzi na pytania Czytelników
Marcin Melon
nr katalogowy: 39426
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2007-4
NOWE NORMY
nr katalogowy: 25098
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-7-8
O samobójstwach polskich marynarzy na statkach morskich oraz ich fingowaniu w celu zatarcia śladów zabójstw i wypadków przy pracy
Maciej Kijowski
nr katalogowy: 138598
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-6
O klasę wyżej - piec obrotowy roll-in e+
nr katalogowy: 106086
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2008-2
Wpływ barwy światła na wygląd oświetlanego obiektu
Stefan Brzozowski
nr katalogowy: 33049
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-8
Warunki techniczne montażu okien i drzwi balkonowych
Krzysztof Mateja
nr katalogowy: 100214
10.15199/33.2016.08.01
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-10
Najnowocześniejszy Powiatowy Ośrodek Dokumentacji Geodezyjnej i Kartograficznej w kraju
Katarzyna Wozińska-Gracz
nr katalogowy: 133770
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-1
Higieniczne warunki pomieszczeń pracy
Małgorzata Grochalska
Małgorzata Mądra‑
Janeda
nr katalogowy: 65029
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-4
Generalized boundary conditions for a thin-walled inhomogeneity: TE case
Volodymyr EMETS
Jan ROGOWSKI
nr katalogowy: 43910
GOSPODARKA WODNA 2008-4
Niektóre aspekty szczególnego korzystania z wód oraz znaczenie stawów rybnych w systemie gospodarowania wodami
LUCYNA OSUCH-CHACIŃSKA
nr katalogowy: 34325
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2001-2
Sorbenty mineralno-węglowe otrzymane z wodorotlenku glinu i mieszaniny węglowodorów pochodzących z procesu flotacji ścieków petrochemicznych
BARBARA PACEWSKA
DARIUSZ SZYCHOWSKI
ANNA KLEPAŃSKA
PIOTR STEFANIAK
nr katalogowy: 28171
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-8
Mąka luzem, a obowiązujące kryteria innowacyjności
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 61386
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-5
NORMALIZACJA
nr katalogowy: 84260
OPAKOWANIE 2014-9
INFORMACJE MIESIĄCA
nr katalogowy: 86695
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-3
Współczesne trendy w konsumpcji mięsa
Małgorzata Kosicka-Gębska
Jerzy Gębski
Katarzyna Kwiecińska
Maria Jeznach
Agnieszka Tul-Krzyszczuk
nr katalogowy: 104678
10.15199/65.2017.3.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-12
Prognozowanie emisji chemicznych zanieczyszczeń powietrza z wykorzystaniem aplikacji komputerowej
Bożena Nowakowicz-Dębek
Mateusz Ossowski
Łukasz Wlazło
Marek Kułażyński
Hanna Bis-Wencel
Halina Pawlak
Wioletta Wnuk
nr katalogowy: 111443
10.15199/62.2017.12.34
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-7
Produkcja mięsa w Unii Europejskiej w 2016 roku
Agnieszka Judzińska
nr katalogowy: 107972
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-7
Chemical-biological evaluation of foragers mineral supplements Chemiczno-biologiczna ocena stosowanych paszowych dodatków mineralnych
Robert Kupczyński
Kinga Śpitalniak
Agnieszka Śmieszek
Jarosław Popiel
nr katalogowy: 85702
10.12916/przemchem.2014.1219
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-12
Światowy rynek wieprzowiny
Danuta Rycombel
nr katalogowy: 73460
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Przewidywane zmiany na polskim rynku wołowiny
Danuta Rycombel
nr katalogowy: 65238
AURA 2012-8
Opłaty za korzystanie ze środowiska
Katarzyna PERSZEWSKA
nr katalogowy: 69860
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Perspektywy wzrostu spożycia i eksportu wołowiny w Polsce
Danuta Rycombel
nr katalogowy: 63767
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-7
Produkcja mięsa w Unii Europejskiej w 2012 roku
Agnieszka Judzińska
nr katalogowy: 77754
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Rasy rodzime świń jako źródło surowca mięsnego o unikalnych walorach sensorycznych i przetwórczych
Marek Zin
Karolina Mroczek
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 125172
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-7
Produkcja mięsa w Unii Europejskiej w 2015 roku
Agnieszka Judzińska
nr katalogowy: 99848
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-9
Dbajmy o wizerunek zakładu
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 86232
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-25
Tkanina małych sukcesów.Z dr. hab. inż. Andrzejem KOLASĄ z Wydziału Inżynierii Produkcji Politechniki Warszawskiej rozmawia Zygmunt Jazukiewicz.
nr katalogowy: 72819
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-9
Pochwała sieci
Kazimierz Kubiak
nr katalogowy: 54522
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-11
Klasy odporności ogniowej ścian z bloczków SOLBET
Tomasz Rybarczyk
nr katalogowy: 80766
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa jagnięcego
Izabela Narkiewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140173
10.15199/65.2022.10.5
jagnięcina
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
amb
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa jagnięcego
Izabela Narkiewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140173
10.15199/65.2022.10.5
jagnięcina
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
amb
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa jagnięcego
Izabela Narkiewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140173
10.15199/65.2022.10.5
jagnięcina
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
amb
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-8-9
WARUNKI NIEBLOKOWALNOS´CIW WA˛SKIM SENSIE DLA WIELOUSŁUGOWEGO OPTYCZNEGO POLA KOMUTACYJNEGO TYPU log2N 1 DLA MODELU PASMA DYSKRETNEGO
Remigiusz Rajewski
nr katalogowy: 93742
10.15199/59.2015.8-9.33
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-10
Reakcja przekrojów elementów żelbetowych obciążonych nieliniowym rozkładem temperatury w warunkach pożarowych
Marian Abramowicz
Paweł Chudzik
Robert Kowalski
nr katalogowy: 87536
AURA 2018-12
Wyrok Trybunału z 4 października 2018 r. w sprawie promowania energii ze źródeł odnawialnych we Włoszech, C - 242/17
Adam Habuda
nr katalogowy: 117510
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-10
Na bieżąco...
nr katalogowy: 63015
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-4
Prefabrykowane parkingi wielopoziomowe
Krzysztof Frymus
nr katalogowy: 119771
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-6
Trwałość konstrukcji murowych w świetle Eurokodu 6
Paweł Szymański
nr katalogowy: 69138
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-12
Krytyczne warunki klimatyczne w rejonie sita maszyny papierniczej - potrzeba sprawnej wentylacji i odzysku traconego ciepła
ALEKSANDER KLEPACZKA
nr katalogowy: 95815
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-2
Kuchnia Wielkich Mistrzów
Władysław Serwatowski
nr katalogowy: 49899
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-11
Czy cena kawy zawsze idzie w parze z jakością? Przypadek Kopi Luwak
Małgorzata Bartelak
nr katalogowy: 87339
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-7
Stabilność ciągłych układów liniowych o zmiennych skokowo współczynnikach
Aneta BAL-SZYDA
nr katalogowy: 45622
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-3
Systemowe zabezpieczenie fundamentów
Grzegorz Gładkiewicz
nr katalogowy: 49586
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2012-5
Urządzenia "plus" o zwiększonych możliwościach
Andrzej Cyganik
nr katalogowy: 71900
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-2
NORMALIZACJA
nr katalogowy: 66521
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Stworzenie dobrych warunków pracy w zakładzie - obowiązkiem pracodawcy
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 76260
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2013-11
Odczuwanie środowiska wewnętrznego przez użytkowników pomieszczeń biurowych Wyniki badań pilotażowych
ANNA BOGDAN
WIOLETA PUTKO
KAMILA WILCZYŃSKA
nr katalogowy: 80368
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-2
Poradnik ochrony przeciwpożarowej - cz. 16.Drogi ewakuacyjne
Krzysztof T. Kociołek
nr katalogowy: 118437
AURA 2018-3
Rolnictwo miejskie jako odpowiedź na zmiany urbanizacyjne
Barbara FILIPEK-MAZUR
nr katalogowy: 112538
10.15199/2.2018.3.3
Rolnictwo w mieście
miejskie ogrodnictwo
formy i cele rolnictwa miejskiego
agriculture in towns
urban gardening
forms and aims of urban gardening.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-1
Znaczenie filara międzyokiennego w kształtowaniu warunków widzenia w sali dydaktycznej
Henryk Żelazny
nr katalogowy: 118135
10.15199/33.2019.01.17
warunki widzenia
sala dydaktyczna
filarmiędzyokienny.
conditions of view
teaching room
window pillar
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2005-1
Komputery przemysłowe IPC
nr katalogowy: 10228
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2005-1
Komputery przemysłowe IPC
nr katalogowy: 10228
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-3
Środki smarne a bezpieczeństwo żywności. Cz. 2
Radosław Sutkowski
nr katalogowy: 50752
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2010-3
Granice działki ewidencyjnej desygnatem wiarygodności publicznej katastru nieruchomości – propozycje zmiany obowiązującego modelu
DARIUSZ FELCENLOBEN
nr katalogowy: 50362
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-2
Logistyka chemiczna w Polsce
Zbigniew Krawczyk
nr katalogowy: 49679
OPAKOWANIE 2009-2
Właściwe opakowanie drożdży przedłuża ich trwałość
nr katalogowy: 41636
GAZETA CUKROWNICZA 2009-10
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 47483
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-9
Zasady stosowania wyrobów i ustrojów dźwiękochłonnych
Elżbieta Nowicka
Barbara Szudrowicz
nr katalogowy: 46974
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-6
O organizacji, warunkach i bezpieczeństwie w środowisku pracy rolników od poł. XIX do poł. XX w. (cz. 1)
Roman Adler
nr katalogowy: 143526
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-7
Departament Wyrobów Budowlanych GUNB informuje
nr katalogowy: 144139
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-12
Warunki brzegowe adaptacji istniejących pomieszczeń do celów związanych z produkcją wyrobów spożywczych
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 146298
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-8
Wybór autobusu komunikacji miejskiej ze względu na warunki pracy kierowcy.Część 1
Damian Hadryś
Tomasz Węgrzyn
nr katalogowy: 78362
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-7
Bhp wymaga myślenia
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 53098
GOSPODARKA WODNA 2014-3
O usuwaniu roślinności z terenów zalewowych rzek
JANUSZ KUBRAK
JAN ŻELAZO
ADAM KOZIOŁ
ELŻBIETA KUBRAK
ADAM KICZKO
nr katalogowy: 82952
AURA 2012-11
Rośliny lecznicze i użytkowe w kulturze wczoraj i dziś
Kamila MUSIAŁ
nr katalogowy: 72197
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-7
Projektowanie konstrukcji żelbetowych na warunki pożarowe
Grzegorz Woźniak
nr katalogowy: 53068
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-4
PRACE DOKTORSKIE
nr katalogowy: 59223
GAZETA CUKROWNICZA 2004-9
Cukrownie - pozwolenie zintegrowane
D. Fienko
nr katalogowy: 1495
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-4
Przyczyny dramatycznego spadku pogłowia loch w Polsce w latach 2007-2012
Zygmunt Pejsak
nr katalogowy: 76018
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Analiza wyników handlu zagranicznego mięsem w 2012 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 75378
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-3
Rynek mleka na progu 2011 r.
Jadwiga Seremak-Bulge
nr katalogowy: 58460
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-9
Sytuacja podażowo-popytowa i cenowa na rynku mięsa
nr katalogowy: 133510
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-6
Zabezpieczenia transformatorów
Krzysztof Woliński
nr katalogowy: 21087
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2006-6
NORMALIZACJA
nr katalogowy: 20924
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-1
Wigilia w Mrągowie
nr katalogowy: 18668
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2004-7-8
notatki ze świata
nr katalogowy: 7639
GAZETA CUKROWNICZA 2004-9
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 1496
GAZETA CUKROWNICZA 2005-9
Warunki prenumeraty
nr katalogowy: 9453
GAZETA CUKROWNICZA 2005-8
Warunki prenumeraty
nr katalogowy: 9440
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-1
WARUNKI PRENUMERATY
nr katalogowy: 14222
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2004-2
Biuletyn Instytutu Metali Nieżelaznych
Woch M.
nr katalogowy: 7270
GAZETA CUKROWNICZA 2006-1
Warunki prenumeraty
nr katalogowy: 16666
GAZETA CUKROWNICZA 2006-7
Warunki prenumeraty
nr katalogowy: 16608
GAZETA CUKROWNICZA 2006-8
Warunki prenumeraty
nr katalogowy: 16597
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-1
WARUNKI PRENUMERATY
nr katalogowy: 14222
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2009-12
Opinia absolwentów i pracodawców o jakości kształcenia na Wydziale Elektrotechniki i Informatyki Politechniki Lubelskiej
Andrzej Wac-Włodarczyk
Piotr Billewicz
nr katalogowy: 48383
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-9
WARUNKI OTRZYMYWANIA MIKROKROPLI W MIKROREAKTORACH
MAREK WOJNICKI
KRZYSZTOF PACŁAWSKI
MAGDALENA LUTY-BŁOCHO
KRZYSZTOF FITZNER
PAUL OAKLEY
ALAN STRETTON
nr katalogowy: 47671
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-9
Wpływ parametrów procesu galvannealingu na mikrostrukturę, skład chemiczny oraz fazowy powłoki cynkowej
JANUSZ KLIŚ
MARIA SOZAŃSKA
FRANCISZEK GROSMAN
ROMAN KUZIAK
nr katalogowy: 46832
AURA 2009-9
Decyzja ustalająca warunki robót zmieniających stosunki wodne na obszarach przyrodniczo cennych
WOJCIECH RADECKI
nr katalogowy: 46804
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-1
Zimowe warunki a instalacja systemów ETICS
Michał Nowicki
Mariusz Garecki
nr katalogowy: 57784
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-14-15
Żeby nie ginęli
nr katalogowy: 92355
ELEKTROINSTALATOR 2021-3
JAK DOBRAĆ PRZEWODY DO INSTALACJI FOTOWOLTAICZNEJ?
nr katalogowy: 130866
CHŁODNICTWO 2017-1-2
Wpływ parametrów przechowywania na dynamikę zmian liczby kwasowej i nadtlenkowej oleju rzepakowego i lnianego
Aneta Ocieczek
Katarzyna Kłopotek
nr katalogowy: 104208
10.15199/8.2017.1-2.3
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Liczba opadania - wskaźnik oceny aktywności alfa-amylazy
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 99944
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2019-7
WARUNKI KONIECZNE PRZESTRAJALNO´SCI ELASTYCZNYCH PÓL KOMUTACYJNYCH O KONFIGURACJIW-S-W
Wojciech Kabacński
Atyaf Al-Tameemi
Remigiusz Rajewski
nr katalogowy: 121137
10.15199/59.2019.7.31
Elastyczne sieci optyczne
optyczne pola komutacyjne
warunki przestrajalno´sci
Elastic optical network
optical switching network
rearrangeable switching network
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-5
Z PRASY TECHNICZNEJ - Surowce
nr katalogowy: 2910
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-12
Odpowiedzi redakcji
nr katalogowy: 395
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-10
Doceńmy badania okresowe
Eugeniusz Depta
nr katalogowy: 327
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2006-3
Panele operatorskie CP75xx
nr katalogowy: 17294
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-11
Warunki prenumeraty
nr katalogowy: 13923
ELEKTROINSTALATOR 2018-5
Rozdzielnice niskiego napięcia
nr katalogowy: 115625
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-11
Warunki TechniczneWykonania i Odbioru Robót Budowlanych elementem zapewnienia jakości w budownictwie
nr katalogowy: 63829
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-12
Jakość i warunki produkcji pieczywa w Polsce
Piotr Dziugan
nr katalogowy: 22991
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-10
Higiena Absolutna Coś Całkiem Prostego
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 22030
GAZETA CUKROWNICZA 2006-10
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 21541
CHŁODNICTWO 2006-11
Badania mebli chłodniczych
MAREK STEINDEL
LESZEK BEDNARCZYK
nr katalogowy: 21424
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2004-3
Samochód na trudne warunki
nr katalogowy: 2238
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH