Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-11
Wykorzystanie pszenicy w różnych gałęziach przemysłu spożywczego - wymagania technologiczne
GRAŻYNA CACAK-PIETRZAK
nr katalogowy: 39055
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-9
Pszenica durum najlepszym surowcem do produkcji makaronu
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 14126
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
POLSKA - EUROPA - ŚWIAT
nr katalogowy: 121653
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Pszenica 2ab - nowy produkt GoodMills Innovation
nr katalogowy: 110970
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-5
Pszenica i semolina durum najlepszymi surowcami do produkcji makaronu
nr katalogowy: 25869
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-5
Pszenica na chleb
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 51654
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-8
Pszenica durum nie tylko do produkcji makaronu
nr katalogowy: 6354
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-5
Pszenica orkisz - zboże ekologiczne
Henryk GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 6299
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-2
Recenzja monografii Pszenica - chemia i technologia
Zygmunt Gil
nr katalogowy: 13998
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-5
Zbiory zbóż i bilans zbożowy w Rosji, na Ukrainie i w Kazachstanie
nr katalogowy: 44459
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-8
Pradawne zbpoża Magiczny orkisz
nr katalogowy: 99722
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-2
Ekologia
nr katalogowy: 74250
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Przemysł zbożowo-młynarski i paszowy w Kanadzie
nr katalogowy: 24533
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Przemysł zbożowo-młynarski i paszowy w Kanadzie
nr katalogowy: 24533
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-2
Przyrodniczo - organizacyjne uwarunkowania produkcji zbóż w Polsce
FRANCISZEK KAPUSTA
nr katalogowy: 41572
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-5
Prawie wszystko o surowcach z pszenicy durum do produkcji makaronu
nr katalogowy: 35245
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Pszenica - zboże wyjątkowe
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 123773
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Ziarna dające siłę
nr katalogowy: 116448
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-1
Przemysł młynarski w Europie ważny sektor gospodarki
nr katalogowy: 23496
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-7
Pradawne zboża
nr katalogowy: 99139
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Pszenica – zboże o największym znaczeniu gospodarczym
Piotr Kostiw
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 143485
zboża
pszenica
postęp hodowlany
potencjał plonowania
wartość technologiczna ziarna
cereals
wheat
breeding progress
yield potential
technological value of grain
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Pszenica – zboże o największym znaczeniu gospodarczym
Piotr Kostiw
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 143485
zboża
pszenica
postęp hodowlany
potencjał plonowania
wartość technologiczna ziarna
cereals
wheat
breeding progress
yield potential
technological value of grain
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Pszenica – zboże o największym znaczeniu gospodarczym
Piotr Kostiw
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 143485
zboża
pszenica
postęp hodowlany
potencjał plonowania
wartość technologiczna ziarna
cereals
wheat
breeding progress
yield potential
technological value of grain
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-7
Dwa przykłady wykorzystania tańszego składnika w mieszankach wypiekowych bez pogorszenia końcowej jakości pieczywa dzięki użyciu polepszaczy
nr katalogowy: 77663
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Pszenica na zdrowie
nr katalogowy: 145009
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Perspektywa produkcji i wykorzystania krajowego ziarna pszenicy durum
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 137014
pszenica twarda
pszenica durum
jakość
plonowanie
uprawa
durum wheat
quality
yield
cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Perspektywa produkcji i wykorzystania krajowego ziarna pszenicy durum
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 137014
pszenica twarda
pszenica durum
jakość
plonowanie
uprawa
durum wheat
quality
yield
cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Perspektywa produkcji i wykorzystania krajowego ziarna pszenicy durum
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 137014
pszenica twarda
pszenica durum
jakość
plonowanie
uprawa
durum wheat
quality
yield
cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Perspektywa produkcji i wykorzystania krajowego ziarna pszenicy durum
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 137014
pszenica twarda
pszenica durum
jakość
plonowanie
uprawa
durum wheat
quality
yield
cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Perspektywa produkcji i wykorzystania krajowego ziarna pszenicy durum
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 137014
pszenica twarda
pszenica durum
jakość
plonowanie
uprawa
durum wheat
quality
yield
cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Pszenica durum – surowiec do produkcji makaronu, ale nie tylko
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 132048
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Chiny. Rynek zbożowy i młynarski
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 123777
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-6
Maszyny do produkcji mąki i semoliny
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 120527
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-1
Wybrane informacje o pszenicy i mące orkisz
nr katalogowy: 73909
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-5
Wpływ twardości ziarna pszenicy na jakość technologiczną mąki
nr katalogowy: 20079
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-7
Pszenica jakościowa - od hodowcy do młynarza
Zofia BANASZAK
Dariusz MAJCHRZYCKI
nr katalogowy: 20045
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-5
Skrobie modyfikowane - właściwości technologiczne i zakres stosowania
A. Walkowski G. Lewandowicz
nr katalogowy: 7089
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Pszenica durum - geografi a uprawy, handel międzynarodowy, wyróżniki jakościowe, wykorzystanie
nr katalogowy: 54204
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-8
Charakterystyka mąk makaronowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 53660
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Jakość ziarna pszenicy z tegorocznych zbiorów w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 140645
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-7
Argumenty na rzecz promocji produktów przemiału żyta w Niemczech
nr katalogowy: 6346
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-4
Pszenica alternatywnym surowcem skrobiowym - perspektywa wykorzystania
Mieczysław JANKIEWICZ
nr katalogowy: 20091
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-11
Chleb plackowy u podstaw cywilizacji (cz. IV). Chleb plackowy współcześnie
Michael Abdalla
nr katalogowy: 5113
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-3
Polski handel zagraniczny zbożami
nr katalogowy: 6267
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Pszenica w XXI wieku (cz. 3)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 141693
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pszenica w XXI wieku
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 139833
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-11
Z rynku zbóż i mąki w Czechach
Małgorzata Kamińska
nr katalogowy: 6454
AURA 2006-10
TAJEMNICE ZDROWIA ODLEGŁE DZIEJE BIESIADNEGO STOŁU
Krystyna Bonenberg
nr katalogowy: 21373
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-11
Przeliczanie międzynarodowych jednostek wag i miar
Roman Jurga
nr katalogowy: 14174
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Region Azji Centralnej ważnym elementem w światowym bilansie pszenicy konsumpcyjnej
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 140646
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-9
Pszenica orkisz w żywieniu człowieka
Teresa Banaszkiewicz
nr katalogowy: 62037
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-8
Prognoza zbiorów zbóż w sezonie 2005 06
BOGDAN JUDZINSKI
nr katalogowy: 14110
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Wpływ rolnictwa na celiakię
nr katalogowy: 136047
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Jakość ziarna pszenicy z tegorocznych zbiorów w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 140645
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Jakość ziarna pszenicy z tegorocznych zbiorów w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 140645
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-10
Pszenica orkisz - wartość żywieniowa i wypiekowa oraz możliwości wykorzystania przetworów
Roman Jurga
nr katalogowy: 54864
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-2
Informacje z Sekretariatu Europejskiego Stowarzyszenia Młynarzy (EFMA)
nr katalogowy: 89328
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-4
Znaczenie zbóż w żywieniu człowieka
nr katalogowy: 25152
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Czyste zboże - bezpieczna żywność
nr katalogowy: 64971
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Oddzielacz kamieni Combistoner firmy Bühler
nr katalogowy: 120567
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-4
Spółdzielcze masarstwo
nr katalogowy: 34318
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Niekorzystna długoterminowa prognoza dla uprawy pszenicy na świecie
nr katalogowy: 123771
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Wpływ rolnictwa na celiakię
nr katalogowy: 136047
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-4
Czynniki wpływające na barwę makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 75664
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Pszenica orkisz - wartość żywieniowa i wypiekowa oraz możliwości wykorzystania przetworów
Roman Jurga
nr katalogowy: 72175
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Pszenica durum – surowiec do produkcji makaronu, ale nie tylko
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 132048
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Zakupy interwencyjne zbóż
nr katalogowy: 32439
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Zakupy interwencyjne zbóż
nr katalogowy: 32437
AURA 2007-9
Różnorodność biologiczna i jej ochrona Jak to ogarnąć? (3)
ELŻBIETA TYRALSKA-WOJTYCZA
nr katalogowy: 29544
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-9
Szanse na rozwój rynku orkiszu w Niemczech
nr katalogowy: 29994
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-6
Wielka Brytania - wysokie nadwyżki pszenicy i skonsolidowany przemysł młynarski
nr katalogowy: 27179
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-5
Przedwstępna prognoza szacunku zbiorów zbóż i rzepaku w 2007 r.
BOGDAN JUDZIŃSKI
nr katalogowy: 25870
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-1
Jaki był 2023 rok na rynkach zbożowych i oleistych?
Mirosław Marciniak
nr katalogowy: 147199
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-10
Piekarzu, czy wiesz, że... GLUTEN to po prostu białko roślinne?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 116340
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Sposoby zwiększania wartości odżywczej makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 78277
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-3
Rynek ekologicznej pszenicy zwyczajnej w Unii Europejskiej i wybranych krajach trzecich
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 148936
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-5
Wpływ zawartości białka w pszenicy durum na jej własności przemiałowe - Część 4 (ostatnia) – Jakość wypiekowa odmian pszenicy durum
nr katalogowy: 25864
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-5
Co młynarze sądzą o jakości pszenicy z tegorocznego zbioru?
nr katalogowy: 145396
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-2
Masowe i mikroskopowe właściwości sypkich materiałów roślinnych i przemysłowych Cz. II. Oddziaływania adhezyjne w materiałach roślinnych - wstępne wyniki badań
IRENEUSZ OPALIŃSKI
MARCIN CHUTKOWSKI
MATEUSZ STASIAK
nr katalogowy: 33005
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-10
Agrotechniczne i logistyczne aspekty uprawy pszenicy durum w Polsce
WIKTOR OBUCHOWSKI
AGNIESZKA MAKOWSKA
MIŁOSZ ŁUCZAK
HANNA SULEWSKA
nr katalogowy: 30252
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-8
Porównanie wartości wybranych wyróżników ziarna pszenicy w stadium dojrzałości woskowej i pełnej
MICHAEL ABDALLA
ŁUKASZ DOPIERAŁA
nr katalogowy: 37060
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-12
Republika Południowej Afryki - eksporterem kukurydzy oraz importerem dla skoncentrowanego przemysłu młynarskiego
nr katalogowy: 88257
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
PŁASKURKA.Czyli o tym, jak bedet została archeofitem.Część I
Beata Marchand
nr katalogowy: 81093
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-2
Dobre odmiany pszenicy w Polsce są
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 65750
GAZETA CUKROWNICZA 2013-1
Zgorzel siewek buraka powodowana przez Aphanomyces cochlioides na polach o zróżnicowanej rotacji
Jacek Piszczek
Dariusz Górski
nr katalogowy: 74575
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-16-17
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 108591
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-10
Wybrane doniesienia z rynku zbóż
nr katalogowy: 38787
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-6
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów 2023 roku w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 146317
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-3
Wartość technologiczna nowych odmian pszenicy
Andrzej Najewski
Anna Skrzypek
nr katalogowy: 148944
10.15199/61.2024.3.1
pszenica
Krajowy rejestr
wartość technologiczna ziarna
postęp hodowlany
wheat
Polish National List
technological value of grain
breeding progress
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-12
Francja największym producentem i eksporterem zbóż w Unii europejskiej
nr katalogowy: 39796
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Modyfikowana genetycznie pszenica konsumpcyjna z Argentyny
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 141700
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-5
Konferencja w dniu 6 kwietnia 2011 roku w Brukseli "Pszenica i jej dostępność w Unii Europejskiej" zorganizowana przez Europejskie Stowarzyszenie Młynarzy (EFMA
nr katalogowy: 59412
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Indie stają się znaczącym producentem i eksporterem pszenicy
nr katalogowy: 79523
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Region Azji Centralnej ważnym elementem w światowym bilansie pszenicy konsumpcyjnej
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 140646
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Dobre perspektywy rozwoju przemysłu paszowego w Rosji
nr katalogowy: 118514
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Modyfikowana genetycznie pszenica konsumpcyjna z Argentyny
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 141700
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-7
Zarządzanie ryzykiem w młynach i przedsiębiorstwach paszowych
Sebastian Jarzębowski
nr katalogowy: 85261
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Sektor młynarski w N iemczech - rok gospodarczy 2009/10
Sebas tian Jarzębowski
nr katalogowy: 64963
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Podstawowe właściwości fizyczne i zawartość wybranych związków chemicznych w pszenicy orkisz (Triticum spelta L.)
Ewelina Kolankowska
Dariusz J. Choszcz
Joanna Majkowska-Gadomska
Stanisław Konopka
Adam J. Lipiński
Piotr Markowski
Krzysztof Jadwisieńczak
nr katalogowy: 113859
10.15199/62.2018.5.14
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Orkisz - cudowne ziarno
Karolina Christa
nr katalogowy: 49661
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-1
Wartość odżywcza wzbogacanych płatków śniadaniowych
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 40831
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-1
Wspólnotowy Katalog Odmian Roślin Rolniczych a dobór odmian pszenicy do uprawy w Polsce
JADWIGA ROTHKAEHL
nr katalogowy: 40821
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-2
Walory żywieniowe i zastosowanie orkiszu
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 41568
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-2
Prawie wszystko o uszkodzeniu skrobi w mące pszennej
nr katalogowy: 41565
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-8
Możliwość zastosowania produktów przemiału pszenżyta do produkcji wyrobów ekstrudowanych
AGNIESZKA MAKOWSKA
HANNA STACHOWIAK
nr katalogowy: 45899
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Sposób pasteryzacji zbóż i produkcji pasteryzowanych produktów zbożowych
nr katalogowy: 79011
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Mikroplastik zagrożeniem dla zbóż?
nr katalogowy: 149831
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-2
Ocena wskaźników jakościowych ziarna pszenicy mieszańcowej
Jan Buczek
Marta Jańczak-Pieniążek
Dorota Bobrecka-Jamro
nr katalogowy: 105088
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-8
Wartość technologiczna odmian pszenicy
Andrzej Najewski
nr katalogowy: 69712
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Biorafinacja ziarna zbożowego
Joanna Harasym
nr katalogowy: 60159
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Wartość technologiczna odmian pszenicy
Andrzej Najewski
Joanna Szarzyńska
nr katalogowy: 78269
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Iran. Rynek zbożowy i młynarski
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 121639
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pszenica w XXI wieku
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 139833
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-4
Charakterystyka żywności bezglutenowej
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 43803
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-12
Porównanie wyników oceny alweograficznej ziarna pszenicy uzyskiwanych w systemie HA i HC
Danuta Abramczyk
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 48617
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-12
Interwencyjn y zakup i sprzedaż zbóż
nr katalogowy: 48615
AURA 2013-5
Usuwanie mykoestrogenów w oczyszczaniu wody
Mariusz DUDZIAK
Edyta KUDLEK
nr katalogowy: 76523
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
EKOLOGIA
nr katalogowy: 54201
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Pieczywo z pradawnych zbóż
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 132753
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 141701
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 141701
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Wartość technologiczna odmian pszenicy ozimej
Andrzej Najewski
nr katalogowy: 108643
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-1
Zmniejszenie dynamiki wzrostu zużycia nawozów sztucznych w świecie
JERZY GDYNIA
nr katalogowy: 107178
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-4
Sektor zbożowo-młynarski Unii Europejskiej
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 83393
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
Rozwój rynków zbóż w kontekście odnawialnych surowców i bioenergii w N iemczech
nr katalogowy: 86964
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-7
Struktura sektora młynarskiego w Niemczech – rok gospodarczy 2010/11
nr katalogowy: 68966
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Struktura sektora młynarskiego w N iemczech - rok gospodarczy 2011/12
Sebastian Jarzębowski
nr katalogowy: 79524
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-4
Wybrane informacje o pszenicy orkisz, wartości wypiekowej mąki i innych produktach orkiszowych
nr katalogowy: 58919
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
Liczba opadania - wyróżnik jakościowy charakteryzujący aktywność enzymatyczną ziarna pszenicy i żyta
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 56213
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
Wartość technologiczna ziarna odmian pszenicy ze zbiorów lat 2012-2014
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 96584
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Liczba opadania - wskaźnik oceny aktywności alfa-amylazy
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 99944
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Pszenica durum - produkcja, charakterystyka i sposoby wykorzystania na świecie
nr katalogowy: 110962
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-3
Pieczywo, makarony, produkty dietetyczne i ekstrudowane produkowane nie tylko z mąki pszennej
nr katalogowy: 41878
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-2
Pszenica: zbiory, stadnardy jakościowe i ich przemiał w Chinach
nr katalogowy: 41574
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-12
Makarony oraz wyroby śniadaniowe i przekąskowe z innych niż mąka pszenna surowców zbożowych
nr katalogowy: 48620
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
Przygotowanie ciasta chlebowego
Elżbieta Staszewska
Mieczysława Janik
nr katalogowy: 68238
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-10-11
Nawozy z siarką
nr katalogowy: 51757
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Pszenica – wysoka cena, gorsza jakość
Mirosław Marciniak
nr katalogowy: 134843
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-8
Przydatność technologiczna ziarna pszenicy uprawianej w Polsce na przestrzeni ostatnich lat - według badań Zakładu Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS
Sywia Stępniewska
nr katalogowy: 45894
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-4
Warto wiedzieć o pszenżycie ABC pszenżyta
Monika Bukowska
nr katalogowy: 75658
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Vitaris – modułowy system do najlepszego czyszczenia zboża
Sabrina Würsch
nr katalogowy: 128440
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Struktura sektora młynarskiego w Niemczech - rok gospodarczy 2008/09
Agn ieszka Bezat
nr katalogowy: 52975
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Gluten - nie zawsze znaczy to samo
Anna Wojtasik
nr katalogowy: 60019
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Widoczny wzrost popytu na pszenicę durum i makarony w okresie pandemii koronawirusa
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 132050
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
WYDARZENIA Polska-Unia-Świat
nr katalogowy: 64645
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-9
Jasne odmiany hybrydowe żyta zawierają więcej białka i mniej pentozanów, dzięki czemu mogą być lepiej wykorzystane na cele paszowe
nr katalogowy: 62042
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Widoczny wzrost popytu na pszenicę durum i makarony w okresie pandemii koronawirusa
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 132050
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Pszenica – wysoka cena, gorsza jakość
Mirosław Marciniak
nr katalogowy: 134843
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 141701
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Pszenica w XXI wieku cz. 2
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 140644
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-8
Doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 69724
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Sytuacja na rynku zbóż konsumpcyjnych w Niemczech
Sebastian Jarzębowski
nr katalogowy: 79018
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
Czy struktura spożycia chleba w Polsce jest dobra i co należałoby w niej zmienić?
nr katalogowy: 56208
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Gdańskie Młyny. Nowy trend – prastare zboża, funkcjonalne dodatki
nr katalogowy: 127402
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Gdańskie Młyny. Nowy trend – prastare zboża, funkcjonalne dodatki
nr katalogowy: 127402
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Vitaris – modułowy system do najlepszego czyszczenia zboża
Sabrina Würsch
nr katalogowy: 128440
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Pieczywo z pradawnych zbóż
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 132753
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-5
Plon i jakość ziarna pszenicy ozimej przy wykorzystaniu uprawy strip-till
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 145410
Strip-till
uprawa pasowa
systemy uprawy
pszenica ozima
plon
jakość ziarna
Strip-till
cultivation systems
winter wheat
yield
grain quality
GAZETA CUKROWNICZA 2011-5
XI Dzień Buraka Cukrowego Südzucker Polska SA w Polwicy
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 62149
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-8
Przyczyny chorób zbóż z nowych zasiewów
nr katalogowy: 61315
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Wysokie ceny na rynku pszenicy
Mirosław Marciniak
nr katalogowy: 124771
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Perspektywy na nowy sezon
Mirosław Marciniak
nr katalogowy: 127371
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 136198
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 139850
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-3
Możliwości wykorzystania wyników oceny alweograficznej w piekarni
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 147652
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-12
Badanie składu mineralnego wybranych gatunków pszenicy
Leszek Rachoń
Aneta Bobryk-Mamczarz
Anna Kiełtyka-Dadasiewicz
nr katalogowy: 123952
10.15199/62.2019.12.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-5
Przyjęto definicję piwa istotnie przywracającą zapisy z nieobowiązującej Polskiej Normy PN-A-79098:1995
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 105836
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-6
Możliwości wykorzystania różnych mąk w produkcji makaronów bezglutenowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 77120
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-5
Normy na mąkę w unii europejskiej
nr katalogowy: 76473
AURA 2011-3
Ciemna strona roślinnych pyłków
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 57936
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-5
XI Kongres Młynarstwa Tureckiego
nr katalogowy: 91098
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-9
Analiza naprężeń termicznych w żelbetowych ścianach silosów na zboże
Jolanta Anna Prusiel
nr katalogowy: 93677
10.15199/33.2015.09.17
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-1
Zagrożenie wybuchem pyłu pochodzenia zbożowego
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 147247
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Pradawne zboża – skarby na nowo odkryte
Bohdan Juchniewicz
Czesław Meus
nr katalogowy: 149819
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
Rynek zbożowo-młynarski Argentyny
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 111940
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-7
Dlaczego musi być ograniczona łączna ilość dodawanych surowców niesłodowanych we wsadzie surowcowym do produkcji piwa?
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 108397
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-3
ORKISZ Czyli o zagadce godnej Sherlocka Holmesa
Beata Marchand
nr katalogowy: 82845
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-2
Wykorzystanie wyrobów z gryki w produkcji pieczywa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 74248
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-12
Można - i warto! - produkować funkcjonalny chleb owsiany
Joanna Rozmierska
Katarzyna Piasecka-Jóźwiak
nr katalogowy: 72839
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-6
Czyszczenie zboża przeznaczonego na mąkę
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 68283
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-8
Relacje wartości parametrów cech reologicznych mąki pszennej
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 61304
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Pszenica jara
Anna Skrzypek
nr katalogowy: 119588
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
O piekarskiej tradycji i trendach. Rozmowa z Mariolą Chiczewską, technologiem warszawskiej Galerii Wypieków Lubaszka
nr katalogowy: 127403
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-5
Wpływ stymulacji zmiennym polem magnetycznym nasion pszenicy o różnym przeznaczeniu technologicznym
Tomasz JAKUBOWSKI
Serhiy SYROTYUK
Vasyl LOPUSHNIAK
Atilgan ATILGAN
nr katalogowy: 137337
10.15199/48.2022.05.07
pole magnetyczne
nasiona
pszenica.
magnetic field
seeds
wheat.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-5
Wpływ stymulacji zmiennym polem magnetycznym nasion pszenicy o różnym przeznaczeniu technologicznym
Tomasz JAKUBOWSKI
Serhiy SYROTYUK
Vasyl LOPUSHNIAK
Atilgan ATILGAN
nr katalogowy: 137337
10.15199/48.2022.05.07
pole magnetyczne
nasiona
pszenica.
magnetic field
seeds
wheat.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Wpływ rodzaju gleby oraz nawożenia na plonowanie, właściwości fizyczne i skład chemiczny ziarna pszenicy jarej
Grażyna Cacak-Pietrzak
Anna Podleśna
Alicja Ceglińska
nr katalogowy: 120561
pszenica jara
rodzaj gleby
nawożenie
siarka
plonowanie
jakość ziarna
spring wheat
soil type
fertilization
sulfur
yielding
grain quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-5
Nowe zboże tritordeum - mieszaniec pszenicy i jęczmienia
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 116498
krzyżowanie
plon
alergenność
luteina
crossing
yield
allergenicity
lutein
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-2
KAMUT - czyli o amerykańsko-egipskiej pszenicy, która okazała się irańską
Beata Marchand
nr katalogowy: 82302
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-12
Czynniki wpływające na jakość ziarna pszenicy i uzyskanej z niego mąki
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 80908
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
Mistrzowie żytnich wypieków, czyli o tym jak Szwedzi pokochali bröd i stworzyli Nordycką Kulturę Chleba
nr katalogowy: 85521
AURA 2014-9
Komosa ryżowa - cenna roślina pseudozbożowa
Joanna Onuch
Barbara Skwałryło-Bednarz
nr katalogowy: 86980
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH