Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-6
Kukurydza Część 4. Normy na kukurydzę
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 27172
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-4
Kukurydza (cz. 5) Olej kukurydziany
Henryk GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 20095
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-2
Zmutowana kukurydza na polskich polach
Małgorzata Kamińska
nr katalogowy: 13996
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-1
Przetwory z kukurydzy - rodzaje, charakterystyka, wykorzystanie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 56850
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-10
Kukurydza (cz. 1) Wiadomości ogólne
Henryk GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 14151
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-10
Kukurydza (cz. 10) Pieczywo (chleb plackowy i chleb bochenkowy)
Henryk GĄSIOROWSKI
Alicja KAWKA
nr katalogowy: 22315
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-6
Kukurydza - Klasyfikacja, pochodzenie i rozpowszechnienie
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 35949
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-5
Bioetanol z kukurydzy - czy warto produkować?
JOANNA KAWA-RYGIELSKA
nr katalogowy: 26238
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Meksyk – kukurydza najważniejszym zbożem
Tłumaczył Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 130220
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Meksyk – kukurydza najważniejszym zbożem
Tłumaczył Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 130220
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-25
Kukurydza w diecie człowieka
Henryk Piekut
nr katalogowy: 123577
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-11
Produkcja skrobi kukurydzianej
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 55355
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-1
KUKURYDZA "słoneczne ziarno zdrowia"
Roman Warzecha
nr katalogowy: 96062
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-3
Wykorzystanie kukurydzy do celów spożywczych
Henryk Piekut
nr katalogowy: 136808
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-3
Wykorzystanie kukurydzy do celów spożywczych
Henryk Piekut
nr katalogowy: 136808
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-7
Możliwości chemicznej ochrony kukurydzy w Polsce
EWA MATYJASZCZYK
nr katalogowy: 77668
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-5
Kukurydza
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 20080
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-2
Przyrodniczo - organizacyjne uwarunkowania produkcji zbóż w Polsce
FRANCISZEK KAPUSTA
nr katalogowy: 41572
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-7
Światowe forum poświęcone mykotoksynom
nr katalogowy: 20058
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-2
Kukurydza (cz. 4) Metody wydzielania zarodków kukurydzianych
Henryk GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 20124
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-9
Kukurydza - Część 9. Metoda ekstruzji
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 20017
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-5
Przetwórstwo kukurydzy - możliwości wykorzystania
nr katalogowy: 20084
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-11
Kukurydza (cz. 2). Dalszy ciąg wiadomości ogólnych - budowa anatomiczna ziarniaków
Henryk GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 14170
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-2
Wymagania jakościowe ziarna kukurydzy w przetwórstwie młynarskim
Tadeusz MICHALSKI
nr katalogowy: 20122
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-5
Skrobie modyfikowane - właściwości technologiczne i zakres stosowania
A. Walkowski G. Lewandowicz
nr katalogowy: 7089
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-2
Kukurydza (cz. 4) Metody wydzielania zarodków kukurydzianych
Henryk GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 20123
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-6
Kukurydza (cz. 7) Preparowane przetwory zbożowe
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 20076
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-6
Przemiał kukurydzy na sucho - (cz. 1)
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 14070
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-12
Kukurydza (cz. 11) Historia kukurydzy w Polsce i na świecie
Henryk GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 23091
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-12
Kukurydza (cz. 3.) Dalszy ciąg budowy oraz skład chemiczny ziarniaków
Henryk GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 14184
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-3
Polski handel zagraniczny zbożami
nr katalogowy: 6267
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-4
KUKURYDZA "słoneczne ziarno zdrowia"
Henryk Piekut
nr katalogowy: 104395
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-2
Charakterystyka makaronów kukurydzianych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 89331
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-8
Kukurydza (cz. 8) Technologia produkcji płatków kukurydzianych (metodą tradycyjną)
Henryk GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 20028
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-11
Przeliczanie międzynarodowych jednostek wag i miar
Roman Jurga
nr katalogowy: 14174
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Ziarna dające siłę
nr katalogowy: 116448
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Fakty i mity o imporcie zbóż z Ukrainy
Mirosław Marciniak
nr katalogowy: 143472
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-8
Prognoza zbiorów zbóż w sezonie 2005 06
BOGDAN JUDZINSKI
nr katalogowy: 14110
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Kukurydza - Część 3. Błonnik pokarmowy
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 32431
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-5
Kukurydza - Część 3. Właściwości fizyczne masy zbożowej
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 25868
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-4
Znaczenie zbóż w żywieniu człowieka
nr katalogowy: 25152
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-2
Kukurydza część 1. Właściwości fizyczne
HenryK GąSioroWSKi
nr katalogowy: 24129
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Oddzielacz kamieni Combistoner firmy Bühler
nr katalogowy: 120567
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
POLSKA - EUROPA - ŚWIAT
nr katalogowy: 102732
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-7
Chromatographic analysis of products of ethanol fermentation of corn mashes Analiza chromatograficzna produktów fermentacji etanolowej zacierów kukurydzianych
Joanna Kawa-Rygielska
Elżbieta Pląskowska
Hanna Gołębiowska
nr katalogowy: 85704
10.12916/przemchem.2014.1228
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Uprawy roślin odmian modyfikowanych genetycznie i stosowanie w żywieniu ludzi i jako pasze dla zwierząt, drogą do poprawy jakości życia czy zagrożeniem dla zdrowia i środowiska? Część II.
Tadeusz Piotr Żarski
Henryka Żarska
nr katalogowy: 64968
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Wzrost znaczenia kukurydzy w produkcji zbóż Miejsce zbóż w rolnictwie i gospodarce Polski
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 98702
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-9
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 43340
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Zakupy interwencyjne zbóż
nr katalogowy: 32439
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Zakupy interwencyjne zbóż
nr katalogowy: 32437
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-9
Przemysłowe przetwórstwo kukurydzy na cele spożywcze
nr katalogowy: 29974
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-8
Kukurydza jako źródło biopaliw
TADEUSZ MICHALSKI
nr katalogowy: 29214
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-4
Kukurydza Część 2. Właściwości fizyczne pojedynczych ziarniaków
HenryK GĄSiOrOWSKi
nr katalogowy: 25154
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-1
Kukurydza na Węgrzech
nr katalogowy: 23477
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-10
Kukurydza - Skład chemiczny mąki kukurydzianej i niektóre aspekty wartości żywieniowej
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 30243
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-4
Kukurydza - kryzys przejściowy czy długoterminowy?
BOGDAn JUDZińSKi
nr katalogowy: 25157
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-14-15
KUKURYDZA CUKROWA - odżywcza i prozdrowotna
Henryk Piekut
nr katalogowy: 99483
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-12
Republika Południowej Afryki - eksporterem kukurydzy oraz importerem dla skoncentrowanego przemysłu młynarskiego
nr katalogowy: 88257
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-8
Komentarz do polskiej normy "Ziarno zbóż - kukurydza" na tle norm w USA i Kanadzie
nr katalogowy: 61317
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-12
ZŁOTY INŻYNIER 2015 kandydaci
nr katalogowy: 91763
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-4
Producenci zbóż na Premierach!
Milena Zacharzewska
nr katalogowy: 83392
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-8
GMO za i przeciw
nr katalogowy: 85833
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-4
Brazylia - połowę popytu na pszenicę konsumpcyjną pokrywa import. Liczący się w światowym bilansie eksport soi i kukurydzy
nr katalogowy: 66843
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Odpowiednie rozdrobnienie surowców ważnym etapem w produkcji pasz
nr katalogowy: 118513
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-11-12
Dlaczego warto jeść kukurydzę?
nr katalogowy: 146331
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-8
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 45907
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Produkcja i zużycie zbóż w Polsce
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 63579
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-1
Wartość odżywcza wzbogacanych płatków śniadaniowych
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 40831
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-5
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 44464
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-9
Dżemy z owoców i warzyw
Justyna Kadzińska
Anna Jasiczek
Dominika Niemczuk
Sabina Galus
nr katalogowy: 79269
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-11
Przemiał kukurydzy, charakterystyka jakościowa i możliwości wykorzystania przetworów kukurydzianych
nr katalogowy: 48389
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-10
Chleb z kukurydzy u Indian - meandry adaptowania i upowszechnienia przez osadników
MICHAEL ABDALLA
nr katalogowy: 47104
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-10
Przetwórstwo kukurydzy w Chinach - duży potencjał wzrostu
nr katalogowy: 47103
AURA 2013-5
Usuwanie mykoestrogenów w oczyszczaniu wody
Mariusz DUDZIAK
Edyta KUDLEK
nr katalogowy: 76523
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-1
Zmniejszenie dynamiki wzrostu zużycia nawozów sztucznych w świecie
JERZY GDYNIA
nr katalogowy: 107178
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-4
Sektor zbożowo-młynarski Unii Europejskiej
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 83393
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-9
Biomass accumulation by maize under differentiated fertilization and sowing Akumulacja biomasy przez kukurydzę w warunkach zróżnicowanego nawożenia i siewu
Monika Skowrońska
Tadeusz Filipek
Paweł Harasim
Piotr Rusek
Wojciech Stępień
Piotr Ochal
nr katalogowy: 100776
10.15199/62.2016.9.21
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Alkaloidy tropanowe – co młynarze powinni o nich wiedzieć
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 137881
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-11
Kuchnia meksykańska.Eksplozja smaku
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 87673
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-2
Sytuacja podażowo-popytowa i cenowa na rynku kukurydzy w roku gospodarczym 2012/2013
Marian Borek
nr katalogowy: 74251
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-10-11
Nawozy z siarką
nr katalogowy: 51757
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-3
Stabilna kukurydza
nr katalogowy: 58127
OPAKOWANIE 2020-1
Precyzyjne naważanie stałowagowych opakowań
nr katalogowy: 124649
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-2
Wartość technologiczna ziarna kukurydzy ze zbiorów 2023 roku
Agnieszka SALAMON
nr katalogowy: 148051
10.15199/61.2024.2.4
kukurydza
wartość technologiczna ziarna
rejony uprawy
zbiory ziarna
corn
technological value of grain
growing areas
harvest
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
WYDARZENIA Informacje biznesowe
nr katalogowy: 85108
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-9
Kukurydza przyszłości
Henryk Piekut
nr katalogowy: 90946
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Alkaloidy tropanowe – co młynarze powinni o nich wiedzieć
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 137881
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-4
Jak produkować pieczywo specjalne wysokiej jakości
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 75347
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-1
Podział i charakterystyka hydrokoloidów stosowanych w żywności bezglutenowej
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 73297
AURA 2011-3
Utylizacja odpadów - alternatywne surowce do produkcji bioetanolu
Magdalena BRODA
Katarzyna LEJA
nr katalogowy: 57924
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-3
W Polsce wzrasta popularność uprawy kukurydzy na cele spożywcze
Henryk Piekut
nr katalogowy: 130775
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-4
Druga strona biodegradowalności. Czy biodegradowalne butelki i słomki są takie rzeczywiście?
Tomasz Graczyk
nr katalogowy: 131497
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Bühler. Szybka i precyzyjna analiza parametrów kukurydzy i jej produktów końcowych
Thomas Ziolko
Juste Hahne
nr katalogowy: 132058
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Trendy w światowym handlu mrożonymi owocami i warzywami
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 87606
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-6-7
Ekologiczne i pachnące skóry na wewnętrzne elementy obuwia o działaniu przeciwdrobnoustrojowym
Elżbieta Bielak
Jan Golonka
nr katalogowy: 127210
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-6-7
Ekologiczne i pachnące skóry na wewnętrzne elementy obuwia o działaniu przeciwdrobnoustrojowym
Elżbieta Bielak
Jan Golonka
nr katalogowy: 127210
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-4
Druga strona biodegradowalności. Czy biodegradowalne butelki i słomki są takie rzeczywiście?
Tomasz Graczyk
nr katalogowy: 131497
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-3
W Polsce wzrasta popularność uprawy kukurydzy na cele spożywcze
Henryk Piekut
nr katalogowy: 130775
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 136198
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Pieczywo specjalne – moda czy konieczność?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 138662
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-5
Przyjęto definicję piwa istotnie przywracającą zapisy z nieobowiązującej Polskiej Normy PN-A-79098:1995
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 105836
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
Rynek zbożowo-młynarski Argentyny
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 111940
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-7
Dlaczego musi być ograniczona łączna ilość dodawanych surowców niesłodowanych we wsadzie surowcowym do produkcji piwa?
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 108397
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-2
Wykorzystanie wyrobów z gryki w produkcji pieczywa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 74248
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-12
Można - i warto! - produkować funkcjonalny chleb owsiany
Joanna Rozmierska
Katarzyna Piasecka-Jóźwiak
nr katalogowy: 72839
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Możliwości wykorzystania produktów ubocznych przemysłu zbożowo-młynarskiego
Krzysztof Dziedzic
Maria Różańska
Danuta Górecka
Marzanna Hęś
Sylwia Mildner-Szkudlarz
nr katalogowy: 117682
10.15199/65.2018.12.8
przemysł zbożowy
produkty odpadowe
skład
wykorzystanie w żywności
grain industry
byproducts
composition
use in food products
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-1
Handel zagraniczny zbożami i ich przetworami
nr katalogowy: 73911
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-2
Połączone metody czyszczenia, jako nowoczesne rozwiązanie dla obniżenia poziomu mikotoksyn w ziarnie zbóż
Matthias Gräber
nr katalogowy: 97767
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Bühler. Szybka i precyzyjna analiza parametrów kukurydzy i jej produktów końcowych
Thomas Ziolko
Juste Hahne
nr katalogowy: 132058
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-8
Rośnie popyt na wyroby bezglutenowe
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 108429
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-8
Zmiany na rynku żywności bezglutenowej
Iga Rybicka
nr katalogowy: 86353
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Biotechnologia i nanotechnologia w produkcji żywności
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 67953
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Zrównoważona produkcja mięsa rozpoczyna się poprzez akceptację odpowiedzialności
nr katalogowy: 127261
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Co powinniśmy wiedzieć o GMO w aspekcie dobrowolnego znakowania produktów mlecznych
Anna Kaliszewska-Suchodoła
nr katalogowy: 110160
10.15199/65.2017.10.4
genetycznie modyfikowane pasze
transfer GMO do mleka
techniki PCR
genetically modified feed
GMO transfer to milk
PCR technics
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-1
Wpływ aplikacji pulpy siarkowej na plonowanie i skład chemiczny kukurydzy
Aneta Lisowska
Barbara Filipek-Mazur
Bogdan Kulig
nr katalogowy: 146993
10.15199/62.2024.1.14
pulpa siarkowa
siarka siarczanowa
gleba
nawożenie
kukurydza
sulfur pulp
sulfate sulfur
soil
fertilization
maize
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-11
Menu bez glutenu
Ewa Czarniecka-Skubina
Marlena Pielak
nr katalogowy: 110315
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-4
Wykorzystanie nietypowych surowców i odpadów spożywczych w gorzelnictwie rolniczym (cz. I)
Bogusław Czupryński
Katarzyna Kotarska
Grzegorz Kłosowski
Bogdan Sieliwanowicz
nr katalogowy: 51280
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-1
Foaming of polylactide Spienianie polilaktydu
Andrzej Stasiek
Aneta Raszkowska-Kaczor
Katarzyna Janczak
nr katalogowy: 81974
10.12916/przemchem.2014.117
OPAKOWANIE 2014-4
Biodegradowalne materiały opakowaniowe z kwasu polimlekowego (PLA)
HANNA ŻAKOWSKA
nr katalogowy: 83639
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Przetwórstwo kukurydzy - możliwości wykorzystania
nr katalogowy: 70535
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Materiały opakowaniowe ze źródeł odnawialnych
Hanna Żakowska
nr katalogowy: 68882
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Ekstruzja w przetwórstwie rolno-spożywczym Cz. 10. Makarony błyskawiczne
Agnieszka Wójtowicz
Leszek Mościcki
nr katalogowy: 79519
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-3
Ocena zawartości źródeł odnawialnych w opakowaniach poprzez system certyfikacji
Hanna ŻAKOWSKA
nr katalogowy: 97114
10.15199/47.2016.3.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-7
Use of renewable raw materials for improving petroleum products Zastosowanie surowców odnawialnych do uszlachetniania produktów naftowych
Michał Wojtasik
Grażyna Żak
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 92483
10.15199/62.2015.7.4
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-6
Przetwórstwo kukurydzy Część 2. Możliwości wykorzystania w przemiale i wtórnym przetwórstwie
Roman Jurga
nr katalogowy: 84588
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-3
Prawie wszystko o kaszach
Roman Jurga
nr katalogowy: 82846
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Pendimetalina w formulacji kontrolowanego uwalniania opartej na alginianowej matrycy i jej wpływ na wzrost i rozwój rośliny testowej
Małgorzata Włodarczyk
Renata Matuszak
Agnieszka Muszyńska
Mateusz Maciejuk
nr katalogowy: 59926
AURA 2013-10
Rośliny jadalne łąk i pastwisk
Piotr BRĄGIEL
nr katalogowy: 79501
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-7
Wykorzystanie skrobi zbożowych oraz mąk z żyta i pszenżyta na cele przemysłowe
nr katalogowy: 77658
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-7-8
Genetyczny strach
nr katalogowy: 75861
GAZETA CUKROWNICZA 2010-3
O buraczanym soku surowym jako surowcu do otrzymywania bioetanolu
Stanisław Wawro
Radosław Gruska
Maciej Stanisz
nr katalogowy: 51885
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-11
Produkty zbożowe u podstaw piramidy zdrowego żywienia
Ewa Sicińska
nr katalogowy: 56026
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Iran. Rynek zbożowy i młynarski
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 121639
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-2
Proso właściwe (Panicum miliaceum L.) Cz. II. Znaczenie ekonomiczne
Beata Marchand
nr katalogowy: 97760
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-4
Methods for pretreatment of lignocellulose raw materials in second-generation bioethanol production Metody wstępnej obróbki surowców lignocelulozowych w procesie produkcji bioetanolu drugiej generacji
Marta Wilk
Małgorzata Krzywonos
nr katalogowy: 90671
10.15199/62.2015.4.20
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-6-7
Ekologiczne i pachnące skóry na wewnętrzne elementy obuwia o działaniu przeciwdrobnoustrojowym
Elżbieta Bielak
Jan Golonka
nr katalogowy: 127210
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Rok 2023 będzie rokiem wielu wyzwań dla polskiego rolnictwa
nr katalogowy: 141699
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Atestacja wilgotnościomierzy elektrycznych użytkowanych do oznaczania wilgotności ziarna zbóż
Hanna Majdak
nr katalogowy: 81088
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-4
Production of bioethanol from sweet sorghum juices with varying content of mineral compounds Produkcja bioetanolu z soku sorga cukrowego o zróżnicowanej zawartości składników mineralnych
Joanna Chmielewska
Józef Sowiński
Barbara Foszczyńska
Ewelina Szydełko-Rabska
Joanna Kawa-Rygielska
Ewelina Dziuba
nr katalogowy: 83704
10.12916/przemchem.2014.565
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-4
Kasza - produkt wartościowy sam w sobie
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 83383
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-3
Modyfikowane genetycznie rośliny i zawarte w nich pozostałości pestycydów jako zagrożenie dla zdrowia ludzi i zwierząt
Tadeusz P. Żarski
Henryka Żarska
nr katalogowy: 82850
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-7
Abatement of CO2 emissions by using motor biofuels Ograniczenie emisji CO2 poprzez stosowanie biopaliw motorowych
Małgorzata Krzywonos
Piotr F. Borowski
Adam Kupczyk
Magdalena Zabochnicka-Świątek
nr katalogowy: 85680
10.12916/przemchem.2014.1124
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-10
Problemy z GMO
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 71461
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Wybrane informacje o produkcji, jakości i zastosowaniu kasz – ze szczególnym omówieniem kasz gryczanych
Roman Jurga
nr katalogowy: 70531
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Oddziaływanie kwasu krotonowego na siewki kukurydzy
Anna Demczuk
Edward Grzyś
Ewa Majewska
Elżbieta Sacała
nr katalogowy: 68146
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-5
GMO w prawie UE - komentowane przez biotechnologa
Eliza Lubiatowska -Krysiak
Tomasz Twardowski
nr katalogowy: 67395
GAZETA CUKROWNICZA 2011-4
Udany IX Dzień Pola KSC SA w Werbkowicach
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 61680
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-7
Doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 77669
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-5
Doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 76478
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-5
Skład chemiczny, wartość żywieniowa i możliwości wykorzystania owsa i jego przetworów
nr katalogowy: 59416
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Wpływ zmian klimatycznych na branżę młynarską
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 126424
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
O czym każdy przechowalnik ziarna zbóż wiedzieć powinien (część 4)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 119591
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-4
Wytrzymałość mechaniczna oraz palność polilaktydu
Mariusz Fabijański
nr katalogowy: 119564
10.15199/62.2019.4.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-2
Selected chemical and physical properties of Spanish sage seeds (Salvia hispanica L.) Skład chemiczny i właściwości fizyczne nasion szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica L.)
Beata Zdybel
Agnieszka Sagan
Artur Przywara
nr katalogowy: 104012
10.15199/62.2017.2.17
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
Effects of biochemical and thermochemical conversion of sorghum biomass to usable energy Efekty biochemicznej i termochemicznej konwersji biomasy sorga (Sorghum bicolor Moench.) na energię użytkową
Alina Kowalczyk-Juśko
Bogdan Kościk
Krzysztof Jóźwiakowski
Andrzej Marczuk
Janusz Zarajczyk
Józef Kowalczuk
Marek Szmigielski
*
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 94469
10.15199/62.2015.10.39
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-10
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami
Anna Bugała
nr katalogowy: 94403
10.15199/64.2015.10.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-7
Study on products of enzymatic hydrolysis of pulp from poplar wood (Populus alba L.) Badanie produktów hydrolizy enzymatycznej masy celulozowej pozyskanej z drewna topoli (Populus alba L.)
Anna Lewandowska
Andrzej Radomski
Monika Marchwicka
Dominika Szadkowska
Ewa Archanowicz
Jan Szadkowski
Jakub Gawron
Tomasz Zielenkiewicz
Teresa Kłosińska
Janusz Zawadzki
nr katalogowy: 92491
10.15199/62.2015.7.12
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-4
Wytrzymałość mechaniczna oraz palność polilaktydu
Mariusz Fabijański
nr katalogowy: 119564
10.15199/62.2019.4.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Furfural jako alternatywa dla formaldehydu w produkcji żywic fenolowych
Marta Depta
Katarzyna Jaszcz
nr katalogowy: 127578
10.15199/62.2020.8.26
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna kukurydzy z krajowych zbiorów 2022 roku
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 142593
kukurydza
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
corn
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna kukurydzy z krajowych zbiorów 2022 roku
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 142593
kukurydza
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
corn
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna kukurydzy z krajowych zbiorów 2022 roku
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 142593
kukurydza
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
corn
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna kukurydzy z krajowych zbiorów 2022 roku
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 142593
kukurydza
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
corn
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-2
Doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 82306
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 65596
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-9
The impact of the raw material composition on fermentation kinetics and the yield of biogas and methane Wpływ składu surowców na kinetykę fermentacji stacjonarnej oraz uzysk biogazu i metanu
Józef Szlachta
Małgorzata Fugol
Hubert Prask
nr katalogowy: 100785
10.15199/62.2016.9.30
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Comparison of energy expenditures and CO2 emissions in the process for manufacturing compressed methane from corn silage and manure and for production of bioethanol from corn Porównanie nakładów energetycznych i emisji CO2 w procesach wytwarzania sprężonego metanu z kiszonki kukurydzianej i gnojowicy oraz bioetanolu z kukurydzy
Adam Kupczyk
Karol Tucki
Michał Sikora*
Magdalena Zubrzycka
Anna Bączyk
nr katalogowy: 100406
10.15199/62.2016.8.43
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 136198
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-2
Badania potencjału produkcji biogazu z odpadów zielarskich
Edyta Wrzesińska-Jędrusiak
Kamila Klimek
Agnieszka Najda
Barbara Łaska-Zieja
Artur Olesienkiewicz
nr katalogowy: 124842
10.15199/62.2020.2.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-8
Zużycie chemicznych środków ochrony roślin w gospodarstwach rolnych województwa wielkopolskiego
Anna Podleśna
Janusz Podleśny
Hanna Klikocka
nr katalogowy: 115527
10.15199/62.2018.8.27
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-6
Wpływ nawożenia siarką i azotem na azotowo-fosforową gospodarkę kukurydzy
Anna Podleśna
Janusz Podleśny
Hanna Klikocka
nr katalogowy: 107078
10.15199/62.2017.6.32
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-9
Sterole roślinne. Charakterystyka i metody analizy
Aleksandra Leśniarek
Aleksandra Grudniewska
Witold Gładkowski
nr katalogowy: 109330
10.15199/62.2017.9.24
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Analiza gnojowicy świńskiej jako substratu do monosubstratowej instalacji biogazowej
Edyta Wrzesińska-Jędrusiak
Barbara Łaska-Zieja
Marcin Herkowiak
Andrzej Myczko
Kamila Klimek
nr katalogowy: 129139
10.15199/62.2020.11.12
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Analiza gnojowicy świńskiej jako substratu do monosubstratowej instalacji biogazowej
Edyta Wrzesińska-Jędrusiak
Barbara Łaska-Zieja
Marcin Herkowiak
Andrzej Myczko
Kamila Klimek
nr katalogowy: 129139
10.15199/62.2020.11.12
AURA 2022-1
Rośliny alimentacyjne – czy to był dobry wybór?
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 135529
rośliny spożywcze
łust głąbigroszek
szarłat
katalog roślin świata
food plants
winged bean
amaranth
catalog of plants of the world
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-6
Ocena oddziaływania nowego asortymentu żelowych nawozów dolistnych na plonowanie roślin uprawnych
Iwona Jaskulska
Dariusz Jaskulski
nr katalogowy: 121029
10.15199/62.2019.6.15
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-7
Handel zagraniczny suszonymi warzywami w Polsce
Anna Bugała
nr katalogowy: 121511
10.15199/64.2019.7.2
eksport
import
suszone warzywa
export
import
dried vegetables
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-9
Granulowane nawozy organiczno-mineralne z podłoży popieczarkowych. Cz. II.** Wpływ nawozów na plon roślin testowych i zawartość w nich magnezu
Ewa Kuśmireka
Justyna Wrzosek
nr katalogowy: 116171
10.15199/62.2018.9.40
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Poprawa jakości chleba bezglutenowego
Bohdan Achremowicz
Tadeusz Haber
Grażyna Jaworska
nr katalogowy: 106435
pieczywo bezglutenowe
skrobia
mąka bezglutenowa
hydrokoloidy
enzymy
zakwas
wysokie ciśnienie hydrostatyczne
gluten-free bread
starch
gluten-free flour
hydrocolloids
enzymes
sourdough
high hydrostatic pressure
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-11
Wpływ wstępnej obróbki słomy kukurydzianej gorącą wodą na jej skład chemiczny i hydrolizę enzymatyczną
Florentyna Akus-Szylberg
Andrzej Antczak
Olga Bytner
Andrzej Radomski
Krzysztof Krajewski
Janusz Zawadzki
nr katalogowy: 117210
10.15199/62.2018.11.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-11
Zastosowanie znaczników fluorescencyjnych do oceny jednorodności wieloskładnikowych ziarnistych mieszanek pasz
Dominika Matuszek
Łukasz Biłos
nr katalogowy: 110755
10.15199/62.2017.11.27
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-7
Wpływ dodatku siarczanu magnezu na właściwości fizyczne granul i efektywność rolniczą kędzierzyńskich nawozów saletrzanych. Cz. II**. Wpływ na pH, zawartość Mg, S i Ca w glebie oraz plonowanie roślin
Jolanta Korzeniowska
Ewa Stanisławska-Glubiak
Andrzej Biskupski
Ryszard Grzybek
Bartosz Moszowski
nr katalogowy: 114926
10.15199/62.2018.7.8
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
Wpływ surowców niesłodowanych na proces produkcji brzeczki i piwa
Paulina Bogdan
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 109564
10.15199/64.2017.9.2
surowce niesłodowane
fermentacja
brzeczka
piwo
adjuncts
fermentation
wort
beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-3
Owoce i warzywa, świeże i przetworzone - różne zalecenia dotyczące spożycia
Witold Płocharski
Monika Mieszczakowska-Frąc
nr katalogowy: 125637
10.15199/64.2020.3.3
owoce
warzywa
diety
zalecenia
kontrowersje
fruit
vegetables
diets
recommendations
controversy
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Związki fenolowe występujące w ziarnie zbóż
Monika Ogórkiewicz
nr katalogowy: 127381
zboża
kwasy fenolowe
odmiana
warunki uprawy
cereals
phenolic acids
variety
growing conditions
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Związki fenolowe występujące w ziarnie zbóż
Monika Ogórkiewicz
nr katalogowy: 127381
zboża
kwasy fenolowe
odmiana
warunki uprawy
cereals
phenolic acids
variety
growing conditions
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Soczewica zielona – innowacyjny surowiec do produkcji piwa bezglutenowego
Katarzyna Fulara
Aneta Ciosek
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 131441
10.15199/64.2021.2.1
piwo
soczewica
surowiec
innowacyjność
beer
lentils
raw material
innovation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Soczewica zielona – innowacyjny surowiec do produkcji piwa bezglutenowego
Katarzyna Fulara
Aneta Ciosek
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 131441
10.15199/64.2021.2.1
piwo
soczewica
surowiec
innowacyjność
beer
lentils
raw material
innovation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-5
Wykorzystanie szkła wodnego z Zakładów Chemicznych „Rudniki” do nawożenia roślin krzemem
Jolanta Korzeniowska
Ewa Stanisławska-Glubiak
Andrzej Łatacz
nr katalogowy: 148822
10.15199/62.2024.5.2
krzemian potasu
aplikacja doglebowa
kukurydza
słonecznik
potassium silicate
soil application
corn
sunflower
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-5
Wykorzystanie szkła wodnego z Zakładów Chemicznych „Rudniki” do nawożenia roślin krzemem
Jolanta Korzeniowska
Ewa Stanisławska-Glubiak
Andrzej Łatacz
nr katalogowy: 148822
10.15199/62.2024.5.2
krzemian potasu
aplikacja doglebowa
kukurydza
słonecznik
potassium silicate
soil application
corn
sunflower
AURA 2019-7
Owady alternatywnym źródłem białka dla ludzi i zwierząt gospodarskich
Janusz R. Mroczek
Mariusz Rudy
Karolina Mroczek
nr katalogowy: 121445
10.15199/2.2019.7.1
gospodarka żywnościowa
białko
owady
food economy
protein
insects
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Pseudozboża w żywności bezglutenowej
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Elżbieta Dłużewska
nr katalogowy: 116123
10.15199/65.2018.9.8
pseudozboża
dieta bezglutenowa
celiakia
pseudocereals
gluten free diet
coeliac disease
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-2
Charakterystyka składu chemicznego i wartości żywieniowej handlowych otrąb żytnich dostępnych na polskim rynku
Piotr Kołodziejczyk
Jan Michniewicz
nr katalogowy: 113064
handlowe otręby żytnie
właściwości fizyczne
skład chemiczny
błonnik pokarmowy
składniki bioaktywne
commercial rye brans
physical properties
proximate composition
dietary fibre
bioactive components
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Charakterystyka technologiczna surowców bezglutenowych
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 108633
chleb bezglutenowy
prolaminy
skrobie
mąki
pseudozboża
hydrokoloidy
gluten-free bread
prolamins
starches
flours
pseudocereals
hydrocolloids
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Spożywcze i paszowe wykorzystanie nasion amarantusa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 126426
amarantus
szarłat
skwalen
wartość odżywcza
wartość paszowa
amaranth
squalene
nutritional value
fodder value
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Ochrona plantacji kukurydzy przed omacnicą prosowianką (Ostrinia nubilalis Hbn.)
Jacek Grodner
Alicja Sułek
Marta Wyzińska
Piotr Nieróbca
Roman Warzecha
Monika Ogórkiewicz
nr katalogowy: 127564
10.15199/62.2020.8.12
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-4
Porównanie składu chemicznego i wartości pokarmowej fonio z szarłatem i teffem
Marek Bury
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 144370
fonio
teff
szarłat
skład mineralny
wartość odżywcza
fonio
teff
amaranth
mineral composition
nutritional value
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-11
Hydroliza enzymatyczna skrobi różnego pochodzenia za pomocą enzymów słodu jęczmiennego
Marek Domin
Kostiantyn Vasiukov
Leszek Rydzak
Piotr Kiczorowski
nr katalogowy: 146059
10.15199/62.2023.11.3
słód jęczmienny
niesłodowane ziarno
brzeczka piwna
barley malt
unmalted grain
wort
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Ekstruzja jako metoda poprawy właściwości funkcjonalnych i odżywczych wybranych surowców roślinnych
Grzegorz Dabrowski
nr katalogowy: 127382
ekstruzja
błonnik
skrobia
otręby pszenne
sorgo
gryka
proso
dietary fiber
starch
wheat bran
sorghum
buckwheat
millet
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-11
Hydroliza enzymatyczna skrobi różnego pochodzenia za pomocą enzymów słodu jęczmiennego
Marek Domin
Kostiantyn Vasiukov
Leszek Rydzak
Piotr Kiczorowski
nr katalogowy: 146059
10.15199/62.2023.11.3
słód jęczmienny
niesłodowane ziarno
brzeczka piwna
barley malt
unmalted grain
wort
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH