Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Sposób pasteryzacji zbóż i produkcji pasteryzowanych produktów zbożowych
nr katalogowy: 79011
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Czynniki warunkujące jakość i bezpieczeństwo mikrobiologiczne mrożonych owoców
Joanna Królasik
Anna Szosland-Fałtyn
nr katalogowy: 83794
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
EFEKTYWNOŚĆ DEZYNFEKCJI METODĄ JONIZACJI FOTOKATALITYCZNEJ
Katarzyna Zduniak
Beata Gutarowska
Justyna Skóra
Daria Rembisz
nr katalogowy: 70894
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-2
Substancje dezynfekcyjne - co wybrać?
Wojciech Sienkiewicz
nr katalogowy: 74700
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Wpływ aktywności wody na wzrost drobnoustrojów
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 71078
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-2
Zastosowanie szybkich metod oznaczania i identyfikacji drobnoustrojów
K. Czaczyk
K. Trojanowska
nr katalogowy: 20844
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
Czynniki sprzyjające rozwojowi mikroflory w mięsie i produktach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 66666
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-1
Wpływ pulsacyjnego pola elektrycznego (PEF) na parametry ultrasłabej luminescencji oraz redukcję liczby komórek wybranych drobnoustrojów w ekstraktach kawy typu cold brew
Maciej OZIEMBŁOWSKI
Damian MAKSIMOWSKI
Anna MIERNIK
Sylwester TABOR
Agnieszka NAWIRSKA-OLSZAŃSKA
Magdalena TRENKA
nr katalogowy: 124194
10.15199/48.2020.01.34
ekstrakty kawy typu cold brew
pulsacyjne pola elektryczne
ultra słaba luminescencja
redukcja drobnoustrojów
cold brew coffee extracts
pulsed electric fields
ultra weak luminescence
reduction of microorganisms
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-6
Zapewnienie jakości przetworów mięsnych podczas magazynowania
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 99379
GAZETA CUKROWNICZA 2007-9
Dezynfekcja mieszaniny ekstrakcyjnej
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 29821
GAZETA CUKROWNICZA 2007-9
Jakość mikrobiologiczna cukru wyprodukowanego w czasie kampanii 2006 r.
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 29823
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-6
Chłodna ekspozycja
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 84672
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-10
Rola metod genetycznych w rozwoju biotechnologii
ALEKSANDER CHMIEL
nr katalogowy: 107985
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-10
Tradycja i nowoczesność w identyfikacji drobnoustrojów
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 71994
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-4
Microbiological reduction of xanthohumol and 4-methoxychalcone. Mikrobiologiczna redukcja ksantohumolu i 4-metoksychalkonu
Monika Stompor
Bartłomiej Potaniec
Antoni Szumny
Paweł Zieliński
Anna Żołnierczyk
Mirosław Anioł
nr katalogowy: 75939
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-1
Dezynfekcja w magazynach muzealnych i bibliotecznych metodą jonizacji fotokatalitycznej
Katarzyna Pietrzak
Beata Gutarowska
Justyna Skóra
Daria Remisz
nr katalogowy: 82752
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-9
Regulacja cewek Petersena z zastosowaniem metody wtrysku prądowego CF
Leszek Witkowski
nr katalogowy: 115797
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-10
Zasady i metody przechowywania mięsa
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 110170
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-2
Metody biologii molekularnej w mikrobiologii żywności
Magdalena Olszewska
nr katalogowy: 74713
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Zakład Mikrobiologii
nr katalogowy: 70389
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2014-1
Techniki immobilizacji stosowane w biotechnologiach ochrony środowiska. Część I. Immobilizacja osadu czynnego
Krzysztof Wojciechowski
Tomasz Czaiński
nr katalogowy: 81849
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-2
Znaczenie quorum sensing w tworzeniu biofilmów bakteryjnych
Joanna Królasik
Anna Szosland-Fałtyn
nr katalogowy: 89573
10.15199/65.2015.2.4
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-11
VIII Międzynarodowe Sympozjum Cynkownicze – Energooszczędność, redukcja odpadów, minimalizacja kosztów
Małgorzata Śmieszek-Glanc
nr katalogowy: 140495
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-3
Zastosowanie substancji konserwujących w przetworach zbożowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 66127
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-12
Perspektywy stosowania azotynów i azotanów w przetwórstwie mięsa
Piotr Szymański
nr katalogowy: 117811
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-2
Właściwości trójkomorowego mikrobiologicznego ogniwa paliwowego
Marta Gabryszewska
Krzysztof W. Szewczyk
nr katalogowy: 57600
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2014-11
Analiza pracy zbiorników kontaktowych do dezynfekcji wody
Wiesław Zymon
Andrzej Bielski
nr katalogowy: 88130
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-7
Wpływ zamrażania na jakość mięsa wieprzowego
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 77750
OPAKOWANIE 2017-5
Redukcja masy opakowań: więcej niż cięcie kosztów
MICHEL VAN HEMS
nr katalogowy: 106029
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-11
Carbon Footprint - kontrola emisji CO2 koniecznym elementem stabilnego i ciągłego rozwoju
nr katalogowy: 63524
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Selekcja drobnoustrojów zdolnych do usuwania związków odorowych z pomiotu kurzego
BEATA GUTAROWSKAa
SEBASTIAN BOROWSKI
KATARZYNA DURKA
MARIUSZ KORCZYŃSKI
ROMAN KOŁACZ
nr katalogowy: 44478
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-3
Metody ilościowe oceny aktywności przeciwdrobnoustrojowej wyrobów włókienniczych
BEATA GUTAROWSKA
MARZENA DYMEL
MARZENA WIĘCKOWSKA-SZAKIEL
DANUTA CIECHAŃSKA
nr katalogowy: 42337
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-11
Wyznaczanie terminu trwałości wyrobów ciastkarskich (cz.II)
Elżbieta Staszewska
nr katalogowy: 71833
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Redukcja oporów przepływu
Tadeusz Malcher
nr katalogowy: 139560
10.15199/62.2022.9.16
opory przepływu
surfaktanty
polimery
flow resistance
surfactants
polymers
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Efektywność nanosrebra i sorbentów mineralnych w redukcji emisji amoniaku z odchodów zwierzęcych
ZBIGNIEW DOBRZAŃSKI
KATARZYNA ZYGADLIK
BOŻENA PATKOWSKA-SOKOŁAa
PIOTR NOWAKOWSKIa
MARZENA JANCZAK
AGNIESZKA SOBCZAK
ROBERT BODKOWSKI
nr katalogowy: 51334
CHŁODNICTWO 2006-11
Adaptacja niskotemperaturowa mikroorganizmów
PIOTR DZIUGAN
nr katalogowy: 21432
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Optymalizacja efektywności energetycznej pasteryzatorów Zastosowanie bardzo szybkich czujników temperatury iTHERM QuickSens
Andrzej Brodowicz
nr katalogowy: 85099
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Produkcja metanu z surowców roślinnych
Krzysztof W. Szewczyk
nr katalogowy: 20366
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Aspekty mikrobiologiczne produkcji mrożonek owoców
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 67220
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-11
Jakość higieniczna produktów przemiału wykorzystywanych do produkcji makaronów
nr katalogowy: 6442
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-5
W próżni Próżniowe pakowanie żywności
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 18581
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-4
Mikroflora przewodu pokarmowego
Małgorzata Drywień
nr katalogowy: 12655
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Mikroflora przewodu pokarmowego
Małgorzata Drywień
nr katalogowy: 12632
CHŁODNICTWO 2006-12
Zimny szok jako czynnik indukujący krioprotekcję drobnoustrojów
PIOTR DZIUGAN
nr katalogowy: 22641
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-1
Monitoring i usuwanie zanieczyszczeń mikrobiologicznych w pomieszczeniach archiwalnych i bibliotecznych
JUSTYNA SKÓRA
KATARZYNA PIETRZAK
BEATA GUTAROWSKA
PIOTR PIETROWSKI
nr katalogowy: 74007
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-7-8
Zimno - ciepło
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 99747
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-2-3
Kosztowna redukcja
Jerzy Robert
nr katalogowy: 49540
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-12
Kierowanie procesem fermentacji i kształtowanie smaku chleba
Elżbieta Staszewska
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 12876
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-4
Ryzyko występowania w wodzie do picia bakterii z rodzaju Pseudomonas i Aeromonas
D. Kręgiel
A. Rygała
nr katalogowy: 20824
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-4
Nowe generacje środków ochrony indywidualnej obuwia i stóp, zalecanych w profilaktyce grzybicy
M. Falkiewicz- Dulik
nr katalogowy: 13678
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-10
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 107995
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Substancje hamujące w mleku
Dorota Zaręba
Katarzyna Kwietniewska
Małgorzata Ziarno
nr katalogowy: 63160
AUTO MOTO SERWIS 2020-4
Pytania do Brembo
nr katalogowy: 135481
AURA 2015-11
Konferencja w Oslo
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 94979
10.15199/2.2015.11.5
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-1
Otrzymywanie fug budowlanych odpornych na działanie drobnoustrojów
S. Kubica
H. Kuczyńska
A. Ślusarczyk
W. Fediuk
A. Domańska-Pyśko
E.Brzezicka
nr katalogowy: 17843
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-6
Sytuacja przemysłu cementowego w Unii Europejskiej
Krystyna Wiśniewska
nr katalogowy: 84933
CHŁODNICTWO 2009-12
Podsumowanie dekady doświadczeń w obniżaniu wielkości wsadu czynnika chłodniczego w małych systemach, napełnianych węglowodorami lub amoniakiem albo czynnikami HFC
BJÖRN PALM
nr katalogowy: 48669
AUTO MOTO SERWIS 2022-TS-1
Czyste rozwiązanie – czujniki NOx w ofercie febi
nr katalogowy: 139827
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-10
Inhibitory Beta-laktamaz
JERZY KAZIMIERCZAK
nr katalogowy: 107987
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-10
Biosynteza antybiotyków przez immobilizowane żywe komórki drobnoustrojów
LIDIA PAŚŚ-DZIĘGIELEWSKA
ALINA MARCINIAK-RUSEK
MARIA MALINOWSKA
ANDRZEJ DAWIDOWICZ
nr katalogowy: 107146
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-2
Skuteczność usuwania wybranych grup drobnoustrojów w systemie biologicznych stawów ściekowych
Krzysztof Jóźwiakowski
Helena Iglik
Teresa Korniłłowicz-Kowalska
nr katalogowy: 65624
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-7
Człowiek, jako najsłabsze ogniwo w obszarze produkcji
Joanna Piepiórka -Stepuk
nr katalogowy: 61125
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-5
Aspekty mikrobiologiczne pakowania w zmodyfikowanej atmosferze
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 76752
AURA 2015-10
Polskie starania o ekokonwersję
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 94103
10.15199/2.2015.10.5
AUTO MOTO SERWIS 2022-3
Jakość materiałowa części samochodowych
Rafał Dmowski
nr katalogowy: 137064
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-5
Powłoki ochronne
nr katalogowy: 17777
GOSPODARKA WODNA 2005-1
Priorytety Narodowego Funduszu na 2005 rok
Jolanta Czudak-Kiersz
nr katalogowy: 9676
GOSPODARKA WODNA 2005-1
Priorytety Narodowego Funduszu na 2005 rok
Jolanta Czudak-Kiersz
nr katalogowy: 9676
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-10
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 28465
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-1
Znaczenie enterokoków w przemyśle mięsnym
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 82085
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-12
Redukcja bakterii Listeria w suchych kiełbasach fermentowanych
nr katalogowy: 7248
ODZIEŻ 2004-2
Oprogramowanie do plastycznego projektowania wyrobu
nr katalogowy: 3045
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-3
Redukcja wstrząsów i dźwięków materiałowych w obiektach budowlanych
Waldemar Stühler
nr katalogowy: 49621
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-11
Utlenianie i redukcja proszku stopu Mn-Ni
ARTUR JAROŃ
ZBIGNIEW ŻUREK
nr katalogowy: 47991
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Redukcja zawartości mikotoksyn w ziarnie pszenicy przy zastosowaniu sortowników optycznych
nr katalogowy: 52964
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-10
Polityka energetyczna
Jerzy Nowak
nr katalogowy: 133745
10.15199/74.2021.10.2
polityka energetyczna
redukcja emisji CO2
power Industry Politics
CO2 emission reduction
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-10
Polityka energetyczna
Jerzy Nowak
nr katalogowy: 133745
10.15199/74.2021.10.2
polityka energetyczna
redukcja emisji CO2
power Industry Politics
CO2 emission reduction
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-10
Polityka energetyczna
Jerzy Nowak
nr katalogowy: 133745
10.15199/74.2021.10.2
polityka energetyczna
redukcja emisji CO2
power Industry Politics
CO2 emission reduction
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2019-2
SYMULACJA KOMPUTEROWA PROCESU ODZYSKU ŻELAZA Z ŻUŻLA KONWERTOROWEGO METODĄ REDUKCJI
KAMIL KUGLIN
VIKTOR SINELNIKOV
DOROTA KALISZ
nr katalogowy: 118803
10.15199/67.2019.2.2
żużel
konwertor
redukcja
recykling
żelazo
slag
converter
reduction
recycling
iron
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-4
Higieniczne wykończenie tekstyliów nanocząstkami srebra
EVELYN RENNÉ
nr katalogowy: 34786
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-5
Mycie rąk a szkodliwe działanie wody na skórę
Elżbieta Tarczoń
nr katalogowy: 113808
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
BADANIA WŁAŚCIWOŚCI PRZECIWDROBNOUSTROJOWYCH KWASU P-KUMAROWEGO I JEGO SOLI
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Jolanta Piekut
Renata Świsłocka
Włodzimierz Lewandowski
nr katalogowy: 70887
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-5
Obróbka termiczna surowców i produktów mięsnych gwarantem ich bezpieczeństwa mikrobiologicznego
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 120394
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-8
Redukcja kosztów rekultywacji składowiska odpadów
S. Stępniak
nr katalogowy: 2639
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-7
Strategia walki z korozją - redukcja zanieczyszczenia środowiska
J. Kobus
nr katalogowy: 10886
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-3
Redukcja zawartości rozpuszczalnego w wodzie chromu (VI)
Jacek Michalak
nr katalogowy: 10471
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1998-3
Stan polskiej biotechnologii
PAWEŁ KAFARSKI
ANDRZEJ ZABŻA
nr katalogowy: 43399
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-1
Promieniami w bakterie
Bogusław Lempkowski
nr katalogowy: 32417
OPAKOWANIE 2008-12
Substancje przeciwdrobnoustrojowe w opakowaniach
Anna Sip
Piotr Jusik
nr katalogowy: 40413
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Carbon Footprint - kontrola emisji CO2 koniecznym elementem stabilnego i ciągłego rozwoju
nr katalogowy: 76261
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-8
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 43016
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-2
Analiza zanieczyszczeń oraz dobór środków myjąco-dezynfekujących
JOANNA PIEPIÓRKA
nr katalogowy: 33024
CHŁODNICTWO 2007-11
Osuszacze powietrza dla chłodni i mroźni
nr katalogowy: 31510
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-3
Izolacje przeciwwilgociowe i przeciwwodne firmy TORGGLER POLSKA
nr katalogowy: 24870
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-2
Zastosowanie osiągnięć biologii molekularnej w mikrobiologii żywności
ROBERT PALKA
nr katalogowy: 24312
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
SKUTECZNA, BEZPIECZNA I DŁUGOTRWAŁA DEZYNFEKCJA W SEKTORZE SPOŻYWCZYM
nr katalogowy: 123064
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-5
Ekstrakcyjny odzysk cynku(II) z roztworów potrawiennych
Magdalena Regel-Rosocka
Ireneusz Miesiąc
Jan Szymanowski
nr katalogowy: 14306
GAZETA CUKROWNICZA 2005-4
Informacja o pracach Centrum Doskonałości CERED Politechniki Warszawskiej w Płocku
K. Urbaniec
nr katalogowy: 9390
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-7-8
Beztlenowe oczyszczanie ścieków powstających podczas obróbki materiałów fotograficznych
MARCIN ZIELIŃSKI
MARCIN DĘBOWSKI
MIROSŁAW KRZEMIENIEWSKI
HUBERT ĆWIKLEWSKI
nr katalogowy: 16493
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
Bezpieczne i ergonomiczne mycie przy użyciu węży
Stanisław Nieświec
nr katalogowy: 34575
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-2
Legionella zagraża pracownikom przemysłu spożywczego
DANUTA MAJCZYNA
nr katalogowy: 33028
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-10
Mikotoksyny w ziarnie zbóż i co dalej?
LUDWIK CZERWIECKI
nr katalogowy: 30249
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Noack Polen - szybkie wykrywanie obecności drobnoustrojów patogennych w żywności
nr katalogowy: 29256
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-11
Badania mikrobiologiczne w procesie fermentacji metanowej
Paweł Choromański
Maria Łebkowska
nr katalogowy: 39122
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-4
Suszenie żywności w niskiej temperaturze
MAŁGORZATA RZĄCA
DOROTA WITROWA-RAJCHERT
nr katalogowy: 25470
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Deamonifikacja ścieków w warunkach tlenowych
KRZYSZTOF WŁODZIMIERZ SZEWCZYK
MAGDALENA NOWICKA-GOSPODARCZYK
nr katalogowy: 28808
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Proces dezintegracji komórek drożdży w młynie perełkowym
ANDRZEJ HEIM
URSZULA KAMIONOWSKA
MAREK SOLECKI
nr katalogowy: 28803
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-6
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 28402
CHŁODNICTWO 2012-4
Panasonic wprowadza nowy model urządzenia klimatyzacyjnego Etherea
nr katalogowy: 67244
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
SKUTECZNA, BEZPIECZNA I DŁUGOTRWAŁA DEZYNFEKCJA W SEKTORZE SPOŻYWCZYM
nr katalogowy: 121982
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-6
Skażenie mikrobiologiczne surowców a konieczność pasteryzacji świeżych makaronów
nr katalogowy: 77122
AURA 2015-5
Mikroflora ustroju człowieka
Małgorzata Natywa
Marta Drozdowska
Kamila Kaźmierczak
nr katalogowy: 90852
10.15199/2.2015.5.7
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2006-2
Redukcja częstotliwości przełączeń w modulacji losowej dla przekształtników DC-DC
S. SATHIAKUMAR
Y. SHRIVASTAVA
Y. S LEE
nr katalogowy: 18425
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-5
Zastosowanie atmosfery ochronnej eliminującej proces miedziowania międzyoperacyjnego w procesie hartowania kół zębatych nawęglanych konwencjonalnie
ANDRZEJ MALASIŃSKI
ZBIGNIEW GAWROŃSKI
nr katalogowy: 21684
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Redukcja drgań przy użyciu układów mechatronicznych
K. Żurek
nr katalogowy: 1130
GAZETA CUKROWNICZA 2006-9
Opłacalność uprawy buraków cukrowych w warunkach reformy - czynniki decydujące
F. Sachs
nr katalogowy: 16582
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-9
Czy redukcja limitów C02 będzie hamulcem w rozwoju polskiego przemysłu papierniczego
Janusz Turski
nr katalogowy: 12500
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-9
Asymmetric reduction of ketones in the culture of Alternaria alternata. Asymetryczna redukcja ketonów w kulturze Alternaria alternata
Rafał Ogórek
Bogdan Jarosz
nr katalogowy: 79447
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-9
Przewidywany znaczny wzrost światowych zbiorów żyta w sezonie 2004-05
nr katalogowy: 6401
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Susze ziołowe i przyprawy jako źródło mikotoksyn
KATARZYNA JANDA-ULFIG
KRZYSZTOF ULFIG
nr katalogowy: 33817
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Higieniczne pierścienie uszczelniające wały obrotowe w maszynach pracujących w przemyśle spożywczym
nr katalogowy: 29260
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-7
Biostabilizacja podszewek tkaninowych do obuwia Część I
MICHALINA FALKIEWICZ-DULIK
nr katalogowy: 36922
GAZETA CUKROWNICZA 2008-5
Wymagania stawiane dodatkowym wskaźnikom oceny jakości cukru białego
Krystyna Lisik
nr katalogowy: 35270
CHŁODNICTWO 2018-4
Niska temperatura - sposób na przedłużenie trwałości żywności
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 115885
10.15199/8.2018.4.3
psychrotrofy
psychrofile
chłodzenie
zamrażanie
białka CSP
psychrotrophic
psychrophilic
cooling
freezing
CSP proteins
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-11
Wpływ dodatku kwasu askorbinowego na cechy ciasta i jakość pieczywa pszennego
Bożena Lewicka
Danuta Abramczyk
nr katalogowy: 31366
AURA 2012-2
Ekologiczne znaczenie glebowej substancji organicznej
Zbigniew MAZUR
nr katalogowy: 65636
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-7
Biofilmy bakteryjne - charakterystyka i znaczenie w produkcji żywności
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 107970
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Naturalne składniki roślin o właściwościach konserwujących
Bożena Sosnowska
nr katalogowy: 64620
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
Rozwój mikroflory psychrofilnej i psychrotrofowej w mięsie i produktach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 67052
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Potencjał wykorzystania niekonwencjonalnych mikroorganizmów w technologii piwowarskiej
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 139100
10.15199/64.2022.4.1
piwowarstwo
niekonwencjonalne mikroorganizmy
technologia fermentacji
brewing
unconventional microorganisms
fermentation technology
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Potencjał wykorzystania niekonwencjonalnych mikroorganizmów w technologii piwowarskiej
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 139100
10.15199/64.2022.4.1
piwowarstwo
niekonwencjonalne mikroorganizmy
technologia fermentacji
brewing
unconventional microorganisms
fermentation technology
AURA 2008-6
Europejska platforma do nauczania systemem eLearning
nr katalogowy: 36120
CHŁODNICTWO 2011-6
Seminarium informacyjno-szkoleniowe Alfa Laval i Tecumseh
nr katalogowy: 60561
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-8
Metody molekularne w detekcji i identyfikacji mikroorganizmów w zakładach przemysłu celulozowo-papierniczego
Katarzyna Dybka-Stępień
Anna Otlew ska
nr katalogowy: 121929
10.15199/54.2019.8.2
mikroorganizmy
metody molekularne
celulozownie i papiernie
microorganisms
molecular methods
pulp and paper mills
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2008-11
Redukcja zanieczyszczeń do atmosfery
BOGUSŁAW REGULSKI
nr katalogowy: 39104
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-6
informacje > z życia stowarzyszeń
nr katalogowy: 77237
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-6
AIRSPEXX - HIGIENA POWIETRZA W PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM
nr katalogowy: 106766
CHŁODNICTWO 2008-12
Ocena stopnia zanieczyszczenia mikrobiologicznego opakowanych i nie opakowanych mięśni piersiowych kurcząt brojlerów podczas przechowywania w atmosferze gazów kontrolowanych
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 40277
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-2
Charakterystyka mikroflory najczęściej występującej w surowcach i przetworach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 65707
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Bezpieczeństwo zdrowotne mięsa i wyrobów mięsnych
Bożena Danyluk
Jan Pyrcz
nr katalogowy: 65231
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-5
Kultury starterowe do produkcji pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 67464
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-1
Technika na codzień
nr katalogowy: 32635
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-6
Rama STAR do rusztowania typu Allround
nr katalogowy: 26998
GOSPODARKA WODNA 2008-12
35 lat eksploatacji zbiornika Sulejów
ANNA MICHNA
nr katalogowy: 39959
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-11
Wybrane aspekty modernizacji instalacji ogrzewania
Paweł Kędzierski
nr katalogowy: 39410
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-6
Rama STAR - nowość w rusztowaniu modułowym Allround
nr katalogowy: 35859
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-1
Redukcja strat energii czynnej w 2-transformatorowych stacjach 110kV/SN
Stanisław CZEPIEL
nr katalogowy: 32343
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-11
Zastosowanie układu FPAA do diagnostyki i testowania układów analogowych
DAMIAN GRZECHCA
TOMASZ GOLONEK
nr katalogowy: 39670
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-7
Zmniejszenie energochłonności i redukcja emisji spalin w elektrostalowniczych piecach łukowych
Romuald JANION
nr katalogowy: 36531
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-7
Permanentna Redukcja Tlenu - nowa koncepcja zabezpieczania przeciwpożarowego
Przemysław Kubica
nr katalogowy: 36404
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-2
Polityka klimatyczno-energetyczna UE zagrożeniem dla pr zemysłów energochłonnych w Polsce
K. Godlewska
nr katalogowy: 82765
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-6
Zagrożenia rozwoju przemysłu cementowego w Polsce
Krystyna Wiśniewska
nr katalogowy: 132172
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Metoda redukcji przestojów w pracy brygad realizujących przedsięwzięcia budowlane
Łukasz Rzepecki
nr katalogowy: 141187
10.15199/33.2022.12.19
harmonogramowanie przedsięwzięć budowlanych
ciągłość pracy brygad
metody intensyfikacji pracy
modele sieciowe
zarządzanie w budownictwie.
construction project scheduling
continuity of crews’ work
project acceleration methods
network models
construction project management.
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-11
VIII Międzynarodowe Sympozjum Cynkownicze – Energooszczędność, redukcja odpadów, minimalizacja kosztów
Małgorzata Śmieszek-Glanc
nr katalogowy: 140495
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-1
Budownictwo w zielonej transformacji
Katarzyna Nowak
Katarzyna Nowak-Dzieszko
nr katalogowy: 146952
OPAKOWANIE 2012-3
Optymalizacja konstrukcji i redukcja masy gwintów i butelek
BOHDAN CZERNIAWSK
MICHAŁ GRZELAK
JANUSZ STOKŁOSA
nr katalogowy: 66359
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-6
Pompy ciepła w istniejących budynkach
MAREK MIARA
nr katalogowy: 132199
ELEKTROINSTALATOR 2022-9
PRODUKTY
nr katalogowy: 139245
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-3
Wykorzystanie gazowego nadtlenku wodoru do biodekontaminacji materiałów z zanieczyszczeń mikrobiologicznych
Elwira Furtak
Wioletta Cichocka
Edyta Kisielińska-Kot
nr katalogowy: 130834
10.15199/62.2021.3.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-3
Wykorzystanie gazowego nadtlenku wodoru do biodekontaminacji materiałów z zanieczyszczeń mikrobiologicznych
Elwira Furtak
Wioletta Cichocka
Edyta Kisielińska-Kot
nr katalogowy: 130834
10.15199/62.2021.3.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-1
Selektywna redukcja tlenków azotu na platynowym katalizatorze metalicznym i tlenkowym katalizatorze monolitycznym
JÓZEF KUROPKA
nr katalogowy: 43072
AURA 2008-4
Redukcja emisji CO2, ważnym, ale bardzo trudnym problemem
EDWARD GARŚCIA
nr katalogowy: 34216
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2008-3
Zmiana sposobu użytkowania nieużytków i gruntów zanieczyszczonych na terenach wiejskich
ALEXANDRA WEITKAMP
nr katalogowy: 33512
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-9
Algorytmy i mechanizmy koegzystencji oraz współpracy heterogenicznych pakietowych systemów radiowych
JÓZEF WOŹNIAK
PRZEMYSŁAW MACHAŃ
TOMASZ MRUGALSKI
nr katalogowy: 29626
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2008-12
Redukcja zanieczyszczeń do atmosfery - problem CO2 w ciepłownictwie (dokończenie)
BOGUSŁAW REGULSKI
nr katalogowy: 39863
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2008-6
Redukcja liczby zmiennych kodujących w interpretowanych sieciach Petriego
Grzegorz ANDRZEJEWSKI
nr katalogowy: 36197
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-3
Temperaturowo programowana redukcja w badaniach oddziaływań SMSI i SOOI
JACEK KIJEŃSKI
PIOTR WINIAREK
OSAZUWA OSAWARU
ANDRZEJ LEWICKI
nr katalogowy: 28886
CHŁODNICTWO 2015-7-8
Współczesne agregaty chłodnicze
nr katalogowy: 93061
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-5
O niektórych praktykach downsizingowych...
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 142959
AUTO MOTO SERWIS 2022-TS-1
Czyste rozwiązanie – czujniki NOx w ofercie febi
nr katalogowy: 139827
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-8
Walidacja procesu produkcji konserw
Tomasz Tkaczyk
nr katalogowy: 53485
CHŁODNICTWO 2007-9
Złożone (kombinowane) metody intensyfikacji konwekcyjnej wymiany ciepła przy przepływie jednofazowym płynów w rurach
MARIA PLOCEK
ANDRZEJ ZAWADZKI
nr katalogowy: 29926
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-6
Czynniki efektywności jakościowo ekonomicznej w procesie azotowania gazowego
CEZARY KOLMASIAK
ZBIGNIEW SKUZA
RAFAŁ PRUSAK
nr katalogowy: 40495
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-6
Zastosowanie metod numerycznych do modelowania emisji nox w procesie reburningu podczas współspalania biopaliw
MONIKA POSKART
LECH SZECÓWKA
nr katalogowy: 36080
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-1
Redukcja kosztów energii - wyzwaniem również w procesie przygotowania masy
Werner BRETTSCHNEIDER
nr katalogowy: 23859
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Redukcja kwasów karboksylowych do alkoholi i aldehydów pod ciśnieniem normalnym
JACEK KIJEŃSKI
JUSTYNA SZKUTA
PIOTR WINIAREK
nr katalogowy: 28863
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Redukcja tlenku azotu metanem na koksie aktywnym AKP
KRZYSZTOF JASTRZĄB
nr katalogowy: 28783
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Redukcja tlenków azotu wobec podpieranych montmorylonitów modyfikowanych jonami metali przejściowych
LUCJAN CHMIELARZ
PIOTR KUSTROWSKI
MAŁGORZA ZBROJA
ROMAN DZIEMBAJ
nr katalogowy: 28683
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-7
Uwodornienie oleju rzepakowego i sojowego na katalizatorach miedziowych. Cz. II. Chemizm reakcji
EWA SZUKALSKA
nr katalogowy: 28589
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Kalejdoskop ze świata napojów - październik/listopad 2011 r.
nr katalogowy: 64623
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Metoda redukcji przestojów w pracy brygad realizujących przedsięwzięcia budowlane
Łukasz Rzepecki
nr katalogowy: 141187
10.15199/33.2022.12.19
harmonogramowanie przedsięwzięć budowlanych
ciągłość pracy brygad
metody intensyfikacji pracy
modele sieciowe
zarządzanie w budownictwie.
construction project scheduling
continuity of crews’ work
project acceleration methods
network models
construction project management.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Metoda redukcji przestojów w pracy brygad realizujących przedsięwzięcia budowlane
Łukasz Rzepecki
nr katalogowy: 141187
10.15199/33.2022.12.19
harmonogramowanie przedsięwzięć budowlanych
ciągłość pracy brygad
metody intensyfikacji pracy
modele sieciowe
zarządzanie w budownictwie.
construction project scheduling
continuity of crews’ work
project acceleration methods
network models
construction project management.
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
B2B - Deutsch - Praktyczny niemiecki dla biznesu
nr katalogowy: 68050
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-1
Zastosowanie technik cyfrowej analizy obrazu do oceny wymiarów zaplatanych połączeń końców przędz. Cz. III
ROBERT DROBINA
ANDRZEJ WŁOCHOWICZ
MIECZYSŁAW S. MACHNIO
nr katalogowy: 32891
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-10
Budowa inteligentnego modelu procesu roztapiania złomu w piecu łukowym z wykorzystaniem sieci neuronowo-rozmytych
TADEUSZ WIECZOREK
MARCIN BLACHNIK
nr katalogowy: 38823
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-5
Redukcja zatrudnienia w firmach zatrudniających ponad 20 pracowników - obowiązek wypłaty odszkodowań.
JACEK PAPROCKI
nr katalogowy: 34916
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-6
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 107885
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Chłodno i bezpiecznie
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 85459
CHŁODNICTWO 2012-11
Higienizacja urządzeń oraz instalacji chłodniczych w aspekcie usuwania i zapobiegania rozwojowi biofilmów
Joanna Królasik
Anna Szosland-Fałtyn
nr katalogowy: 72832
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Wrogowie, czy przyjaciele?
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 69663
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-4
Dezynfekcja w zakładach produkujących żywność
Anna Koziróg
nr katalogowy: 67524
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-2
Nowe kryteria mikrobiologiczne dla żywności
Halina Ścieżyńska
Elżbieta Maćkiw
Łukasz Mąka
Kamila Pawłowska
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 66166
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-5
Wykorzystanie substancji przeciwdrobnoustrojowych w opakowaniach do produktów mięsnych
Joanna Lewancka
nr katalogowy: 76751
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-4
Nowe formy lizozymu możliwości produkcji i wykorzystania
Grzegorz Leśnierowski
Renata Cegielska-Radziejewska
nr katalogowy: 97870
10.15199/65.2016.4.5
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Cechy sensoryczne i czynniki warunkujące jakość mięsa
Magdalena Górska
nr katalogowy: 98641
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-2
Dezynfekcja i substancje aktywne
Joanna Piepiórka-Stepuk
Sylwia Mierzejewska
nr katalogowy: 89572
10.15199/65.2015.2.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-12
Peklowanie alternatywne
Adam Kostecki
nr katalogowy: 129669
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Bioróżnorodność mikroorganizmów w procesie produkcji wina metodą spontaniczną
Paulina Bogdan
Hubert Antolak
nr katalogowy: 120731
10.15199/64.2019.5-6.1
wino
bioróżnorodność
mikroorganizmy
fermentacja spontaniczna
wine
biodiversity
microorganisms
spontanous fermentation
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2020-11
Biofilmy i osady w systemach dystrybucji wody pitnej
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 129226
10.15199/17.2020.11.3
biofilmy
osady
mikroorganizmy
fosforany chlorowanie
korozja
biofilms
microorganisms
phosphates
chlorination
corrosion
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-8
Redukcja hałasu powstającego podczas użytkowania klatki schodowej
nr katalogowy: 115433
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH