Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-4
Suchy lód - wydajny i łatwy w stosowaniu środek chłodniczy
MARIUSZ STACHOWICZ
nr katalogowy: 25467
CHŁODNICTWO 2009-5
Aspekty budowy, doboru, montażu i użytkowania agregatów do wytwarzania lodu łuskowego firmy ZIEGRA
GRZEGORZ FILODA
DORATA FROHMBERG
BOLESŁAW GAZIŃSKI
nr katalogowy: 44585
CHŁODNICTWO 2024-6
Jak powstaje i do czego służy suchy lód?
nr katalogowy: 151959
CHŁODNICTWO 2005-3
Nota techniczna na temat technologii chłodniczych. Lód binarny obiecująca technologia
nr katalogowy: 8629
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-12
Ewolucja maszyn do produkcji lodów
nr katalogowy: 48367
CHŁODNICTWO 2023-5
Lodówka
Alan Prints
nr katalogowy: 145898
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-25
Kryształ
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 72811
CHŁODNICTWO 2023-3
CO2, które chłodzi
nr katalogowy: 143887
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
B2B - Deutsch - Praktyczny niemiecki dla biznesu
nr katalogowy: 70143
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-4
Lody a może lód?
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 58733
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-1
Rzeźby lodowe
nr katalogowy: 19309
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-2
Przed zawodowym startem
nr katalogowy: 19942
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-11
Ochrona obiektów przed oblodzeniem
B. Cichy
J. Kwiecień
L. Kwiatkowski
nr katalogowy: 21864
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-3
Gorący okres - "nie" zostań na lodzie
nr katalogowy: 112492
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-6
Gorący okres - "nie" zostań na lodzie
nr katalogowy: 98567
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-6
Gorący okres - "nie" zostań na lodzie
nr katalogowy: 91496
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-9
Współczesne wytwornice lodu dla przemysłu spożywczego
S. Filin
M. Chmielowski
nr katalogowy: 7169
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2012-6
Mycie dwutlenkiem węgla
nr katalogowy: 72513
CHŁODNICTWO 2022-6
Nigdzie wcześniej nie zastosowano lodu binarnego na taką skalę
Maciej Dorosiński
nr katalogowy: 140789
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
Zamrażanie kriogeniczne mięsa i przetworów mięsnych
Karo lina Tabaka
Marek Cierach
nr katalogowy: 68040
CHŁODNICTWO 2004-5
Lód zawiesinowy i dwutlenek węgla jako nowoczesne nośniki ciepła w chłodnictwie komercyjnym. Seminatium na Politechnice Krakowskiej
Zbigniew Rusak
nr katalogowy: 715
CHŁODNICTWO 2022-6
Lód binarny – nowa technologia chłodzenia
nr katalogowy: 140790
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-10
Lód od zaraz
nr katalogowy: 79806
CHŁODNICTWO 2022-6
Lód binarny – nowa technologia chłodzenia
nr katalogowy: 140790
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-3
Intrygujące kształty
nr katalogowy: 24620
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-3
Lód z orbity
nr katalogowy: 24003
CHŁODNICTWO 2007-4
Lód binarny- stan wiedzy
Paul Rivet
nr katalogowy: 25573
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
Lód w przemyśle mięsnym
Fabian Magda
nr katalogowy: 70135
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-11
Lód od zaraz
nr katalogowy: 80332
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-8
Prowadzenie do celu
Henryk Mruk
Jarosław Mruk
nr katalogowy: 28965
CHŁODNICTWO 2023-3
CO2, które chłodzi
nr katalogowy: 143887
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Letnie ochłodzenie
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 106246
AUTO MOTO SERWIS 2022-4
Kiedy wymieniać olej w motocyklu
Rafał Dmowski
nr katalogowy: 137523
AURA 2012-2
Zimowy problem
Zdzisław BULICZ
nr katalogowy: 65649
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
JAK ZACHOWAĆ ŚWIEŻOŚĆ I JAKOŚĆ artykułów spożywczych poradnik dla producenta
nr katalogowy: 123535
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-11-12
Refuler
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 98672
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Sekrety rybnych zup
Grzegorz Russak
nr katalogowy: 76503
AURA 2018-2
Antarktyda bez pingwinów?
Piotr Skubała
nr katalogowy: 112097
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Tradycyjna lodownia ekoenergetyczny magazyn żywności
Marta Gosz
Rafał Andrzejczyk
nr katalogowy: 110166
lód
konwekcja swobodna
wentylacja grawitacyjna
topnienie
ice
free convection
natural ventilation
melting
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-5
Energetyka kontra zima
Marek Podróżny
nr katalogowy: 50505
GOSPODARKA WODNA 2009-11
Możliwości wykorzystania teledetekcji lotniczej w rozpoznawaniu zagrożeń powodziami zatorowymi
Andrzej Dobrowolski
Andrzej Kondzielski
Marianna Sasim
nr katalogowy: 47937
CHŁODNICTWO 2023-6
Zalecenia, aby uniknąć problemów
Adam Bielak
nr katalogowy: 146455
AURA 2010-4
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
Adam Wieczorek
nr katalogowy: 51032
AURA 2010-3
Ochrona klimatu w polityce USA i Unii Europejskiej
KAZIMIERZ GÓRKA
nr katalogowy: 50272
AURA 2018-1
Czy dla niedźwiedzi polarnych jest jeszcze miejsce na naszej planecie?
Piotr Skubała
nr katalogowy: 111794
10.15199/2.2018.1.2
CHŁODNICTWO 2023-2
Jaki jest wpływ mrożenia i zamrażania na jakość żywności?
nr katalogowy: 142834
AUTO MOTO SERWIS 2023-8
Lista zimowych lęków drogowych – polscy kierowcy w badaniu opinii dla Goodyear
nr katalogowy: 146095
AUTO MOTO SERWIS 2022-4
Kiedy wymieniać olej w motocyklu
Rafał Dmowski
nr katalogowy: 137523
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-7
Dramat z pięknem w tle
Krzysztof Fronczak
nr katalogowy: 51111
CHŁODNICTWO 2023-2
Nauka zamrażania żywności
nr katalogowy: 142833
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-6
Wysokonapięciowe linie napowietrzne a osad lodowy na przewodach
Aleksandra Rakowska
nr katalogowy: 114240
10.15199/74.2018.6.1
wysokonapięciowe linie napowietrzne
osad lodowy
zimowe warunki atmosferyczne a linie napowietrzne
high voltage overhead lines
ice loading
winter conditions
overhead lines
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-12
Magazynowanie chłodu z wykorzystaniem ciepła przemiany fazowej woda-lód
ROBERT SEKRET
PRZEMYSŁAW STARZEC
nr katalogowy: 134922
10.15199/9.2021.12.1
kapsuła
magazynowanie chłodu
ciepło przemiany fazowej
lód
encapsulation
cold storage
latent heat
ice
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-12
Magazynowanie chłodu z wykorzystaniem ciepła przemiany fazowej woda-lód
ROBERT SEKRET
PRZEMYSŁAW STARZEC
nr katalogowy: 134922
10.15199/9.2021.12.1
kapsuła
magazynowanie chłodu
ciepło przemiany fazowej
lód
encapsulation
cold storage
latent heat
ice
CHŁODNICTWO 2022-5
Lodowiska – chłodzenie na dużą skalę
nr katalogowy: 140328
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-1
Praca prototypowego urządzenia indukcyjnego ogrzewania rozjazdów kolejowych przy różnych częstotliwościach roboczych
Robert ŻELAZNY
Paweł JABŁOŃSKI
nr katalogowy: 129861
10.15199/48.2021.01.40
elektryczne ogrzewanie rozjazdów kolejowych
indukcyjne ogrzewanie
bezpieczeństwo ruchu kolejowego
electric heating of rail crossover
induction heating
safety of rail traffic
AUTO MOTO SERWIS 2020-7
Nowości
nr katalogowy: 135595
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-3
Opera mrożąca Czyli o tym, jak Chińczycy zafundowali nam najsłynniejszy włoski deser
Beata Marchand
nr katalogowy: 82618
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-9
Wykwintne, choć pracochłonne
Grzegorz Russak
nr katalogowy: 78855
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-1
Coś na rozgrzewkę
nr katalogowy: 56993
CHŁODNICTWO 2022-5
Centra chłodnicze
Karol Adamkiewicz
nr katalogowy: 140326
CHŁODNICTWO 2024-5
Dlaczego lodówka nie chłodzi?
nr katalogowy: 151281
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-6
Magazynowe urządzenia chłodnicze Powiew chłodu
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 120656
GOSPODARKA WODNA 2022-12
Przepływ w kanałach otwartych z pokrywą lodową
Wojciech Majewski
nr katalogowy: 140897
10.15199/22.2022.12.1
tworzenie się lodu
formy pokrywy lodowej
współczynnik szorstkości dolnej powierzchni pokrywy lodowej
rozkład prędkości pod pokrywą lodową
obliczenia hydrauliczne z pokrywą lodową
lód w kanałach derywacyjnych
ice formation
ice cover forms
ice cover bottom surface roughness coefficient
velocity distribution under ice cover
hydraulic calculations with ice cover
ice in derivative channels
GOSPODARKA WODNA 2022-12
Przepływ w kanałach otwartych z pokrywą lodową
Wojciech Majewski
nr katalogowy: 140897
10.15199/22.2022.12.1
tworzenie się lodu
formy pokrywy lodowej
współczynnik szorstkości dolnej powierzchni pokrywy lodowej
rozkład prędkości pod pokrywą lodową
obliczenia hydrauliczne z pokrywą lodową
lód w kanałach derywacyjnych
ice formation
ice cover forms
ice cover bottom surface roughness coefficient
velocity distribution under ice cover
hydraulic calculations with ice cover
ice in derivative channels
GOSPODARKA WODNA 2022-12
Przepływ w kanałach otwartych z pokrywą lodową
Wojciech Majewski
nr katalogowy: 140897
10.15199/22.2022.12.1
tworzenie się lodu
formy pokrywy lodowej
współczynnik szorstkości dolnej powierzchni pokrywy lodowej
rozkład prędkości pod pokrywą lodową
obliczenia hydrauliczne z pokrywą lodową
lód w kanałach derywacyjnych
ice formation
ice cover forms
ice cover bottom surface roughness coefficient
velocity distribution under ice cover
hydraulic calculations with ice cover
ice in derivative channels
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Chłodno i bezpiecznie
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 85459
CHŁODNICTWO 2013-1
Całkowite koszty posiadania, TCO w oświetleniu chłodni i mrożni
Leszek Leniarski
nr katalogowy: 74046
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-3
Co warto wiedzieć o wodzie i jej działaniu na dachach
Krzysztof Patoka
nr katalogowy: 130971
AURA 2015-12
Okrzemki - piękno w skali mikro
Magdalena Broda
Katarzyna Królikow ska-Pataraja
nr katalogowy: 95324
10.15199/2.2015.12.1
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-12
Nowelizacja poradnika „Wykonywanie robót budowlanych w okresie obniżonej temperatury
Jan Bobrowicz
nr katalogowy: 129489
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-10
Więcej nakładów, mniej wypadków
Robert Kozela
nr katalogowy: 71658
CHŁODNICTWO 2011-7
Badania efektywności pasywnego chłodzenia realizowanego przez wykorzystanie materiałów zmieniających fazę w budynkach o lekkiej konstrukcji
M. Ostr ý
P. Charvát
nr katalogowy: 61207
DOZÓR TECHNICZNY 2011-4
Ochrona odgromowa żurawi wieżowych - wykonywanie pomiarów elektrycznych
Wojciech Relidzyński
nr katalogowy: 61100
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-8
Anteny podziemne
nr katalogowy: 53741
CHŁODNICTWO 2023-2
Jaki jest wpływ mrożenia i zamrażania na jakość żywności?
nr katalogowy: 142834
CHŁODNICTWO 2024-1
Przewodnik po usługach transportu chłodniczego
Aleksander Wasilewski
nr katalogowy: 147612
CHŁODNICTWO 2024-6
Wszystko o technologii kriogenicznej
nr katalogowy: 151955
CHŁODNICTWO 2017-9-10
Wpływ fluktuacji temperatury na stabilność przechowalniczą mrożonych kotletów wieprzowych
Radosław Mostowski
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 110098
10.15199/8.2017.9-10.6
kotlety wieprzowe
zamrażalnicze przechowywanie
zmiany oksydacyjne
wodochłonność
barwa
pork chops
freezing storage
oxidative changes
water absorption
color
CHŁODNICTWO 2017-9-10
Zawiesiny lodowe - proces produkcji i możliwości zastosowań
Wojciech Przedworski
nr katalogowy: 110092
10.15199/8.2017.9-10.2
zawiesiny lodowe
lód binarny
generator lodu
ice slurry
binary ice
ice generator
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-7
Jakość mięsa drobiowego podczas zamrażania i zamrażalniczego przechowywania
Iwona Chwastowska –
Siwiecka
Natalia Skiepko
nr katalogowy: 77749
CHŁODNICTWO 2017-1-2
Badanie przepływu zawiesiny lodowej przez zawór kulowy
Lena Krawczyk
nr katalogowy: 104209
10.15199/8.2017.1-2.4
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2015-5
Efektywność powietrznych, gruntowych i wodnych sprężarkowych pomp ciepła
BOGUSŁAW ZAKRZEWSKI
WOJCIECH TUCHOWSKI
EWELINA ZŁOCZOWSKA
nr katalogowy: 91108
10.15199/9.2015.5.6
CHŁODNICTWO 2023-6
Wieże chłodnicze: czym są, jak działają, jak je konserwować
nr katalogowy: 146452
CHŁODNICTWO 2024-5
Jak powstaje wieczna zmarzlina?
nr katalogowy: 151278
AURA 2018-4
Białucha i zmiany klimatu
Piotr Skubała
nr katalogowy: 113191
10.15199/4.2018.4.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-11
Wpływ domieszkowania betonu pochodnymi skrobi na jego mrozoodporność
Marta Sybis
Emilia Konował
nr katalogowy: 123302
10.15199/62.2019.11.8
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-1
Wybrane metody akumulacji chłodu w instalacjach klimatyzacyjnych
Sławomir Rabczak
Paweł Kut
nr katalogowy: 135987
10.15199/9.2022.1.3
chłód
klimatyzacja
akumulacja chłodu
coolness
air conditioning
cold accumulati
AURA 2018-3
Próba oceny zasobów złóż wody słodkiej na Ziemi
Halina Podsiadło
Aleksander Balik
nr katalogowy: 112540
właściwości wody
jej zasoby
ochrona i racjonalne wykorzystanie
water properties
water resources
protection and reasonable utilization.
AURA 2021-3
Śniegi Świdnika w dwóch półroczach zimowych 2012/2013 i 2019/2020. Fizyka wody-lodu – śniegu
Bronisław JANIEC
nr katalogowy: 131051
10.15199/2.2021.3.1
CHŁODNICTWO 2018-6
Długoterminowe magazynowanie energii w złożach adsorpcyjnych
Andrzej GRZEBIELEC
nr katalogowy: 117858
10.15199/8.2018.6.2
magazynowanie energii
urządzenia adsorpcyjne
ciepło odpadowe
energy storage
adsorption devices
heat storage
CHŁODNICTWO 2020-2
Wybrane aspekty eksploatacji zaplecza technicznego w chłodnictwie
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 126249
10.15199/8.2020.2.1
urządzenia chłodnicze
zasady eksploatacji
bhp obsługi sprzętu chłodniczego
refrigeration equipment
operating principles
health and safety at work refrigeration equipment
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-1
Zasady eksploatacji lad i agregatów chłodniczych
Marian K. Panasiewicz
nr katalogowy: 130133
eksploatacja lad i agregatów chłodniczych
energochłonność pracy
operation of refrigerating units and counters
energy consumption of devices
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-9
Poprawa właściwości filtracyjnych i sedymentacyjnych zawiesin poprzez naturalny proces zamrażania
Janusz A. Szpaczyński
nr katalogowy: 109320
10.15199/62.2017.9.14
GOSPODARKA WODNA 2020-10
Modelowanie matematyczne transportu lodu w rejonie projektowanego Stopnia Wodnego Siarzewo
TOMASZ KOLERSKI
KRZYSZTOF WRZOSEK
PRZEMYSŁAW SOBIESAK
KRZYSZTOF POLAK
nr katalogowy: 128742
stopień Siarzewo
dynamika lodów
modelowanie matematyczne
symulacje numeryczne
Siarzewo dam
ice dynamics
mathematical modeling
numerical simulations
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-11
Urządzenia do chłodzenia, mrożenia i rozmrażania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134362
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
Liofilizowane owoce jagodowe właściwości antyoksydacyjne
Ewa Ochwanowska
Jarosław Chmielewski
Sylwia Łaba
Ilona Żeber-Dzikowska
nr katalogowy: 111090
10.15199/65.2017.12.4
liofilizacja
żywność liofilizowana
substancje bioaktywne
antyoksydanty
owoce
lyophilisation
lyophilized food
bioactive substances
antioxidants
fruits
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-8
Wpływ procesu wymrażania na skład chemiczny piwa typu eisbock
Olga Szczepanik
Aleksander Poreda
Aneta Pater
nr katalogowy: 108762
10.15199/64.2017.8.1
piwo
eisbock
piwo lodowe
kriokoncentracja
beer
eisbock
ice beer
cryoconcentration
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH