Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-3
METODA OCENY TECHNOLOGICZNEJ I ORGANIZACYJNEJ RESTRUKTURYZACJI KOPALŃ
JAN BUTRA
KONRAD WANIELISTA
nr katalogowy: 41862
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
SIG Beverages Nasza odpowiedź na nowe wyzwania płynące z rynku to "Value added Bottling"
nr katalogowy: 29439
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Innowacyjne funkcjonalne produkty z owoców, wzbogacone w dodatkowe składniki
Ronan Gormley
Derek Keenan
Christian Rößle
Nigel Brunton
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 47062
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-1
Zarządzanie wartością przedsiębiorstwa jako nowy nurt w zarządzaniu
Jan Macias
nr katalogowy: 65117
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Rynkowa szansa dla młynarstwa
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 132049
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Synteza głęboko przetworzonych związków chemicznych. Szansa polskiego przemysłu i polskiej nauki
JACEK KIJEŃSKIA
nr katalogowy: 28862
OPAKOWANIE 2007-I
Modern Packaging - Design, Functionality and Information
Ewa Jerzyk
nr katalogowy: 25075
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Rynkowa szansa dla młynarstwa
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 132049
OPAKOWANIE 2011-6
PrintCity: dodaj wartości swym opakowaniom
TOMASZ KRAWCZAK
nr katalogowy: 60132
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-9
Determination of Water added in Raw Milk using Interdigital Capacitor Sensor
Songgrod Phimphisan
Worawat Sa-ngiamvibool
nr katalogowy: 93289
10.15199/48.2015.09.65
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2019-7
Analiza wpływu przemysłu stalowego na gospodarkę
Marta ZAGÓRSKA
nr katalogowy: 121559
10.15199/24.2019.7.3
przemysł stalowy
produkcja sprzedana
wartość dodana przemysłu stalowego
zatrudnienie w przemyśle stalowym
steel industry
sold production
value added of the steel industry
employment in steel industry
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-8
The experimental research of ductility of high-alloyed steels and nickel based alloys
PETR UNUCKA
JOSEF BOŘUTA
nr katalogowy: 37274
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-3
The softer, the better!
Bartek Stawicki
Bartosz Kostrzewa
nr katalogowy: 142443
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
ZIOŁA I PRZYPRAWY PODNOSZĄCE wartość użytkową wyrobów mięsnych
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 141557
jakość wyrobów mięsnych
walory zdrowotne
wartość użytkowa
związki funkcjonalne
przyprawy i zioła
meat products quality
health benefits
added value
functional compounds
spices and herbs
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
ZIOŁA I PRZYPRAWY PODNOSZĄCE wartość użytkową wyrobów mięsnych
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 141557
jakość wyrobów mięsnych
walory zdrowotne
wartość użytkowa
związki funkcjonalne
przyprawy i zioła
meat products quality
health benefits
added value
functional compounds
spices and herbs
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-5
Evaluation of mitigation of the effects of heavy metal contamination of soil by adding organic matter Ocena możliwości łagodzenia skutków zanieczyszczenia gleby metalami ciężkimi poprzez dodatek materii organicznej
Danuta Leszczyńska
Jolanta Kwiatkowska-Malina
nr katalogowy: 91320
10.15199/62.2015.5.19
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-7
Palność wybranych silikonowych klejów samoprzylepnych
Adrian K. Antosik
Marzena Półka
Zbigniew Czech
Marta Piątek-Hnat
Karolina Mozelewska
nr katalogowy: 114941
10.15199/62.2018.7.23
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-9
Measurement and Control of Optical Brighteners Using Inline Sensor Technology
KLAUS KUNSCHERT
HEINZ ZIEGLER
HELMUT LEYERER
nr katalogowy: 62765
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Polski handel zagraniczny produktami rolno-spożywczymi w dobie pandemii COVID-19
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 133584
10.15199/65.2021.9.1
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
pandemia COVID-19
brexit
foreign trade
agri-food products
COVID-19 pandemic
brexit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Polski handel zagraniczny produktami rolno-spożywczymi w dobie pandemii COVID-19
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 133584
10.15199/65.2021.9.1
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
pandemia COVID-19
brexit
foreign trade
agri-food products
COVID-19 pandemic
brexit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Polski handel zagraniczny produktami rolno-spożywczymi w dobie pandemii COVID-19
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 133584
10.15199/65.2021.9.1
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
pandemia COVID-19
brexit
foreign trade
agri-food products
COVID-19 pandemic
brexit
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-2
A Reliable Maximum Power Point Tracker for Photovoltaic Systems
Tamer KHATIB
Azah MOHAMED
nr katalogowy: 65955
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-3
Study of the effect of curing agents on properties of the heterogeneous solid rocket propellants Badanie wpływu środków utwardzających na właściwości stałych heterogenicznych paliw rakietowych
Rafał Bogusz
Paulina Magnuszewska
Bogdan Florczak
Andrzej Maranda
nr katalogowy: 90074
10.15199/62.2015.3.21
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-2
Zainteresowanie pieczywem z dodatkiem błonnika wśród polskich konsumentów
Marzena Jeżewska-Zychowicz
nr katalogowy: 97764
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-4
Review of biofuel production technologies in biorefinery systems
Krzysztof Biernat
Paulina Grzelak
Izabela Samson-Bręk
nr katalogowy: 148278
10.15199/62.2024.4.1
biomass conversion
biorefinery
biorefinery feedstocks
biorefinery products
konwersja biomasy
surowce biorafineryjne
produkty biorafineryjne
biorafineria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Competitiveness of Polish food industry is rising on the EU market
Janusz Rowiński
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 61880
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-4
Review of biofuel production technologies in biorefinery systems
Krzysztof Biernat
Paulina Grzelak
Izabela Samson-Bręk
nr katalogowy: 148278
10.15199/62.2024.4.1
biomass conversion
biorefinery
biorefinery feedstocks
biorefinery products
konwersja biomasy
surowce biorafineryjne
produkty biorafineryjne
biorafineria
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-8
Wpływ pH i napięcia powierzchniowego cieczy opryskowej na skuteczność działania mezotrionu
Łukasz Sobiech
Robert Idziak
Grzegorz Skrzypczak
nr katalogowy: 115516
10.15199/62.2018.8.16
OPAKOWANIE 2017-5
Kierunki rozwoju opakowań uwzględniające potrzeby konsumentów
Agnieszka Cholewa-Wójcik
Agnieszka Kawecka
nr katalogowy: 106041
10.15199/42.2017.5.1
CHŁODNICTWO 2011-8
Krioprotekcyjny wpływ lecytyny na właściwości mrożonego mięsa
Radosław Mostowski
Anna Bagnowska
Lucjan Krala
nr katalogowy: 61703
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Produkcja wyrobów mięsnych z owocami
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 124495
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-6
Zastosowanie technologii BIM w istniejących obiektach na przykładzie budynku biurowego
Andrzej Szymon Borkowski
Magdalena Królikowska
nr katalogowy: 138093
10.15199/33.2022.06.11
technologia BIM
zarządzanie obiektami
zarządzanie nieruchomościami
zarządzanie inwestycjami.
BIM technology
facility management
property management
investment management.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-6
Zastosowanie technologii BIM w istniejących obiektach na przykładzie budynku biurowego
Andrzej Szymon Borkowski
Magdalena Królikowska
nr katalogowy: 138093
10.15199/33.2022.06.11
technologia BIM
zarządzanie obiektami
zarządzanie nieruchomościami
zarządzanie inwestycjami.
BIM technology
facility management
property management
investment management.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-6
Zastosowanie technologii BIM w istniejących obiektach na przykładzie budynku biurowego
Andrzej Szymon Borkowski
Magdalena Królikowska
nr katalogowy: 138093
10.15199/33.2022.06.11
technologia BIM
zarządzanie obiektami
zarządzanie nieruchomościami
zarządzanie inwestycjami.
BIM technology
facility management
property management
investment management.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-6
Zastosowanie technologii BIM w istniejących obiektach na przykładzie budynku biurowego
Andrzej Szymon Borkowski
Magdalena Królikowska
nr katalogowy: 138093
10.15199/33.2022.06.11
technologia BIM
zarządzanie obiektami
zarządzanie nieruchomościami
zarządzanie inwestycjami.
BIM technology
facility management
property management
investment management.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-6
Wykorzystanie substancji słodzących w produkcji dżemów i przetworów owocowych na polskim rynku
Piotr Sałek
Marlena Pielak
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 126835
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-12
Noise assisted high performance linear inductive distance sensor
Zoltán KÁNTOR
Zoltán PÓLIK
nr katalogowy: 88172
10.12915/pe.2014.12.29
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-3
STRATEGIE I MODERNIZACJE TECHNOLOGII ORAZ ICH OCENA METODĄ EKONOMICZNEJ WARTOŚCI DODANEJ
JAN KUDEŁKO
KONRAD WANIELISTA
nr katalogowy: 75242
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
A novel stage-based KPLS-PLS monitoring and quality prediction approach for batch processes
Yongsheng QI
Yongting LI
Zhicheng SUN
nr katalogowy: 74347
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-10
Wpływ dodatku bezwodnika maleinowego na zmianę właściwości olejów uzyskanych w procesie utleniania oleju rzepakowego
JOLANTA IŁOWSKA
MARIAN KOZUPA
JAN GNIADY
MARIA KLĘCZAR
JOLANTA DRABIK
nr katalogowy: 54880
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-12
Investments in the shale oil industry under risk and uncertainty
Svetlana PULKKINEN
Juhan VALTIN
nr katalogowy: 117298
10.15199/48.2018.12.01
shale oil industry
investments profitability evaluation
scenario analysis
break-even analysis.
paliwa łupkowe
paliwa łupkowe w energetyce
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-III
Fiberglass distribution line pole
Stanisław GRZYBOWSKI
nr katalogowy: 30817
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-5
Badanie zawartości wypełniaczy w papierze i tekturze w niecałą minutę: metoda nieniszcząca, dokładna i niezawodna
Giselher Grűner
Alexander Grűner
nr katalogowy: 143425
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-4-5
Substancje słodzące w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
nr katalogowy: 126508
10.15199/64.2020.4-5.5
substancje słodzące
ADI
oświadczenia żywieniowe
bez dodatku cukru
o obniżonej wartości energetycznej
sweeteners
ADI
nutrition claims
with no added sugars
energy-reduced
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Słodkie napoje bez cukru
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 120740
10.15199/64.2019.5-6.5
napoje bezalkoholowe
cukier
substancje intensywnie słodzące
oświadczenia żywieniowe
beverages
sugar
intense sweeteners
nutrition claims
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11a
Towards Knowledge Engineering Based Guidance for Electrical Engineers
Muhammad MANSOOR
Norman MARIUN
Napsiah ISMAIL
Noor Izzri ABDULWAHAB
nr katalogowy: 72152
OPAKOWANIE 2012-9e
Schumacher Packaging: strength lies in cardboard
nr katalogowy: 71163
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Influence of a high-temperature hydrogen treatment on a microstructure and surface fracture in Ti-6Al-4V alloy
Maria Sozańska
nr katalogowy: 52683
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-1
New challenges for metal forming industry in 21st century
Wojciech Z. MISIOLEK
nr katalogowy: 103556
10.15199/24.2017.1.15
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Źródło zdrowia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140912
fermentacja
kapusta kiszona
bakterie mlekowe
walory prozdrowotne
potrawy wigilijne z kapusty kiszonej
fermentation
sauerkraut
lactic bacteria
health-promoting values
Christmas Eve dishes made from sauerkraut
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Źródło zdrowia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140912
fermentacja
kapusta kiszona
bakterie mlekowe
walory prozdrowotne
potrawy wigilijne z kapusty kiszonej
fermentation
sauerkraut
lactic bacteria
health-promoting values
Christmas Eve dishes made from sauerkraut
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Warzywne co nieco
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143647
warzywa
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
surówki/sałatki warzywne
vegetables
nutritional value
health values
culinary use
vegetable salads.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Warzywne co nieco
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143647
warzywa
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
surówki/sałatki warzywne
vegetables
nutritional value
health values
culinary use
vegetable salads.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-1
Zastosowanie ilościowych metod statystycznych do śledzenia jakości surowców
Sona Hurna
Katarina Teplicka
Martin Straka
nr katalogowy: 111648
10.15199/62.2018.1.7
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-12
Effects of sodium chloride in feed on growth performance of grass carp
Yu Hu
Shaoming Li
Junde Fan
Yujing Hu
Jiamin Ren
Yu Zhang
Jianzhou Tang
nr katalogowy: 146553
10.15199/62.2023.12.1
grass carp
sodium chloride
fish feed
mass growth performanc
amur
chlorek sodu
pasza dla ryb
przyrost masy ciała
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-7
Wpływ dodatku adiuwantów na skuteczność fungicydów w ograniczaniu wzrostu patogenów w warunkach in vitro
Ewa Jajor
Ilona Świerczyńska
Agnieszka Perek
Joanna Horoszkiewicz-Janka
Łukasz Sobiech
Jakub Danielewicz
Marek Korbas
Grzegorz Skrzypczak
nr katalogowy: 114937
10.15199/62.2018.7.19
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-2
Struktura łańcucha wartości wyrobów w sektorze przedsiębiorstw hutniczych
BOŻENA GAJDZIK
nr katalogowy: 57999
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-7
Fast implementation of multi-population (1+1)-ES
JOANNA KOŁODZIEJCZYK
ANNA TOMASZEWSKA
nr katalogowy: 27850
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Mikroenkapsulacja mikroalg (Chlamydomonas reinhardtii) metodą emulsyfikacji membranowej
Anna Dawiec-Liśniewska
nr katalogowy: 139556
10.15199/62.2022.9.12
mikroalgi
enkapsulacja
emulsyfikacja membranowa
hydrożele
alginian sodu
microalgae
encapsulation
membrane emulsification
hydrogel
sodium alginate
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Mikroenkapsulacja mikroalg (Chlamydomonas reinhardtii) metodą emulsyfikacji membranowej
Anna Dawiec-Liśniewska
nr katalogowy: 139556
10.15199/62.2022.9.12
mikroalgi
enkapsulacja
emulsyfikacja membranowa
hydrożele
alginian sodu
microalgae
encapsulation
membrane emulsification
hydrogel
sodium alginate
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Mikroenkapsulacja mikroalg (Chlamydomonas reinhardtii) metodą emulsyfikacji membranowej
Anna Dawiec-Liśniewska
nr katalogowy: 139556
10.15199/62.2022.9.12
mikroalgi
enkapsulacja
emulsyfikacja membranowa
hydrożele
alginian sodu
microalgae
encapsulation
membrane emulsification
hydrogel
sodium alginate
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2007-7
The impact of titanium and its compounds on blast furnace operation
Mária Fröhlichová
Ladislav Fröhlich
Tomáš Borovský
nr katalogowy: 27896
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
O estymacji wartości średniej napięcia sinusoidalnego
Sergiusz Sienkowski
Mariusz Krajewski
nr katalogowy: 140357
10.15199/48.2022.11.27
wartość średnia
napięcie sinusoidalne
obciążenie
wariancja
błąd średniokwadratowy.
mean value
sinusoidal voltage
bias
variance
mean squared error.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
O estymacji wartości średniej napięcia sinusoidalnego
Sergiusz Sienkowski
Mariusz Krajewski
nr katalogowy: 140357
10.15199/48.2022.11.27
wartość średnia
napięcie sinusoidalne
obciążenie
wariancja
błąd średniokwadratowy.
mean value
sinusoidal voltage
bias
variance
mean squared error.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
O estymacji wartości średniej napięcia sinusoidalnego
Sergiusz Sienkowski
Mariusz Krajewski
nr katalogowy: 140357
10.15199/48.2022.11.27
wartość średnia
napięcie sinusoidalne
obciążenie
wariancja
błąd średniokwadratowy.
mean value
sinusoidal voltage
bias
variance
mean squared error.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-12
Effects of sodium chloride in feed on growth performance of grass carp
Yu Hu
Shaoming Li
Junde Fan
Yujing Hu
Jiamin Ren
Yu Zhang
Jianzhou Tang
nr katalogowy: 146553
10.15199/62.2023.12.1
grass carp
sodium chloride
fish feed
mass growth performanc
amur
chlorek sodu
pasza dla ryb
przyrost masy ciała
OPAKOWANIE 2018-9
Związki NIAS (Non Intentionally Added Substances). Ocena ryzyka - Część 1.
Katarzyna Samsonowska
Dominika Kubica
Małgorzata Pawlicka
Agnieszka Kwiecień
nr katalogowy: 116098
10.15199/42.2018.9.2
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11a
The Efficient Technique for Harmonic Sources Detection at Power Grid
Dejan STEVANOVIĆ
Predrag PETKOVIĆ
nr katalogowy: 72115
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-12
Non-linear modeling of resolve time in D-latch circuits
Piotr Z. Wieczorek
Leszek J. Opalski
nr katalogowy: 64771
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-9
Przemysł papierniczy w Polsce - dokąd zmierzamy?
MICHAŁ JARCZYŃSKI
nr katalogowy: 62750
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-4
Modyfikacja paku węglowego odpadowym poliamidem
Grzegorz Makomaski
nr katalogowy: 119571
10.15199/62.2019.4.15
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Podejście i metoda wyceny wartości rynkowej budynku przeznaczonego do remontu lub modernizacji
Monika Gwóźdź-Lasoń
nr katalogowy: 140582
10.15199/33.2022.11.19
wartość rynkowa
wartość odtworzeniowa
rynkowe atrybuty inwestycji budowlanej
metoda rezydualna
market value
replacement value
market attributes of a construction investment
residual method
econometric model.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Podejście i metoda wyceny wartości rynkowej budynku przeznaczonego do remontu lub modernizacji
Monika Gwóźdź-Lasoń
nr katalogowy: 140582
10.15199/33.2022.11.19
wartość rynkowa
wartość odtworzeniowa
rynkowe atrybuty inwestycji budowlanej
metoda rezydualna
market value
replacement value
market attributes of a construction investment
residual method
econometric model.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Podejście i metoda wyceny wartości rynkowej budynku przeznaczonego do remontu lub modernizacji
Monika Gwóźdź-Lasoń
nr katalogowy: 140582
10.15199/33.2022.11.19
wartość rynkowa
wartość odtworzeniowa
rynkowe atrybuty inwestycji budowlanej
metoda rezydualna
market value
replacement value
market attributes of a construction investment
residual method
econometric model.
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-1
Summaries of selected articles
nr katalogowy: 73787
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
Bi-Criteria Portfolio Optimization Models with Percentile and Symmetric Risk Measures by Mathematical Programming
Bartosz SAWIK
nr katalogowy: 71415
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-7
Stability analysis of emissivity levels of the mobile computers
Marek Bugaj
Leszek Nowosielski
Marian Wnuk
Rafał Przesmycki
Kazimierz Piwowarczyk
nr katalogowy: 69627
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-1
Inexpensive discrete PSD controller with PWM power output
Ondrej KREJCAR
Robert FRISCHER
nr katalogowy: 58355
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-12
Badania bezpieczeństwa opakowań do żywności
Beata Grynkiewicz-Bylina
Bożena Rakwic
nr katalogowy: 151919
10.15199/65.2024.12.5
materiały do kontaktu żywnością
badanie bezpieczeństwa opakowań
migracja globalna
migracja specyficzna
materials to be in contact with food
testing the safety of packaging
global migration
specific migration
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2020-6
Study of compressibility in the raw materials recycling
KAMIL ROMAN
KINGA BOREK
ZBIGNIEW KARWAT
nr katalogowy: 129733
10.15199/28.2020.6.3
recycling
testing machine
compressibility
compaction
aluminum waste
recykling
maszyna wytrzymałościowa
ściśliwości
zagęszczanie
odpady aluminiowe
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-4
A comparative study of selected machine learning algorithms for electrical impedance tomography
Marcin DZIADOSZ
Mariusz MAZUREK
Barbara STEFANIAK
Dariusz Wójcik
Konrad Gauda
nr katalogowy: 148147
10.15199/48.2024.04.47
electrical impedance tomography
machine learning
inverse problem
image reconstruction
tomografia elektryczna impedancyjna
uczenie maszynowe
problem odwrotny
rekonstrukcja obrazu
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2019-6
PRZESZACOWANIA POZIOMU EKSPOZYCJI NA PEM W OTOCZENIU STACJI BAZOWYCH
Fryderyk Lewicki
nr katalogowy: 120898
10.15199/59.2019.6.28
stacja bazowa
wartość skuteczna natężenia pola
gęstość strumienia mocy (gęstość mocy)
sygnał wypadkowy o wielu częstotliwościach składowych.
RBS
RMS value
RSS value
multiple frequency environment
power flux density
total exposure level.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2019-6
PRZESZACOWANIA POZIOMU EKSPOZYCJI NA PEM W OTOCZENIU STACJI BAZOWYCH
Fryderyk Lewicki
nr katalogowy: 120898
10.15199/59.2019.6.28
stacja bazowa
wartość skuteczna natężenia pola
gęstość strumienia mocy (gęstość mocy)
sygnał wypadkowy o wielu częstotliwościach składowych.
RBS
RMS value
RSS value
multiple frequency environment
power flux density
total exposure level.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2019-6
PRZESZACOWANIA POZIOMU EKSPOZYCJI NA PEM W OTOCZENIU STACJI BAZOWYCH
Fryderyk Lewicki
nr katalogowy: 120898
10.15199/59.2019.6.28
stacja bazowa
wartość skuteczna natężenia pola
gęstość strumienia mocy (gęstość mocy)
sygnał wypadkowy o wielu częstotliwościach składowych.
RBS
RMS value
RSS value
multiple frequency environment
power flux density
total exposure level.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Transformacje naringeniny przez drożdże Rhodotorula marina
Anna Madej
Jarosław Popłoński
Ewa Huszcza
nr katalogowy: 68173
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Probiotyczne surowce jako składniki aktywne formulacji kosmetycznych
Anna Łętocha
Małgorzata Miastkowska
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 139555
10.15199/62.2022.9.11
probiotyk
formulacje kosmetyczne
filtrat ekstraktu Lactobacillus
filtrat lizatu fermentacji Lactobacillus
ekstrakt filtratu fermentacji Bacillus
analiza stanu skóry
probiotics
cosmetic formulation
Lactobacillus extract filtrate
Lactobacillus ferment lysate filtrate
Bacillus ferment filtrate extract
skin condition analysis
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Probiotyczne surowce jako składniki aktywne formulacji kosmetycznych
Anna Łętocha
Małgorzata Miastkowska
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 139555
10.15199/62.2022.9.11
probiotyk
formulacje kosmetyczne
filtrat ekstraktu Lactobacillus
filtrat lizatu fermentacji Lactobacillus
ekstrakt filtratu fermentacji Bacillus
analiza stanu skóry
probiotics
cosmetic formulation
Lactobacillus extract filtrate
Lactobacillus ferment lysate filtrate
Bacillus ferment filtrate extract
skin condition analysis
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Probiotyczne surowce jako składniki aktywne formulacji kosmetycznych
Anna Łętocha
Małgorzata Miastkowska
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 139555
10.15199/62.2022.9.11
probiotyk
formulacje kosmetyczne
filtrat ekstraktu Lactobacillus
filtrat lizatu fermentacji Lactobacillus
ekstrakt filtratu fermentacji Bacillus
analiza stanu skóry
probiotics
cosmetic formulation
Lactobacillus extract filtrate
Lactobacillus ferment lysate filtrate
Bacillus ferment filtrate extract
skin condition analysis
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Odmiany chmielu nośnikiem postępu krajowego chmielarstwa
Andrzej Lewandowski
nr katalogowy: 47055
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-2
Zastosowanie modeli z wydruku 3D w planowaniu operacji ortopedycznych u dzieci i młodzieży
Krzysztof Miklaszewski
Tomasz Polak
Krzysztof Grandys
Paweł Ozga
nr katalogowy: 131241
10.15199/148.2021.2.1
metody przyrostowe
druk 3D
operacje ortopedyczne
Rapid Prototyping
3D printing
ortopedic surgery
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-2
Zastosowanie modeli z wydruku 3D w planowaniu operacji ortopedycznych u dzieci i młodzieży
Krzysztof Miklaszewski
Tomasz Polak
Krzysztof Grandys
Paweł Ozga
nr katalogowy: 131241
10.15199/148.2021.2.1
metody przyrostowe
druk 3D
operacje ortopedyczne
Rapid Prototyping
3D printing
ortopedic surgery
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-2
Cogging torque reducing in electric machine by poling modification of magnetic circuit
Marcin WARDACH
nr katalogowy: 41248
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-2
Niepewność w porównaniach międzylaboratoryjnych przy zastosowaniu średniej ważonej lub arytmetycznej jako miary wartości odniesienia
Paweł FOTOWICZ
nr katalogowy: 41237
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Wartość nabywcy kreowana przez opakowania produktów spożywczych
Joanna Kuzincow
nr katalogowy: 116122
10.15199/65.2018.9.7
wartość produktów szybko rotujących
kreowanie wartości dla nabywcy
opakowania mleka
FMCG products value
creating of value for the buyer
milk packaging
SZKŁO I CERAMIKA 2011-4
Przebieg charakterystycznych funkcji rozkładu Weibulla w zależności od parametrów
Wacław Marek Rećko
nr katalogowy: 61533
OPAKOWANIE 2018-11
PACKAGING SPECTRUM: Związki NIAS. Ocena ryzyka. Część 2.
Katarzyna Samsonowska
Małgorzata Pawlicka
Agnieszka Kwiecień
nr katalogowy: 117119
10.15199/42.2018.11.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-10
Skuteczność kluczowych technologii w określaniu stabilności i kompatybilności ropy naftowej
Dagmara Aptowicz
Aleksandra Małachowska
Katarzyna Kibort
Monika Rogowska
Jacek Gębicki
nr katalogowy: 145739
10.15199/62.2023.10.8
ropa naftowa
stabilność i kompatybilność
SARA
P-value
S-value
metody mikroskopowe
crude oil
stability and compatibility
SARA
P-value
S-value
microscopic methods
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-11
Wpływ dodatku oregano na właściwości chemiczne oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
Marta Krajewska
Beata Ślaska-Grzywna
Marek Szmigielski
nr katalogowy: 117229
10.15199/62.2018.11.29
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-4
Detektor przejścia małego prądu przez wartość zerową
Jerzy BAJOREK
Andrzej KAŁWAK
Józef NOWAK
nr katalogowy: 51527
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-1
VALUE STREAM MAPPING OF A UNIQUE COMPLEX PRODUCT MANUFACTURING PROCESS
Barbara BUKOWSKA
Dorota STADNICKA
nr katalogowy: 125712
10.15199/160.2020.1.6
Value stream mapping
unique complex product
problems analysis
pull system
Mapowanie strumienia wartości
niepowtarzalny produkt złożony
analiza problemów
system ssania
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-7
Testing the variability of the chloride ion diffusion coefficient depending on the concrete curing time
ZOFIA SZWEDA
nr katalogowy: 149435
10.15199/40.2024.7.2
lightweight concrete
diffusion coefficient
concrete curing time
durability prediction
beton lekki
współczynnik dyfuzji
czas dojrzewania betonu
prognozowanie trwałości
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-7
Testing the variability of the chloride ion diffusion coefficient depending on the concrete curing time
ZOFIA SZWEDA
nr katalogowy: 149435
10.15199/40.2024.7.2
lightweight concrete
diffusion coefficient
concrete curing time
durability prediction
beton lekki
współczynnik dyfuzji
czas dojrzewania betonu
prognozowanie trwałości
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Issues with the goniophotometric measurement of luminaires with a circular T5 type fluorescent lamp
Krzysztof ZAREMBA
nr katalogowy: 37122
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-5
Impact of graphite and diatomite on the strength parameters of hardened cement slurries Wpływ grafitu i diatomitu na parametry wytrzymałościowe stwardniałych zaczynów cementowych
Tomasz Śliwa
Stanisław Stryczek
Tomasz Wysogląd
Adam Skakuj
Rafał Wiśniowski
Aneta Sapińska-Śliwa
Anna Bieda
Tomasz Kowalski
nr katalogowy: 105706
10.15199/62.2017.5.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Termiczny rozkład wybranych związków chloroorganicznych w procesie spalania gazu w złożu fluidalnym
Małgorzata Olek
Jerzy Baron
Witold Żukowski
nr katalogowy: 68184
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-4
Wpływ azotanu(III) wapnia na korozję stali w roztworach symulujących beton o różnym stopniu karbonatyzacji
ANDRZEJ KRÓLIKOWSKI
DOROTA WARDZIŃSKA
JUSTYNA KUZIAK
nr katalogowy: 66976
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-10
Use of an extinguishing powder for reducing industrial dust explosion hazards. Wykorzystanie wybranego proszku gaśniczego do ograniczania wybuchowości pyłów przemysłowych
Mirosław Sobolewski
Marzena Półka
Marek Woliński
Bożena Kukfisz
nr katalogowy: 79879
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-12
Temperature influence on parameters of summer diesel fuel measured with the use of impedance spectroscopy
Łukasz MACIOSZEK
nr katalogowy: 102639
10.15199/48.2016.12.55
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
Toxicity of the Spirulina sp. extract-containing plant biostimulant Ocena toksyczności preparatu biostymulującego dla roślin zawierającego ekstrakt ze Spirulina sp.
Marita Świniarska
Sebastian Opaliński
Mariusz Korczyński
Radosław Wilk
Edward Rój
Kajetan Kalus
Katarzyna Chojnacka
nr katalogowy: 94458
10.15199/62.2015.10.28
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-1
PRESERVATIVES IN FRUIT JAMS
Wioletta Żmuda-Czerwonka
nr katalogowy: 143035
10.15199/180.2023.1.4
jam
experiment
food additives
technology
consumer
dżem
doświadczenie
dodatki spożywcze
technologia
konsument
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Dwa espresso proszę!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138818
kawa
palenie
zaparzanie
rodzaje napojów kawowych
dodatki do kawy
walory prozdrowotne kawy
kofeina
coffee
roasting
brewing
types of coffee drinks
coffee additives
health benefits of coffee
caffeine
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Dwa espresso proszę!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138818
kawa
palenie
zaparzanie
rodzaje napojów kawowych
dodatki do kawy
walory prozdrowotne kawy
kofeina
coffee
roasting
brewing
types of coffee drinks
coffee additives
health benefits of coffee
caffeine
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2022 roku
Łukasz Wojtowicz
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 142591
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2022 roku
Łukasz Wojtowicz
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 142591
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2022 roku
Łukasz Wojtowicz
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 142591
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2022 roku
Łukasz Wojtowicz
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 142591
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Kwintesencja smaku
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 112576
sosy
składniki
warzywa
owoce
grzyby
przyprawy
zioła
kulinarne zastosowanie
sauces
ingredients
vegetables
fruit
mushrooms
spices
herbs
culinary use
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-3
Odmiany żyta ozimego
Anna Skrzypek
nr katalogowy: 148947
10.15199/61.2024.3.3
żyto ozime
odmiany
COBORU
Krajowy rejestr
wyniki PDO
odmiana mieszańcowa
plon
wartość technologiczna ziarna
postęp hodowlany
winter rye
varieties
COBORU
Polish National List
PDO results
hybrid variety
yield
technological value of grain
breeding progress
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Oliwa z oliwek
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 137474
oliwa z oliwek
właściwości organoleptyczne
wartość odżywcza
olive oil
organoleptic properties
nutritional value
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Oliwa z oliwek
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 137474
oliwa z oliwek
właściwości organoleptyczne
wartość odżywcza
olive oil
organoleptic properties
nutritional value
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-9
Assessment of the effectiveness of an autonomous device for pre-sowing scarification and sorting of acorns
Paweł TYLEK
Jakub KLOCEK
Adam PIŁAT
Zdzisław KALINIEWICZ
Arthur I. NOVIKOV
Łukasz MATEUSIAK
nr katalogowy: 150379
10.15199/48.2024.09.40
acorns
scarification
image analysis
automation
admittance
żołędzie
skaryfikacja
analiza obrazu
automatyzacja
admitancja
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-7
Ekspandowany grafit po elektrochemicznym utlenianiu fenolu jako dodatek do zapraw cementowych
PIOTR KRAWCZYK
AGNIESZKA ŚLOSARCZYK
nr katalogowy: 45406
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Po co piwu enzymy?
Jakub Marczak
Bartłomiej Marczewski
Mariusz Lesiecki
nr katalogowy: 41719
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-1
Numerical Solution of Electroheat Problems with Time-varying Geometries
Ivo DOLEŽEL
Václav KOTLAN
Roman HAMAR and David PÁNEK
nr katalogowy: 111538
10.15199/48.2018.01.07
coupled problems
electroheat
time-varying geometry
numerical analysis
cladding
problem sprzężone
elektrotermia
zmienna w czasie geometria
analiza numeryczna
okładzinowanie
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-4
Calculation of electric shock current caused by touch and step voltage in grounding grids including climatic conditions
Roman SIKORA
Przemysław MARKIEWICZ
Ewa KORZENIEWSKA
Alyona NIKITINA
nr katalogowy: 148142
10.15199/48.2024.04.42
electric shock current
step voltage
touch voltage
human body impedance
grounding grid
prąd rażeniowy
napięcie krokowe
napięcie dotykowe
impedancja ciała człowieka
uziom
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-12
DC measurements method of the thermal resistance of power MOSFETs (Stałoprądowa metoda pomiaru rezystancji termicznej tranzystorów mocy MOS)
Krzysztof Górecki
Janusz Zarębski
nr katalogowy: 73350
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2021 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 136186
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2021 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 136186
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2022 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 140648
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2022 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 140648
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2022 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 140648
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Nasiona konopi – wartość odżywcza i skład chemiczny
Marek Bury
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 143487
Konopie siewne Cannabis sativa L.
nasiona (orzeszki)
wartość odżywcza
skład chemiczny
Hemp Cannabis sativa L.
fruits (achenes)
nutritional value
chemical composition
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-10
Skuteczność kluczowych technologii w określaniu stabilności i kompatybilności ropy naftowej
Dagmara Aptowicz
Aleksandra Małachowska
Katarzyna Kibort
Monika Rogowska
Jacek Gębicki
nr katalogowy: 145739
10.15199/62.2023.10.8
ropa naftowa
stabilność i kompatybilność
SARA
P-value
S-value
metody mikroskopowe
crude oil
stability and compatibility
SARA
P-value
S-value
microscopic methods
OPAKOWANIE 2009-I
Packaging in France
Aude François
nr katalogowy: 42495
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-7
Experimental matrix palm oil empty fruit bunch composite concrete K300 (POEFB-cc K300) as a reinforcement of concrete road structures
Fahrizal
Muhidin Arifin
Lukman Hakim Nasution
Anuar Ahmad
nr katalogowy: 144160
10.15199/48.2023.07.14
Concrete K300 Standard
Compressive Strength
Bending Strength
Matrix POEFB-CC: K300
Beton K300 Standard
wytrzymałość na ściskanie
wytrzymałość na zginanie
matryca POEFB-CC: K300
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-6
Surface layer of austenitic stainless steel formed by alloying with REE using high intense pulsed plasma beams (HIPPB)
Bożena Sartowska
Marek Barlak
Lech Waliś
Wojciech Starosta
Jan Senatorski
nr katalogowy: 81512
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-4
Two-stage gas boriding of carburized steel in N2–H2–BCl3 atmosphere
MICHAŁ KULKA
ALEKSANDRA PERTEK
NATALIA MAKUCH
nr katalogowy: 62469
OPAKOWANIE 2009-2
Preferencje dotyczące wartości promocyjnej opakowań do mleka
Małgorzata Mika
nr katalogowy: 41626
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-6
Porównanie niepewności standardowych estymacji czasu opóźnienia przy zastosowaniu funkcji korelacji wzajemnej i funkcji warunkowej wartości średniej modułu sygnału opóźnionego
Robert HANUS
nr katalogowy: 53013
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-1
High voltage test transformers, construction, design and their application in HV testing system
Bogdan TUŁODZIECKI
nr katalogowy: 58335
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2021 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 134849
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2021 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 134849
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2021 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 134849
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-2
Impact of the voltage phase angle at the time of switching on the HTS transformer on the loss of winding superconductivity
Grzegorz KOMARZYNIEC
nr katalogowy: 124683
10.15199/48.2020.02.10
prąd włączania
transformator nadprzewodnikowy
nadprzewodnictwo.
inrusch current
superconducting transformer
superconductivity.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-9
Sensitivity of the earned value indicator in the EVM analysis in various methods of organizing works
Daniel Przywara
nr katalogowy: 150641
10.15199/33.2024.09.09
metoda EVM
monitoring realizacji robót
wskaźnik wartości wypracowanej
earned value method
time-cost deviation
schedule
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-9
Sensitivity of the earned value indicator in the EVM analysis in various methods of organizing works
Daniel Przywara
nr katalogowy: 150641
10.15199/33.2024.09.09
metoda EVM
monitoring realizacji robót
wskaźnik wartości wypracowanej
earned value method
time-cost deviation
schedule
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-11
Termoanemometryczna metoda pomiaru wartości energetycznej gazu ziemnego
Orest Serediuk
Vitaliy Malisevych
Zygmunt L. Warsza
nr katalogowy: 110733
10.15199/62.2017.11.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Wpływ herbicydu Burex 80 WP i adiuwantu Adpros 85 SL na wymywanie wybranych makro- i mikroelementów z gleby
MARTA WASZAK
HANNA SIWEK
MAŁGORZATA WŁODARCZYK
nr katalogowy: 49081
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-5
The influence of magnetic coupling factor k on value of impedance limiting fault current
Joanna KOZIEŁ
nr katalogowy: 44763
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-1
LED Driving Circuits Without Feedback
Lech GRODZKI
nr katalogowy: 81936
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-1
Niepewność standardowa oceny funkcji korelacji wzajemnej wyznaczanej metodą warunkowej wartości średniej modułu sygnału
Adam KOWALCZYK
Anna SZLACHTA
Robert HANUS
nr katalogowy: 81870
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-7
Engineering Methods of Evaluation of Additional Power Losses in Electric Power Networks at Non-Sinusoidal Conditions
Igor ZHEZHELENKO
Yuri SAYENKO
Tatiana BARANENKO
Ryszard PAWELEK
nr katalogowy: 85383
10.12915/pe.2014.07.050
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3a
Condition Number for a Matrix
Roman DMYTRYSHYN
nr katalogowy: 75105
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-11
A voltage divider with autocalibration - a review of structures
Jerzy NABIELEC
Andrzej WETULA
nr katalogowy: 101944
10.15199/48.2016.11.02
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-4
Modulation-Mode and Power Assignment in SVD-Assisted Broadband MIMO Systems using Polynomial Matrix Factorization
André SANDMANN
Andreas AHRENS
Steffen LOCHMANN
nr katalogowy: 90994
10.15199/48.2015.04.03
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Potencjał wykorzystania ziarna Tritordeum
Marcin Różewicz
Marta Wyzińska
nr katalogowy: 137882
Tritordeum
uprawa
wartość odżywcza
Tritordeum
cultivation
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Potencjał wykorzystania ziarna Tritordeum
Marcin Różewicz
Marta Wyzińska
nr katalogowy: 137882
Tritordeum
uprawa
wartość odżywcza
Tritordeum
cultivation
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Potencjał wykorzystania ziarna Tritordeum
Marcin Różewicz
Marta Wyzińska
nr katalogowy: 137882
Tritordeum
uprawa
wartość odżywcza
Tritordeum
cultivation
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Potencjał wykorzystania ziarna Tritordeum
Marcin Różewicz
Marta Wyzińska
nr katalogowy: 137882
Tritordeum
uprawa
wartość odżywcza
Tritordeum
cultivation
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna kukurydzy z krajowych zbiorów 2022 roku
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 142593
kukurydza
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
corn
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna kukurydzy z krajowych zbiorów 2022 roku
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 142593
kukurydza
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
corn
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna kukurydzy z krajowych zbiorów 2022 roku
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 142593
kukurydza
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
corn
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna kukurydzy z krajowych zbiorów 2022 roku
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 142593
kukurydza
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
corn
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-5
Kompostowanie osadów ściekowych w układzie dwustopniowym oraz charakterystyka kompostu
Dorota Kulikowska
Katarzyna Bernat
Magdalena Zielińska
Magdalena Zaborowska
nr katalogowy: 137727
10.15199/17.2022.5.6
kompostowanie
komunalne osady ściekowe
słoma pszeniczna
zrębki drewniane
pierwiastki nawozowe
stabilność kompostu
metale ciężkie
composting
municipal sewage sludge
wheat straw
wood chips
nutrients
compost stability
heavy metals
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-5
Kompostowanie osadów ściekowych w układzie dwustopniowym oraz charakterystyka kompostu
Dorota Kulikowska
Katarzyna Bernat
Magdalena Zielińska
Magdalena Zaborowska
nr katalogowy: 137727
10.15199/17.2022.5.6
kompostowanie
komunalne osady ściekowe
słoma pszeniczna
zrębki drewniane
pierwiastki nawozowe
stabilność kompostu
metale ciężkie
composting
municipal sewage sludge
wheat straw
wood chips
nutrients
compost stability
heavy metals
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-1
Methodology for evaluating the effectiveness of alarm systems
Gabriela KRALICKOVA
Petra DOSTALOVA
Martin HROMADA
nr katalogowy: 147088
10.15199/48.2024.01.08
Alarm systems
Software
Evaluation
Efficiency
systemy alarmowe
oprogramowanie
ocena
wydajność
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-12
Spalanie odpadów w ZPTO przy zmniejszonej wartości opałowej
Zbigniew Grabowski
nr katalogowy: 141089
10.15199/17.2022.12.6
spalanie odpadów
wartości opałowa
pojemność cieplna komory spalania.
waste incineration
calorific value
heat capacity of the combustion chamber.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-12
Spalanie odpadów w ZPTO przy zmniejszonej wartości opałowej
Zbigniew Grabowski
nr katalogowy: 141089
10.15199/17.2022.12.6
spalanie odpadów
wartości opałowa
pojemność cieplna komory spalania.
waste incineration
calorific value
heat capacity of the combustion chamber.
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-1
Po Konferencji Value 2003
nr katalogowy: 3464
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Mleczne napoje fermentowane – wartość odżywcza, prozdrowotne oddziaływanie na organizm człowieka
Jan Kłobukowski
nr katalogowy: 143826
10.15199/65.2023.6.6
wartość odżywcza
zdrowie
jogurt
kefir
maślanka
nutritional value
health
yoghurt
kefir
buttermilk
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Mleczne napoje fermentowane – wartość odżywcza, prozdrowotne oddziaływanie na organizm człowieka
Jan Kłobukowski
nr katalogowy: 143826
10.15199/65.2023.6.6
wartość odżywcza
zdrowie
jogurt
kefir
maślanka
nutritional value
health
yoghurt
kefir
buttermilk
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Mięso w diecie człowieka
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 139487
mięso
tłuszcz
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
witaminy
substancje mineralne
meat
fat
nutritional value
bioactive substances
vitamins
minerals
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Mięso w diecie człowieka
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 139487
mięso
tłuszcz
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
witaminy
substancje mineralne
meat
fat
nutritional value
bioactive substances
vitamins
minerals
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Badanie wpływu dodatku pozostałości próżniowej pochodzącej z przerobu olejów przepracowanych na właściwości asfaltu 20/30
Tomasz Płowucha
nr katalogowy: 142820
10.15199/62.2023.4.10
pozostałość próżniowa
asfalt 20/30
penetracja
temperatura mięknienia
vacuum residue
20/30 road bitumen
asphalt
penetration
softening point
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Badanie zmian parametrów składu frakcyjnego benzyn silnikowych zanieczyszczonych olejem napędowym
Tomasz Filipiuk
nr katalogowy: 144116
10.15199/62.2023.7.11
paliwa ciekłe
zanieczyszczenie międzyproduktowe
skład frakcyjny
liquid fuels
cross contamination
distillation characteristics
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-3
Technologia mikroenkapsulacji we włókiennictwie. Cz. I. Przegląd stanu techniki
W. Bendkowska
nr katalogowy: 19924
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2004-3
Precyzyjna przekładnia, Niemiecki rynek obrabiarek
nr katalogowy: 2240
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
DSC examinations of the Al-20 wt. % Zn sand-cast alloy inoculated with Ti-containing grain-refiners
DI MITRIOS TSIVOULAS
TOMASZ CZEPPE
WITOLD K. KRAJEWSKI
nr katalogowy: 52746
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-4
Szybkobieżne łożysko ślizgowe z tocznym wspomaganiem rozruchu (koncepcja łożyska kombinowanego)
Jarosław Mikuła
Stanisław Mikuła
Stanisław Strzelecki
nr katalogowy: 133011
10.15199/148.2021.4.2
podstawy konstrukcji maszyn
tribologia
łożysko ślizgowo-toczne
machine design basis
tribology
combined rolling-journal bearing
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-4
Szybkobieżne łożysko ślizgowe z tocznym wspomaganiem rozruchu (koncepcja łożyska kombinowanego)
Jarosław Mikuła
Stanisław Mikuła
Stanisław Strzelecki
nr katalogowy: 133011
10.15199/148.2021.4.2
podstawy konstrukcji maszyn
tribologia
łożysko ślizgowo-toczne
machine design basis
tribology
combined rolling-journal bearing
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH