Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GAZETA CUKROWNICZA 2005-8
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 9438
OPAKOWANIE 2005-9
Papierowe opakowania żywności - ustawodawstwo U.E. i Polski
Wiktorian Tarnawski
nr katalogowy: 11276
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-3
Ekonomiczne i ekologiczne aspekty barwienia PE metodami wyciągowymi
D. Bucholc
nr katalogowy: 5881
OPAKOWANIE 2004-5
Problemy przedsiębiorców związane z odpadami opakowaniowym
Hanna Żakowska
nr katalogowy: 3213
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-3
Oczyszczarki pneumatyczne do obróbki strumieniowo-ściernej i urządzenia towarzyszące
M. Marcinkowski
nr katalogowy: 2875
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-11
Nowe wymagania Unii Europejskiej w zakresie stosowania azotynów i azotanów w przetwórstwie mięsnym
Piotr Szymański
nr katalogowy: 21568
AURA 2004-1
TO MY TWORZYMY DLA SIEBIE WARUNKI ŻYCIA - wywiad środowiska Czesławem Śleziakiem
nr katalogowy: 437
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-11
Nowe przepisy Unii Europejskiej w zakresie substancji dodatkowych i enzymów
Joanna GAJDA
nr katalogowy: 14162
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2004-9
Problematyka wywłaszczenia nieruchomości w ustawodawstwie polskim i niemieckim
Sabina Zróbek
Elżbieta Zysk
nr katalogowy: 4493
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
Substancje dodatkowe zmiany w ustawodawstwie
JOANNA GAJDA-WYRĘBEK
nr katalogowy: 37387
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
Wkrótce nowe rozporządzenie w sprawie substancji dodatkowych
JOANNA GAJDA-WYRĘBEK
nr katalogowy: 34582
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-9
Szwalnia 2009 tylko dla profesjonalistów
nr katalogowy: 38018
OPAKOWANIE 2007-9
Wymagania higieniczno-sanitarne w zakresie materiałów i wyrobów, przeznaczonych do kontaktu z żywnością
Bohdan Czerniawski
Zbigniew Mielniczuk
nr katalogowy: 29737
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-10
Zmiany krajowych przepisów w zakresie substancji dodatkowych
Joanna Gajda-Wyrębek
nr katalogowy: 38918
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-6
Ochrona zdrowia nauczycieli
Małgorzata Paszkowska
nr katalogowy: 36135
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-11
Unijne - i krajowe prawo w służbie bezpieczeństwa żywności
nr katalogowy: 31556
CHŁODNICTWO 2013-5
Gazy do pakowania żywności Freshline MAP Najnowocześniejsza technologia pakowania, spełniającą normy Unii Europejskiej
nr katalogowy: 76711
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-3
Przegląd systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności
Waldemar DZWOLAK
nr katalogowy: 41913
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Wpływ ponownej oceny EFSA na ustawodawstwo Unii Europejskiej
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Katarzyna Kuźma
Agnieszka Świtka
nr katalogowy: 78770
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Szkolenia pracowników - obowiązek czy potrzeba
nr katalogowy: 50882
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-4
Szkolenia pracowników - obowiązek czy potrzeba
Danuta Pająk
nr katalogowy: 50843
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-3
Szkolenia pracowników – obowiązek czy potrzeba
nr katalogowy: 50791
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-3
Szkolenia pracowników obowiązek czy potrzeba
nr katalogowy: 50750
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-3
Szkolenia pracowników - obowiązek czy potrzeba?
nr katalogowy: 50735
OPAKOWANIE 2010-3
Znakowanie - informacja o produkcie i opakowaniu
Jolanta Kozłowska
nr katalogowy: 50641
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-5
Konferencja szkoleniowa PFPŻ ZP
nr katalogowy: 83753
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-2
Jak widzą najbliższą przyszłość przedstawiciele organizacji zrzeszonych w POBE?
nr katalogowy: 136352
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-2
Jak widzą najbliższą przyszłość przedstawiciele organizacji zrzeszonych w POBE?
nr katalogowy: 136352
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Rekopol Organizacja Odzysku S.A. - partnerem przedsiębiorców
nr katalogowy: 47050
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Zmiany klimatu a polskie mleczarstwo
nr katalogowy: 146448
CHŁODNICTWO 2018-3
Stanowisko PORT PC i KFCH dotyczące procedur F-gazowych związanych ze sprzedażą pomp ciepła
nr katalogowy: 114894
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-1
Żywność modyfikowana genetycznie - korzyści i ryzyko
Anna Gronowska-Senger
nr katalogowy: 57203
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2024-3
Posadzki i ściany dostosowane do potrzeb osób niepełnosprawnych
Martin Popek
nr katalogowy: 150869
AUTO MOTO SERWIS 2022-5
Z najnowszej historii motoryzacji GM EV1 cz.1
Wojciech Sobieraj
nr katalogowy: 137928
OPAKOWANIE 2024-4
Rewolucja w opakowaniach papierowych
nr katalogowy: 148311
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-24
Wielkie przedsięwzięcia techniczne i przemysłowe
Sławomir Łotysz
nr katalogowy: 117008
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-11
Papieroekologia - regulacje i standardy w ujęciu zrównoważonego zarządzania w przemyśle papierniczym i poligraficznym
TOMASZ ROKICKI
nr katalogowy: 95224
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
FUNKCJONALNE DODATKI do żywności
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 141558
dodatki do żywności
konserwanty
emulgatory
ustawodawstwo
food additives
preservatives
emulsifiers
legislation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
FUNKCJONALNE DODATKI do żywności
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 141558
dodatki do żywności
konserwanty
emulgatory
ustawodawstwo
food additives
preservatives
emulsifiers
legislation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
FUNKCJONALNE DODATKI do żywności
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 141558
dodatki do żywności
konserwanty
emulgatory
ustawodawstwo
food additives
preservatives
emulsifiers
legislation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
Jakość i bezpieczeństwo zdrowotne novel food – wiodący trend ostatnich lat
Joanna Markowska
Agnieszka Tyfa
Anna Drabent
nr katalogowy: 150454
10.15199/65.2024.9.3
nowa żywność
bezpieczeństwo zdrowotne
ustawodawstwo
fermentacja precyzyjna
mięso hodowlane
glony
mykoproteiny
owady
novel foods
health safety
legislation
precision fermentation
cultured meat
algae
mycoproteins
insects
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Opakowania do żywności tendencje we wzornictwie
Natalia Czaja-Jagielska
Magdalena Ankiel-Homa
nr katalogowy: 57751
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-1
Wpływ szczelności budynków na ich bilans energetyczny
Katarzyna Nowak
Katarzyna Nowak-Dzieszko
nr katalogowy: 82103
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2014-11
Podstawy teoretyczne samorządu zawodowego geodetów i kartografów
Katarzyna Walkowiak
nr katalogowy: 88108
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-11
Projektowanie posadzek ze zbrojeniem rozproszonym z włókien sztucznych RUUREEDIILL X FFIIBEER 554
Mariusz Jackiewicz
nr katalogowy: 95084
10.15199/33.2015.11.22
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-11
Projektowanie posadzek ze zbrojeniem rozproszonym z włókien sztucznych RUUREEDIILL X FFIIBEER 554
Mariusz Jackiewicz
nr katalogowy: 95084
10.15199/33.2015.11.22
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-1
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 105874
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-11
Wytłaczanie i badanie zmian recyklatów PE-LD
Jerzy Korol
Joanna Lenża
Dorota Burchart-Korol
Krzysztof Bajer
nr katalogowy: 72478
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-11
Aktualności
nr katalogowy: 72456
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-10
Nowe wymagania dotyczące najwyższych dopuszczalnych poziomów dioksyn i polichlorowanych bifenyli w środkach spożywczych
Paweł Struciński
nr katalogowy: 72041
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-7
Zastosowanie barwników spożywczych w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 53052
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-1
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 57299
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
Ocena bezpieczeństwa kosmetyków
Agnieszka Kulawik-Pióro
nr katalogowy: 101506
10.15199/62.2016.10.13
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-7
Mycie komorowe stosowane w zakładach przetwórstwa mięsa
Joanna Piepiórka -Stepuk
Mariusz Wlazło
nr katalogowy: 92608
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-2
Gwarancje na zabezpieczenia antykorozyjne konstrukcji przemysłowych. Aspekty formalno-prawne, specyfi ka umów gwarancyjnych i inspekcje
ANDRZEJ GŁĘBOWICZ
nr katalogowy: 82567
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-11
Mięso wołowe i produkty mięsne w świetle aktualnych przepisów dotyczących znakowania żywności
Monika Marcinkowska-Lesiak
Agnieszka Wierzbicka
nr katalogowy: 80785
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-7
Filtracja zaburzeń przewodzonych w rezonansowym konwerterze do zasilania lamp z diodami LED dużej mocy.
Sławomir LIGENZA
Cezary Worek
Rafał Widórek
nr katalogowy: 85375
10.12915/pe.2014.07.042
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Zagrożenia dla zdrowia człowieka, ustawodawstwo Bisfenol A w wyrobach do kontaktu z żywnością
Marzena Pawlicka
Andrzej Starski
Małgorzata Mazańska
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 85104
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-2
Czy zostaną wprowadzone dopuszczalne poziomy arsenu w żywności?
Maria Wojciechowska-Mazurek
Monika Mania
Krystyna Starska
Małgorzata Rebeniak
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 66168
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Nikiel w środkach spożywczych
Monika Mania
Tomasz Szynal
Maria Wojciechowska-Mazurek
Małgorzata Rebeniak
nr katalogowy: 100999
10.15199/65.2016.8.6
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2015-1
Potrzeba nowych uregulowań prawnych dotyczących własności i współwłasności na przykładzie Kanady (Alberta) i Polski (Wielkopolska). Cz. I*)
JAN MAREK STEPCZYŃSKI
ZYGMUNT ZADORA-PASZKOWSKI
WALDEMAR SZTUKIEWICZ
nr katalogowy: 89253
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-2
Jak widzą najbliższą przyszłość przedstawiciele organizacji zrzeszonych w POBE?
nr katalogowy: 136352
OPAKOWANIE 2024-4
d2w: cud techniki czy wielka ściema?
Tomasz Krawczak
nr katalogowy: 148298
OPAKOWANIE 2014-3
Gospodarowanie odpadami opakowaniowymi w sklepach wielkopowierzchniowych
IWONA MICHALSKA-POŻOGA
nr katalogowy: 83314
SZKŁO I CERAMIKA 2011-2
Przemysł ceramiczny w Unii Europejskiej - stan i wyzwania
JERZY CZECHOWSKI
nr katalogowy: 58943
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-6
Przegląd przepisów prawnych dotyczących stosowania odpadów przemysłowych, budowlanych i komunalnych w budownictwie
Andrzej Barański
Barbara Gworek*
Jarosław Chmielewski
nr katalogowy: 114214
10.15199/62.2018.6.25
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-12
Analiza notyfikacji produktów kosmetycznych zgłaszanych w systemie szybkiego ostrzegania o niebezpiecznych produktach niespożywczych (Rapex) w latach 2005–2017
Jerzy Szakiel
Paweł Turek
nr katalogowy: 117891
10.15199/62.2018.12.16
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-2
Wody pogaśnicze. Część I. Klasyfikacja wód pod kątem występowania zagrożeń
Urszula Owczarska
Urszula Jones
Piotr Lesiak
Wojciech Klapsa
Daniel Małozięć
nr katalogowy: 130375
10.15199/62.2021.2.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-2
Wody pogaśnicze. Część I. Klasyfikacja wód pod kątem występowania zagrożeń
Urszula Owczarska
Urszula Jones
Piotr Lesiak
Wojciech Klapsa
Daniel Małozięć
nr katalogowy: 130375
10.15199/62.2021.2.8
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Ponowna ocena substancji dodatkowych przez EFSA i jej konsekwencje dla producentów żywności
Joanna Gajda‑
Wyrębek
Jolanta Jarecka
Marta Dmitruk
nr katalogowy: 116118
10.15199/65.2018.9.5
dodatki do żywności
EFSA
ponowna ocena bezpieczeństwa
ustawodawstwo UE
food additives
EFSA
re-evaluation
EU legislation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Identyfikacja najważniejszych obszarów oddziaływania na otoczenie w cyklu życia opon samochodowych
Katarzyna Piotrowska
Patrycja Bałdowska-Witos
Izabela Piasecka
Robert Kasner
Weronika Kruszelnicka
Andrzej Tomporowski
nr katalogowy: 129128
10.15199/62.2020.11.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Identyfikacja najważniejszych obszarów oddziaływania na otoczenie w cyklu życia opon samochodowych
Katarzyna Piotrowska
Patrycja Bałdowska-Witos
Izabela Piasecka
Robert Kasner
Weronika Kruszelnicka
Andrzej Tomporowski
nr katalogowy: 129128
10.15199/62.2020.11.1
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-7
Stanowisko do badania wybranych materiałów konstrukcyjnych tłumiących pola magnetyczne niskich częstotliwości
Grzegorz URBANIAK
Paweł IDZIAK
Krzysztof KOWALSKI
Milena KURZAWA
nr katalogowy: 149536
10.15199/48.2024.07.35
pole elektromagnetyczne niskich częstotliwości
ekranowanie pola magnetycznego
magnetyczna skuteczność ekranowania
osłony magnetyczne
low frequency electromagnetic field
magnetic field shielding
magnetic shielding effectiveness
magic shields
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-6
Analiza dobowej, tygodniowej i rocznej zmienności obciążeń elektroenergetycznych w sieciach zasilających odbiorców komunalnych oraz przemysłowych
Andrzej Ł. CHOJNACKI
nr katalogowy: 114158
10.15199/48.2018.06.10
sieci dystrybucyjne
zmienność obciążeń mocą czynną
zmienność poboru mocy biernej
odbiorcy komunalni
odbiorcy przemysłowi
distribution networks
load variability of active power
passive power consumption variation
communal receivers
industrial customers
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-1
Wykorzystanie odpadowych materiałów ceramicznych oraz żywic poliestrowych do wytwarzania kompozytów syntetycznych o cechach betonów konstrukcyjnych stosowanych w budownictwie
Paweł Ogrodnik
Bartosz Zegardło
nr katalogowy: 111661
10.15199/62.2018.1.20
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Nowe i zaktualizowane obowiązki przedsiębiorców w zakresie ochrony środowiska (f-gazy)
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 127661
10.15199/65.2020.8.4
f-gazy
baza danych sprawozdań
Centralny Rejestr Operatorów
baza danych odpadów
kontrole (UDT
WIOŚ)
f-gases
report data- base
Central Register of Operators
waste database
inspections (UDT
VIEP)
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Nowe i zaktualizowane obowiązki przedsiębiorców w zakresie ochrony środowiska (f-gazy)
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 127661
10.15199/65.2020.8.4
f-gazy
baza danych sprawozdań
Centralny Rejestr Operatorów
baza danych odpadów
kontrole (UDT
WIOŚ)
f-gases
report data- base
Central Register of Operators
waste database
inspections (UDT
VIEP)
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-12
Oznaczanie poziomów stężeń metali ciężkich w wybranych formach kosmetyków
KATARZYNA SIECZYŃSKA
JOANNA RUTOWICZ
nr katalogowy: 117657
10.15199/60.2018.12.3
metale ciężkie
płomieniowa absorpcja atomowa
techniki analityczne
matryca środowiskowa
szminki
preparaty upiększające usta
Keywords: heavy metals
flame atomic absorption spectroscopy
analytical techniques
matrix environment
lipsticks
lip softening preparations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
GMO w uprawach i żywności
Iwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 113390
żywność GMO
nowa ustawa
globalizacja
GM food
new law
globalization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Aspekty legislacyjne związane z zanieczyszczeniem środków spożywczych pierwiastkami szkodliwymi dla zdrowia w świetle prac Komisji Europejskiej
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Oksana Orshulayk
Ewelina Chabros
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 131435
10.15199/65.2021.4.3
pierwiastki szkodliwe dla zdrowia człowieka
środki spożywcze
najwyższe dopuszczalne poziomy
ustawodawstwo
elements harmful to human health
foodstuffs
maximum permissible levels
legislation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Aspekty legislacyjne związane z zanieczyszczeniem środków spożywczych pierwiastkami szkodliwymi dla zdrowia w świetle prac Komisji Europejskiej
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Oksana Orshulayk
Ewelina Chabros
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 131435
10.15199/65.2021.4.3
pierwiastki szkodliwe dla zdrowia człowieka
środki spożywcze
najwyższe dopuszczalne poziomy
ustawodawstwo
elements harmful to human health
foodstuffs
maximum permissible levels
legislation
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH