Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-9
Wykorzystanie testów technologicznych do oceny aktywności osadu czynnego oraz charakterystyki ścieków
Tomasz Baczyński
Piotr Beńko
Wiesława Styka
nr katalogowy: 29857
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-12
Pieczywo funkcjonalne - dlaczego należy je spożywać? (+ errata)
Hanna Kowalska Agata Marzec Monika Janowicz Malwina Mucha
nr katalogowy: 56224
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Napoje funkcjonalne - zdrowie, żywienie, marketing - Cz. 7. Napoje funkcjonalne korzystne dla serca
Adam Bogacz
nr katalogowy: 29441
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-12
Fruktany zbóż funkcjonalne składniki żywności
Iwona Jasińska
Maciej Jakub Kuligowski
Piotr Kołodziejczyk
Jan Michniewicz
nr katalogowy: 73464
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-9
Logika rozmyta w hybrydowym systemie ekspertowym diagnozującym urządzenia elektroniczne
Józef Drabarek
Waldemar Goldyszewicz
nr katalogowy: 79331
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-11
Napoje funkcjonalne - zdrowie, żywienie, marketing. Napoje funkcjonalne - szansa dla producentów i konsumentów. Cz. 1
A. Bogacz
nr katalogowy: 22414
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-4
Napoje funkcjonalne - zdrowie, żywienie, marketing - Cz. 5. Napoje funkcjonalne inaczej... bo z gazem
Adam Bogacz
nr katalogowy: 25449
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-3
Zmyślne zmywanie(II) Mycie naczyń - organizacja zmywalni naczyń stołowych
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 18635
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-12
Napoje funkcjonalne - zdrowie, żywienie, marketing. Cz. 2. Napoje funkcjonalne - trendy i czynniki rozwoju
A. Bogacz
nr katalogowy: 23137
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-5
Napoje funkcjonalne i dodatki - kwiecień 2008 r.
nr katalogowy: 35356
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-2
Szkło nieliniowe dla fotoniki Część 1. Nieliniowość elektryczna szkła
RYSZARD ROMANIUK
nr katalogowy: 33195
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Napoje funkcjonalne i składniki - sierpień 2008 r.
nr katalogowy: 38256
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-2
Nowości
nr katalogowy: 82571
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-1
XII 2013 Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 82265
OPAKOWANIE 2014-12
Najważniejsze dodatki funkcjonalne do opakowań z tworzyw sztucznych
nr katalogowy: 88451
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-4
Za, a nawet przeciw...
Bogdan Mamaj
nr katalogowy: 58706
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-7
Produkty zbożowe źródłem składników mineralnych w diecie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 68967
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2004-2-3
Strzeszczenia Artykułów
nr katalogowy: 5722
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-1
I Kongres "Funkcjonalne wody i napoje z uwzględnieniem funkcjonalnych napojów mlecznych w Polsce i na świecie"
nr katalogowy: 82266
OPAKOWANIE 2023-8
Kwitnie popyt na powłoki funkcjonalne i barierowe
nr katalogowy: 144629
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Białka - charakterystyka, właściwości i ich alternatywne źródła
Iwona Szymańska
Anna Żbikowska
Paulina Mitrosz
nr katalogowy: 117679
10.15199/65.2018.12.6
źródła białka
białka alternatywne
właściwości funkcjonalne
produkcja żywności
sources of protein
alternative proteins
functional properties
food production
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-2
NOWE KSIĄŻKI
nr katalogowy: 60857
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-2
Nowa linia solanek
nr katalogowy: 89670
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2005-1
Kompaktowa łazienka
Ewa Paradowska
nr katalogowy: 15420
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2005-1
Kompaktowa łazienka
Ewa Paradowska
nr katalogowy: 15420
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-3
Napoje funkcjonalne - luty 2010 r.
Adam Bogacz
nr katalogowy: 50740
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-12
Analiza opisu funkcjonalnego oraz strukturalnego złożonego wyrobu odzieżowego
Katarzyna Marciniak
Marian Rybicki
nr katalogowy: 48884
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Król kulinarny
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 86997
AURA 2005-1
TRADYCJA - WSPÓŁCZESNOŚĆ - PRZYSZŁOŚĆ
Zbigniew Szpil
nr katalogowy: 8343
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-5
Suprex® Food funkcjonalne komponenty
LESZEK MOŚCICKI
nr katalogowy: 14058
OPAKOWANIE 2005-8-1
Inteligentne opakowania- nie głupszy papier
Paweł Wandelt
nr katalogowy: 11257
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2005-6
Czujniki bezdotykowe
Tadeusz Zioło
nr katalogowy: 10358
AURA 2005-1
TRADYCJA - WSPÓŁCZESNOŚĆ - PRZYSZŁOŚĆ
Zbigniew Szpil
nr katalogowy: 8343
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-6
Bezpieczeństwo użytkowania instalacji elektrycznych
Andrzej Boczkowsku
nr katalogowy: 21091
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2004-2
Chemikalia funkcjonalne
Z. Raczyńska
nr katalogowy: 4547
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2006-4
Nowa Siedziba Sacmi Polska
nr katalogowy: 22547
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-6
Napoje funkcjonalne - potencjał do wykorzystania
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 20597
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2004-9
JM TRONIK
Adam Gawłowski
nr katalogowy: 7655
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-5
Napoje funkcjonalne. Wody magnezowo-wapniowe
T. Wojtaszek
nr katalogowy: 6810
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-2
Specyfika fundamentowania wieżowców
A. Z. Pawłowski
I. Cała
nr katalogowy: 2386
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-2
DEMANTEX - złoże filtracyjne do odmanganiania wody
nr katalogowy: 82779
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
DEMANTEX - złoże filtracyjne do odmanganiania wody
Ewa Łasińska
Piotr Częścik
Jarosław Ostrowski
nr katalogowy: 77513
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-4
DEMANTEX - złoże filtracyjne do odmanganiania wody
nr katalogowy: 98023
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-11
Napoje funkcjonalne - nowości
nr katalogowy: 22415
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-5
Dodatki funkcjonalne do żywności. Geneza i perspektywy
A. Rutkowski
nr katalogowy: 20806
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2005-5
Nanokrystaliczne warstwy uzyskiwane z wykorzystaniem ablacji laserowej
B. Major
nr katalogowy: 10057
CHŁODNICTWO 2005-8
Krioprotekcja nierozdrobnionego mięsa wieprzowego
Marcin Dziomdziora
Lucjan Krala
nr katalogowy: 8685
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-8
Dobór okna dachowego i usytuowanie go w dachu
nr katalogowy: 17405
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-4
DEMANTEX - złoże filtracyjne do odmanganiania wody
Ewa Łasińska
Piotr Częścik
Jarosław Ostrowski
nr katalogowy: 90901
OPAKOWANIE 2006-3
Opakowania do luksusowych kosmetyków
L. F.
nr katalogowy: 18049
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2004-2
Profile komunikacyjne w sieci PROFIBUS
Dariusz Germanek
nr katalogowy: 2223
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-9
Mieszanki funkcjonalne. Część 1
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 150473
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-3
Studzienka Tegra 600 i jej nastawne kielichy - rozwiązanie na miarę XXI wieku
nr katalogowy: 16546
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-12
Wyroby czekoladowe w grupie żywności funkcjonalnej
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 12865
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Napoje funkcjonalne IV 2014
nr katalogowy: 84848
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2020-1
I Międzynarodowa Konferencja "Materiały Funkcjonalne i Inżynierskie FEM - 2019"
Adam Rylski
nr katalogowy: 125991
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 91486
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-3
PRODUKTY SOJOWE FIRMY CARGILL JAKO FUNKCJONALNE l EKONOMICZNE DODATKI W PRODUKCJI WYROBÓW MIĘSNYCH
nr katalogowy: 1584
ODZIEŻ 2005-4
Elektroniczna rękawówka słupkowa transportem taśmowym oraz inteligentnym panelem IP - 200 C
nr katalogowy: 11023
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Wartość odżywcza i zdrowotna owsa oraz wykorzystanie produktów owsianych
nr katalogowy: 72176
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-2
Jakość smoothies jabłkowych w zależności od odmiany
Jarosław Markowski
Monika Mieszczakowska-Frąc
Karolina Celejewska
Krzysztof Rutkowski
Witold Płocharski
nr katalogowy: 104082
10.15199/64.2017.2.1
SZKŁO I CERAMIKA 2005-2
Nieorganiczne pigmenty inkluzyjne
CECYLIA DZIUBAK
nr katalogowy: 15133
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-3
Odporność na korozję powłok konwersyjnych otrzymywanych z roztworów zawierających związki Ti(III)
JULIUSZ WINIARSKI
BOGDAN SZCZYGIEŁ
nr katalogowy: 50701
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-3
Sofit - estetyczne i funkcjonalne sufity podwieszone Rockwool
Mariusz Mazurek
nr katalogowy: 10451
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-10
Nowa generacja chemikaliów papierniczych osadzonych na włóknach. Zmikronizowana celuloza jako nośnik i środek pomocniczy
A. Ozersky
S. Galic
nr katalogowy: 22077
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-2
Absolut - współczesny fenomen on-line
nr katalogowy: 57403
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-3
Obserwujemy intensywny rozwój napojów funkcjonalnych w świecie - dlaczego niektóre z nich nie mogą utrzymać się na rynku?
Adam Bogacz
nr katalogowy: 83349
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-2
Rozwiązania funkcjonalne radiowych czujników wysokości stosowanych w zapalnikach zbliżeniowych
Maciej Podciechowski
Dariusz Rodzik
Stanisław Żygadło
nr katalogowy: 96812
10.15199/13.2016.2.4
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-7-8
Frakcje azotu w ciągu technologicznym oczyszczalni ścieków
ZOFIA SADECKA
nr katalogowy: 16502
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-7-8
Związki chloroorganiczne w ściekach w zlewni rzeki Utraty
Urszula Dmitruk
Jan Dojlido
Agnieszka Jancewicz
Anna Kwiatkowska
nr katalogowy: 52828
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-5
BIM Kemi - Technologie chemiczne do papierów opakowaniowych - BIM Packaging Solutions
nr katalogowy: 105860
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-5
Związki zapachowe żywności - wyzwanie dla analityka
H.H. Jeleń
nr katalogowy: 7077
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-9
Sód i związki sodu
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 8196
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2011-2
Obiekty wielkopowierzchniowe
Anna Jędrzejewska
nr katalogowy: 60558
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-1
CES 2022 ShowStoppers – SŁUCHAWKI DLA DZIECI
nr katalogowy: 135935
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
X 2013 Napoje funkcjonalne X
Adam Bogacz
nr katalogowy: 81132
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 78975
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 119354
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-14-15
Mosty funkcjonalne i... piękne
Marek Bielski
nr katalogowy: 92339
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Pentozany - budowa, właściwości i znaczenie technologiczne
Sylwia Stępniewska
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 110955
aktywność enzymatyczna
chleb
krzywe pęcznienia
masa cząsteczkowa
pentozany nierozpuszczalne
pentozany rozpuszczalne
enzymatic activity
bread
swelling curves
molecular weight
water insoluble pentosans
water soluble pentosans
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
New Product Development - jak opracowywać nowe napoje funkcjonalne, cz. I
Adam Bogacz
nr katalogowy: 70383
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
Białka serwatkowe właściwości funkcjonalne i zastosowanie
Aneta Brodziak
Jolanta Król
Zygmunt Litwińczuk
nr katalogowy: 66717
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-3
Preparaty białek serwatkowych właściwości funkcjonalne i zastosowanie
Bogdan Dec
nr katalogowy: 90143
10.15199/65.2015.3.3
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-1
Uniwersalne bloki funkcjonalne z wejściami rozszerzającymi funkcjonalność do sterowania napędami technologicznymi
Zbigniew MIKOŚ
Marcin JACHIMSKI
Grzegorz WRÓBEL
nr katalogowy: 88870
10.15199/48.2015.01.05
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-9
Wykładziny Gamrat - światowe oblicze
nr katalogowy: 38168
AURA 2006-12
ZRÓŻNICOWANIE FUNKCJONALNE MAŁYCH ZBIORNIKÓW WODNYCH OLSZTYNA
Renata Tandyrak
Jolanta Grochowska
Beata Dobrowolska
Przemysław Duszkiewicz
Kinga Guzowska
Tomasz Paluch
Anna Pawlikowska
Marta Wilczyńska
nr katalogowy: 22613
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-8
Bezpieczeństwo pożarowe - część X. Funkcjonalne projektowanie budynków z uwagi na bezpieczeństwo pożarowe
M. Kosiorek
G. Sztarbała
nr katalogowy: 17415
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-3
Doskonałe do każdej profesjonalnej kuchni
nr katalogowy: 66295
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
ZIOŁA I PRZYPRAWY PODNOSZĄCE wartość użytkową wyrobów mięsnych
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 141557
jakość wyrobów mięsnych
walory zdrowotne
wartość użytkowa
związki funkcjonalne
przyprawy i zioła
meat products quality
health benefits
added value
functional compounds
spices and herbs
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
ZIOŁA I PRZYPRAWY PODNOSZĄCE wartość użytkową wyrobów mięsnych
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 141557
jakość wyrobów mięsnych
walory zdrowotne
wartość użytkowa
związki funkcjonalne
przyprawy i zioła
meat products quality
health benefits
added value
functional compounds
spices and herbs
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-6-7
Produkty kompleksotwórcze firmy ZSM służące optymalizacji mokrych procesów wykończania tekstyliów
ANTJE MEHLHORN
NICOLAI WICKERT
nr katalogowy: 45260
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-6
Niekorzystne składniki spirytusów i napojów alkoholowych
Urszula Dziekońska
Maria Balcerek
nr katalogowy: 52626
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-7
Zadania integracji systemów w budynkach inteligentnych
Andrzej JABŁOŃSKI
nr katalogowy: 36549
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-1
Mąki funkcjonalne nowa oferta National Starch Food Innovation
nr katalogowy: 32538
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-5
Lody probiotyczne - zdrowe łakocie
ANNA MARIA SZOSLAND-FAŁTYN
nr katalogowy: 25854
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-5
Hydrokoloidy we współczesnej produkcji żywności
ELŻBIETA DŁUŻEWSKA
KRZYSZTOF KRYGIER
nr katalogowy: 25845
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2007-3
Bezpieczeństwo funkcjonalne w zastosowaniach
Ireneusz Rogala
nr katalogowy: 24508
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-1
XXIII Seminarium Stowarzyszenia Polskich Chemików Kolorystów
Wojciech Michałowski
nr katalogowy: 23812
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2012-4
Toaleta damska bardzo glamour
Aneta Siwczuk
nr katalogowy: 72731
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2011-9
WYDAWNICTWA - Nanomateriały inżynierskie
nr katalogowy: 62058
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-11
"Zielone" papiery do produkcji wytrzymałych opakowań
nr katalogowy: 80424
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2015-4
Odpływ ścienny Scada - 3 zalety i wiele korzyści
nr katalogowy: 95460
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-12
Fosforany w żywności
HALINA MAKAŁA
BARBARA CICHY
STANISŁAW FOLEK
nr katalogowy: 31937
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-11
Z prasy technicznej
nr katalogowy: 39177
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-5
Związki azotu i fosforu w ściekach kanalizacji miejskiej
Zofia Sadecka
nr katalogowy: 25807
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-3
Problem szkodliwości barwników azowychdiazowania
AGNIESZKA LISIAK
MICHAŁ MIKLAS
nr katalogowy: 24589
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-10
Rola chemii w kształtowaniu się nowoczesnych społeczeństw
EDWARD GRZYWA
nr katalogowy: 42660
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-3
Analiza światowego rynku napojów funkcjonalnych
Adam Bogacz
nr katalogowy: 34169
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-1
Przeciwutleniacze na rynku żywności funkcjonalnej
Kristen Girard
nr katalogowy: 32546
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Witaminy, karotenoidy, nutraceutyki i inne specjalistyczne dodatki do żywności
nr katalogowy: 29258
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-6
Wody smakowe i napoje funkcjonalne będą napędzać sprzedaż napojów bezalkoholowych
nr katalogowy: 27419
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-6
Funkcjonalne gradientowe i wielowarstwowe struktury nanometrowej grubości, osadzone metodą laserowej ablacji
WALDEMAR MRÓZ
nr katalogowy: 40465
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
Napoje energetyzujące i ich składniki funkcjonalne
MONIKA HOFFMANN
FRANCISZEK ŚWIDERSKI
nr katalogowy: 38038
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
Witaminy, karotenoidy, nutraceutyki i inne specjalistyczne dodatki do żywności
nr katalogowy: 37388
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2008-2
Wzornictwo posadzek W OBIEKTACH HANDLOWYCH
Urszula Wincel
nr katalogowy: 35521
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2012-1
Nietypowa łazienka
Anna Pietrzyk
nr katalogowy: 66735
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2020-1
Dom dla dwojga
nr katalogowy: 125514
OPAKOWANIE 2023-9
Kraftlux – nowa linia ekologicznych toreb premium
nr katalogowy: 145038
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-12
Fungicidal activity of sulfur or selenium atom-containing 2,2,6,6-tetramethylpiperidine derivatives (nitroxides) Aktywność przeciwgrzybicza pochodnych 2,2,6,6-tetrametylopiperydyny (rodników nitroksylowych) zawierających atom siarki lub selenu w cząsteczce
Jerzy Zakrzewski
Bogumiła Huras
Anna Kiełczewska
Jarosław Hupko
Maria Krawczyk
nr katalogowy: 103097
10.15199/62.2016.12.3
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-12
Źródła zagrożeń zawodowych w robotach budowlanych
Bożena Hoła
nr katalogowy: 64816
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Napoje funkcjonalne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 122476
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-2
Powlekanie tekstyliów samochodowych środkami przeciwpalnymi nie zawierającymi bromu i antymonu
HERBERT RÖSCH
nr katalogowy: 33473
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-9
Usuwanie niskich stężeń azotu amonowego z wody
Wiesław Zymon
nr katalogowy: 29862
AURA 2008-10
Gospodarka odpadami realizowana przez związki gmin
HENRYK KULTYS
ANDRZEJ MALAWA
LIDIA SIEJA
nr katalogowy: 38510
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-3
Napoje funkcjonalne - kalejdoskop
Adam Bogacz
nr katalogowy: 34166
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Substancje dodatkowe w produkcji płynnych produktów mleczarskich
DOROTA ZARĘBA
MAŁGORZATA ZIARNO
nr katalogowy: 33816
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Właściwości wypiekowe mąki żytniej i ich ocena na podstawie badania krzywych pęcznienia
Elżbieta Słowik
Małgorzata Mielcarz
nr katalogowy: 31678
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
DSM NUTRITIONAL PRODUCTS - Witaminy, karotenoidy, nutraceutyki i inne specjalistyczne dodatki do żywności
nr katalogowy: 29452
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2007-8
Uznawanie technologii łączenia przyłączy kablowych ochrony katodowej do gazociągu
EUGENIUSZ TURYK
WOJCIECH LEHRICH
EWA LUTEREK
nr katalogowy: 29109
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-6
Funkcjonalne rozwiązanie dla wielokrotnego opakowania
Krzysztof Głowacki
nr katalogowy: 27596
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-6
Dodatki do żywności - Napoje funkcjonalne - zdrowie, żywienie, marketing
Adam Bogacz
nr katalogowy: 27432
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-11
Napoje funkcjonalne - serwis informacyjny
nr katalogowy: 39533
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-10
Napoje funkcjonalne - serwis informacyjny
Adam Bogacz
nr katalogowy: 38920
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-3
Innowacyjność i rozwój
nr katalogowy: 89944
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-1
DODATKI FUNKCJONALNE NA BAZIE BIAŁEK WYKORZYSTYWANE W TECHNOLOGII PRZETWÓRSTWA MIĘSA
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 146999
białkowe dodatki funkcjonalne
wykorzystywanie białek roślinnych i zwierzęcych
cechy funkcjonalne i fizyczne
essential oils
nanoemulsions
antimicrobial effect
antioxidant effect
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-5
Zastosowanie naturalnych antyoksydantów żywności w chłodzonych i mrożonych produktach mięsnych
KRZYSZTOF ĆWIERTNIEWSKI
ELŻBIETA POLAK
nr katalogowy: 25855
CHŁODNICTWO 2008-1-2
Białka roślinne i zwierzęce jako dodatki funkcjonalne w przetwórstwie chłodzonego mięsa i przetworów mięsnych
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 33179
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-12
Trudne i krytyczne miejsca w hydroizolacji basenów
Maciej Rokiel
nr katalogowy: 32052
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-10
Historia rozwoju techniki deskowań w Polsce
Wiktor Piwkowski
Emilia Sojka
nr katalogowy: 30602
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-5
Wpływ bombardowania jonowego na mikrostrukturę i właściwości mikromechaniczne metalicznych nanowarstw na podłożu HDPE
ANNA PIĄTKOWSKA
JACEK JAGIELSKI
PIOTR LIPIŃSKI
RENATA RATAJCZAK
nr katalogowy: 29871
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Napoje funkcjonalne i dodatki - lipiec 2008 r.
nr katalogowy: 37628
CHŁODNICTWO 2008-8
Właściwości prozdrowotne błonnika pokarmowego i możliwości zastosowania w przetwórstwie chłodzonych przetworów mięsnych.
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 37307
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-6
Napoje funkcjonalne i dodatki - maj 2008 r.
nr katalogowy: 36228
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-3
Charakterystyka struktury i właściwości stopu Fe-28Al-5Cr
IWONA BEDNARCZYK
EWELINA BERNSTOCK-KOPACZYŃSKA
MAGDALENA JABŁOŃSKA
DARIUSZ KUC
nr katalogowy: 35988
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2013-2
Przegląd odpływów prysznicowych
Radosław Jaczewski
nr katalogowy: 77016
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-12
Zaawansowane funkcjonalne materiały wytwarzane z użyciem substancji pochodzenia naturalnego
Teofil Jesionowski
Katarzyna Jankowska
Artur Jędrzak
Tadeusz J. Szalaty
Sonia Żółtowska-Aksamitowska
Łukasz Klapiszewski
Agnieszka Kołodziejczak-Radzimska
Monika Stasiewicz
Marcin Wysokowski
Jakub Zdarta
nr katalogowy: 117875
10.15199/62.2018.12.8
OPAKOWANIE 2019-5
Packaging Spectrum: Zastosowanie techniki headspace GC-MS do oznaczania lotnych związków organicznych zawartych w wyrobach do kontaktu z żywnością
Katarzyna Samsonowska
Agnieszka Kwiecień
nr katalogowy: 120421
10.15199/42.2019.5.2
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-1
Norma PRO czy EXPERT? Trudny wybór...
nr katalogowy: 111710
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-2
Innowacyjny duet
Anna Zakrzewska
nr katalogowy: 74782
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Nowoczesne napędy w produkcji i przetwórstwie mleka
nr katalogowy: 139604
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Nowoczesne napędy w produkcji i przetwórstwie mleka
nr katalogowy: 139604
ELEKTROINSTALATOR 2023-5
STEROWANIE ZA POMOCĄ PRZEKAŹNIKÓW MONOSTABILNYCH I BISTABILNYCH
nr katalogowy: 143259
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Związki fenolowe występujące w ziarnie zbóż
Monika Ogórkiewicz
nr katalogowy: 127381
zboża
kwasy fenolowe
odmiana
warunki uprawy
cereals
phenolic acids
variety
growing conditions
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Związki fenolowe występujące w ziarnie zbóż
Monika Ogórkiewicz
nr katalogowy: 127381
zboża
kwasy fenolowe
odmiana
warunki uprawy
cereals
phenolic acids
variety
growing conditions
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-8
Norma PRO czy EXPERT? Trudny wybór...
nr katalogowy: 108742
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-2
Amarantus - wartości odżywcze i funkcjonalne oraz możliwości wykorzystania w profilaktyce żywieniowej
Irena Kłoczko
nr katalogowy: 32766
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-13
Pamięć komputerowa
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 68702
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-25
Zaawansowane materiały i technologie ich wytwarzania
nr katalogowy: 95394
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
Sympozjum produktowe Frutarom Health
Adam Bogacz
nr katalogowy: 90193
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Komponowanie mieszanek funkcjonalnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 94526
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-12
Sympozjum pt. Związki organiczne w środowisku i metody ich analizy
Jadwiga Ostrowska
nr katalogowy: 106932
AURA 2014-5
Oddziaływanie antropogeniczne na środowisko i występowanie zanieczyszczeń estrogenicznych w żywności
Mariusz Dudziak
Edyta Burdzik
nr katalogowy: 84521
AURA 2013-11
Pisaliśmy o tym...1977
nr katalogowy: 80354
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-11
Samo zdrowie
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 102064
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-1
Badania właściwości wybranych związków fosforoorganicznych jako inhibitorów korozji
Magdalena Klakočar-Ciepacz
Bartosz Pięta
Damian Kułakowski
Wojciech Pruszczyński
Jakub Zieliński
Krystyna Hoffmann
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 130029
10.15199/62.2021.1.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-1
Badania właściwości wybranych związków fosforoorganicznych jako inhibitorów korozji
Magdalena Klakočar-Ciepacz
Bartosz Pięta
Damian Kułakowski
Wojciech Pruszczyński
Jakub Zieliński
Krystyna Hoffmann
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 130029
10.15199/62.2021.1.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-1
Badania właściwości wybranych związków fosforoorganicznych jako inhibitorów korozji
Magdalena Klakočar-Ciepacz
Bartosz Pięta
Damian Kułakowski
Wojciech Pruszczyński
Jakub Zieliński
Krystyna Hoffmann
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 130029
10.15199/62.2021.1.5
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-2
Napoje funkcjonalne - zdrowie, żywienie, marketing Cz. 4. Ekspansja gigantów i co z tego może wyniknąć (cd.)
nr katalogowy: 24364
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-3
SAN® 10 i SAN® 10 XS - igły do specjalnych zastosowań
nr katalogowy: 132308
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-1
Napoje funkcjonalne - zdrowie, żywienie, marketing Cz. 3. Ekspansja gigantów i co z tego może wyniknąć
ADAM BOGACZ
nr katalogowy: 23837
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2013-1
Nowoczesna łazienka jakość, design, wykonawstwo
nr katalogowy: 75633
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Napoje Funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 70413
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2015-9
Zastosowania zespołów zabezpieczeń rodziny iZAZ
Michał Krzęcio
nr katalogowy: 93405
10.15199/74.2015.9.8
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-7
Projektowanie wentylacji pożarowej garaży
Grzegorz Krajewski
Wojciech Węgrzyński
nr katalogowy: 92557
10.15199/33.2015.07.14
AURA 2015-9
Życie w węglowodorowych ekosystemach morskich
Piotr Skubała
nr katalogowy: 93383
10.15199/2.2015.9.7
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2017-5
Dlaczego związki fosforoorganiczne mogą być skutecznymi wielofunkcyjnymi inhibitorami korozji stali węglowej w obojętnych środowiskach wodnych?
MAGDALENA KLAKOČAR-CIEPACZ
BARTŁOMIEJ KOBIAŁKA
RENATA KĘDZIOR
nr katalogowy: 105135
10.15199/40.2017.5.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-4
Postęp w poznawaniu chemicznych zależności między roślinami a owadami
JURAJ HARMATHA
JAN NAWROT
nr katalogowy: 108114
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-4
Insektycydy fosforoorganiczne i ich znaczenie we współczesnej ochronie roślin
JÓZEF KROCZYŃSKI
BOHDAN ŚLEDZIŃSKI
SŁAWOMIR WNUK
nr katalogowy: 107615
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Zrównoważone technologie wykorzystanie roślinnych produktów ubocznych
Hanna Kowalska
Agata Marzec
Jolanta Kowalska
Kinga Samborska
Alicja Stelmach
Andrzej Lenart
nr katalogowy: 111724
10.15199/65.2018.1.6
odzyskiwanie składników odżywczych
wzbogacanie żywności
nutrients recovery
natural ingredients
food enrichment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
High tech w chłodnictwie przemysłowym? Tak! 45 kW energii elektrycznej zamiast 200 kW!
nr katalogowy: 61897
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2013-1
Nowa generacja sterowników swobodnie programowalnych SIMATIC S7-1500
nr katalogowy: 74800
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-8
Idealna ściana
Jan Szczygielski
nr katalogowy: 92955
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-3
SAN® 10 i SAN® 10 XS - igły do specjalnych zastosowań
nr katalogowy: 132308
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-1
Siarka
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 49340
AURA 2014-4
RECENZJE
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 83375
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-2
Materiały - Urządzenia - Technologie
nr katalogowy: 41501
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-4
Wyniki badań pasz i materiałów paszowych z Polski w latach 2012-2014 na obecność mikotoksyn
nr katalogowy: 90414
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-2
Usuwanie jonów rtęci ze ścieków
ROMUALD BOGOCZEK
ELŻBIETA KOCIOŁEK-BALAWEJDER
ADEART KOGUT
nr katalogowy: 107201
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-7
Badanie formowania się związków intermetalicznych w bezołowiowych połączeniach podzespołów ultraminiaturowych
Aneta Araźna
Tomasz Serzysko
Kamil Janeczek
nr katalogowy: 91932
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-12
Zastosowanie cząstek srebra o wymiarach atomowych w obróbce wykończalniczej w celu nadania tekstyliom cech antybakteryjnych
Romualda Koźmińska
Izabela Oleksiewicz
Włodzimierz Dominikowski
Andrzej Mościcki
nr katalogowy: 56532
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-11
Sole morfoliniowe. Synteza i zastosowanie
NINA BORUCKA
BARTOSZ MARKIEWICZ
JULIUSZ PERNAK
nr katalogowy: 55562
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-2
Heterocykliczne aminy aromatyczne w produktach mięsnych
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 96671
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-8
Optoelektroniczny system do wykrywania markerów chorobowych w wydychanym powietrzu
Zbigniew BIELECKI
Tadeusz STACEWICZ
Jacek WOJTAS
Janusz MIKOŁAJCZYK
Dariusz SZABRA
Artur PROKOPIUK
Mirosław NOWAKOWSKI
Robert MĘDRZYCKI
nr katalogowy: 93167
10.15199/13.2015.8.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Kwas cykoriowy i jego właściwości lecznicze
Renata Choińska
Małgorzata Zawadzka
Aleksandra Golonko
Renata Świsłocka
Włodzimierz Lewandowski
nr katalogowy: 127571
10.15199/62.2020.8.19
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-6
Postępy nauki i techniki
nr katalogowy: 6838
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH