Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przyprawy i zioła przyprawowe w żywieniu człowieka
Halina Makała
nr katalogowy: 140126
przyprawy
zioła przyprawowe
zastosowanie
właściwości
żywienie człowieka
spices
seasoning herbs
application
properties
human nutrition
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przyprawy i zioła przyprawowe w żywieniu człowieka
Halina Makała
nr katalogowy: 140126
przyprawy
zioła przyprawowe
zastosowanie
właściwości
żywienie człowieka
spices
seasoning herbs
application
properties
human nutrition
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Zioła i przyprawy - naturalne konserwanty żywności
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 140125
mięso
utlenianie lipidów
zioła i przyprawy
związki bioaktywne
naturalne konserwanty
meat
lipid oxidation
herbs and spices
bioactive compounds
natural preservatives
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Zioła i przyprawy - naturalne konserwanty żywności
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 140125
mięso
utlenianie lipidów
zioła i przyprawy
związki bioaktywne
naturalne konserwanty
meat
lipid oxidation
herbs and spices
bioactive compounds
natural preservatives
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
Dodatki ziołowe
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 116751
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
ZIOŁA I PRZYPRAWY PODNOSZĄCE wartość użytkową wyrobów mięsnych
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 141557
jakość wyrobów mięsnych
walory zdrowotne
wartość użytkowa
związki funkcjonalne
przyprawy i zioła
meat products quality
health benefits
added value
functional compounds
spices and herbs
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
ZIOŁA I PRZYPRAWY PODNOSZĄCE wartość użytkową wyrobów mięsnych
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 141557
jakość wyrobów mięsnych
walory zdrowotne
wartość użytkowa
związki funkcjonalne
przyprawy i zioła
meat products quality
health benefits
added value
functional compounds
spices and herbs
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Zioła i przyprawy najczęstsze zagrożenia mikrobiologiczne
Elżbieta Maćkiw
Katarzyna Kucharek
Joanna Kowalska
Monika Stasiak
nr katalogowy: 123532
10.15199/65.2019.11.4
zioła i przyprawy
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
patogeny
herbs and spices
microbiological contamination
pathogens
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Właściwości funkcjonalne wybranych przypraw naturalnych w technologii mięsa
Ewa Burczyk
Jacek Kondratowicz
Weronika Niszczak
nr katalogowy: 124494
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-1
PRZYPRAWY WARZYWNE
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 146998
przyprawy warzywne
przyprawianie
warzywa suszone
vegetable spices
seasoning
dried vegetables
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-5
Biesiada przy grillu
nr katalogowy: 113660
grillowanie
mięso
przyprawy
sosy
potrawy mięsne z grilla
grilling
meat
spices
herbs
sauces
grilled meat dishes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wpływ metody suszenia na zawartość polifenoli ogółem, chlorofili i witaminy C w kolendrze siewnej (Coriandrum sativum L.)
Izabela Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 141627
10.15199/65.2023.1.3
kolendra siewna
polifenole ogółem
chlorofile
witamina C
coriander
total polyphenols
chlorophylls
vitamin C
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wpływ metody suszenia na zawartość polifenoli ogółem, chlorofili i witaminy C w kolendrze siewnej (Coriandrum sativum L.)
Izabela Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 141627
10.15199/65.2023.1.3
kolendra siewna
polifenole ogółem
chlorofile
witamina C
coriander
total polyphenols
chlorophylls
vitamin C
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wpływ metody suszenia na zawartość polifenoli ogółem, chlorofili i witaminy C w kolendrze siewnej (Coriandrum sativum L.)
Izabela Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 141627
10.15199/65.2023.1.3
kolendra siewna
polifenole ogółem
chlorofile
witamina C
coriander
total polyphenols
chlorophylls
vitamin C
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wpływ metody suszenia na zawartość polifenoli ogółem, chlorofili i witaminy C w kolendrze siewnej (Coriandrum sativum L.)
Izabela Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 141627
10.15199/65.2023.1.3
kolendra siewna
polifenole ogółem
chlorofile
witamina C
coriander
total polyphenols
chlorophylls
vitamin C
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Sól na cenzurowanym
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 142320
potrawy restauracyjne
chlorek sodu
redukcja zawartości soli
ograniczenie solenia
zioła i przyprawy
dobór potraw prewencja nadciśnienia
restaurant dishes
sodium chloride
salt reduction
salting limitation
herbs and spices
selection of dishes
prevention of hypertension
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Sól na cenzurowanym
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 142320
potrawy restauracyjne
chlorek sodu
redukcja zawartości soli
ograniczenie solenia
zioła i przyprawy
dobór potraw prewencja nadciśnienia
restaurant dishes
sodium chloride
salt reduction
salting limitation
herbs and spices
selection of dishes
prevention of hypertension
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-9
FAŁSZOWANIE ŻYWNOŚCI Cz. II
Halina Makała
nr katalogowy: 145095
przyprawy
zioła przyprawowe
metody fałszowania
niezgodności autentyczności
kontrole
spices
spice herbs
counterfeiting methods
authenticity discrepancies
controls
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Z odrobiną pikanterii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 125365
przyprawy
przyprawy korzenne
przyprawy ziołowe
przyprawy warzywne
walory smakowo-zapachowe
właściwości barwiące
wykorzystanie kulinarne
spices
spices
herbal spices
vegetable spices
flavor-fragrance qualities
coloring properties
culinary use
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Rośliny zielarskie - źródło surowców dla przetwórstwa i przemysłu spożywczego
Wiesława Rosłon
nr katalogowy: 37627
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Peklowanie mięsa
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Klaudia Wołyńczuk
nr katalogowy: 114008
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Kwintesencja smaku
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 112576
sosy
składniki
warzywa
owoce
grzyby
przyprawy
zioła
kulinarne zastosowanie
sauces
ingredients
vegetables
fruit
mushrooms
spices
herbs
culinary use
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-2
Składniki fitochemiczne i działanie przeciwutleniające przypraw poprawiających jakość mięsa i jego produktów
Agnieszka Starek-Wójcicka
Aleksandra Rolewicz
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 147305
zioła i przyprawy
przeciwutleniacze
jakość mięsa
trwałość produktów pochodzenia zwierzęcego
herbs and spices
antioxidants
meat quality
durability of animal products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Radiacyjna konserwacja i identyfikacja napromieniowania żywności
Wojciech Głuszewski
Grzegorz Guzik
nr katalogowy: 136029
10.15199/65.2022.1.3
promieniowanie jonizujące
radioliza
utrwalanie żywności
identyfikacja napromieniowania żywności
ionizing radiation
radiolysis
food preservation
identification of food irradiation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Radiacyjna konserwacja i identyfikacja napromieniowania żywności
Wojciech Głuszewski
Grzegorz Guzik
nr katalogowy: 136029
10.15199/65.2022.1.3
promieniowanie jonizujące
radioliza
utrwalanie żywności
identyfikacja napromieniowania żywności
ionizing radiation
radiolysis
food preservation
identification of food irradiation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Radiacyjna konserwacja i identyfikacja napromieniowania żywności
Wojciech Głuszewski
Grzegorz Guzik
nr katalogowy: 136029
10.15199/65.2022.1.3
promieniowanie jonizujące
radioliza
utrwalanie żywności
identyfikacja napromieniowania żywności
ionizing radiation
radiolysis
food preservation
identification of food irradiation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Radiacyjna konserwacja i identyfikacja napromieniowania żywności
Wojciech Głuszewski
Grzegorz Guzik
nr katalogowy: 136029
10.15199/65.2022.1.3
promieniowanie jonizujące
radioliza
utrwalanie żywności
identyfikacja napromieniowania żywności
ionizing radiation
radiolysis
food preservation
identification of food irradiation
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przydatność i dobór przypraw w produkcji wyrobów drobiowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 140127
mięso drobiowe
smakowitość wyrobów
przyprawy
przyprawianie
poultry meat
products tastiness
spices
seasoning (spicing)
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przydatność i dobór przypraw w produkcji wyrobów drobiowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 140127
mięso drobiowe
smakowitość wyrobów
przyprawy
przyprawianie
poultry meat
products tastiness
spices
seasoning (spicing)
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-3
Influence of alternating electromagnetic field exposure on photon emission of brew of selected plants
Anna Miernik
Stepan Kovalyshyn
nr katalogowy: 142244
10.15199/48.2023.03.20
photon emission
brew
plants
electromagnetic field
emisja fotonowa
napary
rośliny
pole elektromagnetyczne
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Związki bioaktywne w przyprawach i ich rola w dietoterapii
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
Małgorzata Wrzosek
nr katalogowy: 123536
10.15199/65.2019.11.6
przyprawy
dieta
żywienie
zdrowie
spices
diet
nutrition
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Przyprawy – naturalne składniki żywności
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 130594
10.15199/65.2021.2.4
przyprawy
oregano
szałwia
rozmaryn
olejki eteryczne
utrwalanie żywności
spices
oregano
sage
rosemary
essential oils
preservation of food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Przyprawy – naturalne składniki żywności
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 130594
10.15199/65.2021.2.4
przyprawy
oregano
szałwia
rozmaryn
olejki eteryczne
utrwalanie żywności
spices
oregano
sage
rosemary
essential oils
preservation of food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Zioła – obiecująca perspektywa dla polskiego piwowarstwa
Mateusz Haładaj
Anna Goszkiewicz
Maria Buła
nr katalogowy: 148467
10.15199/64.2024.2.3
zioła
piwo
piwowarstwo
piwo ziołowe
herbs
beer
brewing
herbal beer
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Czystość mikrobiologiczna wybranych suszonych ziół
Izabela Podgórska
nr katalogowy: 106755
10.15199/65.2017.6.5
czystość mikrobiologiczna
zioła
bakterie
drożdże
grzyby pleśniowe
microbiological purity
herbs
bacteria
yeast
molds
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Herbs and propolis as functional additives for fodder industry. Zioła i propolis jako dodatki funkcjonalne dla przemysłu paszowego
Robert Kupczyński
Tomasz Piasecki
Michał Bednarski
nr katalogowy: 78601
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Kuchnia staropolska
nr katalogowy: 141822
kuchnia staropolska
składniki
dania
old Polish cuisine
ingredients
meals
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-3
Influence of alternating electromagnetic field exposure on photon emission of brew of selected plants
Anna Miernik
Stepan Kovalyshyn
nr katalogowy: 142244
10.15199/48.2023.03.20
photon emission
brew
plants
electromagnetic field
emisja fotonowa
napary
rośliny
pole elektromagnetyczne
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kimchi – fermentowany przysmak warzywny o właściwościach funkcjonalnych – szansa na nowy asortyment żywności funkcjonalnej w Polsce
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 139107
10.15199/64.2022.4.3
żywność funkcjonalna
warzywa
fermentacja mlekowa
warzywa fermentowane
functional foods
vegetable
lactic acid fermentation
fermented vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kimchi – fermentowany przysmak warzywny o właściwościach funkcjonalnych – szansa na nowy asortyment żywności funkcjonalnej w Polsce
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 139107
10.15199/64.2022.4.3
żywność funkcjonalna
warzywa
fermentacja mlekowa
warzywa fermentowane
functional foods
vegetable
lactic acid fermentation
fermented vegetables
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-1
WPŁYW DODATKÓW PASZOWYCH O DZIAŁANIU IMMUNOMODULUJĄCYM, PRE- I PROBIOTYKÓW ORAZ ZIÓŁ na status zdrowotny i jakość uzyskiwanego mięsa drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 135925
dodatki paszowe
żywienie drobiu
status zdrowotny
jakość mięsa
feed additives
poultry nutrition
health status
meat quality
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Prozdrowotnie w gastronomii(IV) Pożegnanie z solniczką
Ewa Czarniecka-Skubina
Ewa Ołubiec-Opatowska
nr katalogowy: 113103
żywność
sód
sól kuchenna
ograniczenie ilości soli w potrawach Title: Farewell to the salt cellar
food
sodium
salt
reduction of the amount of salt in dishes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Czarnuszka siewna, tarczyca bajkalska, łuska gryki – potencjalne źródła naturalnych przeciwutleniaczy
Adam Zwolan
nr katalogowy: 138326
10.15199/65.2022.6.7
utlenianie lipidów
przeciwutleniacze
czarnuszka
tarczyca bajkalska
gryka
lipid oxidation
antioxidants
black cumin
baikal skullcap
buckwheat
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Czarnuszka siewna, tarczyca bajkalska, łuska gryki – potencjalne źródła naturalnych przeciwutleniaczy
Adam Zwolan
nr katalogowy: 138326
10.15199/65.2022.6.7
utlenianie lipidów
przeciwutleniacze
czarnuszka
tarczyca bajkalska
gryka
lipid oxidation
antioxidants
black cumin
baikal skullcap
buckwheat
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Czarnuszka siewna, tarczyca bajkalska, łuska gryki – potencjalne źródła naturalnych przeciwutleniaczy
Adam Zwolan
nr katalogowy: 138326
10.15199/65.2022.6.7
utlenianie lipidów
przeciwutleniacze
czarnuszka
tarczyca bajkalska
gryka
lipid oxidation
antioxidants
black cumin
baikal skullcap
buckwheat
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Czarnuszka siewna, tarczyca bajkalska, łuska gryki – potencjalne źródła naturalnych przeciwutleniaczy
Adam Zwolan
nr katalogowy: 138326
10.15199/65.2022.6.7
utlenianie lipidów
przeciwutleniacze
czarnuszka
tarczyca bajkalska
gryka
lipid oxidation
antioxidants
black cumin
baikal skullcap
buckwheat
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRZECIWDROBNOUSTROJOWE DZIAŁANIE marynat do mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
Edyta Lipińska
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 143393
mięso
marynata
działanie przeciwdrobnoustrojowe
Salmonella
meat
marinade
antimicrobial activity
Salmonella
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRZECIWDROBNOUSTROJOWE DZIAŁANIE marynat do mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
Edyta Lipińska
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 143393
mięso
marynata
działanie przeciwdrobnoustrojowe
Salmonella
meat
marinade
antimicrobial activity
Salmonella
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-9
Walory surowca mięsnego pozyskiwanego od jeleniowatych
Marek Zin
Janusz R. Mroczek
Karolina Mroczek
nr katalogowy: 122549
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-5
Przydatność tłuszczu jako składnika marynat
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 120392
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5a
Przebiegi prądów i napięć podczas rozwoju wyładowań w układach z dielektrykiem stałym
Krzysztof KOGUT
Krzysztof KASPRZYK
Beata ZBOROMIRSKA-WNUKIEWICZ
nr katalogowy: 67777
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Owocowy zawrót głowy
nr katalogowy: 108489
owoce
zioła
desery zimne
desery mrożone
desery gorące
fruits
herbs
cold desserts
frozen desserts
hot desserts
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Prosto z grilla!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138204
grillowanie
mięso
marynowanie
przyprawy
warunki grillowania
potrawy z grilla
grilling
meat
marinating
spices
grilling conditions
grilled dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Prosto z grilla!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138204
grillowanie
mięso
marynowanie
przyprawy
warunki grillowania
potrawy z grilla
grilling
meat
marinating
spices
grilling conditions
grilled dishes
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
we Wrocławiu Effect of mineral-organic feed additives on the content of elements in raw egg material. Wpływ mineralno-organicznych preparatów paszowych na zawartość pierwiastków w surowcu jajczarskim
Fabiola Bubela
Zbigniew Dobrzański
Monika Kowalska-Góralska
Sebastian Opaliński
Tadeusz Trziszka
nr katalogowy: 77330
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Developing a new process for adipic acid production
Dawid Lisicki
Beata Orlińska
Kamil Peckh
Tomasz Martyniuk
Krzysztof Dziuba
nr katalogowy: 151024
10.15199/62.2024.10.7
kwas adypinowy
cykloheksanon
utlenianie
adipic acid
oxidation
cyclohexanone
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-2
Study of the process of active-ventilation drying of legume grasses’ fractional processing products
Hryhorii KALETNIK
Vitalii YAROPUD
Yurii POLIEVODA
Olena SOLONA
Ihor BABYN
Ihor TVERDOKHLIB
nr katalogowy: 147350
10.15199/48.2024.02.32
drying
structural and technological scheme
heat and mass exchange equipment
dryer
alfalfa
calculation
simulation
parame
suszarnia
schemat konstrukcyjny i technologiczny
urządzenia do wymiany ciepła i masy
suszarnia
lucerna
obliczenia
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-5
Marynaty w zgodzie z tradycją
Katarzyna Tkacz
Monika Modzelewska-Kapituła
Jarosław Kowalik
Weronika Zduńczyk
nr katalogowy: 131849
marynowanie
marynaty kwaśne
surowce mięsne
marinating
sour marinades
meat
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Charakterystyka olejów tłoczonych na zimno z wybranych nasion ziół i pestek owoców
Patrycja Goździk
Małgorzata Wroniak
Anna Florowska
nr katalogowy: 129751
10.15199/65.2020.12.4
oleje tłoczone na zimno
nasiona
zioła
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
cold-pressed oils
seeds
herbs
fatty acid composition
tocopherols
sterols
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Charakterystyka olejów tłoczonych na zimno z wybranych nasion ziół i pestek owoców
Patrycja Goździk
Małgorzata Wroniak
Anna Florowska
nr katalogowy: 129751
10.15199/65.2020.12.4
oleje tłoczone na zimno
nasiona
zioła
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
cold-pressed oils
seeds
herbs
fatty acid composition
tocopherols
sterols
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Charakterystyka olejów tłoczonych na zimno z wybranych nasion ziół i pestek owoców
Patrycja Goździk
Małgorzata Wroniak
Anna Florowska
nr katalogowy: 129751
10.15199/65.2020.12.4
oleje tłoczone na zimno
nasiona
zioła
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
cold-pressed oils
seeds
herbs
fatty acid composition
tocopherols
sterols
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-5
Skład chemiczny i aktywność biologiczna gruszyczki Pyrola calliantha H. Andr.
Jinying Guo
Liang Ma
Hong Lu
Zefeng Miao
Xuxia Guo
nr katalogowy: 120218
10.15199/62.2019.5.4
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-7
Wykorzystanie folii i powłok biodegradowalnych do przedłużania trwałości produktów
MIŁOSZ TRYMERS
MARTA ŻUK
KATARZYNA TKACZ
nr katalogowy: 149626
folie jadalnie
powłoki jadalne
trwałość żywności
ekstrakty roślinne
olejki eteryczne
edible films
edible coatings
shelf life
plant extracts
essential oils
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-3
Charakterystyka wybranych naturalnych metod utrwalania mięsa i przetworów mięsnych
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 119417
10.15199/65.2019.3.6
świeże mięso
produkty mięsne
utrwalanie
chłodzenie
technologie ochronne
bioprotekcja naturalna
fresh meat
meat products
preservation
refrigeration
preservation technologies
natural bioprotection
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-1
Wpływ dodatków przeciwutleniających na wybrane właściwości chemiczne oleju z nasion maku tłoczonego na zimno
Agata Blicharz-Kania
Anna Pecyna
Dariusz Andrejko
Agnieszka Sagan
Beata Zdybel
Zbigniew Kobus
nr katalogowy: 124471
10.15199/62.2020.1.15
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne - bakterie z grupy Bacillus cereus
Elżbieta Maćkiw
Joanna Kowalska
Monika Stasiak
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 118821
10.15199/65.2019.2.6
bacillus cereus
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
zagrożenia mikrobiologiczne
bacillus cereus group
safety criteria
microbiological contamination
microbiological hazard
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-8
Ocena aspektów energetycznych oświetlenia stosowanego do uprawy roślin
Mateusz FELDZENSZTAJN
Adam MAZIKOWSKI
nr katalogowy: 144442
10.15199/48.2023.08.35
oświetlenie roślin
uzysk masy suchej
oszczędność energii
efektywność energetyczna
plants illumination
dry mass yield
energy saving
energy efficiency
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
Aromatyzowane napoje spirytusowe
Mateusz Różański
Maria Balcerek
Katarzyna Pielech-Przybylska
nr katalogowy: 115056
10.15199/64.2018.7.4
napoje spirytusowe
aromatyzowanie
maceracja
surowce roślinne
owoce
spirit beverages
aromatization
maceration
plant raw materials
fruits
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Charakterystyka oraz możliwości wykorzystania mięsa dwóch rodzimych ras bydła - białogrzbietej i polskiej czerwonej
Małgorzata Pasternak
Maria Walczycka
nr katalogowy: 122452
10.15199/65.2019.9.4
rasy rodzime
bioróżnorodność
jakość mięsa
native breeds
biodiversity
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Fitomelatonina w produktach spożywczych
Jacek Anioła
Aleksandra Malinowska
nr katalogowy: 111727
10.15199/65.2018.1.8
melatonina
zawartość fitomelatoniny
czynniki
żywność pochodzenia roślinnego
melatonin
phytomelatonin content
factors
plant foods
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-6
Effect of electromagnetic field interaction on photon emission of infusions of selected plants
Anna MIERNIK
Stepan KOVALYSHYN
nr katalogowy: 148989
10.15199/48.2024.06.28
photon emission
essential oils
eucalyptus
electric field
emisja fotonowa
olejki eteryczne
eukaliptus
pole elektryczne
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Znaczenie glutenu w technologii żywności i jego wpływ na zdrowie konsumenta
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 130597
10.15199/65.2021.2.6
gluten
zboża
zdrowie
dieta
gluten
grains
health
diet
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Znaczenie glutenu w technologii żywności i jego wpływ na zdrowie konsumenta
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 130597
10.15199/65.2021.2.6
gluten
zboża
zdrowie
dieta
gluten
grains
health
diet
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Projektowanie funkcjonalnych piw rzemieślniczych o właściwościach prozdrowotnych
Katarzyna Gościnna
Jarosław Pobereżny
Elżbieta Wszelaczyńska
Sylwia Łaba
Krzysztof Świerczyński
nr katalogowy: 121993
10.15199/65.2019.8.10
piwo
dodatki funkcjonalne
polifenole
zdolność przeciwutleniająca
beer
functional additives
total phenols
antioxidant activity
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-9
Pożywne i wygodne
Soups in Gastronomy
nr katalogowy: 115759
zupy
rodzaje
wywar
składnik główny
zagęszczanie
żywność wygodna
soups
types
bouillon
main component
thickening
convenient food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-4
Piwa owocowe – korzyści i zagrożenia związane z wykorzystaniem owoców w technologii piwowarstwa
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 144701
10.15199/64.2023.4.1
piwa owocowe
biofilm
zanieczyszczenia piwa
bezpieczeństwo żywności
fruit beers
biofilm
beer contamination
food safety
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-5
Piwo gruit – zapomniany średniowieczny napój
Krystian Klimczak
Monika Cioch-Skoneczny
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 145717
10.15199/64.2023.5.5
piwo gruit
zioła
fermentacja spontaniczna
koncentrat słodowy
gruit beer
herbs
spontaneous fermentation
malt concentrate
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-2
Strategie eliminacji zapachu knura w wieprzowinie
Katarzyna Tkacz
Monika Modzelewska-Kapituła
Marzena Zając
nr katalogowy: 147306
zapach knura
genetyka
żywienie zwierząt
folie jadalne
przyprawy
boar taint
genetics
animal nutrition
edible films
spices
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-5
EDUKACJA
nr katalogowy: 76952
OPAKOWANIE 2010-I
Activities of Polish Chamber of Packaging
Wacław Wasiak
nr katalogowy: 50914
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-10
14th QMOD conference on Quality and Service Sciences ICQSS 2011
Maciej Urbaniak
nr katalogowy: 62942
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-1
Pointwise completeness and pointwise degeneracy of standard and positive linear systems with state-feedbacks and their relationship with electrical circuits
Tadeusz KACZOREK
nr katalogowy: 49704
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5b
Intelligent Digital Multi-purpose Vehicle Instrument
Shoucheng DING
Jianhai LI
Limei XIAO
Rui HUANG
Shizhou YANG
nr katalogowy: 67832
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-3
Corrosion reliability of microelectronic devices. Part I: Fundamentals
ZDZISŁAW TRZASKA
nr katalogowy: 50820
OPAKOWANIE 2012-9e
Pont Packaging: visually attractive and cost effective packaging
nr katalogowy: 71170
PACKAGING REVIEW 2024-1
ON THE SAFETY OF PACKAGING AND PACKAGED PRODUCT
nr katalogowy: 147839
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-5
Scheffer Krantechnik developing products state of the art
nr katalogowy: 126380
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-5
Scheffer Krantechnik developing products state of the art
nr katalogowy: 126380
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-4
THE 29TH INTERNATIONAL SCIENCE CONFERENCE THE PROBLEMS OF SUSTAINABLE AGRICULTURE, PROTECTION OF RURAL AREAS, WATER RESOURCES AND ENVIRONMENT
nr katalogowy: 146686
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
The degradation of mechanical properties of Al-Si5-Cu2-Mg and Al-Cu4-Ni2-Mg alloys after soaking at high temperature
Małgorzata Wierzb ińska
Jan Sieniawski
Grażyna Mrówka-Nowotnik
nr katalogowy: 52741
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
The elevated temperatures influence on the cobalt base cladding layer
Hanna Smoleńska
nr katalogowy: 52687
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-5
Overview of scalability and reliability problem in sdn networks
Sylwester KACZMAREK
Jacek Andrzej LITKA
nr katalogowy: 98388
10.15199/59.2016.5.3
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-5
ANNEX ITU Secretary-General' Call for Action World Telecommunication and Information Society Day 2012
nr katalogowy: 67413
GOSPODARKA WODNA 2024-6
Bydgoszcz – the development of the city in harmony with the river. The city’s riverine DNA
DOMINIKA MUSZYŃSKA-JELESZYŃSKA
nr katalogowy: 149139
10.15199/22.2024.6.2
Bydgoszcz
a riverfront city
waterfront architecture
revitalization
riverfront areas
competitive advantages
Bydgoszcz
miasto nadrzeczne
architektura nadrzeczna
rewitalizacja
obszary nadrzeczne
przewaga konkurencyjna
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-1
High temperature properties of thick-film and LTCC components
Damian Nowak
Mateusz Janiak
Andrzej Dziedzic
Tomasz Piasecki
nr katalogowy: 65199
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-1
Meander monopole LTCC antenna for ISM 2.4 GHz
Jan Macioszczyk
Arkadiusz Dąbrowski
Piotr Słobodzian
Leszek Golonka
nr katalogowy: 82069
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-5
Influence of variable casting wall thickness and shell mold material and its thermal properties on secondary dendrite arm spacing in IN 713C superalloy castings
Agnieszka Szczotok
nr katalogowy: 101849
10.15199/28.2016.5.2
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
WYMAGANIA ORAZ UWARUNKOWANIA związane z schładzaniem i zamrażaniem surowców pochodzenia zwierzęcego
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 143998
procesy schładzania i rozmrażania mięsa
technika i technologie mrożenia
jakość rozmrożonego mięsa
chilling and thawing processes
freezing technique and technology
quality of thawed meat
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
WYMAGANIA ORAZ UWARUNKOWANIA związane z schładzaniem i zamrażaniem surowców pochodzenia zwierzęcego
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 143998
procesy schładzania i rozmrażania mięsa
technika i technologie mrożenia
jakość rozmrożonego mięsa
chilling and thawing processes
freezing technique and technology
quality of thawed meat
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-12
Modelling and evaluation of bistatic radar systems' capabilities
Tadeusz Nowak
Mateusz Mazur
Jarosław Pędziwiatr
Andrzej Nalewaja
Mirosław Sankowski
nr katalogowy: 64784
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2a
Classification and Comparison of BPFC Techniques: A Review
Yong CHEN
Wen-ping DAI
nr katalogowy: 74427
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-2
Health, safety and environmental aspects during welding and allied processes - Leonardo da Vinci project
Joanna Wyciślik
Jolanta Matusiak
nr katalogowy: 89585
10.15199/24.2015.2.5
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-2
Health, safety and environmental aspects during welding and allied processes - Leonardo da Vinci project
Joanna Wyciślik
Jolanta Matusiak
nr katalogowy: 89585
10.15199/24.2015.2.5
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2024-2
CO PISZĄ INNI?
nr katalogowy: 148542
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-3
A novel experimental setup for accelerated reliability assesment of solder and adhesive joints
KRZYSZTOF MAŁECKI
KRZYSZTOF URBAŃSKI
ARTUR WYMYSŁOWSKI
nr katalogowy: 58405
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-11
Ontology-based approach to scada systems vulnerabilities representation for CIP
MICHAŁ CHORAŚ
ANNA STACHOWICZ
RAFAŁ KOZIK
ADAM FLIZIKOWSKI
RAFAŁ RENK
nr katalogowy: 47716
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-10
Fractional-order systems: their properties and applications*
ZDZISŁAW TRZASKA
nr katalogowy: 39288
OPAKOWANIE 2007-I
The Packaging Industry in Sweden
Bo Wallteg
nr katalogowy: 25076
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-11
Investigation of silicon nitride and DLC thin films hardness deposited with RF PECVD method
Magdalena Dominik
Mateusz Śmietana
Krystian Król
nr katalogowy: 95195
10.15199/13.2015.11.8
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-3
THE JUBILEE OF THE XXV INTERNATIONAL SCIENTIFIC CONFERENCE OF INSITUTE OF TECHNOLOGY ADN LIFE SCIENCES
nr katalogowy: 124388
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-3
Internet of Things for Enhancement the Quality of Community: Case Study of Aquatic Nursery in Songkhla Lake Basin
Wasana BOONSONG
nr katalogowy: 130674
10.15199/48.2021.03.26
IoT
water temperature
DO
WMS
Pearson’s correlation
Internet Rzeczy
jakość wody
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-4
Friction free, hard and super-hard carbon-based coating for industrial application
WITOLD PRECHT
WOJCIECH JURCZAK
nr katalogowy: 79732
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-9
Corrugated board production and consumption 2018 in Poland
Agnieszka Werner
nr katalogowy: 122525
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3b
Research on the Intercommunication of Healthy Records and Hospital Medical Records
Guang DONG
Weili SHI
Jing LIU
Yinlong HU
nr katalogowy: 66615
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-7
Chaotic characteristics of time series of partial discharges in oilpaper insulation and their applications in pattern recognition
LUO YONGFEN
LI JUNHAO
HUANG PING
JI SHENGCHANG
LI YANMING
nr katalogowy: 60827
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-11
A dedicated high-level language for implementing nonrecursive filter banks and transforms
MAREK PARFIENIUK
nr katalogowy: 56003
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-6
Quaternions and octonions in signal processing - fundamentals and some new results
Kajetana M. Snopek
nr katalogowy: 92010
10.15199/59.2015.6.6
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-8-9
IMPLEMENTATION OF CONTENT-BASED PROTECTION AND RELEASE IN SOFTWARE-DEFINED NETWORKS
Sebastian Szwaczyk
Konrad Wrona
Sander Oudkerk
nr katalogowy: 93766
10.15199/59.2015.8-9.57
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2024-5
Protective clothing and equipment for use in hazardous situations and in training – main principles on risk assessm
MAGDALENA CICHECKA
nr katalogowy: 151048
10.15199/60.2024.5.5
protective clothing
body armour
training
hazard
risk
risk assessment
odzież ochronna
osłony i ochrony osobiste
szkolenie
zagrożenie
ryzyko
ocean ryzyka
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-3
THE JUBILEE OF THE XXV INTERNATIONAL SCIENTIFIC CONFERENCE OF INSITUTE OF TECHNOLOGY ADN LIFE SCIENCES
nr katalogowy: 124388
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-11
The development of the complex of pulse-modulation amplifiers of voltage and current
Ruslan UFA
Mikhail ANDREEV
Vladimir RUDNIK
Svyatoslav YUDIN
Nina KOSMYNINA
nr katalogowy: 123259
10.15199/48.2019.11.47
electric power system
amplifiers of current and voltage
development
tests.
wzmacniacz prądu I napięcia
modulacja impulsowa.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-2
An analysis of selected aspects of transmission capacity for replacement of overhead power lines with cable lines
Jacek KOZYRA
Zbigniew ŁUKASIK
Aldona KUŚMIŃSKA-FIJAŁKOWSKA
nr katalogowy: 147368
10.15199/48.2024.02.50
High Temperature Cables
Cable Rating
Adaptation works
AFL
ACSR
ACSS/TW
Przewody wysokotemperaturowe
Obciążalność przewodu
Prace dostosowawcze
AFL
ACSR
ACSS/TW
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11a
Prof. Jacek Żurada elected as IEEE Vice President Technical Activities
nr katalogowy: 72071
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-12
The analysis of the surface roughness impact on the structure of oxidation products layer of the alloy Ti-25Al-12,5Nb
JOANNA MAŁECKA
nr katalogowy: 102702
10.15199/40.2016.12.2
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-3
Profile and professional career of graduates in Materials Engineering, AGH Faculty of Non-Ferrous Metals
Maria Richert
Wacław Muzykiewicz
Katarzyna Łyp-Wrońska
nr katalogowy: 99373
10.15199/28.2016.3.8
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2008-11
OCENA JAKOŚCI INSTALACYJNYCH RUR MIEDZIANYCH
BOŻENA BORYCZKO
JAN OSIKA
KRZYSZTOF ŻABA
nr katalogowy: 39257
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-6
Surface morphology and optical properties of polymer thin films
JAN Weszka
Magdalena Szindler
Maria Bruma
nr katalogowy: 68613
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Działalność normalizacyjna w branży przetwórstwa owocowo-warzywnego
Aleksander Jakubowski
nr katalogowy: 41726
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1b
Design and Implementation of a ZigBee-Based Wireless Automatic Meter Reading System
Hung-Cheng CHEN
Long-Yi CHANG
nr katalogowy: 65406
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1a
Set up and test of a LiFePO4 battery bank for electric vehicle
Paulo G. PEREIRINHA
Joao P. TROVAO
Alekssander SANTIAGO
nr katalogowy: 65370
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-7
Angielski dla behapowców - Lekcja 31
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 69394
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-6
Research achievements of the DSOD Lodz in the field of photovoltaics
Katarzyna Znajdek
Maciej Sibiński
nr katalogowy: 68618
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-11
Scripting languages for simulations in modern SCADA systems
PAWEŁ MARCINIAK
ZBIGNIEW KULESZA
ANDRZEJ NAPIERALSKI
RAFAŁ KOTAS
nr katalogowy: 55998
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2016-3
Decision Making Model of Data Center Chilled Water Cooling System
PIOTR KOWALSKI
MIECZYSŁAW POROWSKI
nr katalogowy: 97444
10.15199/9.2016.3.4
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-6
Struktura i właściwości powłok ze stopów Inconel 625 i 686 napawanych metodą CMT na rury i ściany szczelne kotłów energetycznych
Jan Kusiński
Marek Blicharski
Łukasz Cieniek
Stanisław Dymek
Magdalena Rozmus-Górnikowska
Monika Solecka
Katarzyna Faryj
nr katalogowy: 95605
10.15199/28.2015.6.2
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-1
The characteristic of deformability of Fe–Ni superalloy during high-temperature deformation
Kazimierz J. Ducki
nr katalogowy: 96776
10.15199/28.2016.1.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-12
Effects of sodium chloride in feed on growth performance of grass carp
Yu Hu
Shaoming Li
Junde Fan
Yujing Hu
Jiamin Ren
Yu Zhang
Jianzhou Tang
nr katalogowy: 146553
10.15199/62.2023.12.1
grass carp
sodium chloride
fish feed
mass growth performanc
amur
chlorek sodu
pasza dla ryb
przyrost masy ciała
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-8
Power quality analysis. Case study for induction motor and 110/35kV substation
Nuri Berisha
Bahri Prebreza
Petrit Emini
nr katalogowy: 144428
10.15199/48.2023.08.21
Power quality
Total harmonic distortion
voltage dips and swells
ETAP
Jakość energii
całkowite zniekształcenia harmoniczne
zapady i skoki napięcia
ETAP
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-2
A VECM Analysis of the Impact of Economic Growth and Investment on Electricity Consumption in Indonesia
Andi Abdul Halik LATEKO
Yusri Syam AKIL
nr katalogowy: 147346
10.15199/48.2024.02.28
Vector Error Correction Model
economic growth
investment
electricity consumption
Indonesia
Vector Error Correction Model
wzrost gospodarczy
inwestycje
zużycie energii elektrycznej
Indonezja
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-7
Estimation of electric and magnetic field intensities under power transmission lines in real country conditions
Michał ZEŃCZAK
nr katalogowy: 36547
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-6
Cooperative design and control of distributed harmonic and reactive compensators
Elisabetta TEDESCHI
Paolo TENTI
nr katalogowy: 35739
OPAKOWANIE 2007-I
The National Packaging Competition PakStar 2006
Barbara Grabowska
Aleksander Sołtan
nr katalogowy: 25084
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-11
Microstructure and corrosion behaviour of magnesium alloy AZ91: Infl uence of rare earths as alloying elements
AHMED M. EL-AZIZ
nr katalogowy: 47973
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-10
Application of Genetic Algorithms and Hopfield Neural Networks to Combined Economic and Emission Dispatch (CEED)
Mohamed BENYAHIA
Lahouaria BENASLA
Mostefa RAHL
nr katalogowy: 47433
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-2
Microstructure and mechanical properties of ODS steels sintered under high pressure
nr katalogowy: 84300
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-8
Narażenie na substancje niebezpieczne w sektorze gospodarki odpadami (1)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 121669
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-2
Opportunities for integration of modern systems into control processes in intelligent buildings
Daniel KORENČIAK
Miroslav GUTTEN
nr katalogowy: 65980
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-10
A Simple and Accurate CMOS Sample-and-Hold Circuit Using Dual Output-OTA
Thanat NONTHAPUTHA
Montree KUMNGERN
Nawaphol THEPNARIN
nr katalogowy: 128268
10.15199/48.2020.10.30
Sample-and-hold
operational transconductance amplifier
dual-output.
układ Sample-and_Hold
wzmacniacz transkonduktancyjny
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-4
Use of nanomaterials in the development of intelligent sport equipment
Mao Min
Duan Baobin
nr katalogowy: 148285
10.15199/62.2024.4.8
public sports
nanomaterials
sport equipment
service quality
nanocoatings
fitness equipment
nanosensors
intelligent runways
sport venues
sport publiczny
nanomateriały
sprzęt sportowy
jakość usług
nanopowłoki
sprzęt fitness
nanosensory
inteligentne bieżnie
obiekty sportowe
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-4
Use of nanomaterials in the development of intelligent sport equipment
Mao Min
Duan Baobin
nr katalogowy: 148285
10.15199/62.2024.4.8
public sports
nanomaterials
sport equipment
service quality
nanocoatings
fitness equipment
nanosensors
intelligent runways
sport venues
sport publiczny
nanomateriały
sprzęt sportowy
jakość usług
nanopowłoki
sprzęt fitness
nanosensory
inteligentne bieżnie
obiekty sportowe
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-21
Introduction to the technical and legal problems for the use of construction objects for defence and security of the state
Adam BARYŁKA
nr katalogowy: 122630
Building object
defence
safety
building operation
construction process
construction law.
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-4
A quantitative description of the microstructure of hot-deformed Ni-Fe superalloy
KAZIMIERZ J. DUCKI
JACEK MENDALA
LUCJAN SWADŹBA
nr katalogowy: 79708
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-3
Perspectives of biomimetics in materials science and engineering
Katarzyna Konopka
Leopold Jeziorski
nr katalogowy: 78027
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2010-6
Evaluation of the quality of audio signals transmitted by the telecommunication channels
Andrzej Dobrucki
Piotr Kozłowski
nr katalogowy: 52589
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-6
Structure and properties of the FeAl (HVOF, HVAF, DGS) coatings for power industry
Cezary Senderowski
Tomasz Durejko
Dariusz Zasada
Wojciech Napadłek
Zbigniew Bojar
nr katalogowy: 103151
10.15199/28.2016.6.1
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2019-3
22nd International Conference "Advanced Materials and Technologies AMT'2019"
nr katalogowy: 121109
PACKAGING REVIEW 2023-1
Tradeshow Trio For Flexible And Corrugated Packaging – Success Built On Quality
Anna Naruszko
nr katalogowy: 142663
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Technologie mechatroniczne w rolnictwie
K. Mikucki
nr katalogowy: 1122
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-7
Digital Energy Path for Planning and Operation of the sustainable grid, products and society – project objectives and selected preliminary results in Polish conditions
Łukasz ROKICKI
Mirosław PAROL
Paweł PIOTROWSKI
Marcin KOPYT
Jakub DOMASZEWSKI
Bartłomiej ARENDARSKI
Przemysław KOMARNICKI
nr katalogowy: 149506
10.15199/48.2024.07.05
planning and operation of digital solutions
sustainable power grid
electricity forecasting
statistical analysis of data
planowanie i funkcjonowanie rozwiązań cyfrowych
zrównoważona sieć elektroenergetyczna
prognozowanie mocy i energii elektrycznej
analiza statystyczna danych
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-12
Calculation of Forces Imposed on Particles in AC Dielectrophoresis
Eugeniusz KURGAN
Piotr GAS
nr katalogowy: 48800
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-6
Comparison of Electric and Radiometric Methods for Liquid Dielectric Diagnostic
Michal KRBAL
Jaroslav STEPANEK
Ludek PELIKAN
Jaroslava ORSAGOVA
Iraida KOLCUNOVA
nr katalogowy: 120448
10.15199/48.2019.06.04
Liquid Dielectric
Mineral Oil
Silicone Liquid
Spectroradiometer
Spectrum
UV-vis
Spectroscopy
D-lamp
właściwości dielektryczne płynów
metoda fotometryczna
metoda radiometryczna
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3b
Study of the Nanotechnology in Manufacture of Generators
Jianguo SHENG
Cancan ZHANG
Ping ZENG
nr katalogowy: 66618
OPAKOWANIE 2009-I
More packaging and the right sort of packaging can help to curb world hunger!
nr katalogowy: 42498
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
The investigations of Fe-Al phases formation arround SHS reaction in isothermal conditions
EWELINA POCHEĆ
STANISŁAW JÓŹ WIA K
KRZYSZTO F KARCZEWSKI
ZBIGNIEW BOJAR
nr katalogowy: 52716
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Fluidized Bed Atmospheric Diffusion Treatment (F-A/D-T) – scopes and limitations
Józef Jasiński
Leopold Jeziorski
Jarosław Jasiński
nr katalogowy: 52684
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-1
Summaries of selected articles
nr katalogowy: 81994
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-6
Biomedical inspired surface modification
KLAUDIA TREMBECKA-WÓJCIGA
ROMAN MAJOR
JUERGEN M. LACKNER
BOGUSLAW MAJOR
nr katalogowy: 88485
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-10
Two types of atmospheric pressure plasma jet - construction and features
Michał Babij
Zbigniew W. Kowalski
nr katalogowy: 87355
10.15199/ELE-2014-165
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10a
Fluid mechanics analysis and realization of electric and program for solar chimney power generation project—a case in China
Liu Zhiqi
Liu Liqun
Sun Zhiyi
Lin Jinbao
Liu Chunxia
Zhang lin
nr katalogowy: 71309
OPAKOWANIE 2012-9e
Schumacher Packaging: strength lies in cardboard
nr katalogowy: 71163
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1a
Design of Efficient Adaptive Neuro-Fuzzy Controller Based on Supervisory Learning Capable for Speed and Torque Control of BLDC Motor
Mohammad-Reza MOSAVI
Abdoreza RAHMATI
Alireza KHOSHSAADAT
nr katalogowy: 65380
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5b
Teaching Research on Cryptography in Computer Science and Technology Specialty
Yi SUN
Jianmin DONG
Hongwei GUO
Liang WANG
Zhaohai RAN
nr katalogowy: 67841
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-5
Eccentricity fault identification in round rotor synchronous motors considering load variation
Bashir Mahdi EBRAHIMI
Jawad FAIZ
Mohammad ETEMADREZAIE
Mojtaba BABAIE
nr katalogowy: 60008
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-4
Recognition and characterization of defects in GaN epilayers
ELŻBIETA JEZIERSKA
JOLANTA BORYSIUK
nr katalogowy: 79713
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
A Novel Multi-objective Optimization Dispatch Model for Hybrid Thermal-Wind-PV Power System
Yanan WEI
Dongxiao NIU
Yan LU
nr katalogowy: 75251
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-3
Simulation and modelling of planar EMI/RFI Filters
Piotr RYDLICHOWSKI
WOJCIECH BANDURSKI
nr katalogowy: 58404
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-3
Laser patterning of coloured green ceramic tapes
KAROL MALECHA
DOMINIK JURKÓW
JOHANNA STIERNSTEDT
LESZEK GOLONKA
nr katalogowy: 58403
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-3
Tool for monitoring and analysing noise level and technological parameters on welding workstation
Jolanta MATUSIAK
Joanna WYCIŚLIK-SOŚNIERZ
Leszek SZUBERT
nr katalogowy: 104598
10.15199/24.2017.3.2
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-6
Modernizacja posadowień maszyn i urządzeń okrętowych oraz przemysłowych z zastosowaniem tworzywa chemoutwardzalnego EPY. II. Prognozowanie i badania właściwości termomechanicznych tworzywa
Magdalena Urbaniak
Jędrzej Ratajczak
nr katalogowy: 95642
10.15199/28.2015.6.39
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-8
Positivity and stability of discrete-time and continuous-time nonlinear systems
Tadeusz KACZOREK
nr katalogowy: 92800
10.15199/48.2015.08.30
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-4
Contribution to the optimization and control of a Photovoltaic system connected to the Grid based a five levels inverter
Belgacem AIS
Tayeb ALLAOUI
Abdelkader CHAKER
Abderrahmane HEBIB
Blkacem BELABBAS
Lalia MERABET
nr katalogowy: 131004
10.15199/48.2021.04.12
PV system
Sliding mode control
Adaptive PI Fuzzy Logic
Passive E-L Model
Five levels Inverter
system fotowoltaiczny
przekształtnik
MMMT – nmaxum Power Point Tracking
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-12
Effects of sodium chloride in feed on growth performance of grass carp
Yu Hu
Shaoming Li
Junde Fan
Yujing Hu
Jiamin Ren
Yu Zhang
Jianzhou Tang
nr katalogowy: 146553
10.15199/62.2023.12.1
grass carp
sodium chloride
fish feed
mass growth performanc
amur
chlorek sodu
pasza dla ryb
przyrost masy ciała
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Optimisation of electric and catalytic properties of the nanocrystalline RuO2 for catalytic applications
AGNIESZKA KOPIA
IRENEUSZ SULIGA
MACIEJ TYKA
nr katalogowy: 27475
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Basic electrical and optical properties of protective SiCx and SiNy layers
SYLWESTER KANIA
BOGDAN G. WENDLER
MARCIN JACHOWICZ
JANUSZ ZIMNICKI
nr katalogowy: 27473
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-5
Microstructure and mechanical properties of AlCu4SiMg alloy severely deformed by ECAE method
SONIA BOCZKAL
MARZENA LECH-GREGA
JULIUSZ SENDERSKI
BARTŁOMIEJ PŁONKA
nr katalogowy: 38839
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-5
Razem możemy więcej!...
AGNIESZKA WERNER
nr katalogowy: 105862
PACKAGING REVIEW 2022-3
Transition in packaging at Fachpack 2022
Anna Naruszko
nr katalogowy: 139741
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-3
An intelligent sensor platform with an open architecture for monitoring and controlling cyber-physical
Tomasz RYMARCZYK
Krzysztof KRÓL
Andrzej ZAWADZKI
Michał OLESZEK
Grzegorz KŁOSOWSKI
nr katalogowy: 130675
10.15199/48.2021.03.27
electrical capacitance tomography
cyber-physical systems sensors
process tomography
elektryczna tomografia pojemnościowa
czujniki systemów cyber-fizycznych
tomografia procesowa
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-1
Accurate Fault Detection and Location in Power Transmission Line Using Concurrent Neuro Fuzzy Technique
Patrick S.Pouabe Eboule
Ali N. Hasan
nr katalogowy: 129828
10.15199/48.2021.01.07
Transmission Line Systems
Fault Detection
Fault Location
Concurrent Neuro-Fuzzy Technique
Systemy linii przesyłowych
Wykrywanie uszkodze´ n
Lokalizacja usterki
Równoczesna technika neuro-rozmyta
POLISH TECHNICAL REVIEW 2021-4
CONSTRUCTIONAL AND TECHNICAL INFRASTRUCTURE OF BIOGAS PRODUCTION
Kinga BOREK
Wacław ROMANIUK
nr katalogowy: 135285
10.15199/180.2021.4.3
substrates
methane fermentation
biogas
solar collector
biogas desulphurization device
tank for biogas storager
substraty
fermentacja metanowa
biogaz
kolektor słoneczny
urządzenie do odsiarczania biogazu
zbiornik do magazynowania biogazu
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-7
Constructability and observability of standard and positive electrical circuits
Tadeusz KACZOREK
nr katalogowy: 77948
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-5
The economic feasibility analysis of generated photovoltaic energy in the USTO campus
Nessim Abderrahim BOURAHLA
Mustapha BENGHANEM
Mamadou DOUMBIA
Hamid BOUZEBOUDJA
nr katalogowy: 119956
10.15199/48.2019.05.35
Grid-connected photovoltaic system- PV array - Microgrid –
Renewable energy - Economic analysis.
sieć fotowoltaiczna
aspekty ekonomiczne
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-3
A Proxy-based Approach for Data Exchange and Interoperability between IEEE1888.4 Local and Global Storages
T. INTHASUTH
Y. KAEWJUMRAS
T. MAISEN
A. CHANGDEE
K. SUREEYA
W. BOONSONG
nr katalogowy: 147753
10.15199/48.2024.03.231
Proxy
ESP8266
IoT
IEEE1888
Interoperability
Proxy
ESP8266
IoT
IEEE1888.4
interoperacyjność
OPAKOWANIE 2009-I
From water to vodka: How to improve products and productive processes the answer at 23rd SIMEI
nr katalogowy: 42514
OPAKOWANIE 2009-I
Turkish Packaging Industry
Aslihan Arikan
nr katalogowy: 42497
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-3
Electrical and thermal conductivities of nano and microcrystalline copper and composite thin-layer electrodeposits
MARIA TRZASKA
nr katalogowy: 41997
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-1
Discussion on existing methodologies for the responsibilities assignment problem
Andrés PAVAS
Volker STAUDT
Horacio TORRES-SÁNCHEZ
nr katalogowy: 41158
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2009-5
Anodic and nanostructural layers on titanium and its alloys for medical applications
ELŻBIETA KRASICKA-CYDZIK
KAZIMIERZ KOWALSKI
AGNIESZKA KACZMAREK
nr katalogowy: 47819
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH