Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przyprawy i zioła przyprawowe w żywieniu człowieka
Halina Makała
nr katalogowy: 140126
przyprawy
zioła przyprawowe
zastosowanie
właściwości
żywienie człowieka
spices
seasoning herbs
application
properties
human nutrition
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przyprawy i zioła przyprawowe w żywieniu człowieka
Halina Makała
nr katalogowy: 140126
przyprawy
zioła przyprawowe
zastosowanie
właściwości
żywienie człowieka
spices
seasoning herbs
application
properties
human nutrition
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
Dodatki ziołowe
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 116751
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-1
Metody modelowania sygnałów zmodulowanych w programie SPICE
Paweł Górecki
nr katalogowy: 96281
10.15199/13.2016.1.7
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-2
Modelowanie modułów termoelektrycznych w programie SPICE - przegląd
Krzysztof POSOBKIEWICZ
Krzysztof GÓRECKI
nr katalogowy: 130165
10.15199/48.2021.02.01
PICE
modelowanie
moduł termoelektryczny (TEM)
moduł Peltiera-Seebecka
pompa ciepła Peltiera (TEC)
generator termoelektryczny (TEG).
SPICE
modelling
Thermoelectric Modules (TEM)
Peltier-Seebeck Module
Thermoelectric Cooler (TEC)
Thermoelectric Generator (TEG).
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-10
SPICE-aided Modelling of Monolithic PWM Switched Voltage Regulators Including the Bipolar Output Stage with Selfheating Taken into Account
Krzysztof GÓRECKI
Janusz ZARĘBSKI
nr katalogowy: 47427
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Rośliny zielarskie - źródło surowców dla przetwórstwa i przemysłu spożywczego
Wiesława Rosłon
nr katalogowy: 37627
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Zioła i przyprawy - naturalne konserwanty żywności
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 140125
mięso
utlenianie lipidów
zioła i przyprawy
związki bioaktywne
naturalne konserwanty
meat
lipid oxidation
herbs and spices
bioactive compounds
natural preservatives
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-6
Modele i makromodele tranzystorów MOS mocy dla programu SPICE
JANUSZ ZARĘBSKI
DAMIAN BISEWSKI
nr katalogowy: 44783
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Zioła i przyprawy - naturalne konserwanty żywności
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 140125
mięso
utlenianie lipidów
zioła i przyprawy
związki bioaktywne
naturalne konserwanty
meat
lipid oxidation
herbs and spices
bioactive compounds
natural preservatives
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-10
Modelowanie diod SiCPiN w programie SPICE
Janusz ZARĘBSKI
Damian BISEWSKI
Krystian KACZERSKI
nr katalogowy: 145809
10.15199/48.2023.10.44
węglik krzemu
dioda PiN
modelowanie
SPICE
silicon carbide
PiN diode
modeling
SPICE
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-10
Charakterystyki i parametry tranzystora SiC BJT
Joanna PATRZYK
Janusz ZARĘBSKI
Damian BISEWSKI
nr katalogowy: 150788
10.15199/48.2024.10.62
BJT
silicon carbide
SPICE
modeling
tranzystor bipolarny
węglik krzemu
SPICE
modelowanie
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-12
Modelowanie diod Schottky'ego
nr katalogowy: 102964
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wpływ metody suszenia na zawartość polifenoli ogółem, chlorofili i witaminy C w kolendrze siewnej (Coriandrum sativum L.)
Izabela Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 141627
10.15199/65.2023.1.3
kolendra siewna
polifenole ogółem
chlorofile
witamina C
coriander
total polyphenols
chlorophylls
vitamin C
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wpływ metody suszenia na zawartość polifenoli ogółem, chlorofili i witaminy C w kolendrze siewnej (Coriandrum sativum L.)
Izabela Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 141627
10.15199/65.2023.1.3
kolendra siewna
polifenole ogółem
chlorofile
witamina C
coriander
total polyphenols
chlorophylls
vitamin C
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wpływ metody suszenia na zawartość polifenoli ogółem, chlorofili i witaminy C w kolendrze siewnej (Coriandrum sativum L.)
Izabela Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 141627
10.15199/65.2023.1.3
kolendra siewna
polifenole ogółem
chlorofile
witamina C
coriander
total polyphenols
chlorophylls
vitamin C
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wpływ metody suszenia na zawartość polifenoli ogółem, chlorofili i witaminy C w kolendrze siewnej (Coriandrum sativum L.)
Izabela Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 141627
10.15199/65.2023.1.3
kolendra siewna
polifenole ogółem
chlorofile
witamina C
coriander
total polyphenols
chlorophylls
vitamin C
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-10
Porównanie wybranych narzędzi do symulacji przetwornic dc-dc
Kalina DETKA
Michał DOWNAR-ZAPOLSKI
Krzysztof GÓRECKI
nr katalogowy: 150776
10.15199/48.2024.10.50
Ansys Simplorer
PLECS
przetwornica dc-dc
SEPIC
SPICE
Ansys Simplorer
PLECS
dc-dc converters
SEPIC
SPICE
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-9
FAŁSZOWANIE ŻYWNOŚCI Cz. II
Halina Makała
nr katalogowy: 145095
przyprawy
zioła przyprawowe
metody fałszowania
niezgodności autentyczności
kontrole
spices
spice herbs
counterfeiting methods
authenticity discrepancies
controls
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-7
Badanie właściwości wybranych modeli tranzystorów bipolarnych z izolowaną bramką
Paweł GÓRECKI
Krzysztof GÓRECKI
Janusz ZARĘBSKI
nr katalogowy: 107472
10.15199/48.2017.07.19
IGBT
SPICE
modelowanie
półprzewodnikowe przyrządy mocy.
IGBT
SPICE
modeling
power semiconductor devices.
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-1
The electrothermal model of the choking-coil for SPICE
Krzysztof Górecki
Kalina Detka
nr katalogowy: 82056
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-11
Dopracowane pomysły na wysokiej jakości produkty mięsne
Piotr Andrzej Pawłowski
nr katalogowy: 63862
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2020-4
SYMULACJE NIE TYLKO DLA ELEKTRONIKÓW
nr katalogowy: 126119
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-12
Elektrotermiczny stałoprądowy model fotoogniwa
Krzysztof Górecki
Paweł Górecki
nr katalogowy: 81433
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-7
Analiza stanów przejściowych w transformatorze piezoelektrycznym typu Rosena
Jerzy LUCIŃSKI
nr katalogowy: 60815
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-11a
Model regulatora impulsowego współpracującego z synchroniczną przetwornicą dc-dc
Krzysztof GÓRECKI
nr katalogowy: 55751
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Zioła – obiecująca perspektywa dla polskiego piwowarstwa
Mateusz Haładaj
Anna Goszkiewicz
Maria Buła
nr katalogowy: 148467
10.15199/64.2024.2.3
zioła
piwo
piwowarstwo
piwo ziołowe
herbs
beer
brewing
herbal beer
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-9
Ocena przydatności wybranych modeli łącznika diodowotranzystorowego do wyznaczania charakterystyk przetwornicy SEPIC
Krzysztof GÓRECKI
Kalina DETKA
nr katalogowy: 115808
10.15199/48.2018.09.09
przetwornice dc-dc
modele uśrednione
SPICE
symulacje komputerowe
dc-dc converters
average models
SPICE
computer simulations
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-5
Uśredniony elektrotermiczny model przetwornicy boost uwzględniający nieliniowość dławika
Krzysztof GÓRECKI
nr katalogowy: 91069
10.15199/48.2015.05.31
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-8
NIE BÓJ SIĘ ZMIENIAĆ USTAWIEŃ AUTOMATYCZNYCH W SPICE
nr katalogowy: 139149
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-1
PRZYPRAWY WARZYWNE
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 146998
przyprawy warzywne
przyprawianie
warzywa suszone
vegetable spices
seasoning
dried vegetables
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-10
Technical solutions and SPICE modelling of optical sensors
Waldemar WOJCIK
Maria VISTAK
Zinoviy MYKYTYUK
Ruslan POLITANSKYI
Ivan DISKOVSKYI
Orest SUSHYNSKYI
Iryna KREMER
Taras PRYSTAY
Assel JAXYLYKOVA
Indira SHEDREYEVA
nr katalogowy: 128256
10.15199/48.2020.10.18
impedance converters
noise immunity
parasitic signal
optoelectronic sensor
SPICE simulation
przetwornik impedancji
odporność na zakłócenia
sygnał pasożytniczy
czujnik optoelektroniczny
symulacja SPICE
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-3
Influence of alternating electromagnetic field exposure on photon emission of brew of selected plants
Anna Miernik
Stepan Kovalyshyn
nr katalogowy: 142244
10.15199/48.2023.03.20
photon emission
brew
plants
electromagnetic field
emisja fotonowa
napary
rośliny
pole elektromagnetyczne
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-10
Ocena przydatności modeli firmy Infineon do modelowania tranzystorów IGBT
Paweł GÓRECKI
nr katalogowy: 122733
10.15199/48.2019.10.30
IGBT
modelowanie
SPICE
PLECS.
IGBT
modelling
SPICE
PLECS.
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2017-10
Modelowanie właściwości elektrolizera w programie SPICE
Paweł Górecki
Krzysztof Górecki
Janusz Zar ębski
nr katalogowy: 110146
10.15199/13.2017.10.4
elektrolizer
modelowanie
SPICE
pomiary
symulacje komputerowe
electrolyser
modelling
SPICE
measurements
computations
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-10
Modelowanie wpływu zewnętrznego pola elektromagnetycznego na charakterystyki wybranych elementów elektronicznych
Krzysztof GÓRECKI
Janusz ZARĘBSKI
Witold J. STEPOWICZ
Paweł GÓRECKI
Damian BISEWSKI
Kalina DETKA
Przemysław PTAK
Jacek DĄBROWSKI
Małgorzata GODLEWSKA
Kamil BARGIEŁ
Joanna SZELĄGOWSKA
nr katalogowy: 122732
10.15199/48.2019.10.29
modelowanie
elementy półprzewodnikowe
SPICE
zewnętrzne pole elektromagnetyczne
symulacje komputerowe.
modelling
semiconductor devices
SPICE
external electromagnetic field
computer simulations.
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
ZIOŁA I PRZYPRAWY PODNOSZĄCE wartość użytkową wyrobów mięsnych
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 141557
jakość wyrobów mięsnych
walory zdrowotne
wartość użytkowa
związki funkcjonalne
przyprawy i zioła
meat products quality
health benefits
added value
functional compounds
spices and herbs
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
ZIOŁA I PRZYPRAWY PODNOSZĄCE wartość użytkową wyrobów mięsnych
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 141557
jakość wyrobów mięsnych
walory zdrowotne
wartość użytkowa
związki funkcjonalne
przyprawy i zioła
meat products quality
health benefits
added value
functional compounds
spices and herbs
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-1
Modelowanie elementów indukcyjnych w programie SPICE
K. Górecki
J. Zarębski
nr katalogowy: 985
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Zioła i przyprawy najczęstsze zagrożenia mikrobiologiczne
Elżbieta Maćkiw
Katarzyna Kucharek
Joanna Kowalska
Monika Stasiak
nr katalogowy: 123532
10.15199/65.2019.11.4
zioła i przyprawy
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
patogeny
herbs and spices
microbiological contamination
pathogens
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-9
Modelowanie charakterystyk monokrystalicznych ogniw fotowoltaicznych przy różnych warunkach oświetlenia
Ewa KRAC
Jacek DĄBROWSKI
Krzysztof GÓRECKI
Janusz ZARĘBSKI
nr katalogowy: 115812
10.15199/48.2018.09.13
ogniwa fotowoltaiczne
modelowanie
pomiary
SPICE
solar cells
modelling
measurements
SPICE
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-12
Ocena dokładności firmowych modeli tranzystorów SiC-MOS
Damian BISEWSKI
Emilia LUBICZ-KROŚNICKA
nr katalogowy: 134785
10.15199/48.2021.12.39
modelowanie
MOSFET
SiC
SPICE
modelling
MOSFET
SiC
SPICE
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-11
Model monolitycznego impulsowego regulatora napięcia L296 dla programu SPICE uwzględniający samonagrzewanie
J. Zarębski
K. Górecki
K. Posobkiewicz
nr katalogowy: 1241
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-9
KSIĄŻKI - Janusz WALCZAK, Marian PASKO - Zastosowanie programu SPICE w analizie obwodów elektrycznych i elektronicznych
Konrad Skowronek
nr katalogowy: 3841
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-11
Symulacje nieizotermicznych charakterystyk statycznych diody Schottky'ego z węglika krzemu w programie SPICE
J. Zarębski
J. Dąbrowski
nr katalogowy: 1238
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2005-4
Modele impulsowego regulatora napięcia MC34063A dla programu SPICE
K. Posobkiewicz
K. Górecki
J. Zarębski
nr katalogowy: 9034
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Owocowy zawrót głowy
nr katalogowy: 108489
owoce
zioła
desery zimne
desery mrożone
desery gorące
fruits
herbs
cold desserts
frozen desserts
hot desserts
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2005-5
Model transformatora impulsowego dla programu SPICE uwzględniający wpływ temperatury na jego charakterystyki
K. Górecki
J. Zarębski
nr katalogowy: 9050
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-1
Problematyka modelowania w programie SPICE charakterystyk stałoprądowych elektroizolowanych diodowych modułów mocy zawierających diody typu PiN oraz diody typu FRED
Jacek Dąbrowski
Janusz Zarębski
nr katalogowy: 65218
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-6
Electrothermal Model of Ferromagnetic Cores
Krzysztof GÓRECKI
Małgorzata GODLEWSKA
nr katalogowy: 91616
10.15199/48.2015.06.32
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-2
Modelowanie ogniw fotowoltaicznych w programie SPICE
Ewa KRAC
Krzysztof GÓRECKI
nr katalogowy: 130166
10.15199/48.2021.02.02
ogniwa fotowoltaiczne
modelowanie
pomiary
SPICE
solar cells
modelling
measurements
SPICE
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Wpływ postaci modelu termicznego na dokładność obliczania charakterystyk statycznych modułu IGBT
Krzysztof Górecki
Paweł Górecki
nr katalogowy: 139295
10.15199/48.2022.09.35
moduł IGBT
model termiczny
samonagrzewanie
wzajemne sprzężenia termiczne
analiza elektrotermiczna
SPICE.
IGBT module
thermal model
self-heating
mutual thermal couplings
electrothermal analysis
SPICE
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Wpływ postaci modelu termicznego na dokładność obliczania charakterystyk statycznych modułu IGBT
Krzysztof Górecki
Paweł Górecki
nr katalogowy: 139295
10.15199/48.2022.09.35
moduł IGBT
model termiczny
samonagrzewanie
wzajemne sprzężenia termiczne
analiza elektrotermiczna
SPICE.
IGBT module
thermal model
self-heating
mutual thermal couplings
electrothermal analysis
SPICE
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-2
Modelling a single phase multicell DC/AC inverter using FPGA
Stanisław PIRÓG
Marcin BASZYŃSKI
nr katalogowy: 33443
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-10
Analiza właściwości przetwornicy SEPIC z dławikiem sprzężonym
Kalina DETKA
Tomasz OLZAK
Krzysztof GÓRECKI
nr katalogowy: 150780
10.15199/48.2024.10.54
dławik sprzężony
przetwornica SEPIC
SPICE
elementy magnetyczne
coupled inductor
SEPIC converter
SPICE
magnetic elements
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-8
NIE BÓJ SIĘ ZMIENIAĆ USTAWIEŃ AUTOMATYCZNYCH W SPICE
nr katalogowy: 139149
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-10
Modelowanie nieliniowych zjawisk termicznych w układach elektronicznych przy wykorzystaniu programu SPIcE
MAREK KAMIŃSKI
MARCIN JANICKI
ANDRZEJ NAPIERALSKI
nr katalogowy: 30549
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-10
Modelowanie maszyny indukcyjnej z nieliniowym obwodem magnetycznym w programie SPICE
Piotr DROZDOWSKI
Paweł KAPUSTA
nr katalogowy: 30308
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-11
Wyznaczanie statycznych charakterystyk w układach tranzystorowych z wykorzystaniem symulatora analizy dynamicznej SPICE
MICHAŁ TADEUSIEWICZ
STANISŁAW HAŁGAS
nr katalogowy: 39673
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
A Fully-Balanced Current-Tunable All-Pass Filter with CAPRIO Technique
Chai Wankan
Krittanon Prathepha
Worawat Sa-ngiamvibool
nr katalogowy: 139785
10.15199/48.2022.10.65
fully-balance
Caprio technique
sensitivities
total harmonic distortion.
filtr wieloprzepustowy
Caprio
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
A Fully-Balanced Current-Tunable All-Pass Filter with CAPRIO Technique
Chai Wankan
Krittanon Prathepha
Worawat Sa-ngiamvibool
nr katalogowy: 139785
10.15199/48.2022.10.65
fully-balance
Caprio technique
sensitivities
total harmonic distortion.
filtr wieloprzepustowy
Caprio
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
A Fully-Balanced Current-Tunable All-Pass Filter with CAPRIO Technique
Chai Wankan
Krittanon Prathepha
Worawat Sa-ngiamvibool
nr katalogowy: 139785
10.15199/48.2022.10.65
fully-balance
Caprio technique
sensitivities
total harmonic distortion.
filtr wieloprzepustowy
Caprio
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
A Fully-Balanced Current-Tunable All-Pass Filter with CAPRIO Technique
Chai Wankan
Krittanon Prathepha
Worawat Sa-ngiamvibool
nr katalogowy: 139785
10.15199/48.2022.10.65
fully-balance
Caprio technique
sensitivities
total harmonic distortion.
filtr wieloprzepustowy
Caprio
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
A Fully-Balanced Current-Tunable All-Pass Filter with CAPRIO Technique
Chai Wankan
Krittanon Prathepha
Worawat Sa-ngiamvibool
nr katalogowy: 139785
10.15199/48.2022.10.65
fully-balance
Caprio technique
sensitivities
total harmonic distortion.
filtr wieloprzepustowy
Caprio
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
A Fully-Balanced Current-Tunable All-Pass Filter with CAPRIO Technique
Chai Wankan
Krittanon Prathepha
Worawat Sa-ngiamvibool
nr katalogowy: 139785
10.15199/48.2022.10.65
fully-balance
Caprio technique
sensitivities
total harmonic distortion.
filtr wieloprzepustowy
Caprio
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
A Fully-Balanced Current-Tunable All-Pass Filter with CAPRIO Technique
Chai Wankan
Krittanon Prathepha
Worawat Sa-ngiamvibool
nr katalogowy: 139785
10.15199/48.2022.10.65
fully-balance
Caprio technique
sensitivities
total harmonic distortion.
filtr wieloprzepustowy
Caprio
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Czystość mikrobiologiczna wybranych suszonych ziół
Izabela Podgórska
nr katalogowy: 106755
10.15199/65.2017.6.5
czystość mikrobiologiczna
zioła
bakterie
drożdże
grzyby pleśniowe
microbiological purity
herbs
bacteria
yeast
molds
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-12
SPICE modelling of PFC controller
Krzysztof Górecki
Janusz Zarębski
nr katalogowy: 64776
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-10
Wpływ sposobu połączenia fotoogniw w panelu fotowoltaicznym na jego odporność na częściowe zacienienie
Krzysztof GÓRECKI
Ewa KRAC
nr katalogowy: 150777
10.15199/48.2024.10.51
panele fotowoltaiczne
modelowanie
fotoogniwa
OZE
SPICE
photovoltaic panels
modelling
photocells
renewable power sources
SPICE
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-11
Nieliniowe modele termiczne elementów elektronicznych
Krzysztof GÓRECKI
Kalina DETKA
Paweł GÓRECKI
Przemysław PTAK
nr katalogowy: 146224
10.15199/48.2023.11.38
skupiony model termiczny
SPICE
elementy półprzewodnikowe
elementy magnetyczne
samonagrzewanie
wzajemne sprzężenia cieplne
compact thermal model
SPICE
semiconductor devices
magnetic components
self-heating
mutual thermal couplings
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Herbs and propolis as functional additives for fodder industry. Zioła i propolis jako dodatki funkcjonalne dla przemysłu paszowego
Robert Kupczyński
Tomasz Piasecki
Michał Bednarski
nr katalogowy: 78601
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-5
Biesiada przy grillu
nr katalogowy: 113660
grillowanie
mięso
przyprawy
sosy
potrawy mięsne z grilla
grilling
meat
spices
herbs
sauces
grilled meat dishes
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-3
Influence of alternating electromagnetic field exposure on photon emission of brew of selected plants
Anna Miernik
Stepan Kovalyshyn
nr katalogowy: 142244
10.15199/48.2023.03.20
photon emission
brew
plants
electromagnetic field
emisja fotonowa
napary
rośliny
pole elektromagnetyczne
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-9
Modelowanie stałoprądowych charakterystyk tranzystorów SiC-MOS mocy w programie SPICE
Damian BISEWSKI
Emilia LUBICZ-KROŚNICKA
nr katalogowy: 145282
10.15199/48.2023.09.60
modelowanie
MOSFET
węglik krzemu
modelling
MOSFET
silicon carbide
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Właściwości funkcjonalne wybranych przypraw naturalnych w technologii mięsa
Ewa Burczyk
Jacek Kondratowicz
Weronika Niszczak
nr katalogowy: 124494
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-12
Szybka metoda wyznaczania wielowartościowych charakterystyk w układach nieliniowych
MICHAŁ TADEUSIEWICZ
STANISŁAW HAŁGAS
nr katalogowy: 56702
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-12
Wpływ modeli komponentów RLC na charakterystyki filtrów sieciowych
Krzysztof GÓRECKI
Paweł GÓRECKI
nr katalogowy: 134784
10.15199/48.2021.12.38
filtry sieciowe
modelowanie
charakterystyki częstotliwościowe
SPICE
line filters
modelling
frequency characteristics
SPICE.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-9
Wpływ samonagrzewania w dławiku na charakterystyki przetwornicy typu boost
Kalina DETKA
Krzysztof GÓRECKI
nr katalogowy: 86903
10.12915/pe.2014.09.06
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11b
Zintegrowany element magnetyczny zwiększający sprawność rezonansowych układów przetwarzania energii
Cezary WOREK
Sławomir LIGENZA
nr katalogowy: 72345
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-9
Modelowanie charakterystyk przetwornicy półmostkowej
Małgorzata GODLEWSKA
Krzysztof GÓRECKI
nr katalogowy: 93233
10.15199/48.2015.09.09
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-12
Modelowanie charakterystyk Cj(u) tranzystora SiC-JFET
Kamil BARGIEŁ
nr katalogowy: 129283
10.15199/48.2020.12.26
JFET
węglik krzemu
modelowanie
charakterystyki pojemnościowe
JFET
silicon carbide
modelling
C-V characteristics
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-1
WPŁYW DODATKÓW PASZOWYCH O DZIAŁANIU IMMUNOMODULUJĄCYM, PRE- I PROBIOTYKÓW ORAZ ZIÓŁ na status zdrowotny i jakość uzyskiwanego mięsa drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 135925
dodatki paszowe
żywienie drobiu
status zdrowotny
jakość mięsa
feed additives
poultry nutrition
health status
meat quality
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-2
Modelowanie układów analogowo-cyfrowych w programie SPICE przy uwzględnieniu samonagrzewania*
KRZYSZTOF GÓRECKI
JANUSZ ZARĘBSKI
JERZY KRUPA
nr katalogowy: 41406
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-10
Model jednofazowego, wielokomórkowego prostownika z sinusoidalnym prądem źródła implementowany w układzie FPGA
Marcin BASZYŃSKI
nr katalogowy: 47426
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-9
Badanie wpływu temperatury na charakterystyki fotoogniw
Krzysztof Górecki
Ewa Krac
nr katalogowy: 86765
10.15199/ELE-2014-145
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-11a
Wpływ modelu tranzystora MOS na charakterystyki przetwornicy BOOST w stanie ustalonym
Krzysztof GÓRECKI
Janusz ZARĘBSKI
nr katalogowy: 55713
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-7
Zastosowanie algorytmu symulowanego wyżarzania do wyznaczanie modeli Spice lamp elektronowych
Grzegorz Makarewicz
nr katalogowy: 92654
10.15199/13.2015.7.5
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-1
Modelowanie liniowego stabilizatora napięcia w programie SPICE przy uwzględnieniu samonagrzewania
KRZYSZTOF GÓRECKI
JANUSZ ZARĘBSKI
JERZY KRUPA
nr katalogowy: 49425
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
A Fully-Balanced Current-Tunable All-Pass Filter with CAPRIO Technique
Chai Wankan
Krittanon Prathepha
Worawat Sa-ngiamvibool
nr katalogowy: 139785
10.15199/48.2022.10.65
fully-balance
Caprio technique
sensitivities
total harmonic distortion.
filtr wieloprzepustowy
Caprio
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
A Fully-Balanced Current-Tunable All-Pass Filter with CAPRIO Technique
Chai Wankan
Krittanon Prathepha
Worawat Sa-ngiamvibool
nr katalogowy: 139785
10.15199/48.2022.10.65
fully-balance
Caprio technique
sensitivities
total harmonic distortion.
filtr wieloprzepustowy
Caprio
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-2
Wykorzystanie modeli symulacyjnych do wyznaczania strat łączeniowych w tranzystorach podwójnego mostka aktywnego
Piotr GRZEJSZCZAK
Mieczysław NOWAK
Roman BARLIK
nr katalogowy: 82722
10.12915/pe.2014.02.48
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-11a
Comparative analysis of electrothermal models of TEGs based on constant and temperature dependent parameters
Piotr DZIURDZIA
Artur MIROCHA
nr katalogowy: 55699
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Sól na cenzurowanym
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 142320
potrawy restauracyjne
chlorek sodu
redukcja zawartości soli
ograniczenie solenia
zioła i przyprawy
dobór potraw prewencja nadciśnienia
restaurant dishes
sodium chloride
salt reduction
salting limitation
herbs and spices
selection of dishes
prevention of hypertension
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Sól na cenzurowanym
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 142320
potrawy restauracyjne
chlorek sodu
redukcja zawartości soli
ograniczenie solenia
zioła i przyprawy
dobór potraw prewencja nadciśnienia
restaurant dishes
sodium chloride
salt reduction
salting limitation
herbs and spices
selection of dishes
prevention of hypertension
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-2
Składniki fitochemiczne i działanie przeciwutleniające przypraw poprawiających jakość mięsa i jego produktów
Agnieszka Starek-Wójcicka
Aleksandra Rolewicz
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 147305
zioła i przyprawy
przeciwutleniacze
jakość mięsa
trwałość produktów pochodzenia zwierzęcego
herbs and spices
antioxidants
meat quality
durability of animal products
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRZECIWDROBNOUSTROJOWE DZIAŁANIE marynat do mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
Edyta Lipińska
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 143393
mięso
marynata
działanie przeciwdrobnoustrojowe
Salmonella
meat
marinade
antimicrobial activity
Salmonella
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRZECIWDROBNOUSTROJOWE DZIAŁANIE marynat do mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
Edyta Lipińska
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 143393
mięso
marynata
działanie przeciwdrobnoustrojowe
Salmonella
meat
marinade
antimicrobial activity
Salmonella
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-1
Modelowanie tranzystora SiC-JFET w programie PSPICE
Kamil BARGIEŁ
Damian BISEWSKI
Janusz ZARĘBSKI
nr katalogowy: 117991
:10.15199/48.2019.01.54
tranzystor JFET
węglik krzemu
modelowanie
program PSPICE.
JFET
silicon carbide
modelling
PSPICE
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-8
Symulacja stanów przejściowych w przekształtniku Flyback
Włodzimierz JANKE
Maciej BĄCZEK
nr katalogowy: 108543
10.15199/48.2017.08.31
Flyback
przekształtnik impulsowy
transformator
symulacja stanów przejściowych
Spice
Flyback
pulse converter
transformer
simulation of transient states
Spice
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-2
Wpływ złożoności biblioteki termicznej tranzystora IGBT w programie PLECS na dokładność wyznaczania temperatury jego wnętrza
Paweł GÓRECKI
Agata BIELECKA
Daniel WOJCIECHOWSKI
nr katalogowy: 130168
10.15199/48.2021.02.04
IGBT
PLECS
analiza elektrotermiczna
przekształtniki DC-DC
temperatura wnętrza
zjawiska cieplne
IGBT
PLECS
electrothermal simulations
DC-DC converters
junction temperature
thermal phenomena
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Peklowanie mięsa
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Klaudia Wołyńczuk
nr katalogowy: 114008
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-1
Program SKOKI do elektrotermicznej analizy układów elektronicznych metodą rozdzielonych iteracji
KRZYSZTOF GÓRECKI
JANUSZ ZARĘBSKI
JERZY KRUPA
nr katalogowy: 57450
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-9
Modelowanie charakterystyk przetwornicy buck z uwzględnieniem zjawisk cieplnych w dławiku
Kalina Detka
Krzysztof Górecki
Janusz Zarębski
nr katalogowy: 93953
10.15199/13.2015.9.10
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Kwintesencja smaku
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 112576
sosy
składniki
warzywa
owoce
grzyby
przyprawy
zioła
kulinarne zastosowanie
sauces
ingredients
vegetables
fruit
mushrooms
spices
herbs
culinary use
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-9
Walory surowca mięsnego pozyskiwanego od jeleniowatych
Marek Zin
Janusz R. Mroczek
Karolina Mroczek
nr katalogowy: 122549
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Radiacyjna konserwacja i identyfikacja napromieniowania żywności
Wojciech Głuszewski
Grzegorz Guzik
nr katalogowy: 136029
10.15199/65.2022.1.3
promieniowanie jonizujące
radioliza
utrwalanie żywności
identyfikacja napromieniowania żywności
ionizing radiation
radiolysis
food preservation
identification of food irradiation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Radiacyjna konserwacja i identyfikacja napromieniowania żywności
Wojciech Głuszewski
Grzegorz Guzik
nr katalogowy: 136029
10.15199/65.2022.1.3
promieniowanie jonizujące
radioliza
utrwalanie żywności
identyfikacja napromieniowania żywności
ionizing radiation
radiolysis
food preservation
identification of food irradiation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Radiacyjna konserwacja i identyfikacja napromieniowania żywności
Wojciech Głuszewski
Grzegorz Guzik
nr katalogowy: 136029
10.15199/65.2022.1.3
promieniowanie jonizujące
radioliza
utrwalanie żywności
identyfikacja napromieniowania żywności
ionizing radiation
radiolysis
food preservation
identification of food irradiation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Radiacyjna konserwacja i identyfikacja napromieniowania żywności
Wojciech Głuszewski
Grzegorz Guzik
nr katalogowy: 136029
10.15199/65.2022.1.3
promieniowanie jonizujące
radioliza
utrwalanie żywności
identyfikacja napromieniowania żywności
ionizing radiation
radiolysis
food preservation
identification of food irradiation
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-10
Wpływ doboru rdzenia dławika na nieizotermiczne charakterystyki przetwornicy buck
Krzysztof Górecki
Kalina Detka
nr katalogowy: 63243
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-8
Wpływ doboru elementów półprzewodnikowych na charakterystyki przetwornicy buck
KRZYSZTOF GÓRECKI
JANUSZ ZARĘBSKI
nr katalogowy: 61970
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-1
Bipolarne tranzystory mocy wykonane z węglika krzemu
JANUSZ ZARĘBSKI
JOANNA PATRZYK
nr katalogowy: 96282
10.15199/13.2016.1.8
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
Przegląd ofert firm przyprawowych i zakładów mięsnych - wszystko dla naszych dzieci
Magdalena Borek -Daruk
nr katalogowy: 68840
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-3
IGBT static model based on diffusion equation implemented in SPICE source code
ŁUKASZ STARZAK
ANDRZEJ NAPIERALSKI
nr katalogowy: 58384
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
we Wrocławiu Effect of mineral-organic feed additives on the content of elements in raw egg material. Wpływ mineralno-organicznych preparatów paszowych na zawartość pierwiastków w surowcu jajczarskim
Fabiola Bubela
Zbigniew Dobrzański
Monika Kowalska-Góralska
Sebastian Opaliński
Tadeusz Trziszka
nr katalogowy: 77330
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-2
A mixed–mode analog–digital simulation of LLC resonant power converter with the quality factor limiter
Mateusz ZAPART
Cezary WOREK
nr katalogowy: 130184
10.15199/48.2021.02.20
ngspice
spice
LLC
przetwornica rezonansowa
xspice
mixed-signal
cyfrowe sterowanie
ogranicznik dobroci
simulation
ngspice
spice
LLC
resonant converter
xspice
mixed-signal
digitally controlled converter
quality factor limiter.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Ostryż barwierski (Curcuma longa L.) – źródło kurkuminy, wykorzystanie w przemyśle spożywczym i medycynie
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 131859
10.15199/65.2021.5.5
barwnik
kurkuminoidy
ostryż barwierski
właściwości prozdrowotne
dyes
curcumin
turmeric
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Ostryż barwierski (Curcuma longa L.) – źródło kurkuminy, wykorzystanie w przemyśle spożywczym i medycynie
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 131859
10.15199/65.2021.5.5
barwnik
kurkuminoidy
ostryż barwierski
właściwości prozdrowotne
dyes
curcumin
turmeric
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Ostryż barwierski (Curcuma longa L.) – źródło kurkuminy, wykorzystanie w przemyśle spożywczym i medycynie
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 131859
10.15199/65.2021.5.5
barwnik
kurkuminoidy
ostryż barwierski
właściwości prozdrowotne
dyes
curcumin
turmeric
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Ostryż barwierski (Curcuma longa L.) – źródło kurkuminy, wykorzystanie w przemyśle spożywczym i medycynie
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 131859
10.15199/65.2021.5.5
barwnik
kurkuminoidy
ostryż barwierski
właściwości prozdrowotne
dyes
curcumin
turmeric
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Ostryż barwierski (Curcuma longa L.) – źródło kurkuminy, wykorzystanie w przemyśle spożywczym i medycynie
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 131859
10.15199/65.2021.5.5
barwnik
kurkuminoidy
ostryż barwierski
właściwości prozdrowotne
dyes
curcumin
turmeric
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Ostryż barwierski (Curcuma longa L.) – źródło kurkuminy, wykorzystanie w przemyśle spożywczym i medycynie
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 131859
10.15199/65.2021.5.5
barwnik
kurkuminoidy
ostryż barwierski
właściwości prozdrowotne
dyes
curcumin
turmeric
pro-health properties
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
Multimode VCSEL Thermal and Spatial Model
Xinzhi SHI
Chang QI
Gaofeng WANG
nr katalogowy: 69334
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-10
Electrothermal Model of SiC Power Schottky Diodes
Janusz ZARĘBSKI
Jacek DĄBROWSKI
nr katalogowy: 63352
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Charakterystyka olejów tłoczonych na zimno z wybranych nasion ziół i pestek owoców
Patrycja Goździk
Małgorzata Wroniak
Anna Florowska
nr katalogowy: 129751
10.15199/65.2020.12.4
oleje tłoczone na zimno
nasiona
zioła
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
cold-pressed oils
seeds
herbs
fatty acid composition
tocopherols
sterols
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Charakterystyka olejów tłoczonych na zimno z wybranych nasion ziół i pestek owoców
Patrycja Goździk
Małgorzata Wroniak
Anna Florowska
nr katalogowy: 129751
10.15199/65.2020.12.4
oleje tłoczone na zimno
nasiona
zioła
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
cold-pressed oils
seeds
herbs
fatty acid composition
tocopherols
sterols
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Charakterystyka olejów tłoczonych na zimno z wybranych nasion ziół i pestek owoców
Patrycja Goździk
Małgorzata Wroniak
Anna Florowska
nr katalogowy: 129751
10.15199/65.2020.12.4
oleje tłoczone na zimno
nasiona
zioła
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
cold-pressed oils
seeds
herbs
fatty acid composition
tocopherols
sterols
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-12
Finding multiple DC operating points of simulated submicrometer technology MOS circuits
Michał Tadeusiewicz
Marek Ossowski
nr katalogowy: 81440
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-12
Combining various modeling techniques for power electronic systems in automotive applications
Halina Niemiec
Marcin Szelest
nr katalogowy: 64772
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kimchi – fermentowany przysmak warzywny o właściwościach funkcjonalnych – szansa na nowy asortyment żywności funkcjonalnej w Polsce
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 139107
10.15199/64.2022.4.3
żywność funkcjonalna
warzywa
fermentacja mlekowa
warzywa fermentowane
functional foods
vegetable
lactic acid fermentation
fermented vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kimchi – fermentowany przysmak warzywny o właściwościach funkcjonalnych – szansa na nowy asortyment żywności funkcjonalnej w Polsce
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 139107
10.15199/64.2022.4.3
żywność funkcjonalna
warzywa
fermentacja mlekowa
warzywa fermentowane
functional foods
vegetable
lactic acid fermentation
fermented vegetables
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Kuchnia staropolska
nr katalogowy: 141822
kuchnia staropolska
składniki
dania
old Polish cuisine
ingredients
meals
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-9
Współczesne tranzystory mocy w impulsowych przekształtnikach napięcia Flyback
Włodzimierz JANKE
Maciej BĄCZEK
Jarosław KRAŚNIEWSKI
nr katalogowy: 115801
10.15199/48.2018.09.02
Tranzystory mocy
HEMT
GaN
Flyback.
Power transistors
HEMT
GaN
Flyback.
AURA 2017-7-8
Tajemnica sylfionu - pierwszej znanej rośliny wytępionej przez człowieka
Przemysław Piotr TOMCZYK
nr katalogowy: 108383
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-8
Ocena aspektów energetycznych oświetlenia stosowanego do uprawy roślin
Mateusz FELDZENSZTAJN
Adam MAZIKOWSKI
nr katalogowy: 144442
10.15199/48.2023.08.35
oświetlenie roślin
uzysk masy suchej
oszczędność energii
efektywność energetyczna
plants illumination
dry mass yield
energy saving
energy efficiency
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-6
System sterowania zasilaniem elektrolizera alkalicznego
Rafał PILARSKI
Krzysztof GÓRECKI
nr katalogowy: 148972
10.15199/48.2024.06.11
elektrolizer alkaliczny
wodór
system sterowania
FPGA
LabVIEW
NIOS II
Altium Designer
Quartus Prime
Verilog
alkaline electrolyzer
hydrogen
control system
FPGA
LabVIEW
NIOS II
Altium Designer
Quartus Prime
Verilog
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-2
Study of the process of active-ventilation drying of legume grasses’ fractional processing products
Hryhorii KALETNIK
Vitalii YAROPUD
Yurii POLIEVODA
Olena SOLONA
Ihor BABYN
Ihor TVERDOKHLIB
nr katalogowy: 147350
10.15199/48.2024.02.32
drying
structural and technological scheme
heat and mass exchange equipment
dryer
alfalfa
calculation
simulation
parame
suszarnia
schemat konstrukcyjny i technologiczny
urządzenia do wymiany ciepła i masy
suszarnia
lucerna
obliczenia
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-1
Wpływ dodatków przeciwutleniających na wybrane właściwości chemiczne oleju z nasion maku tłoczonego na zimno
Agata Blicharz-Kania
Anna Pecyna
Dariusz Andrejko
Agnieszka Sagan
Beata Zdybel
Zbigniew Kobus
nr katalogowy: 124471
10.15199/62.2020.1.15
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-5
Skład chemiczny i aktywność biologiczna gruszyczki Pyrola calliantha H. Andr.
Jinying Guo
Liang Ma
Hong Lu
Zefeng Miao
Xuxia Guo
nr katalogowy: 120218
10.15199/62.2019.5.4
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-11
Porównanie wybranych narzędzi do komputerowej analizy układów cyfrowych
Małgorzata GÓRECKA
Krzysztof GÓRECKI
nr katalogowy: 116857
10.15199/48.2018.11.17
układy cyfrowe
symulacje komputerowe
oprogramowanie.
digital electronics
computer simulation
software.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
Aromatyzowane napoje spirytusowe
Mateusz Różański
Maria Balcerek
Katarzyna Pielech-Przybylska
nr katalogowy: 115056
10.15199/64.2018.7.4
napoje spirytusowe
aromatyzowanie
maceracja
surowce roślinne
owoce
spirit beverages
aromatization
maceration
plant raw materials
fruits
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-9
Metoda szybkiego prototypowania wielostopniowych modulatorów MASH za pomocą dynamicznie reprogramowanych układów FPAA
Robert SUSZYŃSKI
Krzysztof WAWRYN
nr katalogowy: 115811
10.15199/48.2018.09.12
przetwornik a/c
MASH
FPAA
projektowanie układów analogowych
układy programowane dynamicznieprototypowanie.
a/d converter
MASH
FPAA
analog circuits design
dynamically programmable circuits
prototyping.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-12
Nauczanie Techniki Cyfrowej na kierunku Elektrotechnika w Uniwersytecie Morskim w Gdyni
Krystyna Maria NOGA
nr katalogowy: 123744
10.15199/48.2019.12.62
technika cyfrowa
układy cyfrowe
układy programowalne
nauczanie
dydaktyka
symulacje
język programowania sprzętu VHDL.
digital technology
digital circuits
programmable devices
teaching
didactics
simulations
VHDL programming language of equipment.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Fitomelatonina w produktach spożywczych
Jacek Anioła
Aleksandra Malinowska
nr katalogowy: 111727
10.15199/65.2018.1.8
melatonina
zawartość fitomelatoniny
czynniki
żywność pochodzenia roślinnego
melatonin
phytomelatonin content
factors
plant foods
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Prozdrowotnie w gastronomii(IV) Pożegnanie z solniczką
Ewa Czarniecka-Skubina
Ewa Ołubiec-Opatowska
nr katalogowy: 113103
żywność
sód
sól kuchenna
ograniczenie ilości soli w potrawach Title: Farewell to the salt cellar
food
sodium
salt
reduction of the amount of salt in dishes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Charakterystyka oraz możliwości wykorzystania mięsa dwóch rodzimych ras bydła - białogrzbietej i polskiej czerwonej
Małgorzata Pasternak
Maria Walczycka
nr katalogowy: 122452
10.15199/65.2019.9.4
rasy rodzime
bioróżnorodność
jakość mięsa
native breeds
biodiversity
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Czarnuszka siewna, tarczyca bajkalska, łuska gryki – potencjalne źródła naturalnych przeciwutleniaczy
Adam Zwolan
nr katalogowy: 138326
10.15199/65.2022.6.7
utlenianie lipidów
przeciwutleniacze
czarnuszka
tarczyca bajkalska
gryka
lipid oxidation
antioxidants
black cumin
baikal skullcap
buckwheat
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Czarnuszka siewna, tarczyca bajkalska, łuska gryki – potencjalne źródła naturalnych przeciwutleniaczy
Adam Zwolan
nr katalogowy: 138326
10.15199/65.2022.6.7
utlenianie lipidów
przeciwutleniacze
czarnuszka
tarczyca bajkalska
gryka
lipid oxidation
antioxidants
black cumin
baikal skullcap
buckwheat
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Czarnuszka siewna, tarczyca bajkalska, łuska gryki – potencjalne źródła naturalnych przeciwutleniaczy
Adam Zwolan
nr katalogowy: 138326
10.15199/65.2022.6.7
utlenianie lipidów
przeciwutleniacze
czarnuszka
tarczyca bajkalska
gryka
lipid oxidation
antioxidants
black cumin
baikal skullcap
buckwheat
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Czarnuszka siewna, tarczyca bajkalska, łuska gryki – potencjalne źródła naturalnych przeciwutleniaczy
Adam Zwolan
nr katalogowy: 138326
10.15199/65.2022.6.7
utlenianie lipidów
przeciwutleniacze
czarnuszka
tarczyca bajkalska
gryka
lipid oxidation
antioxidants
black cumin
baikal skullcap
buckwheat
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-5
Piwo gruit – zapomniany średniowieczny napój
Krystian Klimczak
Monika Cioch-Skoneczny
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 145717
10.15199/64.2023.5.5
piwo gruit
zioła
fermentacja spontaniczna
koncentrat słodowy
gruit beer
herbs
spontaneous fermentation
malt concentrate
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Powlekanie żywności proszkami
Agnieszka Marchewka
Ewa Domian
nr katalogowy: 121987
10.15199/65.2019.8.7
powlekanie proszkowe
suche powlekanie
powlekanie elektrostatyczne
powder coating
dry coating
electrostatic coating
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-8
A new Modeling of IGBT and Freewheeling Diode based on Electrical Behavioral with Independently of Time Condition
Worawut BOONPEANG
Samran SANTALUNAI
Thanaset THOSDEEKORAPHAT
Chanchai THONGSOPA
nr katalogowy: 127334
10.15199/48.2020.08.02
IGBT
Freewheeling diode
Behavioral modeling
Least squares regression
Bilinear interpolation.
IGBT
Freewheele diode – dioda ruchu swobodnego
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2021-9
EWALUACJA ROZWIĄZANIA KARTY TESTOWEJ Z MIKROKONTAKTORAMI SPRĘŻYNKOWYMI DO TESTOWANIA PAKIETÓW 5G WLCSP
Krzysztof Dąbrowiecki
nr katalogowy: 133518
10.15199/13.2021.9.6
WLCSP
ATE
karta testowa
mikrokontaktor sprężynkowy
WLCSP
ATE
probe card
pogo pin
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Projektowanie funkcjonalnych piw rzemieślniczych o właściwościach prozdrowotnych
Katarzyna Gościnna
Jarosław Pobereżny
Elżbieta Wszelaczyńska
Sylwia Łaba
Krzysztof Świerczyński
nr katalogowy: 121993
10.15199/65.2019.8.10
piwo
dodatki funkcjonalne
polifenole
zdolność przeciwutleniająca
beer
functional additives
total phenols
antioxidant activity
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-4
Piwa owocowe – korzyści i zagrożenia związane z wykorzystaniem owoców w technologii piwowarstwa
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 144701
10.15199/64.2023.4.1
piwa owocowe
biofilm
zanieczyszczenia piwa
bezpieczeństwo żywności
fruit beers
biofilm
beer contamination
food safety
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-6
Effect of electromagnetic field interaction on photon emission of infusions of selected plants
Anna MIERNIK
Stepan KOVALYSHYN
nr katalogowy: 148989
10.15199/48.2024.06.28
photon emission
essential oils
eucalyptus
electric field
emisja fotonowa
olejki eteryczne
eukaliptus
pole elektryczne
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH