Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-8
Trwałość wyrobów czekoladowych (1)
nr katalogowy: 144338
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Badanie trwałości żywności
Monika Żmudzka
Romualda Dolińska
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 53791
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-3
Zastosowanie substancji konserwujących w przetworach zbożowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 66127
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-10
Wygoda w kuchni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 94059
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-12
Wyroby mięsne jako żywność wygodna
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 88577
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-1
Testy przechowalnicze w prognozowaniu trwałości żywności
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 82181
GAZETA CUKROWNICZA 2006-8
Izotermy sorpcji wilgoci przez cukier
J. Iciek
Z. Tamborski
nr katalogowy: 16600
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-9
Jak przedłużyć trwałość uwzględniając aktualne potrzeby konsumentów
nr katalogowy: 133501
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-11
Jak przedłużyć trwałość wyrobów cukierniczych i ciastkarskich
Renata Gasparska
nr katalogowy: 22155
CHŁODNICTWO 2005-7
Przedłużenie trwałości produktów spożywczych z zastosowaniem atmosfery modyfikowanej
Elżbieta Polak
Krzysztof Ćwiertniewski
Krzysztof Egierski
nr katalogowy: 8673
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Butle Freshline Plus i mieszanki gazów Air Products zapewniają dobrą atmosferę dla żywności
nr katalogowy: 78775
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-9
Opakowania do mrożonej żywności charakterystyka, przegląd, normy i przepisy
Beata Grabowska
nr katalogowy: 86656
OPAKOWANIE 2010-4
Puszki metalowe ciągle najlepszym opakowaniem do przechowywania żywności
Krystyna Żak
nr katalogowy: 52887
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-9
Nowoczesne sposoby pakowania a ich wpływ na jakość i trwałość produktów
I.Kaćeńak
A. Dandar
S. Sekretar
nr katalogowy: 14900
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-3
Zagrożenia związane z żywnością - wyniki badań przeprowadzonych w 2010 r. przez Eurobarometr
nr katalogowy: 58638
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-4
Budowanie silnej pozycji marki na rynku poprzez właściwe wyznaczanie trwałości produktów Przegląd badań stosowanych do oceny trwałości Cz. I. Podstawy prawne, ogólne zasady, podział metod
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 90890
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-7
Z butelki czy z puszki?
nr katalogowy: 25057
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Aromaty naturalne w przemyśle spożywczym
Beata Zagroba
nr katalogowy: 105822
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-7
Zagrożenia mikrobiologiczne i fizykochemiczne w przemyśle piekarskim i ciastkarskim (cz. II) Przegląd zanieczyszczeń i ich skutków stwierdzonych w produktach piekarskich, ciastkarskich i wyrobach lodziarskich
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 60686
AURA 2014-7
Nowy pochłaniacz tlenu - wynalazek badaczy z UEP
nr katalogowy: 85237
OPAKOWANIE 2024-3
Pakowanie w atmosferze ochronnej nigdy bez kontroli gazu
nr katalogowy: 147947
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Tak nowe technologie optymalizują polski przemysł spożywczy
nr katalogowy: 143006
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Trwałość – integralny element jakości żywności
Anna Niepsuj-Wójkowska
nr katalogowy: 143467
10.15199/65.2023.5.3
bezpieczeństwo żywności
trwałość żywności
termin przydatności do spożycia
data minimalnej trwałości
food safety
shelf life of food
date of minimum durability
‘use by’ date
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Trwałość – integralny element jakości żywności
Anna Niepsuj-Wójkowska
nr katalogowy: 143467
10.15199/65.2023.5.3
bezpieczeństwo żywności
trwałość żywności
termin przydatności do spożycia
data minimalnej trwałości
food safety
shelf life of food
date of minimum durability
‘use by’ date
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Trwałość – integralny element jakości żywności
Anna Niepsuj-Wójkowska
nr katalogowy: 143467
10.15199/65.2023.5.3
bezpieczeństwo żywności
trwałość żywności
termin przydatności do spożycia
data minimalnej trwałości
food safety
shelf life of food
date of minimum durability
‘use by’ date
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-4
Technologie plazmowe do sterylizacji żywności
Maciej Grabowski
Waldemar Dąbrowski
nr katalogowy: 83594
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-8
Technologia COOK-CHILL
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 53483
OPAKOWANIE 2014-12
Udoskonalona wersja kartonu CKB od Stora Enso
nr katalogowy: 88450
OPAKOWANIE 2016-1
Opakowania do żywności z tworzyw sztucznych na polskim rynku
KATARZYNA SAMSONOWSKA
MONIKA KACZMARCZYK
nr katalogowy: 96381
10.15199/42.2016.1.3
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
Makarony błyskawiczne - skład surowcowy a wartość odżywcza
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 86966
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
Finansowe wsparcie promocji żywności wysokiej jakości Środki z UE dla producentów wyrobów tradycyjnych, regionalnych i ekologicznych
nr katalogowy: 56210
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Ewolucja standardów bezpieczeństwa żywności: od tradycji do nowoczesności
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 146433
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-10
Grzyby pleśniowe w żywności przechowywanej w obniżonej temperaturze
Małgorzata Piotrowska
nr katalogowy: 72040
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-4
Znaczenie trwałości żywności dla producentów i konsumentów
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 97866
10.15199/65.2016.4.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Tak nowe technologie optymalizują polski przemysł spożywczy
nr katalogowy: 143006
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
Transport żywności - kluczowe ogniwo łańcucha chłodniczego
Joanna Piekarska
nr katalogowy: 68041
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Trwałość bez konserwantów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 63444
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Wybrane substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 124493
OPAKOWANIE 2017-3
BADANIA I ROZWÓJ: Ocena prawidłowości przekazywania informacji na temat żywności w odniesieniu do żywności wygodnej i funkcjonalnej Evaluation of the correctness information providing about the food regarding to the convenient and functional food
Dorota Bieniek
Iwona Michalska-Pożoga
nr katalogowy: 104800
10.15199/42.2017.3.2
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Wrogowie, czy przyjaciele?
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 69663
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Kultury starterowe w przemyśle mięsnym Bakteriocyny - związki peptydowe produkowane przez kultury starterowe stosowane w celu zwiększania bezpieczeństwa żywności
nr katalogowy: 91369
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Substancje krioochronne w chłodniczej obróbce żywności wygodnej i funkcjonalnej
Katarzyna Kozłowicz
Franciszek Kluza
Dariusz Góral
nr katalogowy: 87607
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
Aktywność wody produktów mlecznych. Cz. I
Michał A. Olkowski
Antoni Pluta
Anna Berthold-Pluta
Jolanta Wiska
nr katalogowy: 66716
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-3
Hydrokoloidy - substancje stabilizujące żywność Cz. I. Funkcje, modyfikacje i uwarunkowania prawne
Agnieszka Anna Pilarska
Jolanta Gawałek
nr katalogowy: 97378
10.15199/65.2016.3.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Oddziaływanie wysokich ciśnień na jakość i trwałość dań gotowych i produktów mięsnych
Barbara Krzysztofik
nr katalogowy: 116672
10.151.99/65.2018.10.6
utrwalanie żywności
wysokie ciśnienie (HPP)
żywność minimalnie przetworzona
food preservation
high pressure (HPP)
minimally processed food
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-3
Wpływ genetyki na żywność - szansa czy zagrożenie?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 58073
OPAKOWANIE 2016-3
AmerFresh wydłuża trwałość świeżych produktów w opakowaniach foliowych
nr katalogowy: 98001
OPAKOWANIE 2011-8
Aktywne materiały przeznaczone do kontaktu z żywnością
MAŁGORZATA NOWACKA
ALEKSANDRA FIJAŁKOWSKA
nr katalogowy: 61745
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Aktywne i inteligentne materiały w nowoczesnych opakowaniach żywności
Marzena Pawlicka
Maria Wojciechowska-Mazurek
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 78786
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-5
Kultury starterowe w przemyśle mięsnym
Iwona Węderska
nr katalogowy: 91535
OPAKOWANIE 2012-7
Non omnis moriar Profesor nadzwyczajny Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie dr hab. inż Marzena Ucherek (1967-2012)
nr katalogowy: 69041
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-6
Mikotoksyny w żywności zmiany w ustawodawstwie Unii Europejskiej
Jacek Postupolski
Krystyna Rybińska
Ewa Ledzion
Jolanta Kurpińska-Jaworska
Małgorzata Szczęsna
Kazimierz Karłowski
nr katalogowy: 52487
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-9
Żywność pochodzenia morskiego konsumpcja a potencjalne zagrożenia
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 54152
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-1
Korzyści z zastosowania naturalnych antyoksydantów
Natalia Piaskowska
Katarzyna Śmiecińska
nr katalogowy: 89082
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Substancje dodatkowe w produktach spożywczych. Cz. II
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 62564
OPAKOWANIE 2020-5
Bezpieczeństwo dostaw w epoce koronawirusa
nr katalogowy: 126472
CHŁODNICTWO 2010-10
Substancje przeciwdrobnoustrojowe stosowane w opakowaniach do chłodzonych produktów spożywczych
Joanna Piekarska
Jacek Kondratowicz
nr katalogowy: 54607
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-6
Bezpieczeństwo i jakość polskiej żywności po akcesji do UE - próba oceny
Marta Szyba
nr katalogowy: 84665
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-10
Nitrozoaminy w przetworach mięsnych
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 87480
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-1
Opakowania do chłodzonej żywności wygodnej
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 56896
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-12
Technologia sous vide
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 55980
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Praktyczna bioocena składników odżywczych i ich znaczenie w procesach technologicznych Zachować jak najwięcej
Anna Fabisiak
nr katalogowy: 97694
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-1
Trwałość systemu ociepleń wg wymagań norm
Małgorzata Lipnicka
nr katalogowy: 23660
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-7-8
Ziemniaczane różności
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 53149
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-9
Jakościowe dylematy konsumenta w sprzedaży detalicznej mięsa i jego przetworów
Adam Olszewski
nr katalogowy: 122551
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Wpływ opakowań na trwałość zapakowanych produktów
Paweł Sobczak
Konrad Żukiewicz
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Anna Domańska
nr katalogowy: 139144
opakowania
mięso
trwałość
zmiany
packaging
meat
shelf life
changes
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Wpływ opakowań na trwałość zapakowanych produktów
Paweł Sobczak
Konrad Żukiewicz
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Anna Domańska
nr katalogowy: 139144
opakowania
mięso
trwałość
zmiany
packaging
meat
shelf life
changes
OPAKOWANIE 2010-4
Wymagania legislacyjne i normalizacyjne dla opakowań metalowych
Jolanta Kozłowska
nr katalogowy: 52883
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-12
Badania bezpieczeństwa opakowań do żywności
Beata Grynkiewicz-Bylina
Bożena Rakwic
nr katalogowy: 151919
10.15199/65.2024.12.5
materiały do kontaktu żywnością
badanie bezpieczeństwa opakowań
migracja globalna
migracja specyficzna
materials to be in contact with food
testing the safety of packaging
global migration
specific migration
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-1-2
Technologia sous vide
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 65462
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Wyselekcjonowane kultury starterowe jako uniwersalna metoda wpływania na jakość pieczywa
Katarzyna Piasecka-Jóźwiak
Joanna Rozmierska
nr katalogowy: 69070
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-2
Wybrane rozwiązania konstrukcyjne zwiększające trwałość obiektów mostowych
ROMUALD PIETRAS
JERZY KARYŚ
nr katalogowy: 33270
CHŁODNICTWO 2018-4
Niska temperatura - sposób na przedłużenie trwałości żywności
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 115885
10.15199/8.2018.4.3
psychrotrofy
psychrofile
chłodzenie
zamrażanie
białka CSP
psychrotrophic
psychrophilic
cooling
freezing
CSP proteins
CHŁODNICTWO 2018-4
Monitoring temperatur chłodniczych
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 115883
10.15199/8.2018.4.1
chłodzenie
mrożenie
przechowywanie żywności
monitorowanie temperatury
cooling
freezing
food storage
temperature monitoring
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-3
Nowe rozwiązania w opakowalnictwie przedłużające trwałość produktów spożywczych
Izabela Gajlewicz
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 147792
10.15199/65.2024.3.2
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
MAP
biotworzywa
active packaking
inteligent packaking
MAP
bioplastics
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-5
II Sympozjum Naukowo - Techniczne "Trwałość betonu - metody badań właściwości determinujących trwałość materiału w różnych warunkach eksploatacji"
Tomasz Puzak
nr katalogowy: 35294
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Surowce i dodatki do żywności
Patrycja Łusiak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 148661
10.15199/65.2024.5.3
żywność funkcjonalna
dodatki do żywności
produkty uboczne
functional food
food additives
by-products
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-10
Wyznaczanie terminu trwałości wyrobów ciastkarskich (cz.I)
Elżbieta Staszewska
nr katalogowy: 71380
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-8
Wybrane systemy opakowań do mięsa i przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 100638
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-1
Wędzenie tradycyjne czy preparatem dymu?
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 89083
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-9
Komory chłodnicze w przechowywaniu żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Iwona Kasprzyk
nr katalogowy: 79246
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-8
Walidacja procesu produkcji konserw
Tomasz Tkaczyk
nr katalogowy: 53485
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-4
Trwałość murów z ceramiki i silikatów
R. Jarmontowicz
J. Sieczkowski
nr katalogowy: 17547
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-12
Właściwości barierowe współczesnych materiałów opakowaniowych
JANINA LEK S-STĘPIEŃ
nr katalogowy: 117723
CHŁODNICTWO 2020-3
Pakowanie w atmosferze modyfikowanej metodą na przedłużenie trwałości żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 126897
10.15199/8.2020.3.1
atmosfera ochronna MAP
pakownie żywności
przechowywanie żywności
trwałość
MAP
food packaging
food storage
shelf life
CHŁODNICTWO 2019-3
Jakość i trwałość wybranych chłodzonych surowców roślinnych i zwierzęcych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 121276
10.15199/8.2019.3.4
chłodzenie
przechowywanie
mięso wieprzowe
mięso drobiowe
owoce
cooling
storage
pork meat
poultry meat
fruit
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-5
Trwałość betonu i jej uwarunkowania technologiczne, materiałowe i środowiskowe
T. Pużak
nr katalogowy: 2516
AURA 2019-3
Produkcja i spożycie mięsa a zrównoważony rozwój
Janusz R. Mroczek
Mariusz Rudy
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 119041
10.15199/2.2019.3.2
produkcja mięsa
emisja gazów cieplarnianych
zrównoważony rozwój
meat production
greenhouse gas emissions
sustainable development
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2005-5
Zmęczeniowa trwałość stali żarowytrzymałych w ujęciu hipotezy sumowania uszkodzeń
OKRAJNI J.
JUNAK G.
nr katalogowy: 9917
CHŁODNICTWO 2005-11
Technologia przechowalnicza. Trwałość mrożonego pora podczas przechowywania
Tomasz Puszta
Piotr Palich
nr katalogowy: 8725
DOZÓR TECHNICZNY 2004-2
Trwałość i niszczenie elementów kotłów i turbin parowych
nr katalogowy: 948
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-2
Materiaty XIV Konferencji Naukowo-Techniczne] KONTRA 2004 Trwałość budowli i ochrona przed korozją
nr katalogowy: 10812
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2004-5
Trwałość i niszczenie elementów kotłów i turbin parowych IV str. okł.
ADAM HERNAS
JANUSZ DOBRZAŃSKI
nr katalogowy: 2166
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
„TRWAŁOŚĆ MOSTÓW STALOWYCH”
nr katalogowy: 140013
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Prawie wszystko o zarodkach żytnich
nr katalogowy: 63583
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Technologiczne i mikrobiologiczne aspekty wpływu lizozymu na trwałość mięsa drobiowego
Adam Malicki
Tadeusz Trziszka
Maciej Szpak
Andrzej Jarmoluk
Paulina Janik
Jolanta Źródłowska-Danek
nr katalogowy: 59888
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-3
Nowe kierunki pakowania warzyw i owoców
Natalia Czaja-Jagielska
nr katalogowy: 75467
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-11
Wpływ wykorzystania technologii modelowania informacji o budynku na jego trwałość
Wiesława Głodkowska
Mariusz Staszewski
nr katalogowy: 102339
10.15199/33.2016.11.46
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-6
Czynniki wpływające na trwałość kominów żelbetowych
Marek Maj
Andrzej Ubysz
nr katalogowy: 84912
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Kształtowanie jakości i bezpieczeństwa żywności minimalnie przetworzonej
Iwona Szymańska
Iwona Ścibisz
nr katalogowy: 134162
10.15199/65.2021.10.7
żywność minimalnie przetworzona
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
przechowywanie
pakowanie
owoce i warzywa
minimally processed food
microbiological safety
storage
packaging
fruit and vegetables
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Kształtowanie jakości i bezpieczeństwa żywności minimalnie przetworzonej
Iwona Szymańska
Iwona Ścibisz
nr katalogowy: 134162
10.15199/65.2021.10.7
żywność minimalnie przetworzona
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
przechowywanie
pakowanie
owoce i warzywa
minimally processed food
microbiological safety
storage
packaging
fruit and vegetables
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Kształtowanie jakości i bezpieczeństwa żywności minimalnie przetworzonej
Iwona Szymańska
Iwona Ścibisz
nr katalogowy: 134162
10.15199/65.2021.10.7
żywność minimalnie przetworzona
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
przechowywanie
pakowanie
owoce i warzywa
minimally processed food
microbiological safety
storage
packaging
fruit and vegetables
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Kształtowanie jakości i bezpieczeństwa żywności minimalnie przetworzonej
Iwona Szymańska
Iwona Ścibisz
nr katalogowy: 134162
10.15199/65.2021.10.7
żywność minimalnie przetworzona
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
przechowywanie
pakowanie
owoce i warzywa
minimally processed food
microbiological safety
storage
packaging
fruit and vegetables
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Trwałość – integralny element jakości żywności
Anna Niepsuj-Wójkowska
nr katalogowy: 143467
10.15199/65.2023.5.3
bezpieczeństwo żywności
trwałość żywności
termin przydatności do spożycia
data minimalnej trwałości
food safety
shelf life of food
date of minimum durability
‘use by’ date
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-3
Nowe rozwiązania w opakowalnictwie przedłużające trwałość produktów spożywczych
Izabela Gajlewicz
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 147792
10.15199/65.2024.3.2
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
MAP
biotworzywa
active packaking
inteligent packaking
MAP
bioplastics
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-6
Nowe kierunki w zakresie stosowania dodatków
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 85156
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-5
Wykorzystanie substancji przeciwdrobnoustrojowych w opakowaniach do produktów mięsnych
Joanna Lewancka
nr katalogowy: 76751
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-8
Wędzenie - proces utrwalania a bezpieczeństwo żywności
Mariusz S. Kubiak
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 53486
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-8
Nowe trendy w produkcji konserw
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 53484
CHŁODNICTWO 2004-10
Czynniki wpływające na trwałość mleka i produktów mlecznych. Część II. Produkty mleczne o krótkim, średnim oraz długim okresie trwałości
Jan Pikul
nr katalogowy: 765
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Właściwości sproszkowanej żywności dla dzieci
Anna Kot
Karolina Szulc
Anna Kamińska-Dwórznicka
nr katalogowy: 121981
10.15199/65.2019.8.4
żywność dla dzieci
proszki spożywcze
mikrokapsułkowanie
czas przechowywania
baby food
food powders
microencapsulation
storage time
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2001-5
Badania trwałości układów lateksowych stabilizowanych związkami makrocząsteczkowymi
EDWIN MAKAREWICZ
TOMASZ MIKULSKI
nr katalogowy: 28206
CHŁODNICTWO 2004-9
Czynniki wpływające na trwałość mleka i produktów mlecznych. Część 1. Skład chemiczny i podstawowe reakcje, zanieczyszczenie mikrobiologiczne oraz aktywność enzymatyczna w mleku
Jan Pikul
nr katalogowy: 756
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-7
Doskonała trwałość i niewielkie koszty
Krystyna Szymaniak
nr katalogowy: 92569
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
Akceptacja konsumencka żywności utrwalanej innowacyjnymi metodami
Bartosz Kruszewski
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
nr katalogowy: 113396
innowacyjne techniki utrwalania
konsumencka akceptacja
edukacja konsumentów
innovative technics of preservation
consumer acceptance
consumer education
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-11
Zapewnienie trwałości konstrukcji żelbetowych
Adam Zybura
nr katalogowy: 39402
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-2
Trwałość żelbetowych pali fundamentowych
Lech Czarnecki
Tomasz Piotrowski
nr katalogowy: 33236
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-9
Ochrona przed korozją zakotwień ekranów akustycznych
JACEK BORDZIŁOWSKI
nr katalogowy: 37939
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-4
Trwałość mostów stalowych
nr katalogowy: 142767
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-10
Głos w dyskusji nt. referatu "Celowość zmniejszania grubości powłok metalowych w systemach metalowo lakierowych.Propozycje do dyskusji"
nr katalogowy: 47134
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-7
Metody oceny aktywności przeciwrodnikowej stosowane w przemyśle chemicznym
Anna Ratz-Łyko
Jacek Arct
nr katalogowy: 69469
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2017-5
Nowy korpus głowicy do planowania firmy Seco podwaja trwałość narzędzia
nr katalogowy: 106067
DOZÓR TECHNICZNY 2007-5
Aspekty oceny jakości złączy spawanych z metali według normy EN ISO 5817:2003
JANUSZ CZUCHRYJ
nr katalogowy: 29675
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-6
Dachy na rąbek z blachy cynkowo-tytanowej
nr katalogowy: 26984
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-9
Trwałość elewacji wykonanych w technologii BSO
Renata Zamorowska
nr katalogowy: 38172
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
„TRWAŁOŚĆ MOSTÓW STALOWYCH”
nr katalogowy: 140013
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-3
Wilgotność betonu a trwałość konstrukcji żelbetowych
Janina Bogucka
Jacek Ścigałło
nr katalogowy: 58608
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-6
Stężenie chlorków w betonie a zagrożenie korozją zbrojenia
PIOTR WOYCIECHOWSKI
JUSTYNA KUZIAK
ANDRZEJ KRÓLIKOWSKI
nr katalogowy: 68372
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
Ekstrakty roślinne: dodatek wspierający zdrowie oraz bezpieczeństwo żywności
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 146648
10.15199/64.2023.6.1
ekstrakty roślinne
bezpieczeństwo żywności
fortyfikacja żywności
plant derivatives
food safety
food fortification
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-6
Procesy pękania i trwałość stopu niklu ŻS6U z warstwami aluminidkowymi w warunkach przyspieszonego pełzania w temperaturze 950°C
MAREK CIEŚLA
nr katalogowy: 40521
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2001-4
Wpływ obróbki cieplnej włókien węglowych na ich budowę mikrokrystaliczną i trwałość termiczną
SŁAWOMIR NEFFE
ROMUALD STANKIEWICZ
MIROSŁAW BADOWSKI
nr katalogowy: 28194
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-1
Trwałość mikrobiologiczna mięsa i wyrobów mięsnych
Bożena Danyluk
Adam Kostecki
nr katalogowy: 82084
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-10
Chemical contamination in fish diet of Polish consumers Zanieczyszczenia chemiczne w diecie rybnej polskiego konsumenta
Piotr J. Bykowski
Zbigniew Dobrzański
nr katalogowy: 87214
10.12916/przemchem.2014.1763
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-10
Wytłoki owocowe jako dodatek do kruchych ciastek
Ewa Siemianowska
Monika Radzymińska
Marek Aljewicz
Józef Tyburski
Andrzej Wesołowski
Agnieszka Barszcz
nr katalogowy: 101721
10.15199/65.2016.10.7
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-4
Trwałość mostów stalowych
nr katalogowy: 142767
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-12
Wędzenie zgodne z prawem
Łukasz Grabowski
nr katalogowy: 95690
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-3
Opakowania do żywności - wymagania, kontrowersje i trendy
Iwona Szymańska
Anna Żbikowska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 119419
10.15199/65.2019.3.8
bezpieczeństwo
tworzywa sztuczne
biodegradowalność
opakowania jadalne
safety
plastics
biodegradability
edible packages
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-1
Śmiertelne skutki zaniedbania stanu infrastruktury miejskiej
Pier-Luigi Bonora
nr katalogowy: 118146
projekt
niezawodność
trwałość
zapobieganie
utrzymanie
inspekcja
design
reliability
durability
prevention
maintenance
inspection
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-1
XXII Konferencja Naukowo-Techniczna KONTRA 2022
Małgorzata Zubielewicz
nr katalogowy: 141550
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-9
Trwałość wyrobów czekoladowych (2)
nr katalogowy: 144844
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-3
Kilka zasad ekoprojektowania opakowań do żywności – wyzwania i zalecenia
Anna Niepsuj-Wójkowska
nr katalogowy: 147795
10.15199/65.2024.3.5
opakowanie do żywności
ekoprojektowanie
gospodarka oobiegu zamkniętym
recykling
food packaging
ecodesign
circular economy
recycling
CHŁODNICTWO 2017-9-10
Modelowanie i analiza właściwości termicznych warstwowego materiału o budowie anizotropowej
Beata Grabowska
Jacek Kasperski
nr katalogowy: 110097
10.15199/8.2017.9-10.5
materiał opakowaniowy
przepływ ciepła
zamrażanie żywności
packaging material
heat transfer
freezing food
DOZÓR TECHNICZNY 2022-1
Wpływ kulowania na trwałość zmęczeniową stali austenitycznej 1.4539 spawanej metodą TIG
Barbara Nasiłowska
Zdzisław Bogdanowicz
nr katalogowy: 136303
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-7
Wykorzystanie folii i powłok biodegradowalnych do przedłużania trwałości produktów
MIŁOSZ TRYMERS
MARTA ŻUK
KATARZYNA TKACZ
nr katalogowy: 149626
folie jadalnie
powłoki jadalne
trwałość żywności
ekstrakty roślinne
olejki eteryczne
edible films
edible coatings
shelf life
plant extracts
essential oils
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-6
Badanie starzenia pap a trwałość pokryć
Krzysztof Zieliński
nr katalogowy: 45049
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-6
Powłoki pęczniejące do przeciwogniowego zabezpieczania konstrukcji stalowych
MAŁGORZATA ZUBIELEWICZ
nr katalogowy: 44838
DOZÓR TECHNICZNY 2022-1
Wpływ kulowania na trwałość zmęczeniową stali austenitycznej 1.4539 spawanej metodą TIG
Barbara Nasiłowska
Zdzisław Bogdanowicz
nr katalogowy: 136303
DOZÓR TECHNICZNY 2022-1
Wpływ kulowania na trwałość zmęczeniową stali austenitycznej 1.4539 spawanej metodą TIG
Barbara Nasiłowska
Zdzisław Bogdanowicz
nr katalogowy: 136303
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2020-3
Niezawodność oraz trwałość instalacji chłodniczych i pomp ciepła. Część II
MARIAN RUBIK
nr katalogowy: 125450
10.15199/9.2020.3.3
instalacje chłodnicze
sprężarka
systemy ogrzewania
obiekty handlowe
refrigeration installations
compressor
heating systems
commercial facilities
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2020-3
Niezawodność oraz trwałość instalacji chłodniczych i pomp ciepła. Część II
MARIAN RUBIK
nr katalogowy: 125450
10.15199/9.2020.3.3
instalacje chłodnicze
sprężarka
systemy ogrzewania
obiekty handlowe
refrigeration installations
compressor
heating systems
commercial facilities
-
nr katalogowy:
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Właściwości termiczne, palność i trwałość farb ogniochronnych
Mateusz Włodarczyk
Mariusz Siciński
Przemysław Rybiński
Dariusz Bieliński
nr katalogowy: 139997
10.15199/33.2022.10.20
powłoki pęczniejące
zabezpieczenie przeciwpożarowe
skład farb pęczniejących.
intumescent coatings
fire protection
composition of intumescent paints.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-2
Hydroizolacje MAPEI
Anna Leitgeber
nr katalogowy: 10416
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-5
Sięgamy po wędzone
Mariusz S. Kubiak
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 67375
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-2
Sirius-dachówka na medal
nr katalogowy: 10435
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-1
Materiały XVI Konferencji naukowo-technicznej KONTRA 2008.Trwałość budowli i ochrona przed korozją
nr katalogowy: 40730
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2024-11
Monografia „Trwałość mostów stalowych”
Marek Bielski
nr katalogowy: 151632
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-9
Trwałość betonu w obiektach energetyki jądrowej
Andrzej M. Brandt
nr katalogowy: 93665
10.15199/33.2015.09.07
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
Liofilizowane owoce jagodowe właściwości antyoksydacyjne
Ewa Ochwanowska
Jarosław Chmielewski
Sylwia Łaba
Ilona Żeber-Dzikowska
nr katalogowy: 111090
10.15199/65.2017.12.4
liofilizacja
żywność liofilizowana
substancje bioaktywne
antyoksydanty
owoce
lyophilisation
lyophilized food
bioactive substances
antioxidants
fruits
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-12
Tuż pod skórką owocu
nr katalogowy: 23140
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-1
Trwałość elewacji a dobór materiałów do jej wykonania
Łukasz Kulczycki
nr katalogowy: 118109
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-11
Zastosowanie zbrojenia kompozytowego FRP w konstrukcjach narażonych na agresywne warunki środowiska
Dawid Pawłowski
Maciej Szumigała
nr katalogowy: 102347
10.15199/33.2016.11.54
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2006-3
Elewacje wentylowane z wykorzystaniem płytek gresowych
nr katalogowy: 21222
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-4
Koszt materiałów elewacyjnych
H. Rusiński
nr katalogowy: 17558
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-16-17
Sposób przeciw... zużyciu
Waldemar Marek Bielski
nr katalogowy: 5495
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-7
Badania niekonwencjonalne pap zgrzewalnych
Robert Jurczak
nr katalogowy: 10574
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-11
Trwałość zbiorników w oczyszczalniach ścieków
T. Szczepański
nr katalogowy: 21812
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-7
Deskowania selektywnie przepuszczalne (CPF)
M. Pająk
nr katalogowy: 2617
GOSPODARKA WODNA 2004-4
Jan Winter-Wpływ statku na drogę wodną
nr katalogowy: 1838
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2005-3
Zespoły przygotowania powietrza AS2 Łożyska magnetyczne
nr katalogowy: 10280
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-10
Przedłużanie trwałości mięsa drobiowego za pomocą kwasu mlekowego
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 9624
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-3
Bezpieczne zawiesia i ich elementy
M.W
nr katalogowy: 7962
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-3
Tekstylia dla motoryzacji
nr katalogowy: 19918
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-6
Cynkowanie ogniowe - trwałość, estetyka oraz oszczędność
nr katalogowy: 17478
CHŁODNICTWO 2006-8
Trwałość przechowalnicza soku jeżynowego
JOLANTA KLIMCZAK
ZBIGNIEW IRZYNIEC
nr katalogowy: 16080
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2010-2
Monitorowanie pasów napędowych
nr katalogowy: 51186
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-3
KOMUNIKATY
Agnieszka Królikowska
nr katalogowy: 41933
AURA 2022-7
Dekarbonizacja, a trwałość rozwoju
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 138564
AURA 2022-7
Dekarbonizacja, a trwałość rozwoju
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 138564
GOSPODARKA WODNA 2022-9
Umocnienie brzegów kanałów i rzek, wykonane w technologii grodzic winylowych: trwałość i estetyka z poszanowaniem natury
Dawid Jasiński
Justyna Kobos
nr katalogowy: 139495
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-11
Trwałość podstawowych elementów nawierzchni kolejowej
Łukasz Chudyba
nr katalogowy: 110707
10.15199/33.2017.11.56
tor kolejowy
podkład kolejowy
trwałość
strunobeton.
railway track
sleeper
durability
prestressed concrete.
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-3
Ocena jakości powierzchni przed nakładaniem powłok lakierowych
A. Baraniak
nr katalogowy: 17810
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-4
Trwałość nawierzchni na pomostach drogowych obiektów mostowych
R. Kilarski
nr katalogowy: 17578
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-5
Trwałość drobnowymiarowych elementów z betonu wibroprasowanego
Witold Brylicki
nr katalogowy: 10516
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-4
Papa Szybki Profil - czas na zmiany
M. Snopek
nr katalogowy: 17528
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-7
VIII Sympozjum Naukowo-Techniczne Reologia w technologii betonu
T. Pużak
nr katalogowy: 17440
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-10
PRZEGLĄD PUBLIKACJI
nr katalogowy: 2993
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-11
Trwałość elementów wielkiej płyty
Z. Ściślewski
nr katalogowy: 2784
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-9
Prawidłowe wykonanie posadzek z zastosowaniem wyrobów firmy Deitermann
K. Pogan
nr katalogowy: 2692
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-9
Wędzenie wyrobów mięsnych
Włodzimierz Dolata
nr katalogowy: 9609
CHŁODNICTWO 2005-8
Zastosowanie dwutlenku węgla w celu przedłużenia trwałości płynnych produktów mlecznych
Jan Pikul
nr katalogowy: 8686
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-12
Trwałość budynków w świetle Rozporządzenia nr 305/2011
Michał Wójtowicz
nr katalogowy: 73409
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-7
Badanie odporności wybranych pigmentów na kompleksowe działanie składników powietrza w mieście przemysłowym
Anna Tomaszkiewicz-Potępa
Anna Wróbel
nr katalogowy: 20394
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-9
Nawierzchnie sportowe w obiektach zamkniętych
W. Borkowicz
nr katalogowy: 2710
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-9
Szybkoschnące podkłady podłogowe MAPEI
A. Leitgeber
nr katalogowy: 2703
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2004-3
Trwałość części z tworzyw sztucznych
nr katalogowy: 2243
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2006-4
Właściwości płytek do obiektów służby zdrowia i przetwórstwa spożywczego
PAWEŁ SULIK
nr katalogowy: 22554
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-10
Profesjonalny system hydroizolacji - folie FolGam firmy Gamrat S.A.
nr katalogowy: 21801
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2004-4
Kwaśny papier - chemiczna katastrofa w bibliotekach
Tomasz Łojewski
nr katalogowy: 4588
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2004-4
Trwałość superstopów niklu z aluminiowymi warstwami ochronnymi w warunkach pełzania
MAREK CIEŚLA
nr katalogowy: 2152
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH