Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-8
Uplastycznianie mięsa
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 78755
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-1
Naturalne przeciwutleniacze - dodatki funkcjonalne przedłużające trwałość wyrobów mięsnych
Natalia Krzemińska
nr katalogowy: 103666
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Kultury starterowe w produkcji surowo dojrzewających wyrobów mięsnych
Paulina Kęska
Joanna Stadnik
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 100992
10.15199/65.2016.8.5
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-9
Mięsne artykuły tradycyjne w województwie podkarpackim
Marek Zin
Paulina Duma
nr katalogowy: 38223
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-7
O jakości zarządzania, czyli o poszukiwaniu straconego czasu
Franciszek Kładź
nr katalogowy: 27868
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-2
Z glutaminianem sodu czy bez?
Joanna Szaciło
Kamil Szaciło
nr katalogowy: 104155
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-8
Skuteczność innowacyjnych rozwiązań w zakresie pakowania wyrobów mięsnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 133024
techniki i systemy pakowania wyrobów mięsnych
innowacyjne opakowania i materiały opakowaniowe
pakowanie w modyfikowanej atmosferze gazów
pakowanie próżniowe
meat products packaging techniques and systems
innovative packaging and packaging materials
modified gas atmosphere packaging
vacuum packing
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-12
Bardzo dobra jakość u GROTA
Krzysztof Łękawski
Małgorzata Witek
nr katalogowy: 40316
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-3
Produkcja przetworów mięsnych z dodatkiem surowców niemięsnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 104726
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
ZIOŁA I PRZYPRAWY PODNOSZĄCE wartość użytkową wyrobów mięsnych
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 141557
jakość wyrobów mięsnych
walory zdrowotne
wartość użytkowa
związki funkcjonalne
przyprawy i zioła
meat products quality
health benefits
added value
functional compounds
spices and herbs
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
ZIOŁA I PRZYPRAWY PODNOSZĄCE wartość użytkową wyrobów mięsnych
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 141557
jakość wyrobów mięsnych
walory zdrowotne
wartość użytkowa
związki funkcjonalne
przyprawy i zioła
meat products quality
health benefits
added value
functional compounds
spices and herbs
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-6
Zachowanie łańcucha chłodniczego w przetwórstwie mięsa
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 132234
magazynowanie
kontrola
mięso
temperatura
storage
control
meat
temperature
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-12
Wartość rzeźna tusz wieprzowych i ceny wybranych wyrobów mięsnych
Dariusz Lisiak
Agnieszka Pater
Karol Borzuta
nr katalogowy: 9660
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-10
Współczesne metody i technika nadziewania surowców i farszów mięsnych
Marian K. Panasiewicz
Grzegorz Łysiak
nr katalogowy: 134011
metody i technika nadziewania
procesy napełniania i formowania
wymagania techniczno-technologiczne
filling methods and techniques
filling and forming processes
technical and technological requirements
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-9
Wartość rzeźna tusz wieprzowych i ceny wybranych wyrobów mięsnych
Dariusz Lisiak
Agnieszka Pater
Karol Borzuta
nr katalogowy: 9611
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-5
Analiza zmian wartości rzeźnej tusz oraz cen wyrobów mięsnych
Dariusz Lisiak
Agnieszka Pater
Karol Borzuta
nr katalogowy: 9541
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Aspekty produkcji wyrobów mięsnych typu light
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 75372
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-12
SPIS TREŚCI ROCZNIKA
nr katalogowy: 88586
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Komponowanie mieszanek funkcjonalnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 94526
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-11
Nadziewarki w przemyśle mięsnym - przegląd oferty rynkowej
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Marlena J. Baryczka
nr katalogowy: 117248
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-3
Wpływ nowoczesnych metod nastrzykiwania na wybrane cechy jakościowe wyrobów mięsnych
Marian K. Panasiewicz
Grzegorz Łysiak
nr katalogowy: 125702
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-12
Substancje kształtujące teksturę w niskotłuszczowych wyrobach mięsnych
Natalia Krzemińska
nr katalogowy: 88579
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-6
Zapewnienie jakości przetworów mięsnych podczas magazynowania
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 99379
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-6
Jakość krajowych i importowanych wędlin klasy premium
Mariusz Florek
Piotr Domaradzki
Piotr Skałecki
Agnieszka Wrona
nr katalogowy: 77433
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-26
Jeść zdrowo i tradycyjnie
nr katalogowy: 73440
CHŁODNICTWO 2006-1-2
Komory chłodnicze i mroźnicze w dystrybucji wyrobów mięsnych
Mariusz Kijko
nr katalogowy: 16142
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-7
Wpływ wędzenia na jakość i bezpieczeństwo produktów mięsnych
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 99846
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-12
Higiena w sklepach mięsnych okiem klienta
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 102862
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-10
Skrobia jako dodatek funkcjonalny stosowany w przetwórstwie mięsa
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 80008
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-3
Sposoby obniżenia zawartości soli w przetworach mięsnych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 50783
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-3
Jakość mięsa i przetworów mięsnych
Stanisław Urban
nr katalogowy: 9508
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-2
Pieprz - jedna przyprawa, wiele smaków
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 41445
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-5
Kutrowanie jako zabieg kształtujący jakość farszów i wędlin
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 84411
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-6
Nowe kierunki w zakresie stosowania dodatków
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 85156
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-5
Nowe możliwości - dotacje w praktyce
Wiesław Wasilewski
nr katalogowy: 59762
CHŁODNICTWO 2011-3
Efekty utrwalania produktów mięsnych przez doskonalenie metod technologii i techniki chłodzenia oraz zamrażania
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 58373
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-11
Maszyny i urządzenia wspomagające do nadziewania i klipsowania wyrobów mięsnych
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
Karol Panasiewicz
nr katalogowy: 123397
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-9
Mieszanki funkcjonalne. Część 1
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 150473
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-8
U GRABOWSKICH w województwie zachodniopomorskim
Krzysztof Łękawski
nr katalogowy: 37286
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-3
Naturalne przedłużenie trwałości produktów mięsnych
nr katalogowy: 24915
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-5
KRONIKA
nr katalogowy: 91539
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-4
Jakość powierzchni magazynowych w przemyśle mięsnym
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 131403
magazynowanie
powierzchnia
jakość
storage
surface
quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-2
Przez żołądek do serca, czyli zakochani w jakości
nr katalogowy: 74709
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-11
Barwotwórcze działanie dymu wędzarniczego
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 129216
dym wędzarniczy
drewno wędzarnicze
barwa wyrobów wędzonych
smoke
smoking wood
colour of smoked products
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-3
WALDI - tradycja i nowoczesność
Krzysztof Łękawski
Małgorzata Witek
nr katalogowy: 33861
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-9
Pakowanie mięsa i przetworów mięsnych w opakowania aktywne, inteligentne i biodegradowalne
Karolina Tabaka
Marek Cierach
nr katalogowy: 71040
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-3
Wpływ peklowania na jakość produktów mięsnych
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 112887
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-10
Urządzenia do obróbki mechanicznej wykorzystywane w zakładach mięsnych
Wiesława Grzesińska
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 80010
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 75369
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-6
Wykorzystanie i ocena technologiczna osłonek
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 106581
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-3
Przyprawy warzywne - naturalne bogactwo smaku i aromatu
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 42100
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-10
Osłonki do wędlin naturalne i sztuczne
Hanna Gajewska-Szczerbal
nr katalogowy: 47489
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
Wpływ sposobu chłodzenia na jakość mikrobiologiczną surowców przeznaczonych do produkcji żywności wygodnej
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 114574
CHŁODNICTWO 2011-1-2
Zmiany jakości mikrobiologicznej wybranych wyrobów mięsnych w czasie przechowywania w warunkach chłodniczych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Julia Walos
nr katalogowy: 57681
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-10
Rola i znaczenie barwników w przetwórstwie mięsa
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 101638
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-11
Wpływ technologii rozmrażania mikrofalowego na jakość mięsa
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Natalia Skiepko
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 95372
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
Mieszanki funkcjonalne. Część 2
Jerzy WAJDZIK
nr katalogowy: 151150
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-6
Higiena uboju
Michał Kundicz
nr katalogowy: 16721
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-9
Charakterystyka pasztetów
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 9610
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Deklaracja ilościowej zawartości składników mięsnych
Jolanta Joanna Sienkiewicz
Andrzej Wesołowski
nr katalogowy: 93116
10.15199/65.2015.8.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-4
Wysokociśnieniowe utrwalanie żywności - HPP
Piotr Walczyński
nr katalogowy: 83601
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Upostaciowane białko sojowe w paluszkach z mięsa kurcząt
Aneta Cegiełka
Tomasz Sawicki
nr katalogowy: 63782
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-3
Nowoczesne technologie pakowania dla przemysłu mięsnego
Patrycja Sumińska
Marek Kotowicz
Małgorzata Mizielińska
Sławomir Lisiecki
nr katalogowy: 90148
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-2
Crustfreezing - nowoczesna metoda szybkiego schładzania
Stefan Gőransson
Gőran Lőndahl
nr katalogowy: 16781
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-9
Wędzenie wyrobów mięsnych
Włodzimierz Dolata
nr katalogowy: 9609
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-12
Czynniki wpływające na jakość mikrobiologiczną tradycyjnych wyrobów mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Iwona Wolska
nr katalogowy: 102861
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
Jakość wędlin podrobowych
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 92043
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-12
SPIS TREŚCI ROCZNIKA
nr katalogowy: 95695
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
Jakość parówek dostępnych w sprzedaży detalicznej
Krystyna Palka
Ewelina Węsierska
Agata Niwecka
nr katalogowy: 66719
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-7
Wartość mięsa jagnięcego
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 16703
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-3
PRODUKTY SOJOWE FIRMY CARGILL JAKO FUNKCJONALNE l EKONOMICZNE DODATKI W PRODUKCJI WYROBÓW MIĘSNYCH
nr katalogowy: 1584
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Nadszedł czas na obróbkę wysokociśnieniową żywności – HPP
Piotr Walczyński
nr katalogowy: 78779
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-11
Magazynowanie i przechowywanie mięsa
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 80780
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-6
wiadomości * wydarzenia
nr katalogowy: 126890
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-6
wiadomości * wydarzenia
nr katalogowy: 126890
CHŁODNICTWO 2014-5
Przegląd technik analitycznych ON-LINE w kształtowaniu jakości chłodzonego mięsa i produktów mięsnych
Jacek Kondratowicz
Ewa Burczyk
Marta Drożdżal
nr katalogowy: 84402
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-8
Maszyny do pakowania mięsa i przetworów mięsnych
Mariusz S. Kubiak
Radosław Grala
Tom asz Borowy
nr katalogowy: 61711
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-8
Czy warto produkować wyroby ze znakiem unijnym
nr katalogowy: 78750
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
TECHNOLOGICZNE ASPEKTY przygotowania mięsa do grillowania
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 143392
grillowanie
dobór mięsa
jakość i zdrowotność mięsa grillowanego
dodatki technologiczne
grilling
meat selection
quality and wholesomeness of grilled meat
technological additives
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
TECHNOLOGICZNE ASPEKTY przygotowania mięsa do grillowania
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 143392
grillowanie
dobór mięsa
jakość i zdrowotność mięsa grillowanego
dodatki technologiczne
grilling
meat selection
quality and wholesomeness of grilled meat
technological additives
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-10
Wpływ solanek peklujących na wydajność szynki gotowanej
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 1723
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zastosowanie aktywnych opakowań i powłok zawierających postbiotyki do biokonserwacji mięsa i wyrobów mięsnych
Marcelina Karbowiak
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 136891
10.15199/65.2022.3.6
mięso
wyroby mięsne
postbiotyki
aktywne opakowania
biokonserwacja
meat
meat products
postbiotics
active packaging
biopreservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zastosowanie aktywnych opakowań i powłok zawierających postbiotyki do biokonserwacji mięsa i wyrobów mięsnych
Marcelina Karbowiak
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 136891
10.15199/65.2022.3.6
mięso
wyroby mięsne
postbiotyki
aktywne opakowania
biokonserwacja
meat
meat products
postbiotics
active packaging
biopreservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zastosowanie aktywnych opakowań i powłok zawierających postbiotyki do biokonserwacji mięsa i wyrobów mięsnych
Marcelina Karbowiak
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 136891
10.15199/65.2022.3.6
mięso
wyroby mięsne
postbiotyki
aktywne opakowania
biokonserwacja
meat
meat products
postbiotics
active packaging
biopreservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zastosowanie aktywnych opakowań i powłok zawierających postbiotyki do biokonserwacji mięsa i wyrobów mięsnych
Marcelina Karbowiak
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 136891
10.15199/65.2022.3.6
mięso
wyroby mięsne
postbiotyki
aktywne opakowania
biokonserwacja
meat
meat products
postbiotics
active packaging
biopreservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zastosowanie aktywnych opakowań i powłok zawierających postbiotyki do biokonserwacji mięsa i wyrobów mięsnych
Marcelina Karbowiak
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 136891
10.15199/65.2022.3.6
mięso
wyroby mięsne
postbiotyki
aktywne opakowania
biokonserwacja
meat
meat products
postbiotics
active packaging
biopreservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zastosowanie aktywnych opakowań i powłok zawierających postbiotyki do biokonserwacji mięsa i wyrobów mięsnych
Marcelina Karbowiak
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 136891
10.15199/65.2022.3.6
mięso
wyroby mięsne
postbiotyki
aktywne opakowania
biokonserwacja
meat
meat products
postbiotics
active packaging
biopreservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zastosowanie aktywnych opakowań i powłok zawierających postbiotyki do biokonserwacji mięsa i wyrobów mięsnych
Marcelina Karbowiak
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 136891
10.15199/65.2022.3.6
mięso
wyroby mięsne
postbiotyki
aktywne opakowania
biokonserwacja
meat
meat products
postbiotics
active packaging
biopreservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zastosowanie aktywnych opakowań i powłok zawierających postbiotyki do biokonserwacji mięsa i wyrobów mięsnych
Marcelina Karbowiak
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 136891
10.15199/65.2022.3.6
mięso
wyroby mięsne
postbiotyki
aktywne opakowania
biokonserwacja
meat
meat products
postbiotics
active packaging
biopreservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zastosowanie aktywnych opakowań i powłok zawierających postbiotyki do biokonserwacji mięsa i wyrobów mięsnych
Marcelina Karbowiak
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 136891
10.15199/65.2022.3.6
mięso
wyroby mięsne
postbiotyki
aktywne opakowania
biokonserwacja
meat
meat products
postbiotics
active packaging
biopreservation
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Funkcje technologiczne i żywieniowe dodatków stosowanych w przetwórstwie mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 140128
mięso
przetwory mięsne
dodatki funkcjonalne
meat
processed meat products
functional additives
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-9
Metody pakowania mięsa i wyrobów mięsnych
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Daniel Tokarski
Izabela Adamowicz-Łogwińska
nr katalogowy: 116035
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Produkcja wyrobów mięsnych z owocami
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 124495
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-7
Smak, zapach, barwa i trwałość wyrobu...
nr katalogowy: 121370
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-4
CO NOWEGO w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 105162
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-1
Jakość hamburgerów dostępnych na polskim rynku
KRZYSZTOF KRYGIER
KATARZYNA MAKSIMOWICZ
nr katalogowy: 32544
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-3
Pozostałości z przetwórstwa owoców i warzyw wykorzystywane w produktach mięsnych
Agnieszka Starek-Wójcicka
Aleksandra Rolewicz
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 147902
pozostałości poprodukcyjne
przetwórstwo
owoce i warzywa
jakość mięsa
post-production residues
processing
fruit and vegetables
meat quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-2
Alergeny w przetworach mięsnych
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 74703
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Substancje smakowo-zapachowe w przetwórstwie mięsa
Halina Makała
nr katalogowy: 51871
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-12
Weryfikacja wielkopolskich wyrobów mięsnych
nr katalogowy: 31761
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-2
Jakość szynek surowo dojrzewających
Halina Makała
Monika Foltyn
nr katalogowy: 89622
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-2
Nadziewarki - podział i charakterystyka
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 57878
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-6
Magazyn wyrobów gotowych
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 120751
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Zagrożenia mikrobiologiczne występujące w produktach mięsnych
Elżbieta Maćkiw
Monika Stasiak
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 112858
10.15199/65.2018.3.5
mięso i produkty mięsne
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
meat and meat products
safety criteria
microbiological contamination
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Technika kontrolno-pomiarowa do rejestracji i monitoringu temperatury w przetwórstwie surowców mięsnych
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 130542
technika kontrolno-pomiarowa temperatury
dobór i użytkowanie
przetwórstwo mięsa
temperature control and measurement technique
selection and use
meat processing
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-11
KRONIKA
nr katalogowy: 63869
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
KIEŁBASA BIAŁA surowa i parzona
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 136727
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Dobre praktyki w sklepie mięsnym
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 130543
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-8
Przekąski mięsne – smaczna alternatywa
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Weronika Zduńczyk
nr katalogowy: 127699
produkty mięsne
mięso
konsument
jakość
wartość odżywcza
meat products
meat
consumer
quality
nutritional value
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-2
Chłodnictwo w zakładach mięsnych
Ryszard Bryła
nr katalogowy: 104153
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-5
Tradycyjne jadło
Krzysztof Łękawski
Małgorzata Witek
nr katalogowy: 35409
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Funkcje technologiczne i żywieniowe dodatków stosowanych w przetwórstwie mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 140128
mięso
przetwory mięsne
dodatki funkcjonalne
meat
processed meat products
functional additives
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Funkcje technologiczne i żywieniowe dodatków stosowanych w przetwórstwie mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 140128
mięso
przetwory mięsne
dodatki funkcjonalne
meat
processed meat products
functional additives
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-9
Stosowanie preparatów białkowych w przetwórstwie mięsnym
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 79233
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
Charakterystyka osłonek naturalnych i sztucznych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 92040
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-2
Środki i urządzenia w transporcie zewnętrznym mięsa i jego wyrobów
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 104152
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-8
Tradycyjne wyroby mięsne z "Soplicowa"
nr katalogowy: 29131
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-12
Skrobia jako dodatek funkcjonalny stosowany w przetwórstwie mięsnym
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 40310
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-7
O psuciu rynku mięsa, czyli "co by tu jeszcze..."
nr katalogowy: 36767
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-12
Rodzinny biznes
nr katalogowy: 48697
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-4
Produkcja roślinnych alternatyw mięsnych przy wykorzystaniu techniki inżynierii tkankowej
PIOTR JANISZEWSKI
nr katalogowy: 148323
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Stosowanie substancji dodatkowych do surowych wyrobów mięsnych
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Agnieszka Świtka
Katarzyna Kuźma
nr katalogowy: 87958
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-3
Barwa peklowanych przetworów mięsnych
nr katalogowy: 112885
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Osłonki do wędlin
Fabian Magda
nr katalogowy: 75374
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-9
Zastosowanie materiałów opakowaniowych poddanych modyfikacjom fizycznym a jakość i bezpieczeństwo produktów mięsnych
nr katalogowy: 71041
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-9
Sklepy mięsne: decyduje jakość i świeżość
Barbara Mikusińska
nr katalogowy: 150471
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Nowe techniki pakowania mięsa i przetworów mięsnych
Marek Cierach
Agnieszka Bilicka
nr katalogowy: 53795
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-12
Jakość szynek konserwowych
Marius z Florek
Piotr Domaradzki
Małgorzata Ryszkowska-Siwko
Piotr Skałecki
Katarzyna Brogowska
Izabela Jaruga
nr katalogowy: 102860
OPAKOWANIE 2011-4
Opakowania cienkościenne jako wyraz dążenia do redukcji masy opakowań
MARIAN FELDMAN
nr katalogowy: 59284
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-1
DODATKI FUNKCJONALNE NA BAZIE BIAŁEK WYKORZYSTYWANE W TECHNOLOGII PRZETWÓRSTWA MIĘSA
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 146999
białkowe dodatki funkcjonalne
wykorzystywanie białek roślinnych i zwierzęcych
cechy funkcjonalne i fizyczne
essential oils
nanoemulsions
antimicrobial effect
antioxidant effect
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-7
Aspekty jakości wędlin surowych dojrzewających
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 77753
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-2
Wady jakościowe wędzonek
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 82522
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-2
O psuciu rynku mięsa
Franciszek Kładź
nr katalogowy: 33108
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-3
Zwiększenie odporności tłuszczów na wytapianie z produktów mięsnych
Dariusz Papież
Małgorzata Albin
nr katalogowy: 50784
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-1
PRZYPRAWY WARZYWNE
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 146998
przyprawy warzywne
przyprawianie
warzywa suszone
vegetable spices
seasoning
dried vegetables
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-10
Jakość wyrobów w gospodarce rynkowej
Mariusz GIEMZA
Piotr ROGALA
nr katalogowy: 3610
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Naturalne przeciwutleniacze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 86994
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-3
Zarządzanie czy sterowanie jakością?
Franciszek Kładź
nr katalogowy: 24902
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-5
Jakość dziecięcych wyrobów odzieżowych
RENATA KUJAWA
ANDRZEJ WŁOCHOWICZ
nr katalogowy: 35485
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Bioaktywne produkty proteolizy białek mięśniowych
Joanna Stadnik
Paulina Kęska
nr katalogowy: 112861
10.15199/65.2018.3.8
peptydy
aminokwasy
aminy biogenne
LAB
peptides
amino acids
biogenic amines
LAB
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
KIEŁBASA BIAŁA surowa i parzona
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 136727
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-2
Znaczenie chłodzenia w przechowywaniu wyrobów mięsnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 118694
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-5
Eksploatacyjne aspekty oceny jakości wyrobów
Jerzy Szkoda
nr katalogowy: 3521
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-9
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 71035
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-8
Produkty firmy WEBER
Włodzimierz Dolata
nr katalogowy: 61706
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-11
Preferencje konsumenckie przy wyborze i zakupie wędlin podrobowych
Iwona Chwastowska -Siwiecka
Natalia Skiepko
Iwona Baryczka
nr katalogowy: 72541
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
POLAGRA wspomaga firmy w rozwoju
Beata Marchand
nr katalogowy: 94963
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-9
Wykorzystanie naturalnych substancji klejących do wyrobów mięsnych
Marian K. Panasiewicz
Kamil Wilczyński
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 109654
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-6
Zaplecze techniczne i wyposażenie wspomagające w magazynach zakładów mięsnych
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 120750
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-3
Wędliny na wielkanocny stół kupić czy zrobić samemu?
Joanna Żochowska-Kujawska
nr katalogowy: 90142
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-1
Aktualnie obowiązujące informacje na etykietach
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 96233
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-7
Zagrożenia pożarowe w zakładach mięsnych
Ryszard Bryła
nr katalogowy: 85732
OPAKOWANIE 2015-9
Wpływ pakowania w modyfikowanej atmosferze na jakość mięsa i produktów mięsnych
ALEKSANDRA LIPIŃSKA
JOANNA ŁOPACKA
ANNA SAKOWSKA
URSZULA RAFALSKA
KATARZYNA ŻONTAŁA
nr katalogowy: 94364
10.15199/42.2015.9.1
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-4
Nadawanie barwy peklowniczej - Nowe trendy w produkcji
Barbara Szmyt
Marta Woźniak
Adam Kostecki
nr katalogowy: 105277
OPAKOWANIE 2015-12
Pakowanie próżniowe jako metoda przedłużenia trwałości mięsa i produktów mięsnych
ALEKSANDRA LIPIŃSKA
KATARZYNA ŻONTAŁA
JOANNA ŁOPACKA
URSZULA RAFALSKA
ANNA SAKOWSKA
nr katalogowy: 95537
10.15199/42.2015.12.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
WYDARZENIA Polska-Unia-Świat
nr katalogowy: 57034
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-4
KARAGENY JAKO SKŁADNIK preparatów funkcjonalnych
Justyna Osiecka
Adam Kostecki
Lech Adamczak
nr katalogowy: 142887
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-8
Gluten Free Expo - targi skromne, ale potrzebne
Marta Stus
nr katalogowy: 61382
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-12
SPIS TREŚCI ROCZNIKA
nr katalogowy: 102866
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-8
Systemy pakowania mięsa i przetworów mięsnych - pakowanie próżniowe
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 37282
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Testo Saveris innowacyjne rozwiązania w transporcie dla przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 60527
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
AMCOsystem E "0" oparty na naturalnych składnikach nieoznaczonych symbolem E
nr katalogowy: 66664
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Właściwości funkcjonalne wybranych przypraw naturalnych w technologii mięsa
Ewa Burczyk
Jacek Kondratowicz
Weronika Niszczak
nr katalogowy: 124494
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-3
Wpływ dymu wędzarniczego na kształtowanie barwy przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 104681
10.15199/65.2017.3.5
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-6
Bezpieczeństwo pracy przy obsłudze maszyn w zakładach mięsnych
Ryszard Bryła
nr katalogowy: 85160
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Limitowanie azotanów w produktach mięsnych
Adam Kostecki
nr katalogowy: 128139
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-9
Przeciwdrobnoustrojowe działanie związków zawartych w przyprawach roślinnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 71045
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-5
Wykorzystanie substancji przeciwdrobnoustrojowych w opakowaniach do produktów mięsnych
Joanna Lewancka
nr katalogowy: 76751
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-4
Opakowania dla przemysłu mięsnego
Halina Makała
nr katalogowy: 90912
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-6
Detekcja metali w surowcach i przetworach mięsnych
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 60576
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-4
UPLASTYCZNIANIE MIĘSA jako zabieg kształtujący jakość wędzonek parzonych
JERZY WAJDZIK
nr katalogowy: 142886
wędzonki parzone
składniki solanek
nastrzykiwanie i uplastycznianie
masownice
tenderyzacja
smoked and cooked whole muscle meat products
injection brines ingredients
injection and plastification
tumblers
tenderization
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-11
Osłonki sztuczne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 151608
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Uwarunkowania dotyczące zamykania opakowań surowców i wyrobów mięsnych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 139142
zamykanie opakowań
systemy pakowania i zamykania
zamykanie klipsowe
zamykanie puszek i konserw
packaging closing
packaging and closing systems
clip closing
can and can closing
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Uwarunkowania dotyczące zamykania opakowań surowców i wyrobów mięsnych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 139142
zamykanie opakowań
systemy pakowania i zamykania
zamykanie klipsowe
zamykanie puszek i konserw
packaging closing
packaging and closing systems
clip closing
can and can closing
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Uwarunkowania dotyczące zamykania opakowań surowców i wyrobów mięsnych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 139142
zamykanie opakowań
systemy pakowania i zamykania
zamykanie klipsowe
zamykanie puszek i konserw
packaging closing
packaging and closing systems
clip closing
can and can closing
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
Jakość i bezpieczeństwo produktów w trosce o dobro klienta i sukces rynkowy
nr katalogowy: 68045
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-12
Jakość wzorca a jakość wykonania odzieży w świetle certyfikacji wyrobu na znak bezpieczeństwa. Cz. I
A. Witaszczyk
M. Rybicki
nr katalogowy: 6191
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-11
EL-HURT niezawodny partner
Magdalena Borek-Daruk
nr katalogowy: 63868
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-6
Stowarzyszenie Producentów Pap dba o jakość wyrobów hydroizolacyjnych
nr katalogowy: 17453
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-3
Aspekty technologiczne produkcji szynek premium
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 125700
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-9
Wartość rzeźna buhajków i jałówek
Stanisław Wajda
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 79229
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-2
Charakterystyka mikroflory najczęściej występującej w surowcach i przetworach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 65707
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-12
Perspektywy stosowania azotynów i azotanów w przetwórstwie mięsa
Piotr Szymański
nr katalogowy: 117811
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-8
Systemy pakowania mięsa i przetworów mięsnych
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 133026
mięso
przetwory mięsne
systemy pakowania
meat
processed meat products
packaging systems
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-8
Systemy pakowania mięsa i przetworów mięsnych
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 133026
mięso
przetwory mięsne
systemy pakowania
meat
processed meat products
packaging systems
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-10
Jakość zapisów w umowach konsumenckich
Krzysztof Zymonik
nr katalogowy: 21923
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-8
Przegląd maszyn i urządzeń do pakowania mięsa i wyrobów mięsnych
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 122019
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-1
Produkty firmy WEBER
Włodzimierz Dolata
nr katalogowy: 56893
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
POLAGRA edycja 2021
nr katalogowy: 134026
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-2
Nowe prawo Unii Europejskiej dotyczące znakowania żywności
Piotr Szymański
nr katalogowy: 65709
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-1
Współdziałanie surowca, dodatków i metod produkcji w kształtowaniu smakowitości kiełbas
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 103667
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-12
Wędzonki tradycyjne niskowydajne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 102858
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH