Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-10
Akocheese innowacyjny składnik roślinny produktów typu ser
nr katalogowy: 38793
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-4
Kilka odpowiedzi na pytania o kukurydzę GMO
nr katalogowy: 14038
GAZETA CUKROWNICZA 2006-9
Burak genetycznie modyfikowany - zagrożenie czy szansa
E. Śliwińska
nr katalogowy: 16578
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Roślinny Przewodnik Cukierniczy
nr katalogowy: 133971
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Wege - dieta
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 112577
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-12
SZYNKA ŚWIĄTECZNA SOKOŁOWA Z GOŹDZIKAMI (porcja dla 4 osób)
nr katalogowy: 135042
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1998-9
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 43471
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
Oleje niepospolite
Jarosława Rutkowska
nr katalogowy: 23324
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Roślinny Przewodnik Cukierniczy
nr katalogowy: 133971
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jak smakuje roślinny łosoś? Alternatywy ryb coraz bardziej dostępne na rynku
nr katalogowy: 142075
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-1
Żywność z dodatkami aktualne problemy
Joanna Olszak
nr katalogowy: 82177
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-3
ADM i Wilmar powołują spółkę typu joint venture: Olenex C.V. zajmie się rafinowanymi olejami roślinnymi i tłuszczami
nr katalogowy: 74646
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
POTEX - WIĘCEJ NIŻ BŁONNIK
Michał Korzycki
nr katalogowy: 126518
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-1-2
Eliksir życia
Daria Majda
nr katalogowy: 82375
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jak smakuje roślinny łosoś? Alternatywy ryb coraz bardziej dostępne na rynku
nr katalogowy: 142075
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Moda na dietę roślinną
nr katalogowy: 138830
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
PRODUKTY VEGE
Adam Kostecki
Jolanta Modzelewska
nr katalogowy: 143580
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Moda na dietę roślinną
nr katalogowy: 138830
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
AUTO MOTO SERWIS 2022-6
Nowy dodatek od marki Cromax do podłoży plastikowych
nr katalogowy: 138705
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-8
Dodatek Specjalny POLAGRA 2008
nr katalogowy: 37296
AURA 2015-4
Pisaliśmy o tym... 1981
nr katalogowy: 90314
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
Wiadomości
nr katalogowy: 142434
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-2
Pectins. A useful raw material of plant origin. Production and uses Pektyny. Użyteczny surowiec pochodzenia roślinnego. Otrzymywanie i kierunki zastosowania
Hanna Pińkowska
Adrianna Złocińska
nr katalogowy: 89491
10.15199/62.2015.2.4
AURA 2013-12
RECENZJE
Kinga BONENBERG
nr katalogowy: 80813
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-1
Alfabetyczny spis autorów rocznika PFiOW 2009
nr katalogowy: 49514
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Zastosowanie słodu w produkcji piekarskiej na Białorusi
Irina Tabolicz
nr katalogowy: 12556
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Zastosowanie słodu w produkcji piekarskiej na Białorusi
Irina Tabolicz
nr katalogowy: 12556
AUTO MOTO SERWIS 2022-6
Nowy dodatek od marki Cromax do podłoży plastikowych
nr katalogowy: 138705
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-3
Dodatek wyrównawczy do wynagrodzenia
Franciszek Małysz
nr katalogowy: 50588
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-4
Warto wiedzieć o pszenżycie ABC pszenżyta
Monika Bukowska
nr katalogowy: 75658
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-4
Biorafinerie - systemy i przykłady realizacji w E uropie
Joanna Harasym
nr katalogowy: 58921
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Polska – Europa – Świat
Tłumaczył Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 130222
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-2
Dodatek za pracę w nocy w 2012 r
nr katalogowy: 65783
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Dodatek mąki żytniej modyfikowanej przez obróbkę cierną do ciasta żytniego poprawia niektóre cechy pieczywa
nr katalogowy: 32430
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Jeśli nie pomaga zwiększony dodatek drożdży...
Jerzy Kownacki
nr katalogowy: 31683
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-4
Produkcja pieczywa ze śruty żytniej
nr katalogowy: 75659
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-12
Danine 10®: Nowoczesny dodatek w przetwórstwie mięsa i ryb – korzyści i wyzwania
nr katalogowy: 151918
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-12
Danine 10®: Nowoczesny dodatek w przetwórstwie mięsa i ryb – korzyści i wyzwania
nr katalogowy: 151918
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-4
Warstwy NiCuP wytwarzane w procesie bezprądowej metalizacji
Piotr Kowalik
Edyta Wróbel
nr katalogowy: 142684
10.15199/48.2023.04.38
NiCuP
selektywna metalizacja
warstwy rezystywne
warstwy przewodzące.
NiCuP
selective metallization
resistive layers
conductive layers.
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-6
Piekarzu, czy wiesz, że...
nr katalogowy: 106081
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-8
Prawo do wynagrodzenia za pracę
Aleksandra Lejko
nr katalogowy: 100110
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Wykorzystanie lecytyny w produkcji pieczywa pszennego
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
Małgorzata Sobczyk
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 115168
mąka pszenna
lecytyna rzepakowa w proszku
jakość pieczywa
wheat flour
rapeseed lecithin powder
quality of bread
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-10
Zastosowanie jęczmienia w piekarstwie Cz. II . Wpływ na cechy fizyczne wyrobów piekarskich
Dorota Cz erwińska
nr katalogowy: 71462
AURA 2022-10
NANOBOOSTEX zastąpi sztuczne nawozy
Bartosz Kruszka
nr katalogowy: 139905
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Modyfikowana skrobia w produkcji makaronu podgotowanego
nr katalogowy: 50879
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-2
Gustal firmy Lesaffre pozwala obniżyć zawartość soli w pieczywie
nr katalogowy: 97766
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-10
DÜBÖR - urządzenia i oleje, które gwarantują wymierne ekonomicznie oszczędności!
nr katalogowy: 62778
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
PRODUKTY VEGE
Adam Kostecki
Jolanta Modzelewska
nr katalogowy: 143580
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-26
Dodatek Specjalny Agencji Rozwoju Przemysłu
nr katalogowy: 13455
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-2
Modyfikacja własności chłodzących wody przez dodatek poliakrylanu sodu i nanocząstek Al2O3
WOJCIECH GĘSTWA
MAŁGORZATA PRZYŁĘCKA
nr katalogowy: 49834
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Gluten jako polepszacz technologiczny
Włodzimierz Gubała
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 44972
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Pullulan nowy dodatek do żywności
Małgorzata Gniewosz
nr katalogowy: 44556
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-14-15
Dwie rewolucje..
Tomasz Strzelecki
nr katalogowy: 19384
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-2
Cierpkie jagody
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 11884
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-12
Teksty-preteksty
nr katalogowy: 22783
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-3
Kobalt
R. Szozda
nr katalogowy: 15762
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-6
Ciecze jonowe jako dodatek do masy elektrodowej akumulatorów kwasowo-ołowiowych
Włodzimierz Majchrzycki
Ewa Jankowska
Grzegorz Lota
Juliusz Pernak
Marek Baraniak
Waldemar Rzeszutek
nr katalogowy: 107035
10.15199/62.2017.6.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-7-8
Uwaga na importowane drożdże paszowe
ft
nr katalogowy: 6865
AURA 2006-11
Wiewiórka
nr katalogowy: 21404
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-6
Teksty-preteksty
nr katalogowy: 219
CHŁODNICTWO 2005-8
Krioprotekcja nierozdrobnionego mięsa wieprzowego
Marcin Dziomdziora
Lucjan Krala
nr katalogowy: 8685
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-2
Odporność na zgniatanie donic z masy papierniczej z różnym dodatkiem wypełnienia w postaci otrębów zbożowych
Izabela Modzelewska
nr katalogowy: 50210
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-10
Wpływ dodatku Sn na strukturę i odporność korozyjną powłok otrzymanych na stalach z zakresu Sandelina
HENRYK KANIA
PIOTR LIBERSKI
nr katalogowy: 47131
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-12
Rotospray® ułatwia dozowanie mikrokomponentów
LESZEK MOŚCICKI
nr katalogowy: 6471
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-8
Powrót haftu
E. Majorowicz
nr katalogowy: 13790
SZKŁO I CERAMIKA 2006-5
Zastosowanie tlenu - sposób na optymalizację produkcji szkła
Z. Nowak
nr katalogowy: 22492
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-10
Sorbitol E 420 - naturalny dodatek do żywności (2)
K. Nowak
K. Mitka
nr katalogowy: 22397
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-2
Zabiegi technologiczne wpływające na wydajność produkcyjną szynek gotowanych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 1562
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-8
Jeszcze o dodatku kurkumy do makaronów
Roman Jurga
nr katalogowy: 14104
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-3
Aronia - wartościowy dodatek do wypieków
Iwona Wawer
nr katalogowy: 19199
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-3
Modyfikacja mosiądzu manganowo-żelazowego MM55 dodatkiem cyrkonu
FERDYNAND ROMANKIEWICZ
REMIGIUSZ ROMANKIEWICZ
nr katalogowy: 17065
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
Kolorowy chleb z warzywami
nr katalogowy: 143933
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-7-8
Sorbitol E 420 - naturalny dodatek do żywności (1)
K. Nowak
K. Mitka
nr katalogowy: 20581
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-1
Wpływ parametrów włókna stalowego na skuteczność zbrojenia fibrobetonu
A. Wójcicki
W. Raczkiewicz
nr katalogowy: 2321
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-19
Chroniące środowisko GMO?
nr katalogowy: 63141
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część druga – napoje roślinne i alternatywy nabiału
nr katalogowy: 131668
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Ciasteczkowe Inspiracje Igi Sarzyńskiej-Komorowskiej
nr katalogowy: 142150
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
Kolorowy chleb z warzywami
nr katalogowy: 143933
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-2
Walentynki
nr katalogowy: 65776
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-9
Duński chleb wiejski
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 54407
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Ciasteczkowe Inspiracje Igi Sarzyńskiej-Komorowskiej
nr katalogowy: 142150
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-4
Zarodki pszenne (cz. 7) Zarodki w pieczywie
Henryk GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 14044
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
Normatywny czas pracy w roku 2011, dodatek za pracę w nocy – raz jeszcze
JACEK PAPROCKI
nr katalogowy: 57917
CHŁODNICTWO 2011-8
Krioprotekcyjny wpływ lecytyny na właściwości mrożonego mięsa
Radosław Mostowski
Anna Bagnowska
Lucjan Krala
nr katalogowy: 61703
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-10
Klasyfikacja popiołów lotnych krzemionkowych kategorii S
Mikołaj Ostrowski
nr katalogowy: 94198
10.15199/33.2015.10.34
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-8
Na bieżąco...
nr katalogowy: 108949
OPAKOWANIE 2022-2
BOBST wprowadza nowe modele składarko-sklejarek NOVAFOLD
nr katalogowy: 136508
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Recykling chemiczny poliuretanów
ALEKSANDER PROCIAK
JAN PIELICHOWSKI
nr katalogowy: 28763
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-5
Wpływ dodatku popiołu dennego ze spalania biomasy na wybrane właściwości zapraw cementowych
Jakub Jura
Małgorzata Ulewicz
nr katalogowy: 105668
10.15199/33.2017.05.32
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-6
Masło i margaryna w świetle przepisów
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 84357
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Podmłody - ważny element procesu produkcji
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 76264
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Woda w piekarstwie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 135309
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-4
Warstwy NiCuP wytwarzane w procesie bezprądowej metalizacji
Piotr Kowalik
Edyta Wróbel
nr katalogowy: 142684
10.15199/48.2023.04.38
NiCuP
selektywna metalizacja
warstwy rezystywne
warstwy przewodzące.
NiCuP
selective metallization
resistive layers
conductive layers.
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-2
Na bieżąco...
nr katalogowy: 24268
OPAKOWANIE 2013-8
No shock: nowy dodatek antystatyczny
nr katalogowy: 78676
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-4
Wpływ dodatku krzemionki na wybrane właściwości tworzywa akrylowego stosowanego w konstrukcjach protetycznych
Katarzyna Kujawiak-Bartkiewicz
Karol Kolasiński
Michał Krasowski
Kinga Bociong
Jerzy Sokołowski
nr katalogowy: 137282
10.15199/62.2022.4.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-4
Wpływ dodatku krzemionki na wybrane właściwości tworzywa akrylowego stosowanego w konstrukcjach protetycznych
Katarzyna Kujawiak-Bartkiewicz
Karol Kolasiński
Michał Krasowski
Kinga Bociong
Jerzy Sokołowski
nr katalogowy: 137282
10.15199/62.2022.4.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-4
Wpływ dodatku krzemionki na wybrane właściwości tworzywa akrylowego stosowanego w konstrukcjach protetycznych
Katarzyna Kujawiak-Bartkiewicz
Karol Kolasiński
Michał Krasowski
Kinga Bociong
Jerzy Sokołowski
nr katalogowy: 137282
10.15199/62.2022.4.4
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-3
DODATEK 1. PODSTAWY TEORETYCZNE METODY PRZESTRZENNEGO WYGŁADZANIA MACIERZY WARIANCJI I KOWARIANCJI ODBIERANYCH SYGNAŁÓW
nr katalogowy: 143584
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Wrocławscy studenci przygotowywali staropolskie potrawy
nr katalogowy: 150009
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-8
Badania nad syntezą i przygotowaniem zielonego dodatku do żywności
Liang Zhao
nr katalogowy: 144532
10.15199/62.2023.8.8
etylomaltol
synteza
zielony dodatek do żywności
ethyl maltol
synthesis
green food additive
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-8
Badania nad syntezą i przygotowaniem zielonego dodatku do żywności
Liang Zhao
nr katalogowy: 144532
10.15199/62.2023.8.8
etylomaltol
synteza
zielony dodatek do żywności
ethyl maltol
synthesis
green food additive
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-3
Badania nad otrzymywaniem nonylofenolu o jasnej barwie
MACIEJ KIEDIK
nr katalogowy: 43244
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Sacharydy i polisacharydy w przetwórstwie mięsa
ANETA CEGIEŁKA
nr katalogowy: 33812
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-12
Farby proszkowe modyfi kowane nanocząstkami polimerowymi
HELENA KUCZYŃSKA
JANUSZ KOZAKIEWICZ
nr katalogowy: 39970
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-3
Teksty - preteksty
nr katalogowy: 24827
OPAKOWANIE 2012-3
Opakowania innowacyjne i ekskluzywne
nr katalogowy: 66345
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-4
Lepiki asfaltowe przeznaczone do stosowania na zimno
IRENA GAWEŁ
nr katalogowy: 43259
OPAKOWANIE 2008-2
Dodatek do serii Magic
nr katalogowy: 33285
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-1
Szukajcie, a znajdziecie
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 32663
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-9
Pora na sosy
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 29644
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-9
Wysmakowane towarzystwo
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 29643
AURA 2007-8
Posiedzenie Rady Programowej AURY
nr katalogowy: 29004
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-12
Skrobia jako dodatek funkcjonalny stosowany w przetwórstwie mięsnym
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 40310
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-6
Na bieżąco..
nr katalogowy: 36128
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-5
Couva 850 NH - innowacja w produkcji cukierniczych polew tłuszczowych
nr katalogowy: 34907
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-5
Chleb graham - doskonały z długą fermentacją
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 34893
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-5
Wpływ dodatku rozdrobnionej mąki żytniej na jakość pieczywa
nr katalogowy: 34890
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-5
Kiełkująca moc
EDYTA KWIATKOWSKA
nr katalogowy: 25737
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-4
Święta z bakaliami
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 25257
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-6
Komentarz - Rozważania na kanwie "Listy 500" za 2005 r. wg Rzeczpospolita dodatek "Lista 500", 26 kwietnia 2006 r.,
Zbigniew Krawczyk
nr katalogowy: 20417
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-11
Na bieżąco....
nr katalogowy: 102480
AURA 2023-3
Mała butelka, a duży problem
Laura Parker
nr katalogowy: 142206
AURA 2023-3
Mała butelka, a duży problem
Laura Parker
nr katalogowy: 142206
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Eugenol – związek pochodzenia naturalnego o wielu zastosowaniach
Anna Fajdek-Bieda
Agnieszka Wróblewska
nr katalogowy: 134682
10.15199/62.2021.11.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Eugenol – związek pochodzenia naturalnego o wielu zastosowaniach
Anna Fajdek-Bieda
Agnieszka Wróblewska
nr katalogowy: 134682
10.15199/62.2021.11.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Eugenol – związek pochodzenia naturalnego o wielu zastosowaniach
Anna Fajdek-Bieda
Agnieszka Wróblewska
nr katalogowy: 134682
10.15199/62.2021.11.10
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-4
Warstwy NiCuP wytwarzane w procesie bezprądowej metalizacji
Piotr Kowalik
Edyta Wróbel
nr katalogowy: 142684
10.15199/48.2023.04.38
NiCuP
selektywna metalizacja
warstwy rezystywne
warstwy przewodzące.
NiCuP
selective metallization
resistive layers
conductive layers.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-4
Warstwy NiCuP wytwarzane w procesie bezprądowej metalizacji
Piotr Kowalik
Edyta Wróbel
nr katalogowy: 142684
10.15199/48.2023.04.38
NiCuP
selektywna metalizacja
warstwy rezystywne
warstwy przewodzące.
NiCuP
selective metallization
resistive layers
conductive layers.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-2
Effect of addition of selected supercritical CO2 plant extracts on properties of shampoos Wpływ dodatku wybranych ekstraktów roślinnych, otrzymanych przez ekstrakcję CO2 w warunkach nadkrytycznych, na właściwości szamponów do włosów
Elżbieta Sikora
Marta Olszańska
Jan Ogonowski
nr katalogowy: 82427
10.12916/przemchem.2014.212
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2014-7
ROLA WANADU W STOPACH ALUMINIUM Z SERII 1XXX
TERESA SAK
KRZYSZTOF PIEŁA
MAŁGORZATA KAMIŃSKA
MARCIN JASKOWSKI
nr katalogowy: 85630
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-12
Perspektywiczne zapotrzebowanie na metanol jako paliwo okrętowe
Marcin Krupa
Marcin Moskalewicz
Andrzej P. Sikora
Adam Szurlej
nr katalogowy: 95868
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-11
Effect of modification of the adhesive layer on the oxygen permeability through polyethylene film laminates Wpływ modyfikacji warstwy adhezyjnej na przenikalność tlenu przez laminaty z folii polietylenowej
Agnieszka Krudos
Jerzy Pankowski
Maciej Karłowicz
Sławomir Lisiecki
Artur Bartkowiak
nr katalogowy: 95028
10.15199/62.2015.11.30
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-3
Zastosowanie proszku z owadów jadalnych celem zwiększania wartości odżywczej produktów zbożowych
Radosław Bogusz
Małgorzata Latoszewska
Agata Marzec
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 148950
10.15199/61.2024.3.6
owady jadalne
produkty na bazie zbóż
wzbogacanie żywności
wartość odżywcza
edible insects
cereal-based products
food fortification
nutritional value
OPAKOWANIE 2011-7
WYDARZENIA
nr katalogowy: 60755
AURA 2013-10
Poznawanie przez działanie Propozycje dla uczniów szkół podstawowych.Zanieczyszczenia wody (3)
Elżbieta TYRALSKA-WOJTYCZA
nr katalogowy: 79511
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-5
Czynniki wpływające na skład chemiczny i jakość dymu
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 51700
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-1
Wieprzowiny wizytówka
Waldemar Jaworski
nr katalogowy: 96235
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-2
Węglan dimetylu - nowy dodatek do paliw silnikowych
JERZY WASILEWSKI
JAN PERKOWSKI
JACEK KLIMIEC
ZOFIA POKORSKA
nr katalogowy: 43561
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-3
Możliwości zmniejszenia zawartości wolnego formaldehydu w lakierze wodorozcieńczalnym i emisji formaldehydu ze sztucznej okleiny meblowej
ZYGMUNT HEHN
DOMINIK NOWAK
nr katalogowy: 42947
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-5-6
Zielona idea
Henryk Piekut
nr katalogowy: 33708
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-7-8
Mocne punkty
nr katalogowy: 29145
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-14-15
Od opozycji do koniunkcji
Jan Desselberger
nr katalogowy: 27932
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-11
Wzbogacanie produktów zbożowych w substancje balastowe
nr katalogowy: 39060
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-8
Skrobie modyfikowane - cenny dodatek funkcjonalny dla przemysłu cukierniczego
Aleksander Walkowski
Marian Mączyński
nr katalogowy: 37323
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-4
Azotyny w procesie peklowania mięsa - funkcje, aspekty zdrowotne, peklowanie bezazotynowe
Marek Cierach
nr katalogowy: 25370
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Stabilność termiczna utwardzonej żywicy alkidowej modyfikowanej związkiem fosforowym
TOMASZ SZCZUREK
DANUTA ŻUCHOWSKA
JÓZEF HOFFMANN
nr katalogowy: 28768
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
PRODUKTY MIESIĄCA
nr katalogowy: 119303
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Ziemniaki źródłem zdrowia?
nr katalogowy: 137846
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Ziemniaki źródłem zdrowia?
nr katalogowy: 137846
AURA 2022-10
NANOBOOSTEX zastąpi sztuczne nawozy
Bartosz Kruszka
nr katalogowy: 139905
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-3
DODATEK 1. PODSTAWY TEORETYCZNE METODY PRZESTRZENNEGO WYGŁADZANIA MACIERZY WARIANCJI I KOWARIANCJI ODBIERANYCH SYGNAŁÓW
nr katalogowy: 143584
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-3
Otrzymywanie wosków poliolefinowych w procesie termicznej degradacji. Cz. I. Charakterystyka surowców
Justyna Kowalska
Beata Sacher-Majewska
Krystyna Czaja
nr katalogowy: 147823
10.15199/62.2024.3.2
wosk poliolefinowy
termiczna degradacja
charakterystyka surowców
polyolefin wax
thermal degradation
characteristic of raw materials
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-11
Mono- i diuretany glikoli alkilenowych jako plastyfikatory żywic aminowych
ADAM KROGULECKI
JAN MOSIO-MOSIEWSKI
nr katalogowy: 43196
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-5
Przemysłowy katalizator syntezy amoniaku o zwiększonej odporności termicznej
KAZIMIERZ KAŁUCKI
WALERIAN ARABCZYK
URSZULA NARKIEWICZ
ZYGMUNT ŚPIEWAK
nr katalogowy: 43124
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1996-4
Metoda wytwarzania sorbentów i nośników glinowych z technicznego gibsytu
ZOFIA JAWORSKA-GALAS
WŁODZIMIERZ MIŚTA
MIROSŁAW ZAWADZKI
JÓZEF WRZYSZCZ
nr katalogowy: 41321
ODZIEŻ 2007-3
Formy konstrukcyjne przodu sukni dla figury z dużym obwodem pasa
Zbigniew Parafianowicz
nr katalogowy: 27371
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-6
Kompozytowe warstwy azotowane podnoszące odporność stali na zużycie tribologiczne
JOLANTA BARANOWSKA
KAZIMIERZ SZCZECIŃSKI
MIECZYSŁAW WYSIECKI
JAROSŁAW BIELAWSKI
nr katalogowy: 40490
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-11
Glikoliza sztywnych pianek poliuretanowo-poliizocyjanurowych (PUR-PIR) modyfikowanych wodorotlenkiem glinu
BOGUSŁAW CZUPRYŃSKI
JOANNA LISZKOWSKA
JOANNA PACIOREK-SADOWSKA
nr katalogowy: 39045
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-10
Gaz musi być
Henryk Piekut
nr katalogowy: 35197
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2008-2
Rozszerzenie funkcjonalności SIMATIC PCS 7 7.0 - dodatek SP1
Szymon Paprocki
nr katalogowy: 34850
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2007-5
ANALIZA MOŻLIWOŚCI ELIMINACJI OŁOWIU W ODLEWNICZYCH STOPACH MIEDZI
LUDWIK CIURA
BEATA CWOLEK
WITOLD MALEC
ŁUKASZ MARCHEWKA
nr katalogowy: 25834
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-11
Wpływ dodatku bizmutu na właściwości katalityczne układu Pd/SiO2 w reakcji utleniania glukozy
STANISŁAW KARSKI
IZABELA WITOŃSKA
nr katalogowy: 28474
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Drożdże dezaktywowane
nr katalogowy: 95173
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-7
Kompensacja – istotny proces w tworzeniu lodów (cz. 2)
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 149431
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-5
Wpływ dodatku trasu na szczelność połączenia elementu murowego z zaprawą
Anna Kaczmarek
Maria Wesołowska
nr katalogowy: 105666
10.15199/33.2017.05.30
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-5
Wpływ pierwiastków magnezu i wapnia na proces fermentacji winiarskiej
Sylwia Bonin
Małgorzata Stanisławczyk
nr katalogowy: 60284
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-4
Makaron wzbogacony dodatkiem białka i błonnika pochodzenia roślinnego
nr katalogowy: 58923
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Zmniejszenie śladu węglowego procesów utleniania gazu ziemnego przez dodatek wodoru
Beata Stasińska
Marek Rotko
nr katalogowy: 134677
10.15199/62.2021.11.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Zmniejszenie śladu węglowego procesów utleniania gazu ziemnego przez dodatek wodoru
Beata Stasińska
Marek Rotko
nr katalogowy: 134677
10.15199/62.2021.11.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Możliwości wykorzystania pyłów ze spalania odpadów drzewnych jako dodatku do betonów
Ryszard Machnik
nr katalogowy: 133322
10.15199/62.2021.9.15
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Możliwości wykorzystania pyłów ze spalania odpadów drzewnych jako dodatku do betonów
Ryszard Machnik
nr katalogowy: 133322
10.15199/62.2021.9.15
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Możliwości wykorzystania pyłów ze spalania odpadów drzewnych jako dodatku do betonów
Ryszard Machnik
nr katalogowy: 133322
10.15199/62.2021.9.15
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1996-11
Badanie procesu precypitacji węglanu wapnia w obecności środków powierzchniowo czynnych
MIECZYSŁAW TRYPUĆ
ZBIGNIEW TORSKI
LECHOSŁAW BOLIŃSKI
URSZULA KIEŁKOWSKA
nr katalogowy: 42194
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-11
Cement portlandzki wapienny CEM II/A-LL 42,5R
Marcin Sokołowski
nr katalogowy: 31594
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-21
To tylko mikrodrobina?
nr katalogowy: 122626
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-12
Niedobór bawełny dla rosnącej populacji wymusza powrót do produkcji celulozowych włókien chemicznych
nr katalogowy: 103134
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-2
Emulgator atrakcyjniejszy od lecytyny
nr katalogowy: 89115
OPAKOWANIE 2022-2
BOBST wprowadza nowe modele składarko-sklejarek NOVAFOLD
nr katalogowy: 136508
AURA 2013-12
O starych sadach w krajobrazie
Agata GAJDEK
nr katalogowy: 80802
OPAKOWANIE 2014-11
Wpływ opakowania i czasu przechowywania na jakość surowców zielarskich
BARBARA KOŁODZIEJ
DANUTA SUGIER
BEATA KRÓL
nr katalogowy: 87895
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
Ekstrakty roślinne w produktach mlecznych
Dorota Zaręba
Mariola Kozłowska
Małgorzata Ziarno
nr katalogowy: 55112
AURA 2016-11
Smog w Krakowie - spojrzenie w przyszłość z perspektywy historycznej
Wanda WILCZYŃSKA-MICHALIK
Bartłomiej PIETRAS
Marek MICHALIK
nr katalogowy: 102076
10.15199/2.2016.11.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Wpływ żywienia na mikroflorę jelit i zdrowie człowieka
Marcelina Olszak
Ewa Solarska
nr katalogowy: 101002
10.15199/65.2016.8.9
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część druga – napoje roślinne i alternatywy nabiału
nr katalogowy: 131668
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-18
Zaprojektował, wyprodukował i eksploatuje
Henryk Piekut
nr katalogowy: 108804
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-8
Rozważania na kanwie "Listy 500" za 2006 r. wg Rzeczpospolita dodatek "Lista 500", 25 kwietnia 2007 r.
Zbigniew Krawczyk
nr katalogowy: 29222
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH