Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Radiacyjna konserwacja i identyfikacja napromieniowania żywności
Wojciech Głuszewski
Grzegorz Guzik
nr katalogowy: 136029
10.15199/65.2022.1.3
promieniowanie jonizujące
radioliza
utrwalanie żywności
identyfikacja napromieniowania żywności
ionizing radiation
radiolysis
food preservation
identification of food irradiation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Radiacyjna konserwacja i identyfikacja napromieniowania żywności
Wojciech Głuszewski
Grzegorz Guzik
nr katalogowy: 136029
10.15199/65.2022.1.3
promieniowanie jonizujące
radioliza
utrwalanie żywności
identyfikacja napromieniowania żywności
ionizing radiation
radiolysis
food preservation
identification of food irradiation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Radiacyjna konserwacja i identyfikacja napromieniowania żywności
Wojciech Głuszewski
Grzegorz Guzik
nr katalogowy: 136029
10.15199/65.2022.1.3
promieniowanie jonizujące
radioliza
utrwalanie żywności
identyfikacja napromieniowania żywności
ionizing radiation
radiolysis
food preservation
identification of food irradiation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Radiacyjna konserwacja i identyfikacja napromieniowania żywności
Wojciech Głuszewski
Grzegorz Guzik
nr katalogowy: 136029
10.15199/65.2022.1.3
promieniowanie jonizujące
radioliza
utrwalanie żywności
identyfikacja napromieniowania żywności
ionizing radiation
radiolysis
food preservation
identification of food irradiation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
PACKAGING REVIEW 2022-3
Physical hazards of food packaging manufacture
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 139737
10.15199/42.2022.3.1
food packaging
physical hazard
significance of physical hazards
opakowania do żywności
zagrożenia fizyczne
istotność zagrożeń fizycznych
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
The morphology, texture and structure orientation of polyethylene formed via work hardening and electron irradiation
PIOTR DUDA
JERZY CYBO
JOANNA MASZYBROCKA
JAN CWAJNA
ADRIAN BARYLSKI
nr katalogowy: 37793
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-9
Układ optyczny do równomiernego naświetlania monowarstw komórek promieniowaniem z zakresu okna transmisji tkanek
Łukasz GRYKO
Andrzej ZAJĄC
nr katalogowy: 79580
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Charakterystyka wybranych metod izolacji i identyfikacji drobnoustrojów w żywności
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 146034
10.15199/65.2023.11.3
identyfikacja mikroorganizmów
PCR
MALDI-TOF MS
cytometria przepływowa
podłoża chromogenne
identification of microorganisms
PCR
MALDI-TOF MS
flow cytometry
chromogenic microbial substrates
PACKAGING REVIEW 2022-3
Physical hazards of food packaging manufacture
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 139737
10.15199/42.2022.3.1
food packaging
physical hazard
significance of physical hazards
opakowania do żywności
zagrożenia fizyczne
istotność zagrożeń fizycznych
PACKAGING REVIEW 2022-3
Physical hazards of food packaging manufacture
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 139737
10.15199/42.2022.3.1
food packaging
physical hazard
significance of physical hazards
opakowania do żywności
zagrożenia fizyczne
istotność zagrożeń fizycznych
PACKAGING REVIEW 2022-3
Physical hazards of food packaging manufacture
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 139737
10.15199/42.2022.3.1
food packaging
physical hazard
significance of physical hazards
opakowania do żywności
zagrożenia fizyczne
istotność zagrożeń fizycznych
PACKAGING REVIEW 2022-3
Physical hazards of food packaging manufacture
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 139737
10.15199/42.2022.3.1
food packaging
physical hazard
significance of physical hazards
opakowania do żywności
zagrożenia fizyczne
istotność zagrożeń fizycznych
PACKAGING REVIEW 2022-3
Physical hazards of food packaging manufacture
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 139737
10.15199/42.2022.3.1
food packaging
physical hazard
significance of physical hazards
opakowania do żywności
zagrożenia fizyczne
istotność zagrożeń fizycznych
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Modeling of the processes of low-dimensional structures formation on semiconductors surface by scanning laser radiation
Ivan S. MANAK
Artur MEDVID
Elena S. PANFILIONAK
Waldemar WOJCIK
nr katalogowy: 53390
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Ujawnienie historii radiacyjnej napromieniowanego elektronami krzemu otrzymanego metodą Czochralskiego poprzez po-radiacyjną obróbkę termiczną
Andrzej MISIUK
Wojciech JUNG
Marek PRUJSZCZYK
Jadwiga BAK-MISIUK
Jan FELBA
nr katalogowy: 53227
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-1
Identification of the thermal conductivity coefficient by using the Artificial Bee Colony algorithm
Edyta HETMANIOK
Damian SŁOTA
Adam ZIELONKA
nr katalogowy: 65107
CHŁODNICTWO 2009-1-2
Uwarunkowania rozwoju procesów dystrybucyjnych żywności z uwzględnieniem roli chłodnictwa
KATARZYNA KOZŁOWICZ
FRANCISZEK KLUZA
nr katalogowy: 41435
PACKAGING REVIEW 2022-3
Transition in packaging at Fachpack 2022
Anna Naruszko
nr katalogowy: 139741
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-1
Chemical state of potassium in electron irradiated silicate glasses
BEATA LESIAK
JOSEF. ZEMEK
PETER JIRICEK
ONDREJ GEDEON
ADAM JÓŹWIK
nr katalogowy: 40907
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2017-3
System fotowoltaiczny na bazie monokrystalicznych ogniw krzemowych - analiza pracy
Dominika Kaczorowska
nr katalogowy: 104483
10.15199/74.2017.3.2
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-7
Software Development for a New Robotic Technology of Microplasma Spraying of Powder Coatings
Darya ALONTSEVA
Alexander KRASAVIN
Dauren NUREKENOV
Olzhas OSPANOV
Assel KUSAIYN-MURAT
Yerzhan ZHANUZAKOV
nr katalogowy: 114646
10.15199/48.2018.07.06
microplasma spraying
robotic technology
software development.
rozpylanie mikroskopowe
technologia robota
rozwój oprogramowania
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-8
Microstructure and electrical conductivity of titanium irradiated with swift heavy ions
Piotr BUDZYŃSKI
Mariusz KAMIŃSKI
Zbigniew SUROWIEC
nr katalogowy: 100002
10.15199/48.2016.08.42
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Wybrane aspekty dotyczące fałszowania żywności
Małgorzata Kowalska
Paulina Mitrosz
Klaudia Osytek
nr katalogowy: 117676
10.15199/65.2018.12.4
zafałszowanie żywności
dodatki do żywności
kontrola żywności
food adulteration
food additives
food control
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-7
Mechanical and electrical properties of the titanium surface layer irradiated with 168 MeV 136Xe ions
Piotr BUDZYŃSKI
. Mariusz KAMIŃSKI
Zbigniew SUROWIEC
Vladimir Alexeevich SKURATOV
nr katalogowy: 114674
10.15199/48.2018.07.34
titanium
ion implantation
electrical conductivity
tribological wear
tytan
implantacja jonowa
przewodność elektryczna
zużycie tribologiczne
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7a
Impedance of reverse biased diodes irradiated with krypton ions with energy of 250 MeV
Nikolai A. POKLONSKI
Nikolay I. GORBACHUK
Anna V. ERMAKOVA
Mariya I. TARASIK
Sergey V. SHPAKOVSKI
Viktor A. FILIPENIA
Viktor A. SKURATOV
Andreas WIECK
Tomasz N. KOŁTUNOWICZ
nr katalogowy: 69261
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Fractal and harmonic analysis of surface roughness profile induced by ion beam irradiation
Zbigniew W. KOWALSKI
Janusz MARTAN
nr katalogowy: 33575
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-12
The Influence of Electromagnetic Wave Originating from WiFi Router on Water Viscosity
Grzegorz TATOŃ
Daniel DZIOB
Aleksandra MIELNICKA
Bartosz LISOWSKI
Tomasz Rok
Michał ŚWIĄTEK
Piotr KUTERBA
Eugeniusz ROKITA
nr katalogowy: 117362
10.15199/48.2018.12.64
mikrofale
lepkość wody
nanocząstki
efekty nietermiczne.
microwaves
water viscosity
nano-beads
non-thermal effects.
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-7
PRZEMYSŁOWE AKCELERATORY ELEKTRONÓW I ICH ZASTOSOWANIA W TECHNOLOGIACH RADIACYJNYCH. ZASTOSOWANIE TECHNOLOGII RADIACYJNYCH DO MODYFIKACJI PRZYRZĄDÓW PÓŁPRZEWODNIKOWYCH – INFORMACJE PODSTAWOWE
Sylwester Bułka
nr katalogowy: 144096
10.15199/13.2023.7.4
półprzewodnik
defekty sieci
efekt radiacyjny
modyfikacja struktury
semiconductor
lattice deffects
radiation-induced effect
structure modification
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-7
PRZEMYSŁOWE AKCELERATORY ELEKTRONÓW I ICH ZASTOSOWANIA W TECHNOLOGIACH RADIACYJNYCH. ZASTOSOWANIE TECHNOLOGII RADIACYJNYCH DO MODYFIKACJI PRZYRZĄDÓW PÓŁPRZEWODNIKOWYCH – INFORMACJE PODSTAWOWE
Sylwester Bułka
nr katalogowy: 144096
10.15199/13.2023.7.4
półprzewodnik
defekty sieci
efekt radiacyjny
modyfikacja struktury
semiconductor
lattice deffects
radiation-induced effect
structure modification
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-7
Research on the Influence of Environmental Conditions on Electrical Parameters of Interdigitated Back Contact Monocrystalline Silicon Solar Cells
Piotr BILLEWICZ
Paweł WĘGIEREK
nr katalogowy: 114673
10.15199/48.2018.07.33
HIT-IBC solar cells
silicon
photovoltaics.
ogniwa słoneczne typu HIT-IBC
krzem
fotowoltaika.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-1
Interval Model for Identification of Laryngeal Nerves
Mykola DYVAK
Olexandra KOZAK
Andriy PUKAS
nr katalogowy: 49741
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-9-10
Benefits and barriers of environmental cooperation with suppliers – the case of organic food distribution sector in Poland
Piotr C. SOSNOWSKI
nr katalogowy: 134108
10.15199/46.2021.9–10.1
environmental decision-making
cooperation with suppliers
B2B relationships
organic food distribution
podejmowanie decyzji środowiskowych
współpraca z dostawcami
relacje B2B
dystrybucja żywności ekologicznej
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Forming of TiO2 clusters and changes of crystal structure of Ti-6Al-4V alloy after irradiation with 250 MeV krypton ions
Piotr BUDZYNSKI
nr katalogowy: 33618
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-3
Novel techniques applied to biometric human identification
MICHAŁ CHORAŚ
nr katalogowy: 41984
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Modification of selected properties of polypropylene membrane using plasma treatment and electron irradiation
MAREK BUCZKOWSKI
BOŻENA SARTOWSKA
WOJCIECH STAROSTA
JERZY KUNICKI
DANUTA WAWSZCZAK
nr katalogowy: 27525
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
The effect of forming the polyethylene structure of endoprosthesis cups on morphological changes in the upper layer during friction
JOANNA MASZYBROCKA
JERZY CYBO
PIOTR DUDA
JAN CWAJNA
ADRIAN BARYLSKI
nr katalogowy: 37792
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Autentyczność żywności – wykrywanie zafałszowań produktów spożywczych
Wojciech Sawicki
nr katalogowy: 130592
10.15199/65.2021.2.2
zafałszowanie
metody analityczne
autentyczność żywności
oszustwo
adulteration
analytical methods
food authenticity
fraud
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-9
Enhancement of immunity on MeV electron radiation of MOS structures by means of fluorine implantation from r.f. plasma
Małgorzata Kalisz
Robert Mroczyński
nr katalogowy: 70988
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-8-9
IMPLEMENTACJA TECHNOLOGII RFID W PROCESIE WSPIERANIA IDENTYFIKACJI OSÓB
Piotr Łubkowski
nr katalogowy: 101899
10.15199/59.2016.8-9.46
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-11
Simulation of neutron irradiation influence on p-n-p bipolar transistor characteristics
Siarhiej MISKIEWICZ
Fadei KOMAROV
Aleksander KOMAROV
Pawel ZUKOWSKI
Viktor MICHAILOV
nr katalogowy: 101999
10.15199/48.2016.11.57
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12b
Human identification based on a kinematical data of a gait
Adam ŚWITOŃSKI
Romualda MUCHA
Dariusz DANOWSKI4
Monika MUCHA
Grzegorz CIEŚLAR
Konrad WOJCIECHOWSKI
Aleksander SIEROŃ
nr katalogowy: 64318
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-7
Badanie wpływu promieniowania mikrofalowego materiału siewnego na plon zbóż
Ivan SOLOVEI
nr katalogowy: 132467
10.15199/48.2021.07.27
Pole mikrofalowe
czas przetwarzania
odległość przetwarzania
plon.
Microwave field
processing time
processing distance
yield
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Genetic optimization of structure and parameters of TSK fuzzy models Genetyczna optymalizacja struktury i parametrów modeli rozmytych TSK
P. Wnuk
nr katalogowy: 1198
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-9
Black-Box system identification by means of Support Vector Regression and Imperialist Competitive Algorithm
Robert SAŁAT
Michał AWTONIUK
Krzysztof KORPYSZ
nr katalogowy: 79578
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-8
Autonomous system for identification of optical connectors
Bartłomiej GUZOWSKI
Roman GOZDUR
Mateusz ŁAKOMSKI
Arkadiusz WOŹNIAK
nr katalogowy: 108530
10.15199/48.2017.08.18
identification of optical connectors
RFID
NFC
monitoring system
energy harvesting
identyfikacja złączy optycznych
RFID
NFC
systemu monitorowania
pozyskiwania energii
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-3
Identyfikacja dźwięków serca za pomocą algorytmu LPC oraz sztucznej sieci neuronowej
Dawid GRADOLEWSKI
Grzegorz REDLARSKI
nr katalogowy: 83058
10.12915/pe.2014.03.035
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Super-hard covering formation on metals by ion-beam assisted deposition: modeling
Fadei F. KOMAROV
Aleksander F. KOMAROV
Andrey M. MIRONOV
Paweł ZHUKOWSKI
Czesław KARWAT
Kokstantin N. ARYUTKIN
nr katalogowy: 53445
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1a
Roof Integrated Grid Connected PV Systems Capacity in Gran Canaria Island
Norberto ANGULO
Antonio PULIDO
Felipe DÍAZ
Fabián DÉNIZ
Expedito SÁNCHEZ
Rafael SÁNCHEZ
nr katalogowy: 65367
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-10
Design of an optimal input signal for plant-friendly identification of inertial systems
Wiktor JAKOWLUK
nr katalogowy: 47436
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-5
Fast speaker recognition based on short Polish sequences
TOMASZ MARCINIAK
RADOSŁAW WEYCHAN
SZYMON DRGAS
ADAM DĄBROWSKI
AGNIESZKA KRZYKOWSKA
nr katalogowy: 59595
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-5
Identification of mathematical model induction motor's parameters with using evolutionary algorithm and multiple criteria of quality
Wiktor HUDY
Kazimierz JARACZ
nr katalogowy: 60006
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-6
Application of ion bombardment to modification tribological properties of rubber
DARIUSZ M. BIELIŃSKI
JACEK JAGIELSKI
nr katalogowy: 81466
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-12
Identification of electrohydraulic complex parameters using instantaneous power components
Mykhaylo ZAGIRNYAK
Viktoriya KOVALCHUK
Tetyana KORENKOVA
nr katalogowy: 81603
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-11
Wykorzystanie cech fraktalnych ekstrahowanych z sygnałów radarowych w procesie specyficznej identyfikacji
Janusz DUDCZYK
Adam KAWALEC
nr katalogowy: 87780
10.12915/pe.2014.11.54
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-11
The method for identification of fotocell in real time
Konrad SKOWRONEK
Grzegorz TRZMIEL
nr katalogowy: 31285
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2023-2
Co piszą inni?
Agnieszka Sobczak-Kupiec
nr katalogowy: 143163
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-5
Performance characteristics of UHF RFID tags used in identification on liquids
Kamil JANECZEK
Grażyna KOZIOŁ
nr katalogowy: 59997
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-3
The Comparison of the Measured Clearness Index for Different Locations in the Moderate Continental Climate Region
Igor PETROVIĆ
Dalibor PURKOVIĆ
Neven MALEŠ
nr katalogowy: 83050
10.12915/pe.2014.03.027
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-4
HFCC based recognition of bird species
ROBERT WIELGAT
TOMASZ P. ZIELIŃSKI
TOMASZ POTEMPA
AGNIESZKA LISOWSKA-LIS
DANIEL KRÓL
nr katalogowy: 34614
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-5
Determination of oxygen saturation and photosensitizer accumulation in the tumor with the help of LEDand laser diode-based irradiation sources and fiber-optics probes
Vladimir V. KHOLIN
Oksana M.CHEPURNA
Irina O.SHTON
Valerii S.VOYTSEHOVICH
Sergii V. PAVLOV
Nikolai GAMALEIA
Kanat MUSSABEKOV
Piotr KISAŁA
Paweł KOMADA
Małgorzata SZATKOWSKA
Ryszard ROMANIUK
nr katalogowy: 105439
10.15199/48.2017.05.25
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-2
Fuzzy clustering based algorithm for determination of the two-phase gas-liquid flows similarity level
Paweł FIDEREK
Radosław WAJMAN
Jacek KUCHARSKI
nr katalogowy: 82688
10.12915/pe.2014.02.14
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-11
Cechy domowych urządzeń elektrycznych przydatne w metodach ich identyfikacji stosowanych w systemach Home - meteringu opracowane na podstawie pomiarów laboratoryjnych
Ryszard KOWALIK
Łukasz NOGAL
Marcin JANUSZEWSKI
Karol KUREK
nr katalogowy: 101984
10.15199/48.2016.11.42
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Analysis of the possibilities of increasing resistance to plastic deformation of new biopolymers by means of modification through radiation
JERZY CYBO
JOANNA MASZYBROCKA
JERZY KANSY
ADRIAN BARYLSKI
nr katalogowy: 52789
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-3
Identification of Dual-Active-Bridge converter transfer function
Karol NAJDEK
Radosław NALEPA
Marcin ZYGMANOWSKI
nr katalogowy: 118978
10.15199/48.2019.03.33
dual active bridge
object identification
frequency-domain identification
podwójny mostek H
identyfikacja obiektu
identyfikacja częstotliwościowa
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-3
Zastosowanie sztucznych sieci neuronowych w identyfikacji parametrów wielkości zakłóceniowych
Małgorzata BINEK
Andrzej KANICKI
nr katalogowy: 83034
10.12915/pe.2014.03.011
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-6
The identification of parameters of the electrohydraulic complex with cavitation oscillations based on a mathematical model
Mykhaylo Zagirnyak
Viktoriya Kovalchuk
Tetyana Korenkova
nr katalogowy: 143764
10.15199/48.2023.06.33
electrohydraulic complex
energy balance equation
energy method
identification of parameters.
kompleks elektrohydrauliczny
równanie bilansu energetycznego
metoda energetyczna
identyfikacja parametrów.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-6
The identification of parameters of the electrohydraulic complex with cavitation oscillations based on a mathematical model
Mykhaylo Zagirnyak
Viktoriya Kovalchuk
Tetyana Korenkova
nr katalogowy: 143764
10.15199/48.2023.06.33
electrohydraulic complex
energy balance equation
energy method
identification of parameters.
kompleks elektrohydrauliczny
równanie bilansu energetycznego
metoda energetyczna
identyfikacja parametrów.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Analiza zborności parametrów odbiorników energii elektrycznej w kontekście bezinwazyjnej identyfikacji urządzeń
Jacek Bartman
Tadeusz Kwater
Bogdan Kwiatkowski
Damian Mazur
nr katalogowy: 140384
10.15199/48.2022.11.54
bezinwazyjna identyfikacja urządzeń
cechy identyfikacyjne
selekcja cech
sieci neuronowe.
device identification
identification features
feature selection
neural networks.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Analiza zborności parametrów odbiorników energii elektrycznej w kontekście bezinwazyjnej identyfikacji urządzeń
Jacek Bartman
Tadeusz Kwater
Bogdan Kwiatkowski
Damian Mazur
nr katalogowy: 140384
10.15199/48.2022.11.54
bezinwazyjna identyfikacja urządzeń
cechy identyfikacyjne
selekcja cech
sieci neuronowe.
device identification
identification features
feature selection
neural networks.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1a
An improved PO and immune MPPT method for PV generating system under partially shaded conditions
Liu Liqun
Liu Chunxia
Yang Guotao
Zheng Xuyang
Wang Jingsi
nr katalogowy: 74188
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Analityka Big Data w zarządzaniu łańcuchem dostaw żywności
Katarzyna Kosior
nr katalogowy: 116113
10.15199/65.2018.9.2
Big Data
zarządzanie łańcuchem dostaw
sektor rolno-spożywczy
Big Data
supply chain management
agri-food sector
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-11
Identyfikacja profilu osobowego na podstawie analizy neuronowej parametrów środowiskowych w inteligentnym budynku
Andrzej STACHNO
Marek SUPRONIUK
Zbigniew SKIBKO
nr katalogowy: 123247
10.15199/48.2019.11.35
sztuczne sieci neuronowe
szeregi czasowe
pomiary parametrów środowiskowych
inteligentne budynki.
artificial neural networks
time series
measurements of environmental parameters
intelligent buildings.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-6
Design of an optimal actuation signal for identification of a torsional spring system
Wiktor JAKOWLUK
nr katalogowy: 60075
OPAKOWANIE 2012-9e
Recycled plastics in food packaging
KAZIMIERA ĆWIEK-LUDWICKA
nr katalogowy: 71164
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-12
Patterns of non-compliance in the agri-food chain
Aleksandra KOWALSKA
nr katalogowy: 129605
10.15199/46.2020.12.2
food adulteration
food fraud
mislabelling
composition
food safety governance
fałszowanie żywności
oszustwa żywnościowe
błędne oznaczanie produktu
wykaz składników
zarządzanie kwestiami bezpieczeństwa żywności
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-3
The object behaviour analysis, control and prognosis in a state space.
Valeryi ROGOZA
Joanna BOBKOWSKA
nr katalogowy: 83049
10.12915/pe.2014.03.026
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-6
Nonlinear system identification of a MIMO quadruple tanks system using NARX model
Ícaro ARAÚJO
Gabriel CAVALCANTE
Yan LÚCIO
Fábio ARAÚJO
nr katalogowy: 120456
10.15199/48.2019.06.12
Nonlinear system identification
MIMO systems
Model Structure Selection
Coupled Tanks
quadruple tanks.
nieliniowy system identyfikacji
system MIMO
model NATRX
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-6
Spectral analysis the information signal in the identification of the recurrent laryngeal nerve in thyroid surgery
Mykola DYVAK
Natalia KASATKINA
Andriy PUKAS
Natalia PADLETSKA
nr katalogowy: 77594
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
ZASTOSOWANIE METOD KLASYCZNYCH I MOLEKULARNYCH DO IDENTYFIKACJI MIKROORGANIZMÓW ŚRODOWISKA NATURALNEGO
Katarzyna Rajkowska
nr katalogowy: 70870
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12a
Błąd metody w zadaniu identyfikacji właściwości dynamicznych czujnika
Jerzy NABIELEC
nr katalogowy: 64242
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-5
Cyfrowe układy identyfikacji faz sieci
Piotr Olszowie
nr katalogowy: 143322
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-3
Simulation of Dynamic RFID System
Marek Gotfryd
Bartosz Pawłowicz
Sebastian Twardzik
nr katalogowy: 90117
10.15199/13.2015.3.2
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-9
Specyficzna identyfikacja źródeł emisji bazująca na analizie modulacji międzyimpulsowej sygnału radiolokacyjnego
Janusz DUDCZYK
Jan MATUSZEWSKI
Adam KAWALEC
nr katalogowy: 100552
10.15199/48.2016.09.64
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Competitiveness of Polish food industry is rising on the EU market
Janusz Rowiński
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 61880
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-4
Technologie minimalnego przetwarzania żywności
Franciszek Świderski
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 34817
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2015-12
OPRACOWANIE WYSOKOWYDAJNEGO SYSTEMU DO IDENTYFIKACJI PARAMETRÓW MODELU REKRYSTALIZACJI OPARTEGO NA METODZIE AUTOMATÓW KOMÓRKOWYCH
MATEUSZ SITKO
ŁUKASZ MADEJ
nr katalogowy: 95701
10.15 199/67.2015.12.2
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-7
Identyfikacja parametryczna modelu matematycznego silnika indukcyjnego z wykorzystaniem wybranego algorytmu ewolucyjnego
Katarzyna RUTCZYŃSKA-WDOWIAK
nr katalogowy: 99584
10.15199/48.2016.07.37
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-6
Identification of models of order three applying step response moment method
Janusz HALAWA
Adam SZUSTALEWICZ
nr katalogowy: 53014
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
NOWE KIERUNKI w stosowaniu dodatków
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141556
substancje dodatkowe
nowe kierunki stosowania dodatków
innowacyjne technologie
additional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
NOWE KIERUNKI w stosowaniu dodatków
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141556
substancje dodatkowe
nowe kierunki stosowania dodatków
innowacyjne technologie
additional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-6
DWUPUNKTOWE METODY IDENTYFIKACJI MODELI FOLPD UŻYWANYCH DO APROKSYMACJI DYNAMIKI UKŁADÓW WIELOINERCYJNYCH
Jędrzej Byrski
nr katalogowy: 143817
10.15199/13.2023.6.4
dwupunktowa identyfikacja
modele pierwszego rzędu z opóźnieniem
FOLPD
aktywna identyfikacja
upraszczanie modeli
Two-point identification
first-order models with delay
FOLPD
active identification
model simplification
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-6
DWUPUNKTOWE METODY IDENTYFIKACJI MODELI FOLPD UŻYWANYCH DO APROKSYMACJI DYNAMIKI UKŁADÓW WIELOINERCYJNYCH
Jędrzej Byrski
nr katalogowy: 143817
10.15199/13.2023.6.4
dwupunktowa identyfikacja
modele pierwszego rzędu z opóźnieniem
FOLPD
aktywna identyfikacja
upraszczanie modeli
Two-point identification
first-order models with delay
FOLPD
active identification
model simplification
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-6
DWUPUNKTOWE METODY IDENTYFIKACJI MODELI FOLPD UŻYWANYCH DO APROKSYMACJI DYNAMIKI UKŁADÓW WIELOINERCYJNYCH
Jędrzej Byrski
nr katalogowy: 143817
10.15199/13.2023.6.4
dwupunktowa identyfikacja
modele pierwszego rzędu z opóźnieniem
FOLPD
aktywna identyfikacja
upraszczanie modeli
Two-point identification
first-order models with delay
FOLPD
active identification
model simplification
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Polish food on the European and world markets
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 93105
10.15199/65.2015.8.1
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-8
Identification and Effect Analysis of the Weak Parts of Large-Scale Wind Energy Conversion System Using the Reliability Tracing Technique
Zefu JIANG
Kaigui XIE
nr katalogowy: 69803
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12b
Identyfikacja pola elektromagnetycznego w przestrzeni pomiarowej komory GTEM
Aleksander GĄSIORSKI
Zdzisław POSYŁEK
nr katalogowy: 64283
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-2
Application of signal wavelet decomposition for identification of arc earth faults
Lubomir MARCINIAK
nr katalogowy: 57832
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-4
Analiza wpływu wskaźnika jakości na wyniki identyfikacji parametrycznej modelu matematycznego silnika indukcyjnego z zastosowaniem algorytmu genetycznego
Katarzyna RUTCZYŃSKA-WDOWIAK
nr katalogowy: 97622
10.15199/48.2016.04.44
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-3
Autonomous sensor with RFID interface
Piotr Jankowski -Mihułowicz
Włodzimierz Kalita
Mariusz Węglarski
nr katalogowy: 90119
10.15199/13.2015.3.4
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-3
Identyfikacja zaburzeń momentu elektromagnetycznego w aplikacji napędowej z silnikiem PMSM
Adrian Wójcik
Tomasz Pajchrowski
nr katalogowy: 142233
10.15199/48.2023.03.09
tętnienia momentu
PMSM
identyfikacja parametryczna
optymalizacja nieliniowa
torque ripples
PMSM
parametric identification
nonlinear optimization
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-3
Identyfikacja zaburzeń momentu elektromagnetycznego w aplikacji napędowej z silnikiem PMSM
Adrian Wójcik
Tomasz Pajchrowski
nr katalogowy: 142233
10.15199/48.2023.03.09
tętnienia momentu
PMSM
identyfikacja parametryczna
optymalizacja nieliniowa
torque ripples
PMSM
parametric identification
nonlinear optimization
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-2
Identyfikacja parametrów modelu kuli opisującego wsad pieca komorowego nieprzelotowego
Mirosław WCIŚLIK
Michał ŁASKAWSKI
nr katalogowy: 82693
10.12915/pe.2014.02.19
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-4b
Identyfikacja parametryczna modeli matematycznych silników ze wzbudzeniem od magnesów trwałych
Tadeusz STEFAŃSKI
Łukasz ZAWARCZYŃSKI
nr katalogowy: 67723
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
OPAKOWANIE 2009-I
More packaging and the right sort of packaging can help to curb world hunger!
nr katalogowy: 42498
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-11
Identification of instruments and implants with RFID and Data Matrix Codes for the use at the instrument table
LUKAS BÖHLER
MATEUSZ DANIOL
CHRISTIAN WEHRLE
nr katalogowy: 101996
10.15199/48.2016.11.54
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-6
Design of an optimal excitation signal for identification of inertial systems in time domain
Wiktor JAKOWLUK
nr katalogowy: 45562
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-6
Design of an optimal excitation signal for identification of inertial systems in time domain
Wiktor JAKOWLUK
nr katalogowy: 45561
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Identyfikacja przyczyn zarysowania belek zespolonych typu beton-beton na przykładzie dźwigarów głównych mostu extradosed
Arkadiusz Madaj
Wojciech Siekierski
nr katalogowy: 140001
10.15199/33.2022.10.24
konstrukcja zespolona beton-beton
moment rysujący
most extradosed.
concrete-concrete composite structure
cracking moment
extradosed bridge.
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-5
Rola audytów wewnętrznych w doskonaleniu jakości i bezpieczeństwa żywności na przykładzie wybranego zakładu z sektora owocowo-warzywnego
Jolanta Król
Weronika Chmiel
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 140132
10.15199/46.2022.5.3
bezpieczeństwo żywności
jakość
doskonalenie
audyt wewnętrzny
food safety
quality
improving
internal audit
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-5
Rola audytów wewnętrznych w doskonaleniu jakości i bezpieczeństwa żywności na przykładzie wybranego zakładu z sektora owocowo-warzywnego
Jolanta Król
Weronika Chmiel
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 140132
10.15199/46.2022.5.3
bezpieczeństwo żywności
jakość
doskonalenie
audyt wewnętrzny
food safety
quality
improving
internal audit
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-5
Rola audytów wewnętrznych w doskonaleniu jakości i bezpieczeństwa żywności na przykładzie wybranego zakładu z sektora owocowo-warzywnego
Jolanta Król
Weronika Chmiel
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 140132
10.15199/46.2022.5.3
bezpieczeństwo żywności
jakość
doskonalenie
audyt wewnętrzny
food safety
quality
improving
internal audit
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-5
Rola audytów wewnętrznych w doskonaleniu jakości i bezpieczeństwa żywności na przykładzie wybranego zakładu z sektora owocowo-warzywnego
Jolanta Król
Weronika Chmiel
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 140132
10.15199/46.2022.5.3
bezpieczeństwo żywności
jakość
doskonalenie
audyt wewnętrzny
food safety
quality
improving
internal audit
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-11
Electrocardiographic signals Wavelet Transform - identification and classification properties
Adam JÓŚKO
nr katalogowy: 101955
10.15199/48.2016.11.13
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Wybrane substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 124493
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-4
Assessment of information support quality by "friend or foe" identification systems
Iryna V. SVYD
Andrii I. OBOD
Ganna E. ZAVOLODKO
Iryna M. MELNYCHUK
Waldemar WÓJCIK
Sandugash ORAZALIEVA
Gulzat ZIYATBEKOVA
nr katalogowy: 119493
10.15199/48.2019.04.22
noise immunity
friend-or-foe identification system
information support quality
interrogation signals.
odporność na zakłócenia
system identyfikacji przeciwników
jakość wsparcia informacji
sygnały przesłuchujące.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Polish food producers on the European and world markets
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 71071
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
PRZYSZŁOŚĆ OPAKOWAŃ NA ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 138385
10.15199/180.2022.2.3
opakowania na artykuły spożywcze
badania ankietowe
istotne cechy tych opakowań
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
packaging of food products
survey questionnaires
significant properties of the packaging
active packaging
intelligent packaging
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
PRZYSZŁOŚĆ OPAKOWAŃ NA ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 138385
10.15199/180.2022.2.3
opakowania na artykuły spożywcze
badania ankietowe
istotne cechy tych opakowań
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
packaging of food products
survey questionnaires
significant properties of the packaging
active packaging
intelligent packaging
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
PRZYSZŁOŚĆ OPAKOWAŃ NA ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 138385
10.15199/180.2022.2.3
opakowania na artykuły spożywcze
badania ankietowe
istotne cechy tych opakowań
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
packaging of food products
survey questionnaires
significant properties of the packaging
active packaging
intelligent packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Analiza rynku żywności bezglutenowej oraz rozpoznawalności systemu znakowania licencjonowanym znakiem towarowym Przekreślonego Kłosa
Aleksandra Walma
Klaudia Kulik
Katarzyna Świąder
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 131439
10.15199/65.2021.4.7
gluten
żywność bezglutenowa
produkty bezglutenowe
znak towarowy Przekreślonego Kłosa
gluten
gluten free food
gluten free products
Crossed Grain trademark
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Analiza rynku żywności bezglutenowej oraz rozpoznawalności systemu znakowania licencjonowanym znakiem towarowym Przekreślonego Kłosa
Aleksandra Walma
Klaudia Kulik
Katarzyna Świąder
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 131439
10.15199/65.2021.4.7
gluten
żywność bezglutenowa
produkty bezglutenowe
znak towarowy Przekreślonego Kłosa
gluten
gluten free food
gluten free products
Crossed Grain trademark
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-2
Zapewnienie bezpieczeństwa żywności w gastronomii w dobie pandemii COVID-19 – studium przypadku
Ewa MALINOWSKA
Małgorzata SZYMAŃSKA-BRAŁKOWSKA
nr katalogowy: 130482
10.15199/46.2021.2.1
bezpieczeństwo żywności
pandemia
COVID-19
gastronomia
HACCP
food safety
pandemic
COVID-19
gastronomy
HACCP
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Food Industry in Poland and Possibilities of its Development
Piotr Chechelski
nr katalogowy: 78768
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-2
Komputerowa identyfikacja parametrów silnika pra˛du stałego
Marek DŁUGOSZ
Tomasz LERCH
nr katalogowy: 49912
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11a
Using Average DC-Pulse Response of Stator Current for Identification of Axial Flux Single-Phase Rotary Transformer Parameters
Farid TOOTOONCHIAN
Mohammad ARDEBILI
Karim ABBASZADEH
nr katalogowy: 72103
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5b
Online fractal identification of cable's ground fault traveling wave in mine
Wenhong LI
Xiuhua ZHANG
Xueguang QI
Shan ZHANG
nr katalogowy: 67828
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-8-9
IMPLEMENTACJA BAZY DANYCH DLA INTERFEJSÓW SPRZĘTOWYCH URZĄDZEŃ INFORMATYCZNYCH W PROCESIE ICH IDENTYFIKACJI NA BAZIE EMISJI PROMIENIOWANEJ
Rafał Przesmycki
Marian Wnuk
Marek Bugaj
nr katalogowy: 101942
10.15199/59.2016.8-9.89
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
METODA AUTOMATYCZNEJ IDENTYFIKACJI KOLORU SUKIEN
Michał Grega
nr katalogowy: 101757
10.15199/59.2016.6.39
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
Leaders of Food Sectors
JADWIGA DROŻDŻ
nr katalogowy: 37380
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-1
Identyfikacja modeli dynamicznych jako element procesu konstruowania
ZBIGNIEW DĄBROWSKI
nr katalogowy: 124629
10.15199/148.2020.1.1
konstruowanie
modele dynamiczne
identyfikacja parametryczna i strukturalna
construction process
dynamic models
parametric and structural identification
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-2
Aspekty prawne stosowania dodatków do żywności
BOŻENA WASZKIEWICZ-ROBAK
nr katalogowy: 24362
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-4
Speaker identification based on Gaussian mixture model - experiments with Polish language utterances
ADAM DĄBROWSKI
SZYMON DRGAS
DAMIAN CETNAROWICZ
IRENA CHMIELEWSKA
nr katalogowy: 34603
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Automatyczna identyfikacja przesunięcia względnego dla czujnika położenia wirnika w maszynie z magnesami trwałymi
Aleksander Bodora
Arkadiusz Domoracki
nr katalogowy: 140801
10.15199/48.2022.12.02
napędy z silnikami o magnesach trwałych
kalibracja czujnika położenia wirnika
algorytm sterowania
komutator elektroniczny.
permanent magnet motors drives
calibration of the rotor position sensor
control algorithm
electronic commutator.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Automatyczna identyfikacja przesunięcia względnego dla czujnika położenia wirnika w maszynie z magnesami trwałymi
Aleksander Bodora
Arkadiusz Domoracki
nr katalogowy: 140801
10.15199/48.2022.12.02
napędy z silnikami o magnesach trwałych
kalibracja czujnika położenia wirnika
algorytm sterowania
komutator elektroniczny.
permanent magnet motors drives
calibration of the rotor position sensor
control algorithm
electronic commutator.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-12
Mathematical model in task of recurrent laryngeal nerve identification by electrophysiological method
Mykola DYVAK
Andriy PUKAS
Andriy MELNYK
Aleksandra KLOS-WITKOWSKA
Mikolaj KARPINSKI
nr katalogowy: 111073
10.15199/48.2017.12.63
neck surgery
recurrent laryngeal nerve
mathematical model
interval analysis.
chirurgia szyi
nerw krtaniowy wsteczny
model matematyczny
analiza interwałów
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Contribution to the implementation of ISO 22000,2018 within the NOUNOURS agri-food company - case study of a NOUNOURS manufacturing facility
Sarra GHRIEB
Amine FERROUKHI
Lydia DJENNADI
nr katalogowy: 150110
10.15199/46.2024.4.1
ISO 22000:2018
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
food safety
food safety management system
small agri-food company
Algeria
ISO 22000:2018
HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
bezpieczeństwo żywności
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
mała firma rolno-spożywcza
Algieria
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Contribution to the implementation of ISO 22000,2018 within the NOUNOURS agri-food company - case study of a NOUNOURS manufacturing facility
Sarra GHRIEB
Amine FERROUKHI
Lydia DJENNADI
nr katalogowy: 150110
10.15199/46.2024.4.1
ISO 22000:2018
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
food safety
food safety management system
small agri-food company
Algeria
ISO 22000:2018
HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
bezpieczeństwo żywności
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
mała firma rolno-spożywcza
Algieria
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Contribution to the implementation of ISO 22000,2018 within the NOUNOURS agri-food company - case study of a NOUNOURS manufacturing facility
Sarra GHRIEB
Amine FERROUKHI
Lydia DJENNADI
nr katalogowy: 150110
10.15199/46.2024.4.1
ISO 22000:2018
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
food safety
food safety management system
small agri-food company
Algeria
ISO 22000:2018
HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
bezpieczeństwo żywności
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
mała firma rolno-spożywcza
Algieria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Computer program for quantitative identification of microscope images of cells in biological suspension of selected strains of microorganisms
Paweł Kiełbasa
Anna Miernik
Michał Rad
nr katalogowy: 141858
10.15199/48.2023.02.36
computer program
quantitative identification
pathogens
microorganisms
program komputerowy
ilościowa identyfikacja
patogeny
mikroorganizmy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Computer program for quantitative identification of microscope images of cells in biological suspension of selected strains of microorganisms
Paweł Kiełbasa
Anna Miernik
Michał Rad
nr katalogowy: 141858
10.15199/48.2023.02.36
computer program
quantitative identification
pathogens
microorganisms
program komputerowy
ilościowa identyfikacja
patogeny
mikroorganizmy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-3
Identyfikacja parametryczną gąsienicowego robota mobilnego
Dominik SIEROCIUK
Maciej CZEREDYS
nr katalogowy: 11673
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-12
Identyfikacja prędkości fali elektromagnetycznej w przegrodach budowlanych diagnozowanych metodą georadarową
Jacek Lachowicz
Magdalena Rucka
nr katalogowy: 117786
10.15199/33.2018.12.25
diagnostyka nieniszcząca
metoda georadarowa
konstrukcje żelbetowe
konstrukcje murowe.
non-destructive diagnostics
GPRmethod
reinforced concrete structures
masonry structures
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
OPAKOWANIE 2010-I
Polyolefine Composite Film Containing Mineral Raw Materials - Biologically Active
Bohdan Czerniawski
Wojciech Kalinowski
Anna Sip
nr katalogowy: 50913
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
Street food w USA
Ewa Czarniecka-Skubina
Michał Wiatrowski
nr katalogowy: 119628
gastronomia uliczna
USA
street food
USA
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 1
Sabina Galus
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 141629
10.15199/65.2023.1.5
opakowania aktywne
żywność
jakość
powłoki aktywne
active packaging
food
quality
active coatings
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 1
Sabina Galus
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 141629
10.15199/65.2023.1.5
opakowania aktywne
żywność
jakość
powłoki aktywne
active packaging
food
quality
active coatings
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 1
Sabina Galus
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 141629
10.15199/65.2023.1.5
opakowania aktywne
żywność
jakość
powłoki aktywne
active packaging
food
quality
active coatings
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-4b
Identyfikacja parametrów maszyny indukcyjnej z zastosowaniem obserwatorów prędkości
Zbigniew KRZEMIŃSKI
nr katalogowy: 67707
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Motywy i bariery wdrożenia systemu HACCP
Agnieszka Borusiewicz
Tadeusz Sikora
nr katalogowy: 30042
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-7-8
Wykorzystywanie tworzyw sztucznych z recyklingu w produkcji opakowań do żywności
Kazimiera Ćwiek-Ludwicka
nr katalogowy: 53819
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Developmental tendencies of Polish food industry
ROMAN URBAN
nr katalogowy: 29245
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-9
Parameter Identification of Doubly Fed Induction Generator (DFIG) using Particle Swarm Optimization (PSO) algorithm
BAKARI Mohammed
ARAMA Fatima Zohra
OULEDALI Omar
nr katalogowy: 150390
10.15199/48.2024.09.51
Doubly fed induction generator (DFIG)
parameter identification
classic test
Particle Swarm Optimization (PSO)
Translation generator indukcyjny z podwójnym zasilaniem (DFIG)
identyfikacja parametrów
próba klasyczna
Optymalizacja roju cząstek(PSO)
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-1
Investigation of the effect of pre-sowing electrical stimulation of winter rapeseed on its spectral-luminescent properties
S.Y. KOVALYSHYN
S.V. MYAGKOTA
V.V. PTASHNYK
S. O. KHARCHENKO
TOMPOROWSKI
P. KIEŁBASA
nr katalogowy: 135344
10.15199/48.2022.01.13
electrical stimulation
spectral-luminescent properties
rapeseed
stymulacja elektryczna
właściwości spektralno-luminescencyjne
rzepak
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-2
Analiza zbieżności algorytmu identyfikacji indukcyjności wzajemnej uzwojeń silnika asynchronicznego
Andrzej JĄDERKO
nr katalogowy: 57827
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Motywy i bariery wdrożenia systemu HACCP w opinii kadry wybranego przedsiębiorstwa
Agnieszka Borusiewicz
Tadeusz Sikora
nr katalogowy: 32223
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-9
Opakowania produktów spożywczych w kontekście zrównoważonego rozwoju
Janina Leks‑
Stępień
nr katalogowy: 116263
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-8
Identyfikacja modelu przedziałowego kąta elewacji orientowanego ogniwa słonecznego
Krzysztof OPRZĘDKIEWICZ
Witold GŁOWACZ
Mieczysław ZACZYK
Janusz TENETA
Łukasz WIĘCKOWSKI
nr katalogowy: 85975
10.12915/pe.2014.08.057
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-5
Ślad węglowy – istotny parametr zrównoważonego rozwoju w branży zbożowo-młynarskiej
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
nr katalogowy: 145406
ślad węglowy
dyrektywa CSRD
przemysł rolno-spożywczy
emisja GHG
carbon footprint
CSRD
agri-food industry
GHG emissions
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-7
Invariant embedding method for rotor parameters identification of induction motors
Volodymyr KUCHERUK
Igor Piotr KURYTNIK
Pavel KULAKOV
Oleg HRABOVSKYI
nr katalogowy: 99577
10.15199/48.2016.07.30
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12a
Possibility of graphical environment applications for evaluating of equivalent circuit parameters and time constants
Krzysztof LUDWINEK
Jan STASZAK
nr katalogowy: 64262
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-12
Dobór kryterium zatrzymania algorytmu genetycznego na przykładzie identyfikacji parametrycznej modelu matematycznego silnika indukcyjnego
Katarzyna RUTCZYŃSKA-WDOWIAK
nr katalogowy: 102654
10.15199/48.2016.12.70
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH