Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Niemcy - szansa zdobycia rynku przez polską żywność
nr katalogowy: 30026
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Wykorzystanie mrożonek owocowych w gastronomii Zmrożona świeżość
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 97691
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-1
Przetwory owocowe i warzywne, soki, napoje i wody – pod lupą Inspekcji Handlowej
nr katalogowy: 49500
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-5
Jakość komponentów owocowych
R. Zadernowski
nr katalogowy: 7079
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-11
Tendencje na rynku przetworzonych owoców i warzyw. Cz. II. Podaż
B. Nosecka
nr katalogowy: 7221
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Coś zimnego na deser
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143645
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Soki owocowe i warzywne Soczyste menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 113102
soki
owoce
warzywa
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
właściwości zdrowotne
juices
fruits
vegetables
nutritional value
bioactive substances
health properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-9
Od redakcji
nr katalogowy: 6906
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Aronia dla zdrowia
Iwona Wawer
nr katalogowy: 128018
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Aronia dla zdrowia
Iwona Wawer
nr katalogowy: 128018
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
XIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw w Zegrzu
Sylwia Skąpska
Krystian Marszałek
Justyna Szczepańska
nr katalogowy: 139113
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Warzywa, owoce i ich przetwory - podstawy prawne komunikowania właściwości prozdrowotnych
Izabela Tańska
nr katalogowy: 122487
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Tendencje na rynku owoców i warzyw
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 122479
10.15199/64.2019.8-9.3
rynek owoców i warzyw
zbiory
spożycie
eksport
przetwórstwo
fruit and vegetable market
crops
consumption
export
processing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
XIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw w Zegrzu
Sylwia Skąpska
Krystian Marszałek
Justyna Szczepańska
nr katalogowy: 139113
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
XIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw w Zegrzu
Sylwia Skąpska
Krystian Marszałek
Justyna Szczepańska
nr katalogowy: 139113
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-4
Polskie owoce i warzywa na Fruitlogistica 2015
Tomasz Kodłubański
nr katalogowy: 90894
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
Owoce jagodowe - doskonałe źródło składników funkcjonalnych do napojów oraz na przetwory Cz. I. Owoce czerwone
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 81121
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-11
Najpierw po soki, potem do apteki - świeżo tłoczone soki owocowe z ogrodów natury...
nr katalogowy: 31550
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-6
XIX Międzynarodowe Sympozjum KUPS. Cz. 2 Nauka wychodzi naprzeciw rosnącym wymaganiom konsumentów
Maria J. Przegalińska
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 99246
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-3
Analiza związków fenolowych w owocach cytrusowych, jabłkach i sokach
Magdalena Surma-Zadora
Ewa Cieślik
nr katalogowy: 34163
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-1
Przetworzone owoce z wyższej półki
nr katalogowy: 41065
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-12
Soki owocowe jako źródło składników bioaktywnych
Zuzanna Walczak
Stanisław Kalisz
nr katalogowy: 124146
10.15199/65.2019.12.6
soki owocowe
soki mieszane
NFC
związki bioaktywne
polifenole
fruit juices
mixed juices
NFC
bioactive compounds
polyphenols
CHŁODNICTWO 2023-1
Amerykańskie wagony chłodnie
nr katalogowy: 142003
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-6
Surowce dodatkowe w piekarni
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 126601
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Ocena zmian w podatku VAT i zatrudnienie uchodźców
Adriana Lotolc
nr katalogowy: 136706
AURA 2011-10
Owocowy koktajl dla skóry
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 62849
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Owoce jagodowe - doskonałe źródło składników funkcjonalnych do napojów oraz na przetwory Cz. II. Owoce czarne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 86179
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
35,97 mln euro na promocję produktów rolnych
nr katalogowy: 76641
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-2
System zarządzania jakością firmy Lantmännen Unibake
Janusz B. BERDOWSKI
Łukasz CHMIEL
Witold LISIECKI
nr katalogowy: 41786
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Konkurencyjność zewnętrzna owoców, warzyw i ich przetworów w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 85095
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-10
Zielone na wiele sposobów
Ewa Czarniecka-Skubina
Magdalena Andruszkiewicz
nr katalogowy: 54774
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-5
Nadzienia Lauretta: smaczna nowość od Kandy
nr katalogowy: 83766
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Wytworna słodycz w kieliszku
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 63466
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-11-12
Gorący rozlew produktów zawierajcych cząstki owoców FlexiFruit - koncepcja dwuprzepływowa zrealizowana
Stefan Pöschl
nr katalogowy: 73551
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-3
Owoce i warzywa, świeże i przetworzone - różne zalecenia dotyczące spożycia
Witold Płocharski
Monika Mieszczakowska-Frąc
nr katalogowy: 125637
10.15199/64.2020.3.3
owoce
warzywa
diety
zalecenia
kontrowersje
fruit
vegetables
diets
recommendations
controversy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Zmiany w sektorze przetwórstwa owoców i warzyw
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 127657
10.15199/65.2020.8.2
przemysł owocowo-warzywny
produkcja
handel zagraniczny
sytuacja ekonomiczno-finansowa
pandemia COVID-19
Polska
Unia Europejska
fruit-vegetable industry
production
foreign trade
economic-financial situation
COVID-19 pandemic
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Zmiany w sektorze przetwórstwa owoców i warzyw
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 127657
10.15199/65.2020.8.2
przemysł owocowo-warzywny
produkcja
handel zagraniczny
sytuacja ekonomiczno-finansowa
pandemia COVID-19
Polska
Unia Europejska
fruit-vegetable industry
production
foreign trade
economic-financial situation
COVID-19 pandemic
Poland
European Union
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-11
KWALIFIKACJA W ZAWODZIE PIEKARZ Część 3.
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 94481
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-3
Słodkie dekoracje
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 119006
desery
desery czekoladowe
mleczne
jajeczne
mączne
owocowe
różowa czekolada
dekoracje
desserts
chocolate
milk
egg
flour
fruit desserts
ruby chocolate
decorations
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-3
Nie tylko kuskus i tagines
Ewa Czarniecka-Skubina
Monika Kaczorowska
nr katalogowy: 50346
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Jakość i promocja podstawą rozwoju branży sokowniczej
Barbara Groele
nr katalogowy: 142842
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Handel zagraniczny owocami i ich przetworami w Polsce w sezonie 2019/2020
Bożena Nosecka
Anna Bugała
nr katalogowy: 129638
10.15199/64.2020.11–12.3
owoce i przetwory owocowe
eksport
import
fruit and fruit preserves
exports
imports
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-2
Wygoda na deser
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 57389
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
KABAKO GRUPPE – rodzinna pasja do tworzenia zdrowych produktów i innowacji
nr katalogowy: 143870
CHŁODNICTWO 2009-10
Produkcja lodów w Polsce
STANISŁAW URBAN
nr katalogowy: 47477
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-9
Kontenery chłodnicze transport towarów szybko psujących się
Ludmiła Filina
nr katalogowy: 47071
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Zagrożenia mikrobiologiczne produktów owocowych i warzywnych
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 85103
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-1
Handel zagraniczny przetworami owocowymi i warzywnymi
Paweł Smoliński
nr katalogowy: 96244
10.15199/64.2016.1.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Eksport produktów ogrodnictwa do Rosji
Anna Bugała
nr katalogowy: 41725
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-5
Substancje lotne kształtujące jakość jabłek i koncentratu jabłkowego
Paweł Bałdyga
Sylwia Bonin
Janusz Sękul
Marcin Bryła
nr katalogowy: 60287
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Zmiany wyróżników jakościowych herbat owocowych w zależności od czasu parzenia
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Aleksandra Bozowska
Monika Janowicz
Justyna Kadzińska
nr katalogowy: 112847
10.15199/64.2018.3.3
herbaty owocowe
polifenole
aktywność przeciwutleniająca
barwa
fruit teas
polyphenols
antioxidant activity
colour
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-4
Słodkości na chlebek
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 104864
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Nauka obala mit, że cukier z owoców i soków jest tak samo szkodliwy jak ten zawarty w słodyczach
nr katalogowy: 142843
owoce
warzywa
sok owocowy
100% sok
węglowodany
glukoza
fruktoza
fruits
vegetables
fruit juice
100% juice
carbohydrates
glucose
fructose
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Nauka obala mit, że cukier z owoców i soków jest tak samo szkodliwy jak ten zawarty w słodyczach
nr katalogowy: 142843
owoce
warzywa
sok owocowy
100% sok
węglowodany
glukoza
fruktoza
fruits
vegetables
fruit juice
100% juice
carbohydrates
glucose
fructose
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
Mimo sukcesów nadal poważne wyzwania przed polskim eksportem owoców i warzyw
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 81118
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-1-2
Piwa owocowe - stały element piwowarstwa rzemieślniczego Wybrane zagadnienia z technologii produkcji
Mateusz Gulej
nr katalogowy: 125136
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
Nadzienia owocowe i podejścia do prowadzenia badań
Dariusz Piotrowski
nr katalogowy: 146655
10.15199/64.2023.6.2
nadzienia
owoce
skład
właściwości
analizy
bezpieczeństwo
termostabilność
fillings
fruits
composition
properties
analysis
safety
thermal stability
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 1. Kaloryczność i mit o wpływie na otyłość
Jarosław Markowski
Witold Płocharski
Urszula Pytasz
Krzysztof Rutkowski
nr katalogowy: 71064
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-4
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 5. Spożycie składników odżywczych w owocach, warzywach i przetworach z owoców i warzyw
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Bożena Nosecka
Urszula Pytasz
Krzysztof Rutkowski
Katarzyna Stoś
nr katalogowy: 76236
AURA 2013-12
O starych sadach w krajobrazie
Agata GAJDEK
nr katalogowy: 80802
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-6
Wykorzystanie substancji słodzących w produkcji dżemów i przetworów owocowych na polskim rynku
Piotr Sałek
Marlena Pielak
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 126835
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-11-12
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 88513
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-7
Ocena zawartości glutenu w wybranych produktach specjalnego żywieniowego przeznaczenia
Anna Wojtasik
nr katalogowy: 60687
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Żywność mrożona a zachowania nabywcze konsumentów
Hanna Górska-Warsewicz
nr katalogowy: 62557
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Zastosowanie polialkoholi cukrowych do obróbki osmotycznej owoców z pigwy w technologii wytwarzania chipsów
Natalia Kita
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 120367
10.15199/65.2019.5.6
susze owocowe
liofilizacja
suszenie konwekcyjno-mikrofalowo- próżniowe
dried fruit
freeze-drying
convective-microwave- vacuum drying
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Niedoceniane surowce owocowe
Tomasz Tarko
Aleksandra Duda-Chodak
Piotr Pogoń
nr katalogowy: 51967
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Zagrożenia mikrobiologiczne w owocach i warzywach o małym stopniu przetworzenia
Katarzyna Czaczyk
Anna Dobrowolska
nr katalogowy: 114461
10.15199/65.2018.6.4
warzywa i owoce o małym stopniu przetworzenia
jakość mikrobiologiczna
minimally processed fruits and vegetables
microbiological quality
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-3
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 104723
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Innowacyjne żelki owocowe, czyli duet jabłek i owoców mniej znanych
dr inż. Justyna E. Bojarska
inż. Agata Elzner
nr katalogowy: 130556
10.15199/64.2021.1.3
żelki owocowe
owoce mniej znane (jagoda kamczacka
pigwowiec
rokitnik
winogrona)
soki owocowe
składniki prozdrowotne
fruit jellies
less-known fruits (blue honeysuckle
Japanese quince
sea buckthorn
grapes)
fruit juices
health-promoting compounds
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Innowacyjne żelki owocowe, czyli duet jabłek i owoców mniej znanych
dr inż. Justyna E. Bojarska
inż. Agata Elzner
nr katalogowy: 130556
10.15199/64.2021.1.3
żelki owocowe
owoce mniej znane (jagoda kamczacka
pigwowiec
rokitnik
winogrona)
soki owocowe
składniki prozdrowotne
fruit jellies
less-known fruits (blue honeysuckle
Japanese quince
sea buckthorn
grapes)
fruit juices
health-promoting compounds
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Zawartość niklu (Ni) w przetworach zbożowych
Bohdan ACHREMOWICZ
Joanna KASZUBA
Czesław PUCHALSKI
nr katalogowy: 99943
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-1
Sytuacja na rynku przetworów owocowych i warzywnych
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 147565
10.15199/64.2024.1.2
przetwory owocowe i warzywne
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
sezon 2023/24
fruit and vegetable products
raw material base
production
foreign trade
2023/24 season
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Niezbędne składniki odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145002
produkty pochodzenia roślinnego
witaminy
funkcje
bogate źródło
products of plant origin
vitamins
functions
rich source
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Warunki eksportu warzyw i owoców do Chińskiej Republiki Ludowej
Agnieszka Sahajdak
nr katalogowy: 93642
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-6
Rynek soków pitnych i zagęszczonych w Polsce
B. Nosecka
nr katalogowy: 20796
CHŁODNICTWO 2023-1
Amerykańskie wagony chłodnie
nr katalogowy: 142003
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Substancje aromatyczne odpowiedzialne za smak i zapach win owocowych premium niearomatyzowanych
Robert Wieprzkowicz-Rzewuski
nr katalogowy: 142078
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-6
Konsument soków, nektarów i napojów gazowanych
H. Górska-Warsewicz
nr katalogowy: 7095
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Owoce morza – źródło substancji odżywczych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 130991
10.15199/65.2021.3.6
owoce morza
wartości odżywcze
metylortęć
bezpieczeństwo konsumenta
seafood
methylmercury
nutritional values
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Owoce morza – źródło substancji odżywczych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 130991
10.15199/65.2021.3.6
owoce morza
wartości odżywcze
metylortęć
bezpieczeństwo konsumenta
seafood
methylmercury
nutritional values
consumer safety
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Niezbędne składniki odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145002
produkty pochodzenia roślinnego
witaminy
funkcje
bogate źródło
products of plant origin
vitamins
functions
rich source
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Dżemy warzywno-owocowe jako nowa oferta dla konsumentów
Justyna Kadzińska
Anna Jasiczek
Dominika Niemczuk
Stanisław Kalisz
Sabina Galus
nr katalogowy: 84844
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
Nadzienia owocowe i podejścia do prowadzenia badań
Dariusz Piotrowski
nr katalogowy: 146655
10.15199/64.2023.6.2
nadzienia
owoce
skład
właściwości
analizy
bezpieczeństwo
termostabilność
fillings
fruits
composition
properties
analysis
safety
thermal stability
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
W przedszkolnej kuchni
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 119626
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. VI. Znakowanie – jego możliwe oddziaływanie na wybór produktów przez konsumentów
Witold Płocharski
Janusz Ciokb
Barbara Groele
Jarosław Markowski
Krzysztof Rutkowski
nr katalogowy: 83791
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Dobrodziejstwa mąki Przetwory mączne i ich wykorzystanie w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 105500
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-1
Związki polifenolowe w winach owocowych
Dorota Semik
Tomasz Tarko
nr katalogowy: 89206
10.15199/65.2015.1.7
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-11
Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności - październik 2008 r.
nr katalogowy: 39542
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Dzieci jedzą za mało produktów zbożowych, a ich najczęstszym wyborem są makarony
nr katalogowy: 150003
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Gotowanie bez glutenu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 122291
nietolerancje
gluten
celiakia
zboża bezglutenowe
posiłki
gastronomia.
intolerance
gluten
celiac disease
gluten free cereals
dishes
gastronomy
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-15-16
Co się kryje w napojach?
Ewa Sicińska
nr katalogowy: 37455
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-9
Zmiany na rynku mrożonych owoców i warzyw
BOŻENA NOSECKA
nr katalogowy: 29754
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-4
Piwa owocowe – korzyści i zagrożenia związane z wykorzystaniem owoców w technologii piwowarstwa
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 144701
10.15199/64.2023.4.1
piwa owocowe
biofilm
zanieczyszczenia piwa
bezpieczeństwo żywności
fruit beers
biofilm
beer contamination
food safety
CHŁODNICTWO 2020-6
Jakość mikrobiologiczna mrożonych surowców roślinnych i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 129736
10.1599/8.2020.6.1
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Sytuacja na rynku przetworów owocowych w sezonie 2022/23
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 142042
10.15199/64.2023.1.2
przetwory owocowe
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
spożycie
sezon 2022/23.
fruit preserves
raw material base
production
international trade
consumption
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Sytuacja na rynku przetworów owocowych w sezonie 2022/23
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 142042
10.15199/64.2023.1.2
przetwory owocowe
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
spożycie
sezon 2022/23.
fruit preserves
raw material base
production
international trade
consumption
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Sytuacja na rynku przetworów owocowych w sezonie 2022/23
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 142042
10.15199/64.2023.1.2
przetwory owocowe
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
spożycie
sezon 2022/23.
fruit preserves
raw material base
production
international trade
consumption
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
Ugasić pragnienie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 126729
woda mineralna
woda źródlana
woda stołowa
mineralizacja
nasycenie dwutlenkiem węgla
soki owocowe
soki warzywne
niegazowane i gazowane napoje
zapotrzebowanie na wodę
mineral water
spring water
table water
mineralisation
carbon saturation
fruit juices
vegetable juices
uncarbonated and carbonated beverages
water requiremnent
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Jakość mrożonych owoców dostępnych w krajowym obrocie handlowym
Joanna Markowska
Anna Drabent
Agnieszka Tyfa
nr katalogowy: 150103
10.15199/65.2024.8.6
mrożone owoce
standardy jakościowe
parametry f izykochemiczne
pestycydy
frozen fruit
quality standards
physico-chemical parameters
pesticides
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Jakość i promocja podstawą rozwoju branży sokowniczej
Barbara Groele
nr katalogowy: 142842
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2021 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 137301
10.15199/64.2022.2.4
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2021 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 137301
10.15199/64.2022.2.4
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2021 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 137301
10.15199/64.2022.2.4
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Rynek produktów z aronii czarnoowocowej i jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Alicja Turowska
nr katalogowy: 137302
10.15199/64.2022.2.5
aronia czarnoowocowa
jagoda kamczacka
asortyment
rynek
black chokeberry
blue honeysuckle
assortment
market
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Rynek produktów z aronii czarnoowocowej i jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Alicja Turowska
nr katalogowy: 137302
10.15199/64.2022.2.5
aronia czarnoowocowa
jagoda kamczacka
asortyment
rynek
black chokeberry
blue honeysuckle
assortment
market
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Ocena czystości mikrobiologicznej handlowych, niepasteryzowanych soków owocowych i warzywnych
Małgorzata Makarewicz
Iwona Drożdż
Aleksander Poreda
Tadeusz Tuszyński
nr katalogowy: 64603
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Czy należy pić soki owocowe?
Agnieszka Kozioł-Kozakowska
nr katalogowy: 122482
10.15199/64.2019.8-9.4
sok owocowy
składniki odżywcze
polifenole
choroby cywilizacyjne
fruit juice
nutrients
polyphenols
civilization diseases
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Boski dar
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 115009
pomidory
przetwory pomidorowe
potrawy z pomidorów
walory zdrowotne
likopen
tomatoes
tomato products
nutrition value
tomatoes dishes
health benefits
lycopene
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Pożegnanie śp. Stanisława Stępniewskiego
nr katalogowy: 130560
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-5
Anatomiczny atlas mięśni tuszy wołowej
Stanisław Tyszkiewicz
nr katalogowy: 84412
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-7
Gdzie szukać pomocy i wsparcia eksportu? Ekspansja zagraniczna
nr katalogowy: 92514
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Pożegnanie śp. Stanisława Stępniewskiego
nr katalogowy: 130560
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Lauretta. Owoce górą
nr katalogowy: 137388
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-5
Dlaczego zapominamy o owocach?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 105338
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
Ocena wypływu rodzaju substancji żelujących i zagęszczających na właściwości fizykochemiczne i organoleptyczne dżemów z owoców borówki wysokiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
nr katalogowy: 150163
10.15199/64.2024.4.3
dżem
borówka wysoka
antocyjany
polifenole
jam
highbush blueberry
anthocyanins
polyphenols
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Soczysty temat
Monika Hoffmann
nr katalogowy: 47113
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-5
Kiedy zaczniemy doceniać tradycyjne wina owocowe?
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 44678
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Lauretta. Owoce górą
nr katalogowy: 137388
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Rozwój polskiego eksportu rolno-spożywczego w 2017 r.
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 116112
10.15199/65.2018.9.1
Handel zagraniczny
produkty rolno- -spożywcze
struktura geograficzna i towarowa
Polska
Unia Europejska
kraje trzecie
Foreign trade
agri-food products
geographical and product structure
Poland
European Union
third countries
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-6
Rynek przetworów owocowych i warzywnych w Polsce1
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 52484
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Cypryjska rozkosz podniebienia
Wilhelm Karud
nr katalogowy: 85474
CHŁODNICTWO 2014-1
Walne Zebranie Członków Unii Polskiego Przemysłu Chłodniczego
Janina Jędrzejowska
nr katalogowy: 82219
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-11-12
Soki NFC w natarciu
Piotr Trojanowicz
nr katalogowy: 111188
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-12
Ekologiczne mięso – produkcja i jakość
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 129668
produkcja ekologiczna
ekologiczne mięso
wartość odżywcza
organic production
organic meat
nutritional value
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-1-2
Polski handel zagraniczny suszonymi owocami w sezonie 2018/19
Anna Bugała
nr katalogowy: 125127
10.15199/64.2020.1–2.2
eksport
import
suszone owoce
export
import
dried fruits
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-6
Czas na polskie superowoce!
nr katalogowy: 132108
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
Aromatyzowane napoje spirytusowe
Mateusz Różański
Maria Balcerek
Katarzyna Pielech-Przybylska
nr katalogowy: 115056
10.15199/64.2018.7.4
napoje spirytusowe
aromatyzowanie
maceracja
surowce roślinne
owoce
spirit beverages
aromatization
maceration
plant raw materials
fruits
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Owoce do zadań specjalnych
Maria Pawlik
nr katalogowy: 137381
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Prym wiedzie jabłko, tuż za nim pomidor i marchewka
nr katalogowy: 127662
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-5
Owocowe akcenty
nr katalogowy: 11982
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Jedz owoce i warzywa – nadwaga a brak ruchu
nr katalogowy: 143827
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Prym wiedzie jabłko, tuż za nim pomidor i marchewka
nr katalogowy: 127662
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-7
Diety mięsne i bezmięsne - korzyści i zagrożenia
Zuzanna Goluch -Koniuszy
nr katalogowy: 85730
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Dieta owsiana w żywieniu człowieka
nr katalogowy: 78273
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-11
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 6955
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-5
Mięso i przetwory mięsne żywnością funkcjonalną
Mirosław Słowiński
Leonard Jankiewicz
nr katalogowy: 59758
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-5-6
Konsumpcja owoców, warzyw i ich przetworów w Polsce w latach 2007-2016
Irena Strojewska
mgr inż. Joanna Wawrzyszuk
nr katalogowy: 114516
10.15199/64.2018.5-6.3
spożycie
prozdrowotne wartości
owoce
warzywa
przetwory
consumption
pro-health values
fruits
vegetables
preserves
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Aronia – polski czarny skarb
nr katalogowy: 134952
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Wykorzystanie kulinarne mrożonek warzywnych Warzywa na talerze!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 103519
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-11
Nowy program "Owoce w szkole" – co przeszkadza w realizacji?
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 48282
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-11
Nowy program "Owoce w szkole" - co przeszkadza w realizacji?
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 48281
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Soki owocowe jako źródło witaminy C w diecie człowieka
Izabella Kwaś
niewska-Karolak
Radosław Mostowski
nr katalogowy: 113416
10.15199/64.2018.4.3
soki owocowe
witamina C
metody otrzymywania
fruit juices
vitamin C
extraction methods
AURA 2017-4
Folie biopolimerowe - alternatywa dla folii sztucznych
Ewelina JAMRÓZ
Andrzej PARA
nr katalogowy: 104965
10.15199/2.2017.4.3
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-21-22
Maszyny do upraw warzyw
Jan Dudek
Józef Babik
nr katalogowy: 22193
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-6
Rynek napojów bezalkoholowych w Polsce
B. Nosecka
I. Szczepaniak
nr katalogowy: 7106
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Owoce do zadań specjalnych
Maria Pawlik
nr katalogowy: 137381
OPAKOWANIE 2006-8-1
Opakowania do soków, nektarów i innych napojów bezalkoholowych
Tadeusz Cąderek
nr katalogowy: 17915
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Owocowy zawrót głowy
nr katalogowy: 108489
owoce
zioła
desery zimne
desery mrożone
desery gorące
fruits
herbs
cold desserts
frozen desserts
hot desserts
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-6
Napoje owocowe z zawartością soku
G. Frącek
E. Maciejczyk
nr katalogowy: 14606
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-3
Znakowanie mięsa i jego przetworów wymagania przepisów prawnych
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 58461
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-1
Dieta z bakaliami
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 3966
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Napoje owocowe - wpływ hydrokoloidów na smak, aromat i konsystencję
nr katalogowy: 56550
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-2
Znakowanie soków i nektarów owocowych - unijne regulacje prawne. Część II. Nektary owocowe
Jan Hermans
nr katalogowy: 14516
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-6
Czas na polskie superowoce!
nr katalogowy: 132108
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Owoc niezakazany
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 78110
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-11
Znakowanie soków i nektarów owocowych - unijne regulacje prawne. Część 1. Soki owocowe
J. Hermans
nr katalogowy: 6941
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-9
Owoce w cukiernictwie. Rodzaje i słodkie inspiracje
Karol Sobkowiak
nr katalogowy: 144838
CHŁODNICTWO 2006-8
Trwałość przechowalnicza soku jeżynowego
JOLANTA KLIMCZAK
ZBIGNIEW IRZYNIEC
nr katalogowy: 16080
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-10
Technologia produkcji jabłek mało przetworzonych pakowanych w atmosferze modyfikowanej
R. Biegańska-Marecik
J. Czapski
nr katalogowy: 14679
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
Programy promocyjne w branży owoców i warzyw
Julian Pawlak
nr katalogowy: 58022
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-9
Rynek mrożonych owoców i warzyw
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 54142
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-5
Wypieki z owocami i warzywami
nr katalogowy: 105343
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-10
Karnozyna - naturalny antyoksydant w mięsie
Dariusz Nowak
Michał Gośliński
Patrycja Szpankiewicz
nr katalogowy: 110171
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-3
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 4. Konsumpcja soków i nektarów i perspektywy jej rozwoju
Witold Płocharski
Barbara Groele
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 75478
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-5
Alergeny w produktach i przetworach zbożowych
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 76466
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-10
Handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 101686
10.15199/64.2016.10.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-6
Substancje dodatkowe w napojach bezalkoholowych
E. Dtużewska
K. Krygier
nr katalogowy: 7097
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Napoje bezalkoholowe nowe tendencje w produkcji
Grażyna Jaworska
Aleksandra Olczak
nr katalogowy: 53789
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-12
Król pomidor
nr katalogowy: 81040
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-5
Jaja inaczej
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 51615
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Produkcja wyrobów mięsnych z owocami
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 124495
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-9
Amerykańscy eksperci w zakładach mięsnych
J. Leonkiewicz
nr katalogowy: 7183
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-2
Cierpkie jagody
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 11884
AURA 2013-3
Drzewo owocowe pomnikiem przyrody
Wojciech RADECKI
nr katalogowy: 75505
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-7
Ocena zawartości HMF w sorbetach owocowych
Anna Rój
Piotr Przybyłowski
nr katalogowy: 85716
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Wpływ produkcji owoców mrożonych na zmiany klimatu
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 138253
10.15199/64.2022.3.4
owoce mrożone
ślad węglowy produkcji
emisja CO2
zmiany klimatu
przetwórstwo owocowe
frozen fruit
carbon footprint of production
CO2 emissions
climate change
fruit processing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Wpływ produkcji owoców mrożonych na zmiany klimatu
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 138253
10.15199/64.2022.3.4
owoce mrożone
ślad węglowy produkcji
emisja CO2
zmiany klimatu
przetwórstwo owocowe
frozen fruit
carbon footprint of production
CO2 emissions
climate change
fruit processing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Wpływ produkcji owoców mrożonych na zmiany klimatu
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 138253
10.15199/64.2022.3.4
owoce mrożone
ślad węglowy produkcji
emisja CO2
zmiany klimatu
przetwórstwo owocowe
frozen fruit
carbon footprint of production
CO2 emissions
climate change
fruit processing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Wpływ produkcji owoców mrożonych na zmiany klimatu
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 138253
10.15199/64.2022.3.4
owoce mrożone
ślad węglowy produkcji
emisja CO2
zmiany klimatu
przetwórstwo owocowe
frozen fruit
carbon footprint of production
CO2 emissions
climate change
fruit processing
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Coś zimnego na deser
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143645
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Aronia – polski czarny skarb
nr katalogowy: 134952
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-4
Dodatki przyprawowe do mięs
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 9524
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Smak lata w owocach sezonowych
nr katalogowy: 108495
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Tradycyjna lodownia ekoenergetyczny magazyn żywności
Marta Gosz
Rafał Andrzejczyk
nr katalogowy: 110166
lód
konwekcja swobodna
wentylacja grawitacyjna
topnienie
ice
free convection
natural ventilation
melting
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Zastosowanie soków jagodowych do wytwarzania wysokiej jakości suszy z jabłek
Hanna Kowalska
Kinga Czajkowska
Katarzyna Łukasik
nr katalogowy: 106757
10.15199/65.2017.6.6
odwadnianie osmotyczne
wzbogacone susze owocowe
liofilizacja
suszenie hybrydowe
osmotic dewatering
enriched dried fruits
freeze- drying
hybrid drying
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-3
Chleb i przetwory zbożowe w modelach optymalnego żywienia
Elżbieta Bartnikowska
nr katalogowy: 19226
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-7
Prozdrowotne właściwości mięsa i jego przetworów
Beata Grabowska
nr katalogowy: 92611
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-7-8
Zdrowie z sadu
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 29139
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-3
Oferta przemysłu mleczarskiego w opinii konsumentów
M. Góralczyk
nr katalogowy: 7046
AURA 2016-2
Rośliny dziko rosnące w diecie naszych przodków (2)
Czesława Trąba
Krzysztof Rogut
nr katalogowy: 96495
10.15199/2.2016.2.4
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-10
Kraje bałtyckie nowymi członkami Unii Europejskiej
nr katalogowy: 6412
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-11-12
Certyfikowany Produkt (CP) potwierdzeniem walorów zdrowotnych i odżywczych produktów z owoców i warzyw, w tym soków
Barbara Groele
nr katalogowy: 111190
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH