Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Napoje owocowe - wpływ hydrokoloidów na smak, aromat i konsystencję
nr katalogowy: 56550
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Zastosowanie soków jagodowych do wytwarzania wysokiej jakości suszy z jabłek
Hanna Kowalska
Kinga Czajkowska
Katarzyna Łukasik
nr katalogowy: 106757
10.15199/65.2017.6.6
odwadnianie osmotyczne
wzbogacone susze owocowe
liofilizacja
suszenie hybrydowe
osmotic dewatering
enriched dried fruits
freeze- drying
hybrid drying
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2020-4
Niedobory wody i susze w polityce wodnej Unii Europejskiej
Marek Gromiec
nr katalogowy: 126056
10.15199/17.2020.4.5
gospodarka wodna
niedobory wody
susze
odnowa wody
water economy
water scarcity
droughts
water reuse
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Zastosowanie polialkoholi cukrowych do obróbki osmotycznej owoców z pigwy w technologii wytwarzania chipsów
Natalia Kita
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 120367
10.15199/65.2019.5.6
susze owocowe
liofilizacja
suszenie konwekcyjno-mikrofalowo- próżniowe
dried fruit
freeze-drying
convective-microwave- vacuum drying
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-5
Jakość komponentów owocowych
R. Zadernowski
nr katalogowy: 7079
GOSPODARKA WODNA 2013-9
Stanowisko Prezydiów Rad Gospodarki Wodnej Regionów Wodnych Małej i Górnej Wisły oraz Górnej i Środkowej Odry
nr katalogowy: 79145
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-1-2
Polski handel zagraniczny suszonymi owocami w sezonie 2018/19
Anna Bugała
nr katalogowy: 125127
10.15199/64.2020.1–2.2
eksport
import
suszone owoce
export
import
dried fruits
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-5
Scalenia a gospodarowanie wodą na terenach rolniczych w teraźniejszym i przyszłym klimacie
Rafał Wawer
Damian Badora
nr katalogowy: 137553
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-1
Doskonałe desery wzbogacone dodatkiem kakao
nr katalogowy: 6995
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-6
Konsument soków, nektarów i napojów gazowanych
H. Górska-Warsewicz
nr katalogowy: 7095
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-6
Rynek soków pitnych i zagęszczonych w Polsce
B. Nosecka
nr katalogowy: 20796
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-12
Produkty mleczarskie wzbogacone w magnez
M. Ziarno
nr katalogowy: 7241
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-1
Związki polifenolowe w winach owocowych
Dorota Semik
Tomasz Tarko
nr katalogowy: 89206
10.15199/65.2015.1.7
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-3
Jakość żywieniowa soków przecierowych i napojów
J. Borowska
A. Szajdek
R. Zadernowski
nr katalogowy: 6756
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-2
Jakość żywieniowa soków przecierowych i napojów
J. Borowska
A. Szajdek
R. Zadernowski
nr katalogowy: 6733
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Regionalne smaki
nr katalogowy: 130434
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Regionalne smaki
nr katalogowy: 130434
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-5
Przemysł utylizacyjny - udręka czy szansa gospodarki
Stanisław Zięba
nr katalogowy: 16730
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-11
Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności - październik 2008 r.
nr katalogowy: 39542
OPAKOWANIE 2006-3
Opakowania środków spożywczych i używek. Najnowsze rozwiązania. Jakość i bezpieczeństwo. Cz. I
Ewa Rajnsz
nr katalogowy: 18034
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-15-16
Co się kryje w napojach?
Ewa Sicińska
nr katalogowy: 37455
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-9
Zmiany na rynku mrożonych owoców i warzyw
BOŻENA NOSECKA
nr katalogowy: 29754
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-5
Scalenia a gospodarowanie wodą na terenach rolniczych w teraźniejszym i przyszłym klimacie
Rafał Wawer
Damian Badora
nr katalogowy: 137553
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-5
Scalenia a gospodarowanie wodą na terenach rolniczych w teraźniejszym i przyszłym klimacie
Rafał Wawer
Damian Badora
nr katalogowy: 137553
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Makarony z ciemnej mąki pszennej i wzbogacone błonnikiem pokarmowym
nr katalogowy: 54197
GOSPODARKA WODNA 2017-1
Małgorzata Kępińska-Kasprzak: "Susze hydrologiczne w Polsce i ich wpływ na gospodarowanie wodą" Bogucki Wydawnictwo Naukowe, Poznań, 2015 r., 132 ss.
Ewa Kaznowska
nr katalogowy: 103452
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-6
Ziarno zbóż - cennym surowcem
nr katalogowy: 35951
AURA 2014-11
Susze i ich skutki
Hanna Bednarek
nr katalogowy: 87616
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-2
Handel zagraniczny suszonymi warzywami w Polsce
Anna Bugała
nr katalogowy: 104085
10.15199/64.2017.2.2
AURA 2008-11
Globalny eksperyment
EDWARD GARŚCIA
nr katalogowy: 39343
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1998-5
Wciąż do przodu
Józef Sebesta
nr katalogowy: 43421
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-8
Rożki (cannoli) sycylijskie
Piotr Ejsmont
nr katalogowy: 37350
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-8
"Persy" w Łodzi
Lidia Kotkowska
nr katalogowy: 86379
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Pożegnanie śp. Stanisława Stępniewskiego
nr katalogowy: 130560
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-2
Wpływ ozonu na jakość produktów spożywczych i napojów
Robert Muszański
nr katalogowy: 33424
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Opakowania środków spożywczych. Najnowsze rozwiązania. Jakość i bezpieczeństwo
Ewa Rajnsz
nr katalogowy: 29266
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-6
Nowe regulacje prawne w obszarze żywności wzbogaconej
IWONA WRZEŚNIEWSKA-WAL
nr katalogowy: 27433
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
Święto Chleba w Gdańsku
nr katalogowy: 93312
AURA 2008-9
Jak gospodarujemy wodą?
nr katalogowy: 37954
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Pożegnanie śp. Stanisława Stępniewskiego
nr katalogowy: 130560
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-3
Polski handel suszami warzywnymi
Grażyna Stępka
nr katalogowy: 34162
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Susze ziołowe i przyprawy jako źródło mikotoksyn
KATARZYNA JANDA-ULFIG
KRZYSZTOF ULFIG
nr katalogowy: 33817
AURA 2008-3
Ocieplenie klimatu a akumulacja węgla w glebie
ANNA KAJAK
nr katalogowy: 34003
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-5
Kiedy zaczniemy doceniać tradycyjne wina owocowe?
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 44678
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Soczysty temat
Monika Hoffmann
nr katalogowy: 47113
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-10
Retencja jak termomodernizacja?
nr katalogowy: 133728
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-11-12
Soki NFC w natarciu
Piotr Trojanowicz
nr katalogowy: 111188
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-5
Owocowe akcenty
nr katalogowy: 11982
CHŁODNICTWO 2006-8
Trwałość przechowalnicza soku jeżynowego
JOLANTA KLIMCZAK
ZBIGNIEW IRZYNIEC
nr katalogowy: 16080
AURA 2023-1
15 milionów osób w Polsce może doświadczyć niedoborów wody
nr katalogowy: 141417
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-4
Syria nie jest stanie zapewnić bezpieczeństwa żywnościowego ponad połowie mieszkańców
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 144369
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-6
Substancje dodatkowe w napojach bezalkoholowych
E. Dtużewska
K. Krygier
nr katalogowy: 7097
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-11
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 6955
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-21-22
Maszyny do upraw warzyw
Jan Dudek
Józef Babik
nr katalogowy: 22193
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-6
Napoje owocowe z zawartością soku
G. Frącek
E. Maciejczyk
nr katalogowy: 14606
OPAKOWANIE 2006-8-1
Opakowania do soków, nektarów i innych napojów bezalkoholowych
Tadeusz Cąderek
nr katalogowy: 17915
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-6
Rynek napojów bezalkoholowych w Polsce
B. Nosecka
I. Szczepaniak
nr katalogowy: 7106
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-12
Soki owocowe jako źródło składników bioaktywnych
Zuzanna Walczak
Stanisław Kalisz
nr katalogowy: 124146
10.15199/65.2019.12.6
soki owocowe
soki mieszane
NFC
związki bioaktywne
polifenole
fruit juices
mixed juices
NFC
bioactive compounds
polyphenols
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-2
Znakowanie soków i nektarów owocowych - unijne regulacje prawne. Część II. Nektary owocowe
Jan Hermans
nr katalogowy: 14516
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-11
Tendencje na rynku przetworzonych owoców i warzyw. Cz. II. Podaż
B. Nosecka
nr katalogowy: 7221
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-11
Znakowanie soków i nektarów owocowych - unijne regulacje prawne. Część 1. Soki owocowe
J. Hermans
nr katalogowy: 6941
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-4
Kulinarna misja
nr katalogowy: 90568
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
AURA 2015-1
Dziennikarze o klimacie
Jolanta Zientek-Varga
nr katalogowy: 88856
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-10
Retencja jak termomodernizacja?
nr katalogowy: 133728
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Coś zimnego na deser
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143645
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Wykorzystanie mrożonek owocowych w gastronomii Zmrożona świeżość
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 97691
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-3
Słodkie dekoracje
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 119006
desery
desery czekoladowe
mleczne
jajeczne
mączne
owocowe
różowa czekolada
dekoracje
desserts
chocolate
milk
egg
flour
fruit desserts
ruby chocolate
decorations
AURA 2009-1
Perspektywy agroturystyki
RYSZARD KOSTUCH
nr katalogowy: 40587
AURA 2013-3
Drzewo owocowe pomnikiem przyrody
Wojciech RADECKI
nr katalogowy: 75505
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-7
Ocena zawartości HMF w sorbetach owocowych
Anna Rój
Piotr Przybyłowski
nr katalogowy: 85716
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-3
Wśród książek
nr katalogowy: 50618
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-5
Skuteczny i bezlitosny
nr katalogowy: 25735
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-7
Handel zagraniczny suszonymi warzywami w Polsce
Anna Bugała
nr katalogowy: 121511
10.15199/64.2019.7.2
eksport
import
suszone warzywa
export
import
dried vegetables
GOSPODARKA WODNA 2020-12
Meteorologia w rolnictwie
KSAWERY SKĄPSKI
nr katalogowy: 129611
monitoring i wskaźniki suszy
wskaźniki regionalne
zarządzanie suszą
drought monitoring and indicators
regional indicators
drought manageme
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-11
VI Ogólnopolskie Święto Chleba w Gostyniu
Katarzyna Mojzykiewicz
nr katalogowy: 87320
OPAKOWANIE 2007-9
Opakowania do napojów
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 29738
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Podpisano Dobrowolne Porozumienie na rzecz rozwoju systemu zbierania i recyklingu
nr katalogowy: 29457
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-4
Soki owocowe o wysokiej aktywności biologicznej
JAN OSZMIAŃSKI
nr katalogowy: 25443
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Co do picia?
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 87007
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-1
Handel zagraniczny przetworami owocowymi i warzywnymi
Paweł Smoliński
nr katalogowy: 96244
10.15199/64.2016.1.1
GOSPODARKA WODNA 2009-5
Sterowanie i zarządzanie zasobami śródlądowych wód powierzchniowych
Katarzyna Sowińska
nr katalogowy: 44276
GOSPODARKA WODNA 2009-4
Czy Polsce zabraknie wody?
MAREK JAROSŁAW ŁOŚ
nr katalogowy: 42847
GOSPODARKA WODNA 2022-2
Wspólne działania dla wzmocnienia adaptacji gospodarki wodnej do zmian klimatu w Europie Środkowej
Damian Bojanowski
Louis Courseau
Ignacy Kardel
Paweł Marcinkowski
Tomasz Okruszko
Tomasz Stańczyk
Paweł Trandziuk
nr katalogowy: 136255
GOSPODARKA WODNA 2022-2
Wspólne działania dla wzmocnienia adaptacji gospodarki wodnej do zmian klimatu w Europie Środkowej
Damian Bojanowski
Louis Courseau
Ignacy Kardel
Paweł Marcinkowski
Tomasz Okruszko
Tomasz Stańczyk
Paweł Trandziuk
nr katalogowy: 136255
AURA 2023-6
Życiodajny cień
nr katalogowy: 143541
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-5
Nowe obiekty do magazynowania zbóż powstają w różnych regionach świata
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 145408
AURA 2008-5
Coraz dłuższe szlaki owocowe
TOMASZ KOWALIK
nr katalogowy: 35389
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-4
Polskie owoce i warzywa na Fruitlogistica 2015
Tomasz Kodłubański
nr katalogowy: 90894
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-9
Z półki księgarskiej - Andrzej Cygański CHEMICZNE METODY ANALIZY ILOŚCIOWEJ
Ewa Bulska
nr katalogowy: 62278
AUTO MOTO SERWIS 2023-7
Bezprzewodowe autualizację Mercedes-Benz
nr katalogowy: 145465
OPAKOWANIE 2018-10
Mondi: nowa generacja folii do opakowań typu Bag-in-Box
nr katalogowy: 116777
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Niemcy - szansa zdobycia rynku przez polską żywność
nr katalogowy: 30026
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-7
Zamrażanie żywności
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 77291
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-4
Blackout czyli wielka ciemność – źródłem zawodności dostawy wody do spożycia
Janusz R. Rak
Barbara Tchórzewska-Cieślak
Katarzyna Pietrucha
nr katalogowy: 50985
GOSPODARKA WODNA 2010-3
ŚWIATOWY DZIEŃ WODY 2010
Wojciech Majewski
nr katalogowy: 50311
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-2
Przemysłowa produkcja roślin GM – fakty dokonane
Krzysztof L. Krzystyniak
nr katalogowy: 50150
GOSPODARKA WODNA 2009-3
ŚWIATOWY DZIEŃ WODY 2009
Wojciech Majewski
nr katalogowy: 41948
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-4
Indie – wielki kraj wobec wyzwań wynikających ze zmian klimatu
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 144377
GOSPODARKA WODNA 2020-3
ŚWIATOWY DZIEŃ WODY 2020 World Water Day 2020: Water and Climate Change
Wojciech Majewski
nr katalogowy: 125413
OPAKOWANIE 2011-7
"Bezpieczne opakowanie" w Poznaniu
ANNA NARUSZKO
nr katalogowy: 60751
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-4
Polska.geoportal2.pl
nr katalogowy: 131163
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-11
Najpierw po soki, potem do apteki - świeżo tłoczone soki owocowe z ogrodów natury...
nr katalogowy: 31550
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-11
Rynek soków, nektarów i napojów owocowych w Europie Wschodniej
Martyna Zimakiewicz
nr katalogowy: 39531
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Piwne mieszanki napojowe - jak wybrać najlepszą?
nr katalogowy: 71057
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Akademia Sokowa, czyli cała prawda o sokach
nr katalogowy: 91472
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-24
I ty możesz zostać sprawcą
nr katalogowy: 48509
AURA 2017-1
Możliwe techniczne i biologiczne interwencje w utrzymaniu rzek górskich
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 103508
AURA 2024-10
Kryzys klimatyczny sam nie ustąpi
nr katalogowy: 150948
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Niemieckie wina - trudna droga na polskie stoły
nr katalogowy: 32212
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-10
Szybki rozwój soków superpremium w USA
Adam Bogacz
nr katalogowy: 38919
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-11
Dynamiczny rozwój światowego rynku bakalii
nr katalogowy: 71839
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-9
Cocktailowo-owocowo!
Daria Majda
nr katalogowy: 78866
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-11
Czekoladowy Cook Book - źródło inspiracji
nr katalogowy: 123168
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Innowacyjne funkcjonalne produkty z owoców, wzbogacone w dodatkowe składniki
Ronan Gormley
Derek Keenan
Christian Rößle
Nigel Brunton
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 47062
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Czy prawidłowo zbilansowana dieta musi być droga?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 128324
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Czy prawidłowo zbilansowana dieta musi być droga?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 128324
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
XIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw w Zegrzu
Sylwia Skąpska
Krystian Marszałek
Justyna Szczepańska
nr katalogowy: 139113
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2020-4
Wody Polskie wydadzą ponad 150 mln zł na inwestycje w walce z suszą
nr katalogowy: 126057
CHŁODNICTWO 2023-1
Amerykańskie wagony chłodnie
nr katalogowy: 142003
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
XIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw w Zegrzu
Sylwia Skąpska
Krystian Marszałek
Justyna Szczepańska
nr katalogowy: 139113
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
XIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw w Zegrzu
Sylwia Skąpska
Krystian Marszałek
Justyna Szczepańska
nr katalogowy: 139113
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-5
Substancje lotne kształtujące jakość jabłek i koncentratu jabłkowego
Paweł Bałdyga
Sylwia Bonin
Janusz Sękul
Marcin Bryła
nr katalogowy: 60287
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
Dalszy ciąg batalii o utrzymanie 5% VAT na całą kategorię SNN (kontynuacja tematu z nru 1–2/2019)
nr katalogowy: 119339
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-5
Grycan stawia na desery
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 113449
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-3
Sposób na życie
nr katalogowy: 66306
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Polscy winiarze dbają o tradycje
nr katalogowy: 61902
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-10
Skrobia jest trendy
Marcin Szmajter
nr katalogowy: 71979
GOSPODARKA WODNA 2010-12
Światowy Tydzień Wody
Klara Szatkiewicz
nr katalogowy: 56465
AURA 2024-4
Ziemia – pochłaniacz dwutlenku węgla na naszej planecie
Zbigniew SPORNY
nr katalogowy: 148182
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-1
Recent trends in superinsulation materials for building - aerogel-enhanced products
Umberto Berardi
Associate Professor
nr katalogowy: 118115
10.15199/33.2019.01.03
superinsulation
aerogel
aerogel-enhancedmaterials
thermal conductivity.
superizolacja
aerożel
materiały wzbogacone aerożelem
przewodność cieplna.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-1
Makarony z ciemnej mąki pszennej i wzbogacone błonnikiem pokarmowym
nr katalogowy: 73908
OPAKOWANIE 2018-6
Sokpol rozlewa aseptycznie
nr katalogowy: 114308
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-3
Polskie wina owocowe na świecie coraz bardziej doceniane
nr katalogowy: 83347
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-1
Zwiększenie asortymentu szansą dla branży winiarskiej
Elżbieta Pawłowska
nr katalogowy: 65504
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Nie tylko na placu Pigalle
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 63445
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-2-3
PORADNIK Wino dla inżyniera (160) Wina z Palatynatu
winny maniak
nr katalogowy: 96352
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-6-7
PORADNIK Wino dla inżyniera (145) Słodycz po włosku
winny maniak
nr katalogowy: 90548
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
ISM 2023
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 143937
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-1-2
Piwa owocowe - stały element piwowarstwa rzemieślniczego Wybrane zagadnienia z technologii produkcji
Mateusz Gulej
nr katalogowy: 125136
GOSPODARKA WODNA 2020-3
Wpływ zmiany klimatu na zasoby wodne Polski
MIKOŁAJ PINIEWSKI
TOMASZ OKRUSZKO
ZBIGNIEW W. KUNDZEWICZ
nr katalogowy: 125415
zmiana klimatu
zasoby wodne
susze
modelowanie hydrologiczne
model SWAT
climate change
water resources
droughts
hydrological modelling
SWAT model
AURA 2014-12
Nowy raport w sprawie klimatu
Edward GARŚCIA
nr katalogowy: 88223
AURA 2015-11
Zbliża się kolejny szczyt klimatyczny ONZ
Edward Garścia
nr katalogowy: 94969
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-7
Nowe specjalistyczne produkty nawozowe Grupy Azoty SA na bazie saletrosiarczanu amonu wzbogacone o dodatki funkcjonalne
Sebastian Jagusiński
Bogusława Frańczak-Szatko
Tomasz Kozioł
Marcin Potempa
Aleksandra Zygmunt
nr katalogowy: 132551
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-7
Nowe specjalistyczne produkty nawozowe Grupy Azoty SA na bazie saletrosiarczanu amonu wzbogacone o dodatki funkcjonalne
Sebastian Jagusiński
Bogusława Frańczak-Szatko
Tomasz Kozioł
Marcin Potempa
Aleksandra Zygmunt
nr katalogowy: 132551
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-24
PORADNIK Wino dla inżyniera (191) Biel po hiszpańsku (2)
winny maniak
nr katalogowy: 110494
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-5
Nadzienia Lauretta: smaczna nowość od Kandy
nr katalogowy: 83766
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-18
PORADNIK Wino dla inżyniera (153) Australia na czerwono
winny maniak
nr katalogowy: 93208
AURA 2013-12
O starych sadach w krajobrazie
Agata GAJDEK
nr katalogowy: 80802
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Substancje krioochronne w chłodniczej obróbce żywności wygodnej i funkcjonalnej
Katarzyna Kozłowicz
Franciszek Kluza
Dariusz Góral
nr katalogowy: 87607
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Wytworna słodycz w kieliszku
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 63466
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-7-8
Grand Prix dla Dwójniaka Grunwaldzkiego
nr katalogowy: 61443
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-14-15
Duże prace dla małej retencji
Henryk Piekut
nr katalogowy: 121338
GOSPODARKA WODNA 2022-2
Wspólne działania dla wzmocnienia adaptacji gospodarki wodnej do zmian klimatu w Europie Środkowej
Damian Bojanowski
Louis Courseau
Ignacy Kardel
Paweł Marcinkowski
Tomasz Okruszko
Tomasz Stańczyk
Paweł Trandziuk
nr katalogowy: 136255
AURA 2023-1
15 milionów osób w Polsce może doświadczyć niedoborów wody
nr katalogowy: 141417
AURA 2024-6
Globalne ocieplenie – fakty, które trzeba znać
Krzysztof BRZESKI
nr katalogowy: 149233
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Zmiany wyróżników jakościowych herbat owocowych w zależności od czasu parzenia
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Aleksandra Bozowska
Monika Janowicz
Justyna Kadzińska
nr katalogowy: 112847
10.15199/64.2018.3.3
herbaty owocowe
polifenole
aktywność przeciwutleniająca
barwa
fruit teas
polyphenols
antioxidant activity
colour
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Wpływ dodatku ekstraktów roślinnych na wybrane wyróżniki jakościowe napojów z wiśni i z czarnej porzeczki
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Karolina Grodzka
nr katalogowy: 127684
10.15199/64.2020.7–8.5
wiśnia
czarna porzeczka
napoje
zielona herbata
czarna marchew
cherry
blackcurrant
drinks
green tea
black carrot
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Wpływ dodatku ekstraktów roślinnych na wybrane wyróżniki jakościowe napojów z wiśni i z czarnej porzeczki
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Karolina Grodzka
nr katalogowy: 127684
10.15199/64.2020.7–8.5
wiśnia
czarna porzeczka
napoje
zielona herbata
czarna marchew
cherry
blackcurrant
drinks
green tea
black carrot
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-6
Strategia zapobiegania
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 44849
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-12
Smoothie – napój "o wielu twarzach"
nr katalogowy: 48951
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-7
Włochy od A-Z
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 106828
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Separacja związków zapachowych z roztworów wodnych metodą perwaporacji
Anna Dawiec
Karol Pokomeda
Anna Witek-Krowiak
Daria Podstawczyk
nr katalogowy: 68145
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Rynek soków, nektarów oraz napojów owocowych i warzywnych
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 60516
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-10
Wytłoki owocowe jako dodatek do kruchych ciastek
Ewa Siemianowska
Monika Radzymińska
Marek Aljewicz
Józef Tyburski
Andrzej Wesołowski
Agnieszka Barszcz
nr katalogowy: 101721
10.15199/65.2016.10.7
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Soki owocowe o obniżonej zawartości cukru – przyszłościowy trend w branży sokowniczej?
Magdalena Cywińska-Antonik
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 141054
10.15199/64.2022.6.4
soki owocowe
redukcja zawartości cukrów
fermentacja etanolowa
fermentacja mlekowe
nanofiltracja
enzymy
fruit juices
reduction of sugars
ethanolic fermentation
lactic acid
fermentation
nanofiltration
enzymes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Soki owocowe o obniżonej zawartości cukru – przyszłościowy trend w branży sokowniczej?
Magdalena Cywińska-Antonik
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 141054
10.15199/64.2022.6.4
soki owocowe
redukcja zawartości cukrów
fermentacja etanolowa
fermentacja mlekowe
nanofiltracja
enzymy
fruit juices
reduction of sugars
ethanolic fermentation
lactic acid
fermentation
nanofiltration
enzymes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-7
Zmiany wybranych wyróżników jakościowych dżemów jarzębinowych w trakcie ich przechowywania
Stanisław Kalisz
Andrzej Cendrowski
Aneta Kłos
nr katalogowy: 121510
10.15199/64.2019.7.1
jarzębina
dżemy
składniki bioaktywne
rowanberry
jams
bioactive compounds
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-12
Efekt oddziaływania błędów przędzy na wygląd i jakość tkanin oraz dzianin
Robert Drobina
nr katalogowy: 56529
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Fakty i mity o sokach
Barbara Groele
nr katalogowy: 138320
10.15199/65.2022.6.4
sok
zdrowie
witaminy
składniki mineralne
juice
health
vitamins
minerals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Fakty i mity o sokach
Barbara Groele
nr katalogowy: 138320
10.15199/65.2022.6.4
sok
zdrowie
witaminy
składniki mineralne
juice
health
vitamins
minerals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Fakty i mity o sokach
Barbara Groele
nr katalogowy: 138320
10.15199/65.2022.6.4
sok
zdrowie
witaminy
składniki mineralne
juice
health
vitamins
minerals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Fakty i mity o sokach
Barbara Groele
nr katalogowy: 138320
10.15199/65.2022.6.4
sok
zdrowie
witaminy
składniki mineralne
juice
health
vitamins
minerals
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
Nadzienia owocowe i podejścia do prowadzenia badań
Dariusz Piotrowski
nr katalogowy: 146655
10.15199/64.2023.6.2
nadzienia
owoce
skład
właściwości
analizy
bezpieczeństwo
termostabilność
fillings
fruits
composition
properties
analysis
safety
thermal stability
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
Primitivo i reszta świata
winny maniak
nr katalogowy: 114586
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-3
Obroty polskiego handlu zagranicznego zagęszczonymi sokami owocowymi
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 50731
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-3
Nie tylko kuskus i tagines
Ewa Czarniecka-Skubina
Monika Kaczorowska
nr katalogowy: 50346
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-1
Przetwory owocowe i warzywne, soki, napoje i wody – pod lupą Inspekcji Handlowej
nr katalogowy: 49500
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Sposoby wykorzystania odpadów przemysłu owocowo-warzywnego
Tomasz Tarko
Justyna Sobusiak
Aleksandra Duda-Chodak
nr katalogowy: 42383
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-2
System zarządzania jakością firmy Lantmännen Unibake
Janusz B. BERDOWSKI
Łukasz CHMIEL
Witold LISIECKI
nr katalogowy: 41786
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-10
Tetra Pak świętuje 25-lecie polskiego oddziału
M. J. Przegalińska
nr katalogowy: 94400
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Aronia dla zdrowia
Iwona Wawer
nr katalogowy: 128018
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Aronia dla zdrowia
Iwona Wawer
nr katalogowy: 128018
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-1
Handlowa dostępność wódek gatunkowych w rejonie Krakowa
Tomasz Tarko
Aleksandra Duda-Chodak
Karolina Nowak
nr katalogowy: 74030
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-1
Przetworzone owoce z wyższej półki
nr katalogowy: 41065
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-10
Odzysk związków przeciwutleniajacych z roślinnych surowców odpadowych
Tomasz Tarko
Aleksandra Duda-Chodak
Małgorzata Ignacok
nr katalogowy: 47540
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-10
Wpływ dodatku owoców i warzyw do przecieru aroniowego na zawartość związków polifenolowych i jakość
Joanna Kolniak
Anna Augustyniok
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 47537
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
Jakość zagęszczonych soków owocowych a wymagania międzynarodowe
Piotr Podoba
nr katalogowy: 67205
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-7-8
Bordoskie blendy spoza Bordeaux
winny maniak
nr katalogowy: 121434
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-12
Z winem przez Niemcy
winny maniak
nr katalogowy: 95514
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Musujące, białe i czerwone wina Fitz-Ritter Dobra reprezentacja Palatynatu
winny maniak
nr katalogowy: 91219
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
KABAKO GRUPPE – rodzinna pasja do tworzenia zdrowych produktów i innowacji
nr katalogowy: 143870
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-6
Wpływ dodatku preparatów pektynowych na wybrane wyróżniki jakościowe napojów malinowych i z czarnej porzeczki
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Anna Meller
nr katalogowy: 126834
10.15199/64.2020.6.1
malina
czarna porzeczka
napoje
pektyny
raspberry
blackcurrant
beverages
pectins
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-4
Makaron wzbogacony dodatkiem białka i błonnika pochodzenia roślinnego
nr katalogowy: 58923
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH