Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-12
Soki owocowe jako źródło składników bioaktywnych
Zuzanna Walczak
Stanisław Kalisz
nr katalogowy: 124146
10.15199/65.2019.12.6
soki owocowe
soki mieszane
NFC
związki bioaktywne
polifenole
fruit juices
mixed juices
NFC
bioactive compounds
polyphenols
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Co do picia?
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 87007
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Soki NFC - klasyfikacja i wartość odżywcza
Barbara Groele
nr katalogowy: 116217
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
X 2013 Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 81135
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8a
Jakość handlowa soków NFC
Barbara Groele
nr katalogowy: 93100
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Wymagania jakościowe soków
Barbara Groele
nr katalogowy: 106756
soki
owoce
warzywa
dyrektywa sokowa
juices
fruits
vegetables
Juice Directive
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-7-8
Soki, nektary, napoje - ważny segment w handlu wielkopowierzchniowym
nr katalogowy: 20563
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
Ugasić pragnienie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 126729
woda mineralna
woda źródlana
woda stołowa
mineralizacja
nasycenie dwutlenkiem węgla
soki owocowe
soki warzywne
niegazowane i gazowane napoje
zapotrzebowanie na wodę
mineral water
spring water
table water
mineralisation
carbon saturation
fruit juices
vegetable juices
uncarbonated and carbonated beverages
water requiremnent
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-7-8
Europejski i polski rynek soków i nektarów w 2009 r.
nr katalogowy: 53828
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-4
Jakość i aktywność przeciwutleniająca handlowych soków jabłkowych
Ewa Płuciennik
Joanna Kolniak-Ostek
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 59098
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-5
Mity i fakty na temat soków
Barbara Groele
nr katalogowy: 98683
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-8
Rynek napojów bezalkoholowych1 w Polsce
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 115586
10.15199/65.2018.8.2
napoje bezalkoholowe
produkcja
spożycie
handel zagraniczny
non-alcoholic beverages
production
consumption
foreign trade
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Metody wytwarzanie ciasta na wyroby piekarskie. Ciasta żytnie i mieszane
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 129429
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-5
Smakowite źródło zdrowia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 59489
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-7-8
Soki - bez nich żyć się już nie da
W. Płocharski
nr katalogowy: 20556
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-6
Rynek soków pitnych i zagęszczonych w Polsce
B. Nosecka
nr katalogowy: 20796
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-4
Nowe alternatywne kierunki w produkcji soków - czyli jak zrobić sok naturalnie mętny najwyższej jakości
nr katalogowy: 51265
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Metody wytwarzanie ciasta na wyroby piekarskie. Ciasta żytnie i mieszane
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 129429
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-4
ACNielsen. Napoje bezalkoholowe - soki, nektary, napoje niegazowane i woda mineralna
A. Gosiewska
nr katalogowy: 20645
OPAKOWANIE 2005-7
Soki Pago w nowych butelkach firmy AMCOR
Marzena Sędziak
Marian Feldman
nr katalogowy: 11232
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-7-8
Soki mętne – obiecujący potencjał wzrostu
nr katalogowy: 53820
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-4
Aspekty technologiczne produkcji pieczywa na naturalnych zakwasach
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 43743
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-10
Kwas askorbinowy i związki fenolowe w produkcji świeżo tłoczonych soków jabłkowych
Joanna Kolniak-Ostek
Jan Oszmiański
Aneta Wojdyło
nr katalogowy: 72038
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-7
APROBATY
nr katalogowy: 2948
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-11-12
Soki NFC w natarciu
Piotr Trojanowicz
nr katalogowy: 111188
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-2
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 3. Możliwości poprawy wartości odżywczej i zdrowotnej soków i ich rynkowego wizerunku a znakowanie produktów
Witold Płocharski
Janusz Ciok
Jarosław Markowski
Urszula Pytasz
Krzysztof Rutkowski
nr katalogowy: 75891
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-10
Przegląd zgłoszeń patentowych
nr katalogowy: 6661
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Soki naturalnie mętne o najwyższej jakości
nr katalogowy: 29433
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Soki owocowe i warzywne Soczyste menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 113102
soki
owoce
warzywa
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
właściwości zdrowotne
juices
fruits
vegetables
nutritional value
bioactive substances
health properties
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-3
Z grzybami do lasu
Henryk Piekut
nr katalogowy: 5232
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
AKTUALNOŚCI Z KRAJU
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 119351
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-11
Najpierw po soki, potem do apteki - świeżo tłoczone soki owocowe z ogrodów natury...
nr katalogowy: 31550
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-6
Odnawialność i recykling opakowań do żywności to priorytety TETRA PAK
nr katalogowy: 99247
GOSPODARKA WODNA 2004-3
ODRZAŃSKA DROGA WODNA
Wojciech Kuczkowski
nr katalogowy: 1822
OPAKOWANIE 2018-9
Pięć mitów na temat soku w kartonie
nr katalogowy: 116092
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-1
12 lat aktywności Dobrowolnego Systemu Kontroli Jakości soków i nektarów (DSK)
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Sylwia Skąpska
Barbara Groele
nr katalogowy: 89211
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-3
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 4. Konsumpcja soków i nektarów i perspektywy jej rozwoju
Witold Płocharski
Barbara Groele
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 75478
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-4
Zastosowanie procesu odwróconej osmozy (RO) w produkcji koncentratu soku jabłkowego
Janusz Kroll
nr katalogowy: 105145
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Zastosowanie mieszanych kultur mikroorganizmów bakterii i drożdży w biodegradacji oleju napędowego
Ewa Kaczorek
Agnieszka Pijanowska
Łukasz Chrzanowski
Andrzej Plszanowski
nr katalogowy: 20280
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-12
Komentarze poakcesyjne na gorąco. 7 miesięcy po...
S. Pietrzak]
nr katalogowy: 6977
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-5
Porównanie własności katalitycznych nanokrystalicznych tlenków ceru CeO2 i rutenu RuO2
AGNIESZKA KOPIA
PAWEŁ NOWAKOWSKI
IRENEUSZ SULIGA
SYLYIE VILLAIN
JEAN RAYMOND GAVARRI
nr katalogowy: 21670
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-6
Realizacja żelbetowych konstrukcji nowoczesnych budynków użyteczności publicznej
Piotr Ignatowski
nr katalogowy: 35850
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-1
Alkohol
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 23571
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Soczysty temat
Monika Hoffmann
nr katalogowy: 47113
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-4
Zmiany w polskim handlu zagranicznym sokami zagęszczonymi w 2016 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 105150
10.15199/64.2017.4.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Soki owocowe jako źródło witaminy C w diecie człowieka
Izabella Kwaś
niewska-Karolak
Radosław Mostowski
nr katalogowy: 113416
10.15199/64.2018.4.3
soki owocowe
witamina C
metody otrzymywania
fruit juices
vitamin C
extraction methods
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Historia piwa
nr katalogowy: 32207
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-6
Mistrzostwa Świata w Sztuce Cukierniczej
nr katalogowy: 35902
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-2
Wieloskładnikowe nawozy kompleksowe i mieszane. Studium porównawcze
BARBARA GRZMIL
nr katalogowy: 28323
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-4-5
Polski handel zagraniczny sokami
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 126502
10.15199/64.2020.4-5.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Fakty i mity o sokach
Barbara Groele
nr katalogowy: 138320
10.15199/65.2022.6.4
sok
zdrowie
witaminy
składniki mineralne
juice
health
vitamins
minerals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Fakty i mity o sokach
Barbara Groele
nr katalogowy: 138320
10.15199/65.2022.6.4
sok
zdrowie
witaminy
składniki mineralne
juice
health
vitamins
minerals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Fakty i mity o sokach
Barbara Groele
nr katalogowy: 138320
10.15199/65.2022.6.4
sok
zdrowie
witaminy
składniki mineralne
juice
health
vitamins
minerals
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-3
Obroty polskiego handlu zagranicznego zagęszczonymi sokami owocowymi
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 50731
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-7-8
Centrum logistyczne w Tychach zapewni Maspeksowi przewagę nad konkurentami
nr katalogowy: 46211
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-4
Soki cold pressed - światowy trend w sokownictwie
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 90888
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Soki – przedstawiamy fakty
Barbara Groele
nr katalogowy: 134173
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 1. Kaloryczność i mit o wpływie na otyłość
Jarosław Markowski
Witold Płocharski
Urszula Pytasz
Krzysztof Rutkowski
nr katalogowy: 71064
CHŁODNICTWO 2006-8
Trwałość przechowalnicza soku jeżynowego
JOLANTA KLIMCZAK
ZBIGNIEW IRZYNIEC
nr katalogowy: 16080
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-4
B&P Engineering wprowadza nowe standardy przechowywania soków bezpośrednich
nr katalogowy: 51275
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-9
Chleb zakopiański
Hanna Lubczyńska
nr katalogowy: 56366
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-6
Substancje dodatkowe w napojach bezalkoholowych
E. Dtużewska
K. Krygier
nr katalogowy: 7097
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-3
Od redakcji
Maria Przegalińska
nr katalogowy: 6768
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-21-22
Maszyny do upraw warzyw
Jan Dudek
Józef Babik
nr katalogowy: 22193
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-5
Ekologiczne soki Maurera
M. J. Przegalińska
nr katalogowy: 20616
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-6
Konsument soków, nektarów i napojów gazowanych
H. Górska-Warsewicz
nr katalogowy: 7095
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-4
Frakcja anionowa rozpuszczonego węgla organicznego w wodzie uzdatnianej dla Wrocławia w ZPW Mokry Dwór
Marek Mołczan
Anna Karpińska
nr katalogowy: 25033
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-10
Producent przekąsek przyznaje firmie Ishida najwyższą ocenę za zmniejszenie strat
nr katalogowy: 87298
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-11
15. Święto Chleba w Poznaniu
Katarzyna Mojzykiewicz
nr katalogowy: 80087
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Najlepsi w Małopolsce
Iwona Kwapiszewska
nr katalogowy: 103533
OPAKOWANIE 2006-8-1
Opakowania do soków, nektarów i innych napojów bezalkoholowych
Tadeusz Cąderek
nr katalogowy: 17915
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-6
Rynek napojów bezalkoholowych w Polsce
B. Nosecka
I. Szczepaniak
nr katalogowy: 7106
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-11
Znakowanie soków i nektarów owocowych - unijne regulacje prawne. Część 1. Soki owocowe
J. Hermans
nr katalogowy: 6941
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-3
Jakość żywieniowa soków przecierowych i napojów
J. Borowska
A. Szajdek
R. Zadernowski
nr katalogowy: 6756
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-2
Jakość żywieniowa soków przecierowych i napojów
J. Borowska
A. Szajdek
R. Zadernowski
nr katalogowy: 6733
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-2
Soki naturalnie mętne - dobry kierunek w przetwórstwie jabłek
J. Oszmiański
A. Wojdyło
nr katalogowy: 20687
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-1
Słaby popyt rynku amerykańskiego na tekturę z bielonej celulozy siarczanowej
Tomasz Graczyk
nr katalogowy: 18955
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-2
Sonda wśród producentów soków pitnych i zagęszczonych. Ocena pierwszych miesięcy doświadczeń na wspólnym rynku europejskim
nr katalogowy: 14514
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-10
Po co firmie silna marka, czyli marki się nie ma, marką się jest
Franciszek Hułas
nr katalogowy: 38752
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Sok przez cały rok
nr katalogowy: 85464
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-9
Bez pieczywa ani rusz!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 54032
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-3
METODY WYTWARZANIA CIASTA NA WYROBY PIEKARSKIE. CIASTA ŻYTNIE I MIESZANE Część 7.
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 96679
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-8-9
Aktywność antyoksydacyjna oraz skład chemiczny soków jabłkowych dostępnych na polskim rynku
J. Markowski
W. Płocharski
nr katalogowy: 14662
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Fakty i mity o sokach
Barbara Groele
nr katalogowy: 138320
10.15199/65.2022.6.4
sok
zdrowie
witaminy
składniki mineralne
juice
health
vitamins
minerals
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-4
Zmiany składu związków fenolowych przy przerobie jabłek na soki i przeciery
J. Markowski
W. Płocharski
nr katalogowy: 20646
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Soki NFC - kategoria z przyszłością
Piotr Trojanowicz
nr katalogowy: 116216
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-7
Ocena zawartości HMF w sorbetach owocowych
Anna Rój
Piotr Przybyłowski
nr katalogowy: 85716
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Ocena czystości mikrobiologicznej handlowych, niepasteryzowanych soków owocowych i warzywnych
Małgorzata Makarewicz
Iwona Drożdż
Aleksander Poreda
Tadeusz Tuszyński
nr katalogowy: 64603
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-1
BMS-G - Twój sprawdzony Partner
nr katalogowy: 124333
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-4
Polacy a soki
nr katalogowy: 148170
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-12
MODALNIE MIESZANE OSCYLACJE (MMO). PODSTAWY I ZASTOSOWANIA
Zdzisław Trzaska
nr katalogowy: 141278
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Konferencja producentów mrożonych owoców i warzyw
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 116211
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-4
Nasze podstawowe zadania to wzmacnianie dorobku i pomnażanie kapitału dobrego wizerunku Stowarzyszenia
nr katalogowy: 76228
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-11
Nietypowe surowce do produkcji soków
Łukasz Skoczylas
Małgorzata Tabaszewska
Sylwester Smoleń
Jacek Słupski
Anna Korus
Piotr Gębczyński
Marta Liszka-Skoczylas
nr katalogowy: 102273
10.15199/65.2016.11.10
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-8
Zastosowanie homogenizacji wysokociśnieniowej do utrwalania soków owocowych i warzywnych
Marta Duda
Barbara Sokołowska
nr katalogowy: 108774
10.15199/64.2017.8.3
homogenizacja wysokociśnieniowa (HPH)
soki owocowe i warzywne
jakość mikrobiologiczna
uszkodzenia subletalne
high pressure homogenization (HPH)
fruit and vegetable juices
microbiological quality
sublethal injuries
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Wpływ odmiany surowca na wybrane wyróżniki jakościowe soków z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Małgorzata Jodłowska
nr katalogowy: 138325
10.15199/65.2022.6.6
jagoda kamczacka
odmiana
sok
polifenole
antocyjany
blue honeysuckle
cultivar
juice
polyphenols
anthocyanins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Wpływ odmiany surowca na wybrane wyróżniki jakościowe soków z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Małgorzata Jodłowska
nr katalogowy: 138325
10.15199/65.2022.6.6
jagoda kamczacka
odmiana
sok
polifenole
antocyjany
blue honeysuckle
cultivar
juice
polyphenols
anthocyanins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Wpływ odmiany surowca na wybrane wyróżniki jakościowe soków z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Małgorzata Jodłowska
nr katalogowy: 138325
10.15199/65.2022.6.6
jagoda kamczacka
odmiana
sok
polifenole
antocyjany
blue honeysuckle
cultivar
juice
polyphenols
anthocyanins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Wpływ odmiany surowca na wybrane wyróżniki jakościowe soków z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Małgorzata Jodłowska
nr katalogowy: 138325
10.15199/65.2022.6.6
jagoda kamczacka
odmiana
sok
polifenole
antocyjany
blue honeysuckle
cultivar
juice
polyphenols
anthocyanins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Wpływ odmiany surowca na wybrane wyróżniki jakościowe soków z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Małgorzata Jodłowska
nr katalogowy: 138325
10.15199/65.2022.6.6
jagoda kamczacka
odmiana
sok
polifenole
antocyjany
blue honeysuckle
cultivar
juice
polyphenols
anthocyanins
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-1
Smak i zapach pieczywa
nr katalogowy: 73296
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-12
teksty-preteksty
nr katalogowy: 102870
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-12
MODALNIE MIESZANE OSCYLACJE (MMO). PODSTAWY I ZASTOSOWANIA
Zdzisław Trzaska
nr katalogowy: 141278
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Trend produktów PREMIUM w sokownictwie
Grzegorz Frącek
nr katalogowy: 30027
OPAKOWANIE 2007-9
Opakowania do napojów
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 29738
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-9
Orzeźwienie prosto z piekarni
nr katalogowy: 29573
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Podpisano Dobrowolne Porozumienie na rzecz rozwoju systemu zbierania i recyklingu
nr katalogowy: 29457
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-4
Soki owocowe o wysokiej aktywności biologicznej
JAN OSZMIAŃSKI
nr katalogowy: 25443
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Soki – przedstawiamy fakty
Barbara Groele
nr katalogowy: 134173
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Zastosowanie wysokiego ciśnienia do utrwalania soków z jabłek i buraków ćwikłowych
Agnieszka Jankowska
Karolina Bałdyga
nr katalogowy: 105831
10.15199/65.2017.5.6
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-4
Możliwości zwiększenia konsumpcji soków owocowych poprzez wprowadzenie nowych asortymentów – mętne soki śliwkowe
Monika Fastyn
Jarosław Markowski
Monika Mieszczakowska-Frąc
Witold Płocharski
nr katalogowy: 51264
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-10
Soczyste normy
nr katalogowy: 30189
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-6
Nowe regulacje prawne w obszarze żywności wzbogaconej
IWONA WRZEŚNIEWSKA-WAL
nr katalogowy: 27433
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-15-16
Co się kryje w napojach?
Ewa Sicińska
nr katalogowy: 37455
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Konsumpcja soków pitnych i wydatki na soki w gospodarstwach domowych
Irena Strojewska
nr katalogowy: 68863
CHŁODNICTWO 2009-5
Liofilizacja piekarskiej kultury starterowej
PIOTR DZIUGAN
nr katalogowy: 44587
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-12
Miodowy miesiąc
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 48580
GOSPODARKA WODNA 2011-1
Wykorzystanie ścieków szarych w indywidualnych systemach kanalizacyjnych
KATARZYNA KUJAWA-ROELEVELD
RYSZARD BŁAŻEJEWSKI
nr katalogowy: 56958
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Sektor sokowniczy w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138317
10.15199/65.2022.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
OPAKOWANIE 2018-10
Mondi: nowa generacja folii do opakowań typu Bag-in-Box
nr katalogowy: 116777
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Niemcy - szansa zdobycia rynku przez polską żywność
nr katalogowy: 30026
OPAKOWANIE 2016-7
LINstar Plus - lepsza absorpcja zapewnia doskonałą prezentację
nr katalogowy: 99610
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8a
Zdrowa inwestycja w branży!
nr katalogowy: 93098
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Rynek wód, napojów i napojów energetycznych
Agnieszka Bujak
nr katalogowy: 29453
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Piwne mieszanki napojowe - jak wybrać najlepszą?
nr katalogowy: 71057
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Akademia Sokowa, czyli cała prawda o sokach
nr katalogowy: 91472
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-5
Sposób na większą masę drewna
Henryk Piekut
nr katalogowy: 50511
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-3
Jaka praca taka płaca
Jan Marek Mołoniewicz
nr katalogowy: 50347
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-3
Czy sieć wodociągowa to fraktal?
Dariusz Kowalski
nr katalogowy: 50305
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-2
Technika na co dzień
nr katalogowy: 49987
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-1
Chleb kaszubski
Hanna Lubczyńska
nr katalogowy: 49450
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2009-1
Wykorzystanie wiedzy eksperckiej do tworzenia binarnej macierzy diagnostycznej w zadaniu detekcji uszkodzeń suszarki granulatu
Irena Osiak
nr katalogowy: 40869
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Kraków 2009 Plac Wolnica
Anna Korfel
nr katalogowy: 45437
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-9
Najnowsze osiągnięcia firmy Pavan w zakresie produkcji makaronu
nr katalogowy: 47017
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-9
Z PRASY TECHNICZNEJ
nr katalogowy: 46463
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-9
Tajniki perfekcyjnych lodów - Tworzenie sorbetów: kluczowe aspekty produkcji lodów na bazie wody
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 150319
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-10
Szybki rozwój soków superpremium w USA
Adam Bogacz
nr katalogowy: 38919
OPAKOWANIE 2013-1
Coca-Cola używa nowego opakowania firmy Tetra Pak
nr katalogowy: 73753
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Sterylizacja napojów z zastosowaniem płyt filtracyjnych
Janusz Mazur
nr katalogowy: 70385
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Zdrowa inwestycja w branży
nr katalogowy: 93115
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Ocena towaroznawcza wybranych soków owocowych pakowanych w różny sposób
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143821
10.15199/65.2023.6.3
soki
ocena towaroznawcza
ekstrakt
kwasowość
pakowanie
juices
commodity evaluation
extract
acidity
packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Ocena towaroznawcza wybranych soków owocowych pakowanych w różny sposób
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143821
10.15199/65.2023.6.3
soki
ocena towaroznawcza
ekstrakt
kwasowość
pakowanie
juices
commodity evaluation
extract
acidity
packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Ocena towaroznawcza wybranych soków owocowych pakowanych w różny sposób
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143821
10.15199/65.2023.6.3
soki
ocena towaroznawcza
ekstrakt
kwasowość
pakowanie
juices
commodity evaluation
extract
acidity
packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Sektor sokowniczy w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138317
10.15199/65.2022.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Sektor sokowniczy w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138317
10.15199/65.2022.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Sektor sokowniczy w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138317
10.15199/65.2022.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Sektor sokowniczy w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138317
10.15199/65.2022.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Postawy i preferencje zakupowe Polaków
nr katalogowy: 80684
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Czy sprawdzamy, skąd pochodzi żywność?
nr katalogowy: 136719
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-1
Wirtualne środowisko inkubacji przedsiębiorstw dla współpracy z eAdministracją
ARTUR KOŚMIDER
WOJCIECH STANIKOWSKI
nr katalogowy: 49423
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-5
IJHARS: jakość pieczywa dobra, niewłaściwe oznakowanie
nr katalogowy: 44364
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-8
Skutki braku osłony wałka przekazu mocy
Jerzy Szewczyk
nr katalogowy: 69845
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Fruktoza, syrop fruktozowy
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 54812
OPAKOWANIE 2024-10
Przyszłość lasów to lasy mieszane
nr katalogowy: 151265
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Produkcja i handel zagraniczny zagęszczonym sokiem jabłkowym i sokami z owoców kolorowych w Polsce
Bożena Nosecka
Anna Bugała
nr katalogowy: 131474
10.15199/64.2021.2.4
eksport
import
soki zagęszczone
koncentrat soku jabłkowego
export
import
concentrated fruit juices
AJC
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Produkcja i handel zagraniczny zagęszczonym sokiem jabłkowym i sokami z owoców kolorowych w Polsce
Bożena Nosecka
Anna Bugała
nr katalogowy: 131474
10.15199/64.2021.2.4
eksport
import
soki zagęszczone
koncentrat soku jabłkowego
export
import
concentrated fruit juices
AJC
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-1
Ocena roku 2017 w branży owocowo-warzywnej - od strony przemysłu Złe dobrego początki?
nr katalogowy: 111757
CHŁODNICTWO 2023-1
Amerykańskie wagony chłodnie
nr katalogowy: 142003
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-5
Substancje lotne kształtujące jakość jabłek i koncentratu jabłkowego
Paweł Bałdyga
Sylwia Bonin
Janusz Sękul
Marcin Bryła
nr katalogowy: 60287
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Polski handel zagraniczny sokami zagęszczonymi w 2015 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 97384
10.15199/64.2016.3.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8a
Dynamiczny rozwój rynku soków NFC w Polsce
Piotr Trojanowicz
nr katalogowy: 93097
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
OMEGA-3, nasza tajna broń
Franciszek Kładź
nr katalogowy: 141104
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-5
Grycan stawia na desery
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 113449
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Jak zwiększyć konsumpcję warzyw i owoców
nr katalogowy: 110553
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-3
SAN® 10 i SAN® 10 XS - igły do specjalnych zastosowań
nr katalogowy: 132308
OPAKOWANIE 2021-7
Ruszyła linia szklana w zakładzie PepsiCo w Michrowie
nr katalogowy: 132605
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Pożegnanie śp. Stanisława Stępniewskiego
nr katalogowy: 130560
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Produkcja i handel zagraniczny sokami jabłkowymi w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 128787
10.15199/64.2020.9–10.1
soki jabłkowe
produkcja
eksport
import
ceny
struktura geograficzna obrotów handlu zagranicznego
apple juices
production
export
import
prices
geographical structure of foreign trade
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Produkcja i handel zagraniczny sokami jabłkowymi w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 128787
10.15199/64.2020.9–10.1
soki jabłkowe
produkcja
eksport
import
ceny
struktura geograficzna obrotów handlu zagranicznego
apple juices
production
export
import
prices
geographical structure of foreign trade
OPAKOWANIE 2018-6
Sokpol rozlewa aseptycznie
nr katalogowy: 114308
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Prawie 60 tysięcy dzieci w Polsce wie już, czym jest 100% sok!
nr katalogowy: 108068
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Pożegnanie śp. Stanisława Stępniewskiego
nr katalogowy: 130560
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Czy sprawdzamy, skąd pochodzi żywność?
nr katalogowy: 136719
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-6
XIX Międzynarodowe Sympozjum KUPS. Cz. 2 Nauka wychodzi naprzeciw rosnącym wymaganiom konsumentów
Maria J. Przegalińska
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 99246
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
Punkt widzenia piekarzy
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 57891
OPAKOWANIE 2019-1
BASF wdraża w życie projekt "chemcyklingu"
nr katalogowy: 118300
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Kawa w wersji slow
nr katalogowy: 69079
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Aronia – polski czarny skarb
nr katalogowy: 134952
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-5
SKARBY Z PRL-u
Dorota Pawłowska-Baszak
nr katalogowy: 143090
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Krajowy rynek soków pomarańczowych - ocena autentyczności i tożsamości
Grzegorz Suwała
nr katalogowy: 85106
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-6
XVIII Międzynarodowe Sympozjum KUPS. Cz. 2 Nauka praktyce: jak zwiększyć innowacyjność branży sokowniczej
Maria Joanna Przegalińska
nr katalogowy: 92021
SZKŁO I CERAMIKA 2014-2
Mad in Chile - radość tworzenia
JUSTYNA BUDZYN
nr katalogowy: 83460
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-5
Occupational safety and health - mission impossible?
Piotr Janczewski
nr katalogowy: 76576
OPAKOWANIE 2022-3
SPLINX: Kiedy liczy się efekt
nr katalogowy: 136916
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-2
Lider cyfryzacji maruderem rozwoju społeczeństwa cyfrowego
Dariusz Pręgowski
nr katalogowy: 136149
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-3
Bimbrownictwo - wczoraj i dziś
Leszek Wiwała
nr katalogowy: 50736
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-3
Wiosenne oczyszczanie Dobry czy zły pomysł ?
Ewa Ceborska- Scheiterbauer
nr katalogowy: 82613
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-10
Odpowiedź na sprostowanie "Krajowy rynek soków pomarańczowych "ocena autentyczności i tożsamości", autor dr inż. Grzegorz Suwała, "Przemysł Spożywczy" nr 6/2014
Grzegorz Suwała
nr katalogowy: 87255
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
TYMBARK - 75 lat razem
nr katalogowy: 64604
OPAKOWANIE 2013-6
Opakowania z tektury chronią żywność przed światłem
nr katalogowy: 77400
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-3
Bezpieczeństwo mikrobiologiczne wody lodowej
nr katalogowy: 75479
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-9
Mors czy kwas chlebowy
nr katalogowy: 54046
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-6
Oznakowanie soków, nektarów, napojów w świetle zmieniającego się prawa
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 68726
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Separacja związków zapachowych z roztworów wodnych metodą perwaporacji
Anna Dawiec
Karol Pokomeda
Anna Witek-Krowiak
Daria Podstawczyk
nr katalogowy: 68145
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Rynek soków, nektarów oraz napojów owocowych i warzywnych
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 60516
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kodeks Praktyki AIJN
Barbara Groele
nr katalogowy: 139106
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Soki owocowe o obniżonej zawartości cukru – przyszłościowy trend w branży sokowniczej?
Magdalena Cywińska-Antonik
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 141054
10.15199/64.2022.6.4
soki owocowe
redukcja zawartości cukrów
fermentacja etanolowa
fermentacja mlekowe
nanofiltracja
enzymy
fruit juices
reduction of sugars
ethanolic fermentation
lactic acid
fermentation
nanofiltration
enzymes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Soki owocowe o obniżonej zawartości cukru – przyszłościowy trend w branży sokowniczej?
Magdalena Cywińska-Antonik
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 141054
10.15199/64.2022.6.4
soki owocowe
redukcja zawartości cukrów
fermentacja etanolowa
fermentacja mlekowe
nanofiltracja
enzymy
fruit juices
reduction of sugars
ethanolic fermentation
lactic acid
fermentation
nanofiltration
enzymes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
VII Akademia Sokowa
Anna Wilczyńska
nr katalogowy: 146650
ELEKTROINSTALATOR 2020-10
PRODUKCJA PASZ ZE STEROWNIKIEM EASYE4
nr katalogowy: 128720
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH