Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-11
Tendencje na rynku przetworzonych owoców i warzyw. Cz. II. Podaż
B. Nosecka
nr katalogowy: 7221
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Niemcy - szansa zdobycia rynku przez polską żywność
nr katalogowy: 30026
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
XIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw w Zegrzu
Sylwia Skąpska
Krystian Marszałek
Justyna Szczepańska
nr katalogowy: 139113
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-1
Przetwory owocowe i warzywne, soki, napoje i wody – pod lupą Inspekcji Handlowej
nr katalogowy: 49500
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
XIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw w Zegrzu
Sylwia Skąpska
Krystian Marszałek
Justyna Szczepańska
nr katalogowy: 139113
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
XIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw w Zegrzu
Sylwia Skąpska
Krystian Marszałek
Justyna Szczepańska
nr katalogowy: 139113
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-15-16
Co się kryje w napojach?
Ewa Sicińska
nr katalogowy: 37455
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-9
Zmiany na rynku mrożonych owoców i warzyw
BOŻENA NOSECKA
nr katalogowy: 29754
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-6
Rynek soków pitnych i zagęszczonych w Polsce
B. Nosecka
nr katalogowy: 20796
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Jakość i promocja podstawą rozwoju branży sokowniczej
Barbara Groele
nr katalogowy: 142842
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-21-22
Maszyny do upraw warzyw
Jan Dudek
Józef Babik
nr katalogowy: 22193
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-6
Rynek napojów bezalkoholowych w Polsce
B. Nosecka
I. Szczepaniak
nr katalogowy: 7106
OPAKOWANIE 2006-8-1
Opakowania do soków, nektarów i innych napojów bezalkoholowych
Tadeusz Cąderek
nr katalogowy: 17915
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-6
XIX Międzynarodowe Sympozjum KUPS. Cz. 2 Nauka wychodzi naprzeciw rosnącym wymaganiom konsumentów
Maria J. Przegalińska
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 99246
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Ocena czystości mikrobiologicznej handlowych, niepasteryzowanych soków owocowych i warzywnych
Małgorzata Makarewicz
Iwona Drożdż
Aleksander Poreda
Tadeusz Tuszyński
nr katalogowy: 64603
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-4
Polskie owoce i warzywa na Fruitlogistica 2015
Tomasz Kodłubański
nr katalogowy: 90894
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Akademia Sokowa, czyli cała prawda o sokach
nr katalogowy: 91472
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Rynek soków, nektarów oraz napojów owocowych i warzywnych
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 60516
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Zagrożenia mikrobiologiczne w owocach i warzywach o małym stopniu przetworzenia
Katarzyna Czaczyk
Anna Dobrowolska
nr katalogowy: 114461
10.15199/65.2018.6.4
warzywa i owoce o małym stopniu przetworzenia
jakość mikrobiologiczna
minimally processed fruits and vegetables
microbiological quality
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Soki owocowe i warzywne Soczyste menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 113102
soki
owoce
warzywa
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
właściwości zdrowotne
juices
fruits
vegetables
nutritional value
bioactive substances
health properties
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-2
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 96665
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Zmiany w sektorze przetwórstwa owoców i warzyw
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 127657
10.15199/65.2020.8.2
przemysł owocowo-warzywny
produkcja
handel zagraniczny
sytuacja ekonomiczno-finansowa
pandemia COVID-19
Polska
Unia Europejska
fruit-vegetable industry
production
foreign trade
economic-financial situation
COVID-19 pandemic
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Zmiany w sektorze przetwórstwa owoców i warzyw
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 127657
10.15199/65.2020.8.2
przemysł owocowo-warzywny
produkcja
handel zagraniczny
sytuacja ekonomiczno-finansowa
pandemia COVID-19
Polska
Unia Europejska
fruit-vegetable industry
production
foreign trade
economic-financial situation
COVID-19 pandemic
Poland
European Union
OPAKOWANIE 2018-6
Sokpol rozlewa aseptycznie
nr katalogowy: 114308
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Jakość i promocja podstawą rozwoju branży sokowniczej
Barbara Groele
nr katalogowy: 142842
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Konkurencyjność zewnętrzna owoców, warzyw i ich przetworów w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 85095
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-10
Zielone na wiele sposobów
Ewa Czarniecka-Skubina
Magdalena Andruszkiewicz
nr katalogowy: 54774
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Sposoby wykorzystania odpadów przemysłu owocowo-warzywnego
Tomasz Tarko
Justyna Sobusiak
Aleksandra Duda-Chodak
nr katalogowy: 42383
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-6
Rynek przetworów owocowych i warzywnych w Polsce1
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 52484
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Tendencje na rynku owoców i warzyw
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 122479
10.15199/64.2019.8-9.3
rynek owoców i warzyw
zbiory
spożycie
eksport
przetwórstwo
fruit and vegetable market
crops
consumption
export
processing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-10
Wpływ dodatku owoców i warzyw do przecieru aroniowego na zawartość związków polifenolowych i jakość
Joanna Kolniak
Anna Augustyniok
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 47537
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Wykorzystanie kulinarne mrożonek warzywnych Warzywa na talerze!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 103519
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Eksport produktów ogrodnictwa do Rosji
Anna Bugała
nr katalogowy: 41725
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Wykorzystanie mrożonek owocowych w gastronomii Zmrożona świeżość
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 97691
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-1
PRZYPRAWY WARZYWNE
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 146998
przyprawy warzywne
przyprawianie
warzywa suszone
vegetable spices
seasoning
dried vegetables
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Gotowanie bez glutenu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 122291
nietolerancje
gluten
celiakia
zboża bezglutenowe
posiłki
gastronomia.
intolerance
gluten
celiac disease
gluten free cereals
dishes
gastronomy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-12
Zmiana stawek VAT - problemy z nią związane
Radosław Maćkowski
nr katalogowy: 56223
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-2
System zarządzania jakością firmy Lantmännen Unibake
Janusz B. BERDOWSKI
Łukasz CHMIEL
Witold LISIECKI
nr katalogowy: 41786
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
Dalszy ciąg batalii o utrzymanie 5% VAT na całą kategorię SNN (kontynuacja tematu z nru 1–2/2019)
nr katalogowy: 119339
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-6
Opinie konsumentów o rynku soków, nektarów oraz napojów owocowych i warzywnych
HANNA GÓRSKA-WARSEWICZ
nr katalogowy: 56860
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2017/18
Anna Bugała
nr katalogowy: 116713
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruit and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Fakty i mity o sokach
Barbara Groele
nr katalogowy: 138320
10.15199/65.2022.6.4
sok
zdrowie
witaminy
składniki mineralne
juice
health
vitamins
minerals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Fakty i mity o sokach
Barbara Groele
nr katalogowy: 138320
10.15199/65.2022.6.4
sok
zdrowie
witaminy
składniki mineralne
juice
health
vitamins
minerals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Fakty i mity o sokach
Barbara Groele
nr katalogowy: 138320
10.15199/65.2022.6.4
sok
zdrowie
witaminy
składniki mineralne
juice
health
vitamins
minerals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Fakty i mity o sokach
Barbara Groele
nr katalogowy: 138320
10.15199/65.2022.6.4
sok
zdrowie
witaminy
składniki mineralne
juice
health
vitamins
minerals
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
ISM 2023
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 143937
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Krajowy rynek soków pomarańczowych - ocena autentyczności i tożsamości
Grzegorz Suwała
nr katalogowy: 85106
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-5
Smakowite źródło zdrowia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 59489
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8a
Jakość handlowa soków NFC
Barbara Groele
nr katalogowy: 93100
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Zanieczyszczenia mikrobiologiczne wód źródlanych, wód smakowych i napojów owocowo-warzywnych
Dorota Kręgiel
Anna Rygała
nr katalogowy: 61779
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
Aseptyczny rozlew napojów do butelek PET kluczem do sukcesu Sokpolu
nr katalogowy: 116708
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Soki NFC - klasyfikacja i wartość odżywcza
Barbara Groele
nr katalogowy: 116217
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-3
Przyprawy warzywne - naturalne bogactwo smaku i aromatu
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 42100
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Sytuacja na rynku przetworów warzywnych w sezonie 2022/23
Anna Bugała
nr katalogowy: 142043
10.15199/64.2023.1.3
przetwory warzywne
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
ceny
vegetable preserves
raw material base
production
international trade
prices
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Sytuacja na rynku przetworów warzywnych w sezonie 2022/23
Anna Bugała
nr katalogowy: 142043
10.15199/64.2023.1.3
przetwory warzywne
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
ceny
vegetable preserves
raw material base
production
international trade
prices
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Sytuacja na rynku przetworów warzywnych w sezonie 2022/23
Anna Bugała
nr katalogowy: 142043
10.15199/64.2023.1.3
przetwory warzywne
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
ceny
vegetable preserves
raw material base
production
international trade
prices
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Sytuacja na rynku przetworów warzywnych w sezonie 2022/23
Anna Bugała
nr katalogowy: 142043
10.15199/64.2023.1.3
przetwory warzywne
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
ceny
vegetable preserves
raw material base
production
international trade
prices
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2022 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 142845
10.15199/64.2023.2.2
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2022 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 142845
10.15199/64.2023.2.2
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-4
Słodkości na chlebek
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 104864
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-4
Eksport mrożonek owocowych i warzywnych w 2015 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 98020
10.15199/64.2016.4.4
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-1
Sytuacja na rynku przetworów owocowych i warzywnych
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 147565
10.15199/64.2024.1.2
przetwory owocowe i warzywne
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
sezon 2023/24
fruit and vegetable products
raw material base
production
foreign trade
2023/24 season
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Nowe technologie wykorzystywane w przemyśle przekąsek
Kamil Wawrzyniak
Grzegorz Ligaj
Bartłomiej Wióra
Sandra Zielińska
Sylwia Baluta
nr katalogowy: 143469
10.15199/65.2023.5.5
czipsy
przekąski mięsne
przekąski owocowe
przekąski warzywne
chips
meat snacks
fruit snacks
vegetable snacks
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Nowe technologie wykorzystywane w przemyśle przekąsek
Kamil Wawrzyniak
Grzegorz Ligaj
Bartłomiej Wióra
Sandra Zielińska
Sylwia Baluta
nr katalogowy: 143469
10.15199/65.2023.5.5
czipsy
przekąski mięsne
przekąski owocowe
przekąski warzywne
chips
meat snacks
fruit snacks
vegetable snacks
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Nowe technologie wykorzystywane w przemyśle przekąsek
Kamil Wawrzyniak
Grzegorz Ligaj
Bartłomiej Wióra
Sandra Zielińska
Sylwia Baluta
nr katalogowy: 143469
10.15199/65.2023.5.5
czipsy
przekąski mięsne
przekąski owocowe
przekąski warzywne
chips
meat snacks
fruit snacks
vegetable snacks
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-6
Wykorzystanie substancji słodzących w produkcji dżemów i przetworów owocowych na polskim rynku
Piotr Sałek
Marlena Pielak
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 126835
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-5
Jakość komponentów owocowych
R. Zadernowski
nr katalogowy: 7079
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-11
Rekordowa edycja!
nr katalogowy: 55345
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Warzywne co nieco
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143647
warzywa
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
surówki/sałatki warzywne
vegetables
nutritional value
health values
culinary use
vegetable salads.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Warzywne co nieco
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143647
warzywa
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
surówki/sałatki warzywne
vegetables
nutritional value
health values
culinary use
vegetable salads.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Sytuacja na rynku przetworów warzywnych w sezonie 2021/22
Bożena Nosecka
Anna Bugała
nr katalogowy: 138252
10.15199/64.2022.3.3
przetwory warzywne
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
spożycie
vegetable preserves
raw material base
production
international trade
consumption
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Sytuacja na rynku przetworów warzywnych w sezonie 2021/22
Bożena Nosecka
Anna Bugała
nr katalogowy: 138252
10.15199/64.2022.3.3
przetwory warzywne
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
spożycie
vegetable preserves
raw material base
production
international trade
consumption
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2021 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 137301
10.15199/64.2022.2.4
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2021 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 137301
10.15199/64.2022.2.4
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2021 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 137301
10.15199/64.2022.2.4
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-6
Spożycie soków owocowych, warzywnych i owocowo- -warzywnych w gospodarstwach domowych w Polsce
Irena Strojewska
nr katalogowy: 106762
10.15199/64.2017.6.1
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
Ugasić pragnienie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 126729
woda mineralna
woda źródlana
woda stołowa
mineralizacja
nasycenie dwutlenkiem węgla
soki owocowe
soki warzywne
niegazowane i gazowane napoje
zapotrzebowanie na wodę
mineral water
spring water
table water
mineralisation
carbon saturation
fruit juices
vegetable juices
uncarbonated and carbonated beverages
water requiremnent
CHŁODNICTWO 2020-6
Jakość mikrobiologiczna mrożonych surowców roślinnych i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 129736
10.1599/8.2020.6.1
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Sytuacja w handlu zagranicznym konserwami owocowymi, warzywnymi i marynatami
Łukasz Zaremba
nr katalogowy: 127685
10.15199/64.2020.7–8.6
handel międzynarodowy
bilans
przetwory
konserwy owocowe
konserwy warzywne
marynaty
international trade
balance
preserves
canned fruit
canned vegetables
pickles
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
WYDARZENIA
nr katalogowy: 66721
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2021/22
Anna Bugała
nr katalogowy: 140069
10.15199/64.2022.5.1
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruit and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2021/22
Anna Bugała
nr katalogowy: 140069
10.15199/64.2022.5.1
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruit and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Zastosowanie pulsacyjnego pola elektrycznego do utrwalania soków owocowych i warzywnych
Justyna Nasiłowska
Barbara Sokołowska
nr katalogowy: 83793
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-4
Zagrożenia pozostałościami pestycydów dla przemysłu przetwórczego wynikające z zastosowania środków ochrony roślin w uprawach
Artur Miszczak
nr katalogowy: 59099
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Wymagania jakościowe soków
Barbara Groele
nr katalogowy: 106756
soki
owoce
warzywa
dyrektywa sokowa
juices
fruits
vegetables
Juice Directive
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-6
Konsument soków, nektarów i napojów gazowanych
H. Górska-Warsewicz
nr katalogowy: 7095
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-6
XVIII Międzynarodowe Sympozjum KUPS. Cz. 2 Nauka praktyce: jak zwiększyć innowacyjność branży sokowniczej
Maria Joanna Przegalińska
nr katalogowy: 92021
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Żywność mrożona a zachowania nabywcze konsumentów
Hanna Górska-Warsewicz
nr katalogowy: 62557
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-3
Owoce i warzywa, świeże i przetworzone - różne zalecenia dotyczące spożycia
Witold Płocharski
Monika Mieszczakowska-Frąc
nr katalogowy: 125637
10.15199/64.2020.3.3
owoce
warzywa
diety
zalecenia
kontrowersje
fruit
vegetables
diets
recommendations
controversy
CHŁODNICTWO 2014-1
Walne Zebranie Członków Unii Polskiego Przemysłu Chłodniczego
Janina Jędrzejowska
nr katalogowy: 82219
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-1
Związki polifenolowe w winach owocowych
Dorota Semik
Tomasz Tarko
nr katalogowy: 89206
10.15199/65.2015.1.7
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-11
Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności - październik 2008 r.
nr katalogowy: 39542
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Suszenie pianowe nowe kierunki w suszeniu żywności
Ewa Jakubczyk
nr katalogowy: 60531
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-12
Ekologiczne mięso – produkcja i jakość
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 129668
produkcja ekologiczna
ekologiczne mięso
wartość odżywcza
organic production
organic meat
nutritional value
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Dzieci jedzą za mało produktów zbożowych, a ich najczęstszym wyborem są makarony
nr katalogowy: 150003
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-10
Wybrane cechy jakościowe ścieków odprowadzanych z osiedli domów jednorodzinnych w Krakowie
Grzegorz Kaczor
Tomasz Szewczyk
nr katalogowy: 62872
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Sytuacja na rynku przetworów owocowych w sezonie 2022/23
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 142042
10.15199/64.2023.1.2
przetwory owocowe
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
spożycie
sezon 2022/23.
fruit preserves
raw material base
production
international trade
consumption
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Sytuacja na rynku przetworów owocowych w sezonie 2022/23
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 142042
10.15199/64.2023.1.2
przetwory owocowe
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
spożycie
sezon 2022/23.
fruit preserves
raw material base
production
international trade
consumption
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Sytuacja na rynku przetworów owocowych w sezonie 2022/23
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 142042
10.15199/64.2023.1.2
przetwory owocowe
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
spożycie
sezon 2022/23.
fruit preserves
raw material base
production
international trade
consumption
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
Warzywne inspiracje
nr katalogowy: 112139
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-2
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 3. Możliwości poprawy wartości odżywczej i zdrowotnej soków i ich rynkowego wizerunku a znakowanie produktów
Witold Płocharski
Janusz Ciok
Jarosław Markowski
Urszula Pytasz
Krzysztof Rutkowski
nr katalogowy: 75891
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Napoje na lato
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 127628
woda
pragnienie
napoje gazowane
napoje niegazowane
mrożona herbata i kawa
piwa bezalkoholowe
kwas chlebowy
kwas buraczany
water
thirst
carbonated drinks
non-carbonated drinks
iced tea and coffee
non-alcoholic beers
kvass
beetroot acid
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Skutki planowanej podwyżki VAT na nektary i napoje owocowe i warzywne dla sadowników i przetwórców
nr katalogowy: 118708
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-10
Handel zagraniczny owocami i warzywami mrożonymi w okresie 2009/2010-2011/2012
Bożena Nosecka
Anna Bugała
nr katalogowy: 72039
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
XXII Międzynarodowe Sympozjum Krajowej Unii Producentów Soków
Maria Joanna Przegalińska
nr katalogowy: 120726
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-10
Handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 101686
10.15199/64.2016.10.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Napoje bezalkoholowe nowe tendencje w produkcji
Grażyna Jaworska
Aleksandra Olczak
nr katalogowy: 53789
AURA 2011-10
Owocowy koktajl dla skóry
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 62849
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-9
Konsumenci żywności mrożonej
H. Górska-Warsewicz
nr katalogowy: 7181
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Pożegnanie śp. Stanisława Stępniewskiego
nr katalogowy: 130560
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-4
Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności - marzec 2011 r.
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 59106
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Pożegnanie śp. Stanisława Stępniewskiego
nr katalogowy: 130560
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-5
Zimno i zdrowo
nr katalogowy: 120186
frozen vegetables
nutritional value
heat treatment
culinary preparation
dishes.
mrożonki warzywne
wartość odżywcza
obróbka termiczna
wykorzystanie kulinarne
potrawy.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-4
Przetwórstwo owocowo-warzywne w aspekcie integracji z UE
B. Nosecka
nr katalogowy: 7063
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
Rynek mrożonych owoców i warzyw w 2018 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 119342
10.15199/64.2019.3.1
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Soczysty temat
Monika Hoffmann
nr katalogowy: 47113
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-5
Kiedy zaczniemy doceniać tradycyjne wina owocowe?
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 44678
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-7
Badania obciążenia ogniowego przyjmowanego do obliczeń
Bartłomiej Papis
Andrzej Kolbrecki
nr katalogowy: 132621
10.15199/33.2021.07.03
pożar
gęstość obciążenia ogniowego
fire
fire load density
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-7
Badania obciążenia ogniowego przyjmowanego do obliczeń
Bartłomiej Papis
Andrzej Kolbrecki
nr katalogowy: 132621
10.15199/33.2021.07.03
pożar
gęstość obciążenia ogniowego
fire
fire load density
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Zastosowanie polialkoholi cukrowych do obróbki osmotycznej owoców z pigwy w technologii wytwarzania chipsów
Natalia Kita
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 120367
10.15199/65.2019.5.6
susze owocowe
liofilizacja
suszenie konwekcyjno-mikrofalowo- próżniowe
dried fruit
freeze-drying
convective-microwave- vacuum drying
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-11-12
Soki NFC w natarciu
Piotr Trojanowicz
nr katalogowy: 111188
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-2
Handel zagraniczny suszonymi warzywami w Polsce
Anna Bugała
nr katalogowy: 104085
10.15199/64.2017.2.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2018/19
Anna Bugała
nr katalogowy: 123049
10.15199/64.2019.10.2
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruit and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2017 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 113419
10.15199/64.2018.4.4
mrożonki owocowe i warzywne
eksport
import
produkcja
frozen fruit and vegetables
exports
imports
production
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2016/17
Anna Bugała
nr katalogowy: 110180
10.15199/64.2017.10.1
mrożonki owocowe i warzywne
eksport
import
produkcja
frozen fruit and vegetables
export
import
production
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-4-5
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2019 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 126504
10.15199/64.2020.4-5.2
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-5
Owocowe akcenty
nr katalogowy: 11982
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Ocena zmian w podatku VAT i zatrudnienie uchodźców
Adriana Lotolc
nr katalogowy: 136706
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-11
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 6955
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-5
Mięso i przetwory mięsne żywnością funkcjonalną
Mirosław Słowiński
Leonard Jankiewicz
nr katalogowy: 59758
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Aronia – polski czarny skarb
nr katalogowy: 134952
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-5
Warzywa minimalnie przetworzone a skażenie mikrobiologiczne
JUSTYNA SZWEJDA
JANUSZ CZAPSKI
nr katalogowy: 26230
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-7
Handel zagraniczny suszonymi warzywami w Polsce
Anna Bugała
nr katalogowy: 121511
10.15199/64.2019.7.2
eksport
import
suszone warzywa
export
import
dried vegetables
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-7
Badania obciążenia ogniowego przyjmowanego do obliczeń
Bartłomiej Papis
Andrzej Kolbrecki
nr katalogowy: 121378
10.15199/33.2019.07.01
reakcja na ogień
bezpieczeństwo pożarowe
badania materiałów
klasyfikacja
obciążenie ogniowe.
reaction to fire
fire safety
tests of materials
classification
fire loa
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-6
Napoje owocowe z zawartością soku
G. Frącek
E. Maciejczyk
nr katalogowy: 14606
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-3
Znakowanie mięsa i jego przetworów wymagania przepisów prawnych
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 58461
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-12
Soki owocowe jako źródło składników bioaktywnych
Zuzanna Walczak
Stanisław Kalisz
nr katalogowy: 124146
10.15199/65.2019.12.6
soki owocowe
soki mieszane
NFC
związki bioaktywne
polifenole
fruit juices
mixed juices
NFC
bioactive compounds
polyphenols
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-3
Polski handel suszami warzywnymi
Grażyna Stępka
nr katalogowy: 34162
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Napoje owocowe - wpływ hydrokoloidów na smak, aromat i konsystencję
nr katalogowy: 56550
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-2
Znakowanie soków i nektarów owocowych - unijne regulacje prawne. Część II. Nektary owocowe
Jan Hermans
nr katalogowy: 14516
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Coś zimnego na deser
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143645
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-11
Znakowanie soków i nektarów owocowych - unijne regulacje prawne. Część 1. Soki owocowe
J. Hermans
nr katalogowy: 6941
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-4
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2022/23
Anna Bugała
nr katalogowy: 144732
10.15199/64.2023.4.3
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruit and vegetables
production
exports
imports
CHŁODNICTWO 2006-8
Trwałość przechowalnicza soku jeżynowego
JOLANTA KLIMCZAK
ZBIGNIEW IRZYNIEC
nr katalogowy: 16080
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-3
Słodkie dekoracje
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 119006
desery
desery czekoladowe
mleczne
jajeczne
mączne
owocowe
różowa czekolada
dekoracje
desserts
chocolate
milk
egg
flour
fruit desserts
ruby chocolate
decorations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-6
Substancje dodatkowe w napojach bezalkoholowych
E. Dtużewska
K. Krygier
nr katalogowy: 7097
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-12
Król pomidor
nr katalogowy: 81040
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-5
Jaja inaczej
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 51615
AURA 2013-3
Drzewo owocowe pomnikiem przyrody
Wojciech RADECKI
nr katalogowy: 75505
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-9
Amerykańscy eksperci w zakładach mięsnych
J. Leonkiewicz
nr katalogowy: 7183
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-2
Cierpkie jagody
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 11884
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-7
Ocena zawartości HMF w sorbetach owocowych
Anna Rój
Piotr Przybyłowski
nr katalogowy: 85716
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2019/2020
Anna Bugała
nr katalogowy: 128791
10.15199/64.2020.9–10.3
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruit and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2019/2020
Anna Bugała
nr katalogowy: 128791
10.15199/64.2020.9–10.3
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruit and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-9
Od redakcji
nr katalogowy: 6906
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Aronia – polski czarny skarb
nr katalogowy: 134952
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-4
Dodatki przyprawowe do mięs
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 9524
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-3
Chleb i przetwory zbożowe w modelach optymalnego żywienia
Elżbieta Bartnikowska
nr katalogowy: 19226
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-7
Prozdrowotne właściwości mięsa i jego przetworów
Beata Grabowska
nr katalogowy: 92611
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-3
Oferta przemysłu mleczarskiego w opinii konsumentów
M. Góralczyk
nr katalogowy: 7046
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-10
Kraje bałtyckie nowymi członkami Unii Europejskiej
nr katalogowy: 6412
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-5
Skuteczny i bezlitosny
nr katalogowy: 25735
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-3
Dla konsumentów i z myślą o nich
nr katalogowy: 7045
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-1
Spożycie mięsa i przetworów mięsnych w polskich gospodarstwach domowych
Marlena Piekut
nr katalogowy: 16783
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Innowacje produktowe firmy Nutrimix
nr katalogowy: 66082
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-6
Chłonność unijnego rynku -jabłka i przetwory jabłkowe
J. Krupa
nr katalogowy: 14845
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-8
Zastosowanie homogenizacji wysokociśnieniowej do utrwalania soków owocowych i warzywnych
Marta Duda
Barbara Sokołowska
nr katalogowy: 108774
10.15199/64.2017.8.3
homogenizacja wysokociśnieniowa (HPH)
soki owocowe i warzywne
jakość mikrobiologiczna
uszkodzenia subletalne
high pressure homogenization (HPH)
fruit and vegetable juices
microbiological quality
sublethal injuries
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
Ziarno zbóż i przetwory zbożowe - jakość zdrowotna i technologiczna
Wojciech Górniak
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 19011
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-3
Moje życie i praca- czyli wspomnienia młynarza starszego pokolenia (część 3)
Jerzy Pol
nr katalogowy: 14023
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-1
Handel zagraniczny przetworami owocowymi i warzywnymi
Paweł Smoliński
nr katalogowy: 96244
10.15199/64.2016.1.1
OPAKOWANIE 2007-9
Opakowania do napojów
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 29738
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Podpisano Dobrowolne Porozumienie na rzecz rozwoju systemu zbierania i recyklingu
nr katalogowy: 29457
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Co do picia?
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 87007
OPAKOWANIE 2006-9
Opakowania z PET na mleko i przetwory mleczne
Leszek Piecyk
nr katalogowy: 17903
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-4
Soki owocowe o wysokiej aktywności biologicznej
JAN OSZMIAŃSKI
nr katalogowy: 25443
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Gluten - nie zawsze znaczy to samo
Anna Wojtasik
nr katalogowy: 60019
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-11
Mechaniczna obróbka żywności.Drobno zmieszane
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 87666
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-9
Przetwory mięsne o zmniejszonej zawartości tłuszczu
Marek Cierach
Kamil Szacłlo
nr katalogowy: 1706
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-7
Smak, zapach, barwa i trwałość wyrobu...
nr katalogowy: 121370
AURA 2008-5
Coraz dłuższe szlaki owocowe
TOMASZ KOWALIK
nr katalogowy: 35389
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-7
XXIV Konferencja w Krynicy Morskiej na temat- Ziarno zbóż i przetwory zbożowe - jakość zdrowotna i technologiczna
Wojciech Górniak
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 20048
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-4
Wpływ surowca na właściwości preparatów wysokobłonnikowych
Jacek Anioła
nr katalogowy: 119828
10.15199/65.2019.4.2
błonnik pokarmowy
preparaty wysokobłonnikowe
źródła błonnika
właściwości fizjologiczne
dietary fiber
high-fiber preparations
sources of fiber
physiological properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-12
Półmisek wędlin
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 72878
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-6
Kukurydza (cz. 7) Preparowane przetwory zbożowe
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 20076
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-7
Zamrażanie żywności
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 77291
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-9
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 115693
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-11
Najpierw po soki, potem do apteki - świeżo tłoczone soki owocowe z ogrodów natury...
nr katalogowy: 31550
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-11
Rynek soków, nektarów i napojów owocowych w Europie Wschodniej
Martyna Zimakiewicz
nr katalogowy: 39531
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Piwne mieszanki napojowe - jak wybrać najlepszą?
nr katalogowy: 71057
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-8
Zastosowanie procesu aglomeracji ciśnieniowej do zagospodarowania wytłoków jabłkowych
Ryszard Kulig
Renata Różyło
Grzegorz Łysiak
Paweł Hyła
nr katalogowy: 144663
10.15199/65.2023.8.4
wytłoki jabłkowe
aglomeracja ciśnieniowa
utylizacja odpadów
jakość aglomeratów
lepiszcza
apple pomace
pressure agglomeration
waste utilization
agglomerate quality
binders
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-8
Zastosowanie procesu aglomeracji ciśnieniowej do zagospodarowania wytłoków jabłkowych
Ryszard Kulig
Renata Różyło
Grzegorz Łysiak
Paweł Hyła
nr katalogowy: 144663
10.15199/65.2023.8.4
wytłoki jabłkowe
aglomeracja ciśnieniowa
utylizacja odpadów
jakość aglomeratów
lepiszcza
apple pomace
pressure agglomeration
waste utilization
agglomerate quality
binders
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-7
Charakterystyka żywności ekologicznej pochodzenia zwierzęcego i czynników jej wyboru przez konsumentów
Halina Makała
nr katalogowy: 121442
10.15199/65.2019.7.7
żywność ekologiczna
konwencjonalna
jakość mięsa i ekologicznych wyrobów mięsnych
ecological
conventional food
quality of meat and organic meat products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-9
Cocktailowo-owocowo!
Daria Majda
nr katalogowy: 78866
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-11
Analiza Okrężna dla laboratoriów oceniających ziarno zbóż i przetwory zbożowe
ANNA SZAFRAŃSKA
nr katalogowy: 31062
GAZETA CUKROWNICZA 2008-6
Wpływ rozwoju cukrownictwa buraczanego na integrację europejską (1802-1945)
Wioletta Maksylewicz
nr katalogowy: 36279
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH